ctrl ileri alma / Word'de ileri alma işlemi nasıl yapılır? Word ileri alma kısayolu - Teknoloji Haberleri

Ctrl Ileri Alma

ctrl ileri alma

Ctrl+Z İle Silinen Dosyayı Geri Getirme

Ctrl + Z Dosyalarımı Sildi, Nasıl Geri Getirebilirim

“Bazı fotoğrafları kesip masaüstünde oluşturduğum bir klasöre yapıştırdım. Ardından bu fotoğraflardan birkaçını sildim. Sonra ctrl+z tuşlarına basarak fotoğrafları oraya geri getirdim ancak ctrl+z tuşlarına bastığımda olan şey; içindeki tüm fotoğraflarla birlikte klasörün tamamı silinmişti. Tekrar ctrl+z tuşlarına bastığımda klasör masaüstüne geri geldi ama klasördeki tüm veriler gitmişti. ctrl+z artık çalışmıyor.”

Windows kısayolları hayatı kolaylaştıran çok kullanışlı bir araç ve en çok kullanılanlar “Ctrl-C”, “Ctrl-X”, “Ctrl-V ve “Ctrl-Z”. Sıkça kullandığımız ilk üç kısayol “kopyala/kes ve yapıştır”, sonuncu kısayol da “değişikleri geri al” işlevi görüyor. Ctrl+Z tuşlarına aynı anda basarak, bir Word belgesinde veya üzerinde çalıştığımız veri dosyalarında yaptığımız son işlemleri geri alabiliyoruz.

Ctrl + Z tuş kombinasyonunun Windows işletim sisteminde çok faydalı olduğu görülüyor; hata yaptığımız yere geri dönmemize izin veriyor. Ancak tüm kilitleri açan bir anahtar değil. Hala çoğu insan silinen dosyaları geri getirmenin yollarını soruyor.

Windows 10/8/7’de Ctrl+Z ile Silinen Dosyaları Geri Getirme

Aşağıda, Ctrl+Z dosya geri getirmenin 2 yöntemini bulacaksınız. Ctrl + Z ile kaybolan dosyaları geri getirmek için ikisinden birini uygulayın:

1 . Yöntem Ctrl + Z silme işlemini hızlı geri alma

Klavyede Ctrl + Z tuşlarına basarak silme işlemini geri alamazsanız, klasördeyken sağ tıklayıp “Silme işlemini geri al”ı seçebilirsiniz:

Başlat > Bilgisayar;

Silinen dosyayı içeren klasörü bulun ve seçin;

Klasöre sağ tıklayın ve Silme işlemini geri al’ı seçin;

Bu, Ctrl + Z’nin yaptığı gibi son silinen dosyayı geri getirecektir.

2 . Yöntem EaseUS file recovery software ile Ctrl+Z ile silinen dosyaları geri getirme

Ctrl+Z ile silinen dosyaları geri getirmenin bir yolu var mıdır? Ctrl+Z tuşlarına basarak bir dosyayı silerseniz değişiklikleri zamanında geri almak için Ctrl+Y’yi kullanabilirsiniz. Dosyalarınız Ctrl+Y ile geri gelmezse, EaseUS Data Recovery Wizard’ı indirebilir ve Windows 10 kısayolları ile silinen dosyaları geri getirmeyi deneyebilirsiniz.

1. EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazını PC'nize indirin ve kurun.

select data loss location

2. Kaybolan verileri aramak ve kurtarmak, geri getirmek için veri kurtarma aracını kullanın. Bir depolama birimi veya verilerinizin kaybolduğu belirli bir klasörü seçin ve ardından Tara butonuna tıklayın.

scan the drive for lost data

3. Tarama tamamlandığında, tarama sonucu listesinden kurtarılabilir dosya ve klasörleri bulun. Dosyaları seçin ve ardından Kurtar butonuna tıklayın. Kurtarılan verileri kaydetmek için bir konum seçerken ilk sürücüyü kullanmamalısınız.

preview and recover the data

Pobierz dla PCPobierz dla Mac

Microsoft Word, PowerPoint ve Excel’de birçok eylemi geri alabilir, yineleyebilir veya tekrar gerçekleştirebilirsiniz. Geri alma sınırlarının içinde olduğunuz sürece, kaydetme işleminden sonra bile değişiklikleri geri alabilir ve sonra yeniden kaydedebilirsiniz (Office, varsayılan olarak en son gerçekleştirilen geri alınamaz eylemi kaydeder). 

Eylemi geri alma

Eylemi geri almak için Ctrl+Z tuşlarına basın. 

Farenizi kullanmayı tercih ediyorsanız, Hızlı Erişim Araç Çubuğu'nda Geri Al'a tıklayın. Birden çok adımı geri almak istiyorsanız, Geri Al’a (veya CTRL+Z) art arda basabilirsiniz.

Hızlı Erişim Araç Çubuğu'ndaki Geri Al komutu

Dosya sekmesindeki komutlardan birini tıklatmak veya dosya kaydetmek gibi bazı eylemleri geri alamazsınız. Eylemi geri alamıyorsanız Geri Al komutu Geri Alınamaz olarak değişir.

Bir kerede birden çok eylemi geri almak için, Geri AlGeri Al düğmesi öğesinin yanındaki oka tıklayın, geri almak istediğiniz eylemleri listeden seçin ve ardından listeye tıklayın.

Eylemi yineleme

Geri yaptığınız bir eylemi tekrar uygulamak için Ctrl+Y veya F4 tuşlarına basın. (F4 çalışmıyor gibi görünüyorsa, F-Lock tuşuna veya Fntuşuna ve ardından F4'e basmanız gerekir).

Fare kullanmayı tercih ediyorsanız, Hızlı Erişim Araç Çubuğu'nda Yinele'ye de tıklayabilirsiniz. (Yinele düğmesi yalnızca siz bir eylemi geri aldıktan sonra görüntülenir.)

Hızlı Erişim Araç Çubuğu'ndaki Yinele komutu

Eylemi tekrarlama

Yapıştırma gibi basit bir işlemi tekrar gerçekleştirmek için Ctrl+Y tuşlarına veya F4'e basın (F4 çalışmıyor gibi görünüyorsa, F-Lock tuşuna veya Fn Tuşuna, sonra da F4'e basmanız gerekebilir).

Farenizi kullanmayı tercih ediyorsanız, Hızlı Erişim Araç Çubuğu'nda Yinele'ye tıklayın.

Hızlı Erişim Araç Çubuğu'ndaki Yinele komutu

Notlar: 

  • Varsayılan olarak, Düğme resmi 'daki Hızlı Erişim Araç Çubuğu'nda Yinele Excel. Son eylemi yinelemek için, önce Hızlı Erişim Araç Çubuğu'na Yinele komutunu eklemeniz gerekir. Adımlar için bkz. Hızlı Erişim Araç Çubuğu'na şeritte olmayan bir komut ekleme.

  • Excel'de hücre içinde bir eylemin kullanılması gibi bazı eylemler tekrar gerçekleştirilemez. Son eylemi tekrarlayamıyorsanız Tekrar komutu Yinelenemez olarak değişir.

Excel'de ve diğer tüm Office programlarında varsayılan olarak en çok eylem için geri alma/yineleme işlemi yapılabilir. Bununla birlikte, Microsoft Windows kayıt defterine bir girdi ekleyerek bunu değiştirebilirsiniz.

Önemli: Dosya sekmesindeki komutları tıklama veya dosya kaydetme gibi bazı eylemlerin geri alınamadığını ve Excel'de makro çalıştırıldığında geri alma yığını temizlendiği için eylemin geri alınamadığını unutmayın.

Uyarı: Geri alma düzeyleri artırılırken dikkatli ve özenli davranılması gerekir. Geri alma düzeyini ne kadar artırırsanız, Excel’in geri alma geçmişini depolamak için o kadar çok rastgele erişim belleğine (RAM) ihtiyacı olur ve bu da Excel’in performansını etkiler.

Aşağıdaki yordamda Excel'de geri alma düzeylerinin sayısını değiştirmek için Kayıt Defteri Düzenleyicisi kullanılır (aynı işlemi Word veya PowerPoint'te de yapabilirsiniz).

  1. Çalışmakta olan tüm Office programlarını kapatın.

  2. Windows 10 veya Windows 8'de, Başlat düğmesine sağ tıklayın ve Çalıştır'a tıklayın.

    Windows 7 veya Windows Vista'da Başlat'a tıklayın.

    Windows XP'de Başlat düğmesine ve ardından Çalıştır'a tıklayın.

  3. Arama kutusuna veya Çalıştır penceresine regedit yazıp Enter tuşuna basın.

    Windows sürümünüze bağlı olarak Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açmak istediğinizi onaylamanız istenebilir.

  4. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nde, çalıştırdığınız Excel sürümüne uygun olarak aşağıdaki kayıt defteri alt anahtarlarını birini genişletin:

    • Excel HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\\Excel\Options

    • Excel HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\\Excel\Options

    • Excel HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\\Excel\Options

    • Excel HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\\Excel\Options

  5. Düzenle menüsünde Yeni’nin üzerine gelin ve DWORD Değeri’ne tıklayın. Yeni Değer #1 öğesini seçin, UndoHistory yazın ve ENTER tuşuna basın.

  6. Düzenle menüsünde Yapıştır’a tıklayın.

  7. DWORD Değerini Düzenle iletişim kutusunda, Taban'ın altında Ondalık'a tıklayın. Değer kutusuna bir değer yazın, Tamam'a tıklayın ve sonra da Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden çıkın.

  8. Excel'i başlatın. Excel, 7. adımda belirttiğiniz sayıda eylem için geri alma geçmişini depolar.

İlgili bağlantılar

Hızlı Erişim Araç Çubuğu’nu özelleştirme (Windows)

Otomatik metin biçimlendirmeyi (Otomatik Biçim) yapılandırma veya devre dışı bırakma

Eylemi geri alma

Sorunu düzeltene kadar KOMUT+Z tuşlarına basın.

Veya şeridin sol üst köşesindeki Geri Al‘a tıklayın.

Şeritte Geri Al komutu vurgulanır.

Dosya menüsündeki komutlara tıklamak veya bir dosyayı kaydetmek gibi bazı eylemleri geri alamazsınız. Eylemi geri alamıyorsanız, Geri Al komutu Geri Alınamıyor olarak değişir.

Bir kerede birden çok eylemi geri almak için, Geri Al öğesinin yanındaki oka tıklayın, geri almak istediğiniz eylemleri listeden seçin ve ardından listeye tıklayın.

Eylemi yineleme

Geri aldığınız bir eylemi yinelemek için KOMUT + Y tuşlarına basın.

Alternatif olarak şeridin sol üst köşesindeki Yinele’ye tıklayabilirsiniz. (Yinele düğmesi, yalnızca siz bir eylemi geri aldıktan sonra görünür.)

Şeritte Yinele komutu vurgulanır.

Eylemi tekrar gerçekleştirme

Yapıştırma işlemi gibi basit bir eylemi yeniden gerçekleştirmek için KOMUT + Y tuşlarına basın.

Veya şeridin sol üst köşesindeki Yinele‘ye tıklayın.

Şeritte Yinele simgesi vurgulanır.

Web için Word,Web için PowerPoint ve Web için Excel 'de temel eylemleri geri alabilir veya tekrar gerçekleştirin. Office'in masaüstü sürümlerinde daha gelişmiş seçenekler sağlanır.

Eylemi geri alma

Sorunu düzeltene kadar Ctrl+Z tuşlarına basın ya da şeritteki Word Online’da Geri Al düğmesi (Geri Al) öğesine tıklayın.

Word Online’da bir değişikliği geri alma

Dosya sekmesindeki komutlardan birini tıklatmak veya dosya kaydetmek gibi bazı eylemleri geri alamazsınız. Eylemi geri alamıyorsanız Geri Al komutu soluklaşır. Word Online’da geri alma kullanılamadığında geri al düğmesi.

Eylemi yineleme

Geri aldığınız bir eylemi yinelemek için Ctrl+Y tuşlarına basın veya şeritteki word online’da bir değişikliği yineleme (Yinele) öğesine tıklayın.

word online’da bir değişikliği yineleme

Klavye Kısayol Tuşları - Windows Laptop ve Masaüstünde Bilgisayar Klavye Kısayolları Nelerdir, Nasıl Yapılır?

Teknoloji çağında pek çok işimizi bilgisayar üzerinden hallederiz. Özellikle internet yazışmalarının arttığı bu zamanlarda bilgisayar üzerinden pratiklik kazanmanın yollarını ararız. Yoğun geçen iş temposunda veya öğrencilik süreçlerinde hemen herkes zamandan tasarruf kazanmak için pek çok yönteme başvurur. Bu durumda klavye kısayol tuşları, işlerimizi yürütürken bize kolaylık sağlayan yollardan birisidir. Yoğun geçen zamanlarda bilgisayar üzerinden yapacağımız işlemleri kısa sürede tamamlamak için kısayol tuşları bize büyük fayda sağlar. Fare ile yapacağımız işlemleri klavyede bazı tuşları kullanarak pratiklik kazanabiliriz. Özellikle fare ile en çok kullandığımız kopyala-yapıştır seçeneklerinin klavyede son derece kolay bir gösterimi vardır. Klavye kısayol tuşları açma, kapatma ve değiştirme gibi tüm bilgilere kolaylıkla ulaşmak mümkün.

Klavye Kısayolları

Bilgisayar kullanımında fare dışında klavye kısayol tuşlarını kullanarak pratiklik kazanabiliriz. Windows klavye kısayolları, fare ile yaptığınız bir işlemin alternatif bir yolunu sunan tuşlardır.

Özellikle yoğun iş temposunda, zamandan tasarruf sağlaması açısından klavye kısayolları tercih edilir. Birtakım uygulamaları açmak, seçili bir öğeyi değiştirmek ve daha fazlası için bu tür kısayollarını bilmek büyük bir avantajdır. En çok bilinen klavye kısayolları şu şekildedir:

  • Ctrl ve X: Seçilen öğeyi kes
  • Ctrl ve C: Seçilen öğeyi kopyala
  • Ctrl ve V: Seçilen öğeyi yapıştır
  • Ctrl ve Z: Yapılan işlemi geri al
  • Ctrl + Y: Geri almayı ileri sar
  • Ctrl + P: Sayfayı yazdır
  • Ctrl + Esc: Başlat simgesini aç
  • Ctrl + Mouse kaydırma tuşu: Masaüstü simgelerinin boyutunu güncelle
  • Ctrl + Alt + Ok tuşları: Açık sekmeler arasında geçiş yap
  • Ctrl + Shift + Escape: Görev yöneticisini aç
  • F1: Yardımı görüntüle
  • F2: Seçilen öğeyi tekrar adlandır
  • F3: Dosya arama
  • F4: Adres çubuğunu görüntüleme
  • F5: Pencereyi yenileme

Klavye Kısayol Tuşları

Dünyanın her bir alanında karşımıza çıkan bilgisayarlar, hayatımızın bir parçası olmuştur. Böylelikle bilgisayarın her bir parçası bizler için önemlidir. Özellikle klavye birçok bilgisayar kullanıcısının olmazsa olmazıdır.

Bilgisayarda yapılması istenilen bir işlemin daha az hamlede ve çok kısa bir sürede bitirmenin en büyük yolu, klavye kısayol tuşlarını kullanmaktır. Sizlere pek çok konuda avantaj sağlayan bu kısayollar, birden fazla tuş kombinasyonundan oluşmuştur. Yapılması gereken işlem, aynı anda kombinasyon tuşlarına basarak gerçekleşir. Klavye kısayolları aşağıdaki gibidir:

  • Ctrl + A: Bir bölgede ki bütün yazıları kopyalar.
  • Ctrl + C: Seçilen bir paragrafı, cümleyi veya kelimeyi kopyalar.
  • Ctrl + V: Seçilen bir paragrafı, cümleyi veya kelimeyi yapıştırır.
  • Ctrl + X: Seçilen unsuru keser.
  • Ctrl + D: Bir ağ sayfasını sık kullanılanlara eklemektedir.
  • Ctrl + j: İndirme menajerini açar.
  • Ctrl + L: Web sitesindeki adres kısmını seçer.
  • Ctrl + Z: Herhangi yapılan bir işlemi geri almaktadır.
  • Ctrl + Y: Sayfayı Yeniler.
  • Ctrl + P: Sayfayı yazdırır.
  • Ctrl + Esc: Başlat simgesini açar.
  • Ctrl + Sağ ok tuşu: Yazı imlecini kelimenin başına taşımaktadır.
  • Ctrl + Sol ok tuşu: Yazı imlecini kelimenin sonuna taşımaktadır.
  • Ctrl + Alt ok: Yazı imlecini paragrafın en alt kısmına taşır.
  • Ctrl + Üst ok: Yazı imlecini paragrafın en üst kısmına taşır.

Windows bilgisayarlar i&#;in en iyi klavye kısayol tuşları

Tam Boyutta Gör

Günlük hayatta bilgisayarımızdaki çoğu işi genellikle fareyle yapıyoruz. Klavye kısayolları, fareyle yaptığımız çoğu işi çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirmemizi sağlıyor. Kısayol tuşları, ekran görüntüsü almaya, ekran klavyesini açmaya ve daha pek çok özelliğe hızlıca erişmemize imkan tanıyor. Peki Windows’daki klavye kısayol tuşları nelerdir, ne işe yararlar? Gelin hep birlikte bu kısayollara bakalım.

En işlevsel bilgisayar kısayol tuşları ⌨

Windows kısayol tuşları pratik bir kullanımı hedeflese de esasen oldukça fazlalar. Bunların hepsini hafızada tutmak çoğu zaman zordur fakat bazı işlevsel bilgisayar kısayolları hayatımızı oldukça kolaylaştırır. Dolayısıyla kısayolları kullanmakta ve öğrenmekte fayda var. Zira zaman bizler için değerli ve kısıtlı, dolayısıyla tasarruf sağlamak verimlilik açısından kilit rol oynamakta. 

  • ALT + F4: Bilgisayarı kapatmak için bu bilgisayar kapatma kısayolu kombinasyonunu kullanabilirsiniz.
  • ALT + Tab: Açık uygulamalar arasında hızlıca geçebilmenizi sağlar.
  • ALT + Shift: Klavye dili değiştirme kısayolu sayesinde Türkçe - İngilizce gibi farklı diller arasında geçiş yapabilirsiniz.
  • Windows tuşu + CTRL + O: Ekran klavyesi kısayol tuşu, fiziksel klavyeyi kullanamadığınız senaryolarda idealdir.
  • Windows tuşu + nokta (.) veya noktalı vigül(;): Bu emoji kısayolları sayesinde Windows'un emoji panelini açabilirsiniz.
  • Windows tuşu +: PrtScr: Ekran görüntüsü alma kısayolu sayesinde görüntüleri doğrudan Resimler/Ekran Görüntüleri klasörüne kaydedebilirsiniz.
  • Windows tuşu + L: Bu Windows kısayolu, bilgisayarınızı doğrudan kilit ekranına geçirir. Buradan tekrar girebilir veya kullanıcı değiştirebilirsiniz.
  • CTRL + Shift: Q klavyeyi F klavyeye çevirme kısayolu olarak bilinen klavye değiştirme kısayolu sayesinde klavye düzenini değiştirebilirisiniz..
  • CTRL + Z: Bilgisayarda geri alma tuşu olarak bilinen bu kombinasyonla yapılan eylemi geri alabilirsiniz.
  • CTRL + C: Seçili öğeyi koypalamanızı sağlar.
  • CTRL + V: Kopylanan/kesilen öğeyi yapıştırmanızı sağlar.
  • CTRL + X: Seçili öğeyi kesmenizi sağlar.
  • CTRL + F: Arama kısayolu sayesinde dosyada/belgede veya web sayfasında istediğiniz kelimeyi arayabilirsiniz.

Bilgisayar kullanımınızı pratikleştirecek diğer Windows klavye kısayolları ise şöyle:

CTRL kısayol tuşları 📍

  • CTRL + A: Tüm metni seçin.
  • CTRL + C: Seçili metni/öğeyi kopyalayın.
  • CTRL + V: Seçilen metni/öğeyi yapıştırır.
  • CTRL + E: Tarayıcı adres çubuğunu seçin.
  • CTRL + F: Sayfa ya da belgede aranan kelimeyi bulun.
  • CTRL + H: Belgede kelimeyi bulma ve değiştirme.
  • CTRL + N: Yeni pencere oluşturma.
  • CTRL + O: Belgenin türüyle aynı olan belgeleri açın.
  • CTRL + P: Yazdırma seçeneklerini açın.
  • CTRL + S: Klavye kaydet kısayolu ile dosyaları kaydedin.
  • CTRL + X: Seçili metni/dosyayı kesin.
  • CTRL + Y: Son yazılanı/işlemi yineleyin.
  • CTRL + Z: Bilgisayarda geri alma tuşu ile işlemleri geri alın.
  • CTRL + Home: Belgenin başına gidin.
  • CTRL + End: Belgenin sonuna gidin.
  • CTRL + Sol ok: Önceki kelimenin başına gidin.
  • CTRL + Sağ ok: Sonraki kelimenin başına gidin.
  • CTRL + Yukarı ok: Satır başına gidin.
  • CTRL + Aşağı ok: Satır sonuna gidin.
  • CTRL + B: Seçili metni kalın yapın.
  • CTRL + I: Seçili metni italik yapın.
  • CTRL + U: Seçili metnin altını çizin.
  • CTRL + Del: Sağdaki kelimeyi silin.
  • CTRL + Backspace: Soldaki kelimeyi silin.
  • CTRL + PrtScr: Ekran görüntüsü alma tuşu.
  • CTRL + Esc: Başlat menüsünü açın.
  • CTRL + Alt + Tab: Açık uygulamaları görüntüleyin.
  • CTRL + Ok tuşları + Space: Masaüstü ya da Dosya Gezgininde çoklu dosya seçin.
  • CTRL + F5: Açık pencereyi yenileyin.
  • CTRL + W: Açık sekmeyi/pencereyi kapatın.
  • CTRL + Tab: Sonraki sekmeye gidin.
  • CTRL + Shift + Tab: Önceki sekmeye gidin.
  • CTRL + Shift + W: Tüm sekmeleri/pencereyi kapatın
  • CTRL + Shift: Q klavyeyi F klavyeye çevirme kısayolu.
  • CTRL + Shift + V: Kopyalanan metni düz metin olarak yapıştırın.
  • CTRL + Shift + T: Kapatılan sekmeyi yeniden açın.
  • CTRL + Shift + N: Masaüstünde yeni klasör oluşturun.
  • CTRL + Shift + Esc: Görev Yöneticisini açın.
  • CTRL + ALT + Tab: Açık uygulamalar gösterin.
  • CTRL + ALT + F4: Geçerli sekme dışındaki tüm sekmeleri kapatın.

ALT kısayol tuşları 📍

  • ALT + Tab: Açık uygulamalar arasında geçiş yapın.
  • ALT + F4: Bilgisayar kapatma kısayolu.
  • ALT + Esc: Pencereler arasında sırasıyla geçiş yapın
  • ALT + Enter: Seçili öğenin özelliklerini görüntüleyin.
  • ALT + E: Tarayıcı seçeneklerini görüntüleyin.
  • ALT + D: Adres satırındaki URL’yi düzenleyin.
  • ALT + PrtScr: Ekran görüntüsü panoya kopyala.
  • ALT + Shift: Klavye dili değiştirme kısayolu.

Windows kısayol tuşları 📍

  • Windows tuşu: Başlangıç ekranını açın veya kapatın.
  • Windows tuşu + L: Bilgisayarınızı kilitleyin.
  • Windows tuşu + D: Masaüstünü görüntüleyip gizleyin.
  • Windows tuşu + A: Hızlı Ayarlar’a erişin.
  • Windows tuşu + X: Gizli Başlat menüsünü açın.
  • Windows tuşu + T: Görev çubuğundaki uygulamalar arası geçiş yapın.
  • Windows tuşu + M: Tüm pencereli simge durumuna küçültün.
  • Windows tuşu + Home: Etkin pencere dışındaki pencereleri simge durumuna küçültün.
  • Windows tuşu + Ok tuşları: Etkin pencereyi büyütün, yana yaslayın, simge durumuna küçültün.
  • Windows tuşu + Tab: Görev görünümünü açın.
  • Windows tuşu + A: Eylem merkezini görüntüleyin.
  • Windows tuşu + S: Cortana/Arama ekranını açın.
  • Windows tuşu + E: Dosya Gezgini’ni açın.
  • Windows tuşu + G: Oyun çubuğunu açın.
  • Windows tuşu + H: Sesle yazmayı açın.
  • Windows tuşu + I: Ayarlar’ı açın.
  • Windows tuşu + R: Çalıştır’ı açın.
  • Windows tuşu + PrtScr: Ekran görüntüsü alma kısayolu.
  • Windows tuşu + V: Pano geçmişini açın.
  • Windows tuşu + nokta (.) veya noktalı vigül(;): Emoji kısayolları paneline erişin.
  • Windows tuşu + CTRL + Q: Hızlı Yardım’ı açın.
  • Windows tuşu + CTRL + F: Ağ’da arayın.
  • Windows tuşu + CTRL + Enter: Ekran Okuyucusu’nu açın.
  • Windows tuşu + CTRL + D: Sanal masaüstü ekleyin.
  • Windows tuşu + CTRL + O: Ekran klavyesi kısayol tuşu.
  • Windows tuşu + Shift + M: Simge durumuna küçültülen pencereleri önceki duruma getirin.
  • Windows tuşu + Shift + S: Ekranın bir ölümünün ekran görüntüsünü alın.

Shift kısayol tuşları 📍

  • Shift + F Seçili öğrenin kısayol menüsünü açın.
  • Shift + Delete: Seçili öğeyi Geri dönüşüm Kutusu’na taşımadan silin.
  • Shift + Space: Klavye düzenini değiştirin.
  • Shift + Ok tuşları: Birden fazla öğeyi seçin.
  • Shift + Sol Klik: Görev çubuğundaki uygulamadan bir tane daha açın.

Diğer klavye kısayolları:

- Alt tire

- Et işareti

- Dolar işareti

- Hashtag işareti

- Sonsuzluk işareti

- Tik İşareti

Eposta ile Paylaşın başlıklı bu arkadaşınıza postalayımonash.pw haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:DH Android Uygulamasını İndirDH iOS Uygulamasını İndir

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır