konya mevlana müzesi ziyaret saatleri / müfunduszeue.info - Konya Mevlana Müzesi

Konya Mevlana Müzesi Ziyaret Saatleri

konya mevlana müzesi ziyaret saatleri

Mevlana Türbesi (Müzesi) Konya

Yerli ve yabancı yüz binlerce turistin Konya’ya gelme nedenlerinden birisi de Hz. Mevlana’nın tüm insanlığa “Gel, gel, ne olursan ol yine gel” diyerek yaptığı çağrı. Bu yüzden Konya’ya ilk defa gelenlerin vakit kaybetmeden uğradığı ilk yer, Hz. Mevlana’nın Türbesi’nin de içinde yer aldığı Mevlana Müzesi oluyor.

Müzede bunun haricinde Selçuklu döneminden eserler, el yazması Kuran-ı Kerim’ler, dervişlerin hayatını aktaran balmumu heykeller gibi bir çok ilgi çekici parça da yer almakta.

Mevlana Türbesi (Müzesi) Ziyaret Saatleri ve Günleri

DönemAçılış SaatiKapanış Saati
Kış Dönemi
Yaz Dönemi

Haftanın her günü müze ziyarete açıktır.

Müzeyi ziyaret etmek isteyenlerse bayramlar da dahil olmak üzere haftanın her günü ziyarete gidebilirler. Normalde ’da kapılarını aralayan müze için istisna Pazartesi günleri ziyaretler bir saat daha geç başlıyor.

Kapanış saatleri yaz aylarında ’a çekilse de kış aylarında ziyaret en son saat ’de mümkün. Bu yüzden ziyaret saatlerinden tam emin değilseniz ’den önce müzede olmanızda yarar var.

Ayrıca Konya gezileriniz için hazırladığımız Konya’da Gezilecek Yerler yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Mevlana Müzesi Giriş Ücreti

Mevlana’yı anma etkinlikleri esnasında alınan kararla birlikte Mevlana Müzesi’ne girişler ücretsiz yapıldı.

Mevlana Müzesi Resimleri

Mevlana Türbesi (Müzesi) Nerede ?

Türbe, Konya ilinin Karatay ilçesinde yer almaktadır. yılında Hz. Mevlana için yaptırılan türbe, zamanla üzerine eklemeler yapılarak bugünkü halini almış. Dolayısıyla da yıllar boyunca türbe, Konya için hep merkez konumunda olmuş ve bu yüzden müzeye ulaşım oldukça kolay.

Mevlana Müzesi’ne Nasıl Gidilir ?

Şahsi aracım ile Mevlana Müzesi’ne Nasıl Giderim ?

Konya’ya hangi yönden girecek olursanız olun, tabelalar size şehir merkezi için yol gösterecektir. Bu tabelaları takip ettiğiniz takdirde bir süre sonra bu tabelalarla birlikte müzeye yol gösteren tabelalar da karşınıza çıkacaktır. Bu tabelaları takip ederek müzeye kadar ulaşmanız mümkündür.

Konya Otogarı’ndan Mevlana Müzesi’ne Nasıl Giderim ?

Otogara hemen metre mesafedeki tramvay durağından, çarşı yönüne giden tramvaya binerek yarım saatlik bir yolculuğun ardından şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Burada Alaaddin Durağı’nda indikten sonra müzeye kadar 5 dakikalık bir yürüyüş yapmanız yeterli olacaktır.

Bunun haricinde hemen Konya Otogarı’nın önünden geçen Kampüs Dolmuşları’ndan yine çarşı yönüne gidecek olana binerseniz, neredeyse müzenin kapısına kadar dolmuşla gitmeniz mümkündür.

Konya Havaalanı’ndan Mevlana Müzesi’ne Nasıl Giderim?

Havaalanından kalkan Havaş otobüslerine bindiğiniz takdirde yine sizi Alaaddin’e kadar götürecektir. Burada inerek kısa bir yürüyüşle yine müzeye ulaşabilirsiniz.

İletişim Bilgileri

Adres : Aziziye Mahallesi, Mevlana Cad. No:1  Karatay / Konya
Telefon : ()

Haritası ve Konumu

Sizlerde gezilerini ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yaparak bizlerle paylaşımda bulunabilirsiniz.

Mevlana Müzesi

mosque__jpg

Yarattığı hoşgörü felsefesi, özel ve anlamlı sözleri ile Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin kabrinin yer aldığı türbe, Konya gezilerinde ilk ziyaret edilen yerlerden biridir. yılında ziyarete açılan Mevlana Türbesi, aynı zamanda Mevlana Müzesi olarak bilinir. Yeşil kubbesi ile dikkat çeken müzenin içerisinde Mevlana Türbesi’nin yanı sıra dergah eşyaları, değerli el yazmalar, Hz. Mevlana’nın kıyafetleri ve sabır taşları da yer almaktadır. Türk ve İslam kültüründe önemli bir yere sahip olan müzenin yanında Osmanlı Dönemi’nde yapılmış olan mescit ve semahane de bulunmaktadır. Yurt dışından da her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Mevlana Müzesi haftanın her günü ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir.

Mevlana Müzesi, Konya’da bulunan zamanında Mevlana’nın Dergahı olan ve Mevlana Türbesi olarak da bilinen müzedir. Müze yılından bu yana ziyarete açıktır. Bu alan zamanında Selçuklu Sarayı’nın gül bahçesi iken Mevlana’nın babası olan Sultânü’l-Ulemâ Bâhaeddin Veled’e armağan olarak verilmiştir. Müzenin içinde tilavet odası, türbe, semahane, mescid, halı kumaş bölümleri ve matbah bölümü yer alır. Konya denince akla ilk gelen kişi olan Mevlana‘ya dair bilgileri ve anıları Mevlana Müzesi’nde bulabilirsiniz. Yolunuz Konya’ya düşerse gidilecekler listenizde buraya da yer vermelisiniz.

Mevlana Müzesi ya da diğer adıyla Mevlana Türbesi, 4 kalın ayak üzerine inşa edilmiştir. Yapıldığı tarihten yüzyıla kadar sürekli olarak ekleme yapılarak geliştirilmiştir. Müzeye çok fazla özen gösterilmesinin ve korunmasının bir sebebi de Osmanlı sultanlarının bir kısmının da Mevlevi Tarikatı’ndan olması ve türbeye bu sebeple özen göstermeleridir.

Mevlana’nın babası vefat edince onu sevenler babasının mezarının olduğu yere bir türbe yaptırmak istediklerini söylerler. Mevlana ise gökkubbeden daha iyi bir türbe olmayacağını savunarak bu isteği reddeder. Bunun üzerine bir türbe yapılamaz ve gül bahçesine defnedilir. Mevlana 17 Aralık yılında vefat edince onun oğlu Sultan Veled ise Mevlana’nın mezarı üzerine türbe yaptırmak isteyenlere olumlu bakmıştır ve alan türbeye dönüştürülmüştür. Yeşil Kubbe adı verilen türbe dört kalın sütun üzerine Mimar Tebrizli Bedrettin tarafından yapılmıştır. İşte bu tarihten sonra da faaliyetler hiç bitmemiş yüzyılın sonuna kadar yapılan değişiklikler ve eklemelerle sürekli genişlemiştir.

Müzenin bahçesinde bulunan şadırvanın I. Selim tarafından yapıldığı, ortasındaki göbeğin de Germiyanoğulları Beyliği tarafından hediye edildiği rivayet edilir.

Mevlana Müzesi Bölümleri

Müzenin avlusuna Dervîşân Kapısı adı verilen kapından girilir. Avlunun kuzey ve batı yönü sırasınca derviş hücreleri bulunur. Güney yönünde ise matbah ve Hürrem Paşa Türbesi yer alır. Buradan sonra, Üçler Mezarlığı‘na çıkılabilen ve susmuşlar anlamına gelen Hâmûşân Kapısı ile karşılaşılır. Avlunun doğu kısmında ise Sinan Paşa, Fatma Hatun ve Hasan Paşa türbeleri, yanında semahane ve mescit bölümleri vardır. Ayrıca Mevlâna ve aile fertlerinin mezarlarının da içerisinde bulunduğu ana bina da bu kısımdadır. Avlu kısmında ise Yavuz Sultan Selim’in senesinde inşa ettirdiği üzeri kapalı olan şadırvan, Şeb-i Arus havuzu ve selsebil ismi verilen çeşme yer alır.

MEVLANA MÜZESİ

Mevlana Müzesi Etrafında Gezilecek Yerler  

Mevlana Müzesi’ne gittikten sonra civarda ayrıca ziyaret edebileceğiniz farklı yerler de bulunuyor.

Konya Arkeoloji Müzesi: Konya Arkeoloji Müzesi Türkiye’de İstanbul’daki arkeoloji müzesinden sonra kurulan en eski ikinci arkeoloji müzesi olma unvanına sahip. Eserler kuruluşun ilk zamanlarında bir süre Mevlana Müzesi’nde teşhir edilmiş. Daha sonra ise senesinde bugünkü yerini almıştır. Müzedeki eserler neolitik çağdan başlayarak eski tunç, orta tunç, demir, klasik, Helenistik, Roma ve Bizans’a ait olacak şekilde kronolojik sırayla sergileniyor. Müzeyi 15 Nisan ile 2 Ekim arası saatleri arasında, 3 Ekim ile 14 Nisan arası saatleri arasında ücretsiz gezebilirsiniz.

Adres: Sahibiata Mahallesi, Meram/Konya Telefon: () 32 07

İnce Minare: İnce Minare Medrese, Selçuklu Sultanı II. İzzeddin Keykavus zamanında vezir olan Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından, hadis ilmi öğretilmek amacıyla inşa edilmiştir. İnce Minareli Medrese’de asırın sonuna kadar faaliyet devam etmiştir. yıllarında ise onarımdan geçmiştir. Cumhuriyet döneminde de çeşitli güçlendirme ve restorasyon çalışmalarının ardından, senesinde Taş ve Ahşap Eserler Müzesi olarak hizmete açılmıştır. Günümüzde de müze olarak kullanılmaya devam edilmektedir. Müzeyi 15 Nisan ile 2 Ekim arası saatleri arasında, 3 Ekim ile 14 Nisan arası saatleri arasında 7 TL ödeyerek gezebilirsiniz. Tatil günü olmaksızın ziyaret edebileceğinizi belirtmekte de fayda var.

Şemsi Tebrizi Türbesi ve Camii: Mevlana’nın en yakın dostu, can yoldaşı olarak bilinen Şemsi Tebrizi’nin mezarı ve türbesi Mevlana Müzesi’ne oldukça yakın bir noktada bulunuyor. Bu iki yoldaşı anmak isterseniz Mevlana’dan sonra Şems’i de ziyaret edebilirsiniz. Adres: Şemsitebrizi Mahallesi, Şems Cd., Karatay/Konya

Konya Kültür Sokağı: Tek katlı veya 2 katlı yöresel evlerden meydana gelen nostaljik sokakta yöresel tatlar ve hediyelik ürünler ile ilgili dükkanlar bulabilirsiniz. Geziniz sırasında bir mola olarak burada bir tur atabilirsiniz.

Adres: Konya Kültür Sokağı Aziziye Mah. Mengüç Cad.

Mevlana Müzesi Ulaşım 

Otomobil: Tabelaları takip ederek şehir merkezine ulaştıktan sonra, müzeyi de gösteren tabelaları fark edeceksiniz. Takip ederek müzeye ulaşabilirsiniz.

Tramvay: Çarşı yönüne giden tramvaya binerek yaklaşık yarım saatte şehir merkezine varabilirsiniz. Burada Alaaddin Durağı’nda inip yaklaşık 5 dakika yürüyerek Mevlana Müzesi’ne gidebilirsiniz.

Dolmuş: Konya Otogarı’nın önünden geçen kampüs dolmuşlarının çarşı istikametine sefer yapanlarıyla müzenin önüne kadar gitmeniz mümkün.

Mevlana Müzesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücretleri 

Mevlana Müzesi’ni haftanın her günü ziyaret edebiliyorsunuz. Pazartesi günleri ’da başlayan ziyaret, diğer günler için olarak belirlenmiş durumda. Kapanış saati yaz dönemi için , yaz dönemi için ise

Müzenin ziyaret ücreti ise yılında kaldırıldığı için, herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor.

Yazıcı Dostu Sürüm

Konya Mevlana Türbesi ziyarete açık mı?

İçindekiler:

  1. Konya Mevlana Türbesi ziyarete açık mı?
  2. Konya Mevlana Müzesi hangi günler açık?
  3. Konya Mevlana Türbesi hangi ilçede?
  4. Mevlana Türbesi hangi devlet?
  5. Mevlana Türbesi hangi şehirde?
  6. Mevlana Türbesi ne zaman yapıldı?
  7. Rumi nerede?
  8. Konya Mevlana Türbesi tadilat bitti mi?

Konya Mevlana Türbesi ziyarete açık mı?

Haftanın her günü ziyaretedilmeye açıkolan bu müzeyi ziyaretetmek isteyen kişiler bayramlar dahil olmak üzere haftada her gün ziyaretesaat ' da kapılarını aralamaktadır. Müze için tek istisna Pazartesi günleri olmaktadır.

Konya Mevlana Müzesi hangi günler açık?

Müzeyi ziyaret etmek isteyenlerse bayramlar da dahil olmak üzere haftanın her günü ziyarete gidebilirler. Normalde 'da kapılarını aralayan müzeiçin istisna Pazartesi günleriziyaretler bir saat daha geç başlıyor. Kapanış saatleri yaz aylarında 'a çekilse de kış aylarında ziyaret en son saat 'de mümkün.

Konya Mevlana Türbesi hangi ilçede?

Mevlana Türbesi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.