peteklerin bazilari isinmiyor / Petek Altı Isınmama – Kalorifer Petekleri Neden Isınmaz? | Rota Tesisat

Peteklerin Bazilari Isinmiyor

peteklerin bazilari isinmiyor

Kalorifer Petekleri Neden Isınmaz?

Kalorifer Petekleri Neden Isınmaz?

Kalorifer peteklerinin ısınmamasının birkaç farklı nedeni olabilir. Petekler ısınmıyorsa; kombi pompasının yetersiz gelmesi, tesisat borularının ters bağlanmış olması, peteklerde hava olması, petek içinde tıkanıklık olması veya tesisat borularında tıkanıklık olması gibi sorunlardan kaynaklanır.

SORUN:

Kombi Pompasının Yetersiz Gelmesi

Kombi çalışıyor petekler ısınmıyorsa kombi pompası yetersiz olabilir veya kombi pompası arızalı olabilir. Aynı sorun merkezi sistem kalorifer peteği ısınmıyor sorununa da neden olmaktadır. Kalorifer tesisatı döşenirken, yapılan hesaplamalara uygun kombi kullanılmalıdır. Bu hesaplamalara uygun kombi kullanılmaması, kombi sıcak su veriyor ama petekler ısınmıyor? Sorusunu soran müşterilerimizin cevabıdır.

ÇÖZÜM

Kombi pompasının yetersiz gelmesinin tek çözümü, tesisatın büyüklüğüne ve petek sayısına uygun kombi ile değiştirilmesidir. Ayrıca kombi pompası arızalı da olabilmektedir. Bu durumda yetkili servisi arayarak bilgilendirmektir. Kombi pompasının değiştirilmesi veya tesisatınıza uygun kombinin takılması, kombi petekleri ısıtmıyor sorunuzun çözümü olacaktır.

SORUN:

Tesisat Borularının Ters Bağlanması

Tesisat borularının ters bağlanması; peteklerin altı sıcak üstü soğuk sorununa neden olmaktadır. Tesisat borularının ters bağlanmasından dolayı, sıcak su peteklere yukardan girmesi gerekirken aşağıdan girmektedir. Böylece sıcak su, peteğin alt kısmından girer ama petek içinde dolaşamaz ve peteklerin altı sıcak üstü soğuk olur.

ÇÖZÜM

Tesisat borularının ters bağlanıp bağlanmadığı ancak uzman kişiler tarafından fark edilir. Firmamız petek temizliği yaparken aynı zaman tesisat sorunlarınızı da tespit etmektedir. Yapılması gereken çözümleri uygulamaktadır. Tesisat borularının ters bağlandığı tespit edilirse, bağlantılar değiştirilerek sorunu çözmüş olur.

SORUN:

Peteklerde Hava Olması

Peteklerde hava olması; peteklerin üstü soğuk altı sıcak veya petekler kısmen ısınıyor sorunlarına neden olur. Peteklerde bulunan hava, peteklere gelen sıcak suyun petek içinde dolaşmasına engel olur. Hava, sudan daha hafif olduğu için peteğin üst kısımlarında birikir ve o bölgeye suyun girmesini engellemiş olur.

ÇÖZÜM

Peteklerin üstü soğuk altı sıcak sorunun çözümü için peteklerin havasının alınması gerekir. Bu sorunu çözümü en basit sorunlardan biridir ve kendini bu çözümü rahatlıkla yapabilirsiniz.

Peteklerin Havası Nasıl Alınır?

Peteklerin havasını almak için, öncelik bir pürjör anahtarı gereklidir. Eğer elinizde pürjör anahtarı yoksa düz tornavida ile de bu işlemi yapabilirsiniz.

Her petekte pürjör vanası bulunmaktadır.

Pürjör anahtarı veya düz tornavida ile petekte bulunan pürjör vanasını gevşetin.

Pürjör vanası sola doğru gevşetilir.

Pürjör vanasını gevşetmeden önce zeminin kirlenmemesi için bir kap koyunuz.

Pürjör vanasını gevşettikten sonra petek içindeki hava dışarı çıkacaktır.

Vanayı çok fazla açmayın, çeyrek tur açmanız yeterlidir.

Vanadan su gelinceye kadar bekleyiniz.

Su geldikten sonra vanayı sağa doğru çevirerek sıkınız.

Bütün petekler için bu işlemi uygulayın.

Bütün peteklerin hava alma işlemi bittikten sonra, kombi altında bulunan su takviye vanasını açın.

Kombi üstünde bulunan bar göstergesinde, ibre 1,5 – 2 bar arasına gelene kadar su takviye vanasını kapatmayınız.

İbre 1,5 – 2 bar arasına geldikten sonra su takviye vanasını kapatabilirsiniz.

Böylece peteklerin hava alma işlemi tamamlanmış olur.

SORUN:

Petek İçinde Tıkanıklık Olması

Kombi peteklerinin içinde tıkanıklık olması; peteğin altı soğuk üstü sıcak, peteklerin alt kısmı ısınmıyor, peteklerin yarıdan aşağısı neden ısınmaz gibi sorunların yaşanmasına neden olur. Kombi peteğinin içindeki su zamanla, peteğin iç tarafını aşındırır. Bu aşınma sonucunda pas, tortu, balçık oluşur. Suyun kireçlenmesinin de etkisiyle peteğin dibine çöker. Peteğin dibine çöktüğü için, su bu bölgelere ulaşamaz ve peteklerin alt kısmı ısınmıyor sorununu meydana getirir. Bu sorunu kendi başınıza çözemezsiniz. Gerekli malzemelere sahip olmanız gerekir.

ÇÖZÜM

Petek ısınmıyor sorununa neden olan bu durum için Protesisat gibi kurumsal bir firma ile görüşmeniz gerekir. Firmamız yıllardır bu gibi sorunların çözümü için tamamen profesyonel ekipmanlara ve personele sahiptir. Petek tıkanıklığının çözümü petek yıkama işlemi ile gerçekleştirilir. Petek yıkama makinesi yardımı ile peteklere gönderilen petek temizleme kimyasalı sayesinde, petek içindeki balçık, tortu ve kireç tamamen temizlenir. Petek yıkama işlemi sadece su ile gerçekleşmesi mümkün değildir. Petek temizleme kimyasalı, asitli bir yapıya sahiptir ve petek içinde balçığı, tortuyu ve kireci kesin olarak sökmektedir. Petek yıkama işlemi yapıldıktan sonra peteklere koruyucu kimyasal koyulur. Bu koruyucu kimyasal sayesinde peteklerinizi 2 yıl sorunsuz olarak kullanırsınız. Detaylı bilgi almak için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.

SORUN:

Tesisat Borularında Tıkanıklık Olması

Bazı petekler ısınmıyorsa, tesisat borularında tıkanıklık olduğu anlamına gelebilir. Tıkalı olan borunun güzergâhında olan petekler ısınmaz. Bu durum, evinizin bazı bölümlerinin soğuk kalmasına neden olur. Bunu tespit etmeniz çok zordur.

ÇÖZÜM

Tesisat borularının tıkalı olup olmadığını termal kamera yardımı ile tespit etmekteyiz. Termal kamera sayesinde, şap altında geçen sıcak borular görülebilmektedir. Böylece tıkanıklık olup olmadığı ve kalorifer borularında su kaçağı olup olmadığını tespit ediyoruz. Tesisat borularındaki tıkanıklık, petek temizleme makinesi ile açılmaktadır. Petek yıkama işlemi sırasında hem petekleriniz temizlenir hem de tesisat borularındaki tıkanıklıklar tamamen açılır. Özellikle tesisat borularında kireçlenme çok sık görülür. Kirecin temizlenmesi için, petek temizleme kimyasalı şarttır. Petek temizleme kimyasalı ile bütün tesisatınız ilk günkü gibi tertemiz olur. Ardından kullanılan koruyucu kimyasal ile hem tesisatınız hem petekleriniz korunmuş olur. Ayrıca kullanılan koruyucu kimyasal sayesinde, tesisat borularında olası çatlaklarda onarılarak, kalorifer tesisatındaki su kaçakları da engellenmiş olur.

Tümünü Görüntüle

Petek neden ısınmaz? Temizlenen petek neden ısıtmaz? Kombi çalışıyor petekler ısınmıyorsa

Petek neden ısınmaz? Temizlenen petek neden ısıtmaz? Kombi çalışıyor petekler ısınmıyorsa

Kış mevsimiyle birlikte ısınmamızı sağlayan petekler bazı nedenlerden dolayı çalışmaz. Evin her odasında yer alan peteklerin ısıtması sağlamak ve kombiyi doğru ayarlamak çok önemlidir. Peki peteklerin ısınmamam nedeni nedir, temizlenen petekler neden ısıtmaz? Bütün bu soruların cevaplarını vermeye çalışacağız.

Her yıl düzenli olarak bakımı yapılması gereken petekler soğuk havalarda odalarını ısıtmaya yarayan kalorifer peteklerine denir. Peteklerin içi zamanla kir ve pas dolar ve bu durum ısınma performansını ve kombinin çalışmasını olumsuz yönde etkiler. En dikkat çeken problemde, kombinin derecesini yükselttiğinizde bile gereken ısınmayı sağlamayıp faturanız kabarık gelmesine sebep olur. İşte kış mevsiminde ısınma sorunu çıkaran peteklerin ile ilgili bilinmesi gerekenler

Petek temizliği nasıl yapılır? Kombi havası nasıl alınır? Evde petek temizliği püf noktaları İLİŞKİLİ HABERPetek temizliği nasıl yapılır? Kombi havası nasıl alınır? Evde petek temizliği püf noktaları

PETEKLER NEDEN ISITMAZ?

Kış mevsimine girdiğimiz şu dönemde yaşanan petek ısınmama problemini çözmek ve ona göre kalorifer ayarları yapmak gerekiyor.

- Petek içerisinde zamanla biriken hava ve kirli su petek üzerinde ısıtma problemi yapabilir. Bu ve bunun gibi sorunlar peteklerin kirli su ve hava birikmesine neden olur. Bu da peteklerin ısıtmasını önemli ölçüde azaltmaktadır.

- Peteklerin ısınmasını sağlayan sıcak suyun doğru şekilde kombiden peteklere gelip gelmediğini kontrol etmek gerekiyor.

- Peteklerin ısınmamasının en temel nedenlerinden biri peteğe sıcak su gelmemesi ya da gelen suyun sıcaklığının yeterli olmamasıdır. 

petekler neden ısıtmaz

petekler neden ısıtmaz

TEMİZLENEN PETEK NEDEN ISITMAZ?

Kalorifer peteklerinin temizlenmesi bakımı ve havası alınmasına rağmen çalışmıyorsa birkaç sebebi bulunuyor. 

  • Peteklerin havası alındığı halde içinde hava kalmış olabilir. 
  • Kombi pompasının yetersiz gelmesi
  • Tesisat borularının ters bağlanma durumu meydana gelebilir
  • Petek içinde ya da tesisat kısmında tıkanıklık olabilir.
  • Bu gibi sorunlar için mutlaka bir uzman desteği alın. Temizlenmiş olan peteklerde dahil ısıtma problemi söz konusu olabilir.

Evde kombi bakımı nasıl yapılır? Kombi kaç derece olmalıdır? Kombi nasıl ayarlanırİLİŞKİLİ HABEREvde kombi bakımı nasıl yapılır? Kombi kaç derece olmalıdır? Kombi nasıl ayarlanır

PETEKLERİN HAVASI NASIL ALINIR?

  • Peteklerin havası, kombi çalışıyor konumdayken alınmalıdır. Fakat bu işlem yapılırken birisinin kombiye sürekli su takviye etmesi gerekebilir.
  • Peteklerin üst kısmında hava alma için pürjör bulunur. Evde bulunan düz tornavida ile peteğin üst kısmında yer alan purjor kısmının saat yönünde çevirin.
  • Sıcak su gelene kadar içeride bulunan havayı boşaltın.
  • Burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey Pürjör açılırken saatin ters yönünde açılmalı ve saat yönünde kapanması gerektiğidir.
  • Hava alma işlemi yapılırken peteklerin vanalarının açık konumda olması gereklidir.
  • Hava alma işlemi yapılırken tesisattaki su basıncı düşecektir.
  • Kat kaloriferi, kombi tesisatındaki su basıncının 0,7 bar ile 1,5 bar arasında olmasına dikkat ediniz.

peteklerin havası alınmazsa ne olur

peteklerin havası alınmazsa ne olur

PETEKLERİN ALTI ISINMIYORSA!

- Peteklerin altı ısınmıyor olması farklı bir sebebi vardır. Eğer altı ısınmıyorsa peteğin içindeki kanallarda tıkanıklık olduğunu gösterir.

- Bu yüzden, bir uzman desteği alınmanız gerekiyor. 

Kış için en iyi güneş kremleri ! Kış aylarında neden güneş kremi kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kış için en iyi güneş kremleri ! Kış aylarında neden güneş kremi kullanılır?Kadife nasıl kombinlenir? Kadife kombini nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kadife nasıl kombinlenir? Kadife kombini nasıl yapılır?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası