googleyi ingilizce yapmak / Google Chrome'da Varsayılan Dil Nasıl Değiştirilir?: 10 Adım

Googleyi Ingilizce Yapmak

googleyi ingilizce yapmak

Google İngilizce Oldu, Nasıl Düzeltirim?

Google, son zamanlarda internet ortamında en çok kullanılan arama motorlarının başında geliyor. Bu sebeple de global olmasından dolayı dil seçeneği konusunda kullanıcılarına önem veriyor. Bu sebeple de ülkemizde çok fazla kullanılması kaçınılmaz oluyor. Türkçe desteğini sorunsuz bir şekilde sunan arama motoru bazı zaman dilimlerinde kullanıcılarına sorunlar çıkarıyor. Bir internet araması yaparken tam o esnada dilin değişmesi sorunuyla karşılaşırsanız içeriğimizde sizlerle paylaştığımız yöntemleri kullanarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Bkz: Kullanışlı Chrome Eklentileri [4 Adet]

Google İngilizce Oldu, Dili Tekrardan Türkçe Yapmak İstiyorum

Google İngilizce oldu, tekrardan nasıl Türkçe yapabilirim sorusunu soruyorsanız aşağıdaki adımları tek tek yerine getirmeniz gerekiyor. Birçok kullanıcı söz konusu sorunu çok büyük bir problem gibi gördüğü için endişeleniyor ancak bu sorun sadece birkaç adım neticesinde çözüme kavuşturuluyor. Google’ı Türkçe yapmak için aşağıdaki adımları takip edin.

  • Google’da “Google Search” butonunu kullanarak arama yapın.
  • “Arama Çubuğu” bölümünün hemen alt kısmında yer alan “Settings” butonuna basın.
  • “Languages” seçeneğine tıklayarak dil değiştirme işlemini gerçekleştirin.
  • “Türkçe” seçeneğinin hemen başındaki kutucuğa tıklayın.
  • “Save” butonuna basın ve değişiklikleri tamamlayın.

Bu işlemlerin ardından bir açılır pencere açılacak ve size değişikliklerin kaydedilmesini isteyip istemediğini soracaktır.

Tarayıcı Dili Değişti Nasıl Düzeltirim?

Türkiye’de ve dünyada birçok kişi özellikle internet tarayıcısı olarak Google Chrome tarayıcısını kullandığı için bazen dil problemleriyle karşı karşıya kalabilir. Bu problemin sebebinin ne olduğu bilinmez ancak bazen kullanıcıların yaptığı hatalar bazen de kendiliğinden olan işlemler olabilir. Bu sorunu ise aşağıdaki seçenekleri kullanarak çözebilirsiniz.

  1. Bilgisayarınızda “Chrome” tarayıcısını açın.
  2. Sağ üst köşedeki “Üç Nokta” simgesine tıklayın.
  3. “Ayarlar” bölümüne girin.
  4. “Dil” ya da “Language” yazın.
  5. İlgili bölüme girdikten sonra “Türkçe” seçeneğine tıklayın.

Bu işlemlerin ardından artık tarayıcınızın dili kullanmış olduğunuz dile dönüş olacaktır. Birçok kullanıcı bu konuda sorun yaşadığı için sorunun üstesinden nasıl gelebileceği konusunda çözüm arıyor ancak aslında çözüm sadece beş adımda kolayca gerçekleştirilebiliyor. Biz de sizlere içeriğimizde en detaylı bilgileri sunarak dil değiştirme işlemlerinin nasıl yapıldığını anlattık. Buna alternatif olarak bulduğunuz yöntemler varsa yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

kaynağı değiştir]

Google yazılım kodunu api olarak 3. taraf sitelere sunmaktadır. Birçok site javascript dosyalarını html kodlarının arasına ekleyerek bu hizmeti sunarlar, Google çeviri api'nin tek kullanım şartı google logosunu siteye koymaktır.

Mayıs 2011'de Google, yazılım geliştiricileri için Google Çeviri API'sinin kullanımdan kaldırıldığını ve işlevinin sona ereceğini açıkladı. Çeviri API'sı sayfası, nedeni 1 Aralık 2011 için bitiş tarihi olan "kapsamlı kötüye kullanımın neden olduğu önemli ekonomik yük" olarak belirtti. Google, halkın baskısına tepki olarak Haziran 2011'de API'nın ücretli bir hizmet olarak kullanılmaya devam edeceğini açıkladı.[13] API, sayısız üçüncü taraf web sitelerinde ve uygulamalarda kullanıldığından, kullanımdan geri kalma kararının orijinal olması, bazı geliştiricilerin Google'ı eleştirmesine ve ürünlerinde Google API'ların kullanılabilirliğini sorgulamasına neden oldu.

Desteklenen diller[değiştir kaynağı değiştir]

Nisan 2006'da Google Çeviri, istatistiksel bir makine çevirisi motoruyla başlatıldı.[15]

Google Çeviri algoritmaları geleneksel kural tabanlı analiz yerine istatistiksel analize dayandığı için dilbilgisi kurallarını uygulamaz. Sistemin orijinal yaratıcısı Franz Josef Och, kural tabanlı algoritmaların etkinliğini istatistiksel yaklaşımlar lehine eleştirdi. İstatistiksel makine çevirisi ve daha spesifik olarak 2003'te hız makinesi tercümesi için DARPA yarışmasını kazanan Och'un araştırması üzerine kurulu bir yöntem üzerine kurulu oldu.[16] Och, Temmuz 2014'te Human Longevity, Inc.'e katılmak üzere ayrılıncaya kadar Googlemakine çevirisi grubunun başındaydı. Och'a göre, sıfırdan yeni bir dil çifti için kullanılabilir bir istatistiksel makine çeviri sistemi geliştirmek için sağlam bir temel, 150-200 milyon kelimeyi aşan iki dilli bir metin korusu (veya paralel koleksiyon), iki tek dilli korpora ve bir milyardan fazla sözcükden oluşacaktır. Daha sonra bu verilerden gelen istatistiksel modeller, bu diller arasında tercüme etmek için kullanılır.

Bu çok miktarda dilbilimsel veriyi elde etmek için Google Birleşmiş Milletler dokümanlarını kullandı. BM, tipik olarak altı büyük BM dilinde belge yayınlar ve bu da çok büyük bir 6 dilli korp üretir.[17]

Google Çeviri bir dilden diğerine geçmez (L1 → L2). Bunun yerine, önce çoğunlukla İngilizceye ve sonra da hedef dile çevirir (L1 → EN → L2). Google Çeviri bir çeviri ürettiğinde, en iyi çeviri konusunda karar vermesine yardımcı olmak için yüz milyonlarca belgenin içindeki kalıpları arar. Google Çeviri, insan çevirmenleri tarafından daha önce çevrilmiş belgelerdeki kalıpları saptayarak uygun bir çevirinin akıllı tahminlerini ve yapay zekânı yapar.[18] Google Çeviri, Ekim 2007'den önce Arapça, Çince ve Rusça dışındaki dillerde SYSTRAN'a dayanıyordu. Bu yazılım, Babel Fish (şimdiki haliyle) gibi çeşitli çevrimiçi çeviri hizmetleri tarafından hâlen kullanılmaktadır. Ekim 2007'den bu yana, Google Çeviri, istatistiksel makine çevirisine dayalı tescilli, kendi bünyesindeki teknolojiyi kullanmıştır.

Google Sinir Makine Tercümesi[değiştir kaynağı değiştir]

Haziran 2023 itibarıyla, aşağıdaki 109 dil Google Çeviri tarafından desteklenmektedir.[14]

Çeviri yöntemi[değiştir

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır