1 sınıf kayıt yaşı hesaplama / - Okula Başlama Yaşı Hesaplama, İlkokul, Ana Sınıfı, Anaokulu

1 Sınıf Kayıt Yaşı Hesaplama

1 sınıf kayıt yaşı hesaplama

Okul Yaşı Hesaplama - Çocuğun 1. Sınıfa Ve İlkokula Başlama Yaşı Hesaplama Nasıl Yapılır, Kaç Aylıkken Başlanır?

eğitim öğretim yılı için heyecanlanan aileler bir an evvel eylül ayının gelmesini bekliyor. Özellikle de ilk defa okula gidecek olan çocukları için 12 Eylül tarihini sabırsızlıkla bekleyen ebeveynler çocukları için okul yaşı hesaplama detaylarını merak ediyor. Yaşını dolduran ve eğitim hayatına katılmasını beklenen çocuklarımız için okul yaşı hesaplama – döneminde nasıl yapılıyor tüm detaylarını içeriğimizde topladık.

Okula Başlama Yaşı Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen okula başlama yaşı için birçok kişinin aklında soru işareti oluşuyor. Keza MEB'in 10 Temmuz tarihinde yayınladığı son düzenlemeye göre birçok veli okula başlama yaşı hesaplama için nereden destek alabileceğini kestiremiyor. Bu konuda eğitim kurumlarından birebir destek alınabildiği gibi kişiler çocukları için bu hesaplamaları kendileri de yapabiliyor. Buna göre 1. sınıfa başlama yaşı için kullanabileceğiniz çeşitli online kaynaklar bulunuyor.

Daha net olması açısından her yaştaki ebeveynin kullanabileceği online kaynak desteklerinden birini direkt MEB kendisi hazırlamıştır. Online olarak çocukların okul yaşını anında hesaplayabilen bu sistem e okul yaş hesaplama olarak biliniyor. Tıkladığınız anda yeni bir panelin açılmasını sağlayan platforma çocuğunuzun doğum tarihini gün, ay ve yıl olarak yazmalısınız. Burada dikkat edilmesi gereken çocukların resmi kayıtlarda geçerli olan doğum tarihinin kullanılmasıdır. Keza resmi okul kayıtları bu Nüfus Müdürlüğü'nün kayıt bilgilerine göre gerçekleştirilir.

Kaç Doğumlu Çocuklar – Döneminde Okula Başlayabilir?

Okul yaşı hesaplama için MEB kaynaklı platformu kullanan kişileri çocuklarının okul yaşı hesaplamasında ay bazlı ilerlendiği görebilirler. Buna göre – eğitim ve öğretim yılı içerisinde okul kaydı isteğe bağlı ve zorunlu olan çocukların ay kriterleri şu şekildedir:

  • 69 ayını dolduran kız ve erkek çocuklar: yılı içerisinde doğan ve 69 aylık sürecini tamamlayan çocuklar için okula başlama yaşı gelmiştir. Yeni yönetmelik gereğince bu süreci dolduran çocukların okul kayıtların yaptırılması zorunludur. Kayıt erteleme gibi bir durum söz konusu değildir.
  • 66, 67 ve 68 aylık kız ve erkek çocuklar: Millî Eğitim Bakanlığı eğitim yaş sınırına ulaşan kız ve erkek çocuklarının okul kayıtlarını zorunlu kabul eder. Öte yandan henüz bu sınıra ulaşmamış olan çocuklara da eğitim hakkını isteğe bağlı olarak kabul edebilir. Buna ailelerin izni ile ilkokul kaydı yapılabilen ve – döneminden faydalanabilecek çocukların 66, 67 ve 68 aylık süreçlerini tamamlaması beklenir.
  • 69, 70 ve 71 aylık kız ve erkek çocuklar: – eğitim dönemi için 69, 70 ve 71 aylık olan kız ve erkek çocukları için ebeveynler eğitim talebinde bulundursa çocukların yönlendirileceğim sınıf anaokulu olacaktır. Eğitime hazırlık için şart koşulmayan ancak aile isteğine bağlı olan bu durum için ya çocukların 1. sınıf kaydı için bir yıl daha beklenmeli ya da anasınıfına kaydı yaptırılabilir.

Okula Kayıt Yaşı Hesaplama Aracı

Açıklamalar

Kayıt zamanı

Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında yeni kayıtlar, temmuz ayının ilk iş gününde başlar. Kayıt işlemi ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak, e-Okul sistemi üzerinden yapılır. Kayıt işlemleri sırasında veliden herhangi bir belge talep edilmez. Kayıtlarda bir sonraki eğitim ve öğretim yılında zorunlu eğitime başlayacak çocuklar ile okulun bulunduğu kayıt alanındaki çocuklara öncelik tanınır. Başvurunun kontenjandan fazla olması durumunda veliler huzurunda kura çekimi yapılır.

Okulöncesi eğitime başlama yaşı (Anasınıfı, anaokulu, uygulama sınıfı)

Anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla aylık çocukların kaydı yapılır. Okulun kayıt alanında ikamet eden ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılında ilkokula başlayacak çocukların kaydı yapıldıktan sonra fiziki imkânları yeterli olan anaokulu ve uygulama sınıflarına aylık, ana sınıflarına ise aylık çocuklar da kaydedilebilir. Bir grup oluşturabilecek kadar çocuk bulunmayan okullarda aylık çocuklar aynı ana sınıfına kaydedilebilir.

Anaokuluna başlama yaşı

Anaokulu, 36 - 68 aylık çocukların eğitimi amacıyla açılan okul öncesi eğitim kurumudur. Anaokulu ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 36 ayını tamamlayan ve 68 ayını doldurmayan çocukların kaydı yapılır. İmkânları yeterli olan anaokulu ve uygulama sınıflarına aylık çocuklar da kaydedilebilir.

Anasınıfına başlama yaşı

Ana sınıfı; Eylül ayı sonu itibarıyla aylık çocukların eğitimi amacıyla örgün eğitim ve hayat boyu öğrenme kurumları bünyesinde açılan sınıflardır. Ana sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 57 ayını dolduran ve 68 ayını doldurmayan çocuklar kaydedilir. Anasınıfının imkânına göre aylık çocuklar da kayıt edilebilir.

İlkokul birinci sınıfa başlama yaşı

İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir. İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 72 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. 72 aylık olan çocukların ilkokul 1. Sınıfa kaydı zorunlu olup kaydı ertelenemez.

aylık çocukların kayıt erteleme işlemi

aylık olan çocukların kaydı ilkokul 1. sınıfa zorunlu olarak çıkmaktadır. Ancak okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanları velisinin yazılı talebi bulunması halinde okul öncesi eğitime yönlendirir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir. Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanları velisinin yazılı talebi bulunması halinde okul öncesi eğitime yönlendirir veya kayıtlarını bir yıl erteler. aylık olan çocukların velisinin talebi üzerine ilkokul birinci sınıf kaydı bir yıl süre ile ertelenebilir. İlkokul kayıt işlemi ertelenen çocuk anasınıfına veya anaokuluna kayıt ettirilir. İlkokula kaydı bir yıl ertelenen ve bir önceki yıl okul öncesi eğitim almamış olan 69, 70, 71 aylık çocuklara, okul öncesi eğitim kurumlarına kayıtta öncelik tanınır.

aylık çocukların birinci sınıfa kayıt işlemi

aylık olan çocukların kayıtları okul öncesi eğitim (Anaokulu, Ana Sınıfı ve Uygulama Sınıfı) için zorunlu olarak çıkmaktadır. Ancak çocuğun gelişim özellikleri dikkate alınarak 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kayıt ettirilebilir.

Yaşı yanlış yazılan çocukların durumu

Nüfusa gerçek yaşından büyük veya küçük yazılmış olanların yaşlarının düzeltilmesi okul yönetimince velilerinden istenir. Bu öğrencilerden velisi üç ay içinde girişimde bulunmadığı veya bu işleri yapmadığı takdirde gereği yapılmak üzere il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne bildirilir.

Uygulama sınıfı

Uygulama sınıfı: Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında çocuk gelişimi ve eğitimi alanında eylül ayı sonu itibarıyla aylık çocukların eğitiminin yapıldığı uygulama birimidir.

DOKTOR RAPORU İLE KAYIT ERTELETME

Doktordan alınan raporla kayıt erteletme kaldırıldı. Daha önceden çocuk doktorundan alınan sağlık raporu ile kayıt erteletme yapılabiliyordu ancak bu yılında kaldırıldı. Doktor raporu ile birinci sınıfa kayıt erteletme işlemi yapılmamaktadır.

ÖZEL EĞİTİM İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLER

Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerden kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69, 70 ve 71 aylık olanların velisinin yazılı talebiyle; 71 ayını tamamlamış, 79 aydan gün almamış olanların velisinin yazılı talebi ve Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu doğrultusunda ilkokula başlamaya hazır olmadığı değerlendirilen öğrencilerin okul öncesi eğitime 1 yıl daha devamları sağlanır. e-Okul Sistemi üzerinden ilkokula kaydı yapılan ve okul öncesi eğitim süresi uzatılan çocuklar il veya ilçe özel eğitim hizmetleri kurulu kararı ile okul öncesi eğitim kurumunda eğitimlerini sürdürürler.

OKULA BAŞLAMA YAŞI HESAPLAMA 1. Sınıfa Başlama Yaşı Kaç? &#;te Kaç Doğumlular 1. Sınıfa Başlayacak? Anaokulu Yaş Hesaplama Nasıl Yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların eylül ayında açılacağı duyuruldu. Yeni dönemin başlamasına sayılı günler kala özellikle çocukları ilk defa okula başlayacak velileri telaş sardı. Çocuklarının hangi ayda, hangi yaşta okula başlayacağını merak eden ebeveynler "1. sınıfa başlama yaşı kaç? Kaç Doğumlular 1. Sınıfa başlayacak? Anaokulu yaş hesaplama nasıl yapılır? 'te kaç doğumlular okula başlayacak? Kaç aylıklar okula gidebilir?" sorularının araştırmalarına başladı. İşte okula başlama yaşı tablosu

OKULA BAŞLAMA YAŞI NEDİR, NASIL HESAPLANIR?

Daha önce hiç okula başlamamış çocuklarının yaşlarını doldurmasıyla okula başlama yaşı gelmiş olur. Belli bir ayı tamamlayan her çocuğun okula yazdırılması zorunludur. Ancak burada ay hesaplamaları ebeveynlerde kafa karışıklığına neden olmaktadır. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen okula başlama yaşı için birçok kişinin aklında soru işareti oluşmakta. MEB'in 10 Temmuz tarihinde yayınladığı son düzenlemeye göre birçok veli okula başlama yaşı hesaplama için nereden destek alabileceğini kestiremiyor. Bu konuda eğitim kurumlarından birebir destek alınabildiği gibi kişiler çocukları için bu hesaplamaları kendileri de yapabiliyor. Buna göre 1. sınıfa başlama yaşı için kullanabileceğiniz çeşitli online kaynaklar bulunuyor.

OKULA BAŞLAMA YAŞI HESAPLAMA 1. Sınıfa Başlama Yaşı Kaç? 'te Kaç Doğumlular 1. Sınıfa Başlayacak? Anaokulu Yaş Hesaplama Nasıl Yapılır?

Okula başlama yaşı konusunda kesin bilgi için MEB’in kendi online sayfasından ulaşılabiliyor. Online olarak çocukların okul yaşını anında hesaplayabilen bu sistem e okul yaş hesaplama olarak biliniyor. Tıkladığınız anda yeni bir panelin açılmasını sağlayan platforma çocuğunuzun doğum tarihini gün, ay ve yıl olarak yazmalısınız. Burada dikkat edilmesi gereken çocukların resmi kayıtlarda geçerli olan doğum tarihinin kullanılmasıdır. Keza resmi okul kayıtları bu Nüfus Müdürlüğü'nün kayıt bilgilerine göre gerçekleştirilir.

OKULA BAŞLAMA YAŞI TABLOSU 1. SINIFA BAŞLAMA YAŞI KAÇ? ANAOKULUNA BAŞLAMA YAŞI KAÇ?

MEB takvimine göre yeni eğitim öğretim yılı 12 Eylül tarihinde açılacak. Yeni eğitim-öğretim yılında bütün resmi okullarda eğitim görecek olan okul öncesi, 1'inci ve 5'inci sınıf öğrencilerin okul kayıtları ikametgah bilgileri esas alınarak e-Okul sistemi üzerinden yapılıyor. Buna göre veliler, Millî Eğitim Bakanlığının seafoodplus.info internet adresi üzerinden çocuklarının yerleştirildiği okulun hangi okul olduğunu öğrenebiliyor. İşte okula başlama yaşı tablosu şu şekilde; 

OKULA BAŞLAMA YAŞI HESAPLAMA 1. Sınıfa Başlama Yaşı Kaç? 'te Kaç Doğumlular 1. Sınıfa Başlayacak? Anaokulu Yaş Hesaplama Nasıl Yapılır?

  • Kreş yaşı ay çocuklar. (Zorunlu değildir)
  • Anaokulu: Eylül ayı sonu itibarıyla aylık çocuklar. (Zorunlu değildir)
  • Ana sınıfı: Eylül ayı sonu itibarıyla aylık çocuklar. (Zorunlu değildir)
  • Anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla aylık çocukların kaydı yapılır. Okulun kayıt alanında ikamet eden ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılında ilkokula başlayacak çocukların kaydı yapıldıktan sonra fiziki imkânları yeterli olan anaokulu ve uygulama sınıflarına aylık, ana sınıflarına ise aylık çocuklar da kaydedilebilir. Bir grup oluşturabilecek kadar çocuk bulunmayan okullarda aylık çocuklar aynı ana sınıfına kaydedilebilir.
  • İlkokula kaydı bir yıl ertelenen ve bir önceki yıl okul öncesi eğitim almamış olan aylık çocuklara, okul öncesi eğitim kurumlarına kayıtta öncelik tanınır. İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir. Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanları velisinin yazılı talebi bulunması halinde okul öncesi eğitime yönlendirir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir.
  • 72 aydan daha büyük çocuklar için okul kaydı zorunludur. Hiçbir surette erteletme hakları yoktur. Sağlık raporu vs. geçersizdir.

 

MEB OKULA BAŞLAMA YAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN!

KAÇ DOĞUMLU ÇOCUKLAR - DÖNEMİNDE OKULA BAŞLAYABİLİR?

Okul yaşı hesaplama için MEB kaynaklı platformu kullanan kişileri çocuklarının okul yaşı hesaplamasında ay bazlı ilerlendiği görebilirler. Buna göre – eğitim ve öğretim yılı içerisinde okul kaydı isteğe bağlı ve zorunlu olan çocukların ay kriterleri şu şekildedir:

69 ayını dolduran kız ve erkek çocuklar: yılı içerisinde doğan ve 69 aylık sürecini tamamlayan çocuklar için okula başlama yaşı gelmiştir. Yeni yönetmelik gereğince bu süreci dolduran çocukların okul kayıtların yaptırılması zorunludur. Kayıt erteleme gibi bir durum söz konusu değildir.

66, 67 ve 68 aylık kız ve erkek çocuklar: Millî Eğitim Bakanlığı eğitim yaş sınırına ulaşan kız ve erkek çocuklarının okul kayıtlarını zorunlu kabul eder. Öte yandan henüz bu sınıra ulaşmamış olan çocuklara da eğitim hakkını isteğe bağlı olarak kabul edebilir. Buna ailelerin izni ile ilkokul kaydı yapılabilen ve – döneminden faydalanabilecek çocukların 66, 67 ve 68 aylık süreçlerini tamamlaması beklenir.

69, 70 ve 71 aylık kız ve erkek çocuklar: – eğitim dönemi için 69, 70 ve 71 aylık olan kız ve erkek çocukları için ebeveynler eğitim talebinde bulundursa çocukların yönlendirileceğim sınıf anaokulu olacaktır. Eğitime hazırlık için şart koşulmayan ancak aile isteğine bağlı olan bu durum için ya çocukların 1. sınıf kaydı için bir yıl daha beklenmeli ya da anasınıfına kaydı yaptırılabilir.

İLKOKUL 1. SINIFLAR NE ZAMAN OKULA BAŞLAYACAK?

İlkokul 1. sınıflar için ilk dönem 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve 20 Ocak Cuma günü sona erecek.

İkinci dönem ise 6 Şubat Pazartesi başlayıp, 16 Haziran Cuma sona erecek.

İLKOKUL 1. SINIF UYUM HAFTASI NE ZAMAN?

İlkokul 1.sınıf öğrencileri, normal eğitim sürecine nazaran okula 1 hafta önce başlamaktadır. 12 Eylül tarihinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri eğitim öğretime başlarken, anaokulları ve birinci sınıflar için uyum eğitim haftası Eylül tarihleri arasında uygulanacak.

ANAOKULLARI NE ZAMAN AÇILIYOR?

Anaokullarında birinci dönem 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve 20 Ocak Cuma günü sona erecek.

İkinci dönem ise 6 Şubat Pazartesi başlayıp, 16 Haziran Cuma sona erecek.

ANAOKULU UYUM HAFTASI NE ZAMAN?

Anaokulları, normal eğitim sürecine göre 1 hafta önce başlamaktadır. 12 Eylül tarihinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri eğitim öğretime başlarken, anaokulları ve birinci sınıflar için uyum eğitim haftası Eylül tarihleri arasında uygulanacak.

1. sınıfa başlama yaşı ka&#;?&#;'te ka&#; doğumlular okula başlayacak? Ka&#; aylıklar okula gidebilir?&#;

Gelecek yıl için veliler tarafından 1.sınıf yaşı sorgulamaları hız kazandı. 1. sınıf kayıtları için kaç yaşındaki çocuklar kayıt ettirilir merak ediliyor.  Yeni eğitim-öğretim yılında bütün resmi okullarda eğitim görecek olan okul öncesi, 1'inci ve 5'inci sınıf öğrencilerin okul kayıtları ikametgah bilgileri esas alınarak e-Okul sistemi üzerinden yapılıyor. Buna göre veliler, Millî Eğitim Bakanlığının seafoodplus.info internet adresi üzerinden çocuklarının yerleştirildiği okulun hangi okul olduğunu öğrenebiliyor.

1. SINIFA BAŞLAMA YAŞI KAÇ?

-Kreş yaşı ay çocuklar. (Zorunlu değildir)

-Anaokulu: Eylül ayı sonu itibarıyla aylık çocuklar. (Zorunlu değildir)

-Ana sınıfı: Eylül ayı sonu itibarıyla aylık çocuklar. (Zorunlu değildir)

Anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla aylık çocukların kaydı yapılır. Okulun kayıt alanında ikamet eden ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılında ilkokula başlayacak çocukların kaydı yapıldıktan sonra fiziki imkânları yeterli olan anaokulu ve uygulama sınıflarına aylık, ana sınıflarına ise aylık çocuklar da kaydedilebilir. Bir grup oluşturabilecek kadar çocuk bulunmayan okullarda aylık çocuklar aynı ana sınıfına kaydedilebilir.

-İlkokula kaydı bir yıl ertelenen ve bir önceki yıl okul öncesi eğitim almamış olan aylık çocuklara, okul öncesi eğitim kurumlarına kayıtta öncelik tanınır. İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir. Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanları velisinin yazılı talebi bulunması halinde okul öncesi eğitime yönlendirir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir.

  aydan daha büyük çocuklar için okul kaydı zorunludur. Hiç bir surette erteletme hakları yoktur. Sağlık raporu vs. geçersizdir. 

MEB OKULA BAŞLAMA YAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN!

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir