çek cumhuriyeti vize evrakları / Çek Cumhuriyeti Vizesi • Vize Kapıda

Çek Cumhuriyeti Vize Evrakları

çek cumhuriyeti vize evrakları

Çekya Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar

Değerli yolcularımız, Çekya’ya yapacağınız turistik seyahatler için yerine getirmeniz gereken vize prosedürleri hakkında sizlere detaylı bir içerik hazırladık. Euroasia Global Visa Services’in vize danışmanlık hizmeti verdiği ülkelerden biri de Çekya’dır. Sizlere güvenilir hizmet sunmak adına çalışmalarımızı özenle ve titizlikle yürütmekteyiz. 

 yılı Çek Cumhuriyeti turistik evrak listesini sayfamızın devamında bulabilir, kişisel sorularınızı    50 15numaralı destek hattımızı arayrak veya [email protected] e-posta adresimize yazılı olarak iletebilirsiniz. Sizlerden gelen e-postaları en kısa sürede yanıtlamaktayız.

Çek Cumhuriyeti Turistik Vize Evrakları

  • Pasaport: Çek seyahati sonrası en az 6 ay daha geçerli olan bir pasaportla vize başvurusu yapmalısınız. Pasaportunuzun veriliş tarihi 10 yıldan fazla olmamalıdır. Mevcut ve eski pasaportunuzda varsa vize işlenmiş olan sayfaların fotokopisini sunmanızda fayda vardır. Seyahat için kullanacağınız pasaportta Çek vizesinin işlenebilmesi için en az 2 boş sayfa olmalıdır. Kimlik bilgileriniz ile pasaportunuzda var olan bilgilerin birbiriyle uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Herhangi bir kimlik yenileme işlemi gerçekleştirdiyseniz pasaportunuzu da o bilgilerle güncellemeyi unutmayınız.
  • Çek Cumhuriyeti Vize Başvuru Formu: Kısa süreli Çek turistik seyahatiniz için Schengen vize başvuru formu doldurmanız gerekir. Seyahat amacınızı formun bölümünde turistik olarak belirtmeyi unutmayınız. Form doldurulduktan sonra mutlaka gerekli yerlere imza atılmalıdır. Her başvuru sahibi Schengen vize başvuru formu doldurmak zorundadır. Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse ebeveynleri tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır. Vize başvuru formu doğru ve eksiksiz olarak doldurulmalı ve verilen bilgiler güncel olmalıdır.Çek Cumhuriyeti Türkçe vize başvuru formunu incelemek için buraya tıklayınız.
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Schengen ülkeleri için geçerli ibaresi olan ve acil durumları kapsayan en az Euro tutarlı seyahat sağlık sigortası yaptırılması gerekir. 
  • Biometrik Fotoğraf: Başvuru için Schengen ölçülerine uygun 2 adet biometrik fotoğraf kullanmalısınız. 35x45 ölçülerinde ve arka fon beyaz olmalıdır. Kullanacağınız fotoğraf güncel olmalıdır.
  • Kimlik Fotokopisi: Çek Cumhuriyeti turistik vize başvuru için kimliğinizin ön ve arka yüzünün fotokopisini çektirerek başvuru dosyanıza eklemelisiniz.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kağıt Örneği: Aile ve adres bilgilerinin yer aldığı Vukuatlı Nüfus Kağıt Örneğini diğer evraklarınızla birlikte Çek Cumhuriyeti Konsolosluğuna beyan etmelisiniz.
  • Konaklama Rezervasyonları: Planlamış olduğunuz Çek seyahatiniz için otel konfirmasyon belgesi Çek Cumhuriyeti vize işlemlerinde sunulmalıdır.  Ön rezervasyon belgeleri vize başvurularında kabul edilmemektedir. 
  • Banka Hesap Dökümü: Başvuru sahiplerinin son 3 aylık hareketlerini gösteren en az TL bakiyeli banka hesap dökümünü imza sirküleri ile birlikte ve kaşeli bir şekilde beyan edilmelidir. Çek Cumhuriyeti seyahatiniz için masrafları kolayca karşılayacak kanıtlı belgeler sunmanız vize başvurunuz için olumlu etki yaratabilir.

a) Çalışanlar İçin

Maaş Bordrosu: Son 3 aylık olarak imzalı ve kaşeli bir şekilde sunulmalıdır.
SGK İşe Giriş Bildirgesi: İşverenden barkodlu olarak alınmalıdır.
SGK 4A Hizmet Dökümü: e-devletten barkodlu olarak temin edebilirsiniz.
Şirket Evrakları: Güncel tarihli şirket evrakları sunulmalıdır; orijinal faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası ve sicil gazetesi fotokopileri.

b) İşverenler İçin

Vize Talep Dilekçesi: Konsolosluğa hitaben şirketin antetli kağıdına İngilizce olarak yazılmalıdır. Islak imzalı ve kaşeli olarak beyan edilmelidir.
SGK 4B Hizmet dökümü: e-devletten barkodlu olarak alınabilir.
Şirket Evrakları: İmza sirküleri, sicil gazetesi kopyaları, orijinal faaliyet belgesi ve vergi levhası güncel olarak sunulmalıdır.

c) Öğrenciler İçin

Başvuru sahibi öğrenci ise öğrenim gördüğü kurumdan ya da e devletten öğrenci belgesi alabilir.

d) Emekliler için

Emekli olanlar emekli maaşının işlem gördüğü bankadan onaylı hesap özeti ya da emeklilik cüzdanını sunabilir.

e) Çiftçiler İçin

Çiftçiler bağlı oldukları ziraat odasından çiftçilik belgesi almalıdır.

çek turist vize

Çek Vizesi Sonuçlanma Süresi

Çek vize başvuruları ortalama 10 gün içerisinde neticelenmektedir. Parmak izi beyanında bulunulacağı Çek vizesi randevu günü ileri bir tarihe verilebilmektedir. Bu nedenle başvurunuzu seyahatinizden 1 ay önce yapmanızı tavsiye ederiz. 

Çekya Turistik Vize Başvuru Sahiplerinin Dikkatine!

  • Ardahan, Balıkesir, Artvin, Bayburt, Bartın, Çanakkale, Çorum, Bilecik, Bolu, Bursa, Edirne, Erzurum, Gümüşhane, Giresun, Kastamonu, Kırklareli, Kars, İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ, Samsun, Rize, Ordu, Sinop, Sakarya, Zonguldak ve Trabzon’dan Çek vizesi başvurusu yapacak olanlar başvurularını İstanbul Ofisimiz aracılığıyla gerçekleştirebilirler.
  • Çek turist vizesine başvuru yapacak kişiler daha önceden parmak izi vermiş olsalar bile Çek Konsolosluğunda tekrar parmak izi vermek zorundadır. Parmak izi randevusu almak için Euroasia Schengen departmanımız sizlere gerekli desteği sağlamaktadır. Bilgi almak için lütfen bizi arayınız.
  • Çek turist vizesine başvuru yapacak olan kişi 18 yaşından büyük bir öğrenci ise başvuru evraklarıyla birlikte şahsi banka hesap dökümünü de beyan etmelidir.
  • Seyahatine 15 günden daha az bir zaman kalmış olan başvuru sahiplerinin vize kabulü yapılmayabilir. Lütfen Çek Cumhuriyeti turistik vizenize en az 1 ay önceden başvurunuzu yapınız.
  • Türkiye’de ikamet belgesi olan yabancı uyruklu vatandaşlar bu belgelerini başvuru için beyan etmelidir. (seyahat sonrası en az 3 ay daha geçerli ikamet belgesi)
  • Çek vize başvurularında otellerin önrezervasyon belgeleri değil hotel konfirmasyon belgelerinin ibraz edilmesi gerekir. Hotel konfirmasyon belgesi hakkında detaylı bilgiyi yetkilimizden alabilirsiniz. 
  • Çek Cumhuriyeti vizeleri genellikle otel konaklama süresi kadar onaylanmaktadır.
  • Çek Cumhuriyetinden başka Schengen ülkelerine geçilmesi durumunda seyahat edilecek olan ülkeler mutlaka bir dilekçe ile belirtilmelidir. Geçişlerde kullanılan biletler ve rezervasyonlar Çek Konsolosluğuna sunulmalıdır.
  • Tur ile seyahat edilecekse tur programları, otel konfirmasyon belgeleri başvuru dosyasına eklenmelidir.

Çek Turistik Vizesi Nasıl Alınır?

Çek Cumhuriyeti turistik vize işlemlerine Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri tabidir. Diplomatik, Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) pasaporta sahip olan kişiler 90 günden az seyahatleri için vize prosedürlerinden muaftırlar.

Çek turistik vize evraklarının hazırlanması: Vize başvurunuz için sayfamızda yer alan bilgiler Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu referans alınarak hazırlanmıştır. Ancak başvurunuzu gerçekleştirmeden konsolosluk birimini arayarak evrakların doğruluğunu teyit ettirmenizi öneririz. Çek seyahatiniz için mutlaka otel konfirmasyon belgesi, booking satın alınmış otel belgesi sunulmalıdır. Belgede başvuru sahibinin adı ve soyadı olmalıdır. Seyahatinizde diğer Schengen ülkelerine geçiş yapmayı düşünüyorsanız mutlaka seyahat detaylarını anlatan bir dilekçe Çek Konsolosluğuna sunulmalıdır.
Çek Konsolosluğu vize randevusu: Çek turistik vize başvurusu için gerekli olan evrakları hazırladıktan sonra Çek Cumhuriyeti Konsolosluğundan parmak izi randevusu alınması zorunludur. Ofis yetkililerimiz başvuru işlemlerinizi tamamladıktan sonra Çek vize randevunuzu sizin onayınıza sunarak almakta, randevu gün ve saatini size bildirmektedir. Yorucu vize prosedürleriyle uğraşmadan Çek turistik vizenizi konforlu hizmet farkıyla alabilirsiniz. Daha önceden Schengen ülkeleri için verilmiş olan parmak iziniz varsa bile Çek vizesi için tekrar parmak izi vermeniz gerekir. Başvuru işlemlerinizde bir sorun yaşamamak adına temsilcilerimiz parmak izi alımı sırasında sizlere eşlik edecektir.
Çek turist vize başvurusu: Gerekli evrakların hazırlanması ve parmak izi verme işlemlerinizden sonra Çek turistik vize başvurunuz tamamlanmış olacaktır. Vize sonuçlandırma yetkisi sadece Çek Konsolosluğu'na aittir. Başvuru süreci boyunca Çek Konsolosluğu tarafından arandığınız takdirde lütfen yetkililerimize haber veriniz.

Çek Cumhuriyeti Turistik Vize Kaç Günde Çıkar?

Çek Cumhuriyetine planlamış olduğunuz turistik seyahatler için gerekli olan evrakları eksiksiz ve doğru bir şekilde beyan etmeniz halinde vize sonuçları yaklaşık 7 ile 10 gün içinde sonuçlanmaktadır. Özel durumları olan kişilerin ve Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların vize sonuçlanma süresi daha uzun olabilir. Vize evraklarınızı sizden istenildiği şekilde beyan etmeniz vizenizin işleme alınma süresini hızlandırabilir.

Vize başvurunuzun sonuçlanmasında tek yetkili makam Çek Cumhuriyeti Konsolosluğudur. Çek Konsolosluğu başvuru evraklarınızın haricinde başvuru sahiplerinden yeni evraklar talep edebilir. Talep edilen vize evraklarını sizden istenildiği şekilde sunmaya özen gösteriniz. Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’nin resmi tatillerinde konsolosluk birimi hizmet vermediği için başvurularınızı bu çerçevede yapmalısınız. Planladığınız Çek seyahati için işlemler dolayısıyla bir gecikme yaşamamak için vize başvurunuzu 1 ay önceden yapmanızı tavsiye ederiz. Süreç hakkında merak ettiğiniz konuları [email protected] adresinden bizlere yazarak ya da çağrı merkezlerimizi arayarak sorabilirsiniz.

Çek Vize Başvuru Başvuru  Bölgeleri

Ardahan, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilcekik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Edirne, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Ordu, Rize, Samsun, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Trabzon, Zonguldak'ra şkamet ediyorsanız vize başvurunuzu İstanbul merkez ofisimiz aracılığıyla tamamlayabilirsiniz.

Çek Vize İşlemleri Ankara

Çek Cumhuriyeti turistik vize işlemlerini Ankara’dan gerçekleştirmek isteyen başvuru sahipleri ofis yetkililerimizi arayıp detaylı bilgi alabilirler. Başvurunuzu gerçekleştirmeden önce ofisimizi arayıp seyahat amacınızı ve mesleki durumunuzu açıklayabilir, durumunuza uygun evrak listesiniz tarafınıza gönderilmek üzere talep edebilirisiniz. Talebinizle birlikte Çek Cumhuriyeti vize evrakları  ile ilgili liste ve Çek Cumhuriyeti vize ücreti  e- posta adresinize ulaştırılacaktır. Çek turist vizesi için gerekli evrakları hazırladıktan sonra başvurunuzun tamamlanabilmesi için parmak izi vermeniz gerekecektir. Parmak izi verme işlemi için Çek Konsolosluğundan yetkililerimiz sizin adınıza randevu talep etmekte ve randevu gününde herhangi bir aksilik yaşamamak adına sizlere eşlik etmektedir. Çek turistik vize başvurunuz için çağrı merkezlerimizi arayarak detaylı bilgi alabilir ya da [email protected] adresinden bizlere yazabilirsiniz.

Çek Vize İşlemleri İstanbul

İstanbul ve çevresinde ikamet eden Çek vize başvuru sahipleri başvurularını İstanbul ofisimiz aracılığıyla tamamlayabilirler. Seyahat amacınızı ve mesleksel durumunuzu bizlere anlatmanız durumunda Çek vize başvurunuzu nasıl yapmanız gerektiğini ve gerekli evrakları sizlere detaylı olarak anlatmaktayız. Eğer sadece Çek Cumhuriyetine seyahat edip dönecekseniz tek girişli, seyahatiniz boyunca diğer Schengen ülkelerine de geçiş yapmayı düşünüyorsanız çok girişli vize başvurusunda bulunmalısınız. Başvuru evraklarınızla birlikte mutlaka diğer Schengen ülkelerine geçiş planınızı anlatan bir dilekçe eklemelisiniz. Seyahat detaylarından ne kadar çok bahsederseniz vizenizin olumlu sonuçlanmasına o kadar katkı sağlamış olursunuz. Evraklar hazırlandıktan sonra Çek Konsolosluğundan sizin adınıza randevu talep ederek randevu gününde sizlere eşlik etmekteyiz. Daha önce Schengen ülkeleri için parmak izi verilmiş olsa bile Çek vizesi için tekrar parmak izi vermek zorundasınız. Çek Cumhuriyeti vize prosedürleri hakkında geniş çerçevede bilgi almak için lütfen İstanbul ofisimizi arayınız.

Çek Vize İşlemleri Bursa

Bursa ve çevresinde ikamet eden kişiler Çek Cumhuriyeti vize başvuru işlemlerini kurumumuz aracılığıyla tamamlayabilirler. Seyahat amacınıza ve mesleki durumunuza göre temin etmeniz gereken evraklar farklılık gösterebilir. Lütfen Çek vize evraklarınızı hazırlamadan önce ofislerimizi arayarak yetkililerimizden durumunuza uygun evrak listesi talep edin. Talebiniz doğrultusunda Çek Cumhuriyeti vize evrakları ve  yılı Çek vize ücreti mail olarak tarafınıza gönderilecektir. Daha önce Schengen ülkeleri için verilmiş parmak iziniz olsa dahi Çek seyahatiniz için tekrar parmak izi vermek zorundasınız. Başvuru dosyanız tamamlandıktan sonra kurumumuz aracılığıyla Çek Konsolosluğundan randevu talep edebilirsiniz. Randevu gününde parmak izi verme işlemleri için bir sıkıntı yaşamamak adına temsilcilerimiz sizlere eşlik edecektir. Seyahatiniz için özel durumlarınız varsa sormak istediğiniz soruları çağrı merkezlerimizi arayarak sorabilir ya da [email protected] adresinden bizlere yazabilirsiniz.

Vize işlem süreci hakkında daha detaylı bilgi almak için [email protected] adresinden bizlere yazabilir ya da ofis telefon numaralarından arayabilirsiniz. Başvurunuz için VIP ve erken saat randevusu hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

çek vizesi

Çek Cumhuriyeti ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Yazıdırılabilir Versiyonu

Çek Cumhuriyeti Turistik Vize İşlemleri

Çek Cumhuriyeti Turistik Vize için Gerekli Evrak ve Belgeler

Çek Turistik Vize başvurusu için gerekli olan pasaportun geçerlilik şartları; Çek Cumhuriyeti seyahatinin bitiminden itibaren en az 3 ay (90 gün) daha geçerliliği olmalıdır. Pasaportta en az 2 boş sayfa bulunmalı ve 10 yıldan eski olmamalıdır. Evlilik sonrası soy isim değişikliği olan kişilerin evlilik tarihinden itibaren 3 ay içerisinde yeni soy isimleri ile düzenlenmiş yeni pasaportla başvuruda bulunmaları önemle tavsiye olunur. Pasaportun resimli sayfasının ve eski schengen vizelerinin fotokopileri.

Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu web sitesi üzerinden Schengen Vizesi Başvuru Formu'na ulaşılmaktadır. Site üzerinden başvuru formu tam olarak net ve okunaklı bir şekilde yanıtlanarak, son sayfada yer alan iki imza bölümüne imza atılarak, işlem sonuçlandırılmaktadır.

Not: 18 yaş altı, ebeveynlerinin pasaportuna kayıtlı çocuklar içinde Çek Cumhriyeti Konsolosluğunun hazırlamış olduğu online başvuru formu doldurulmalıdır. Ebeveynleri (anne-baba) tarafından da imzalanmalıdır.

Çek Turistik Schengen Vizesi için başvuru sahibine ait Biometrik Fotoğrafın özellikleri; 2 adet, 35 mm x 45mm ebatlarında; fotoğrafta kafa boyutu 35 mm'den daha büyük konumlanmamalı, son 6 ay içinde çekilmiş; arka fonu beyaz ve başvuru sahibinin pasaportunda daha önce almış olduğu herhangi bir vize işleminde kulllanılmamış olması gerekmektedir.

  • Nüfus Cüzdanı ve Evlilik Cüzdanı

Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu'na Çek Turistik Vize müracaatı için başvuru sahibinin kimlik bilgilerinin beyanı için; Nüfus Cüzdanı'nın ön ve arka yüz bilgilerini gösterir fotokopisi sunulmalıdır. Başvuru sahibinin evli olması halinde mutlaka Evlilik Cüzdanı'nın fotokopisi evraklara eklenmelidir.

  • Finansal Durumu Kanıtlayan Belgeler

Çek Turistik Schengen Vize işlemlerinde bulunan başvuru sahibinin 3 aylık maaş bordroları, bağlı bulunulan Kurum tarafından kaşe atılarak, ıslak imzalı olarak sunulmalıdır.

Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu/Elçiliği, seyahat masrafları karşılığı bakiyenin banka hesabında teminatı; Çek Turistik Vize başvuru sahibinin banka hesabında EURO/TL veya USD karşılığı bakiyeyi görmelidir. Hesapta görülmesi gereken bakiye, kişinin Çek Cumhuriyeti'nde kalacağı her gün için en az TL olmalıdır.

Bankadan son 3 aylık aktif banka hesap dökümü, 1 hafta içinde alınmış olmalıdır. Bankanın orijinal kaşesi, imzası ve bankanın imza sirküleri ile birlikte sunulmalıdır.

Çek Turistik Schengen Vize başvurusunda bulunan kişi Emekli ise; emekli maaşının banka dökümü yeterlidir.

Çek Turistik Schengen Vize başvurusunda bulunan kişi Öğrenci ise; seyahatine sponsor olan ebeveyninden, seyahatin detaylarını ve seyahatin tüm masraflarının karşılanacağına dair bir dilekçe sunulmalıdır. Öğrenciye sponsor olan ebeveynin iş evrakları ve ekonomik durumu da dilekçeye eklenmelidir.

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Çek Cumhuriyeti Turistik Vize başvurusunda bulunan Öğrenci reşit değil ise; anne ve babadan noter tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname).

NOT: Seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse,bu koşul geçerli değildir.

Çek Turistik Vize müracaatında bulunan kişi adına; varsa Türkiye veya Avrupa'da gayrimenkullerinin belgelerinin (tapu, araç ruhsatı, kira gelirleri, vb.) fotokopileri.

  • Mesleki/İş Durumunu Gösteren Resmi Belgeler

Çek Turist Vizesi müracaatında bulunacak kişi bir Kurum/Şirkete bağlı Çalışan ise; SGK İşe Giriş Bildirgesi, SGK Hizmet Dökümü ve bağlı bulunulan kurum/şirketten alınacak, antetli kağıda yetkili kişi tarafından, kaşe ve ıslak imzası bulunan İzin Belgesi veya İşveren Mektubu. Varsa, Görev Kimlik Kartı'nın fotokopisi.

Çek Turist Vizesi müracaatında bulunacak kişi Çiftçi ise; Bağlı olduğu Ziraat Odası tarafından verilmiş Çiftçi Belgesi aslı ve fotokopisi.

Çek Turist Vizesi müracaatında bulunacak kişi Öğrenci ise; Güncel tarihli Öğrenci Belgesi

Çek Turist Vizesi müracaatında bulunacak kişi Avukat-Doktor-Eczacı-Diş Hekimi-Mühendis ise; mesleği ile ilgili Oda Kaydı yada Meslek Kimlik Kartı ibraz edilmelidir.

Çek Turistik Vize işlemi için başvuru sahibinin bağlı bulunduğu şirkete ait kurumsal resmi evraklar:

Şirketin Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı - Çek Turistik Vize müracaatında bulunacak kişinin ilk schengen vize başvurusu ise; son 3 yıl içerisinde alınmış şirkete ait Faaliyet Belgesinin aslı ibraz edilmelidir.

Şirketin Vergi Levhası fotokopisi- son yıla ait vergi beyanı bilgileri beyan edilmelidir.

Şirketin Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi- Çek Turistik Vize işlemlerinde bulunacak başvuru sahibinin bağlı bulunduğu şirkette isim ve ünvan değişikliği varsa Sicil Gazetesi bu bilgileri içermelidir.

  • Seyahat Planını Destekleyen Belgeler

Çek Turistik Vize başvuru sahibinin Çek Cumhuriyeti seyahat tarihlerini içeren; ulaşım ve konaklama planını teyit edici rezervasyon bilgilerini sunması önemlidir. Gidiş/dönüş uçak rezervasyonu veya özel araç ile seyahat edilecek olması halinde; araç ruhsatı, seyahat tarihlerini kapsayan yeşil sigorta ve uluslararası ehliyet (orijinal) ibraz edilmelidir.

Otel rezervasyonu - seyahat edecek kişinin konaklama bilgilerini içermeli ve otelin kendisinden konfirme edilmiş olması gereklidir.

Çek Cumhuriyeti Turistik Vize işlemlerinde bulunacak kişinin Çek seyahat süresini kapsayan acil tıbbi bakım, hastane tedavisi ve sağlık nedenleri için hazırlanan sağlık poliçesi;
ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, euro teminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerlilik ibaresi bulunan, seyahat tarihinden bir gün önce başlayan ve dönüş tarihinden bir gün sonra biten tarihleri kapsayan, orijinal seyahat sağlık sigortası olmalıdır.

ÖNEMLİ NOT: Çek Cumhuriyeti Konsolosluk/Elçilik, vize talebi ile ilgili karar vermeden önce vize talep eden başvuru sahiplerini, konsolosluk yetkilileri ile mülakata çağırabilir. Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu, başvuru dosyasının incelenmesi ve karar aşamasında ek evrak talep etme hakkını saklı tutmaktadır.

Çek Vizesi Randevu Alımı

Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu'na vize müracaatı yapılabilmesi için konsolosluğun resmi web sitesi üzerinden, Visapoint online randevu sisteminden randevu alınması gerekmektedir. Çek Konsolosluğu vize başvuru sahiplerini, VISAPOINT Online Randevu sisteminden randevu alınması sırasında KALIŞ AMACI ya da TARİH ile bilgiler hakkında en ufak bir değişiklik ya da bilgi iptalinin yapılmaması doğrultusunda uyarmaktadır.

Çek Cumhuriyeti’ne Vize Almak İçin Bilinmesi Gereken Bilgiler

Turistik vize işlemleri Çek Cumhuriyeti Büyükelçilikleri’nde ya da başkonsolosluklarında yapılmaktadır. Bununla birlikte, tur vizesi randevusunun, seyahatten bir ay öncesinde alınması, işlemlerin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti ve yabancı uyruklu vatandaşların turist vizesi alabilmeleri için belli başlı evrakları doldurmaları gerekmektedir. Evraklar hazırlandıktan sonra Çek Cumhuriyeti’ne gitmek isteyen vatandaşlar, C tipi olarak geçen Schengen vizesine başvuru yapabilmektedirler. Çek Cumhuriyeti’ni ziyaret edecek olan turistler, tatil vizesi başvurularının onaylanmasının ardından gün içerisinde 90 günü aşmamak üzere ülkede seyahat edebilmektedirler. 

Çek Cumhuriyeti Vize İstiyor mu?

Çek Cumhuriyeti vize istiyor mu sorusunun cevabı, ülkeyi ziyaret edecek olan kişiler tarafından oldukça merak edilmektedir. Umuma mahsus yani bordo pasaporta sahip olan vatandaşların, Çek Cumhuriyeti vizesine mutlaka başvurmaları gerekmektedir. Aksi takdirde vizesiz gitmelerine izin yoktur. Buna karşın yeşil, gri ve siyah pasaportu bulunan kişilerin, herhangi bir başvuru yapmaları gerekmemektedir. Yani bu kişiler, 90 günü aşmamak şartıyla vizesiz seyahat edebilmektedirler. 

Çek Cumhuriyeti Vizesine Başvuru Nasıl Yapılır? 

Schengen Bölgesi’nde bulunan Çek Cumhuriyeti’ne turistik vize almak için büyükelçiliklere ya da başkonsolosluklara başvurmak gerekmektedir. Doldurulması gereken evraklar tamamlandığında vatandaşlara, 90 gün seyahat izni olan Schengen vizesi verilmektedir.

Çek Cumhuriyeti Vizesi için Gerekli Evraklar 

Çek Cumhuriyeti vize gerekli belgeler arasında en önemlisi başvuru formudur. Ülkeye seyahat etmek isteyenlerin, öncelikle Çek Cumhuriyeti vize formunu doldurmaları gerekmektedir. Başvuru İçin gerekli olan evraklar, Çek Cumhuriyeti öğrenci vizesi ve Çek Cumhuriyeti çalışma vizesi gibi durumlara göre farklılık göstermektedir. 

Turistik bir vize için öncelikle kişinin 10 yıldan eski olmayan, seyahat bitiminde 3 ay daha geçerliliği bulunan ve en az iki sayfası boş olan bir pasaporta sahip olması gerekmektedir. Bu pasaportun resimli olmasına dikkat edilmelidir. Vize için gerekli evraklardan bir diğeri kişi veya kişilerin kimlik ve adres bilgilerinin eksiksiz olduğu tam vukuatlı nüfus kayıt örneğidir. Nüfus cüzdanı fotokopisi de vize başvuru sırasında istenenler arasındadır.

Son üç aya ait, içerisinde en az TL bulunan banka hesabı, araba ruhsatı ile ev ya da arsa tapuları ise seyahat boyunca masrafların kolayca karşılanabileceğini belgelemekle beraber, vize başvurularında olumlu sonuç almayı sağlamaktadır. Bu tarz eklemeler Çek Cumhuriyeti seyahati için yeterli bütçeye sahip olunup olunmadığını göstermektedir. Öte yandan uçuş ve konaklama belgeleri, 90 gün ile sınırlı seyahati kontrol edebilmek için istenen evraklar arasındadır.

Çek Cumhuriyeti’ne gidecek olanların mutlaka gidiş tarihinden 1 gün önce ve geliş gününden bir gün sonrayı kapsayan euro teminatlı seyahat sağlık sigortasına sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca Çek vizesine başvuruda bulunmak için 2 adet biyometrik fotoğraf da istenmektedir. Fotoğraf, mutlaka son 3 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır. Bunun yanı sıra 35 mm genişliğinde ve 45 mm yüksekliğinde olmasına dikkat edilmelidir. Son olarak vize ücretinin yatırıldığına dair dekontun da görevlilere teslim edilmesi zorunludur. 

Seyahat sırasında ilk olarak vizenin alındığı ülkeye gitmek, Schengen vizesinin bir kuralıdır. Bu vizenin geçerli olduğu diğer bölgeleri ziyaret etmek isteyen turistlerin, vize aldıkları ülkeden geçiş yapmaları mümkündür. 

Vize Randevusu Hakkında Bilinmesi Gerekenler 

Çek Cumhuriyeti vize başvuru merkezleri, büyükelçilik ya da konsolosluklardır. Vize başvurusu için vatandaşların öncelikle randevu alması zorunludur. Ancak Çek Cumhuriyeti vize başvurusu için randevunun en erken seyahatten 1 ay öncesine alınması gerekmektedir. Bu durum, işlemlerin en erken şekilde bitmesi ve işlem sürecinin sorunsuzca atlatılabilmesi için oldukça önemlidir.

Çek Cumhuriyeti Vizesi Kaç Günde Çıkar? 

Çek Cumhuriyeti vizesi kaç günde çıkar sorusunun cevabı, başvuru süreci için oldukça önemli bir noktadır. Vizenin çıkışı, başvuru sürecinin ardından 5 ile 15 iş günü arasında değişmektedir. Ancak bu süreçte istenebilen ek evraklar, bu durumun uzamasına neden olabilmektedir. Ayrıca resmi tatiller, özel günler ve başvuruların yoğun olduğun dönemlerde de bu süreç 45 güne kadar uzayabilmektedir.

Çek Cumhuriyeti Vize Masrafları 

Çek Cumhuriyeti vize ücretleri, Mart ayı itibariyle 80 Euro olarak belirlenmiştir. Ancak başvuru sürecinde alınan danışmanlık hizmetleri için ek ücret ödenmektedir. Danışmanlık hizmetleri arasında; fotoğraf çekimi, başvuru formu iletilmesi ve kurye temini gibi durumlar yer almaktadır. Vize masraflarında; 0 – 6 yaş arası çocuklar muaf tutulurken, 6 – 12 yaş arasındaki çocuklar için 40 euro ödenmesi gerekmektedir. Tüm bunlara karşın vize reddi durumunda ücret iadesi yapılmamaktadır. Bu bilgi vize başvurusu yapacak olanların mutlaka bilmesi gereken bir husustur.

Çek Cumhuriyeti Vize Reddi Halinde Yapılacaklar 

Çek Cumhuriyeti vizesi, başvuru sırasında yapılan bir hata ya da bazı eksiklikler nedeniyle red ile sonuçlanabilmektedir. Bu koşulda ödenen ücretlerin geri iadesi söz konusu değildir. Başvuru sahibi, red yanıtını aldıktan sonra, 15 gün içerisinde itiraz edebilme hakkına sahiptir. Bunun için öncelikle standart bir vize red formu doldurmakla başlanmalıdır Formda neden itiraz edildiğine dair bilgiler yer almalıdır. Başvuran kişinin imzasının olduğu form, vizeyi reddeden Çek Konsolosluğu’na verilmelidir. 

Yapılan itiraz, Çek Dışişleri Bakanlığı tarafından incelenerek, 60 gün içerisinde bir karara bağlanmaktadır. Bu karar red cevabının alındığı konsolosluk ya da vize başvuru merkezi tarafından bildirilmektedir. Ayrıca vize red cevabına itiraz etmek için 60 euro ödeme yapılması gerekmektedir. 

Çek Cumhuriyeti Vize Başvuru Yerleri ve Bilgiler

Çek Cumhuriyeti’ne vize almak için Türkiye’de bulunan 3 adet başvuru merkezi vardır. Başvuru yapacak olan kişilerin ikâmet adreslerine göre yetkili Çek Konsolosluğu’na ya da büyükelçiliğine gitmeleri gerekmektedir. Bu merkezler şunlardır; 

Adres: Kaptanpaşa Sokak No Gaziosmanpaşa/ANKARA

Telefon: +90 58 

Ankara Büyükelçiliği’nin görev bölgesini kapsayan iller arasında; Adana, Afyon, Ankara, Aksaray, Amasya, Ağrı, Antalya, Burdur, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Iğdır, Isparta, İzmir, Karabük, Kırşehir, Kütahya, Konya, Malatya, Muğla, Sivas, Kırıkkale, Niğde, Nevşehir, Şanlıurfa ve Yozgat bulunmaktadır. Bu illerde ikâmet eden kişiler Ankara Büyükelçiliği’ne vize başvurusu yapabilmektedir. 

Adres: Abdi İpekçi Cad. No: 71 Maçka/İSTANBUL

Telefon: +90 80 35 

İstanbul Başkonsolosluğu’nun yetki alanları arasında; İstanbul, Ardahan, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Düzce, Edirne, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Ordu, Rize, Samsun, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Trabzon, Yalova ve Zonguldak yer almaktadır. İstanbul Başkonsolosluğu, sadece bu illerde ikâmet eden kişiler için hizmet vermektedir. 

Adres: Cumhuriyet Blv. No K:4/11 Konak/İZMİR

Telefon: +90 09 44

İzmir Fahri Konsolosluğu’nun yetki alanları Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, İzmir, Manisa, Kütahya, Muğla ve Uşak olmak üzere sadece 9 ildir. Bu illerde ikâmet eden kişilerin vize işlemleri için buraya başvurmaları gerekmektedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir