uluslararası ticaret ve lojistik hangi fakülte / Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü

Uluslararası Ticaret Ve Lojistik Hangi Fakülte

uluslararası ticaret ve lojistik hangi fakülte

 

   Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Lisans Programı; envanter, taşımacılık, depolama ve paketleme gibi konuları içeren ve bu yönde genel olarak ekonomi, ithalat ve ihracat uygulamaları, lojistik, muhasebe, pazarlama, dış ticaret iÅŸlemleri gibi iktisat ve iÅŸletme derslerini kapsayan entegre bir programdır.

   â€œUluslararası ticaret” ve “lojistik” farklı faaliyet alanları olmalarına raÄŸmen aralarında çok önemli iliÅŸkileri olan iki kavramdır. Günümüzde uluslararası ticaret ancak modern lojistik faaliyetleri çerçevesinde yürütülebilmektedir. Dolayısı ile uluslararası ticaret uygulamaları alanında uzmanlaÅŸmış kiÅŸilerin mutlaka lojistik bilgisine de sahip olmaları gerekir. Bu nedenle, bölümümüzde uluslararası ticaret ve lojistiÄŸin bir arada yer almasının öğrenciler açısından çok büyük bir avantajı vardır.

   Bu programın amacı, ülkemizin ve bulunduÄŸu bölgenin uluslararası ticaret ve lojistik gereksinimlerine cevap verebilecek, yeterli bilgi birikimine sahip, iyi derecede yabancı dil bilen, donanımlı ve sektördeki insan kaynakları gereksinimini karşılayabilecek nitelikli uzman elemanlar yetiÅŸtirmektir.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Nedir?

Günümüzde ticaretin yurtiçi odaklı olmaktan çıkıp global olması ticaret sektörü için önemli bir gelişmedir. Yurt dışı ile gerçekleşen ticaretin en iyi şekilde sağlanabilmesi için en verimli lojistik desteğin sağlanabilmesi gerekmektedir. Bu bilgiler doğrultusunda Uluslararası Ticaret ve Lojistik eğitimi ticaret için çok önemlidir.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümünün amacı, dış Ticaret ve lojistik aşamalarını ve uygulamaları alanında bilimsel eğitimi sağlayarak, ulusal ve uluslararası dış ticarette ve lojistikte en önde yer almasını sağlamak ve araştırmalar doğrultusunda üzerinde çalıştığı projeyi geliştirmeyi amaçlayan bireyler yetiştirmektir.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü mezunu şirketlerin aradığı özellikler disiplinli, araştırmacı, lider, sorumluluk sahibi, iletişim becerisi yüksek, ekip çalışmasına uygun, sosyal becerileri gelişmiş olması aranan özelliklerden bazılarıdır.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümünde öğrencilere 4 yıllık lisans eğitimi verilir ve bölümden mezun olabilmek öğrenciler zorunlu stajlarını tamamlamaları gerekmektedir ve AKTS kotasını doldurmaları istenmektedir.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Dersleri Nelerdir?

Uluslararası Ticaret ve lojistik bölümü öğrencileri eğitim hayatları boyunca birçok işletme ve pazarlama dersleri ile karşı karşıya geleceklerdir ve bu dersleri başarılı bir şekilde tamamlamaları istenecektir.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümünü tercih listesinde bulunduran aday öğrenciler için;

  • Ekonomiye Giriş,
  • Uluslararası Ticarete Giriş,
  • İşletme Matematiği,
  • Lojistiğe Giriş,
  • Dış Ticaret İşlemleri Yönetimi,
  • Uluslararası İşletmecilik,
  • Genel Muhasebe,
  • Lojistik Yönetimi,
  • İşletme İstatistiği,
  • Pazarlama Yönetimi,

Başta olmak üzere, birçok dersten 4 yıl boyunca başarılı olmaları istenecektir. Bu dersleri başarılı bir şekilde bitirdikleri takdirde ‘‘Uluslararası Ticaret ve Lojistik Lisans Diplomasını’’ elde edeceklerdir.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü mezunları, iş hayatında Maliye Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, gibi devlet bünyesinde bulunan kuruluşlarda ve özel firmaların lojistik bölümü, pazarlama bölümü, dış ticaret gibi önde gelen bölümler olmak üzere birçok şirketin pazarlama, ihracat, ithalat, lojistik ve proje departmanlarında kendilerine yer bulabilirler.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü mezunları başlıca çalıştıkları yerler aşağıda listelenmiştir;

  • Kamu,
  • Özel Şirketler,
  • Maliye Bakanlığı,
  • Gümrük ve Ticaret Bakanlığı,
  • Ekonomi Bakanlığı,
  • Kalkınma Bakanlığı

Uluslararası Ticaret Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Uluslararası ticaret ve lojistik bölümü mezunu kişiler çalıştıkları şirketlerde finans, lojistik ve yönetim bölümünde kendilerine yer bulabilirler Mezun bireyler gerekli belgeleri ve sınavları tamamları takdirde akademisyenlik de yapabilirler.

İşletme ve Y&#;netim Bilimleri Fak&#;ltesi

Lojistik, yaşamsal faaliyetlerimizi devam ettirmemiz için gerekli olan tüm ürün ve hizmetlerin bizlere ulaşmasını sağlayan faaliyet ve süreçlerdir. Lojistik, taşımacılığın ötesinde depolama, paketleme ve katma değerli hizmetler, muayene, gözetim ve ekspertiz, gümrük, sigorta, sipariş ve stok yönetimi faaliyetlerini kapsayan geniş bir bakış açısıdır. Hatta bu bakış açısı da aşılarak ilk maddeden son tüketiciye kadar tüm üretim ve lojistik aşamaları da kapsayacak şekilde tedarik zinciri bakış açısı öğrencilerimize çağdaş bilgi teknolojileri ile beraber kazandırılmaktadır.

Dünyada mal ve hizmet akışını ise ticaret belirler. yılında Berlin Duvarı’nın yıkılması ve Sovyetler Birliği’nin dağılması ile birlikte dünya ticareti yeni bir boyut kazanmış ve dünya küreselleşmiştir. Yeni dünyada teknolojinin gelişmesi ile beraber mal ve hizmet akışı son derece hızlanmıştır. yüzyılda rekabetin sürekli arttığı küresel pazarlarda müşteriler aldıkları ürünleri doğru zamanda, doğru yerde, doğru miktarda, iyi kalitede ve daha düşük fiyatta aramaktadırlar.

Bu talebin karşılanması ancak güçlü bir uluslararası ticaret bilgisi ve iyi planlanmış bir lojistik süreci ile mümkündür. Ticaret olmadan lojistik olmaz, lojistik olmadan ticaret olmaz. Bu çerçevede bölümümüz gerek uluslararası ticaret ve gerekse lojistik alanında yetkin profesyoneller yetiştirmektedir.

Ders planımız uygulamaya yönelik olarak hazırlanmıştır. Sektör profesyonellerinin görüşleri alınarak program çıktılarımız oluşturulmuş, bu çerçevede ders planları ve ders içerikleri belirlenmiştir. İki zorunlu staj ile teorik bilgi pratik bilgi ile ilişkilendirilmektedir. Ayrıca başarılı öğrencilerimiz işyeri uygulaması kapsamında son öğrenim dönemlerini işyerlerinde tam gün çalışarak tamamlayabilmektedir. Bu da onların iş hayatına geçişlerini kolaylaştırmaktadır.

 

Prof. Dr. Mehmet TANYAŞ

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası