akşam namazı nasıl kılınır resimli / Yatsı Namazı Nasıl Kılınır Resimli Anlatım

Akşam Namazı Nasıl Kılınır Resimli

akşam namazı nasıl kılınır resimli

* Size karanfilin sadakatini, sümbülün bagliligini, meneksenin tevazusunu, lalenin gururunu, leylegin saadetini versek, bize de dua eder misiniz? Kadir Geceniz mübarek olsun.

*

5 Vakit Namaz Nasıl Kılınır? / Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Resimli Anlatımıyla

İslam dininde ibadet deyince aklımıza ilk "NAMAZ KILMAK" gelir. Dinin emir ve yasaklarını ifa ya da eda ederken, uyulması gereken bir takım usul ve esası vardır. Bu usul ve esasları tüm inananlar son peygamber Hazreti Muhammed (s.a.s.)'den öğrenmişlerdir. Yani bugün namaz kılmanın, oruç tutmanın, hacca gitmenin, ya da Müslümanın nasıl bir davranış içinde olması gerektiğini dünyadaki tüm Müslümanlar Hazreti Muhammed (s.a.s.)'en öğrenmişlerdir. Namaz ibadetini yerine getirirken de uyulması gereken kuralları vardır. Namazın Allah katında sahih yani geçerli olabilmesi için bu kuralların yerine getirilmesi şarttır. Namaz kılarken uyulması gereken kurallar altı tenedir. Biz bu kurallara: "namazın içindeki şartlar (farzlar) deriz. Namazın içindeki şartlar: 1) İftitah Tekbiri: Namaza başlarken “Allâhü Ekber.” ifadesini söylemektir. 2) Kıyam: Namazda gereken yerlerde ayakta durmaktır. Ancak hastalık, yaşlılık vb. sebeplerle ayakta duramayacak olanlar, namazlarını oturarak kılabilirler. 3) Kıraat: Namazda Kur’an okumaktır. Namaz kılan kimsenin, bir miktar Kur’an okuması farzdır. Okunacak miktar kısa bir ayet de uzun ya da kısa bir sure de olabilir. Kıraat, namazda ayakta iken yapılır. 4) Rükû: Namazda elleri diz kapaklarına değdirecek şekilde, yere paralel biçimde eğilmektir. 5) Secde: Rükûdan sonra eller, dizler, alın ve burun yere değecek şekilde kapanmaktır. Namaz kılınırken her rekâtta iki secde yapılır. 6) Kâde-i Âhire: Namazın sonunda, Ettehıyyâtü’yü okuyacak kadar (teşehhüd miktarı) oturmaktır.

...

fotoğrafı Paylaş

1

Allah Teâla mümin kullarına namaz kılmayı emretmiştir. Bu emri yerine getirmek isteyen dünyadaki tüm Müslümanlar namazını huşu içinde ve tam anlamıyla kılmak için araştırmalarda bulunuyor. Bir Müslüman günde 5 vakit namaz kılar. Bunlar: sabah namazı, öğle namazı, ikindi namazı, akşam namazı, yatsı namazı'dır. Şimdi sizlere Diyanet'ten aldığımız görsellerle namaz nasıl kılınır (namaz nasıl kılınır erkek, namaz nasıl kılınır kadın) sorusunun görselli ve sade anlatımıyla cevap vermeye gayret göstereceğiz. Allah ibadetlerinizi şimdiden kabul etsin. (Amin)

...

fotoğrafı Paylaş

2

1) Ayakların arası dört parmak açıklıkta ve parmak uçları kıbleye doğru gelecek şekilde ayakta kıbleye dönülür. 2) Kamet getirilir. (Erkekler için) “Niyet ettim Allah rızası için bugünkü sabah namazının farzını kılmaya” diye niyet edilir.

...

fotoğrafı Paylaş

3

İftitah Tekbiri: “Allahü Ekber” diyerek iftitah tekbiri alınır. Erkekler; tekbir alırken; ellerin içi kıbleye karşı ve parmaklar normal açıklıkta bulunur. Başparmaklar, kulak yumuşağı hizasına gelecek şekilde eller yukarıya kaldırılır. Kadınlar; tekbir alırken; ellerinin içi kıbleye karşı, parmaklar normal açıklıkta ve parmak uçları omuz hizasına gelecek şekilde ellerini yukarıya kaldırır.

...

fotoğrafı Paylaş

4

Kıyam: Tekbirden sonra eller bağlanır. Ayakta iken secde edilecek yere bakılır. Kıyamdayken yani ayaktayken sırasıyla: 1) Sübhaneke duası, 2) Eûzü-besmele, 3) Fatiha sûresi, 4) Kur’an’dan bir sûre okunur. (Okunacak surenin sırasına uygun okunması gerekir.) Erkekler: sağ elin avucu, sol elin üzerinde ve sağ elin baş ve küçük parmakları sol elin bileğini kavramış olarak ellerini göbek altında bağlarlar. Kadınlar: sağ el sol elin üzerinde olacak şekilde ellerini göğüs üstüne koyarlar. Erkeklerde olduğu gibi sağ elin parmakları ile sol elin bileğini kavramazlar.

...

fotoğrafı Paylaş

5

Rükû: “Allahü Ekber” diyerek rükûa varılır ve burada üç defa “Sübhâne Rabbiye’l-azim” denilir. Rükû da iken ayakların üzerine bakılır. Erkekler: rükûda, parmakları açık olarak elleri ile dizlerini tutup sırtını dümdüz yaparlar. Dizlerini ve dirseklerini dik tutarlar Kadınlar: rükûda, sırtlarını biraz meyilli tutarak erkeklerden daha az eğilirler. Ellerini (parmaklarını açmayarak) dizleri üzerine koyarlar ve dizlerini biraz bükük bulundururlar.

...

fotoğrafı Paylaş

6

Rükûdan Kalkış: “Semiallâhü limen hamideh” diyerek rükûdan kalkılır ve ayakta “Rabbena leke’l-hamd” denilir. Erkekler; rükûdan kalkarken sırtı düz gözleri yine secdesine bakacak şekilde doğrulur. Kadınlar; rükûdan sırtı düz, gözleri secdede doğrulur.

...

fotoğrafı Paylaş

7

Secde: "Allahü Ekber" diyerek secdeye varılır. Secdeye inerken önce dizler, sonra eller, daha sonra da alın ve burun yere konur. Secdede baş iki elin arasında ve hizasında bulunur. Secdede iken ayaklar kaldırılmaz. Secdede burun kenarlarına bakılır. Burada üç kere "Sübhâne Rabbiye'l-âlâ" denilir. Erkekler: secdede dirseklerini yanlarından uzak, kollarını yerden kalkık bulundururlar. Ayaklar, parmaklar üzerinde dik tutulur ve parmak uçları kıbleye gelecek şekilde yere konur. Kadınlar; secdede kollarını yanlarına bitişik halde bulundururlar. Ayaklar, parmaklar üzerine dik tutulur ve parmak uçları kıbleye gelecek şekilde yere konur.

...

fotoğrafı Paylaş

8

İki Secde Arası Oturuş: "Allahü Ekber" diyerek başını secdeden kaldırıp diz üstü oturulur. Otururken, parmaklar dizlerin hizasına gelecek şekilde eller uylukların üzerine konur ve kucağa bakılır. Burada "Sübhânellah" diyecek kadar kısa bir an oturulur. Erkekler, sol ayağını yere yayarak onun üzerine oturur, sağ ayak par makları kıbleye yönelmiş durumda dik tutulur. Kadınlar, ayaklarını yatık olarak sağ tarafına çıkarır ve öylece otururlar. "Allahü Ekber" diyerek ikinci defa secdeye varılır ve üç kere "Sübhâne Rabbiye'l-âlâ" denilir. "Allahü Ekber" diyerek secdeden ayağa (ikinci rek’ata) kalkılır ve eller bağlanırSecdeden kalkarken; önce baş, sonra eller, daha sonra eller dizler üzerine konularak, dizler yerden kaldırılır. İftitah tekbirinden itibaren buraya kadar yapılanlara "bir rek'at" denir. "Allahü Ekber" diyerek ikinci defa secdeye varılır ve üç kere "Sübhâne Rabbiye'l-âlâ" denilir. "Allahü Ekber" diyerek secdeden ayağa (ikinci rek’ata) kalkılır ve eller bağlanır. Secdeden kalkarken; önce baş, sonra eller, daha sonra eller dizler üzerine konularak, dizler yerden kaldırılır. İftitah tekbirinden itibaren buraya kadar yapılanlara "bir rek'at" denir. Ayakta sırasıyla; a) Besmele, b) Fatiha sûresi, c) Kur'an’dan başka bir sûre daha okunur. Birinci rek'atte olduğu gibi "Allahü Ekber" diyerek rükûa varılır ve üç kere "Sübhâne Rabbiye'l-azim" denilir. "Semiallâhü limen hamideh" diyerek ayağa kalkılır ve ayakta "Rabbenâ leke'l-hamd" denilir. "Allahü Ekber" diyerek secdeye varılır. Burada üç kere "Sübhâne Rabbiye'l-âlâ" denilir. "Allahü Ekber" diyerek secdeden kalkılıp dizler üzerine oturulur. Burada "Sübhânellah" diyecek kadar kısa bir an oturulur. Sonra "Allahü Ekber" diyerek ikinci defa secdeye varılır ve üç kere "Sübhâne Rabbiye'l-âlâ" denilir.

...

fotoğrafı Paylaş

9

Son Oturuş: “Allahü Ekber” diyerek secdeden kalkıp oturulur. Otururken, el parmakları dizlerin hizasına gelecek şekilde eller uylukların üzerine konur ve kucağa bakılır. Oturuşta sırasıyla; 1) Ettehiyyatü, 2) Allahümme salli, 3) Allahümme bârik, 4) Rabbenâ âtina... duaları okunur. Erkekler, sol ayağını yere yayarak onun üzerine oturur, sağ ayak parmakları kıbleye yönelmiş durumda dik tutulur. Kadınlar, ayaklarını yatık olarak sağ tarafa çıkarır ve öylece otururlar.

...

fotoğrafı Paylaş

10

Son Oturuş (Şafii): “Allahü Ekber” diyerek secdeden kalkıp oturulur. Otururken, el parmakları dizlerin hizasına gelecek şekilde eller uylukların üzerine konur ve kucağa bakılır. Oturuşta sırasıyla; 1) Ettehiyyatü, 2) Allahümme salli, 3) Allahümme bârik, 4) Rabbenâ âtina... duaları okunur. Erkekler: sol ayağını yere yayarak onun üzerine oturur, sağ ayak parmakları kıbleye yönelmiş durumda dik tutulur. Kadınlar: ayaklarını yatık olarak sağ tarafa çıkarır ve öylece otururlar.

...

fotoğrafı Paylaş

11

Selam: Önce başını sağa çevirerek daha sonra sola da bakarak "Esselâmü aleyküm ve rahmetüllâh" denir. Selâm verirken omuzlara bakılır. Erkeklerin, sağ tarafa selâm verişi. Kadınların, sağ tarafa selâm verişi. Böylece iki rekat olan sabah namazının farzı eda edilmiş olur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası