pedagojik formasyon ne işe yarar / Hangi Bölümler Pedagojik Formasyon Alabilir? | seafoodplus.info

Pedagojik Formasyon Ne Işe Yarar

pedagojik formasyon ne işe yarar

Pedagojik Formasyon Nedir, Ne İşe Yarar?

Pedagojik Formasyon Nedir, Ne İşe Yarar?

Öğretmenlik yapmak isteyen kişiler, pedagojik formasyon eğitimi alınabilmektedir. Son dönemlerde, bu alanda çeşitli düzenlemeler be yeni geliştirilmiş formasyon eğitimleri farklılık göstermektedir. Formasyon eğitimine her sene binlerce üniversiteli ya da üniversiteyi bitirmiş kişi başvurmaktadır. Bu formasyon sayesinde, atanma olmadan belirli bölüm mezunlarının öğretmen olması sağlanmaktadır.

Pedagojik Formasyon Nedir, Kimler Alabilir? >

Pedagojik Formasyon Nedir, Nasıl Alınır?Pedagojik Formasyon Nedir, Ne İşe Yarar?Pedagojik Formasyon Nedir, Kimler Alabilir?Pedagojik Formasyon Sertifikası Nedir?AÖF Pedagojik Formasyon Alabilen Bölümler

Pedagojik Formasyon Nedir?

Fakültelerin ilgili bölümlerinden ve 4 yıllık lisans mezunları, öğretmen olabilmek için bazı eğitimlere katılabilirler. Bugün sizler için pedagojik formasyon hakkında bazı bilgileri derledik ve bir araya getirdik.

Akademik tanımların, öğrenmek isteyen bireylerin algılayabileceği dilde, farklı şekillerde anlatmak için alınan formasyon eğitimine Pedagojik formasyon denir. Üniversitelerin fen-edebiyat fakültelerinin istenilen bir bölümden alınan eğitim sonrasında, bölüm mezunlarının öğretmenlik yapabilmesi için tasarlanmış bir uygulamadır. Sınıf yönetimi ya da öğretmenlik mesleğine giriş gibi derslerden oluşturulmuştur.

Pedagojik Formasyon Nedir, Nasıl Alınır?

Formasyon, öğretmenlik fakültelerinden mezun olamamış kişilerin, öğretmenlik yapabilmeleri adına almaları gereken bir belgedir. Pedagojik Formasyon eğitimleri ile bu kişiler, öğretmenlik hakkı kazanabilmektedirler. Bu belgenin alınabilmesi için, kişilerin formasyon eğitimlerine katılmaları için şartları taşımaları gerekmektedir. Formasyon sertifikası alabilmek için, okulların sizi kabul etmesi gerekir. 4 Yıllık lisans programlarından mezun olmanız bu süreçte olmazsa olmaz bir şarttır ve okulların belirlemiş olduğu not ortalamasının üzerinde bir puana da sahip olmanız gerekmektedir. Okul sizi kabul ettiğinde, formasyon eğitiminize katılabilir ve başarılı olursanız belgenizi alabilirsiniz. 

Pedagojik Formasyon Nedir, Ne İşe Yarar?

Öğretmenlik yapmak isteyen kişiler, pedagojik formasyon eğitimi alınabilmektedir. Son dönemlerde, bu alanda çeşitli düzenlemeler be yeni geliştirilmiş formasyon eğitimleri farklılık göstermektedir. Formasyon eğitimine her sene binlerce üniversiteli ya da üniversiteyi bitirmiş kişi başvurmaktadır. Bu formasyon sayesinde, atanma olmadan belirli bölüm mezunlarının öğretmen olması sağlanmaktadır.

Pedagojik Formasyon Nedir, Kimler Alabilir?

Pedagojik formasyon sayesinde, üniversite mezunu birçok kişi, not ortalamaları da iyiyse bu eğitim sayesinde öğretmenlik vasfına sahip olabilmektedirler. Üniversitelerin, genellikle fen fakültelerinden mezun olan kişiler bu eğitimi almaktadırlar. Fakat, üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun ve belirlenen bölüm notlarının ortalamadan yüksek notlara sahip kişiler bu eğitimi alabilirler.

Pedagojik Formasyon Sertifikası Nedir?

Pedagojik formasyon, öğretmenlik fakültelerinden mezun olmayan kişiler için ortaya çıkmış bir fırsattır. 4 yıllık lisans mezunu olan kişilerin, öğretmenlik yapabilmeleri için almaları gereken bir sertifikadır. Bu formasyon eğitimi ile kişiler öğretmenlik vasfını kazanabilir ve bu sertifikanın alınabilmesi için eğitime katılacak kişilerin, formasyon eğitimlerine katılabilme şartlarını taşıması gerekmektedir.

AÖF Pedagojik Formasyon Alabilen Bölümler

Pedagojik formasyon eğitimini, öğretmenlik yapmak isteyen ve şartlara uyan kişiler alabilmektedir. AÖF pedagojik formasyon alabilen bölümler şu şekildedir;

-         Hukuk Fakültesi

-         Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

-         Kamu Yönetimi

-         Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü

-         Mütercim, Tercümanlık Bölümü

-         Bilişim Teknolojileri

-         Yazılım Mühendisi

-         Elektronik ve Bilgisayar Bölümü

-         Biyoloji Bölümü

-         Coğrafya Bölümü

-         Çocuk Gelişimi ve Eğitimi

-         Su Ürünleri Bölümü

-         Otomotiv Mühendisliği

-         Elektrik ve Elektronik Mühendisliği

-         İlahiyat Fakültesi

-         El Sanatları Teknolojisi

-         Gazetecilik

Ve birçok bölümden mezun kişiler bu eğitime katılabilirler. 

Yorumlar

Pedagojik formasyon nedir? Pedagojik formasyon nasıl alınır? Pedagojik formasyonu kimler alabilir?

Pedagojik formasyon, akademik tanımların, öğrenmeye açık bireylerin algılayabileceği dilde, farklı şekillerde anlatılabilmesi için alınan bir çeşit formasyon eğitimi. Üniversitelerin fen-edebiyat fakültelerindeki herhangi bir bölümden alınmış eğitimden sonra, o bölüm mezunlarının öğretmenlik yapabilmesi için tasarlanmıştır. Sınıf yönetimi, öğretmenlik mesleğine giriş gibi derslerden oluşmaktadır.

PEDAGOJİK FORMASYON NASIL ALINIR? 

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, pedagojik formasyon eğitimlerini mezuniyetten ziyade lisans öğrenimi sırasında yapmayı planladıklarını belirterek, "Eğitim fakültesinde okumayan fakat bölümleri öğretmenlik yapma imkanı veren programlardaki öğrencilerimiz, artık pedagojik formasyon eğitimini öğrenciyken mezun olmadan almaya başlayabilecek. Pedagojik formasyon eğitimlerini, lisans eğitimi boyunca birer seçmeli ders olarak formüle etmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Özvar, lisans eğitimleri sırasında diğer dersler gibi formasyon derslerinin de alınabileceğini, mezun olup bu eğitimi almamış öğrenciler için de ayrı formüller üzerinde durduklarını vurguladı.

Özavar "Öğrenciyken mezun olmadan alınabilecek pedagojik formasyon eğitimlerini en kısa zamanda başlatacağız. Öğrencilerimizin hangi sınıfta olurlarsa olsunlar pedagojik formasyon eğitimine bir şekilde başlayabilmelerini istiyoruz. Bu konuda teknik ayrıntılar var. Bunların her birini masaya yatırdık, şu anda onları birlikte değerlendiriyoruz."

PEDAGOJİK FORMASYON HANGİ ÜNİVERSİTELERDE VAR?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, sistemi bütün üniversiteleri içine alacak şekilde genişleteceklerine işaret ederek, "Bütün üniversitelerimiz formasyon eğitimi konusunda gerekli çalışmaları başlatacaklar. Biz mevzuat altyapısını hazırlayacağız. İlgili paydaşlarımızın görüşünü alarak genel çerçeveyi belirleyip üniversitelerimizle bu konuyu paylaşacağız." şeklinde konuştu.


PedagojikPedagojik formasyonProf. Dr. Erol Özvar

Pedagoji bilimi nedir? Pedagojik formasyon nasıl alınır?

Pedagoji bilimi, kendi dalı altında farklı alanlara ayrılmaktadır. Bunlardan ilki Eğitim pedagojisi: eğitimde doğru strateji ve yöntemlerin uygulanması ile ilgilenen bir bilim alanıdır. Pedagojinin ana branşı, pek çok ülkede budur. İkincisi ise Orthopedagoji ise problemli çocuklar ve onların davranışları genel araştırma konusunu oluşturur. Üçüncü olan Transkültürelpedagoji ise kültürel etkenlerin çocuk davranışları üzerindeki etkileri ile ilgilenir. Antropedagoji ise son olarak pedagojik açıdan önemli, tarihteki örnek karakterlerin durumlarını inceleyerek günümüzdeki veriler ile karşılaştırma yapılmaktadır.

Pedagoji biliminin ismi kaynaklarda ‘çocuk bilimi’ olarak da geçmektedir. Bu bilimin adı, ‘çocuk yetiştirme bilimi’ diye de geçmektedir. Çocuklarda davranış bozuklukları ve bu bozuklukların altında yatan sebepleri araştıran bilim dalıdır. Çocuklarda ve ergenlerde duygusal ve davranışsal tüm sorunların nedenini inceleyen ve çözüme odaklanan bilim dalıdır. Çözüm olarak geliştirilen bazı yöntemler şöyledir: Oyun Terapisi, Gelişimsel Takip, Psikolojik Testler, Bilişsel Davranışçı Terapi gibi yöntemler örnek verilebilir. Pedagoji, çocuklarda ‘eğitim bilim ve teorisi’ anlamına gelmektedir.

Nasıl Pedagojik Formasyon Alınır

Pedagojik Formasyon, eğitim fakültesinden mezun olmamış kişilerin eğitim kurumlarında branşlarıyla ilgili öğretmenlik yapabilmeleri için alınması gereken bir eğitim programıdır. Öğretmenlik yapmak isteyen kişiler okudukları lisans bölümü sonrasında Pedagojik Formasyon eğitimi alarak eğitim kurumlarında çalışabilirler.

Bu programda öğrencilere: Eğitim Bilimine Giriş, Öğretim İlke ve Yöntemleri, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Sınıf Yönetimi, Eğitim Psikolojisi, Özel Öğretim Yöntemleri, Öğretmenlik Uygulaması, Öğretmenlik Meslek Etiği, Eğitim Tarihi, Eğitimde Program Geliştirme, Eğitim Sosyolojisi, Eğitim Felsefesi, Rehberlik, Bilgisayar Destekli Öğretim, Özel Eğitim, Karakter ve Değerler Eğitimi, Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi, Eğitimde Eylem Araştırması, Eğitimde Teknoloji Kullanımı, Türk Eğitim Tarihi, Bireyselleştirilmiş Öğretim, Yaşam Boyu Öğrenme, Gelişim Psikolojisi dersleri verilir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir