evde akü şarj etmek / Akü nasıl şarj edilir? Şarjı biten akü evde nasıl ve ne kadar sürede şarj olur?

Evde Akü Şarj Etmek

evde akü şarj etmek

Akülü Araba Şarj Aleti

Araç şarj cihazı, bir aracın aküsünü şarj eden bir adaptördür. Güç kaynağı olarak pil kullanan modern otomobillerde kullanılır. Cep telefonları ve tabletler gibi diğer elektronik cihazları şarj etmek için de kullanılır. Elektrik prizine ihtiyaç duymadan her yerde şarj edilebildiği için rahatlığı nedeniyle kablosuz şarj cihazı tercih funduszeue.infoülü araba şarj aleti, AC bağlantı noktası aracılığıyla bir aracın aküsüne bağlanır ve şarj enerjisini aküye aktarır. Bir elektrik prizinden gelen AC gücüyle çalışır. Ayrıca araçtaki çakmak soketi gibi bir güç kaynağıyla da çalıştırılabilir. Çoğu araç şarj cihazında akünün şarj sürecini gösteren LED göstergeler bulunur. Çoğu araç şarj cihazı dikdörtgen şeklindedir; ancak bazılarının bir aracın akü yuvalarının kenarlarına uyması için yuvarlak kenarları vardır. Farklı tipteki pilleri şarj etmede daha fazla esneklik için üçgen ve dairesel modeller de mevcuttur. Bazı modeller su geçirmezdir, bu da onları yağmurlu hava koşullarında araçlarda kullanıma uygun hale getirir.

Akülü Araba Şarj Aleti Kullanışlılığı

Akülü Araba Şarj Aleti Kullanışlılığı

12 volt akülü araba şart aleti, araç şarj cihazına benzer. Araçtaki bir AC prizine şarjı sınırlayan bir aracın AC bağlantı noktasının aksine, herhangi bir elektrik prizine takılabilir. 6 volt akülü araba şarj aleti şarj enerjisini sırasıyla USB veya DC bağlantı noktaları aracılığıyla AA veya AAA boyutlu pillere aktarır. Çoğu kablosuz şarj cihazında, açıldıklarını veya şarj olduklarını gösteren LED göstergeler bulunur. Genellikle, kullanılmadıklarında düzenli olmaları için taşıma çantaları veya yuvaları ile gelirler ve estetik ve dokunsal olarak nasıl göründüklerine ve hissettiklerine bağlı olarak ev veya ofis kullanımı için uygundurlar. Akülü araba şarj aleti fiyatları model ve marka etmenine bağlı olarak farklılık gösterir.

Akülü Araba Şarj Aleti Fonksiyonel Avantajları!

Akülü Araba Şarj Aleti Fonksiyonel Avantajları!

Akülü araçlar denilince aklımıza genellikle pille çalışan arabalar ve kamyonlar gelir. Bu piller, kablosuz araç şarj cihazı veya şarj istasyonu adı verilen bir güç kaynağı kullanılarak şarj olur. Kullanıcılar bu şarj cihazı ile akülü araçlarını evde veya iş yerinde şarj edebilirler. Akülü araba şarj aleti seçimi yaparken dikkatli olmanız önemlidir volt akülü araba şarj aleti kavramı onlarca yıldır var olmasına rağmen, hala nispeten yenidir ve geleneksel şarj cihazları kadar yaygın değildir. Bugün birçok büyük otomobil üreticisi, kablosuz araç şarj cihazı kullanılarak şarj edilen pillerle çalışan popüler akülü araçları piyasaya sürdü.

Akülü Araba Şarj Aleti Kalitesi

Akülü Araba Şarj Aleti Kalitesi

Bir kablosuz araç şarj cihazı, akülü araçların pillerini şarj etmek için elektromanyetik indüksiyon kullanır. Elektromanyetik indüksiyon mekanizması, elektrik yüklü nesneler ve manyetik alanlar arasındaki etkileşime dayanır. Akülü araba şarj aleti çeşitleri fiyatları doğrudan etkilerAkülü bir araç hareketsizken ve bir şarj istasyonuna takılıyken, şarj istasyonu güç kabloları aracılığıyla bir manyetik alan oluşturur. Bu, aracın aküsünde, manyetik alanla paralel olarak yukarı ve aşağı hareket etmesine neden olan alternatif bir akıma neden olur. Oyuncak akülü araba şarj aleti pek çok açıdan fonksiyonel bir üründüfunduszeue.info ve şarj istasyonu arasında doğrudan elektrik bağlantısı olmadığından, bu yöntem, pili doğrudan şarj etmek için bir elektrik prizine bağlamaktan daha güvenlidir. Doğrudan temasın olmaması, yanlışlıkla kısa devrelerin hem şarj cihazlarına hem de pillere zarar vermesini önler. Akülü araba şarj aleti modelleri çeşitlilik gösterir. Güç dalgalanmalarının şarj istasyonuna veya akülü aracın pil takımına zarar vermesini önlemek için bazen kablosuz bir araç şarj cihazıyla birlikte bir aşırı gerilim koruyucu kullanılır. Tüm bu ürünleri Trendyol'dan satın alabilirsiniz.

Evde bir araba aküsünü şarj etmenin sırları ve incelikleri. Evde şarj cihazı olmadan bir araba aküsü nasıl şarj edilir

yoksa ne yapmalı şarj cihazı.
Yakınlarda bir priz varsa (ve bu genellikle ülkede, evde ve hatta otoparkta bulunur), en basit şarj cihazını sadece birkaç unsurdan monte edebilirsiniz.

Basit bir araç akü şarj cihazının montajı için parçalar

1. Akkor ampul- 60 ila watt gücünde voltluk bir ev ağı için nikrom iplikli sıradan bir lamba. Herhangi bir lambayı alabilirsiniz - lamba ne kadar güçlü olursa, pil o kadar hızlı şarj olur. Aşağıda şarj akımı hakkında konuşacağız.
2. Yarı iletken diyot Elektriği yalnızca bir yönde ileten bir elektrik bileşenidir. Ev AC ağındaki alternatif voltajı dönüştürmek için buna ihtiyacımız var. sabit basınç pilimizi şarj etmek için.
Diyot ithal veya yerli olabilir. Boyutuna dikkat edilmesi gereken en önemli şey - yeterince büyük olmalıdır. Yani şartlı olarak gücü hakkında konuşabiliriz. Çok fazla güce ihtiyacımız yok, ancak diyotun uygulanan yüklere bir marjla dayanması istenir. Güçlü güç kaynaklarından gelen diyotlar, amaçlarımız için harika bir şekilde uygundur - örneğin, eski oynatıcılardan veya alıcılardan, modern cihazlardan bahsedersek, güç kaynaklarında ve voltaj dönüştürücülerde diyotlar bulunabilir.
3. Ev tipi bir elektrik prizine bağlanmak için terminalli ve fişli teller.

DİKKAT! sonraki tüm çalışmalar yüksek voltaj altında gerçekleştirilir ve hayatınız için tehlikelidir. Sonraki tüm eylemler, kendi sorumluluğunuzda ve riskinizde.
Elemanlarına elinizle dokunmadan önce tüm devreyi ağdan kapatmayı asla unutmayın.
Çıplak iletken kalmayacak şekilde tüm kontakları dikkatlice yalıtın.
Temaslarda pervasızca inanmayın pil olacak alçak gerilim. Devrenin TÜM elemanları toprağa göre yüksek voltaj altındadır ve terminale dokunursanız ve aynı anda bir yere yere dokunursanız şok olursunuz.

Devreyi kurarken, devrenin çalışmasının göstergesinin bir akkor ampul olduğunu lütfen unutmayın - ışığın zemine yanması gerekir. Diyot, alternatif akım genliğinin sadece yarısını kestiği için sadece yarısını yakar.
Işık kapalıysa, devre çalışmıyordur. Piliniz tam doluysa ışık yanmayabilir ancak şarj sırasında terminallerdeki voltaj yüksek ve akım çok küçük olduğundan bu tür durumlar fark edilmemiştir.

Doğaçlama araçlardan bir araba aküsü için şarj cihazının şeması.


Şarj devresi son derece basittir, bir ampul, bir yarı iletken diyot ve şarj edilen pilin kendisinden oluşur.

Tüm devre bileşenleri seri olarak bağlanmıştır.

AC Volt için akkor lamba

Ampulün gücü, devreden hangi akımın geçeceğini ve dolayısıyla pilin şarj olacağı akımı belirler.

Deneyimizde 60 watt'lık bir akkor lamba kullandık ve 0,13 amperlik bir devre akımı elde ettik.

watt'lık bir lamba ile 0,17 amperlik bir akım elde edebilirsiniz ve pili 2 amper saat (yaklaşık 0,2 amperlik bir akımda) şarj etmeniz 10 saatinizi alacaktır.

watt'tan fazla bir ampul almamalısınız; ilk olarak, devreden çok büyük bir akım akacaktır, bu da yarı iletken bir diyotun aşırı yükten yanabileceği anlamına gelir.

İkincisi, piliniz kaynayabilir. Veya tamamen şarj olduğu gerçeğinden ve yine de içinden büyük bir akım geçirmeye devam edeceksiniz. Ya neyden şarj akımışarj için önerileni aşacaktır.


Standart bir şarj cihazından yarı boşalmış bir araç aküsünün şarj akımı

Standart bir şarj cihazı, pili 1,46 amperlik bir akımla şarj eder, ancak akım, pilin boşalma derecesine bağlı olarak dalgalanır. Bizim durumumuzda, pil çok deşarj olmadı, bu nedenle akım çok büyük değil. Prensip olarak ön panelde bulunan Ampermetre skalasındaki şarj cihazı 10 Ampere kadar çıkabilmektedir ve aküyü sadece 6 maksimum 8 saatte şarj etmektedir.

Yarı iletken diyotun polaritesi ve işaretlenmesi

Devreyi monte ederken göz önünde bulundurmanız gereken ana şey, diyotun polaritesidir (sırasıyla, pil üzerindeki artı ve eksi terminallerin bağlantısı).

Diyot, elektriğin yalnızca bir yönde geçmesine izin verir. Geleneksel olarak, işaretin üzerindeki okun her zaman artıya baktığını söyleyebiliriz. İçe aktarılan diyotlarda, ok göstergesi beyaz bir çizgiyle işaretlenmiştir, ancak bazı üreticiler bu standarttan sapabileceğinden diyotunuz için bir veri sayfası (belgeler) bulmak en iyisidir. Diyotun adı genellikle üstte yazılır, bizim durumumuzda HER'dir.


Aküye bağlı terminallerdeki kutupları da kontrol edebilirsiniz. Bunu yapmak için test cihazını ölçüm modunda kullanabilirsiniz. doğru akım. Bizim durumumuzda, test cihazının artı ve eksileri ilgili terminallere doğru şekilde bağlandığında + 99 Volt gösterir. Bağlantı doğru değilse, test cihazı - 99 volt gösterecektir.

dakikalık şarjdan sonra akü terminallerindeki voltajı kontrol edebilirsiniz, 8 volta düştüğünde (akü deşarjı) yarım volt artmalıdır. Pilin şarjına bağlı olarak voltaj çok daha yavaş artabilir, ancak yine de bazı değişiklikler fark etmelisiniz.

Şarj cihazını fişten çekmeyi unutmayın. 10 saatten fazla bir süre sonra pil şarj cihazını kapatmayı unutursanız, aşırı şarj olabilir, kaynayabilir ve hatta bozulabilir.

Herhangi bir araç sahibi, boşalmış bir akü ile duruma aşinadır. Gitmeliyim ama araba çalışmıyor. Herkes pili şarj etmeniz gerektiğini bilir ve sorun çözülecektir. Ama ya böyle bir olasılık yoksa? Yani, şarj cihazı (bellek) eksik. Bu çeşitli nedenlerle olabilir. Hafıza kırılabilir, garajda sizden uzakta kaldı veya yok. Bu durumda ne yapmalı? nasıl şarj edilir aküşarj aleti olmadan? Bu yazıda, bir pili şarj cihazı olmadan şarj etmenin birkaç örneğini analiz edeceğiz.

Burada şu şekilde tartışılmalıdır. Neyi şarj etmemiz gerekiyor? araba aküsü ile anma gerilimi 12 volt ve ortalama kapasite Ah. Bu, en az 1 amperlik bir akım üreten, 14 volttan fazla çıkış voltajına sahip bir güç kaynağına ihtiyacınız olduğu anlamına gelir. 1 amper ortalamayı şarj etmek için yeterli olmasa da akü. Güç kaynağının amper sağlaması daha iyidir.



Ayrıca bir miktar balast'a da ihtiyacınız olacak. Pil şarj olurken devreye dahil edilecek bir ampul veya bir direnç olabilir. Balast yükünü ihmal etmeyin, çünkü onsuz güç kaynağı veya araç aküsü arızalanabilir.

Ve elbette, şarj olurken elektrik parametrelerini kontrol etmek için bir araca ihtiyacınız olacak. Bu bir ampermetre ve voltmetre. Voltmetre ve ampermetre modlarına sahip bir multimetrenin yanı sıra çok daha fazlasını kullanmak daha kolay ve kullanışlıdır.


Yukarıdakilere ek olarak, ihtiyacınız olacak bakır teller, lehimli bir havya (kalıcı kullanım için ev yapımı bir şarj cihazı yaparsanız), elektrik bandı.

Şimdi bir araba aküsünün şarj cihazı olmadan nasıl şarj edileceğine dair birkaç seçeneğe bakalım.

Bir araba aküsünü şarj cihazı olmadan şarj etmenin yolları

Başlamadan önce, güvenlik hakkında birkaç söz söylemek istiyorum. Elektrikle ilgili deneyiminiz yoksa, aşağıda açıklanan eylemleri hiç yapmamak daha iyidir (istisna, taşınabilir piller). Bir araba dükkanından bir akü şarj cihazı alıp medeni bir şekilde şarj etseniz iyi olur. Bir araba kullanma deneyiminiz bunun için yeterli değilse, istasyonla iletişime geçmek daha iyidir. satış sonrası servis akümülatörlere.

İş yaparken, elektrikle çalışırken gerekli tüm önlemleri alın. Pili ev yapımı bir şarj cihazıyla şarj etme durumunda, önemli bir sorun var. Şarjın sonunun kontrolü yoktur. Çoğu fabrika şarj cihazında işlem otomatik olarak durur ve ev yapımı bir şarj cihazında bunu kendiniz izlemeniz gerekir.


Pil yeniden şarj edildiğinde, elektrotlar üzerinde hidrojen ve oksijenin aktif evrimi süreci başlar. Birlikte, bir kıvılcım çarptığında çok şiddetli bir şekilde patlayabilen patlayıcı bir karışım oluştururlar. Bu nedenle aküyü iyi havalandırılan bir alanda şarj etmeniz gerekir, yakınlarda açık alev veya kıvılcım olmamalıdır.

Pili taşınabilir bir şarj cihazıyla şarj etme

Şimdi satışta bu tür taşınabilir piller var. Çoğu fırlatıcı olarak sınıflandırılabilir. Yani, onların yardımıyla araba motorunu çalıştırabilir ve pili şarj edebilirsiniz. Daha sık olarak, saha koşullarında bir yerde başlatma cihazları olarak kullanılırlar.


Taşınabilir bellek cihazları şunlara dayanmaktadır: lityum piller. Bazı gelişmiş modellerde küçük kaplar bile kurarlar. Çoğu zaman, bu tür cihazlarda terminallere bağlanmak için "timsahlar" ve çakmak için başka bir adaptör bulunur. Sadece bu tür modelleri almak daha iyidir, böylece araç aküsünü çakmak aracılığıyla şarj etmek mümkün olur. Bu tür cihazların pili, bir adaptör aracılığıyla veya şebekeden şarj edilebilir. yerleşik ağ motor çalışırken araba.

İşlevselliğe göre, bu tür şarj cihazları üç gruba ayrılabilir:

  • ev;
  • Profesyonel;
  • Kombine.

Taşınabilir başlangıç ​​şarj cihazlarının tasarımı genellikle bir diyot köprüsü, bir transformatör (doğrultucu) ve bir ampermetre içerir. Daha pahalı cihazlar var Farklı çeşit korumanın yanı sıra akım ve voltajı ayarlama yeteneği. Profesyonel modeller diğerlerinden daha fazla güce sahiptir ( watt). Ayrıca, aynı anda araba için birkaç pili şarj etme yeteneğine sahiptirler.

eğlence taşınabilir şarj cihazı deneyimsiz bir araba sahibi bile yapabilir. Cihazın terminallerini araç aküsünün terminallerine doğru polaritede bağlamanız ve bir süre beklemeniz yeterlidir. Taşınabilir bir şarj cihazından pili tam olarak şarj etmek işe yaramayacağını hemen söyleyelim. Büyük olasılıkla %50'yi bile şarj edemezsiniz (kapasiteye bağlıdır). Ancak aküye motoru çalıştırmak için gereken şarjı verebilirsiniz. Bundan sonra, akü jeneratörden yeniden şarj edilecektir.

Dizüstü bilgisayar şarj cihazı kullanma

Şimdi bir dizüstü bilgisayardan şarj ederek bir araba aküsünün şarj cihazı olmadan nasıl şarj edileceği hakkında. Bu, bir dizüstü bilgisayardan, bir ampulden veya dirençten, bakır tellerden şarj edilmesini gerektirecektir. Aşağıdaki resim, dizüstü bilgisayar şarj cihazı kullanan ev yapımı bir şarj cihazının şemasını göstermektedir.



Devreyi monte etmek için, dizüstü bilgisayar şarjından artı ve eksi iki kablo getirmeniz gerekir. Artı içeride, eksi dışarıda. Bundan sonra, negatif kabloyu akünün negatif terminaline bağlayın. Ve bundan sonra, boşluğa bir araba ampulü veya bir ayar direnci bağlayın. Direnç değeri değiştirilebildiği için dirençli seçenek tercih edilir. Direncin ikinci terminalini araç aküsünün artı terminaline bağlayın. Aşağıda tüm devre gerçekte nasıl görünüyor.




Devre, örneğin 2 amperlik bir akıma dayalı olarak 10 ohm'luk bir direnci gösterir. Pili daha hızlı şarj etmek istiyorsanız direnci azaltın. Bu uygun bir ayar direncidir.

Bu sayede araç aküsünü tam olarak şarj edebilirsiniz. Sadece sürecin sonunu kontrol etmeniz gerekiyor. Bunu yapmak için terminallerdeki voltajı ölçebilirsiniz. 14 voltun üzerindeyse ve değişmiyorsa ve elektrolit aktif olarak “kaynıyorsa” işlem durdurulabilir. Bu, elbette, hepsi yaklaşıktır, ancak bu gibi durumlarda yapacaktır.

2uklemana Arabanız var mı? Daha fazla karmaşıklık için bir enjeksiyon olduğunu varsayacağız.
(Enjeksiyonsuz için, motoru durdurmadan aküyü yakmak ve değiştirmek yeterince güvenli olduğu için her şey daha kolay yapılır).

Yani, birkaç seçenek var.

    En basit şey bir itici ile başlamaktır.
    Pilin en azından biraz şarjı varsa (jeneratörü heyecanlandırmak için), itici olarak birkaç adam yeterlidir. Akü tamamen sıfırsa, başka bir araba tarafından çok yavaş çekemezsiniz (yüksek motor hızlarında, jeneratör kendi kendini heyecanlandırır).

    Başka bir araba varsa (karmaşıklık için enjektör olmasına izin verin), o zaman ortaya çıkan kabloları (tercihen daha kalın) alabilir ve pilinizi canlı olana paralel olarak bağlayabilirsiniz (canlı pili bundan çıkarmak gerekli değildir). araba). Şarjı hızlandırmak için o araba çalıştırılabilir (akünün takılması/çıkarılması için tüm işlemler kontağı kapattıktan sonra araçta yapılmalıdır). Arabanız iyi çalışırsa, aküyü çok kısa bir süre için şarj edebilirsiniz. Ardından pilinizi takın ve çalıştırın.

    Arabanız iyi çalışmıyorsa, o zaman bir komşuyu arabasını çalıştırması ve ısıtması için aküsünü vermeye ikna etmek daha iyidir, böylece aküsü ile yarım bir vuruşla başlar. Ayrıca, 2. paragrafa benzer şekilde.

    2. ve 1. noktayı birleştirebilirsiniz, yani. aküyü kontak açılana kadar şarj edin ve iticiden başlayın.

    En uç durumda, motoru kapatmadan bir şans alabilir ve pilleri değiştirebilirsiniz. (Elbette bunun için bir dakikalığına normal bir pili bir yere götürmek gerekecek). Aynı zamanda, koşu bandının her zaman en az bir aküye bağlı olması için önlem alın.

  1. Akü bitmişse, hiçbir yerde trafik yoksa ve arabanızı itebilirsiniz, o zaman her şey kaybolmaz. Ana şey, birkaç voltluk bir pil bulmaktır (örneğin, bir el feneri, cep telefonu, dizüstü bilgisayardan).
    Ardından, jeneratörü harekete geçirmek için pilden gelen kabloyu bulun (bu, pilin üzerinde bulunan "şarj yok" ampulünden gelir). Gösterge Paneli). Bu kabloyu koparın (üzerinde pilin boşalmasına izin vermeyecek diyot olmadığından emin değilseniz) ve pili yerine yapıştırın. Şimdi arabayı olabildiğince sert itin (akü, jeneratörün voltaj üretmesini sağlayacaktır). Araba hızlandıkça kontağı açın ve bir iticiden çalışır gibi başlayın.
    Araba çalıştırıldıktan sonra, motoru kapatmadan akü çıkarılabilir.

not. Herhangi bir harici elektrik kaynağı olmadan kendi başına hareket ettirilemeyen bir arabayı nasıl çalıştıracağımı henüz anlamadım. Önceden, "çarpık marş" ı çevirerek kası sallamak mümkündü.

Bataryanın bittiği ve şarj cihazının bulunmadığı herkesin bir durumu olabilir. Ancak hemen hemen her zaman, doğaçlama bir şarj cihazı oluşturabileceğiniz minimum bir öğe seti vardır.
En kolay seçenek, pili elinizde bulunabilecek bir DC kaynağıyla şarj etmektir. Akım kaynağının voltajı 16 volttan yüksek olmalıdır, aksi takdirde pil tam olarak şarj olmaz, ancak pil 0'a boşalırsa, daha düşük bir voltajla (PC güç kaynağı) sığar, ancak pil şarj olur %30 oranında. Uygun bir seçenek bir dizüstü bilgisayar güç kaynağıdır - genellikle çıkışta volt vardır ve verebilir şimdiki Amper.
Şarj etmek için birkaç kabloya ve watt 12 voltluk bir ampule ihtiyacımız var. İdeal far ampulü. Dizüstü bilgisayardan şarj cihazına iki kablo bağlarız - kural olarak, artı konektörün iç temasında ve eksi dıştadır. pili ve ampulü şarj cihazına, artı artı eksi eksi, daha önce seri olarak bağladık.

Bir dizüstü bilgisayardan şarj etmede aşırı yüklenme olmaması için bir ampule ihtiyacımız var. Aksi takdirde, ya aşırı ısınır ve yanar ya da bağlı pili kısa devre olarak gördüğünde voltajı keser. Şarj gücüne, pilin deşarj derecesine ve bağlı lambaya bağlı olarak şarj akımı 3 ila 6 amper arasında değişebilir.
Belirtilen parametrelere sahip yarı boşalmış bir pil, saat içinde tamamen şarj olur ve pili yeniden şarj etmek için dakika yeterlidir, bu da bir şekilde marş motorunu arabayı çalıştırmanın dakika sürdüğü duruma getirir. ilk denemede!
Ancak, pil gerekli voltaja ulaştığında cihaz kapanmayacağından, böyle bir şarj cihazını gözetimsiz bırakmamak daha iyidir. Ve pil yeniden şarj edildiğinde ısınacak, aktif olarak hidrojen salacak (kaynayacak) ve doğal olarak bozulacaktır. yokluğu ile ölçü aletlerişarjın sonu, kaynamanın başladığı ana göre belirlenebilir - bu, pilin çok daha az şarj aldığı ve fazla enerjiyi elektrolit suyun ayrışmasına dönüştürdüğü noktadır.
Pili şarj etmek için ikinci seçenek, voltluk bir AC ev şebekesinden şarj etmektir. Bağlantı ilkesi, daha önce açıklananla aynıdır.
Aradaki fark, lambanın volt olması ve gücünün istenen şarj akımına bağlı olarak seçilmesidir. watt'lık bir lamba 0,5 amperlik bir şarj akımı verir ve watt'lık bir lamba veya başka bir cihaz yaklaşık 4 amperlik bir akım verir.
Bir sonraki fark, ağın alternatif akım Ve pili doğrudan şarj edemezler. Akünün ve lambanın seri devresinde en az volt ileri ve geri gerilim için tasarlanmış bir diyot bulunmalıdır. Örneğin, enerji tasarruflu bir lambada bir diyot bulunabilir. genellikle watt'lık bir lamba ile birlikte kurulabilen 1 ampere kadar akım için 1N kurarlar. Ancak umutsuz bir durumda - Akum oturduğunda ve acilen gitmeniz gerektiğinde ve hiçbir ücret alınmadığında lambayı sökmelisiniz. ancak bu cihazın verimliliği çok küçüktür, bu nedenle bir diyot köprüsü kullanmak daha uygundur.


Kullanırken, bağlantı şeması aşağıdaki gibidir.


voltluk bir ağdan bir şarj cihazı kullanırken, tüm elemanlar hayati tehlike altında olacağından son derece dikkatli olmanız gerekir. Çıplak kablolarla ve doğaçlama şarjın iletken parçalarıyla temastan kaçının.
Pilleri şarj etmenin bu iki yolu bir acil durum önlemidir ancak özel şarj cihazlarının yerine uzun süre kullanılabilir. ancak hem pil hem de sağlığınız için çok daha işlevsel ve güvenli olan markalı bir tane almak daha iyidir.

  1. Şarj etme olanakları olan bir garajınız varsa, şarj işlemi aküyü araçtan çıkarmadan da yapılabilir. Bu, kıştan bahsediyorsak, odanın elektriği ve ısıtılması anlamına gelir. Daha fazla rahatlık için pil sökülebilir.
  2. Görevin yapıldığı oda havalandırılmalıdır. Sıcak ve nem yüksek değil.
  3. Şarj noktasının yakınında kolay tutuşabilen nesneler ve nesneler yoktur.

Terminallerindeki kiri ve oksidasyonu temizlemeniz ve çıkarmanız gerekmeden önce. Parametreleri kontrol edebilen fonksiyonel şarj cihazları kullanmak daha iyidir. Önerileri inceledikten sonra, mantıklı bir sorunuz olacak - evde şarj etmek mümkün mü (yazar Auto Electrician HF kanalıdır) ?.

Pili evde şarj etmenin riskleri

Şimdi, bir pili evde şarj etmenin olası risklerini öğrenmenizi öneririz.

Dairede pili şarj etmek için ne tehdit ediyor?

Sağlık yetkililerine göre şarj işlemi yerleşim bölgesinde yapılmamalıdır. Elektrolitin bir parçası olarak - çalışma maddesi - pili şarj etme sürecinde sıvı buharlaştığında havaya girebilecek birçok zararlı mikroorganizma vardır. Hidrojen klorür, arsin ve stibine maruz kalma vücuda fayda sağlamaz, çünkü maruz kalmaları solunum yollarında zehirlenmelere ve yanıklara yol açacaktır.

Maddeler bir kişiyi zehirleyebilir, ancak başka bir tehlikeli nüans daha var. Şarj ederken, pil kutularının kapaklarını açmanız gerekecek ve bu, hidrojenin havaya salınmasına neden olabilir. Hidrojen oksijenle karıştırıldığında patlayıcı bir alan oluşturacaktır. Sonuç olarak, bir kibritten veya yanan bir sigaradan çıkan bir kıvılcım yangına ve patlamaya neden olabilir. Uygulamada, bu nadiren olur, ancak nüansı hesaba katmanız gerekir (video kanalının yazarı Nik86 otomatik oluşturmadır).

İkincil kirlilik vücut için tehlikelidir. Egzersizleri tamamladıktan sonra havada bulunan toksinler odada kalır. Duvarlara, mobilyalara, ev eşyalarına ve vücuda yerleşirler. Daha sonra toksinler vücudu uzun süre tahriş edebilir ve genel temizlik her zaman sorunu çözmeye yardımcı olmaz.

Kışın araba kullanmayan sürücüler, pillerinin boşalmaması ve yıpranmaması için evlerine pil getiriyor. Pili bir apartman dairesinde tutmak güvenlidir, ancak özellikle çocuklar yaşıyorsa, bir yerleşim bölgesinde şarj etmeye değmez.

Pili neden evde şarj edemiyorsunuz?

Bunun nedeni, şarj olurken zararlı toksinlerin pilden salınmasıdır. Vücudun ikincil kirlenme belirtileri, şarjdan sonra bile ortaya çıkar. Baş ağrısı, migren, uyuşukluk, ilgisizlik, uyuşukluk, mide bulantısı ve refahın bozulmasından bahsediyoruz. Bu belirtiler, pili şarj ettiğiniz gün görünebilir.

Ayrıca, sürecin kendisi uzun ve tehlikeli olduğu için bu işaretlerden kurtulmak zor olacaktır, ancak her zaman istenen sonucu vermez. Tabii ki, odayı temizleyebilir ve mobilyaları yıkayabilirsiniz, ancak toksinlerin tam olarak nerede biriktiği bilinmemektedir, bu da süreci zorlaştırmaktadır. Üstelik bunları evinizden kurtulup kurtulmadığınızı da öğrenemeyeceksiniz. Aküyü iyi havalandırılan, havalandırmalı bir garajda, yaz aylarında - sokakta şarj etmek en iyisidir. Ancak evden başka seçeneğiniz yoksa, işleme başlamadan önce pili havalandırılan bir odaya koyun ve taslak yapmak için pencereleri açın (video Rybak Diary kanalı tarafından çekildi).

Pil Şarj Talimatları

Pilinizi kendiniz nasıl şarj edebilirsiniz:

  1. İlk olarak, akü araçtan çıkarılmalıdır, bunu yapmak için bağlı terminallerdeki somunları sökün ve ayırın ve ardından aküyü sabitleyen çubuğun veya braketin somununu sökün.
  2. Söktükten sonra gövdede hasar olup olmadığını kontrol edin. Çatlaklar varsa, pil kullanılamaz, çünkü bu tür hasarlar elektrolit sızıntısına katkıda bulunur. Bu pil atılmalıdır. Cihazda yeterli elektrolit olması gerektiğinden, kavanozlardaki sıvı seviyesini de kontrol edin, aksi takdirde hızla kaynar ve buharlaşır. Gerekirse, kavanozlara distilat eklenebilir.
  3. Terminalleri oksidasyon ve kirden temizleyin, bu, terminallere daha verimli bağlantı ve voltaj beslemesi sağlayacaktır.
  4. Pil bölümlerinde bulunan kapakları sökün, ancak tamamen çıkarmayın. Bu, elektrolit buharlaşırsa cihazın şişmesini önleyecektir.
  5. Daha önce de söylediğimiz gibi, pili evde şarj etmeniz önerilmez, ancak başka seçenek yoksa, bu görevi evde yapmanız gerekecektir. Cihazınızı çeşitli yöntemlerden birini kullanarak şarj edebilirsiniz. Şarj cihazını aküye bağlayın ve üzerindeki voltajı 14 ila 16 volt arasında ayarlayın, ancak bundan sonra şarj cihazı ağa bağlanabilir. Parametrenin değeri, toplam pil kapasitesinin yaklaşık %10'u olmalıdır.
    Şarj sırasında akım düşecek ve pil tamamen şarj olduğunda ampermetre üzerindeki işaretçi sıfıra düşecektir. Pil uzun süre kullanılmadıysa, örneğin bir ampul aracılığıyla tamamen boşaltmanız ve ardından şarj prosedürünü tekrarlamanız gerekir. Cihazı bir ampulle boşaltmak için, biri eksi, diğeri artı olmak üzere iki kabloyu lehimleyin.
  6. Başka bir yol var, tamamen tersi. Bu durumda kullanılır sabit kuvvet akım, azalma olmadan ve sadece voltaj değişecektir. Yöntem pratikte zordur, çünkü uygulanması sürücüden belirli bir bilgi gerektirir. En başta, cihazda toplam pil kapasitesinin %10'una karşılık gelen akım değerini ayarlamalısınız.
    Bu bağlantı ile, pil bağlı tutulmalıdır. şarj cihazıüzerindeki voltaj seviyesi 14 volt olana kadar. Bu olduğunda, akım parametresinin %50, yani iki kez düşürülmesi ve ardından voltajın 15 V'a yükselmesini beklemesi gerekecektir. Ardından akımın tekrar iki kat daha düşürülmesi gerekir. Aküdeki voltaj aynı seviyede kaldığında ve artmadığında işlem tamamlanmış sayılabilir.
  7. Ardından, şarj cihazını ağdan ayırmanız ve terminallerini akü terminallerinden ayırmanız, ardından bankalardaki sıvı miktarını tekrar kontrol etmeniz ve gerekirse sisteme elektrolit eklemeniz gerekir.

Fotoğraf galerisi "Pili doğru şekilde şarj edin"

Önemli nüanslar

Göreve devam etmeden önce, bazı nüansları göz önünde bulundurun:

  1. En uygun akım seçeneği, cihazın toplam kapasitesinin %10'udur. Örneğin 65 Ah akü kullanıyorsanız akım 6,5 A'yı geçmemelidir.
  2. Şarj sırasında normalleştirilmiş parametre %'luk bir voltaj olarak kabul edilir. Yani, maksimum pil şarjı 12,6 volt ise, şarj ettikten sonra bu değer 13,86 volta yükselmelidir.
  3. Pilin 20 amper veya daha yüksek bir akımla şarj edilmesine izin vermek mümkün değildir. Bu, cihazın hızlı aşınmasına ve gelecekte çalışmamasına neden olacaktır.

Video "Kendin yap pil kurtarma prosedürü"

Aşağıdaki video, tamamen boşalmış bir pilin sağlığını geri yükleme sürecini göstermektedir (transistor kanalı tarafından yayınlanan video).

Akü aracın ön kaputunda bulunan, aracın ilk anda çalışabilmesi için marş motoruna elektrik veren, motor çalışmadığı zamanlarda diğer alanlara akım gönderen kısımdır. Araçların aküleri bazı sebeplerden dolayı bitebilir. Araçta radyoyu, aracın iç ışıklarını, park ışıklarını veya kapıları açık unutmak, araca uzun süre marş basmak ve aşırı soğuktan dolayı enerjinin düşmesi araçlarda akünün bitmesine sebep olabilir. Aküde sorunların kullanıcı tarafından anlaşılmasını sağlayan bir indikatör bulunmaktadır. İndikatörde siyah rengini görmek akünün şarja ihtiyacı olduğu anlamına gelir. Bunun dışında yeşil aküde sorun olmadığı, beyaz ise akünün ömrünün bittiği veya tamir edilmesi gerektiği anlamına gelir. Aküyü şarj etmek için kullanılabilecek yöntemlerden biri başka araçtan akü takviyesi almaktır. Bu işlem için iki araç motor kısımları yan yana olacak şekilde birbirlerine yanaştırılır. İki araba da stop ettirilip kontak kapatılır. Kaput açılıp akünün olduğu konum ve üzerindeki (+) (-) kutuplar belirlenir. Artı kutup artı kutupla, eksi kutup eksi kutupla kablo aracılığıyla bağlanır. Artı kutbun kablosu genellikle kırmızı renkte olur. Eksi kutbun kablosu ise genellikle siyah renkte olur. Aküsü dolu olan aracın motoru çalıştırılır. Bu işlem ile akü şarj olmaya başlar ve 5 dakika sonunda aküsü bitmiş araç tekrar çalışabilecek konuma gelir. Bazı durumlarda bu işlem 5 dakikadan uzun sürebilir. Motor çalıştıktan sonra kablolarla gerçekleşen bağlantı sonlandırılır. İlk önce eksi kutbun sonrasında ise artı kutbun kabloları sökülür. Bu işlemden sonra aküsü şarj olan araç 5 dakika daha çalışır vaziyette bekletilir. Son olarak aracın 20 dakika kullanılması ile akünün tamamen şarj olması sağlanır. Başka araçtan şarj etmenin dışında şarj cihazı kullanılarak yavaş şarj, normal şarj hızlı şarj ve şok şarj yöntemleri de kullanılabilir. Şarj edilemeyecek durumda olan aküler için akü ömrünün bitmesiyle akü değişimi işlemi uygulanır.

Ak&#; Nasıl Şarj Edilir?

Akünüzün boşalmasının ise pek çok sebebi olabilir. En sık karşılaşılan sebepler ise; araç ışıklarını açık bırakma, çalışır konumda değilken aracın içinde uzun süre müzik dinlemek, soğuk havalarda aracı hiç çalıştırmamak olarak sayılabilir. Ancak durum bu şekildeyken bile akünüzden vazgeçmeniz gerekmez. Akünüzü tekrar doldurmak ve kısa süreli bir çözüme ulaşmak için yapabilecekleriniz oldukça basittir.

Akü Dolumu Nasıl Yapılır?

Öncelikle emniyette olduğunuza emin olun. Eğer yolda sürüş esnasında akünüz bittiyse mutlaka aracı emniyet şeridine alın ve aracınızın park halinde olduğuna dair gereken trafik işaretlerini yerleştirin. Bu aşamadan sonra aküsü dolu bir araç üzerinden akünüzü şarj etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • Aküsü dolu olan araç ile burun buruna ya da yan yana olacak şekilde araçları park edin.
  • Akü takviye kablosundaki kırmızı renkteki kabloları her iki aracın (+) kutbuna, siyah renkli kabloları ise (-) kutbuna bağlayın. Bu işlemleri yaparken kabloların hiçbir metal yüzeye değmediğinden emin olmalısınız. Bu sebeple bir başkasından yardım almanız gerekmektedir.
  • Kabloların kutuplardan doğru bir şekilde kavradığından emin olduktan sonra aküsü dolu olan araç birkaç dakika için çalıştırılır.
  • dakika boyunca aküsü dolu olan aracın çalışması beklenildikten sonra aküsü boş olan araç da çalıştırılır.
  • Birkaç dakika daha beklenir ve aküsü dolu olan aracın, aküsü boş olan aracı takviye etmesi sağlanır.
  • Bu aşamadan sonra ise takviye kablosunu çıkarırken dikkat etmek gerekli; kabloları çıkarmak için aküsü şarj edilen araçtan başlanmalıdır. Aküsü şarj edilen araçta önce kırmızı renkteki kablolar (+) kutup üzerinden sökülür, sonra ise siyah renkli kablolar (-) kutup üzerinden sökülür. Tıpkı takviye işlemi öncesi ve takviye işlemi sırasında olduğu gibi sökme işlemi sırasında da kabloların hiçbir metal yüzey ile temas etmemesine özen göstermeniz gerekiyor.

İnci Akü Yol Yardım Yanınızda

Aracınızın aküsü bittiğinde eğer takviye yapacak kimseyi bulamıyorsanız işin uzmanından da yardım alabilirsiniz. Hemen Türkiye’nin Alo Akü hattı 5 AKÜ ()’i arayarak dünyanın enerji uzmanı İnci Akü’nün Yerinde Akü Değişiminden yaralanabilirsiniz. İnci Akü Yerinde Akü Değişimi için şimdi inceleyin. 

İnci Akü’nün Türkiye çapındaki geniş hizmet ağındaki uygun bir noktadan destek alabilirsiniz Yalnızca üyelik işleminizi gerçekleştirerek Türkiye’nin her köşesinden İnci Akü Yol Yardımı alabilmeniz mümkün. Bu hizmet kapsamında başlıca olarak:

  • Tüm Türkiye çapında TL masraf limitine kadar aracınızın çekilmesi,
  • Tüm Türkiye çağında malzeme ve işçiliğin sınırsız olarak Lehtara ait olması kapsamında lastik değişimi,
  • Daimi ikametgah ili dışında aracınızdaki arızanın 48 saat içinde giderilmemesi halinde daimi ikametgahda gidiş ya da dönüş seyahati hizmeti,
  • Daimi ikametgah ili dışında aracınızdaki arızanın 72 saat içinde giderilmemesi halinde daimi ikametgahda gidiş ya da dönüş seyahati hizmeti,
  • Daimi ikametgah ili dışında azami olarak 3 gün boyunca ve günlük TL limit ile 24 saat içinde giderilememesi halinde hizmeti.

Bunların dışında da pek çok hizmet sunan İnci Akü Yol Yardım sayesinde akün bittiği zaman da 5 (AKÜ) numarasını arayarak akü için destek isteyebilir, değişmesini talep edebilir ya da yeni bir akü satın alabilirsin.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası