nasıl dikiş dikebilirim / Fransız Dikiş Nasıl Dikilir: 8 Adım (Resimlerle) - Dikiş Dikişleri

Nasıl Dikiş Dikebilirim

nasıl dikiş dikebilirim

...

fotoğrafı Paylaş

1

En eski sanat dallarından biri olan "dikiş dikmek" gerçek bir beceri ve sanat işidir. Günümüz de geçerli bir el sanatları dalı olan dikiş dikmek için elinizin altında çeşitli boy ve kalınlıkta çelik iğne, ipek ya da keten kumaş, makas, yüzük belki de bir makine yeterli olacaktır. Günümüzde dikiş teknikleri o kadar çok gelişmiştirki örnekleri saymakla bitmez. Ülkemiz de çok eskilerden annelerimiz herşeyi elleri ile pratik bir şekilde dikerlerdi. Tabiatıyla dikiş makineleri hem zaman hem de sağlam dikiş tekniğiyle uzun bir yolu bizler için kısalttı. Elde dikiş başlığı altında sizler için dikiş nedir?, dikiş teknikleri hakkında kapsamlı bilgi verdiğimiz galerimizi okumanızı tavsiye ediyoruz.

...

fotoğrafı Paylaş

2

Bir dikiş işinde dikiş yapılırken sağdan sola doğru dikim yapılır. Bu teknikler arasında; Teyel Dikiş, Düz Dikiş, Makine Dikişi, Kenar Bastırma Tekniği, Hıristo Teyel Tekniği, İlik Dikişi Kenar Baskısı Tekniği, Sürfile yer alır.

...

fotoğrafı Paylaş

3

İki ya da daha çok kumaşın makine ile ya da elde dikmeden önce kabaca yapılan dikiş tekniğidir. Burada dikişin küçük olması önemsizdir.

...

fotoğrafı Paylaş

4

Fakat kumaşı tutması için art arda biri uzun, biri kısa dikişler atılarak yapılan dikiş tekniği ile sonuç tam alınır. İpliğin ucuna bir düğüm atarsanız, asıl dikiş dikildikten sonra teyel ipliğini çekip çıkarmak çok daha kolay olur.

...

fotoğrafı Paylaş

5

Teyele benzeyen bu dikiş çok daha küçük ve düzgün görünür. Dikişlerin boyu ve aralarındaki uzaklığın aynı olmasına dikkat edilir. Düz dikiş tekniğinde hem kumaş parçalarını birleştirmek, hem de kumaşta büzgü yapılır. Düz dikiş bir uçtan öbür uca bitirildiğinde iplik çekilerek kumaş büzülür.

...

fotoğrafı Paylaş

6

Bu tekniğin diğer adı aslında "sağlam dikiş" tekniğidir. Nedeni ise geçici yapılmayışından kaynaklanır. İğne düz dikiş gibi bir kez batırılıp çıkarıldıktan sonra, kumaşın yüz tarafından yeniden bir önceki deliğe batırılır ve ikinci deliğin biraz ilerisinden kumaşın yüzüne çıkılarak yapılır ki burada amaç kumaşın yüzünde dikiş kesintisiz bir çizgi biçiminde yapılır.

...

fotoğrafı Paylaş

7

Öncelikle kumaşın kenarı ters yüzüne doğru katlanır ve kol, etek uçları ya da pantolon paçaları iyice bastırılır. Kumaşın kenarını içe doğru kıvırdıktan sonra bir kez katlanarak teyel işlemine tabii tutulur. İğne kumaşın içe çevrildiği yerin hemen bitiminden asıl kumaşa batırılır ve ardından bu kez, katlanmış kumaşa yüzünden görünmeyecek biçimde, çarpık olarak bir iğne atılır.

...

fotoğrafı Paylaş

8

Böylece iğne kumaşın bir iç yüzüne, bir katlanmış kısmına atılarak, etek ya da pantolon paçası bastırılır. Baskı bittikten sonra kumaşı önce teyelliyken, sonra da teyeli sökülünce, buharlı bir ütüyle ütülenir.

...

fotoğrafı Paylaş

9

Hıristo teyel dikiş tekniği genelde yün ve flanel kumaşların kenarlarını bastırmak için kullanılır. Burada soldan sağa doğru dikiş yapılır.

...

fotoğrafı Paylaş

10

Önce katlanan kısma bir düz dikiş yapılır ardından çarpık olarak sağdan sola doğru altta kalan kumaşa doğru inilir. Son kısma da küçük bir düz dikiş yapıldıktan sonra tekrar katlanmış kısma dönülünce bastırılan yerde çapraz dikiş meydana gelmiş olur.

...

fotoğrafı Paylaş

11

İlik dikişi ve kenar baskı tekniği en farklı olan dikiş tekniğidir. Burada iğne yanlamasına değil, liner şeklinde yani yukarıdan aşağıya doğru yapılır. İğne batırıldıktan sonra iplik ilmek haline getirilir ve iğne bu ilmekten geri sokularak ilik kenarında bir sıra minik düğüm oluşturularak yapılır.

...

fotoğrafı Paylaş

12

Sürfile tekniğini kumaşların kenarlarında kullanılır. Sürfile tekniğinde soldan sağa doğru işlem yapılır. İğne kumaşın tersinden batırılarak ön yüzünden çıkartılır. Böylece iplik kenarın üzerinden atlatılarak, kumaşın saçaklanması da önlenmiş olur. Şayet kumaş hassas ve kolay saçaklanan türden ise sürfile çift yapılır.

...

fotoğrafı Paylaş

13

Birleştirme dikiş tekniğinde de iki veya daha fazla kumaşın birbirine dikilmesi şeklinde yapılır.

...

fotoğrafı Paylaş

14

Giysi yapımında en sık kullanılan kapatma gereçleri arasında; Düğme ve ilikler, Erkek ve dişi kopçalar, Zımbalı düğmeler, Çıtçıtlar, ve son olarak da fermuarlar gerekir.

...

fotoğrafı Paylaş

15

İlikler, daha sağlam olmaları için iki kat kumaş üzerine yapılmalıdır. Sarma ve düz ilik olmak üzere iki türlü ilik yapılabilir Kalın ya da kolay tarazlanan kumaşlara yapılan ve çoğunlukla büyük düğmelerin iliklendiği sarma ilikler daha temiz ve sağlam görünür.

...

fotoğrafı Paylaş

16

Ancak bu yöntemin yapımı zordur. Düz ilikte ise hem aralıkları hem de boyları çok düzgün olmak üzere iliğin kenarı başta anlatıldığı gibi ilik dikişiyle sarılır; tarazlanmayı önlemek için de önce sürfile yapılır. Düğmeler ilik açıldıktan sonra dikilmelidir.

...

fotoğrafı Paylaş

17

Erkek ve dişi kopçalar fermuarı kapalı tutmak için fermuarın tam üstüne sağlam sürfile ya da ilik dikişiyle dikilir. Fazla gerilme söz konusu olmayacaksa düğme yerine çıtçıt kullanılabilir.

...

fotoğrafı Paylaş

18

Çıtçıtlar da sürfile dikişiyle dikilir. Bebek ve çocuk giysilerinde, düğmelere göre daha kolay ve çabuk iş görebilmeyi sağladıkları için sağlam çıtçıtlar kullanılır. Bunlar kumaşa dikilmeden presle de takılabilir.

...

fotoğrafı Paylaş

19

Fermuarlar genellikle dikişin altına saklanır. Dikmesi zor olmamakla birlikte, dikkat gerektirir. Çağdaş dikiş makinelerinde fermuar dikmek için özel parçalar vardır.

...

fotoğrafı Paylaş

20

Bir giysinin kolunu, eteğini ya da paçasını kıvırarak başarabileceğiniz gibi verev bir pervaz ya da ekstraforla da bastırabilirsiniz.

...

fotoğrafı Paylaş

21

Örneğin bir eteğin ucuna önce bir verev pervaz, 3 cm kadar genişlikte verev kesilmiş şeritler ya da piyasada satılan ekstrafor dikildikten sonra bu pervaz eteğin içine kıvrılarak bastırılarak yapılır.

...

fotoğrafı Paylaş

22

En basit herhangi bir giysinin üstünüzde iyi oturması ve hoş görünmesi için mutlaka biçilmesi gerekir.

...

fotoğrafı Paylaş

23

Tam olarak kağıt patronlar yapacağınız dikişte size rahatlık ve kolaylık sağlar.

...

fotoğrafı Paylaş

24

İçinde nasıl dikilmesi gerektiği konusunda açıklamalar da bulunan çeşitli patronlar çarşıda satılmaktadır. Böylece acemi biri bile bu açıklamaları izleyerek basit bir giysiyi başarıyla dikebilir.

...

fotoğrafı Paylaş

25

Model konusunda karar verdikten sonra, patron seçerken dikkat edilecek asıl konu beden ölçülerinin ve kullanılacak kumaşın saptanmasıdır. Standart beden ölçülerinin uymaması durumunda en yakın beden seçilmeli ve patronda gerekli değişiklikler sonradan yapılmalıdır. Hazır patronlarda modele uyacak kumaş türleri ve ne kadar kumaş gerekeceği belirtilir.

...

fotoğrafı Paylaş

26

Patronla birlikte verilen açıklamalar arasında kumaşı biçmeye başlamadan önce patronun nasıl yerleştirilmesi gerektiğini gösteren bir de plan vardır. Patron, kaymaması için kumaşa iğnelerle tutturulmalıdır. Patronun üzerindeki işaretler parçaların dikiş için bir araya getirilmesine yardım eder ya da örneğin düğme ve ilik yerlerini gösterir. Bu işaretler kumaşa iplik ya da sabunla aktarılabilir.

...

fotoğrafı Paylaş

27

Patronda bir “dikiş payı” bırakılır. Genellikle 1,5 cm enindeki bu pay, kumaşın kenarıyla dikiş çizgisi arasındaki uzaklıktır. Dikiş payına tam uyulmazsa giysi üstte iyi durmaz.

...

fotoğrafı Paylaş

28

Çok az insan standart beden ya da biçimlere uyar. Bir ayarlama yapılmasının gerekli olup olmadığını anlamak için her parça dikildikten sonra giyecek kişi üzerinde prova yapılmalıdır. Ayrıca dikiş yerleri her parça birleştirildikten sonra ütülenmelidir; böylece kumaşın dikişi kolaylaşır. Dikiş bittikten sonra giysi yeniden ve bütünüyle ütülenmelidir.

...

fotoğrafı Paylaş

29

Kumaştaki sökük, yırtık ve delikler çok büyümeden, dikkatle onarılmalıdır. Yırtıklar uygun renkte iplikle yırtığın üzerinden kumaşın ipliği yönünde ve yırtıkla dik açı yapacak biçimde, küçük sık dikişler atarak kolayca kapatılır. Dikişler yırtık kenarlarından biraz içerden, göze batmamasına özen gösterilerek ve kumaşın yüzünden atılmalıdır.

...

fotoğrafı Paylaş

30

Çoraplardaki delikler çorabın rengine ve dokusuna uyan bir iplikle onarılmalıdır. Deliğin bir yanından öbürüne düz dikiş dikilir; dikişler kenarlardan oldukça içeride zayıf noktaları sağlamlaştıracak ve çorabın kaçan ilmeklerini yakalayacak biçimde olmalıdır. Bir dizi düz dikiş de birincilere dik açı yapacak biçimde ve kumaş dokur ya da sepet örer gibi iğneyi bir alttan bir üstten geçirerek atılır. Örme dokular dokuma kumaşlara göre daha esnek olduğundan ipliğin çok sıkı çekilmemesi gerekir.

...

fotoğrafı Paylaş

31

Kimi zaman giysilerdeki delik ya da aşınmış bölümlerin yamanması gerekir. Uygun bir kumaş parçasını deliğin altına koyarak yapılan yama olabildiğince düzgün dikilmelidir. Yamalar genellikle giysilerin diz ve dirseklerini sağlamlaştırmak için kullanılır

...

fotoğrafı Paylaş

32

Dikişten giysi dikmek ve onarmaktan başka işler için de, özellikle sanayide yararlanılır.

...

fotoğrafı Paylaş

33

Dikiş yapılan bira alan da sanayi alanında ayakkabı yapımında kullanılır. Özellikle deri ayakkabılar dikişli olur. Deri kumaşlar çok daha serttir ve daha sağlam ipliklerle dikilmesi gerekir. Ayakkabı dikmekte kullanılan iplik, hem sağlamlaştırmak, hem de suya dayanıklı olmasını sağlamak için mumlanır ve satışa hazır hale getirilir.

...

fotoğrafı Paylaş

34

Yine dikilerek satışa çıkarılan ürünler arasında eldiven, bavul, el çantaları, kemer, cüzdan, ceket, pantolon , gibi bir çok alanda dikiş kullanılarak imal edilir.

...

fotoğrafı Paylaş

35

Dikiş cilt yapımında da kullanılır. Kitapların sırtları yapraklarını bir arada tutmak için dikilir. Günümüzde ciltçilik çoğunlukla makinelerle yapılmaktadır.

...

fotoğrafı Paylaş

36

Bazı spor gereçleri de dikilir. Beysbol ve kriket toplan ile futbol ve basketbol toplarının kılıflarından başka çadırlar, yat yelkenleri, eyer, gem ve koşum takımları da dikilirler.

Bir makinede nasıl dikilir. Yeni başlayanlar için bir dikiş makinesinde dikiş dersleri

Birçok kadın nasıl dikileceğini veya dikileceğini öğrenmek ister. başka bir iğne işi. Bu, belirli bir bilgi, dikkat ve öğrenme arzusu gerektirir. Kesme ve dikme, zor ve özenli bir yaratıcılık türüdür. Çok şey, kendiniz için belirlediğiniz hedeflere bağlı olacaktır: kendiniz ve aileniz için dikiş dikmek veya profesyonel düzeyde dikişte ustalaşmak. Yeni başlayanlar için dikiş derslerine nereden başlamalı ve bu işte yeni başlayanlar için beceriler nasıl kazanılır?

Herhangi bir işte, yeni başlayanların ilk dersler olmadan yapması imkansızdır. Kendi kendine dikmeyi ve evde düzgün dikmeyi öğrenmek isteyenler için iki kavramı ayırmanız gerekir:

  • dikmeyi ve kesmeyi öğrenin;
  • dikiş makinesinde dikmeyi bilmek.

Varsa, hemen hemen herkes evde bir dikiş makinesinde ustalaşabilir. teknoloji öğrenme arzusu temel dikiş becerileri. Bu durumda, elinizi doldurmak için sistematik tekrar önemlidir.

Bir şeyleri dikmek başka bir konudur ve bunun için kesme ve dikişin temellerine hakim olmanız gerekir. En başta, iğne işi yönünü kendiniz belirlemelisiniz:

  • kıyafet yapmak;
  • çocuklar veya çantalar için yumuşak oyuncaklar dikmek;
  • ev tekstili ile çalışın.

Bunlardan herhangi biri ile ilişkili özel dikiş tekniği, özel alet takımlarının satın alınması, dikiş tekniklerinin geliştirilmesi. Dikiş makinesinin modifikasyonu da buna bağlı olacaktır.

Herhangi birine hakim olmak dikiş sanatında trendler ilk önce minimum bir cihaz setine ihtiyacınız var, bunlar olmadan yeni başlayanlar için dikişe başlamak mümkün olmayacak:

  • farklı kumaş türlerini yüksek kalitede kesebilen terzi makası;
  • yanlış dikişleri düzeltmek için bir aksesuar, ürünlere zarar vermeden kumaşı yırtar;
  • şerit metre;
  • desenler veya kalıntılar için tebeşir;
  • pimler ve iplik.

Ayrıca bir dikiş makinesi edinmeniz ve cihaza hakim olmaya ve onunla çalışmaya başlamanız gerekir.

Bir dikiş makinesinde dikmeyi öğrenmek kolaydır. Dersler fazla zaman ve çaba gerektirmez. Deneyimli ustalar, dersler için kumaş değil kağıt almanızı önerir. Daha serttir ve dikişte sarkmaz. En iyi seçenek, bir defterden bir kutudaki sıradan sayfalardır. İlk ders için iplere ihtiyaç duyulmayacaktır. Kağıt klasörün altına yerleştirilmelidir ve karalamaya başlayabilirsin. Özellikle dönüşlerde bile dikiş yapmayı öğrenmeniz gerekir. Kağıttan sonra daktilodaki iğneler hemen kullanılamaz hale gelir ve artık daha fazla çalışmaya uygun değildir. Fleplerle çalışmak için kullanılabildiğinden iğne atılmamalıdır.

Dikiş tekniğine hakim olmayı kolaylaştırmak için, makinenin pedalına basmaya gerek yok. Bu, kontrolü ve hatta dikişi kolaylaştıracaktır. Cihazı nasıl ayarlayacağınızı öğrenmeniz gerekiyor. Her iki iplik - üst ve alt eşit, eşit ve sıkı bir şekilde gerilmelidir. Bu, yırtılmamalarına, ancak kumaşı sıkmadan hatta eşit olarak uzanmalarına izin verecektir. İplikler gevşek bir şekilde gerilirse, dolaşır, yırtılır ve dikiş açık bir kusurla ortaya çıkar.

Dikişlerin işaretlenmesi boyunca düz, eşit ve geçerek elde etmek gerekir. Her dikişten sonra, sapmalarını önlemek için punteriz yapılmalıdır. Eğitim, basit dikişlerin geliştirilmesiyle başlamalı ve ardından daha fazlasına geçmelidir. karmaşık bitirme dikişleri.

Makineye oturmadan önce, onunla çalışma talimatlarını dikkatlice okumalısınız. Ayarları anlamanız, iğneye iplik geçirebilmeniz gerekir. Son çare olarak, ustanın el ve dikiş açıklamalarıyla yeni başlayanlar için tüm temel bilgileri ve sırları adım adım anlattığı, video ve fotoğraflar içeren ücretsiz bir çevrimiçi kursa katılabilirsiniz.

Deneyimli terziler, dikişe yeni başlayanlara tekstil dikmeye başlamalarını tavsiye eder:

  • yastık kılıfları:
  • bir çocuk için yatak;
  • apron;
  • çiviler.

Günlük yaşamda bu tür öğelere ihtiyaç duyulmuyorsa, düz kesim bir etek dikmeyi deneyebilirsiniz. Dergiler, yeni başlayanlar için özel olarak tasarlanmış modellerle şimdi satılmaktadır. Temel olarak, yeni başlayan terzilerin yapabileceği temel şeyleri sunar. Bu tür ürünler 1 akşam dikilebilir. Kesilen parçalar pimlerle birlikte katlanır ve daha sonra elle teyel dikişi ile dikilir. Denedikten sonra her şey uyuyorsa, bir makine ile dikilmelidirler.

Bir model seçtikten sonra bunun için bir kumaş satın almanız gerekir. En uygun malzeme ilk işler için - yoğun bir yapıya sahip pamuk. Bir dikiş makinesi ile kesmek ve işlemek daha kolay olacaktır. Kumaş ucuzdur, bu nedenle bozulursa, böyle bir sonuç büyük kayıplara neden olmaz. İlk şey başarılı olursa, başka bir ürün türüne geçebilir veya çocuğunuz için daha karmaşık bir etek veya kıyafet dikebilirsiniz. Ustalık becerileri zamanla gelir ve yalnızca deneyimle karmaşık şeyler dikmekörneğin gece elbisesi.

Yeni başlayanlar için ana hatalar

Yeni başlayan terziler genellikle hata yapar, ancak her zaman düzeltilebilir ve bunun için çaba gösterdiğinizden emin olun.

Herhangi bir iğne işinde acele edilmemeli ve acelenin alışkanlık haline gelmemesi çok önemlidir. Sadece yeni başlayanlar arasında değil, deneyimli ustalar arasında da bulunur.

Denemeden karalamak imkansızdır, çünkü bundan sonra gerekli değişiklikleri yapmak daha zordur. Daha önce hangi kıyafetlerin dikildiğine göre desenler kullanılıyorsa ve şekil hacim olarak değişmediyse, denemeden bir çizgi kabul edilebilir.

Terzilikte çok yaygın dergi desenleri uygulanır, ayrıca eğitim sitesini ziyaret ederek kesme ve dikme bulabilirsiniz. Ancak, bireysel parametreler her zaman bunlarla örtüşmez. Sonuç olarak, ürün şekle tam olarak oturmayacaktır. Parametrelerinizi hesaba katmanız ve bunları desenin temeline göre ayarlamanız gerekir.

İstenilen sonucu elde etmek için deneyime ve öğrenme arzusuna ihtiyacınız var. Özel literatür satın almanız, incelemeniz ve deneyimli ustalara danışmanız önerilir. Kumaş zarar görebileceğinden, kendi hataları maliyetli olacaktır.

Ürünleri arka arkaya dikmek için kumaş satın alamazsınız. Aniden bir acemi yanlış hesaplamışsa, şımarıksa, o zaman bir malzeme kaynağı olmadan bir şeyin düzeltilmesi olası değildir. Kumaşı kesmeden önce ütülenmelidir. Malzemenin ıslak işlenmesi, üzerine çizim yapabileceğiniz doğal bir büzülme sağlayacaktır.

Yarım bırakmayın. Çok sık, yeni başlayanlar aktif olarak dikmeyi öğrenmeye başlar ve işi tamamlamadan, özellikle bir şey işe yaramazsa bırakırlar. Bundan sonra, bitmemiş bir şeyi üstlenmeye kendinizi zorlamak zordur. Sabırlı olup devam etmeniz gerekiyor yoksa dikiş dikmeyi öğrenemezsiniz.

Kendime böyle bir dikiş hayranı diyemem ama her kadın en basit eteği dikebilmeli ve dahası bir delik dikmeli veya bir düğme dikmeli.

Ancak, bazen ürün üzerinde çok çalışmanız gerekir. Baş ağrım ürünün kalın kısımlarındaki çizgiler. Örneğin, kottan yapılmış şeylerle çalışırken.

O da sorunlu uysal elbise veya bir atölye yardımı olmadan hızlı bir şekilde yapmak istediğinizde çok uzun bir etek.

Bir makinede nasıl dikilir

Deneyimli terziler, bu günlük anların sorun olmaktan çıktığı özel numaralar bilir.

Editoryal "Çok basit!" senin için hazırlanmış 10 faydalı yaşam tüyoları, dikişin ilginç, heyecan verici ve en önemlisi basit bir mesele haline geleceği.

  1. Monoton iş yapmaktan hoşlanmıyorsanız, kumaş üzerinde tam olarak dikiş paylarını işaretlemek sizin için gerçek bir test olacaktır. Bu işlemi kolaylaştırmak için en iyi çözüm, bunun gibi bir şablon yapmak olacaktır.
  2. Evde yalnız olduğunuzda ve yeni aldığınız ama çok uzun bir elbiseyi yarın elbette giymek istediğinizde, kısaltılması gereken kısmı tam olarak ölçün, bu basit yöntem size yardımcı olacaktır.

    Kapıda, tebeşirle kalın bir şekilde ovalayarak istenen yükseklikte bir ip veya kalın bir iplik sabitleyin. Genişliği alt işleme yöntemine bağlı olacak olan işaretli çizgiye bir kenar payı eklemek gerekir.

  3. Kalın kumaşlarda daha kolay dikiş için, kartonu ayağın ve ensenin arkasına kolaylıkla ve zevkle yerleştirin.

  4. Ve bu başka bir basit ve kullanışlı numara. Birkaç ince elastik bant alın ve bunları dikiş kılavuzu olarak kullanın.

  5. Deseni hemen dikiş paylarıyla özetlemenin bu uygun yolunu gerçekten seviyorum.

    Bunu yapmak için, iki kurşun kalemi bantla sarın ve işe koyulmaktan çekinmeyin. Ve ödeneğin daha geniş olması gerekiyorsa - yapının ortasına kurşun yukarı gelecek şekilde başka bir kalem ekleyin.

  6. Düzgün ve düzgün bir şekilde hazırlanmış dolgu, tüm ürünün rahat ve hızlı bir şekilde kenar oluşturmasının anahtarıdır. Birçok zanaatkar için eğimli bir kakma oluşturmak, en zor sorunlardan biri olmuştur ve olmaya devam etmektedir.

    Böyle bir şablonu kağıttan çıkarmanızı öneririm ve bu "korkunç canavarın" işlenmesiyle çalışmak daha kolay ve daha kolay hale gelecektir.

  7. Ve işte, ürünün alt kısmı için eşit kenarlık payları için bir şablon fikri. Çok uygun ve hiç de zor değil!

  8. Hava döngülerini emniyete alarak işi basitleştirmek için başka bir zor numara. Temel yine bir kağıt şablondur.

  9. Evde iğne yoksa, sıradan mandallar veya saç tokaları bunların yerini alacaktır.

  10. Trikolarda bu şekilde ilmek işlemeyi nasıl buluyorsunuz? Çok uygun, değil mi?

Gördüğünüz gibi, dikişte bazen kendi başınıza ulaşmanız zor olan o kadar incelik ve bilgelik var ki ve burada gerçekten yardımcı oluyorlar. tecrübeli terzilerden tavsiyeler. Bu basit hileleri benimsemekten çekinmeyin ve en sevdiğiniz kıyafetleri dikmek ve onarmak artık sizin için bir sorun olmayacak.

Ev kullanımı için en iyi dikiş makinesini seçmek için hangi kriterlere göre? Üç modelden oluşan karşılaştırmalı bir tablo ve seçim önerileri, cihazın sınıfına ve rahat çalışma için ana özelliklere karar vermenize yardımcı olacaktır.

Eviniz için bir dikiş makinesi nasıl seçilir

Her dikiş makinesine uyan tek bir boyut yoktur.

Satın almadan önce bir dikiş makinesinin kriterlerini ve ne amaçla kullanılacağını belirlemek önemlidir.

  • Yetenek seviyesi. Dikiş konusunda yeniyseniz, çok sayıda ayara sahip bir otomatik dikiş makinesi satın almak doğru değildir, çünkü bu işlevlerin çoğunu kullanmayacaksınız ve programları ayarlarken kafanız karışacaktır.

Zaten deneyimli bir terzi iseniz, böyle bir makine becerilerinizi ve yeteneklerinizi daha da geliştirmenize yardımcı olacaktır.

  • Bütçe. Dikiş makinelerinin maliyeti, ucuz mekanik modellerden pahalı bilgisayarlı cihazlara kadar büyük farklılıklar gösterir. Aramanızı daraltmak için bir dikiş makinesi için ne kadar ödemek istediğinizi belirleyin.
  • Bir görev. Ne dikeceğini düşün. Belki belirli amaçlar için bir makineye ihtiyacınız var: iliklerin sürfile veya kumaş kıvırma? Bazı makineler özellikle kapitone, nakış, monogramlama için tasarlanmıştır.

Standart dikiş için düz bir dikiş ve zikzak yeterli olacaktır. Otomatik makineler bir ila iki yüz arasında dikiş yapar, bu güzel görünüyor, ancak kullanıp kullanmayacağınızı düşünün.

  • Dikiş boyutu ayarlarında esneklik. Dikişin uzunluğunu ve genişliğini bağımsız olarak seçmeyi düşünün - bu, aynı tür dikişin çok sayıda farklı kombinasyonunu sağlayacaktır.

İyi bir seçim, 0-5 mm dikiş uzunluğu ile 0 ila 7 mm arasında ayarlanabilen bir dikiş genişliğidir.

  • Ek aksesuarlar. Farklı tipteki baskı ayağı, dikiş makinesinin işlevselliğini artırarak ilik açmanıza, fermuar dikmenize ve belirli tipteki dikişleri dikmenize olanak tanır.

Arıza durumunda bu aksesuarların ayrıca satın alınabildiğinden emin olun.


Makine ağırlığı ve boyutu.Bazı dikiş makineleri ağırdır, bu nedenle bunları saklamayı ve kullanmayı düşünün.

Kompakt modeller daha hafiftir, ancak özellikleri sınırlıdır ve daha küçük bir çalışma alanı sağlar.
Kullanım sıklığı. Kaliteli bir dikiş makinesi, dikişe olan ilgiyi artıracak ve düzenli kullanımı teşvik edecektir.

Mekanik dikiş makineleri günlük kullanım için tasarlanmıştır. Bu, güvenilir otomatik makineler olmadığı anlamına gelmez, ancak aranması daha fazla zaman alacaktır.

  • Kumaş türü. Ne tür bir kumaşı daha sık kullanmayı planladığınızı düşünün. Çoğu ev tipi dikiş makinesi hafif kumaşları ve takım elbise kumaşlarını işleyebilir, ancak triko veya drape ve deri gibi ağır kumaşları dikerken sorunlu olabilir.

Kumaş Tipi - Dikiş Makinesi Fonksiyonları

Hassas hassas kumaşlar. Kumaş üzerinde şişme riskini azaltacak ayarlanabilir bir baskı ayağına ihtiyacınız olacaktır. Düzgün hareket için Teflon kaplı ayağı kullanın. Çalışmak için ince iğnelere ihtiyacınız var.

Kalın kumaşlar. Uzun bir dikiş gerekiyor. Değişken dikiş boyutu seçeneğine ve yeterli baskı ayağı yüksekliğine sahip makineleri düşünün.

Portier kumaşlar. Ek bir masa, büyük ürünlerle rahat çalışma için çalışma alanını genişletecektir.

Triko. Makine, esnek kumaşlarla çalışmak için özel bir işleve ve uygun aksesuarlara sahip olmalıdır.

Kriterler

Bir dikiş makinesi satın alırken, aşağıdaki özelliklerin varlığını göz önünde bulundurun, gelecekte işi büyük ölçüde kolaylaştıracaklar.

İlik oluşturma seçeneği. Dikiş makineleri, bir veya dört adımda ilikler oluşturur. Temel modellerde her adım için ayarı kendiniz belirlersiniz, bilgisayar modelleri kumaşı döndürmeye gerek kalmadan tek adımda ilik açar.

Ek olarak, ilik boyutu, bir dizi özdeş ilik üretmek için programlanabilir ve hafızaya alınabilir. İlikler, yuvarlak veya kare uçlar gibi stil bakımından farklılık gösterir.

Malzemenin sunulması.İğnenin altındaki özel metal dişler alçalır ve yükselir - elle beslenmesi gereken kalın malzemeden nakış yapacaksanız veya dikecekseniz bu seçeneğe dikkat edin.

Takviye Dikiş özelliği, dikişin başında ve sonunda dikişin çözülmesini önler.
Baskı ayağı. Üniversal ayağa ek olarak, farklı işlevler için ek baskı ayağı tipleri mevcuttur.

Çift iğne ve ek makara tutucuçift ​​dikiş kullanacaksanız gerekli olacaktır.
Diş açma sistemi. Yeni başlayan biriyseniz, iplik geçirmenin ne kadar kolay olduğuna dikkat edin.

Özellikle görevleriniz için gerekli olan çizgi türlerinin seçimine, dikişin genişliğine ve uzunluğuna dikkat edin.

Kalın dikişler veya hacimli kumaşlarla rahatça çalışmak için makinenin baskı ayağının altında yeterli alan sağladığından emin olun.

Neler göz ardı edilebilir

Bazı özellikler, makinenin maliyetini artırdığı için göz ardı edilebilir, ancak işlevsellikten çok kolaylık meselesidir.

Servis aracı. Bazı makineler, üst ipliği çıkarmadan masurayı otomatik olarak çağanoza doldurur. Kancayı örten panel bazen şeffaf yapılır - bobinin doldurulmasını kontrol etmek çok kolaydır.

Ancak bu özellikler isteğe bağlıdır.

Kollar için ek masa eki ve platform belirli bir boyut ve şekildeki ürünleri uyarlamak için çalışma alanını genişletin. Ancak, onlarsız yapabilirsiniz.

diz kaldırıcı Baskı ayağını ellerinizi kullanmadan kaldırır ve indirir; bu, büyük parçaları dikerken kullanışlıdır, ancak dikiş yaparken önemli bir parça değildir.

Hat türlerinin sayısı. Esasen, normal çalışma için 3 tip dikiş yeterli olacaktır: standart dikişler için düz bir dikiş, sürfile için bir zikzak ve ilikler oluşturmak için bir ilik. Geri kalanını muhtemelen kullanmayacaksın.

İnceleme için en iyi üç ev tipi dikiş makinesi modeli seçildi: Janome 2212 ve Singer Stylist 7258 elektromekanik ve Brothers Innov-is NV1800Q bilgisayarlı.

2212


2212
Janome 2212, yeni başlayanlar için en iyi elektromekanik makinedir. Temel işlevlere sahip güvenilir, dayanıklı, iddiasız model.

Bu model, giyim, aksesuar, el işi gibi basit dikiş projeleri ile çalışırken yeni başlayanlar ve modern dijital makinelerin gelişmiş yeteneklerinde kaybolmaktan korkanlar için uygundur.

Makine, dayanıklılığı ve verimliliği nedeniyle popülerdir. Mevcut temel işlevlere rağmen, Janome 2212 profesyonel ürünler oluşturmaya yardımcı olur.

Dayanıklı makine, minimum bakım ve kancanın tozdan düzenli olarak temizlenmesi ile sorunsuz çalışabilir.

Janome 2212, 12 dikiş ve dört kademeli ilik dikebilir. Dikiş genişliği ayarlı fonksiyon seçiciyi istenilen konuma çevirmek kolaydır. Dişli bir kumaş beslemesi ile makine, çoğu kumaş türü için evrenseldir.

Bu model, mekanik dikiş makinelerinde nadir görülen kaliteli terziliği garanti eder. Tüm işlevlerin ve temel seçeneklerin kullanımı kolaydır ve makineyi zahmetsizce çalıştırmanıza olanak tanır.

Kendi sınıfında bu model, kalite ile birlikte fiyat açısından optimaldir. Evde kullanım için, dikişe yeni başlayanlar için ideal, aynı zamanda temel işlevlerle kullanım kolaylığını tercih eden deneyimli terziler için de kullanışlıdır.

Janome 2212'nin özellikleri:

  • 12 çeşit hat;
  • katlanabilir taşıma kolu;
  • kumaş gerginliğinin manuel kontrolü;
  • yerleşik iplik kesici;
  • 4 mm'ye kadar ayarlanabilir dikiş uzunluğu;
  • 5 mm'ye kadar ayarlanabilir zikzak genişliği;
  • dikey ve geri çekilebilir bobin tutucular;
  • Masura sarma makinesi;
  • 0 ila 2,5 mm arasında ayarlanabilir ters dikiş uzunluğu;
  • çalışma alanını aydınlatmak için akkor lamba.
  • 9 baskı ayağı;
  • aksesuarlar - bir dizi iğne, küçük bir tornavida, mekik makaraları, fermuar dikmek için bir ayak, bir kontrol pedalı, kör dikiş için bir ayak, ilikler için bir ayak, bir dikiş sökücü, yumuşak bir koruyucu kapak;
  • Artılar Janome 2212:

    • ayarları seçme kolaylığı;
    • makinenin hafifliği;
    • uygulaması kolay;
    • bir bütçe seçeneği;
    • güçlü ve güvenilir model;
    • hafif ve yoğun kumaşlar için kullanılabilir.

    Eksileri Janome 2212:

    yerleşik hatların sayısı 12 tiple sınırlıdır;
    otomatik kontrol yok;
    iğneye manuel iplik geçirme.

    Modelle ilgili müşteri yorumları olumlu: küçük ev eşyaları için uygundur, herhangi bir iplikle dikilir, kullanımı kolaydır, yeni başlayanlar bile halledebilir.

    Makinenin yapı kalitesi, yumuşak çalışması ve küçük boyutu, evde depolama için uygun olduğu belirtilmiştir. Fiyatın da küçük bir önemi yok, bu da bu modeli ev kullanımı için mekanik dikiş makineleri arasında popüler hale getiriyor.

    Olumsuz nitelikler arasında kalın kumaşlarla çalışmanın zorluğu ve otomatik bir iplik geçiricinin olmaması göze çarpmaktadır.


    Şarkıcı stilisti 7258

    Singer Stylist 7258 fiyat/kalite oranı açısından en iyi elektromekanik makinedir. Bu üretken dikiş makinesi, hem yeni başlayanlar hem de deneyimli terziler için dikiş deneyimlerini yenilemek için uygundur.

    Model, terzilik, nakış, yorgan ve ev dekor öğeleri oluşturmak için gerekli işlevleri sağlar.

    Singer Stylist 7258, giyim, nevresim, ürün dikişi, el işi, el işi ve ev dikişi dahil olmak üzere her türlü dikiş için 100 dikiş deseni sunar.

    Bu çeşitlilik, yaratıcılığınızı göstermenize ve en zorlu terzileri tatmin etmenize izin verecektir. Sessiz, hafif, küçük ama güçlü makine, istikrarlı çalışması iplik tansiyon kontrolünü ayarlama konusunda endişelenmenize izin vermez.

    Singer Stylist 7258, düşünceli işlevsel arayüzü ve genel dikiş kalitesi ile ünlüdür. Kumaşı çıkarmadan önce kaldırmayı unutursanız iğnenin kırılmaması için ayağınızı pedaldan çektiğinizde makine iğneyi otomatik olarak kaldırır.

    Model, dikişten önce dikişin genişliğini ve uzunluğunu gösteren arkadan aydınlatmalı bir LCD ekran ile donatılmıştır.

    Otomatik iplik geçirme cihazının kullanımı kolaydır, az zaman alır ve yerleşik bir iplik kesiciye sahiptir. Masura çağanoza kolayca yüklenir, şeffaf kapak masuradaki sarma ipliğinin seviyesini izlemenizi sağlar.

    Çizginin otomatik olarak sabitlenmesi için düğmeler vardır, ters dikiş. Elektronik otomatik pilot işlevi, kullanıcının dikiş hızını ayarlarken ayak kumandasını kullanmadan dikiş yapmasına yardımcı olur.

    Baskı ayağı iki yükseklikte sabitlenmiştir. Bu kadar çeşitli işlevler için, makine fiyat açısından oldukça ucuzdur.

    Makinenin gövdesi, ihtiyacınız olan eşyaları elinizin altında tutmak için aksesuarları saklamak için alana sahiptir. Bir dikiş seçildiğinde, seçilen seçeneklerin yürürlüğe girdiğini onaylamak için makine bip sesi çıkarır.

    Otomatik dikiş seçim paneli, dekoratif dikişler arasında geçiş yapmayı kolaylaştırır. Makine, öğretici içeren bir DVD ile birlikte gelir.

    Şarkıcı Stilist 7258 özellikleri:

    • 100 yerleşik hat türü;
    • 10 ayak çeşitli amaçlar için: standart ayak, fermuar ayağı, gizli dikiş ayağı, ilik ayağı, saten dikiş ayağı, yama ve nakış ayağı, sürfile ayağı, toplayıcı ayağı;
    • aksesuarlar - bir dizi makine iğnesi, 3 bobin, bir sökücü, bir temizleme fırçası, bir tornavida, bir delgeç, ek
    • bobin çubuğu;
    • otomatik makara sarma - makara dolduğunda dönmeyi durdurur.
    • iğneyi kaldırmak ve indirmek için yazılım kontrolü;
    • 7 çeşit otomatik tek adımda ilmek dikişi;
    • Hız kontrolü;
    • otomatik iğne geçirici;
    • otomatik baskı ayağı basıncı;
    • Kollu 6 kademeli kumaş besleme mekanizması;

    Arkadan aydınlatmalı LCD ekran, sorunlar oluştuğunda hata kodlarını gösterir;

    • otomatik iplik gerginliği;
    • çift ​​iğne ile dikiş;
    • büyük projeler için uzatma masası;
    • yerleşik taşıma kolu;
    • kullanım kılavuzu ile DVD;
    • dayanıklı metal gövde.

    Şarkıcı Stilist 7258'in Artıları:

    • makine tamamen otomatiktir;
    • geniş bir çizgi türü seçimi;
    • çift ​​iğne kullanarak dikişe izin verilir;
    • etkili iplik gerdirme cihazı;
    • detaylı talimatlar;
    • kullanımı kolay;
    • ek aksesuarlar.

    Şarkıcı Stilist 7258'in Eksileri:

    • baskı ayağı basıncı otomatiktir ve istendiği gibi ayarlanamaz;
    • dikiş genişliği 6 mm ile sınırlıdır;
    • plastik pedal dayanıklı olmayabilir.

    Singer Stylist 7258, onu en iyi performansa ve olağanüstü tasarıma sahip bir dikiş makinesi olarak nitelendiren çok sayıda olumlu kullanıcı incelemesine sahiptir.

    Müşteri incelemeleri, makul bir fiyata harika işlevsellik ile açıklanan ölçülüden coşkuluya kadar değişir. Dikiş yapılırken makinenin düzgün çalışması ve kullanım kolaylığı vardır.

    Ayrıntılı kullanıcı talimatları ve dikiş kalitesi takdir edilmektedir. Ağır metal taban, büyük ürünlerle istikrarlı bir şekilde çalışmanızı sağlar.

    Brothers Innov-NV1800Q'dur


    Brothers Innov-NV1800Q'dur
    Brothers Innov-is NV1800Q, en iyi bilgisayar kontrollü makinedir. Bu tam boyutlu model, 232 yerleşik dikiş, dokunmatik kontroller ve bir LCD ekran içerir.

    Dikişim işlevi, kendi dekoratif dikiş tasarımlarınızı oluşturmanıza ve bunları makinenin belleğinde saklamanıza olanak tanır. Yan besleme, dört yönde 40 mm'ye kadar dikişler oluşturmanıza olanak sağlar.

    Yeni tahrik sistemi, keyfi kalınlıktaki kumaşları sorunsuz bir şekilde ilerletir. Dikiş hızı, paneldeki özel bir kaydırıcı ile düzenlenir. Baskı ayağının kaldırılması ve indirilmesi bir düğmeye basılarak yapılır, otomatik dikiş için bir düğme vardır.

    Brothers Innov-NV1800Q'nun Özellikleri:

    • bir daire içinde dikmek için cihaz;
    • yan bıçaklı özel bir ayak, overlok dikişi ve dikişin bitmiş görünümünü sağlar;
    • ayak pedalının 4 işlevi vardır: dikişi hattın başında veya sonunda sabitler, ipliği keser, tek bir dikiş yapar, ayağı anlar veya indirir;
    • İsteğe bağlı masura eki, iğne deliğinden geçmeyen şeritler ve şeritler için yardımcı olur.
    • Fermuar dikmek, dikiş dikmek, kordon dikmek, kurdele takmak, kumaş kıvırmak için 5'li dikiş ayağı seti.
    • Kıvrımlar, düğümlü dikiş, kör dikiş için ek pençeler;
    • mükemmel şekilde eşit bir dikiş için iğne plakası;
    • otomatik iplik tansiyon ayarı;
    • büyük eşyaların dikilmesi için masa eki;

    LCD ekran ve dokunmatik kontrol paneli;

    • ellerin yardımı olmadan baskı ayağını kaldırmak ve indirmek için dizlik;
    • otomatik iğneye iplik geçirme;
    • kumaşın kalınlığına bağlı olarak bir sensör ile baskı ayağının otomatik basınç kontrolü;
    • çalışma alanının aydınlatılması;
    • 10 çeşit otomatik döngü;
    • 232 dikiş türü;
    • Kiril ve Japonca karakterler de dahil olmak üzere monogramlama için 5 yerleşik yazı tipi.

    Brothers Innov-is NV1800Q'nun Avantajları:

    • güzel tasarımın anlaşılması ve kullanılması kolaydır;
    • dikişin uzunluğu ve genişliği küçük adımlarla seçilir ve her iki parametre için de doğru ölçümler verir;
    • bir çizimden kendi çizgi türünüzü yaratma işlevi vardır;
    • LCD ekran nettir ve okunması kolaydır;
    • dikişleri birleştirmenin ve kaydetmenin yanı sıra önceki duruma geri dönmenin kolay ayarlanması;
    • çok sayıda çizgi türü.

    Eksileri Brothers Innov-NV1800Q'dur:

    • makine oldukça büyük, depolama alanı ayırmanız gerekecek;
    • oldukça ağır, bir yerden bir yere taşınması zor;
    • hassas dokunmatik panel, dikiş sırasında yanlışlıkla elinize dokunabilir ve ayarı sağa çevirebilirsiniz;
    • ön ayarlı iplik tansiyonu, temel malzemeler için sıkı görünebilir;
    • örme malzeme ile çalışmak zor.

    Genel olarak, makine oldukça büyük ve ağırdır. Bu model, büyük projeler için deneyimli terziler için uygundur. Modelin ana eleştirisi, makinenin "ihtiyacı olan her şeyi ve hatta daha fazlasını yaptığı" belirtilmesine rağmen, yüksek maliyeti ile ilgilidir.

    En iyi dikiş makinelerinin üç modelinin temel özellikleri tabloda gösterilmiştir.

    Parametre2212Kardeşler

    Innov-is NV1800Q

    Genişlik (cm)23 19 24,9
    Yükseklik (cm)34,3 30,5 30
    uzunluk (cm)43,2 36,8 48
    Ağırlık (kg)7,1 6,7 11,5
    modeliElektroElektroDijital
    nakış işleviDeğilEvetEvet
    LCD ekranDeğilEvetEvet
    Maksimum hız (dakikadaki ilmek sayısı)860 750 850
    hız kontrolüDeğilEvetEvet
    iç hafızaDeğilDeğilEvet
    satır sayısı12 100 232
    çift ​​iğneDeğilEvetEvet
    Ek tabloDeğilDeğilEvet
    Maksimum dikiş boyutu (mm)4-5 6 40
    İplik gerginliğiManuelOtoOto
    Otomatik iğne geçiriciDeğilEvetEvet

    Hangi dikiş makinesi satın alınır

    Bu sorunun cevabı görevlere bağlıdır, ancak genel olarak üç tip dikiş makinesi arasından seçim yapmanız gerekecektir:

    Bu sınıftaki cihazlar, az sayıda hat ile sınırlı bir dizi temel fonksiyona sahiptir. Hafif ve orta ağırlıktaki kumaşların dikilmesinde kullanılırlar.

    İğne, mekanik olarak dönen bir volan tarafından tahrik edilir. Bu makine sınıfı, kolaylık ve işlevsellik açısından otomatik dikiş makinelerinden daha düşüktür.

    Elektrikli tahrik, iğnenin hareketini düzenleyerek derin ve istikrarlı bir hareket, sabit bir dikiş hızı ve daha iyi dikiş kontrolü sağlar.

    Tahrik bir ayak pedalı ile kontrol edilir, böylece iki el de serbest kalır - kumaşı besleme mekanizması boyunca yönlendirmek uygundur. Bu makinelerde genellikle bir açma/kapama düğmesi ve seçilen dikiş boyutlarını gösteren bir LCD ekran bulunur.

    Mekanik modellerden daha pahalıdırlar, ancak çok çeşitli yerleşik dikişler ve fermuar dikmek, ilik açmak ve narin kumaşları dikmek için özel ayaklar gibi ek özellikler sunarlar.

    Bu sınıfın en iyileri yeni başlayanlar için Janome 2212 ve deneyimliler için Singer Stylist 7258'dir.

    İş, makineyi seçilen dikiş türü için programlayan ve iplik gerginliğinin otomatik kontrolünü gerçekleştiren bir mikroişlemci tarafından kontrol edilir. Bu tür modellerde dokunmatik kontrol paneli bulunur.

    Diğer sınıflarda bulunan geleneksel işlevlere ek olarak, bilgisayarlı modeller, desenlerle çalışmak, yeni dikişleri ezberlemek, tasarımları İnternet üzerinden indirmek için gelişmiş fırsatlar sunar.

    Dikiş boyutu ve iplik tansiyonu otomatik olarak ayarlandığından dikiş seçimi basitleştirilir. Brothers Innov-is NV1800Q gibi dikiş makineleri, ileri düzey yaratıcı kullanıcılar için önerilir.

    İyi günler, acemi terziler! sadece bilerek yazıyorum yeni başlayanlar, deneyimsiz, çünkü postada sık sık sorularla mektuplar alıyorum: dikişe nasıl başlanır?, tam olarak nereden başlamalı, elimde bir iğne bile tutmadıysam? ..

    Bu yüzden ilk makalemin devamı olarak bu yazıyı yazmaya karar verdim Sıfırdan dikiş nasıl öğrenilir? , ve özellikle bu işe çok, çok yeni başlayanlar için küçük bir malzeme ve video seçimi yapın.

    Yani, henüz iğneyi tutmadıysanız, onu alıp tutmanız gerekir))) Ve bunda zor bir şey olmadığını anlamak için birkaç el dikişi yapın.

    Şimdi bir dikişin ne olduğu vb. hakkında akıllıca şeyler ve terimler yazmayacağım. ve bunun gibi ... ama size sadece nasıl göründüklerini ve ne için gerekli olduklarını göstereceğim.

    Teyel dikişi

    Bir daktiloda dikmeden önce iki parçayı birbirine bağlamak için gereklidir. Yeni başlayanlar için sadece iki parçayı süpürmek gerekir, çünkü kumaşlar makinenin altına yer değiştirdiğinden, genellikle alt kumaş üst kumaşa göre toplanır, bu nedenle teyel olmadan alt tabakayı biraz uyarlamanız ve çekmeniz gerekir ( bu sadece benim deneyimim senin makinende farklı olabilir). Bu yüzden hala ayrıntıları süpürün.

    "El dikişi" veya "arka iğne" dikişi

    Bu dikiş, bir daktiloda dikiş yapmanın mümkün olmadığı (örneğin, parça iğnenin altına sığmadığı) veya kaygan kumaşlarla (ipek ile) çalıştığınızda kullanılır. Bu dikiş, bir makine dikişinden daha az dayanıklı değildir.

    Örneğin: bir eteğe gizli bir fermuar diktiğimde, altta fermuarın altında 2 cm dikişsiz kalıyor (bu, bir fermuarda dikme kolaylığı için bıraktığımız özel dikişsiz bir bölümdür). Ve fermuar zaten dikildiğinde, sadece bu 2 cm'lik bir kenarda kalır ve bunu bir daktiloda yapmak çok sorunludur. Yardımın geldiği yer burasıdır. el dikişi!

    Overlok dikişi

    Parçaların parçalanmaması için kumaşın bölümlerini sürfile yapmak için gereklidir. Özellikle bunun bir daktilo veya overlok üzerinde zikzak kullanılarak yapılamadığı yerlerde gereklidir.

    ilik dikişi

    Ayrıca, bulutlu dikiş gibi, kesikleri işlemek ve onları “dökülmekten” korumak gerekir. Sürfile ile karşılaştırıldığında, ilik dikişi daha güçlüdür ve sürfile bölümünü aniden keserseniz, her dikiş bir ilmek ile sabitlendiğinden hemen çözülmez.

    Gizli dikiş

    Bu dikiş görünmez dikişler oluşturmak için kullanılır, kural olarak, pahalı kumaşlardan (ipek, yün) ürünlerin alt kısmı (örneğin etekler veya elbiseler), ürünün alt kısmındaki çizginin üzerinde olduğu bir kör dikişle sarılır. görünümü bozacaktır (örneğin, bir katın altını kör bir dikişle sarmak daha iyidir ).

    İplik, bu dikişle ürüne mükemmel şekilde uyması için seçilir ve bir kör dikiş yaparken ipliği sıkmayın, serbestçe gitmelidir.

    Dikiş "keçi"

    Ürünün altını işlemek için keçi dikişine ihtiyaç vardır, yanlış taraftaki paylar içe doğru sıkışmadığında, ancak açık kaldığında. Bu durumda, bu dikiş hem ürünün paylarını sıkıştırır hem de açık bölümleri işler. Kural olarak, akmayan kumaşlarla çalışma durumlarında kullanılırlar.

    Başlamanız için yeterli olacağından, el dikişlerinin küçük bir incelemesinin tamamlanabileceği yer burasıdır. Büyük olasılıkla sadece birkaçını kullanacaksınız, ancak bir gün kesinlikle işe yarayacaklarından, kalan el dikişlerinin varlığını bilmeniz yeterli.

    Dikmek nasıl öğrenilir. Nereden başlamalı?

    Kendiniz ve sevdikleriniz için güzel şeyler dikmek ve yaratmak için bu harika yaratıcı yola yeni başladıysanız, aşağıdaki videoyu mutlaka izleyin. Şüphelerinizi (eğer varsa) ortadan kaldıracak ve kendinize ve güçlü yönlerinize daha fazla güven ve inanç verecektir!

    Herhangi bir şey yaratma süreci üç aşamada gerçekleşir:

    1. Kafanızda bir model oluşturmak (bir mağazada ya da internette gördüm ve kendiniz dikmek istediniz ya da başka hiçbir yerde bulamayacağınız bir şeyi dikmek istediniz...)
    2. Bir kalıp oluşturma (kendiniz bulun, indirin, satın alın veya oluşturun, nasıl ölçüm yapılır)
    3. Terzilik teknolojisi. ETEK ise:
    • ürünün alt kısmının nasıl işleneceği;
    Geleneksel bir dikiş makinesinde triko nasıl dikilir: işçiliğin sırlarını keşfetmek

    Yani masanın üzerinde bir daktilo var ve kafamda bir sürü harika proje var: “Şunu ya da o sıra dışı tuniği ve ayrıca o yazlık elbiseyi ya da mayoyu nasıl dikmek istersin?” Ancak makine triko ile çalışmaya başladığında tüm hayaller tökezleyen bloklarla paramparça olur: boşluklar oluşmaya başlar, alt iplik sarılır ve bazen sadece kırılır. Aletle çalışamama için kendinizi veya cihazın kendisini suçlamayın - sadece bilmeniz gerekir normal bir dikiş makinesinde jarse nasıl dikilir.

    Bir dikiş makinesinde örgü dikiş nasıl yapılır

    Triko dikerken neden olaylar oluyor? Bunun üç ana nedeni vardır:

    1. Bu amaç için özel olarak tasarlanmış bir dikiş makinesinde triko dikmek daha iyidir. Çok triko için dikiş makineleri zincir dikiş cihazlarıdır - arka taraftaki dikişin iç içe geçmesi vardır ve bir "at kuyruğuna" benzer. Açıklama altında "triko için dikiş makineleri" ayrıca bir dikiş makinesi ve bir overlok işlevlerini birleştiren bir halı alır.
    2. Örme bölümleri dikmek için örgü overlok kullanmak da daha iyidir. Çalışma sırasında üzerine bir zincir dikişin serildiği özel bir gerdirme rayı kumaşına (diferansiyel olarak da adlandırılır) sahiptir.
    3. Ancak konvansiyonel bir dikiş makinesi kullanılmasına karar verilirse, özel iplikler ve iğneler kullanılması gerekir. Kaliteli bir hat sağlayacaklar.

    Uzmanlar iyiliğin sırlarını saklamaz bir dikiş makinesinde örme dikiş:

    1. İğnenin yuvarlak ucu kumaşı delmeyecek, ancak ayıracaktır. Bu, özellikle ince kumaşları dikerken geçerlidir (sıradan iplikler altında çözülebilirler). Ancak triko yeterince sıksa normal bir iğne ile yırtılma riski olmadan dikilebilir.
    2. Polyester ipliklerin özel iplikler olması gerekir. Yaygın olarak bulunurlar ve bulunması kolay olacaktır.
    3. Modern dikiş makinelerinde, makineler, iğne plakasının üzerine yerleştirilmiş bir üst konveyöre sahiptir - üst malzeme katmanını hareket ettirmek için gereklidir.
    4. Bazen terziler kağıdı içine alır (hem malzemenin üstünde hem de altında mümkündür). İşlem kağıt üzerinde devam ediyor ve ardından kopuyor.
    5. Çalışmaya başlamadan önce küçük bir kumaş parçası üzerinde “pratik” yapmalısınız. Belki de sorun, iplik tansiyonunda basit bir ayarlama ile çözülebilir.

    Geleneksel bir dikiş makinesinde triko nasıl dikilir: iğne bilgileri

    Bu nedenle, evrensel iğne, kendisine verilen "görevler" ile pek iyi başa çıkmıyor. Örme kumaşın dokusuna zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda iğne deliğinin yakınında çok küçük bir ilmek yapar. Boşlukların ortaya çıkmasının nedeni budur.

    Örme iğnelerinin ambalajında ​​şu ibare yer almalıdır: Jersey. Ayrıca etiketlemeye dikkat edin. "top noktası"- bu, iğnenin yuvarlak bir noktaya sahip olacağı anlamına gelir.

    Ancak eski tip makinelerde (“Seagull” veya “Podolskaya”) iğne değiştirmek bile başarılı olmayacaktır. Belki de sahipleri, örme dikiş makinelerinin olduğu gerçeğini ciddi olarak düşünmeli ve benzer türden bir şey satın almak daha iyi olacaktır.

    Geleneksel bir dikiş makinesinde triko nasıl dikilir: doğru iplik tansiyonu

    Her şeyden önce, iplikler hakkında: güçlü, ince ve elastik olmalılar - ve bunların hepsi aynı anda. Büyük konik makaralarda satılanları kullanmak en iyisidir, ancak bu tür seçenekler genellikle pahalıdır - bu durumda, muadillerini küçük makaralarda sormalısınız. Ancak aşağıdaki seçeneklerin unutulması gerekecek:

    • kalın iplikler kullanmayın;
    • eski büyükannenin stoklarından bobinler uymuyor.

    İpliklerin seçimine ek olarak, doğru gerginliğin de küçük bir önemi yoktur:

    1. Masura ipliğinin ayarlanması dikişteki ilmeklerden kurtulacaktır.
    2. Üst ipliği sıktıktan sonra ilmek durmadıysa, alt iplikteki tansiyonu gevşetmek gerekir.

    Gevşek iplikler her zaman gerilimle düzeltilemez. Bu durumda, baskı ayağı basıncına dikkat etmelisiniz - ayarıyla biraz denemeniz de gerekebilir.

    Yapılan tüm manipülasyonlarda bile hiçbir şey yardımcı olmazsa, dikiş cihazının kendisinin ayarlanması gerekir. Bu durumda, sorunu çözmek için deneyimli bir uzmanı davet etmek en iyisidir.

    Geleneksel bir dikiş makinesinde triko nasıl dikilir: farklı dikiş türlerine hakim olmak

    nasıl yapılacağı önemli bir dikiş makinesinde örme dikiş, düzgün seçilmiş bir satıra sahip. İstenilen sonucu elde etmenin birkaç yolu vardır:

    1. Normal düz bir çizgi ile dikmek için, kumaşın ellerinizle her iki yönde biraz gerilmesi gerekir - bu, daha sonra giyildiğinde patlamaması için gereklidir. Bunu kenardan en az 1-1.5 cm mesafede yapmak ve dikiş uzunluğunu 1.5-2 mm olarak ayarlamak en iyisidir. Bu, orta derecede streç kumaşlar için uygundur.
    2. Makinede örme dikiş var ise onu kullanabilirsiniz. Elastik bir fermuar dikişi bu tür amaçlar için en uygunudur.
    3. Modern modellerde genellikle özel bir kenar veya overlok çizgisi de bulunur. Kullanırken, kumaşın gerilmesine gerek yoktur. Bu seçenek de iyidir çünkü dilimler benzer şekilde işlenebilir. Tabii ki, bu profesyonel olmayan bir overlok dikişi olacaktır (sonuçta, farklı bir uygulama prensibine sahiptirler), bu nedenle kenardan birkaç milimetre uzağa yerleştirmek ve ardından fazla kumaşı kesmek en iyisidir.
    4. Zigzag, bu tür amaçlar için mükemmeldir - tuvali hiç sıkmadığı için de iyidir. Ayrıca kullanırken kesinlikle kumaşı esnetmenize gerek yoktur. Doğru parametreleri seçmek önemlidir: 0,5 ila 1 mm dikiş genişliği ve 2,5 ila 3 mm aralığında dikiş uzunluğu iyidir.
    5. Çift iğne kullanırken örme kumaş ile çalışmak harika olacaktır - kullanırken, ters tarafta bir zikzak dikiş oluşur. Bu durumda kumaş, sol iğne dikiş hattı boyunca ilerleyecek ve sağ iğne ödenek içine düşecek şekilde yerleştirilmelidir. Burada aşağıdaki kurallara uymak önemlidir:
      • kumaş gerilmemelidir (çizgiler arasında güçlü bir gerginlikle, içeriden zayıf olan bir oluk olacak, zikzak dikiş çalışmayacaktır);
      • zayıf bir dikişle iplik tansiyonunu artırın.

    Kategoride popüler:

    Danil Koretsky: Dövmeli cilt

    Danil Koretsky: Dövmeli cilt

    okuman
    Aile hakkında dövme yazı

    Aile hakkında dövme yazı

    okuman
    Skyrim'de taş ocağı taşı nereden bulunur Skyrim'de taş ocağı taşı nereden alınır

    Skyrim'de taş ocağı taşı nerede bulunur Taş ocağı taşı nereden alınır ...

    okuman
    İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

    İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

    okuman

    Fransız Dikişi Nasıl Dikilir

    Bir Fransız dikişi aslında kumaşın pürüzlü kenarlarını gizlemek için kullanılan bir çift dikiş yapma yöntemidir. Fransız dikişi genellikle giyim eşyası yapılırken kullanılır, ancak aynı zamanda çeşitli diğer dikiş projelerinde de işe yarar. El yapımı giysinizin dikişlerini güçlü, düzgün ve profesyonel görünümlü yapan, hatta bazı durumlarda sürfile ihtiyacının yerini alan bir tekniktir. Birkaç basit talimatı izleyin ve kendi başınıza kolayca bir Fransız dikişi dikebileceksiniz.

    tenisçi dirseğini nasıl düzeltirim

    Adımlar

    Bölüm bir2:İlk Dikişin Dikilmesi

    1. Fransız Dikiş Dikme Adım 1 başlıklı resim

      bir Dikiş makinenizi kurun. Kendi kumaşınızı dikmek için ihtiyaç duyacağınız dikiş boyutu ayarını ve iplik gerginliğini dikkate alın. Emin değilseniz, dikiş makinenizin talimatlarına bakın ve ayarları buna göre yapın. Ayrıca dikeceğiniz malzemenin rengine ve mukavemetine uygun bir iplikle dikiş makinenizi hazırlayın.
      • Bu aynı zamanda ütünüzü prize takmak için de iyi bir zamandır, böylece ihtiyacınız olduğunda zaten ısınır.


    2. 2 Kumaşınızı yanlış taraflar birbirine bakacak şekilde birbirine sabitleyin. Yanlış kenarları bir araya getirmek, normalde temel bir dikişi dikerken yapılanın tam tersidir, bu yüzden mantıksız geliyorsa endişelenmeyin. Bir Fransız dikişi, bitmiş dikişinizin doğru yöne bakması için her bir dikişi iki kez dikmenizi, ilk dikiş hattınızı katlamanızı gerektirir.
      • Diktiğiniz dikiş yerinin sonuna kadar sıkıştırdığınızdan emin olun. Bu, kumaşınızın çizginin dışına çıkmadığından emin olmanıza yardımcı olacaktır.
      • İğneleri dikiş hattınıza dik olacak şekilde yerleştirmek iyi bir fikirdir, bu şekilde siz kumaşı dikiş makinesinde hareket ettirirken size yapışmazlar ve dikiş sırasında kumaşınızı hareket ettirirken kolayca tutmaları sağlanır. makine.
    3. 3 1/4 inçlik dikiş payı kullanarak kumaşı birlikte dikin ve ilerledikçe pimleri çıkarın. Dikiş payınızı, dikişinizi diktiğinizde aynı genişlikte tutmak için, makinenizin iplik plakasına basılması gereken dikiş payı kılavuzuna bir göz atın. Diğer bir seçenek de 1/4 inçlik bir baskı ayağı kullanmaktır, bu şekilde kumaşınızın dış kenarının her zaman baskı ayağının kenarıyla aynı hizada olmasını sağlayabilirsiniz.
      • Dikiş payı, kumaşın kenarı ile dikiş yeri arasındaki kumaş miktarıdır. Desenler genellikle kullanmak için belirli bir miktarda dikiş payı verir, böylece bitmiş projeniz çok az veya çok küçük olmaz. Fransız dikişinin temelde bu ilk dikişte kullandığınız payı iki katına çıkaracağını unutmayın, bu nedenle bunu ölçümlerinizde anladığınız kumaş parçalarını kestiğinizden emin olun.
      • Bu genişliği daha rahat dikiyorsanız, bu ilk dikişteki dikiş payını 3/8 inç'e yükseltmekten çekinmeyin, ancak bunu karşılamak için genel dikiş payınızı artırmanız gerekeceğini unutmayın.
      • En iyisi, üzerlerine dikmeden hemen önce pimleri çıkarmaktır. Bu, kumaşı yerinde tutacak ancak dikiş makinesi iğnenizle bir tanesine çarpma riskini ortadan kaldıracak ve bu da iğneyi kolayca kırabilir.
      • Dikişten sonra tüm iplikleri kesmeyi ve kalan pimleri çıkarmayı unutmayın.
    4. 4 Dikişin dış kenarını 1/8 inç dikiş payı bırakılacak şekilde kesin. Normal makas veya serpme makası kullanabilirsiniz, ancak hassas bir kumaş kullanıyorsanız, aşırı yıpranmayı önlemeye yardımcı olmak için en iyisi pembeleşen makaslar olabilir. Unutma, bu dikiş senin bitirdiğinde görünmeyecek. Kesik kenar biraz yıpranmış veya dağınıksa endişelenmeyin.
      • Sadece 1/8 inçlik bir dikiş dikip bu nedenle herhangi bir kumaşı israf etmemeniz harika olsa da, çoğu dikiş makinesinin, baskı ayağının altındaki kaba metal parçaları olan makinenin besleme dişlileri için 1/8 inçten fazla kumaşa ihtiyacı vardır. ayak, tutup çekmek için.
    5. 5 İlk dikişinizi ütüleyin. Kumaş parçalarını açın ve bir ütü masasının üzerine düz bir şekilde koyun. Kumaşın hem sağ hem de yanlış tarafında dikiş boyunca ütüleyin, böylece mükemmel bir şekilde düz durur. Sonra kumaşı, sağ taraflar birbirine bakacak şekilde katlayın (ilk dikişi diktiğinizde olduğu gibi). Parçayı, diktiğiniz dikişle kumaşın dış kenarından aşağı doğru ütüleyin. Dış kenardaki dikişin mükemmel şekilde düz olması için çok dikkatli ve düzgün bir şekilde ütülemek isteyeceksiniz.
      • Ütünüzün, kullandığınız kumaş için doğru sıcaklığa ayarlandığından emin olun. Yüksek olarak ayarlanırsa, kumaşı yakma riskiniz vardır.
      İlan

    Bölüm 22:İkinci Dikişin Dikilmesi

    1. bir Kumaşınızı, kumaşınızın yanlış tarafları dışarı bakacak şekilde sabitleyin. Bunları yerine ütülediğiniz için bu kolay olmalıdır. Yine, iğnelerinizi dikişin yan tarafına tamamen yatay olarak yerleştirin, böylece dikiş sırasında kolayca çıkarılabilirler. Aşınmış kenar artık iki kumaş parçası arasında gizlenmelidir ve dış kenar, ilk dikiş setinizin düzgün sırasıdır.
    2. 2 İkinci dikişinizi bu sefer 3/8 inçlik bir dikiş payı kullanarak dikin. Kumaşın yıpranmış kenarının iki dikiş arasına düzgün bir şekilde sıkışması için bu miktarda ödeneğe ihtiyacınız var. Dikerken pimleri çıkarın. Bir kez daha, dikişi diktikten sonra iplikleri kesmeyi ve başıboş pimleri çıkarmayı unutmayın.
      • İkinci dikişte dikiş payınız çok küçükse, kumaşın pürüzlü kenarları projenizin bitmiş tarafındaki ikinci dikişten dışarı çıkabilir. Dikkatli olmak ve dikiş payınızı biraz cömert yapmak daha iyidir.
    3. 3 Tamamlanan çift dikişi bir kez daha ütüleyin. Bitmiş projenizde nereye yerleştirmek istediğinize bağlı olarak dikişi bir tarafa bastırın. Yeni yapılan Fransız dikişinizin içine alındığı için işlenmemiş kenarlarınız artık açıkta kalmaz. İlan

    Topluluk Soru-Cevap

    Arama Yeni Soru Ekle
    • Soru Hangi dikişleri kullanmalıyım? Dikişi, kumaşın ters tarafları birlikte olacak şekilde 1/4 'dikiş payı ile dikin. Kumaşı birlikte sağ tarafa çevirin ve ilk dikişin işlenmemiş kenarlarını çevreleyen 3/8 'dikiş payı ile tekrar dikişi dikin.
    • Soru Bir Fransız dikişinin özellikleri nelerdir? C. M. Yocom İnce, şeffaf kumaşlarda güzel bir düz yüzey elde etmek için bir Fransız dikişi kullanılır. İpek bluzlar veya iç çamaşırları için idealdir. Diğer dikişlerin aksine, kumaşın yanlış taraflarını birbirine tutturarak her zaman bir Fransız dikişine başlarsınız.
    • Soru Fransız dikişinin avantajları nelerdir? Fransız dikişinin şifon veya başka bir şeffaf kumaş ile avantajı, aşınmaması, overlok gerektirmemesi, böylece daha profesyonel bir görünüm elde etmeniz ve hem içte hem dışta düzgün olmasıdır.
    • Soru Bir Fransız dikişine nasıl fermuarı koyarım? Dikişi fermuarın uzunluğuna kadar açın, dikişi açmak için bastırın ve fermuarı dikin. Görünmez bir fermuar kullanıyorsanız, makinenizin görünmez fermuar ayağını kullanarak her zamanki gibi dikin.
    • Soru Hangi tip dikiş makinesi resmedilmiştir? Singer dikiş makinesidir.
    • Soru Ellerimi kullanarak nasıl Fransız dikişi dikebilirim? Sadece yukarıdaki prosedürleri izleyin, ancak bir dikiş makinesi değil, bir iplik ve iğne kullanın. Kasetiniz yoksa, inisiyatifinizi dikiş payını ölçmek için de kullanabilirsiniz.
    Soru Sor 200 karakter kaldı Bu soru yanıtlandığında bir mesaj almak için e-posta adresinizi ekleyin. Sunmak
    İlan

    İpuçları

    • Pahalı kumaşlar üzerinde denemeden önce hurda malzeme üzerinde Fransız dikişleri yapma pratiği yapmak isteyebilirsiniz. Dikişlerinizi düz ve düzgün ütülemek için çalışabilirsiniz.
    • Unutmayın, gerçek bitmiş dikiş ödeneğiniz 5/8 inç olacaktır. Desenin hangi boyutta dikiş gerektirdiğini kontrol edin. Deseninizi kesmeden önce sahip olduğunuz dikiş payı miktarını ayarlamanız gerekebilir.
    • Fransız dikişler düz kenarlar için en iyisidir. Bir elbisenin kolları ve boynu gibi kıvrımlarda iyi çalışmazlar.

    Reklam Bir İpucu Gönderin Tüm ipucu gönderimleri yayınlanmadan önce dikkatlice incelenir İncelenmesi için bir ipucu gönderdiğiniz için teşekkürler!

    İhtiyacınız Olacak Şeyler

    • Dikiş makinesi
    • Malzeme
    • Eşleşen konu
    • Demir
    • Ütü masası
    • Pinler
    • Makas

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası