lazerle çene tüyleri / Çene Altı Kılları Nasıl Yok Edilir? - Dr. Mustafa Karataş

Lazerle Çene Tüyleri

lazerle çene tüyleri

ÇENE LAZER EPİLASYON

Çene lazer epilasyon işlemine dair her şey&#;. Lazer epilasyon uygulamaları ile istediğiniz pürüzsüz vücuda kavuşabilirsiniz.

Normal şartlar altında kadınların çene bölgesinde çok fazla kıl oluşumu gerçekleşmez. Ancak hormanel veya bazı istisnai durumlarda (kullanılan ilaçlardan doğan yan etkiler gibi) kıllanma problemi görükebilir. Bu nedenlerden oluşan çene kılları genellikle üst dudağa göre daha kalın ve güçlüdür. Alınmadığı taktirde özellikle kadınlarda, belirgin olduklarında istemeyecek bir görsellik sergileyebiliyor. Bu noktada kadınlar da soluğu lazer epilasyon kliniği veya güzellik salonlarında alıyor. 🙂 Çene lazer epilasyon sayesinde, o bölgedeki kıllardan kurtulmak mümkündür.

Çene epilasyon işlemi, o bölgede oluşan kılları yok ederek bölgeyi temizlemeye ve pürüzsüz bir hale getirmeye yardımcı olmaktadır. Hatta lazer epilasyon işleminin en başarılı olduğu bölgeler arasında çene bölgesi gelmektedir. Bu bölgeye uygulanan lazer epilasyon işlemi diğer bölgelere nazaran daha kısa sürmektedir. Lazer epilasyon işlemini yaptırmadan önce şunlara dikkat etmelisiniz:

Lazer Epilasyon İşlemi

Lazer epilasyon, yeterince koyu ve kalın olmaları koşuluyla istenmeyen tüyleri etkili ve güvenli bir şekilde götüren bir uygulamadır. Her seanstan sonra tüyler daha az ve daha ince olur. Tedavi alacak kişinin cilt tipine ve kıl yapısına bağlı olarak, uygulama ortalama 6 ila 8 seansa arasında değişmektedir. Ancak beyaz tenli ve sarı kıl yapısına sahip kişilerde seans süresi uzayabilir. İki seans arasında 6 ila 8 hafta gibi bir bekleme süresi olmaktadır.

Çene Lazer Epilasyon Sonrası Görülebilecek Etkiler

Çene lazer epilasyon eğer doğru yerde ve Alexandrite Lazer cihazı ile yapılırsa oldukça başarılı sonuçlar doğuran bir uygulamadır. Çene bölgesi kılları hormanel duyarlılığın en belirgin sonuçlarından biridir. Horman tedavisi alan kişilerde özellikle sıklıkla görülmektedir. Bu noktalara etkili dozlarda lazer epilasyon tedavisi uygulandığı taktirde tüylerde tetiklenme oluşturmadan dökülmeleri sağlanır. Bu ısı ışınları sayesinde kılların uzama özelliklerini kaybetmesi hedeflenir.

Çene Epilasyonunun Yan Etkileri Var Mıdır?

Çene bölgesi lazer epilayon tedavisinin en belirgin yan etkisi tüy oluşumunun tetiklenmesidir. Tüyler tetiklenerek problemin daha kötü hale gelmesine neden olabilir. Bu noktada gideceğiniz kliniğin profesyonel olması ve bir klinikte işlemlerinize devam etmeniz önemlidir.

Çene bölgesi lazer epilayon tedavisinde deri altına ısı atışı olduğu için kızarıklık ya da yanma olabilir. Bu durum uygulamadan sonra görülmesi beklenen bir yan etkidir ve saat içerisinde geçmektedir.

Lazer Epilasyon Öncesi Yapılmayacaklar

Çene epilasyon tedavisinden altı hafta öncesinden itibaren ağda veya diğer epilasyon yöntemlerini önermiyoruz. Tıraş ve kesmeye işlemi yapılabilir. Lazer epilasyon işlemine başlarsanız, tedaviden 6 hafta öncesinden itibaren güneşlenmemelisiniz. Ayrıca bronzlaşma ürünü de kullanmayın.

Lazer Epilasyon Tedavisi Sırasında

Lazer epilasyon için tedavi bölgesinin tıraşlı olması gerekir. Bu, kıl folikülünde iyi bir ısı dağılımı ve cilt yüzeyinde çok fazla ısı oluşmasını önlemek için gereklidir. Ardından jel sürülür ve koruyucu gözlük takılır. Soğutulmuş lazer kafası (Chilltip) tedavi edilecek cilt bölgesine yerleştirilir. Lazerin enerjisi kıldaki pigment tarafından doğru bir şekilde kıl folikülüne gönderilir. Bu seçici olarak kıl kökünü yok eder. Her atımdan önce, sırasında ve sonrasında cildi serinleten ve kısa süreli ısı veren yenilikçi Chilltip uygulaması cildi en iyi şekilde korur. Lazer tedavisi sırasında tüyler yok edildiğinde iğne batması hissedeceksiniz. Lazer tedavi süresi, tedavi edilecek alanın büyüklüğüne bağlıdır.

Lazer Epilasyon Tedavisi Sonrası

Tedaviden sonra, tedavi edilen cilt kırmızı ve dokunulamayacak kadar sıcak olabilir. Bu nedenle işlem sonrası uygulama yapılan bölge soğutulur. Bazı durumlarda, tedavi edilen bölgede kabarcıklar görünebilir. Bunlar genellikle birkaç saat içinde kaybolur.

Lazer epilasyon fiyatları hakkında ve işlemlerle ilgili sorularınız için kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz.

Uzman görüşü almak için tıklayınız!

Yüze lazer epilasyon yapılır mı? Yüz bölgesine uygulaması sayesinde yüz bölgesindeki istenmeyen tüylerden kurtulmak amacıyla uygulanan bir yöntemdir. Çene, bıyık ve favori bölgelerinde büyüyen tüyler vücudumuzda en hızlı uzayan tüylerdir. Bu yüzden sürekli olarak ağda veya cımbızla alma gibi geçici çözümler uygulanır. Eğer vücudunuzdaki tüylerden kalıcı bir şekilde kurtulmak istiyorsanız lazer epilasyon en etkili çözüm olabilir.

Yüzümüz, vücudumuzun en ön plandaki, bizi biz yapan kısmıdır. Günlük hayatımızda yüzümüzün görünümü insan ilişkilerimizi etkilediği kadar, özsaygımızı da etkiler. Bazen hormonel olarak yüz bölgemizde istenmeyen tüylenmeler oluşabilir. Bu durumdan kurtulmak ve yüz bölgesinde istenmeyen tüyleri kalıcı bir şekilde yok etmek için yüze lazer epilasyon uygulanabilir.

Yüze Lazer Epilasyon Yapılır mı?

Yüze Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Yüz bölgesi lazer epilasyon uygulama olarak diğer bölgelere yapılan uygulamadan çok farklı değildir. Fakat yüz bölgesinde yer alan kıl kökleri, vücudun diğer bölgelerindeki kıl köklerine göre daha derinde yer alır. Ayrıca yüz bölgesi,  diğer bölgelere göre daha hassas ve duyarlıdır. Bu yüzden lazer epilasyon uygulamasının uzman kişiler ve uygun cihazlar ile yapılması çok önemlidir.

Peki, yüze lazer epilasyon yapılır mı? Sorusunun cevabı &#;evet&#;tir. Yüz bölgesi için en çok tercih edilen lazer cihazı “diode lazer”dir. Fakat tüy yapısı, ten rengi ve hormonel yapı kişiden kişiye değişeceği için diğer lazer cihazları da kullanılabilir. Koyu renkli ve kalın kıllarda “alexandrite lazer”, açık renkli ve zayıf yapılı kıllar için ise “NdYag lazer” kullanılmaktadır. Bazı durumlarda ise önce alexandrite lazer ile kıl yapısı zayıflatılmaya çalışılır ve diode lazer kullanılarak tüylerin komple yok edilmesi amaçlanır. Lazer epilasyon uzmanınız kıl yapınıza göre en uygun lazer uygulamasını belirler.

Yüze Lazer Uygulaması

İnsan vücudunun birçok bölgesinde kıl veya tüy bulunur. Bu kıl ve tüylerin bazıları kişiyi rahatsız edebilmektedir. Özellikle yüz bölgesi insanların dışarıdan baktığı ilk yer olması sebebiyle ayrı bir yere sahiptir. Yüz bölgesinde çıkan tüyler de bu yüzden kişiye daha fazla rahatsızlık verebilir. Fakat yüze lazer epilasyon uygulaması ile yüz bölgenizde bulunan istenmeyen tüylerden kolayca kurtulabilirsiniz. Seanslar halinde uygulanan lazer epilasyon ile yüzünüzdeki tüyler zamanla zayıflayıp giderilebilir.

Yüze lazer epilasyon nasıl yapılır? Diye merak ediyorsanız, vücudun diğer bölgelerine yapılan lazer epilasyon ile benzer bir yöntem kullanılır. Tek fark yüz bölgesinin daha hassas bir yapıda olması ve bu bölgede çıkan kılların daha kalın olmasıdır. Bu yüzden yüz bölgesine yapılan lazer epilasyonda kişinin cilt ve tüy yapısına uygun cihaz seçilmelidir. Yüz bölgesine yapılan lazer epilasyon ortalama 15 dakika içerisinde tamamlanmaktadır.

Yüze Lazer Epilasyon Öncesi Yapılması Gerekenler

Yüz bölgesine lazer epilasyon yapılmadan önce seansların daha verimli geçmesi ve herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına uygulanması gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bunlar;

  • Yüz bölgesine uygulama yapılmadan önceki bir ayda tüyleri kökünden alan ağda, cımbız gibi uygulamalar yapılmamalıdır
  • Yüze epilasyon uygulaması seanslarından önce cildin bronzlaşmamış olması gerekir. Çünkü koyulaşan ten renginde lazer ışınlarının tüy kökü tarafından emilimi daha azdır
  • Lazer epilasyon uygulaması çok uzamış tüylerden ziyade gelişim sürecindeki tüylerde daha etkindir. Bu yüzden yüzer lazer uygulamasından önce tüyler çok uzamışsa bir miktar kısaltılabilir
  • Yüz bölgesindeki kıllar jiletle alınmamalıdır.
  • Yüze epilasyon uygulaması yapılacak olan gün herhangi bir makyaj malzemesi veya kimyasal ürün kullanılmamalıdır

Yüz Bölgesi Lazer Epilasyon Kaç Seans Sürer?

Lazer epilasyon yüz bölgesi uygulamasının kaç seans süreceğini, kıl yoğunluğu ve kıl yapısına göre uzmanınız belirler. Yüze uygulanacak lazer epilasyon genelde 8 ile 10 seans arası sürer. Yüz bölgesinin hassaslığı hesaba alınarak seanslar birer ay arayla yapılır.

Yüze Lazer Epilasyon Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Yüz bölgesi diğer bölgelere göre daha duyarlı olduğu için daha hassas bir bakım gerektirir. Lazer epilasyon yüz bölgesi işlemi uygulanırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

  • İşlem sonrasında yüzdeki kıl köklerinde kızarma, kabuklanma gibi kısa süreli geçici etkiler görülebilir. Bunu en aza indirmek için doktorunuz nemlendirici krem önerebilir
  • İşlemden sonra 8 ile 10 saat süreyle yüzünüze su değmemesi gerekir
  • Güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmaz leke oluşumuna sebep olabilir. Yüksek faktörlü güneş kremi kullanarak bu durumun önüne geçilebilir
  • Yüz bölgesi lazer epilasyon seansından sonra gün kadar makyaj yapılmaması önerilir

Yüz bölgesi Ankara lazer epilasyon merkezi arıyorsanız ve siz de yüz bölgenizde istemediğiniz tüylerden kurtulmak istiyorsanız funduszeue.info Polikliniği ile iletişime geçebilir, kendinize en uygun lazer epilasyon programını öğrenebilirsiniz.

Çene Bölgesinde İstenmeyen Tüyler

 

Çene, yüzümüzdeki yağlı bölgelerden biri olduğu için tüylenmeye meyillidir ve çene bölgesinde istenmeyen tüyler kadınlar arasında yaygın bir sorundur.

Yaş ilerledikçe sadece çenede değil burun üstü, kulaklar gibi bağ dokunun kalın ve yağlı olduğu bölgelerde tüylenme baş gösterebilir. Vücudumuzun genel değişimi açısından bu tür durumlar, kadın metabolizması için de son derece normaldir. Değişen hormonal yapı hayatımızın sonu kadar bedeni dönüştürmeye devam eder ve tüylenme, kadınlarda ve erkeklerde de olmak üzere, bu değişim sürecinin ergenlikten itibaren önemli bir parçasıdır

Kadınlarda çene altında kıllanma erken yaşlarda ortaya çıktığında daha çok rahatsız eder. Çene bölgesinin yağlı yapısı burada çıkan kılların güçlenmesine neden olur ve tüylerin uzama yönü yerçekimine doğru olduğu için çene altında çıkan tüyler erkek sakalı gibi sertleşir, rengi koyulaşır.

Çenede Tüylenme

Genellikle bir iki uzun tüyün dikkat çekmesiyle başlayan süreç, yanlış tüy alma yöntemlerinin de etkisiyle, yıllar içinde kıl sayısının artmasına, kalınlaşmasına, sertleşmesine ve kıl köklerinde siyah nokta oluşmasına kadar evrilir.

Kadınlarda çene altında kıllanma, genetik özelliklerden ya da cilt yapısına bağlı olarak gelişebileceği gibi birtakım sağlık sorunlarının habercisi de olabilir. Bu yüzden çene bölgesindeki tüylerden kurtulmaya çalışmadan önce tüylenmeye neyin neden olduğunu tespit etmek gerekir.

Çenede Tüylenme için Hangi Doktora Gidilir?

Dermatolojik bir sorun gibi görünse de kadınlarda çene bölgesinde tüylenme jinekoloji ve endokrinoloji yani hormonlarla ilgilenen tıp bölümünün alanına girer.

Erkek tipi tüylenme, kadınlarda hormonal hastalıkların ya da hormon dengesinde sapmanın işareti olarak yorumlanır ve birçok farklı nedeni olabilir.

Çenede Tüylenme Neden Olur?

  • Genetik / Kalıtımsal Nedenler

Genetik miras, çene altında istenmeyen tüylerin çıkmasının nedeni olabilir. Annenizin, annenizin çene altında tüyleri varsa ya da baba tarafındaki kadınlarda tüylenme sorunları söz konusu ise benzer şekilde tüylenme problemi yaşamanız olasılıklar dahilindedir.

Biyolojik cinsiyetimizi hormonlarımız belirler ve hormonlar bedenin tüm yapısal durumu üzerinde çok güçlü bir etkiye sahiptir. Erkeklerin daha tüylü ve kaslı olmasının sebebi testosteron hormonudur, kadınların daha yağlı ve tüysüz olmaları östrojen hormonundan kaynaklanır.

Fakat kadınlar belli miktarda testosteron, erkekler de aynı şekilde düşük oranlarda östrojen salgılar. Hormonal denge, bu salgıların belli seviyelerde olmasını gerektirir. Kadın metabolizmasında testosteron hormonu arttığında başta tüylenme sorunları olmak üzere bir takım problemler ortaya çıkabilir.

Hamilelik döneminde kadınların hormonal yapısı yoğun bir değişim geçirir ve bu değişimin etkileri herkeste farklı şekilde ortaya çıkar. Kimi anne adayları saçları dökülmesinden şikayet ederken kimilerinin saçları hiç olmadığı kadar güçlenir, parlar.

Çene altında hali hazırda tüylenme başlamışsa gebelik döneminde bu tüyler belirgin hale gelebilir. Daha önce olmadığı halde hamilelikle birlikte çene altında kıllanma başlamış olabilir. Genellikle doğumdan sonra eski haline dönmesi beklenir fakat aksi de ihtimal dahilindedir.

Tıpkı ergenlik döneminde dudak üstünde, koltuk altında, genital bölgede tüylenme başlaması gibi üremenin bitmesi anlamına gelen ve kadınların hayatında bambaşka bir dönem başlatan menopozda da hormonal yapı yeniden değiştiği için tüylerin kalınlaşması, çene altında kıl uzamasına neden olabilir.

Kırklı yaşların sonuna doğru kadınlarda çene altında çıkan kıllar premenopoz belirtisi olarak da yorumlanmaktadır.

Sentetik hormon içeren doğum kontrol hapları östrojen hormonunu baskıladığı için tüylenmeye neden olabilirler.

Yüz ve çene bölgesindeki tüylerden kurtulmak için lazer epilasyon yaptıran kadınlar arasında doğum kontrol hapı kullandıktan sonra çene bölgesinde tüylenmeden şikayet edenlerin sayısı, hiç de az değildir.

Polikistik over, kadınların hayatını zorlaştıran ciddi bir sağlık sorunudur ve tüylenme, polikistik over sendromunun en yaygın gözlemlenen belirtilerinden biridir.

Çene bölgesinde kıllanma, bu yüzden ciddiye alınması gereken bir durumdur. Adet döngüsünde düzensizliği takip eden tüylenme durumlarında mutlaka hekime başvurmak gerekir.

Sonrasında lazer ya da farklı uygulamalarla tüylerden kolayca kurtulmak mümkündür. Güzellik ve bakımlı olmak kadınlar için her zaman önemlidir ama sağlık hepsinden önce gelmelidir.

Çenede Tüylenme Kaç Yaşında Başlar?

Kadınlarda östrojen hormonu her yıl belli miktarda azalır ve menopoz öncesi giderek daha az salgılanmaya başladığı için çene altı, burun üstü gibi bölgelerde tüylenme normal kabul edilir.

Erken yaşlarda, çene altında başlayan tüylenmeler daha önce de belirttiğimiz gibi kadınlara özgü sağlık sorunlarının habercisi olabileceği için, görmezden gelinmemeli ve muhakkak bir hekim tarafından kontrol edilmelidir.

Çene Tüylerinden Kurtulmanın Yolları

Herhangi bir sağlık sorunu olmadığından emin olduktan sonra çene bölgesinde istenmeyen tüylerden kurtulmanın yolları üzerine düşünebilir, meselenin kozmetik boyutuyla dilediğimiz gibi ilgilenebiliriz.

Çene altındaki kıllardan kurtulmanın yolları nelerdir, hangi yöntemin ne gibi sonuçları var, gelin şimdi kadınların tüylerle başa çıkma yöntemlerine birlikte göz atalım:

Yüzdeki tüyleri almak için kullanılan eski bir yöntemdir. Erkek berberlerinde göz çevresindeki ince tüyler bu yöntemle alınır. Tüylerin kalınlaşmasını engellendiğine dair bir inanış söz konusu olduğu için bazı kadınlar cımbız yerine bu tüyleri yakmayı tercih etmektedir.

Şimdilerde tüm yüzde kullanılan ustura, çene bölgesindeki tüylerden kurtulmanın popüler teknikleri arasındadır fakat çene bölgesindeki sert kıllar çok hızlı uzadığı için bu yöntem, hergün traş olmak gibi bir handikap yaratır.

  • Çene Tüylerini Cımbızla Almak

En yaygın yöntem çenede çıkan kılları cımbızla almaktır ve genellikle ilk tüy alındıktan sonra bu bölgedeki tüylenmenin arttığı söylenir. Tek bir kalın kıl, cımbızla aldıktan sonra sayı yavaş yavaş artar. İlk zamanlar daha uzun sürede çıkan kıllar, giderek daha hızlı uzamaya başlar ve çene bölgesindeki tüyler böylece bir sorun haline gelir.

Cımbız ya da ustura tüyleri kalınlaştırır mı, kıl sayısını arttırır mı yoksa bunlar birer efsane mi tartışmasına hala daha net bir cevap vermek mümkün değil. Fakat kalın tüylerin ilk çıktıklarında daha ser oldukları ve uzadıkça yumuşadıkları konusunda hemfikiriz.

Tüyleri sarartmak da gene eski bir yöntemdir. Dikkatli bakılmadığında tüyler görünmez ve uzun oldukları için yumuşak tüyler sakal gibi batmaz ve o kadar rahatsız etmeyebilir.

Çene Altı Tüyleri İçin Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon, çene altında çıkan tüylerden kurtulmanın kalıcı ve konforlu yoludur. Yüz bölgesi, dudak üstü ve çene altındaki tüylerden lazer epilasyon sayesinde sonsuza kadar kurtulmak mümkündür.

Doğru lazer cihazı ile uygulandığı takdirde yüzde 90 oranında başarı elde etmemizi sağlayan lazer epilasyon sistemleri çene altındaki kalın ve belirgin tüylerin yok edilmesinde son derece etkilidir.

Genellikle ND:Yag lazer bu tür kıl yapısına uygun lazer türüdür. En etkili epilasyon protokolün oluşturulması için öncelikle bir uzamanın cilt türünü, ten rengini ve kıl yapısını görmesi gerekir.

Çene bölgesinde tüylenme şikayetiniz varsa ve sürekli tüy almaktan yorulduysanız, lazer epilasyon yaptırmanın zamanı gelmiş olabilir…

Aklınızda soru işareti varsa 40 Soruda Lazer Epilasyona Dair Her Şey makalemize göz atabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası