demirdöküm kalisto kombi su basıncı / Demirdöküm Kalisto F7 Arızası ve Çözümü - Bursa Kombi Servisi

Demirdöküm Kalisto Kombi Su Basıncı

demirdöküm kalisto kombi su basıncı

Demirdöküm Servisi

Demirdöküm Kalisto F7 Arızası ile karşılaşırsanız eğer bu durumun sebeplerini ve çözümlerini makalemizden inceleyebilirsiniz. İşin uzmanına sorduk ve arızanın sebepleri ile birlikte nasıl çözümleneceğini de öğrendik. Bu sayfamızda bilgileri paylaştık.

Soru 1.

Demirdöküm Kalisto kombide F7 arızası ne demektir?

Yanıt

Tesisat devresi su basınç sorunudur. Basınç yüksek veya düşük olabilir.

Soru 2.

Basıncın yüksek veya düşük olduğunu nasıl öğrenebiliriz?

Yanıt

Kalisto model kombilerin panelinin en solunda yuvarlak bir gösterge vardır. Göstergeye bakarak basıncın düşük veya yüksek olduğu anlaşılabilir. Bar göstergesi 1’den başlar ve 4’e kadar devam eder. 1 bar altı düşük, 2,5-3 bar üstü yüksek demektir. Bu şekilde düşül veya yüksek olduğunu anlamanız mümkündür.

Soru 3

Basınç düşükse ne yapılmalı? Basınç yüksekse ne yapılmalı?

Yanıt

Basınç düşükse eğer; kombiye su basmak gerekir. Kalisto model kombilerde doldurma musluğu cihazın sol alt tarafında siyah renkte montelidir. Sola çevirdiğinizde su sesi gelir ve basınç yükselir. 1,5 bara geldiğinde sorun çözümlenmiş olur. Ancak işlem sonrası doldurma musluğu açık kalmamalı ve mutlaka kapatılmalıdır.

Basınç yüksekse eğer; kombiden fazla suyu tahliye etmek gerekir. Bunun için de Kalisto kombinize en yakın peteğin üst yan kısmını açarak su alabilirsiniz. Basıncı 1,5 bara getirene kadar su almaya devam edin. Uygulama sonrası sorun düzelir.

Soru 4

İşlem yapılamıyorsa ne yapmak gerekir?

Yanıt

İşlemler aslında çok basittir ve servis yardımı gerektirmez. Ancak uygulama parçalarda sorun varsa eğer başarılı bir şekilde yapılamaz. Mesela doldurma musluğu kırılabilir, doldurma musluğu boşa dönüyor olabilir, bar göstergesi sabit kalıyor su basılında yükselmiyor olabilir, işlem yapılmasına karşın arıza durumu devam edebilir. Bunlar oluşan aksaklığı belirtir. Bu durumlarda maalesef kullanıcının yapabileceği işlem yoktur ve Demirdöküm Servisi yardımı almak gerekir.

Demirdöküm Kalisto F7 Arıza Kodu Kalisto kombinin tesisat su basıncının düşük veya yüksek olduğunu belirten arıza kodudur. Panelin solunda yer alan bar göstergesine bakın bu sayede basıncın düşük veya yüksek olduğunu anlayabilir ona göre bir uygulama yapabilirsiniz. Kalisto kombi basıncını yükseltmek için kombinin sol alt kısmında monteli durumda olan siyah doldurma musluğunu sola çevirerek açmalısınız. Açtığınız zaman basınç değeri yükselecektir ve 1,5 değerine gelecektir. Bu değer ideal su basınç konumudur. Bu değere kadar su basın ve doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatmayı unutmayın. Bu uygulama sonrasında sorun düzelecektir. Düzelme olmaz ise resetleme işlemi yapın. Sorun yine de düzelmezse veya işlemi yapamadıysanız eğer mutlaka Demirdöküm Servisi yardımı alın. Kalisto kombi basıncını düşürmek için kombiye en yakın kaloriferin havasını alın. Hava alma bölümü açın ve su alın. Su aldıkça bir yandan da bar göstergesini takip edin. Basınç 1 ile 2 barın ortasını gösterdiğinde işlemi sonlandırın. Bu şekilde sorunu çözümlemiş olacaksınız.

Demirdöküm Kalisto F7 Arıza Çözümü

  • Kalisto kombi basıncını düşürmek için kombiye en yakın kaloriferin havasını alın. 

Demirdöküm Kalisto F7 Arıza Kodu, Arızanın net teşhisi yerinde yapılmalıdır. Net teşhis de ancak uzman servis ekiplerince yapılabilmektedir. Tespit sonrası sunulan ücreti kabul ederseniz uygulamalar cihaz sökülmeden yerinde yapılmaktadır. Arızanın çözümü konusunda uzman yardımı almak üzere anadolu bölge servisi çağrı çağrı merkezinden bizlere ulaşabilirsiniz.

İsofast Kombilerde Resetleme Nasıl Yapılmaktadır?

Demirdöküm Kalisto F7 hata ile karşılaştığınız zaman yapabileceğiniz tek şey resetleme yapılmalıdır. Kalisto kombilerde resetleme düğmesi olmadığı için kombiyi kapatıp yeniden çalıştırarak resetleme işlemi yapmış olmaktayız. Şayet bu uygulama ile arıza düzelmezse eğer birkaç kez tekrarlayabilirsiniz. Ancak arıza düzelmezse hiçbir işlem yapmadan servisi aramalı yardım talebinde bulunabilirsiniz. Bu sayede kombinizi güvenli ve sağlıklı şekilde test ettirebilirsiniz. Sonuç olarak yapmanız gereken tek şey anadolu bölge servisinden servis talebinde bulunabilirsiniz.

Demirdöküm Kalisto Kombiye Su Basma

Yapmanız gereken şey su gösterge barı 1in altını göstermekteyse sol alt kısımda bulunan siyah doldurma musluğu ile kombinizin su basıncını 1.5 bara kadar yükseltmelisiniz. Sonuç olarak kombinizin su barını yükselterek demir döküm kalisto kombinize su vermiş bulunmaktasınız. Bu sayede kombinizin arıza vermemesini engellemiş bulunmaktasınız. Şayet 1’in altında kalırsa kombiniz arıza moduna geçmektedir.

Kombi Basıncı Neden Yükselir?

Birçok evde ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılamada kullanılan kombiler, kimi zaman çeşitli arıza ve sorunlarla karşı karşıya kalabiliyor. Doğalgaz kombilerinde sık rastlanan arıza durumlarından biri de kombi basıncının ya da barın bir anda yükselmesi. Kombi basıncı yükselmesi durumu birçok kombi kullanıcısının başına gelen ve sıkça çözüm aranan bir konu. Peki kombi basıncı neden yükselir? Kombi basıncını düşürmek için neler yapılmalıdır? Tüm bu soruların ve daha fazlasının yanıtı yazımızda sizleri bekliyor!

Kombi Barı Neden Yükselir?

Kombi basıncı ve kombi barı neden yükselir sorusu, kombi kullanıcılarının en çok merak ettiği sorular arasında yer alıyor. Kombi barının yükselmesinin birçok farklı sebebi olabilir. Asıl sebebi bulabilmek için tüm etkenleri göz önünde bulundurmalı ve bu sorunların kombide var olup olmadığından emin olmalısınız.

Kombi Basıncı Yükselmesinin Sebepleri Neler Olabilir?

  • Kombi basıncı yükseliyor ise muhtemel sebeplerden biri doldurma musluğunun açık bırakılmış olmasıdır. Bu yüzden kombi doldurma musluğunu kontrol etmeli ve kapalı durumda olduğundan emin olmalısınız. Kombi doldurma musluğunun kapatılması için iyice sıkılması gerekir ancak hassas bir parça olduğundan kırılmaması için dikkatli olunmalıdır.
  • Kombi basıncı yükselmesinin olası sebeplerinden bir diğeri de doldurma musluğunun kapanmıyor olmasıdır. Kombi musluğunu kapattığınızdan emin olsanız bile eğer muslukta ufak bir kademe dahi açıklık kaldıysa basınç yükselebilir. Bu durumun düzelmesi için arızalı olan doldurma musluğunun yenisiyle değiştirilmesi gerekir.
  • Kombiye su basmak için musluğu kuvvetli bir şekilde çevirdiğinizde parçayı kırabilirsiniz. Eğer doldurma musluğu kırılırsa da kombinin basıncı yükselir. Bu yüzden doldurma musluğunun herhangi bir parçasının kırılması durumunda da musluğun komple değiştirilmesi gerekir.
  • Kombi basıncı neden yükselir sorusunun bir başka cevabı da plaka-ana eşanjör arızasıdır. Plaka-ana eşanjör arızalandığında kombi basıncında kendi kendine yükselmeler meydana gelir. Eğer kombiniz çift eşanjörlü ise sorun plaka eşanjörde; tek eşanjörlü ise sorun ana eşanjörde olabilir.
  • Kombi basıncının yükselmesinde son nedenlerden biri de genleşme tankı havasının eksik ya da membranın delik olmasıdır. Özellikle düzenli olarak bakımı yapılmayan kombilerde genleşme tankının havası kontrol edilemez ve havası eksildiğinde de basınç yükselmesi gibi sorunlar yaşanabilir. Böyle bir sorun yaşanıp yaşanmadığından emin olmak için genleşme tankının havasını kontrol etmeniz eğer hava yok ise hava basmanız gerekir. Eğer genleşme tankının membranı delikse değişim şarttır.

Kombi Basıncı Neden Yükselir

Kombi Basıncı Kaç Olmalı?

Kombide suyun basıncını doğru ayarlamak son derece önemlidir. Kombinin basıncı ne çok fazla olmalı ne de çok düşük olmalıdır. Kombi basıncı kaçta olmalı sorusuna verilebilecek en doğru yanıt 1.5 ile 2 bar seviyesi arası olacaktır. Eğer kombi basıncı 1.5 seviyesinin altındaysa, musluklara veya tesisatın tamamına gönderilen suyun istenen sıcaklıkta olması mümkün olmayabilir. Kombi basıncı gereğinden fazla yükselirse yani 2.5 barın üstüne çıkarsa ise; kombinin güvenlik sistemi devreye girer. Bu durumda da kombinin altından tahliye vanasından suyu boşaltmaya başlar.

Kombi Basıncı 1.5 Bardan 2 Bara Kadar Yükseliyorsa…

Kombi basıncının 1.5 bardan 2 bara kadar yükselmesi bir arıza durumu değildir. Kombiler, kaloriferler açıldığı zaman yanı kış moduna geçildiğinde içinde bulunan suyu kaynatır ve su kaynadıkça çoğalır. Dolayısıyla da basınç değerinde ufak tefek yükselmeler olabilir. Eğer basınç değerini 1.5 bara ayarlamanıza rağmen değer 2 bara kadar çıkıyorsa endişe etmenize gerek yoktur çünkü bu bir sorun değildir.

Kombi Basıncı Sürekli 3 Bar Üzerine Yükseliyorsa…

Kombi basıncı 3 bar olursa ne olur sorusu, kombi basıncı yükselme sorunu yaşayanların en çok merak ettiği soruların başında gelir. Eğer kombi basıncı 3 bar üzerine yükseliyorsa burada bir sorun olduğunu söylemek mümkündür. Kombinin basıncı 3 barı geçtikten sonra cihaz fazla suyu emniyet ventili ile tahliye etmek durumunda kalır. Emniyet ventili bu durumda açılır ve kombideki suyu dışarıya atmaya başlar, daha sonra kombi su akıtır. Kombi neden su akıtır sorusunun muhtemel cevaplarından biri de bu gerekçedir.

Kombi Basınç Yükselmesi Tehlikeli Midir?

Kombi basıncını gösteren basınç göstergesi 3 bar seviyesine çıktığında kombiler genellikle su sızdırmaya başlar. Bu durumda emniyet ventilinden sızan su, emniyet ventilinde bir arıza olduğu anlamına değil; kombi basıncının yüksek olduğu anlamına gelir. Kombi basıncı yükseldiğinde ve kombi su akıtmaya başladığında kombinin su seviyesinin düşürülmesi gerekir. Aksi taktirde su seviyesinin artması su sızdırmaya ve daha farklı sorunlara neden olabilir. Su basıncının düşürülmeyip yükselmeye devam etmesi kombinin arızalanmasına varan durumlara kadar gidebilir.

Kombi Çalışırken Basınç Yükseliyor, Ne Yapmalıyım?

Kombi çalışırken basınç yükseliyor ise öncelikle basınç yükselmesinin temel sebebini bulmalısınız. Kombi basıncı neden yükseliyor sorusuna yukarıda da bahsettiğimiz gibi birden fazla yanıt verilebilir. Bunun için yazının başında saydığımız muhtemel sebepleri inceleyebilir ve sorunun neyden kaynaklı olduğunu saptayabilirsiniz. Kombide basınç yükselmesine sebep olan aksaklıklardan bazılarını kendiniz çözebilirsiniz. Ancak eğer sorun hatalı ya da bozulmuş bir parçadan kaynaklanıyorsa yetkili servise başvurmanız gerekir.

Kombinizin basıncı yüksekse sizler kullanıcı olarak öncelikle doldurma musluğunu kontrol edebilirsiniz. Kombiye su basma işlemi yaptığınız esnada musluğu açık unutmuş olabilirsiniz. Bu yüzden doldurma musluğuna bakmalı açık kalmışsa kapatmalısınız. (Doldurma musluğu genellikle sağa çevrilerek kapatılır.)

Kombi basıncı yükselmesinin en sık karşılaşılan nedenlerinden biri kombiye fazla su basılmış olmasıdır. Isınan su genleşeceğinden sistemdeki havayı sıkıştırır ve basıncın yükselmesine yol açar. Kombinizde küçük basınç artışları meydana geldiğinde öncelikle kombinizin altında bulunan tahliye hortumunu kullanarak basıncı düşürmeyi deneyebilirsiniz. Bu yöntemin yanı sıra ayrıca tesisatın ana tahliye musluğu ya da kalorifer peteklerinizdeki tahliye müşürünü kullanarak da basıncı düşürebilirsiniz. Genellikle mutfak, banyo ya da balkon gibi ıslak alanların birinde ana tahliye musluğu bulunur. Bu musluğu açarak kombi basıncınız normal seviyeye gelene kadar fazla suyu tahliye edebilirsiniz. Kombiniz 1.5-2 bar basınca geldiğinde ana tahliye musluğunu ya da müşürü tekrar sıkarak, işlemi tamamlayabilirsiniz.

Eğer kombinizin su basıncı devamlı olarak düşüyor ve kombiye devamlı su basmak zorunda kalıyorsanız ya da basınç sürekli yükseliyor ve basıncı devamlı düşürmek zorunda kalıyorsanız bu durumda cihazda farklı bir arıza olabilir. Böyle bir durum yaşadığınızda mutlaka teknik servisten yardım almalısınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası