1 yaş öksürük nasıl geçer / One moment, please...

1 Yaş Öksürük Nasıl Geçer

1 yaş öksürük nasıl geçer

Bebeklerde ve çocuklarda kuru öksürük nasıl geçer? Bebeklerde öksürüğe ne iyi gelir?

Bebeklerde ve çocuklarda kuru öksürük nasıl geçer? Bebeklerde öksürüğe ne iyi gelir?

Birçoğumuzun kış aylarında en çok muzdarip olduğu sorunlardan biri geçmek bilmeyen öksürüktür. Bebeğiniz ya da çocuğunuzun kuru öksürüğü varsa evde yapabileceğiniz doğal yöntemler mevcuttur. Grip, soğuk algınlığı ve nezle de görülebilen öksürük tedavisi için doğal yöntemler haberde! Bebeklerde öksürük nasıl geçer, bebeklere öksürük şurubu verilir mi? İbrahim Saraçoğlu bebeklerde öksürük tedavisi:

Özellikle sonbahardan kışa geçerken görülen mevsim değişiklikleri, grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların ortaya çıkmasında öksürük oldukça etkilidir. Hem bedenen hem de ruhen yorgunluk veren bu bulaşıcı hastalıkların her biri, farklı belirtilerle kendini ele verirken bunlar arasında en sık karşılaştığımız şey, öksürüktür. Geçmek bilmeyen inatçı öksürük, yetişkinlerde olduğu gibi bebeklik ve çocukluk döneminde de en çok rastlanan rahatsızlıklardan biridir. Çocuklarda özellikle de gece uykularının bölünmesine neden olarak yaşam kalitesini olumsuz etkilemektedir. Karakteristik özelliklerine göre kuru, balgamlı, boğmaca, hırıltılı, psikojenik ve kurupolmak üzere toplamda 6 çeşidi olan öksürük, yetişkinler tarafından her ne kadar ciddi bir sağlık durumuymuş gibi görülse de aslında her zaman için önemli bir sorun teşkil etmemektedir. Vücudu koruyan bir tür refleks olan öksürük, akciğer enfeksiyonlarındaki ya da solunum yollarındaki balgamın sökülmesi ile kendini gösterir. Boğazda rahatsızlık hissi veren kuru öksürük hali ise bebeklerde 3-4 gün sürebildiği gibi 3-4 haftayı aşkın bir zamanda da görülebilir. Kronikleşen öksürük durumlarında bu rahatsızlığın birkaç gün boyu devam etmesinin nedeni çoğu zaman odanın yeterince havalandırılmamasından kaynaklanır. 

BEBEKLER NEDEN ÖKSÜRÜR? BEBEKLERDE ÖKSÜRÜK NEDENLERİ

bebeklerde öksürüğe ne iyi gelir

bebeklerde öksürüğe ne iyi gelir

Çocuk hastalıkları arasında yaygın görülen öksürük şikayeti, çoğu zaman ciddi bir durumun habercisi olmaz ama verdiği rahatsızlıkla sıkıntı oluşturabilir. Daha çok kuru ve balgamlı olmak üzere 2 şekilde kendini gösteren öksürük alerji ve tahriş edici etkenlerden, solunum yolu rahatsızlıklarından, bronşit, bahar nezlesi ve mukus yani balgam yutma gibi sebeplerden dolayı ortaya çıkabilir.

Kış aylarında soğuyan havayla beraber bebekler fazla miktarda mukuslarını yutarlar ve salgıları boğazın daha da gerisinde birikerek öksürüğe zemin hazırlar. Solunum yolu probleminden ötürü görülen bu öksürmeler çoğu zaman soğuk algınlığı, nezle ve zatürre hastalıklarından dolayı ortaya çıkabilir. Hırıltılı bir solunum ile görülen bronşit ise bebeklerde öksürmeyi tetikler.

Bebek ve çocuklarda öksürükle birlikte ciddi görülen bazı durumlar:

  • Bebek henüz birinci ayını doldurmadıysa,
  • Burnu tıkalı olmamasına rağmen solunum zorluğu yaşıyorsa,
  • Öksürükten kriz geçirip bayıldıysa,
  • Öksürürken dudakları, ağzı ve el parmaklarının rengi mavileşiyorsa,
  • Öksürürken ağızdan kan geliyorsa
  • Her zamankinden daha az aktif ve hareketliyse, vakit kaybetmeden doktora gidilmelidir.

Bebeklerde öksürüğe bitkisel yöntemler

Bebeklerde öksürüğe bitkisel yöntemler

BEBEKLERDE ÖKSÜRÜĞE DOĞAL ÇARELER! ÖKSÜRÜĞE NE İYİ GELİR?

Emzirme dönemindeki bebeğiniz öksürüyorsa düzenli emzirmeniz de fayda vardır. Bebeğe buhar vermek, öksürüğünün yatışmasında etkili olacaktır. Evde sıcak suyu açıp buharlaşma ortamı sağladıktan sonra olabildiğince bebeği banyoda oyalamaya çalışın. Bu esnada direkt olarak kaynar sıcak su ile bebeği sakın temas ettirmeyin. 1 yaşından büyük bir çocuğunuz varsa ılık suya birkaç damla limon damlatın ve bal ekleyip içirin.

Kontrole getirilen çocuklarda gerekli muayeneler yapıldıktan sonra doktor balgamlı bir öksürük görmüşse bu durumda öksürük şurubunun kullanılmasını tavsiye etmemektedir. Öksürme sırasında bebeğin ya da çocuğun yüz üstü pozisyonda tutulup sırtına hafif vurularak balgamın çıkması sağlanmalıdır.

BEBEKLERDE ÖKSÜRME İLE OLUŞABİLECEK BAZI DURUMLAR:

- Ateş
- Boğaz ağrısı
- Burun tıkanıklığı ya da akıntısı
- Sinirlilik
- İştahsızlık
- Gözlerde kızarıklık
- Kol altındaki lenf düğümlerinde, başın arkasında ya da boyunda hafif şişlik
- Uzun zamanlı öksürükler bebeklerde ağız kokusu yapabilir.

Çocuklar için öksürük şurubu

Çocuklar için öksürük şurubu

BEBEK VE ÇOCUKLARDA ÖKSÜRÜK İÇİN DOĞAL TARİFLER!

KARIŞIK ÇAY YAPIMI: Elma kabuğunu güzelce soyduktan sonra çekirdeği ile beraber bir miktar ıhlamuru,1-2 adet karanfili, 1 dilim limonu ve tarçının kabuğunu ılık suda karışım haline getirerek tüketmesini sağlayın. Acı tadının geçmesi için 1 yaşından büyük çocuklarda bal kullanabilirsiniz.

KARABİBER VE PEKMEZ:2 tatlı kaşığı miktarındaki dut pekmezine karabiber ekleyip karıştırın, her gün 1 kez verin. (1 yaşından büyükler için)

IHLAMUR- AYVA YAPRAĞI:Ayva yaprağını ıhlamurla birlikte kaynattığınız zaman öksürmeye iyi gelecektir.

PEKMEZ- TEREYAĞI:1 çorba kaşığı pekmez ile 2 çorba kaşığı tereyağını 1 tatlı kaşığı su miktarında kaynatıp ılık olunca içirin. (+6 yaş için)

çocuk öksürük

çocuk öksürük

PROF. İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN ÖKSÜREN ÇOCUKLARA DOĞAL TEDAVİ

5-6 adet Hatmi çiçeği tomurcuğunu yarım bardak suda 5 dakika kaynatıp ılıtınca çocuğunuza içirin. (3 yaşından büyük çocuklar için öksürük ve astım için)

Soğuk alerjisi olan çocuklar için keçiboynuzu pekmezi önerilmektedir.

NOT: DOKTOR ONAYI ALMADAN KESİNLİKLE DENEMEYİN!

bebeklerde öksürük nasıl geçer

bebeklerde öksürük nasıl geçer

ÇOCUKLAR İÇİN EV YAPIMI ÖKSÜRÜP ŞURUBU TARİFİ

MALZEMELER:

3-4 tutam ıhlamur
 Birkaç dilim limon
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
Süzme çiçek balı
3 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI:

Ihlamur yapraklarını demliğe koyup limon dilimi ilave edin. Ardından ıhlamur yapraklarına sıcak su ekleyip taze zencefilleri ekleyip karıştırın. Zencefilli ıhlamur çayının 5 dakika demlenmesine izin verin. Tüketileceği zaman 1 çay kaşığı miktarında süzme bal döküp karıştırın. Zayıf olan bağışıklık sistemini güçlendirmek için tarçın da koyun. Küçük çocuklar 1 fincanın yarısı kadar, büyük çocuklar fincanın tamamını içebilir.

NOT: Doktor onayı almadan çocuğunuza sakın içirmeyin!

bebek öksürük

bebek öksürük

SOĞUK ALGINLIĞINDA NE YAPILMALI? SOĞUK ALGINLIĞI TEDAVİSİ

Değişen hava koşullarıyla beraber çocuklarda, öksürükten boğaz ağrısına veya burun akıntısından ateşlenmeye kadar birçok şikayet görülebiliyor.

- SOĞUK ALGINLIĞI

Soğuk algınlığı hastalığının oluşması soğuyan havalardan değil virüslerden kaynaklanır. Soğuk algınlığında burun akıntısı, boğaz ağrısı, hapşırma, bitkinlik, iştahsızlık ve sıklıkla ateş görülebilir. Çocuklar soğuk algınlığına yetişkinlere göre çok daha kolay yakalanırlar ve bir yılda 4 ile 8 kez arasında tekrar edebilir.

Soğuk algınlığı tedavisi

Soğuk algınlığı tedavisi

- KORUNMA YÖNTEMLERİ

Mikroplardan korunmak için hapşırma ve öksürme sırasında rastgele hapşırmaktan kaçınmak gerekir. Mikropların yayılmasını önlemek için en ideal yöntem mendil kullanılmasıdır. Yanınızda mendil olmadığı zaman da kolunuzu kıvırarak, ağız ve burnunuzu kolun iç yüzü ile kapatarak öksürmek ve aksırmaktır. 

Mikroplar en kolay ellerden bulaşır. Özellikle çocuklar ellerini burun, yüz ve dudaklarına çok fazla değdirirler ve böylece başkalarından aldıkları mikrobu kendilerine bulaştırır. Bu yüzden kış aylarında sabun ile el yıkama konusunda çocuk ve erişkinler olarak hepimiz daha dikkatli olmalıyız.

bebek öksürük

bebek öksürük

YETİŞKİNLERDE DOĞAL ÖKSÜRÜK TEDAVİSİ İLE BİTKİSEL KÜRLER

Geceleri uykudan uyandıracak kadar şiddetli görülen öksürüklerden kurtulmak için evinizde uygulayabileceğiniz bitkisel yöntemler elbette mevcut. Balgamın olmadığı ya da çok az bir şekilde zorlanarak çıkan balgamın olduğu öksürük çeşidi, kuru öksürük olarak tanımlanır.

Uzun süreli devam eden kuru öksürük nöbetlerini kökünden çözecek tarifler ise şöyle:

SOĞAN VE SU KÜRÜ

Orta büyüklükteki soğanı 6'ya ayırıp üzerine bir buçuk su bardağı kadar su koyarak kaynatın. Ilıdıktan sonra ne soğuk ne sıcak şekilde tüketin. 

SÜT VE GÜL HATMİ

1 su bardağı kadar kaynamış süte 7-8 adet gül hatmi ekleyin. Bir taşım kadar kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp 4-5 dakika ağzı kapalı duracak şekilde demleyin. Her gün 2 defa öğleden önce ev sonra tüketin.

AYVA YAPRAĞI KÜRÜ

1-2 bardak sıcak suya önceden kurutulmuş ayva yapraklarını atın ve 10-15 dakika demleyin. İçine bal döküp, her gün 3 bardak kadar tüketin.

Nilay Keçeci'den karaciğer için sonbahar detoksu!

İLİŞKİLİ HABER

Nilay Keçeci'den karaciğer için sonbahar detoksu!

İnsanlarda üst solunum yolları, mukus adı verilen yapışkan bir madde üretir. Üretilen bu mukus, solunum sırasında dışarıdan havayla birlikte alınan yabancı partiküllerin tutulmasını sağlar. Böylece yabancı partiküller daha alt solunum yollarına inemez. Bu mekanizma sayesinde vücut kendini enfeksiyonlardan korumuş olur. Solunum yollarında üretilen mukusun tahriş olduğu durumlarda ise vücut bu tahriş edici maddeden kurtulmak için öksürük refleksini devreye sokar.

Öksürük Nedir

Öksürük, hava yollarında var olan mukus, mikroorganizma ve diğer yabancı maddelerin vücut dışına atılmasını sağlayan bir reflekstir. reflekstir. Öksürük özellikle çocuklarda çok sık olarak ortaya çıkan bir problemdir. Genellikle kış aylarında ve okul döneminde kendini gösteren öksürük, çocuğun gün içerisinde rahat olmasını, gece huzurlu bir uyku uyumasını engelleyebilir. Ayrıca öksürük ile havaya saçılan partiküller; çocuğun enfeksiyonu kardeşlerine, kreş veya okul arkadaşlarına bulaştırmasına neden olabilir. Dolayısıyla tek bir kişide başlayan rahatsızlık, salgına dönüşebilir. Çocuğun öksürüğü çabuk atlatması, çevresindeki kişilere hastalığı yaymaması için ebeveynler mutlaka öksürük rahatlatıcı ve boğazdaki tahrişi yatıştıran çözümlere yönelmelidir.

Çocuklarda Öksürük Nedenleri Nelerdir?

Çocuklarda öksürük, ebeveynlerin en sık karşılaştığı problemlerden biridir. Her ne kadar öksürük vücudun yabancı madde ve mikroplardan kendini korumak için geliştirdiği bir refleks olsa da çocukların sık sık öksürüğe yakalanması ebeveynleri endişelendirir. Öksürük pek çok farklı duruma bağlı olarak ortaya çıkabilir. Ancak öksürük genellikle ciddi bir problemin göstergesi değildir. Bu nedenle aileler çocukları öksürüğe yakalandığında korkmamalı, çocuğun öksürüğünü hafifletecek çözümlere başvurmalıdır.

Öksürük, kuru ve balgamlı olmak üzere iki farklı alt gruba ayrılabilir. Balgamlı veya diğer adıyla ıslak öksürük, öksürürken balgam adı verilen mukusun dışarı atıldığı ya da dışarı atılıyormuş gibi seslerin çıktığı gruptur. Yani balgamlı öksürük olan bir kişide öksürürken biraz daha hırıltılı sesler duyulur. Kuru öksürük ise herhangi bir balgam çıkışının olmadığı, boğazda birikmiş bir mukus sesinin alınmadığı öksürük türüdür. Kuru ve ıslak öksürüğe sebep olan hastalıklar farklıdır ama bazı rahatsızlıklar hem kuru hem de ıslak öksürük gelişmesine yol açabilir.

Çocuklarda Kuru Öksürük Sebepleri Nelerdir?

Kuru yani balgamsız öksürük, farklı rahatsızlıklara bağlı olarak oluşur. Kuru öksürük, solunum yollarında mukus artışı olmaksızın öksürme refleksinin artış gösterdiği bir durumdur. Aslında kuru öksürük; farenks yani halk arasında boğaz olarak bilinen yapıdaki irritasyona, tahrişe bağlı olarak ortaya çıkar.

Çocuğunuzun öksürüğünün kuru mu yoksa balgamlı mı olduğunu anlamak için öksürürken çocuğunu dinleyebilirsiniz. Çocuğunuz öksürürken temiz olarak adlandırılabilecek bir ses geliyorsa boğazından hırıltı benzeri bir ses gelmiyorsa öksürük türünü kuru olarak belirleyebilirsiniz.

Çocuklarda kuru öksürükle birlikte hapşırma, baş ağrısı, kırgınlık gibi belirtiler görülebilir. Eğer çocuğunuz okuldan, kreşten geldiğinde halsizlik, iyi hissetmeme tarifliyor ve öksürüyorsa hastalık kapmış olabilir. Bu gibi durumlarda öksürüğü rahatlatmak çocuğun kendini daha hızlı toparlamasını sağlayabilir. Çünkü kuru öksürük gece yatarken şiddetini artırıp çocuğunuzun uykusunu bozabilir. Yeterince uyuyamayan, dinlenemeyen çocuk ise hem daha geç toparlanır hem de gün içerisinde enerjisini yükseltemez.

Çocuklarda Balgamlı Öksürük Sebepleri Nelerdir?

Islak ya da diğer adıyla balgamlı öksürük, solunum yollarında mukus salgısının artması sonucu ortaya çıkar. Aslında mukus, solunum yollarının sağlığını koruyan, dışarıdan alınan irritan maddelerin solunum epiteline zarar vermesini engelleyen bir maddedir. Ancak bazı durumlarda mukus, olması gerekenden daha fazla salgılanır. Fazla mukus, solunum yollarında tıkanıklık hissi oluşturarak nefes alıp vermeyi zorlaştırabilir. Vücut bu fazla mukustan kurtulmak için öksürük refleksini devreye sokar. Çocuklarda mukus salgısını artıran durumlar balgamlı öksürüğe neden olur. Aileler çocuklarının ıslak öksürük sorunu yaşadıklarını, öksürürken balgam çıkarmasından anlayabilir. Ancak özellikle küçük çocuklar, öksürükle balgam çıkaramayabilir. Bu durumda aileler çocuklarının öksürük sırasında hırıltılı sesler çıkardığını, çocuğun boğazında bir şey takılıyormuş hissinin oluştuğunu gözlemleyebilir.

Balgamlı öksürük şikayeti olan çocuklarda burun akıntısı, burun tıkanıklığı, ateş gibi belirtiler de görülebilir. Bu belirtilere ek olarak ek olarak özellikle küçük yaştaki çocuklarda, öksürük atakları sonrası iç çekme benzeri bir nefes alma davranışı izlenebilir. Bu durum çocuğun öksürürken yeterince nefes alamamasından kaynaklanır. Öksürük atağı bittiğinde derin bir nefes alan çocukta bu soluk alma davranışı iç çekme şeklinde ortaya çıkar.

Balgamlı öksürük sorunu yaşayan çocukların öksürük atakları gece saatlerinde artış gösterebilir. Bunun sebebi artmış mukusun gündüz vakitlerinde burunda toplanmasıdır. Ancak saat ilerleyip çocuk yattığında mukus salgısı daha aşağılara iner. Boğaz bölgesine inen mukus, öksürme refleksini uyarır. Dolayısıyla çocuklar gece saatlerinde daha sık öksürük atağı yaşar.

Hem balgamlı hem de kuru öksürük, çocukların boğazını tahriş edebilir. Bu irritasyon, hastalığa bağlı tahrişle birleştiğinde solunum yollarında ciddi bir hasar ortaya çıkabilir. Sık sık ya da uzun süre öksüren çocuklarda, boğazda yer alan ses telleri de etkilenebilir ve ses kısıklığı ortaya çıkabilir. Öksürüğe bağlı ses kısıklığı, çocukların hem eğitim hem de sosyal hayatını etkileyen bir durumdur. Aileler, çocuklarının ses tellerinin bu denli etkilenmesine engel olmak için öksürük kronik ve şiddetli bir hal almadan müdahale etmelidir. Çocuktaki öksürüğü rahatlatmak aynı zamanda ses tellerinin de korunmasına yardımcı olur.

Çocuklarda Öksürüğe Ne İyi Gelir?

Çocuklarda öksürük genellikle kendiliğinden geçen bir durumdur. Ancak bazen öksürüğün altında ciddi bir rahatsızlık yatabilir. Özellikle uzun süre geçmeyen kronik öksürük, kanlı öksürük, öksürüğe eşlik eden yüksek ateş gibi durumların varlığında çocuklar mutlaka bir sağlık kuruluşuna götürülmelidir.

Zaten bir çocuk yıl boyu pek çok kez basit viral enfeksiyon geçirir, pek çok kez öksürük sorunuyla karşılaşır. Dolayısıyla bu gibi durumlarda aileler, her zaman ilaca başvurmak yerine basit ve doğal çözümlerle öksürük yatıştırmaya çalışabilir.

Çocuklarda öksürüğün geçirilmesi için uygulanabilecek ilk yöntem nemli havadır. Hava nemlendirici cihazlarla odanızın veya duşta sıcak suyu açıp banyo havasının, nemli olmasını sağlayabilirsiniz. Çocuğunuzun bu nemli havayı 20 dakika kadar solumasını sağlamak, öksürüğü hafifletmeye yardımcı olabilir.

Ilık sıvılar tüketmek de çocukların boğazının rahatlamasına katkıda bulunur. Ilık süt, bitki çayı veya sadece su bile bu konuda size yardımcı olabilir. Öksürüğün yanı sıra viral enfeksiyon gibi durumlarda da bol sıvı tüketmek hastalığın daha çabuk atlatılmasını sağlayabilir.

Dinlenme, öksürüğün geçirilmesinde önemlidir. Çocuğun çok aktif hareket etmemesi, sesini çok fazla kullanmaması öksürüğün daha çabuk gitmesine yardımcı olabilir. Dinlenme hem öksürüğün hem de hastalığın daha iyiye gitmesi için bu denli önemli iken öksürük atakları çocuğun dinlenmesine engel olabilir. Özellikle gece saatlerinde artan öksürük krizleri çocuğun uykusunu böler, çocuk sabah yeterince dinlenmemiş olarak kalkar. Dolayısıyla ebeveynler çocuğunun daha iyi dinlenebilmesi için öksürük rahatlatıcı şuruplar kullanabilir. Böylece çocuk daha rahat uyur, daha iyi dinlenir.

Öksürük sorunu yaşayan çocuklarda hijyene çok dikkat edilmelidir. Öksürürken çocuğun ağzının ve burnunun kapatılması, çocuktaki partiküllerin çevreye yayılmasını önler. Çocuğun ellerini sık sık yıkamak ve çocuğa duş aldırmak da hijyenin önemli bir parçasıdır. Ailelerin hem kendilerinin hijyen kurallarına uyması hem de çocuklarına bu kuralları öğretmesi, çocuğun ileride öksürük sorunu yaşamasının önüne geçmek için yardımcıdır.

Bisolnatur ile Öksürüğünü Rahatlat

Bisolnatur, doğal içerikli bir öksürük şurubudur. Farklı bir deyişle Bisolnatur kimyasal bir ilaç değildir. Çocuğunuzda oluşabilecek hem kuru hem de balgamlı öksürüğü rahatlatır.

Okulların, kreşlerin açılmasıyla birlikte çocuklarda görülen solunum yolu hastalıkları sayısında ciddi bir artış görülür. Solunum yolu hastalıklarının en önemli belirtilerinden biri öksürük olduğu için bu dönemde, çocuklar arasında öksürük yaygınlaşabilir. Öksürük çocuğunuzun huzurunu kaçırır, kreşte veya okuldaki uyumunu bozar. Çocuğunuz öksürük nedeniyle okula gidemeyebilir. Bu durum çocuğunuzun gerek akademik gerek de sosyal anlamda arkadaşlarından geri kalmasına yol açabilir. Çocuğunuzun okul hayatının kesintiye uğramaması, her sabah sağlıklı bir şekilde okuluna gidebilmesi için bitkisel içerik ve baldan oluşan öksürük şurubu Bisolnatur’a başvurabilirsiniz. Doğal içerikli öksürük şurubu Bisolnatur, kuru ve balgamlı öksürüğü rahatlatır, çocuğunuzun sağlığını desteklemek için güvenilir bir çözümdür.

Okulla Birlikte Başlayan Öksürüğe Bisolnatur Nasıl Etki Eder?

Bisolnatur, okulların açılmasıyla sık sık öksürük problemi yaşayan çocuklarda öksürüğü rahatlatır, boğazdaki tahrişi yatıştırır, balgamın atılmasını kolaylaştırır. Peki tüm bunları nasıl yapar? Bisolnatur, içerisinde Poliflav M.A. kompleksi içerir. Bu kompleks, mızrak yapraklı sinir otundan elde edilen polisakkarit fraksiyonu ile kekikten ekstre edilen flavonoid fraksiyonundan oluşur. Bisolnatur ayrıca mukoadezif yani mukoza yapısına yapışma özelliği olan balı da içeriğinde barındırır. Poliflav M.A. kompleksi ve bal birlikte mukoza tabakasının üzerine bir ‘film’ tabakası oluşturur. Bu tabaka, mukozanın dış çevreden irritan yani tahriş edici maddelerle temas etmesini önler. Böylece mukoza tahrişine bağlı ortaya çıkan öksürük refleksi yatıştırılmış olur. Poliflav M.A. kompleksi ve bal ayrıca mukusun nemlendirilmesini destekleyerek vücuttan atılımını kolaylaştırır. Bisolnatur tüm bu özellikleri sayesinde çocuğunuzun sağlığını korumada yardımcıdır.

Öksürüğü rahatlatıcı etkiye sahip Bisolnatur, doğal şeftali, portakal ve limon aromalarını içerir. İçerdiği bu lezzetli aromalar sayesinde çocuğunuza Bisolnatur içirirken zorluk yaşamazsınız. Bisolnatur, ailelerin en büyük çekincelerinden biri olan koruyucu madde açısından da oldukça güvenilirdir. Dolayısıyla çocuğunun sağlığını doğal yollarla korumak isteyen ebeveynler, Bisolnatur’u tercih edebilir. Bisolnatur öksürük şurubu hiçbir renklendirici, koruyucu, tatlandırıcı içermez. Ayrıca Bisolnatur’da gluten ve paraben bulunmaz.

Bisolnatur ebeveynlerin gönül rahatlığıyla tercih edebileceği bir üründür. Ayrıca Bisolnatur, Sağlık Bakanlığı onaylıdır ve 1 yaşından büyük herkesin kullanımına uygundur.

“Bisolnatur’u hangi ölçülerde kullanacağım?’’ sorusu, çok sayıda anne baba tarafından sorulmaktadır. Bisolnatur, 1-6 yaş arası çocuklara her seferinde bir ölçü (5 ml) olmak üzere günde iki kez verilmelidir. 6 yaş üstü çocuklar için ise her seferinde 2 ölçü (10 ml) olarak günde iki kez kullanımı uygundur. Bisolnatur sadece çocuklarda değil yetişkinlerde de etkilidir. Öksürük sorunu yaşayan yetişkinler de Bisolnatur’dan fayda görür. Öksürüğünü rahatlatmak isteyen yetişkinler Bisolnatur’u ihtiyaca göre günde 4 kereye kadar kullanabilir. Yetişkinlerin de her seferinde iki ölçek (10 ml) kullanması tavsiye edilmektedir.

“Bisolnatur’u ne kadar süre kullanmalıyım?’’ sorusu ailelerin merak ettiği bir diğer husustur. Bisolnatur’u, gerek çocuğunuzda gerekse kendinizde öksürük şikayeti geçene kadar kullanabilirsiniz. Çünkü Bisolnatur ilaç değildir, öksürüğü rahatlatır ve sağlığın korunmasına yardımcı olur. Ancak öksürük şikayeti bir haftadan uzun süredir devam ediyorsa, öksürüğe eşlik eden ateş gibi belirtiler varsa doktora başvurmanız faydalı olur.

Çocuklarınızın öksürük nedeniyle okul hayatlarının aksamasını istemiyorsanız size en yakın eczaneden Bisolnatur’u satın alabilirsiniz! Sağlıklı günler dileriz.

Yayınlama Tarihi: 2021-09-01

Son güncellenme Tarihi: 2021-09-01

Bebeklerde Öksürüğe Ne İyi Gelir? Bebeklerde Öksürük Nasıl Geçer? Bebeklerde Öksürüğü En Çabuk Ne Keser?

Öksürük akciğer enfeksiyonlarındaki veya solunum yollarındaki balgamın sökülmesini sağlar. Kuru gıcıklı öksürük, pek ciddi bir sorun olmamakla birlikte, nedeni her zaman bilinemez. Soğuk algınlığı sırasında burun akıntısının geriye giderek solunum borusunu tahriş etmesinden dolayı olabilir. Vücudun ana soluk borusuna yabancı bir cisim kaçmışsa bunun atılmasına yönelik bir çaba olarak da kuru öksürük görülebilir. Çocuğun çevresinde sigara içiliyorsa, sigara dumanı, çocuğun solunum yollarını tahriş ederek kuru öksürüğe sebep olabilir. Kulak enfeksiyonları da kuru öksürüğe yol açabilir.

Neler Yapılmalı
♦ Eğer öksürük balgamlı bir öksürükse, kesinlikle öksürük şurubu kullanmayın. Bu durumda öksürüğün kesilmesi değil, öksürükle birlikte balgamın sökülüp atılması önemlidir. Öksürürken çocuğunuzu yüzükoyun olarak dizinize yatırın, sırtına hafif hafif vurarak balgamın çıkmasına yardımcı olun.
♦ Geceleri öksüren çocuğunuzun yastığının altına destek koyarak dik yatmasını sağlayın. Sümüğün boğazından aşağılara kayarak tahrişe yol açmasını da engellemiş olursunuz. Yüzükoyun veya yan yatırmak da tahrişi önler.
♦ Öksüren çocuğunuzun odasını sürekli nemli tutun. Yanında bir çaydanlık su kaynasın veya bir camı hafif aralık bırakarak odanın havasının kurumasını önleyin. Odayı fazla ısıtmayın.
♦ Yatmadan önce çocuğunuzun boğazını yumuşatmak için ılık bir şeyler verin. Süt salgı oluşumunu artırdığı için 6 aylıktan büyük çocuklara süt vermeyin. 18 aylıktan büyük çocuklar için birkaç damla ılık su içinde eritilmiş bala limon suyu katarak hazırlayacağınız içeceği verebilirsiniz.

Öksürük İçin Doğal Yöntemler

Karışık Çay:Elma kabuğu ve çekirdeği; Bir elmanın kabuğunu soyun, bir kaç da çekirdeğini koyun, birazcık ıhlamur, bir iki karanfil, belki bir tarçın kabuğu.Bir dilim de limon..Bunu üsüttügünüz günlerde sizde için sıcak sıcak ve bolca, ılık ılık çocuğunuza içirin (1 yaşından büyük çocuklar için balla tatlandırabilirsiniz).

Bal & Zencefil:Büyükler için (çocuğunuza kullanmayın) bir tatlı kaşığı bala toz zencefili karıştırarak macun yapıp için (yiyin), boğazınıza çok iyi gelir.

Pekmez & Karabiber:İki tatlı kaşığı dut pekmezine uygun miktarda karabiber katıp karıştırın ve günde bir kaşık verin. Bir iki güne kadar öksürük geçecektir. ( 1 yaş sonrası)

Karışık Çay:Okaliptüs, Hatmi çiçeği, Dal tarçın, Nane, Ihlamur, Meyankökü, Ada çayı, Kekik, Elma kabuğunu karıştırarak, demleme usulu çay yapın ve içirin. 1 yaşından büyük bebekler için bal ile tatlandirilabilir. Daha küçük bebeklerde ise pekmez kullanılabilir.

Bal & Karabiber:1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı bal ile ile karıştırılarak verilir.Ardından da süt. Bu formül biz büyükler için de etkilidir.(1 yaş sonrası )

Tereyağ & Pekmez:2 çorba kaşığı tereyağıyla 1 çorba kaşığı pekmezi azıcık (1 tatlı kaşığı suyla) kaynatın, ılıkken içirin...Hem çok lezzetli hem de öksürüğü şıp diye kesiyor. (6 ay sonrası için)

Karışık Çay:Aktarlardan bulunan "Havlıcan" kökü (1 taneyi 2 kere kaynatabilirsiniz), elma kabuğu, kabuk tarçın ve ıhlamur kaynatılarak balla tatlandırıp içirin.(1 yaş sonrası)

Ihlamur & Ayva Yaprağı:Ihlamurla ile ayva yaprağı beraber kaynatıp verilirse öksürük için iyi bir çözüm olabilir.( 1 yaşından küçük bebekler için )

Soğan Kürü 1: 1 baş beyaz soğan, 1 çay bardağı toz şeker; Soğan piyazlık doğranır ve çukur bir kaba konur. Toz şekerin tümü soğanın üzerini örtecek şekilde dökülür. 1 saat sonra çukur kapta soğanın üstüne kadar suyunu bıraktığını göreceksiniz. Bu sudan istediginiz zaman , istediginiz sıklıkta en az 1 yemek kaşığı içmek gerekir. ( toz şeker yerine bal da konulabilir )

Soğan Kürü 2:Soğanı soyduktan sonra cücüğünü oy. Alttan yorgan iğnesiyle derin delikler aç.Bir çay fincanına yada bardağa soğanı oturt. Oyduğun kısma bal doldur.Bardağa süzüleni verebilirsin.Bu arada bal boşalınca bir kez daha balla doldur.İki kez balın süzülmesi yeterli. Sonra soğanı atabilirsin. Bu miktarı bir gün içinde tüketin. 2-3 gün yapıldığında yeterli oluyor zaten.

Turp Kürü: Küçük bir mandalina büyüklüğündeki siyah turbun üstünden kapak olacak şekilde kesilir. Altıda düz durması için kesilip düzeltilir. Kabak oyacağı ile içi oyularak boşaltılır.Kabuğunu soymuyoruz sadece iyice yıkıyoruz. Küçük bir kasenin içine oturtup içini ağzına kadar balla dolduruyoruz. 8-10 saat sonra balın etkisiyle turbun suyu dışarıya doğru koyduğumuz kasenin içine akıyor.İşte bu suyu kendiniz yada çocuğunuza sabah, öğle akşam birer tatlı kaşığı içiriyoruz. İçimi balla karışık bir tat olduğundan fena sayılmaz hatta alışabilir bile. Yalnız aşağı yukarı 12 saatte bir içine yine birmiktar bal daha ilave ediyoruz ki suyu iyice çıksın. Kasedeki suyu kaşık kaşık içiriyoruz aktıkça. 3-4 gün sonra eğer öksürük geçmezse ikinci bir turp hazırlayabilirsiniz.

Not: Burada yazılanlar sadece tavsiye niteliğindedir.Teşhis ve tedavi için lütfen doktorunuza danışınız.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır