maaş hesaplama robotu / Brüt ve Net Maaş Hesaplama Aracı | WOLVOX 8

Maaş Hesaplama Robotu

maaş hesaplama robotu

Emekli Maaşı Hesaplama (SGK, BAĞKUR, Memur, EYT) 4 A-B-C

emekli maasi hesaplama

Emekli maaşı hesaplama programı ile hızlı bir emekli maaşınızı hesaplayabilirsiniz. Aşağıdaki emekli maaşı hesaplama aracındaki ilgili boşlukları doldurarak hesapla butonuna basınız. Hızlıca ne kadar emekli maaşı alacağınızı hesaplayınız.

 

Emekli maaşı hesaplama programında aşağıdaki boşlukları doldurarak hesaplama butonuna basınız;

  • Emekliliğe esas unvanınız
  • Derece / Kademe
  • Emeklilik Esas Derece / Kademe
  • Hizmet yılı / ayı
  • Kıdem yılı
  • İkramiye yılı

Bu yazımızda SGK emekli maaşı hesaplama, memur emekli maaşı hesaplama, ne kadar emekli maaşı alırım, 4A emekli maaşı hesaplama formülü, SGK emekli maaşı hesaplama, 4A emekli maaşı hesaplama robotu, 4A emekli maaşı hesaplama, bağkur emekli maaşı hesaplama ve EYT emekli maaşı hesaplama formüllerini, programını ve bağlanmasını detaylıca açıklayacağız. Eskiden SGK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı şeklinde olan sigortalar şimdi 4 A, 4 B ve 4 C şekline dönüşmüştür. Yine yazımızda EYT emekli maaşı, Ek göstergeli öğretmen maaşı, malulen emekli maaşının nasıl hesaplandığını detaylıca açıklayacağınız.

emekli maasi hesaplama programi

Emekli Maaşı Hesaplama Formülü

Emekli maaşı hesaplaması, sigortalının çalıştığı süreye ve prim ödeme gün sayısına göre belirlenir. Bu nedenle emekli maaşı hesaplaması yapılırken sigortalının çalıştığı süre ve prim ödeme gün sayısı dikkate alınır. Emekli maaşı hesaplaması için, öncelikle sigortalının aylık brüt kazancı belirlenir. Sigortalının aylık brüt kazancı, SGK’ya bildirilen ücretlerin toplamına eşittir. Ardından, sigortalının prime esas kazancı belirlenir. Emekli maaşı hesaplaması yapılırken, sigortalının prim ödeme gün sayısı da dikkate alınır. Prim ödeme gün sayısı arttıkça, sigortalının emekli maaşı da artar. Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından sigortalar 3’e ayrılmıştır. Bunlar;

  • 4 A emeklisi,
  • 4 B emeklisi
  • 4 C emeklisidir.

Kanun değişmeden önce bunlar SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığıydı. Emekli maaşı hesaplamasında üç ayrı dönem vardır. Bu dönemle öncesi dönem, – arası ve sonrası dönemlerdir. Bu dönemlerde yapılan kanun değişiklikleri sebebiyle emekli maaşı hesaplama şekilleri farklılık göstermektedir.

Emekli maaşı hesaplaması yapılırken, sigortalının prim ödeme gün sayısının yanı sıra, sigortalılık süresi de dikkate alınır. Sigortalılık süresi arttıkça, emekli maaşı da artar. SGK’nın kendi sitesinde maaş hesaplama yapabilirsiniz. Sitenin linki funduszeue.info Aşağıda 4 A Emekli Maaşı Hesaplama, 4 B Emekli Maaşı Hesaplama, 4 C Emekli Maaşı Hesaplama, SGK Emekli Maaşı Hesaplama, Bağkur Emekli Maaşı Hesaplama ve Memur Emekli Maaşı Hesaplama ayrı ayrı ele alınmıştır.

Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım?

Yıllarca bir işte çalışan insanlar emekli olacağı zamanı hayalini kurarken akıllarındaki en önemli soru &#;ne kadar emekli maaşı alırım?&#; oluyor. Emekli maaşı hesaplama işlemi; ödenen prim miktarı, gün sayısı, yaş ve işe bağlama tarihi gibi değişik kriterlere göre değişiyor. Hesaplamanın başında prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş geliyor. Türkiye’de sigorta sisteminde 3 farklı sistem bulunuyor. 4A, 4B ve 4C şeklindedir. SGK’nın maaşını merak edenler için üst tarafta emeklilik hesaplama programı ile hızlıca ne kadar emekli maaşını alacağını hesaplayabilir. e-Devlet platformundan da emekli maaşı hesaplaması yapılabiliyor. Emekli maaşı hesaplamak için öncelikle 5 şartı bilmek gereklidir. Bunlar;

  • Çalışma dönemi boyunca ödenen değişik prim miktarı
  • İşe başlanılan ilk tarih
  • Sigortalılık süresi
  • Ödenmiş prim günü sayısı
  • Kişinin yaşı

İşçi, memur tüm çalışanların ve kendi mesleğini yapan bağımsız olarak çalışan kişilerin emekli olabilmesi için 3 şartın yerine getirilmesi gerekir. Bu şartlardan birisi belirli bir süre sigortalı olma şartıdır. Sigortalılık süresi ile birlikte belirli bir yaşın da tamamlanması gerekir. Emekli olmak için üçüncü şart ise prim ödeme gün sayısıdır. Bu 3 şart bir araya geldiği zaman kişiler emekli olmaya hak kazanırlar. Kişilerin ne zaman emekli olunacağının bilinmesi için 2 tarih oldukça önemlidir. Kişilerin doğum tarihi ve ilk kez sigortalı oldukları tarih hesaplamaya dahil edilir. Ayrıca ne zaman emekli olunacağını etkileyen en önemli faktörlerden birisi de ödenen prim ödeme gün sayısıdır. Emeklilik döneminde belirli bir yaşın tamamlanması ile birlikte doğum tarihi özellikle gün ay ve yıl olarak emeklilik hesabında dikkate alınır.

İlk kez sigortalı oldukları tarih sigortacılık süresini ve hangi şartlara hangi kanuna tabi olduğunun belirlenmesi açısından oldukça önemlidir. Kişilerin emeklilik için prim ödeme gün sayıları ise emeklilik maaşını etkileyen en önemli unsurdur. 3 tarih emeklilikteki yaşı, maaşı ve prim ödeme gün sayılarını etkiler. Emeklilik şartları kapsamında 4a sigortalılık kapsamına tabi olanlar yani SGK’ya tabi olarak çalışanlar için 2 tarih önemlidir. Bu tarihler 8 eylül ve 30 nisan tarihidir. Bu tarihten önce veya daha sonra sigortalılık giriş tarihlerine göre emeklilik şartlarında önemli farklılıklar bulunur. 8 eylül yılından önce ilk kez sigortalı olan bir kişinin emekli olabilmesi için kadınlarda 58 erkeklerde 60 yaşında doldurmak ve gün prim ödemek şartı vardır. Bununla birlikte 7 eylül ’da ilk kez sigortası başlayan bir kişinin bu kişi kadın ise 56 erkek ise 58 yaşında doldurduğu zaman ve prim gün sayısını tamamladığı zaman emekli olmaya hak kazanır.

4A Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır?

Bugün açılımı Sosyal Güvenlik Kurumu olarak bilinen SGK daha önce Sosyal Sigortalar Kurumu veya SSK ismindeydi. Bu kanun öncesinde kendilerini güvence altına almak için prim ödeyenler SSK’ya primlerini ödüyorlardı. Ancak yılında gerçekleştirilen yapılanma sonrasında SSK’ya pirim ödeyen çalışanlar SGK altına girerek 4A sigorta altına dahil edilmeye başlandı. SSK sigortası devrolan yeni düzenleme sonrasında 4A sigortası olarak SSK adı altında yerini aldı.

4a; SSK olarak alınan sosyal güvencenin yeni adıdır olarak verilebilir. Bu sigorta kapsamında özel bir iş yerinde çalışan kimselere sunulan özel haklar ve sözleşme dâhilindeki güvence maddeleri yer alır. Eğer özel bir iş yerinde çalışıyorsanız, zorunlu olarak yatırılması gereken sigortanız 4A sigorta üzerinden belirlenen tutarlar karşılığında maaşınızdan kesilerek sigortaya aktarılır. sayılı kanuna göre bir işveren altında çalışan herkes 4A sigorta ile çalışmaktadır.

​ yılından önce 4A SGK sigorta girişi olanların emekli maaşı hesaplaması kat sayı, aylık bağlama oranı ve gösterge rakamı verileri kullanılarak yapılır. Örnek yılında emekli olacak. 4A emekli maaşı hesaplamasına şu şekilde yapılır;

  • Bu durumda yılına ait verilere bakılır. Yani, emekli olacağı yıldan bir yıl öncesine ait değerlere bakılır.
  • Gösterge rakamının hesaplanması için kişinin yıllık ortalama kazancı hesaplanır.
  • Bu hesaplama yapılırken kişiye ait son 10 yıllık kazanç değerlendirilir.
  • Daha sonra bu kişinin 10 yıllık kazancı toplamı 10’ a bölünür ve yıllık ortalama kazancı bulunur.
  • Bu hesaplama sonrasında bulunan rakam, gösterge tablosu ile karşılaştırılarak en yakın değer, gösterge rakamı olarak kabul edilir.
  • Hesaplamada kullanılacak kat sayı için değer olarak belirlenmiştir.
  • Aylık bağlanma oranı ise %60 olarak kabul edilmektedir.
  • Buna göre yılından önce 4A SGK kaydı olan bir kişinin emekli maaşının hesaplanması şu formül ile gerçekleştirilmektedir:

SONUÇ: Gösterge Rakamı X Aylık Bağlama Oranı X Katsayı = 4 A emekli maaşı şeklindedir.

​ &#; yılları arasında 4A SGK sigorta girişi olan emeklilerin emekli maaş hesaplaması ise yılındakinden daha farklıdır. &#; yılları arasında emekli maaşı hesaplamalarında yıl öncesinde olduğu gibi gösterge rakamı kullanılmamaktadır. Gösterge rakamı yerine güncelleme katsayısı kullanılmaktadır.

  • Buna göre – yılları arasında 4 A girişi olan kişilerin emekli maaşları şu formül ile hesaplanacaktır:

Güncelleme Kat Sayısı X Aylık Bağlanma Oranı = 4 A emekli maaşı şeklindedir.

  • ​ yılından sonra yapılan hesaplamalarda ise formül tekrar değiştirilmiştir. Buna göre yılından sonra SGK kaydı bulunan kişilerin emekli maaşları şu şekilde:

Aylık Kazancın Ortalaması X Bağlanma Oranı = 4 A emekli maaşı şeklindedir.

emekli maasi hesaplama formulu

4B Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır?

Eski kanunda döneminde ayrı olarak işleyen SSK ve BAĞ-KUR sigortaları yapılan düzenlemeler ve değişimler sonrasında SGK çatısı altında birleşti. Daha önce SSK olarak anılan sigorta biçimi 4A olarak; daha önce BAĞ-KUR olarak adlandırılan sigorta biçimi 4B sigorta olarak SGK çatısı altında yerini aldı. “4B sigorta nedir?” sorusunun cevabı bu sigorta altında bulunan kişiler daha çok bir işveren altında çalışmayan ve kendi mesleğini, işini yapan kişilerdir. Sanatkarlar, mühendisler, avukatlar, mali müşavirler, kendi işini kurmuş kişiler, dışarıdan freelance iş yapan ve sigorta primlerini kendileri ödeyen kimseler bu gruba girebilir.

Serbest meslek çalışanları ve esnaflar da 4B sigortası kapsamına girer. 4B sözleşmeli personeller, bağlı oldukları bir işveren olmasa da belirli iş alanlarında birlikte çalışan kimseler olabilir. Genel olarak bağımsız olsa da bir iş yerine bağlı olarak çalışan kimseler de bu sigorta grubu altında 4B kadrolu olarak yer alabilir “4B sözleşmeli personel nedir?” bu alanda en çok karşımıza çıkan sorular arasında yer alır. Belirli bir iş yerinde kendi primlerini yine kendi dışarıdan ödeyerek çalışan kimseler aynı zamanda bu iş yeri ile sözleşmeli olarak çalışabilir.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) internet sitesinde &#;Emekli olursam ne kadar maaş alırım&#; uygulamasını erişime açtı. Emekli maaşı hesaplanırken çalışma günü, prim ödemesi gibi bir çok kritere bakılıyor. SGK&#;nın internet sitesinde maaş ve emeklilik zamanı bilgileriyle birlikte, kesinlik içermeden emekli olduğunuzda alacağınız maaşı belirtiyor. 4B Bağkur sigortasına sahip olan kişiler SGK üzerinden emekli olduğunda ne kadar maaş alabileceğini e devlet üzerinden öğrenebilir. E devlet üzerinden linki funduszeue.info?dispatcherMethod=aylikHesaplaSayfa Karşınıza çıkan sayfada T.C. Kimlik numaranızı girmeniz, sonrasında da tarım veya esnaf sigortası seçeneklerine göre işlem yapmanız gerekiyor. Sonrasında yaklaşık olarak ne kadar emekli maaşını alacağınızı hesaplayacaktır.

  • Öncesi 4B Emekli Maaşı Hesaplama:

Gösterge Rakamı X Aylık Bağlama Oranı X Katsayı = 4 B emekli maaşı şeklindedir.

  • – Arası 4B Emekli Maaşı Hesaplama:

Güncelleme Kat Sayısı X Aylık Bağlanma Oranı = 4 B emekli maaşı şeklindedir.

  • yılından sonrası 4B Emekli Maaşı Hesaplama:

Aylık Kazancın Ortalaması X Bağlanma Oranı = 4 B emekli maaşı şeklindedir.

4C Emekli Maaşı Hesaplama Nasıl Yapılır?

“4C nedir?” ya da “4C sigorta nedir?” yine SGK kapsamındaki sigorta çeşitlerinde en sık karşılaşılan sorular arasında yer alır. Tıpkı 4A ve 4B gibi 4C de SGK öncesinde devam eden ayrı sigorta türüydü. Emekli sandığı olarak bilinen bu sistemde yapılan düzenleme sonrasında yılında SGK altına 4C olarak girmiştir. 4C sigorta kapsamına hizmet için çalışanlar, muhtarlar ve kadrolu çalışanlar dahildir.

Yine kendi işini yapan kimselerin ve sanatçıların da içerisinde yer aldığı bu grupta aynı zamanda belirli bir süre sözleşmeli olarak çalışan kimseler de yer alır. 4C sigorta hakkındaki bilgilere ulaşmak için e-Devlet üzerinden sigorta hizmet dökümünüzü görüntüleyebilirsiniz. 4C maaş sorgulamaları için eğer bir kuruma bağlı olarak çalışıyorsanız maaş bordronuzu insan kaynaklarında talep ederek öğrenebilirsiniz. 4 C emekli maaşı hesaplanırken öncesi ve sonrası şeklinde 2’ye ayrılır.

  • yılından önce göreve başlayanların maaş hesaplanması aşağıdaki hususlar dikkate alınarak yapılacaktır:

Memur emekli aylığı hesaplanırken; memurun sayılı Kanunun maddesindeki gösterge rakamı, aynı kanunun ekindeki I ve II sayılı cetveldeki ek gösterge rakamı, her yıl güncellenen memur maaş katsayısı, taban aylığı ve kıdem aylığı, memurun unvanına göre sayılı Kanunun ek maddesinde yer alan oran, özel hizmet tazminatı, varsa diğer tazminatları (makam, görev, temsil), ve memurun hizmet süresi dikkate alınır.

  • yılından sonra göreve başlayan memurların emekli maaş hesabının yapılmasında şu formül uygulanmaktadır:

Ortalama Aylık Kazanç X Aylık Bağlama Oranı = Emekli Aylığı

sgk emekli maasi hesaplama

SSK Emekli Maaşı Hesaplama Nasıl Yapılır?

​Üstte belirttiğimiz üzere SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı yılında yapılan değişiklikle Sosyal Sigortalar Kurumu bünyesinde toplanmıştır. SSK’da bu değişiklikle beraber SGK çatısı altına girmiştir. SSK’nın bir diğer 4 A’dır. SSK emekli maaş hesaplaması 3 döneme göre değişir. Bunlar;

  •  yılı öncesi,
  • – yılları arası
  • sonrası dönemdir.
  • yılı öncesi SSK emekli maaşı hesaplama şu şekilde yapılmaktadır:

Gösterge Rakamı X Aylık Bağlama Oranı X Katsayı = 4 A emekli maaşı

  • &#; yılları arasında SSK emekli maaşı hesaplama şu şekilde yapılmaktadır:

Güncelleme Kat Sayısı X Aylık Bağlanma Oranı = 4 A emekli maaşı

  • yılından sonrası SSK emekli maaşı hesaplama şu şekilde yapılmaktadır:

Aylık Kazancın Ortalaması X Bağlanma Oranı = 4 A emekli maaşı

Memur Emekli Maaşı Hesaplama Nasıl Yapılır?

Memurlar görev yaptığı zamana göre kademe ve derece ilerlemesine tabidir. Memurlar, görev yaptıkları süreler arttıkça kademeleri ve buna bağlı olarak dereceleri artmaktadır. Memuriyet bakımından 1. Derece en yüksek derecedir. 1. Derece kıdeme yükselmiş memurlar için öngörülen ek gösterge ’dür. Derece ve dereceye karşılık gelen ek gösterge arttıkça kişinin emekliliğinde alacağı maaş da ve ikramiyeleri artmaktadır. yılından önce göreve başlayan memurların maaş hesaplanması aşağıdaki hususlar dikkate alınarak yapılacaktır:

Memur maaşlarının hesaplanması yılından öncesi ve yılın sonrası göreve başlayanlar bakımından 2 farklı şekilde hesaplanır.

  • yılından önce göreve başlayan memurların emekli maaşı hesaplaması şu şekilde yapılır:

Memur emekli maaşı hesaplanırken; memurun sayılı Kanunun maddesindeki gösterge rakamı, aynı kanunun ekindeki I ve II sayılı cetveldeki ek gösterge rakamı, her yıl güncellenen memur maaş katsayısı, taban aylığı ve kıdem aylığı, memurun unvanına göre sayılı Kanunun ek maddesinde yer alan oran, özel hizmet tazminatı, varsa diğer tazminatları (makam, görev, temsil), ve memurun hizmet süresi dikkate alınır.

  • yılından sonra göreve başlayan memurların emekli maaşı hesaplaması şu şekilde yapılır:

Ortalama Aylık Kazanç X Aylık Bağlama Oranı = Emekli Aylığı

memur emekli maasi hesaplama

BAĞKUR Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır?

​Bağkur emeklisi şimdiki adı 4 B emekli maaşı hesaplaması 4 A’da olduğu gibi 3 ayrı döneme göre hesaplanmaktadır. Buna göre 4 B’li kişilerin emekli maaşları, yılı öncesi, – yılları arası ve sonrası dönemlere göre farklı usullerde hesaplanacaktır.

  • Öncesi 4B Emekli Maaşı Hesaplama:

Gösterge Rakamı X Aylık Bağlama Oranı X Katsayı = 4 B emekli maaşı şeklindedir.

yılından önce 4 B sigorta kaydı bulunan kişilerin emekli maaşı, 1 tam yıl prim ödemesi gerçekleşmiş ise primin %70’i maaş olarak bağlanmaktadır.

  • – Arası 4B Emekli Maaşı Hesaplama:

Güncelleme Kat Sayısı X Aylık Bağlanma Oranı = 4 B emekli maaşı şeklindedir.

yılları arası toplam prim gün sayısı / Toplam prim gün sayısı = Ağırlıklı ortalama şeklindedir.

  • yılından sonrası 4B Emekli Maaşı Hesaplama:

Ağırlıklı ortalama x Aylık bağlama oranı= 4B emekli maaşı

Büyüme hızı ve TÜFE rakamları ortalaması =Ağırlıklı ortalama

yılı sonrası yatan toplam prim gün sayısı / Toplam prim gün sayısı=Dönem ağırlığı

EYT Emekli Maaşı Hesaplama Nasıl Yapılır? 

Emekli maaşı hesaplaması, çalışma günü, prim ödemesi, sigorta başlangıç yılı gibi pek çok kritere göre değişiklik gösteriyor. EYT düzenlemesi kapsamında emekli olan SGK’lı, Bağkurlu ve Emekli Sandığına bağlı çalışanların emekli maaş hesaplaması birbirinden farklılık göstermektedir. EYT ile beraber emekli olan 4 A emeklisi, 4 B emeklisi ve 4 C emeklilerinin maaş hesaplaması birbirinden farklılık göstermektedir.

  • 4 A emeklilerinin (kanundan önceki adıyla SSK emeklileri) maaşlarının hesaplaması 3 ayrı döneme ayrılmıştır. Buna göre yılı öncesi, – yılları arası ve yılı sonrası dönemi sigorta kaydı olan kişilerin emekli maaş hesaplaması farklı usullerde yapılacaktır.
  • 4 B kapsamında emekli olan BAĞ-KUR’lu kişilerin EYT düzenlemesi ile emekli olması da dönemler bakımından ayrı usullere tabi kılınmıştır. Buna göre yılı öncesi, – yılları arası ve yılı sonrası dönemi sigorta kaydı olan kişilerin emekli maaş hesaplaması farklı usullerde yapılacaktır.
  • 4 C kapsamında emekli olan Emekli Sandığı’na tabi kişilerin EYT düzenlemesi ile emekli olması da dönemlere ayrılmıştır. Buna göre öncesi ve sonrası olarak 2 ayı hesaplama usulü mevuttur.

Malulen Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır?

Malulen emekli maaşı;Ülkemizde işyerinde meydana kalan kaza sonrası engelli kalan çalışanlar SGK tarafından malulen emekli maaşı bağlanır. Malulen emekli maaşı; yalnızca belirli şartları taşıyan kişilere bağlanıyor. Malulen emekli olan kişilerin emekli maaşı hesaplanırken, prim ödemeleri göz önünde bulundurulur. Malulen emekli maaşları, yıllık enflasyon oranlarına bağlı olarak değişiklik göstermekle birlikte kişilere aylık bağlanabilmesi için kişilerin birtakım başvuru şartlarını taşıyor olmaları gerekiyor.

Malulen emekli olma şartlarını aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • Kişinin engelli olmadan önce en az 15 yıl boyunca sigortalı çalışmış olması ve sigorta primlerinin yatırılmış olması
  • Engelli kişinin en az gün boyunca bakıma muhtaç olması ya da çalışma durumunun olmaması(Bu şartları taşıyan kişilerde prim günü şartı aranmıyor)
  • Engelli kişinin engel durumuna ilişkin engelli raporunun ilgili birimlere beyan edilmiş olması

Yukarıdaki başvuru şartlarını taşıyan kişilerin otomatik bir şekilde ilgili kuruma malul oldukları iletiliyor. Kişilerin malulen emekli olabilmeleri için engel durumlarına ilişkin mutlaka heyet raporu almış olmaları gerekiyor.

Malulen emekli olmak isteyen kişilerin en az %40 engel oranına sahip olmaları gerekiyor. Engel oranı %40 ile %49 arasında olanların 18 yıllık sigortalı olmaları gerekirken, engel oranı %50 ile %59 aralığında olanların ise en az 16 yıllık sigortalılık sürelerinin mevcut olması gerekiyor. Malulen emekli maaşı; prim ödenme gün sayısına, ödenen prime esas kazanca ve engelli kişideki engel oranına bağlı olarak farklılık gösterebiliyor. Yani malulen emekli olan kişilere eşit miktarda bir maaş bağlanmıyor.

Malulen emekli maaşını belirleyen faktörleri aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • Başvuru sahibinin ödenmiş prim gün sayısı
  • Başvuru sahibinin prime esas kazancı (aylık aldığı son maaş)
  • Başvuru sahibindeki mevcut engel oranı
  • Başvuru sahibinin 4A, 4B ya da 4C sigorta türlerinden hangisine mensup olduğu

yılında ortalama malulen emekli maaşlarını aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz;

  • SSK ortalama emekli maaşı: TL
  • Bağkur ortalama emekli maaşı: TL
  • Emekli Sandığı ortalama emekli maaşı: TL

EYT maaş hesaplama tablosu: SGK ile EYT emekli maaş hesaplaması nasıl yapılır?

Değerli funduszeue.info okurları.

funduszeue.info ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak funduszeue.info yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca funduszeue.info yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler funduszeue.info yorum sayfalarında paylaşılamaz.

funduszeue.info yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve funduszeue.info bunlardan sorumlu tutulamaz.

funduszeue.info yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Brüt Ücret ₺Yasal Kesintiler ₺Net Ücret ₺İlave ₺Maaş ₺
SGK + İşsizlikVergiAsgari
Geçim
İndirimi
(Eş ve Çocuk durumu)
Çalışan
SGK
Primi
Çalışan
İşsizlik
Sigortası
Damga
Vergisi
Gelir
DilimGelir
Vergisi
1Ocak

,00

0,000,000,000,000,00Asgari Geçim İndirimi
ve
yılları arasında
geçerlidir.

itibarıyla,
sayılı
Gelir Vergisi Kanunu
İle Bazı Kanunlarda
Değişiklik Yapılmasına
Dair Kanun'un
3. Maddesi,
b) Fıkrası kapsamında;

sayılı
Gelir Vergisi
Kanunu'nun
32 nci maddesi
(Asgari Geçim İndirimi)
yürürlükten
kaldırılmıştır.
0,00Ocak1
2Şubat

,00

0,000,000,000,000,000,00Şubat2
3Mart

,00

0,000,000,000,000,000,00Mart3
4Nisan

,00

0,000,000,000,000,000,00Nisan4
5Mayıs

,00

0,000,000,000,000,000,00Mayıs5
6Haziran

,00

0,000,000,000,000,000,00Haziran6
7Temmuz

,50

0,000,000,000,000,000,00Temmuz7
8Ağustos

,50

0,000,000,000,000,000,00Ağustos8
9Eylül

,50

0,000,000,000,000,000,00Eylül9
10Ekim

,50

0,000,000,000,000,000,00Ekim10
11Kasım

,50

0,000,000,000,000,000,00Kasım11
12Aralık

,50

0,000,000,000,000,000,00Aralık12

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası