pişmanlık zammı hesaplama / Yeni Gecikme Zammı, Gecikme Faizi, Pişmanlık Zammı ve Tecil Faizi Oranı | PwC Türkiye

Pişmanlık Zammı Hesaplama

pişmanlık zammı hesaplama

Özet

21 Temmuz tarihli Resmî Gazetede yayımlanan;

  • Cumhurbaşkanı Kararıyla, gecikme zammı oranı aylık %2,5 olarak yeniden belirlenmiştir. Yasal düzenleme gereği, gecikme zammı oranının değişmesiyle birlikte, gecikme faizi oranı ve pişmanlık zammı oranı da %2,5 olmuştur. Yeni oran, 21 Temmuz tarihinde yürürlüğe girmiştir. 
  • Tahsilat Genel Tebliğiyle, tecil faizi oranı yıllık %24 olarak yeniden belirlenmiştir. Yeni oran, 21 Temmuz tarihinde yürürlüğe girmiştir.

1. Yeni Gecikme Zammı Oranı

tarihli Resmî Gazetede yayımlanan tarih ve sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla, sayılı Kanun’un maddesinde yer alan gecikme zammı oranı her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzere %2,5 olarak yeniden belirlenmiştir. Böylece tarihinden beri yürürlükte olan aylık %1,60 gecikme zammı oranı, %2,5’e çıkmış olmaktadır.

Karar tarihinde yürürlüğe girmiştir. Buna göre;

  • Vadesi tarihinden önce gelmesine rağmen, bu tarih itibariyle henüz ödenmemiş olan, 
  • Vadesi tarihinden sonra gelen ancak vadesinde ödenmeyen, kamu borçlarına, yeni gecikme zammı oranı uygulanacaktır.

Gecikme zammı uygulamasıyla ilgili ayrıntılı açıklama yapılması gerekli görülmemekle birlikte, aşağıdaki özet bilgilerin hatırlatılmasında yarar görülmüştür:

  • Ay kesirlerine isabet eden gecikme zammı günlük olarak hesaplanır. Hesaplamada 1 ay 30 gün olarak dikkate alınır ve günlük gecikme zammı oranı, (aylık oran/30) formülüyle bulunur.
  • Tam aylar için gecikme zammı aşağıdaki formülle hesaplanır:
Gecikme zammı tutarı = Aylık gecikme zammı oranı x ay sayısı x gecikme zammı uygulanacak tutar 
  • Ay kesirleri için gecikme zammı aşağıdaki formülle hesaplanır:
Gecikme zammı tutarı = Günlük gecikme zammı oranı x gün sayısı x gecikme zammı uygulanacak tutar 
  •  Gecikme zammı oranının yeniden belirlendiği hallerde, zammın hesaplanmasında aşağıdaki şekilde işlem yapılır:

- Aylık esasa göre gecikme zammının hesaplandığı bir aylık süre içindeki bir tarihte oran değişikliği yapılırsa, bu bir aylık sürenin tamamına eski oran uygulanır.

- Ay kesirleri için zammın hesaplanması günlük esasa göre yapılırsa, Cumhurbaşkanlığı kararının yürürlüğe girdiği gün dahil olmak üzere daha sonraki günler için yeni oran, yürürlük tarihinden önceki günler için ise eski oran dikkate alınır.

2. Yeni Gecikme Faizi Oranı

Vergi Usul Kanunu’nun maddesinde yer alan düzenleme nedeniyle, gecikme faizi gecikme zammı oranında uygulandığından, sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla yapılan değişiklik gecikme faizini de değiştirmiş olup, tarihinden itibaren uygulanacak gecikme faizi oranı %2,5 olmuştur.

Yasal düzenlemelere göre;

  • Gecikme faizinin hesabında ay kesirleri dikkate alınmamakta, 
  • Gecikme faizi aşağıdaki formülle hesaplanmaktadır:
Gecikme faizi tutarı = Gecikme zammı oranı x ay sayısı x gecikme faizi uygulanacak tutar 

3. Yeni Pişmanlık Zammı Oranı

Vergi Usul Kanunu’nun maddesinde yer alan düzenleme nedeniyle, pişmanlık zammı gecikme zammı oranında uygulandığından, sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla yapılan değişiklik pişmanlık zammı oranını da değiştirmiş olup, tarihinden itibaren uygulanacak pişmanlık zammı oranı %2,5 olmuştur.

Yasal düzenlemelere göre; 

  • Pişmanlık zammı hesabında ay kesirleri tam ay sayılmakta, 
  • Pişmanlık zammı aşağıdaki formülle hesaplanmakta,
Pişmanlık zammı tutarı = Ödeme süresi geçen vergi tutarı x gecikme zammı oranı x borcun normal vade tarihi ile ödendiği tarih arasında geçen ay sayısı.
  • İdarece tarh edilen vergilerde ve tahakkuku tahsile bağlı vergilerde pişmanlık hükümleri uygulanmamakta, 
  • Pişmanlıktan ancak talebin yazılı olması halinde yararlanılabilmekte, 
  • Pişmanlık hükümlerinin uygulanması, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının kesilmesini engellememektedir.

4. Tecil Faizi Oranı

tarihli Resmî Gazetede yayımlanan Seri: C, 6 sıra funduszeue.info Tahsilât Genel Tebliğiyle, sayılı Kanun’un maddesine göre tecil ve taksitlendirilen kamu alacaklarına uygulanan tecil faizi yıllık %24 olarak yeniden belirlenmiştir. Böylece tarihinden beri yürürlükte olan yıllık %15 tecil faizi oranı, yıllık %24’e çıkartılmıştır.

Tebliğle belirlenen yeni tecil faizi oranı, Tebliğin yayımı tarihi olan tarihinde yürürlüğe girmiştir. Buna göre;

  • tarihinden itibaren yapılacak başvurulara dayanılarak tecil edilen kamu alacaklarına yıllık %24, 
  • Bu tarihten önce yapılan müracaatlara dayanılarak tecil edilecek olan amme alacakları ile bu tarihten önce tecil edilmiş ve tecil şartlarına uygun olarak ödenmekte olan amme alacaklarına tecil şartlarına uygun olarak ödendikleri sürece müracaat tarihlerinden itibaren eski tecil faizi oranında (%15), 
  • Tebliğin yayımı tarihinden önce tecil talebinde bulunulmuş ve talep kabul edilerek tecil edilmiş amme alacaklarına yönelik tecilin ihlal edilmiş olması ancak, yeni talepler üzerine yeniden tecil yapılması (tecilin geçerli sayılması) halinde, Tebliğin yayımlandığı tarihe kadar eski tecil faizi oranında (%15), bu tarihten sonra ödenmesi gereken taksit tutarlarına ise %24, 

oranında tecil faizi uygulanacaktır. 

Tecil faizi uygulamasıyla ilgili ayrıntılı açıklama yapılması gerekli görülmemekle birlikte, aşağıdaki özet bilgilerin hatırlatılmasında yarar görülmüştür:

  • Tecil ancak borçlunun yazılı başvurusu üzerine yapılabilmektedir. Borçlarının tecil ve taksitlendirilmesini talep eden borçluların, "Tecil ve Taksitlendirme Talep Formu" ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu form, Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde yer almaktadır. 
  • Tecil, talep edilmesi halinde alacaklı kamu idaresi veya tahsil dairesi tarafından zorunlu olarak yerine getirilmesi gereken bir işlem değildir. Alacaklı idare, zamanında ödenmeyen kamu alacağı için icra takibine başlama veya icrayı devam ettirme halinde borçlunun çok zor durumda kalacağını öngörür ve takdir ederse, yasal düzenleme çerçevesinde alacağını tecil edebilir ve taksitlendirebilir. 
  • Tecil ve taksitlendirme talebinde bulunan borçluların "çok zor durumda" olup olmadıklarının tespitinde, likidite oranı kullanılmakta ve bu oran sonucunda tespit edilen çok zor durum derecesine uygun olarak tecil süresi belirlenmektedir. Bilanço esasına göre defter tutan borçluların çok zor durum halinin tespitinde kullanılacak formül aşağıdaki gibidir:
Likidite Oranı = (Dönen Varlıklar- Stoklar) / Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar

- Likidite oranının 1'den büyük olması durumunda borç tecil edilmemektedir. 

- Likidite oranının 1 veya 1'den küçük ve 0,5'den büyük olması durumunda 12 aya kadar tecil yapılabilmektedir. 

- Likidite oranının 0,5 veya 0,5'den küçük olması durumunda ise borçlar 24 aya kadar tecil edilebilmektedir.

  • Tecil kural olarak teminat gösterilmiş olmak şartıyla yapılabilmektedir. Ancak borçlunun alacaklı tahsil daireleri itibarıyla tecil edilen borçlarının toplamı lirayı geçmemesi halinde teminat şartı aranmamaktadır. Bu tutarın üzerindeki borçların tecilinde, gösterilmesi zorunlu teminat tutarı lirayı aşan kısmın yarısıdır
  • Herhangi bir haciz uygulaması olmadan tecil edilen borçlar için alınan teminatlar; tecil şartlarına uygun olarak yapılan ödemeler sonucunda kalan tecilli borç tutarının, zorunlu teminat tutarının altına inmesi durumunda yapılan ödemeler nispetinde ve bölünebilir nitelikte olması şartıyla iade edilmektedir. 
  • Tecil faizi oranı yıllık olarak belirlenmekte, basit faiz usulü kullanılarak başvuru tarihinden ödeme tarihine kadar geçen süre için ödenecek taksit tutarları üzerinden hesaplanmaktadır. 
  • Tecil faizinin hesaplanmasında kullanılan basit faiz usulü formülü aşağıdaki gibidir:. 
Tecil Faizi = (Taksit Tutarı x Yıllık Tecil Faizi Oranı x Gün Sayısı) /
  • Tecil ve taksitlendirme talebinde bulunanların, tecil edilen borçlarını taksit ödeme sürelerinden önce ödemesi mümkündür. Bu durumda, erken ödenen tutara, tecil müracaat tarihinden ödemenin yapıldığı tarihe kadar geçen süre için tecil faizi hesaplanır. 
  • Tecil ve taksitlendirilmiş borçlar çeşitli nedenlerde tecil şartlarına uygun olarak ödenemeyebilir. Bu durumda, tecil ihlal edilmiş sayılmaktadır. Tecil şartlarını ihlal edenlerin, tecilin geçerli sayılması için tecile yetkili makamlara yapacakları başvuru üzerine bu makamlarca gerekli değerlendirme yapıldıktan sonra tecilin geçerli sayılmasına karar verilebilir. 
  • Tecil şartlarının ihlal edilmiş olması, gerekli şartların oluşmuş olması halinde daha önce tecil edilmiş olan alacağın yeniden tecil edilmesine engel değildir. 
  • Tecil edilen borç tutarının % 10’u ödenmedikçe borçluya, ilgili tahsil dairesine borcu bulunmadığını gösteren yazı verilmemektedir.
  • Aşağıdaki vergiler tecil edilmemektedir:
    • Geçici Vergi 
    • Özel Tüketim Vergisi 
    • Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi 
    • Özel İletişim Vergisi 
    • Harçlar.

Katma değer vergisi borçları, /2 sayılı Tahsilat İç Genelgesinde belirlenen koşullar ve sınırlar çerçevesinde tecil edilebilmektedir.

Tebliğde ayrıca, sayılı Kanun’un maddesine göre belirlenen tecil faizinin belirli yüzdesi esas alınarak Kanun’un 48/A maddesine göre tecil edilen alacaklar için hesaplanan tecil faizi oranının yeni belirlenen oran ve uygulama esasları dikkate alınarak tespit edileceği belirtilmiştir.

5. Dönemler İtibariyle Gecikme Zammı, Gecikme Faizi ve Pişmanlık Zammı Oranları 

GECİKME ZAMMI, GECİKME FAİZİ VE PİŞMANLIK ZAMMI ORANLARI

Dönem

BKK/Cumhurbaşkanlığı Kararı

Oran (%)

Tarih

No

/

4

/

3

/

2,5

/

1,95

/

1,40

62

2

2,5

2

1,6

2,5

6. Dönemler İtibariyle Tecil Faizi Oranları

TECİL FAİZİ ORANLARI

Dönem

Oran (Yıllık %)

Yasal Düzenleme

30,00

seri funduszeue.info Tahsilât Genel Tebliği

24,00

seri funduszeue.info Tahsilât Genel Tebliği

19,00

Tahsilât Genel Tebliği Seri: C Sıra No: 1

12,00

Tahsilât Genel Tebliği Seri: C Sıra No: 2

22,00

Tahsilât Genel Tebliği Seri: C Sıra No: 3

19,00

Tahsilât Genel Tebliği Seri: C Sıra No: 4

15,00

Tahsilât Genel Tebliği Seri: C Sıra No: 5

24,00

Tahsilât Genel Tebliği Seri: C Sıra No: 6

7. Tahsilat Genel Tebliğ Değişiklikleri

tarih ve sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’la; 

  • sayılı Kanun’un maddesinin birinci fıkrasında yapılan değişiklikle, Karayolları Genel Müdürlüğünün işletiminde olan otoyollar ile köprülerden geçiş ücretlerini ödemeden geçiş yaptığı tespit edilen araç sahiplerince ödemesiz geçiş tarihini izleyen on beş gün içinde geçiş ücretinin ödenmediği durumlarda, 15 günlük süreyi takip eden 30 gün içinde geçiş ücreti ile idari para cezasının geçiş ücretinin 1 katı tutarında ödenmesi halinde, kalan 3 kat idari para cezasının tahsilinden vazgeçileceği,
  • sayılı Kanun’a eklenen geçici 6. maddeyle, sayılı Kanun’un yürürlüğe girdiği tarihinden geriye doğru kırkbeş gün öncesine kadar ücret ödemeden yapılan geçişler için de Kanun’un maddesinde yapılan değişiklikten yararlanılabileceği,

hükme bağlanmıştır.

tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Seri:B Sıra No Tahsilat Genel Tebliğiyle, özetlenen düzenlemelere ilişkin açıklamalar yapılmıştır.

Öte yandan, sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un maddesiyle sayılı Kabahatler Kanunu’nun maddesinin altıncı fıkrasında değişiklik yapılarak;

Kabahatler Kanunu’na 1 aylık genel ödeme süresi getirilerek, idari para cezalarının düzenlendiği kanunlarda ödeme süresine yer verilmemiş olması halinde, idari para cezalarının 1 ay içinde ödenmesi,

İdari para cezalarında indirim uygulamasının, dava açma süresi içinde yapılan ödemeler yerine, ödeme süresi içinde yapılan ödemelere tatbik edilmesi, öngörülmüştür.

Tebliğ ile sayılı Kabahatler Kanununda yapılan değişikliklerin uygulamasına ilişkin açıklamalar yapılmaktadır.

tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Seri:B Sıra No Tahsilat Genel Tebliğiyle, bu düzenlemeye ilişkin açıklamalar yapılmıştır. 

İlgili Karar ve Tebliğ metinlerine aşağıdaki bağlantılar yardımıyla ulaşabilirsiniz.

Bağkur gecikme zammı hesaplama

Bağkur hesaplama gecikme zammı

Burada gecikmiş vergi borçları için gecikme faizi veya gecikme zammını hesaplayabilirsiniz.

Aşağıdaki hesaplama aracına gecikme zammını öğrenmek istediğiniz devlete olan borcun (vergi, resim, harç, ceza vs.) vade tarihini, ödeme yapacağınız tarihi ve borç tutarını girdikten sonra hesapla butonuna basınız.

Hesaplama bağkur gecikme zammı

1. Ay kesirleri için gecikme zammı hesaplaması yapılırken günlük gecikme zammı oranı, gün sayısı ve gecikme zammı uygulanacak tutar çarpılmalıdır. Bu sayede gecikme zammı kolayca hesaplanabilir.

Gecikme Zammı ve Faizi hesaplanırken ilgili ayda oran değişmişse, sadece oranın değiştiği ay için geçerli olmak üzere hesaplamada önceki oran kullanılır.

bağkur ihya hesaplama

SGK gecikme zammı hesaplamanız için öncelikle yazının sonundaki linke tıklayınız. Açılan sayfada sizden borcunuzun döneminin ayı, aynı şekilde yılı ve borç tutarınız bilgileri istenmektedir. Bu bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde giriniz. Ve alt kısımda yer alan resmi ya da özel seçeneklerinden size uygun olanını seçiniz. Son olarak hesapla butonuna basınız.

2. Tam aylar için gecikme zammı hesaplaması yapılırken aylık gecikme zammı oranı, ay sayısı ve gecikme zammı uygulanacak tutar çarpılmalıdır. Bu sayede gecikme zammı kolayca hesaplanabilir.

Zammı hesaplama bağkur gecikme

Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan ödeme vadesi geçmiş sigorta prim borçlarının gecikme zammı ve faiz hesaplaması Sayılı Kanunun maddesi esas alınarak yapılmaktadır.

SGK gecikme zammı hesaplama ödemediğiniz primler sonucunda gecikme faizinin hesaplanması ile alakalı bir yapıdır.  SGK Gecikme Zammı Hesaplama Nasıl Yapılır?

Hesaplama gecikme bağkur zammı

SGK'nın web sitesi üzerinden gecikme zammı hesaplaması yapılabilir. İnternet üzerinden SGK gecikme zammı nasıl yapılır? sorusunu çoğu kişi merak ediyor. Şimdi size vereceğimiz linke tıklayarak doğrudan gecikme zammı hesaplama sitesine yönlendirileceksiniz. Sizler de SGK gecikme zammını hesaplamak için funduszeue.info bu linke tıklayarak hesaplama yapabilirsiniz.

Bağkur prim geri alma hesaplama

(Verginin tarhı: Vergi alacağının kanunlarda gösterilen matrah ve oranlar üzerinden hesaplanarak miktarının belirlenmesi.) (İkmalen Tarh: Daha önceden tarh etmiş bir vergiyle ilgili olarak, beyannamenin yanlış verilmesi veya sonradan ortaya çıkan bilgi ve belgelere göre yeni vergi verilmesi gerektiğinin ortaya çıkması durumunda yapılan tarh.) (Re'sen Tarh : Takdir komisyonları tarafından belirlenen veya vergi incelemesi yapmaya yetkili olanlarca düzenlenmiş vergi inceleme raporlarında belirtilen matrah veya matrah kısmı üzerinden yapılan tarh işlemi.) (İdarece Yapılan Tarh: Vergi yükümlüsünün kanunlarda belirtilen sürelerde müracaat etmeyerek verginin tarhını geciktirmesi veya aynı kanunlarda beyanname vermek gibi kendilerine yüklenen sorumlulukları yerine getirmemeleri durumunda kanunen belirlenen matrahlar üzerinden idarece tarh ettirilmesi.)

Zammı gecikme bağkur hesaplama

Bağ-Kur Gecikme Zammı Hesaplama. Bağ-Kur sosyal güvencesine sahip olan kişilerin ilk üç ay içinde bir ile on iki basamak arasında basamak seçme imkanı vardır.

Bağkur borç hesaplama programı

Örneğin 5 ay 10 gün gecikme varsa, 10 günlük süre için faiz hesaplanmaz. Gecikme Zammı ve Gecikme Faizi Oranları Ne Kadardır?

Hesaplama bağkur gecikme zammı

SGK gecikme zammı hesaplama ödemediğiniz primler sonucunda gecikme faizinin hesaplanması ile alakalı bir yapıdır. SSK gecikme zammı hesaplama için yazının sonunda vermiş olduğumuz bağlantıya tıklayarak hızlı ve kolay bir şekilde hesaplama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Gecikme faizi oranı ile tarihleri arasındaki vergiler/ödemeler için %1,4, ile tarihleri arasında 62 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile %2 olarak belirlenmiştir.

Hesaplama gecikme zammı bağkur

Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama sayesinde kuruma gitmeden mevcut olan borçlarınızı da öğrenebilirsiniz. Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama işlemi için ilk olarak yazımızın sonunda yer alan linki tıkayarak, çok kısa bir sürede kurumun sayfasına ulaşabilirsiniz. Bağlantıya tıkladıktan sonra açılan sayfada sizden Sosyal Güvenlik Kurumuna ait olan toplam borcunuz hakkında bilgiler talep eder. Sosyal Güvenlik Kurumu gecikme zammını hesaplama işlemi için ilk sistemde yer alan borç döneminin ayı ve aynı zamanda yıl bilgilerini eksiksiz, doğru bir şekilde sisteme aktarmanız gerekir. Ayrıca borç toplamını da sisteme aktardıktan sonra resmi ya da özel seçenekleri ile ilgili olan kısmı seçtikten sonra ise hesapla butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Bağ-Kur’un prim ve diğer alacaklarının süresi içinde, tam olarak ödenmemesi durumunda, ödenmeyen kısmı, sürenin bitmiş olduğu tarihten ilk üç aylık bir sürede her ay için yüzde iki ya da yüzde üç oranında gecikme zammı uygulanır. Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama sistemi ile mevcut borç bilginizi öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda her ay için yer alan tutarlara ödeme süresinin bitmiş olduğu tarihten itibaren borç ödeninceye kadar ayrı ayrı Hazine Müsteşarlığı tarafından açıklanan ve bir önceki aya ait Türk Lirası cinsinden iskontolu ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetlerinin aylık ortama gecikme zammı, bileşik bazda uygulanarak gecikme zammı hesaplanır. Fakat ödemenin yapıldığı ay için gecikme zammı günlük olacak şekilde hesaplanır. Bu tür işlemleriniz için Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama sisteminden yararlanabilirsiniz.

Sizden istenilen bu bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde yazdığınızda SGK gecikme zammı hesaplama işleminizi gerçekleştirmiş olacaksınız. Bu sistem sayesinde aynı anda birden fazla döneme ait borcunuzun gecikme zammını hesaplayabilirsiniz.

Gecikme zammı hesaplama bağkur

1- Vergiyle ilgili dava açılmamışsa, ilgili vergi kanununda belirtilen vade tarihi (son ödeme tarihi) ile en son yapılan tarhiyatın tahakkuk (mükellef tarafından kabul edilip ödenmesi) tarihine kadar geçen süreler için; (Tahakkuk : Tarh edilen verginin mükellef / vergi yükümlüsü tarafından kabul edilmesi sonucunda verginin kesinleşmesidir.)

2- Vergiyle ilgili dava açılmışsa, verginin ödenmemiş kısmı için ilgili vergi kanununda belirtilen vade tarihi ile yargı kararırın tebli tarihine kadar geçen süreler için;

Bağkur prim satın alma hesaplama

Bağ-Kur sosyal güvencesi bağımsız bir şekilde çalışan bireylerin kurumu olmaktadır. Yani, kendi için ve aynı zamanda kendi hesabına çalışanların sigorta primi ödediği bir kurumdur. Bağ-Kur sosyal güvencesine sahip olan bireyler kendi sigorta primlerini kendisi öder. Çünkü kendileri hem işveren hem de çalışan konumundadır. Uygulamada vergi ödeyen bireyler, şirket ortakları da Bağ-Kur sosyal güvencesine sahiptir. Asgari ücretin en az yüzde otuz iki oranında sigorta primi ödemeleri gerekir. Bağ-Kur ya da Bağ-Kur işlevi ve aynı zamanda görevleri tamamen iştikrakçilerden prim almak emekliliğini sağlamak olarak tanımlanır. Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama işlemi ile toplamda ne kadar ödemeniz gerektiğini çok kısa bir süre içerisinde öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama sistemi ile ödeyemediğiniz sigorta priminin ne kadar olduğunu da öğrenebilirsiniz. Bağ-Kur sosyal güvencesine sahip olan bireylerin ilk girdiği tarihten sonra seçilen basamağın bir üst basamağa yükseltilmesi gerekir. bu tür bilgileri Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama sisteminden kolay bir şekilde elde edebilirsiniz.

Bağkur borç hesaplama

sayılı kanunda uygulamanın nasıl olacağı açıklanmıştır. Ancak kanunda zaman içinde yapılan değişiklikler nedeniyle farklı tarihler için farklı oranlar kullanılarak hesaplanmaktadır. Şu anda uygulanan güncel gecikme zammı oranı aylık %2,50'dır. Ancak öncesi vadeler için farklı oranlar kullanılmaktadır. Hesaplama aracı tüm bu değişen oranları kullanarak işlem yapmaktadır.

Yasal düzenleme gereği, gecikme zammı oranının değişmesiyle birlikte, gecikme faizi oranı ve pişmanlık zammı oranı da %2,5 olmuştur.

Bağkur primi hesaplama

Etiketler:sgk gecikme zammısgk gecikme zammı hesaplamasgk gecikme zammı işlemisgk gecikme zammı nasıl yapılır

SGK gecikme zammı hesaplama işleminizi gerçekleştirebilmeniz için yazının sonunda vereceğim bağlantıya tıklayınız. Böylelikle online olarak hızlı ve kolay bir şekilde birden çok gecikme zammı hesaplama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bağkur prim hesaplama tablosu

Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.

SGK gecikme zammı ve prim süresi tam olarak ödenmediğinde ceza söz konusu olabilir. Bir aylık sürede %10 ve daha sonraki ay için %2 gecikme zammı uygulanmaktadır. Ay kesirleri tam ay şeklinde hesaplanabilir. Gecikme zammı sadece prim alacak kişiler için uygulanır. Aynı zamanda tutarın zam da prim miktarı %20'yi geçmez.

Bağkur gecikme zammı hesaplama

Borç Dönemi Yıl. Borç Tutarı(YTL)(#,##) Gecikme Zammı.  SGK Gecikme Zammı Hesaplama ©

Are online casinos a thing

Geciktirdiğiniz devlete olan borçlara (vergi, resim, harç, ceza vs.) uygulanacak gecikme zammını hesaplamak için buraya tıklayın.

Gecikme zammı oranı aylık %1, 6 olarak belirlenmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile bu oran yürürlüğe girmiştir. Yasal düzenlemeden kaynaklı gecikme zammı oranı değişebilir. Gecikme faizi oranı ve pişmanlık zammı oranı %1,6 olarak değiştirilmiştir. tarihinden itibaren SGK gecikme zammı oranı %1,6'dır.

Genting highland casino online games

SGK gecikme zammı hesaplama işlemi için yazımızı okumanız ve anlatılanları doğru ve eksiksiz bir biçimde gerçekleştirmeniz yeterli olacaktır.

Bağkur ihya hesaplama

3- Uzlaşılan vergilerde uzlaşılan vergi miktarına uygulanmak üzere verginin vadesi ile uzlaşma tarihine kadar geçen süreler için;

Bağkur gecikme zammı hesaplama

Bağ-Kur sosyal güvencesi genellikle devlet ve hem de özel sektörde çalışma imkanı olmayan kişilerin daha sonraki dönemlerde emekli olmalarına yardım eden bir sigorta türüdür. Bağ-Kur sosyal güvencesi çerçevesinde Emekli Sandığı ve hem de Sosyal Sigortalar Kurumu üstünden sigorta prim ödemesi yapılmayan bireylere Bağ-Kur üstünden sağlık, emeklilik hizmeti verilmeye çalışılır. Bu çerçevede on beş veyahut yirmi beş senelik ödemeler yapılmaktadır. Yapılmış olan sigorta prim ödemeleri sonuç kısmında belirlenen yaşın geçilmesi ve bazı şartların sağlanması halinde Bağ-Kur emeklisi olabilirsiniz. Böylelikle ilerleyen dönemlerde geçmiş senelerde yapmış olduğunuz ödemeleri karşılığını aylık yahut üç aylık bir biçimde alabilirsiniz. Türkiye de hassaten sağlık alanında çok büyük bir yarar sağlayan bu sistemde ödeme yaptığınız ve aynı anda emekli olduğunuz zamanlarda sağlık hizmetlerinden yaklaşık yüzde yirmi oranında bir fiyat ödemek suretiyle yararlanabilirsiniz. Sağlık sigortası ile ücreti çok yüksek olan ilaçları, daha düşük bir ücretle olabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Bağ-Kur sosyal güvencesine sahip olan bireylere sunduğu diğer bir hizmet ise Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama işlemidir. Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama sistemi ile merak ettiğiniz her bilgiye erişim sağlayabilirsiniz. Aynı süre içinde SSK, Bağ-Kur veyahut Emekli Sandığı sigorta primi ödemesi yapıyor olmanız ve hem de emekli olmanız mümkün olmamaktadır. Lakin eşiniz veya çocuklarınız için Bağ-Kur sigorta primini ödemek suretiyle, onların emekli olmasını sağlayabilirsiniz. Bağ-Kur sigorta primlerini ödeyemediğiniz hallerde Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama sistemi ile öğrenebilirsiniz. Basamak usulüne göre çalışanlar sistemde ödeme yapılmış olan zaman, görülebilen azami basamak, yaş, giriş ve aynı anda emekli olma tarihlerine göre emeklilik zamanında geri ödeme yapılmaktadır. Bu tür bilgileri daha güvenilir bir biçimde öğrenebilmek için Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama sistemini kullanabilirsiniz.

Gecikme zammı aylık olarak hesaplanır. Tam aydan eksik günler / ay küsüratları için, aylık oran 30'a bölünerek bulunan günlük oran, gün sayılı ile çarpılarak hesaplama yapılır.

Bağkur gecikme hesaplama zammı

Gecikme faizi hesaplamasında tam aylar dikkate alınır. Ay küsürleri / tam aya tamamlanmayan gün sayıları dikkate alınmaz. Örneğin 5 ay 10 gün gecikme varsa, 10 günlük süre için faiz hesaplanmaz.

Gecikme hesaplama bağkur zammı

Böylelikle SGK gecikme zammı hesaplama işlemlerinizi tamamlamış olacaksınız. Bu sistem üzerinden aynı anda farklı dönemlere ait borcunuzun gecikme zammını da hesaplayabilirsiniz.

Wintrillions

% 34,50 – Prim Hesaplama Oranı. ,50 – Hesaplanan Asgari Bağkur Primi (30 Günlük). ,55 – % 5 İndirim ( Bağkur Prim borcu olmayan işverene yapılan indirim).

Bağkur primi hesaplama

Bağ-Kur sosyal güvencesi bağımsız bir biçimde çalışan insanların kurumu olur. Yani, kendi için ve hem de kendi hesabına çalışanların sigorta primi ödediği bir kurumdur. Bağ-Kur sosyal güvencesine sahip olan bireyler kendi sigorta primlerini kendisi öder. Çünkü kendileri hem işveren aynı zamanda çalışan konumundadır. Uygulamada vergi ödeyen bireyler, şirket ortakları da Bağ-Kur sosyal güvencesine sahiptir. Minimum ücretin minimum yüzde otuz iki oranında sigorta primi ödemeleri gerekmektedir. Bağ-Kur veyahut Bağ-Kur işlevi ve hem de görevleri toptan iştikrakçilerden prim almak emekliliğini sağlamak olarak tanımlanır. Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama işlemi ile toplamda ne kadar ödemeniz gerektiğini çok kısa bir zaman içinde öğrenebilirsiniz. Aynı anda Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama sistemi ile ödeyemediğiniz sigorta priminin ne kadar olduğunu da öğrenebilirsiniz. Bağ-Kur sosyal güvencesine sahip olan insanların ilk girdiği tarihten sonra seçilen basamağın bir üst basamağa yükseltilmesi gerekmektedir. bu tür bilgileri Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama sisteminden kolay bir biçimde elde edebilirsiniz.

Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama işlemi için ilk olarak yazımızın sonunda yer alan linki tıkayarak, çok kısa bir sürede kurumun sayfasına ulaşabilirsiniz.

Bağkur hesaplama gecikme zammı

Bağ-Kur sosyal güvencesine sahip olan bireylerin ilk üç ay içerisinde bir ile on iki basamak arasında basamak seçme imkanı vardır. Üç ay içerisinde başvuru yapılmadı sürece Bağ-Kur sosyal güvencesi eskiden birinci basamaktan başlatılıyordu. Birinci basamaktan on ikinci basamağa kadar Bağ-Kur tarafından yılda bir kere yükseltilir. On üçüncü basamak ile yirmi dördüncü basamak arası basamak yükseltme işlemi içim iki yıl beklemek ve aynı zamanda prim borcunun bulunmaması gibi şartları vardır. Bu tür işlemleriniz için Bağ-Kur gecikme zammı hesaplama sistemini kullanabilirsiniz.

Bağkur borçlanma hesaplama

Böylelikle online olarak hızlı ve kolay bir şekilde birden çok gecikme zammı hesaplama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bağkur gecikme zammı hesaplama

  • Amatic (Book of Aztec, Lovely Lady, Book of Fortune);
  • Yggdrasil (MultiFly!, HippoPop, Cazino Cosmos);
  • NetEnt (Space Wars, Dead or Alive 2 Feature Buy, Divine Fortune);
  • Play’n Go (Book of Dead, Legacy of Dead, Rich Wilde and the Tome of Madness);
  • Thunderkick (Midas Golden Touch, Big Fin Bay, Beat the Beast: Griffin’s Gold);
  • Microgaming (The Finer Reels of Life, Immortal Romance, Book of Oz);
  • Red Tiger (Gonzo’s Quest Megaways, What the Fox MegaWays, Wild Hot Chilli Reels);
  • Spinomenal (Majestic King, Book of Guardians, 4 Horsemen);
  • Boongo (Sun of Egypt 2, Book of Sun: Multichance, Hit the Gold!).

Bağkur gecikme zammı hesaplama

Yeni Gecikme Zammı ve Tecil Faizi Oranı

1. Yeni Gecikme Zammı Oranı

tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun maddesine göre tarihinden itibaren aylık %1,6 oranında uygulanan gecikme zammı oranı tarihinden itibaren %2,5 olarak yeniden belirlenmiştir.

2. Yeni Gecikme Faizi Oranı

Vergi Usul Kanunu’nun maddesinde yer alan düzenleme nedeniyle, gecikme faizi gecikme zammı oranında uygulandığından, sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla yapılan değişiklik gecikme faizini de değiştirmiş olup, tarihinden itibaren uygulanacak gecikme faizi oranı %2,5 olmuştur. 

3. Yeni Pişmanlık Zammı Oranı

Vergi Usul Kanununun maddesinde yer alan düzenleme nedeniyle, pişmanlık zammı gecikme oranında uygulanacağından, sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla yapılan değişiklik pişmanlık zammı oranını da değiştirmiş olup tarihinden itibaren uygulanacak pişmanlık zammı oranı %2,5 olmuştur.

4. Yeni Tecil Faizi Oranı

tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Seri: C, 6 sıra funduszeue.info Tahsilât Genel Tebliğiyle, sayılı Kanun’un maddesine göre tecil ve taksitlendirilen kamu alacaklarına uygulanan tecil faizi yıllık %24 olarak yeniden belirlenmiştir. Böylece tarihinden beri yürürlükte olan yıllık %15 tecil faizi oranı, yıllık %24’e çıkarılmıştır. 

5. Dönemler İtibariyle Gecikme Zammı, Gecikme Faizi ve Pişmanlık Zammı Oranları

Gecikme Zammı Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Gecikme Zammı Nedir?

Amme alacaklarının vaktinde ödenmemesi durumunda uygulanan zama verilen isim Gecikme Zammıdır.  Zamanında tahakkuk etmemiş vergiye istinaden ortaya çıkan durumda ise gecikme faizi oluşur. Gecikme zammı ve gecikme faizi birbirinden farklıdır.

Gecikme Zammı Hangi Tür Borçlara İstinaden Uygulanır?

Gecikme zammının uygulandığı borç türlerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

  • Devleteait borçlar
  • Vilayethususi idarelerine ve belediyelere ait vergi, harç, resim, ceza tahkik vetakiplerine ait para cezası, muhakeme masrafı, vergi cezası gibi kamuborçlarına uygulanır.

Gecikme Zammı Hesaplama Nasıl Yapılır?

Gecikme zammı hesaplama nasıl yapılır sorusu, gecikme zammı uygulanan kişi / kurumların en çok sorduğu sorulardan biri.

Ödenmesi gereken borca istinaden, ana para ile beraber tarih eşliğinde gecikme zammı hesaplaması yapılmaktadır. Hesaplama, kat sayı üzerinden verilen yüzde ile birlikte yapılır. Gecikme Zammı Formülü aşağıdaki gibidir;

Gecikme zammı tutarı = Aylık gecikme zammıoranı x ay sayısı x gecikme zammı uygulanacak tutar

Gecikmezammı hesaplaması çok da basit değildir, hesaplaması birden çok değişkene bağlıolduğundan çoğu zaman kişilerin bireysel olarak yapması pek de kolay olmamaktadıfunduszeue.info bu amaca yönelik bulunan hesaplama araçları bulunmaktadır. Belirligerekli bilgileri girdiğinizde otomatik olarak size gecikme zammı hesaplamasıyapan bu tip araçlara girilmesi gereken bilgiler aşağıdaki gibidir;

 &#; Borç tutarı

 &#; Vade tarihi

 &#; Ödeme tarihi

Logo İşbaşı Ekibi Özel Not: Gecikme zammı ve gecikme faizi birbirine çok karıştırılan iki farklı kavramdıfunduszeue.infoe zammı var olan kamu borcunun ödenmemesi ile ortaya çıkan durumdur. Bu bilgiye istinaden gecikme zammı, gecikme faizi ile beraber, devlet bünyesinde verilmiş olan yüzdenin anapara ile çarpılması üzerinden ortaya çıkarılmaktadır.

Kullanan 10 kişiden 9&#;unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı&#;nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

Gecikme Zammı Oranı Nedir?

Gecikme zammı hesaplama adına uygulanan şu anki güncel oran aylık %1,60&#;dır. Fakat öncesi vadeler için farklı oranlar kullanılmaktadıfunduszeue.infoıca, sayılı kanunda gecikme zammı uygulamasının nasıl olacağı ayrıca net bir şekilde açıklanmıştır.

Vergide Pişmanlık Başvurusu Nedir ?

Pişmanlık Zammı, ödeme süresi geçmiş vergisibulunan mükellefin, uygulanacak gecikme zammı oranında bir zamla birlikte haberverme tarihinden başlayarak on beş gün içinde ödemesidir.

Pişmanlık Zammı Oranı Nedir?

sayılı Kanunun Maddesinde değinildiği üzere pişmanlık zammı, ödemenin geciktiği her ay için, gecikme zammı oranında hesaplanmaktadır. Pişmanlık zammı oranı, Nisan &#;dan bu yana aylık yüzde 2,5 olarak uygulanmaktadır.

Pişmanlık Zammına Dair Önemli Bir Not: Eğer mükellefin pişmanlık talebi kabul edildiyse, beyannamelere 1. derece 1 kat usulsüzlük cezası kesilir.

Pişmanlık Başvurusundan Kimler Faydalanabilir?

Vergi Usul Kanunu&#;nda yer alan Maddeye istinadenpişmanlık başvurusu yapabilmek içi, kişinin vergi ziyaının doğmuş olmasıgerekir. Buna ek olarak pişmanlık başvurusunu yapabilmek için aşağıdakişartların da gerçekleşmesi gerekmektedir.

  • Mükellefin kanuna aykırıdavranışını, kendiliğinden haber vermesi (üçüncü bir kişi tarafından ihbaredilmemiş olması)
  • Mükellefin pişmanlık talebineilişkin dilekçeyi veriliş tarihinden itibaren 15 gün içerisinde vermiş olması.
  • İlgili kanuna aykırı durumu,herhangi bir vergi incelemesi başlamadan önce veya takdir komisyonunabaşvurulmadan önce, kendisi haber vermiş olması
  • Mükellefin pişmanlık hükümlerine göretahakkuk ettirdiği vergilerini ve bu vergileri pişmanlık zammı ile birliktehaber verme tarihinden başlayarak 15 gün içinde ödemesi gerekmektedir.

Pişmanlık Zammı Uygulanabilen Vergi Türleri;

  • Gelir vergisi,
  • Kurumlar vergisi
  • Katma değer vergisi
  • Özel tüketim vergisi
  • Veraset ve intikal vergisi
  • Banka ve sigorta muamelelerivergisi.

Pişmanlık Zammı Uygulanmayan Vergi Türleri;

  • Gümrük Vergisi
  • Emlak Vergisi

Siz de kullanan 10 kişiden 9’unun önerdiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile e fatura ve e arşiv faturalarınızı dilediğiniz yerden kolaylıkla kesebilir ve saniyeler içinde gönderebilirsiniz. Oturduğunuz yerden 15 dakika gibi çok kısa bir sürede ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçebilir Yıllık e fatura kontör hediyesinden yararlanabilirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9&#;unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı&#;nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası