win7 imaj alma programı / bilgisayar imaj alma programı ve anlatımı

Win7 Imaj Alma Programı

win7 imaj alma programı

bilgisayar imaj alma programı ve anlatımı

arkadaşlar daha önceleri norton ghost programını kullanıyordum. imaj almak için. windows 10'de programın etkinleştirme dosyası olmadığı için, kullanamadım. küçük boyutlu, ücretsiz program olan, Active@ Disk Image programını denedim program gayet başarılı. program ingilizce fakat jaws için türkçeleştirme dosyası hazırladım. klasör içindeki dosyaları gerekli yere kopyalarsanız, türkçe olarak kullana bilirsiniz. programın kullanımı çok basit. program vede anlatımını şu linkten indire bilirsiniz. boyut 12 mb

funduszeue.info

klasör içinde aşağıdaki anlatım mevcut.

imaj alma:
1. klasör içindeki Active@ Disk Image funduszeue.info adlı programı tıklayın. program tarafımdan portableye çevrilmiştir. kurulum gerekmez. program açıldıktan sonra, disk ımage seçeneğini enter yapın.
2. karşınıza diskinizdeki bölümler çıkar. buradan imajını yani yedeğini alacağınız rocal disk c üzerine gelip. aralık tuşuna basarak işaretleyip. tabla ileri seçeneğini bulup tıklayın.
3. karşınıza çıkan alanda yedeği alacağınız yeri gözat seçeneğini tıklayarak c diski haricinde d diski veya filaş bellek gibi, bir yer göstere bilirsiniz. istersenizde direk tabla ileri seçeneğini tıklayın. program otamatik olarak d diskine kaydedecektir.
4. karşınıza sıkıştırma seçenekleri çıkacaktır. burada normal sıkıştırmayı önermişler. normal sıkıştırma seçeneği üzerinde tab basın.
5. karşınıza alınacak imaj şeklinde iki tane seçenek sunuyor. birinci seçenek tek dosya seçeneği bu seçenek alınan imajı tek dosya halinde alıyor. ikinci seçenekte alacağınız imajı istediğiniz boyutlara bölerek alıyor. bir dosyayı rarlarken, partlara bölüyormuş gibi düşünün aynen o şekilde. sabit boyutlu parçalara böl seçeneği üzerine gelip tab bastığınızda, aşağı yukarı yön tuşları ile, kaç gb veya mb olarak yedek almasını istiyorsanız, seçe bilirsiniz.
ben birinci seçenek olan tekdosya olarak imaj aldım. parçalara bölerek imaj aldığınızda, kaç parçaya böldüyseniz, tek tek böldüğünüz parçaları göstermeniz gerekir. onun için tek dosya olarak imaj alınması daha mantıklı.
6. tabla ilerlediğinizde, şifre alanları gelir. alacağınız imaj yani yedeğe şifre koya bilirsiniz. istersenizde, bu şifre alanlarını boş geçe bilirsiniz. şifre koyma mecburiyeti yok. ben şifre alanlarını boş geçtim.
imaj açıklaması denilen yerede açıklama olarak birşey yaza bilirsiniz. ben aykut pc imajı yazdım. istersenizde boş geçerek, ileri seçeneğini bulup tıklayın.
7. karşınıza çıkan oluşturma sonrası doğrula seçeneği tam olarak ne işe yarıyor anlayamadım. işaretleyerekte,  işaretlemedende imaj aldım bir fark göremedim. onun için bu seçeneği işaretleyin.
8. bir tab bastığınızda, yedeği aldıktan sonra bilgisayarı kapat seçeneğini işaretlerseniz, yedek alma işlemi bittiğinde, bilgisayar kapanacaktır. bu seçenek imaj almayı başlatıp bilgisayar başından ayrılacaksanız, imaj alma tamamlandığında bilgisayar kapanacaktır.
bir tab daha bastığınızda, yedek alırken pencereyi gizle seçeneğini bu seçeneğide işaretlediğinizde, yedek alma sırasında, yedek alma penceresi gizlenecektir. yani sistem tesisine küçülmüş gibi düşünün. bu seçeneğide işaretlemeyin. imaj alma aşamasının yüzde kaç olduğunu göremessiniz.
9. ileri seçeneğini tıkladığınızda, imaj alma işlemi başlayacaktır. imajı bilgisayar açık iken alıyor. imaj alma aşamasını ekran okuyucusu ile, takip ede bilirsiniz. imaj bittiğinde, son seçeneği gelecektir. son seçeneğini tıkladığınızda, imaj alma işlemi bitmiş oluyor. imaj alınacak yeri değiştirmediyseniz, yereldisk d içine DiskImage

 adında imajı almış oluyor. isterseniz bu imajı filaş belleğinizede kopyalayıp taşıya bilirsiniz. benim yerel disk c nin boyutu 21 gb. normal sıkıştırma ile, 9 gb boyutunda sıkıştırarak imaj alıyor.
alınan imaja dönmek içinde, sanal win7 yi kullanmamız gerekiyor. sanal windows 7 yi şu linkten indirip.

funduszeue.info

bir cd veya filaş belleğe yazdırıp. cd veya filaş bellek hangisine yazdırdıysanız, bilgisayara format atar gibi bilgisayarı kapatıp açın. pc açılırken klavyeden control tuşuna basarak cd veya filaş bellekten win7 ön yüklemesini başlatın. 5 10 dakika içinde, sanal win7 kopyalanıp masa üstü gelecektir.
masa üstü geldiğinde, control alt n harfine basarak, nvda yı çalıştırın.
2. bilgisayar içine girip. yereldisk d veya filaş belleğiniz nereye kopyaladıysanız klasör içindeki Active@ Disk Image adlı programı tıklayın.
3. birkez sağ yön tuşuna basarak, ımage to disk seçeneğini bulup enter yapın.
4. tabla Browse seçeneğini bulup enter yapın.
5. birkez şift tab basıp sağ yön tuşu ile, bilgisayar seçeneğini bulup enter yapın. buradan yereldisk d veya filaş bellek yedeği nereye aldıysanız, yedeği bulup enter tuşuna basıp nex seçeneğini tıklayın.
6. karşınıza diskler çıkacak. buradan Local Disk c üzerine gelip. aralık tuşuna basıp. tabla nex seçeneğini bulup tıklayın.
7. tekrar karşınıza diskler gelecek, tekrar Local Disk c üzerine gelip aralık tuşuna basıp. tabla nex seçeneğini bulup tıklayın.
8. karşınıza ok seçeneği çıkarsa ok seçeneğini tıklayın. bu ok seçeneği çıkmayada bilir.
ok seçeneği çıkmassa, nex seçeneğini bulup tıklayın.
9. karşınıza c diskinizin boyutunu küçültmek isterseniz, disk boyutu çıkacaktır. buradaki rakamları silip. diskinizin kaç gb olacağını ayarlaya bilirsiniz. benim c diskin boyutu 34 gb bu boyutu ben 25 gb ye düşürmek istersem. rakamını silip. yazıp birkez tab bastığımda, küçültülen diskin boyutu yazacaktır. c diskimin boyutu 25 gb olacaktır. kalan alanda başka bir bölüm olacaktır. burada diskinizin boyutunu değiştirmek istemiyorsanız, direk tabla nex seçeneğini bulup tıklayın.
karşınıza ayırdığınız bölüme harf atayacağınız alan gelir. burada aşağı yön tuşu ile, ayırdığınız alana atayacağınız harfi seçip tabla ileri seçeneğini tıklayın. c bölümünde küçültme gibi değişiklik yapmak istemiyorsanız, yukarıdaki alanı es geçerek, nex seçeneğini bulup enter yapın.

iptal seçeneği gelene kadar, nex seçeneğini bulup tıklayın. iptal seçeneği geldiğinde, kurulum başlamış oluyor. nvda kurulum ajamasını söğleyecektir. kurulum bittiğinde, son seçeneği gelecektir. son seçeneğini enter yapıp. alt f 4 yaparak, bilgisayarı kapat, yeniden başlat seçeneği gelen pencereden, bilgisayarı kapat seçeneğini enter yaparak bilgisayarı kapatın. daha sonra bilgisayarınızı açın. bilgisayar imaja dönülmüş şekilde normal olarak açılacaktır.

imaja dönme aşamasını ben türkçe olan sanal win7'yi paylaştım. isterseniz ingilizce sanal win7 var bu sanal win7'de Active@ Disk Image Freeware programı var onunlada alınan imaja döne bilirsiniz.

aykut

İmaj Nedir?
Günün birinde bilgisayarınızdaki işletim sistemi bozulursa ve bilgisayar açılamayacak hale gelirse ne yaparsınız?

Bilgisayarınıza virüs bulaştığında en güzel temizlik işlemi nedir? Formatlamak mı? Bazen evet. Ama tüm programlarınız yok olacaktır!

Bu tür sıkıntıları en kolay şekilde aşmak için yapmanız gereken şey “önceden” sabit diskinizin imajını (klonunu veya kalıbını) almak ve bunu saklamak.

İmaj almak, bir diskin (sabit disk, USB bellek, harici disk vb. depolama alanı) tamamı veya sadece bir bölümünün (partion) içindeki tüm dosyalarla bilirlikte kopyasını çıkarıp bunu bir tek dosya şeklinde oluşturmaktır. İşlem sonucunda büyük bir dosya oluşur ve bu dosyayı saklamanız gerekir. Bilgisayarınızda bir sıkıntı çıktığında bu imaj dosyasını tekrar orijinal yerine (disk yada bölüm) açarak eski günlere geri dönebilirsiniz.

Bu geri dönüş acımasızdır. Örneğin; imajı aldığınız tarih 1 ocak ise, imajı geri açtığınız tarih 1 mart ise, aradaki 2 aylık tüm değişlikler (yeni dosyaları, yeni kurulan programlar, güncellemeler vb.) yok olacaktır. Bunun farkında olarak imaj almalı ve geri açmalısınız. Öte taraftan bu 2 aylık sürede bilgisayarınıza bulaşan virüsler, olası sıkıntılar ve kayıplar doğal olarak yok olacaktır. Formatlamaya göre avantajı; kurulmuş programlarınızı ve 1 ocak tarihine kadar oluşturduğunuz belgeleri kaybetmemeniz ve aynen kullanmaya devam edebilmenizdir.

Büyük bilgi işlem merkezleri günlük veya haftalık imaj alır ki olası bir sıkıntıda sadece 1 günlük kayıp ile sistemleri tekrar hayata döndürebilsinler.

İmaj Nasıl alınır?

İmaj almak (yaratmak için yazılım gerekir. Eğer Windows 7 kullanıyorsanız (Windows 8’i bilmiyorum) zaten bu tür bir araç var: “Backup and Restore” (Resim 1). Bu araç ile istediğiniz disklerinizi (C:, D:, E: …) seçip imajını alabilirsiniz. Daha sonra bir sıkıntı yaşarsanız yine aynı araç ile imajınızı geri açabilirsiniz.

Resim 1 Windows 7 Backup and Restore Aracı

İmaj oluşturma işleminde seçtiğiniz diskinizin veya bölümün büyüklüğüne göre imaj dosyası da büyük olacaktır. Örneğin GB’lık bir diskiniz varsa, bunun %60’ı dolu ise, imaj alma işlemi sonucunda yine 60 GB’lık bir dosya oluşabilir. O nedenle imaj alırken bir başka büyük disk kullanmanız faydalı olur. Bunun için harici disk kullanabilirsiniz.

Güvenlik için oluşturulan imaj dosyasının bilgisayarınızın dışında saklanması daha faydalıdır. Olası bir sıkıntıda başka bölümde de olsa bu imaj dosyası bilgisayarınızdaki sıkıntıdan etkilenip kullanılamaz hale gelebilir. O nedenle harici bir diskte saklamanızda fayda var.

İmaj Almak İçin Başka Bir Yazılım: EaseUS ToDo Backup Free

Windows dışında bu işler için birçok ücretli veya ücretsiz yazılım var. Ben bunlardan biri olan EaseUS ToDo Backup’ı biraz anlatacağım. Bu yazılım ücretsiz. Bazı ek özellikler için ücretli versiyona yükseltme yapmanız gerekiyor. Ancak bu ek özellikler benim umurumda değil ve ücretsiz hali ile bizim işimizi görüyor.


Resim 2 Program ana sayfası

Yazılımı kurmak için adres: funduszeue.info

Bu adrese girip eposta adresiniz verin, indirme bağlantısı eposta adresinize geliyor. İndirme işleminde önde küçük bir dosya geliyor. Çalıştırınca MB’lık indirme işlemi gerçekleşiyor. Kurulum daha sonra başlıyor ve yaklaşık MB’lık bir yer kaplıyor.

Yazılım ile yapabilecekleriniz:

  • Herhangi bir diskini tamamı (C: + D: + E:) veya bir bölümünün (sadece D: bölümü) imajını alma
  • Bir diski olduğu gibi başka bir diske klonlama. Örneğin 20 PC’lik bir laboratuvarınız var, hepsi aynı olmak durumunda. Bir bilgisayarı kurup güncelleyip gerekli programları kurduktan sonra, bunu diğer 19 bilgisayara klonlayarak işleri hızlandırabilirsiniz. Bunun için kaynak ve hedef diskin aynı bilgisayara bağlı olması gerekiyor.
  • Var olan imaj dosyasını istediğiniz bir diske veya bölüme açma
  • Bilgisayarınız açılamaz durumdayken açabilmek için boot diski oluşturma (CD veya USB bellek)
  • Var olan imaj dosyasını tamamen açmadan içini görebilme ve dosya alabilme
  • İmaj dosyalarını belirlenen büyüklükte (örneğin 1 GB) parçalardan oluşmasını sağlama.
  • Herhangi bir klasörün imajın alma

Bu işlemlerin hepsi ücretsiz versiyonda var. Gerisini boş verin. Yapamadığım şey ise bir CD veya DVD’nin imajını almak. Bu sürücüleri hiç görmüyor. Ancak CD veya DVD kopyalamak için farklı birçok yazılım var. O başka bir konu. Yazılımı kurduktan sonra Resim 2’deki gibi ana ekranı geliyor. Buradan seçenekleri takip ederek imaj oluşturabilirsiniz. İşlemler kolay ve anlaşılır.

İmaj Geri Yükleme (Açmak)

İmaj almak işin yarısı. Diğer yarısı ise geri yüklemek. Aynı ekranda “Recovery” kısmına gelin. Resim 3’deki gibi bir arayüz gelecek ve buradan gerekli geri yükleme işlemlerini yapabilirsiniz.


Resim 3 İmajı Geri Açma Seçenekleri

İmaj dosyanızı geri açmak için bir başka yol ise bilgisayarınızı Windows’dan önce boot ederek açmak. Bu yol işletim sisteminiz açılamayacak kadar kötü durumdaysanız veya çok aktif bir virüs varsa kaçınılmaz. Bunun için yine önceden programda “Tools” seçeneğindeki “Create emergency disk” seçeneği ile bir açılış CD’si veya USB belleği oluşturabilirsiniz. Bunun için küçük kapasiteli bir bellek yeterli (örneğin MB). Bu diski takıp ilerlerseniz diski formatlayıp içine gerekli dosyaları kopyalıyor.


Resim 4 Boot diski yaratma

Ardında USB bellek ile boot edebiliyorsunuz. Boot ettikten sonra işletim sisteminiz yüklenmeden , USB bellekteki program gerekli imaj açma adımlarını size sunuyor. (Resim 5)


Resim 5 Boot diski ile açıp imajı geri açma

Bu ekranda imajınızı “Browse” deyip bulup açma işlemine başlıyorsunuz. Açma işlemi imajın büyüklüğüne göre 10 – 20 dakika sürebilir.

Kolay gelsin

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası