sırtta kulunç neden olur / Kulunç Ağrısı Neden Olur? | Kulunç Belirtileri Nelerdir?

Sırtta Kulunç Neden Olur

sırtta kulunç neden olur

Kulunç Ağrısı Nasıl Geçer?

Günlük hayatımızda çok sık karşılaştığımız sorunlardan birisi de kulunç ağrılarıdır. Kulunç kas içerisinde sert nodüller diyebiliriz. Kasın kasılıp tekrar gevşeyememesi sonucu oluşan nodüllerdir. Genellikle sabah tutukluğu ve genel vücut ağrıları ile karakterize bir sendrom diyebiliriz. Hem kadınlarda hem erkeklerde her yaşta görülebilen bir sağlık problemidir.

Kulunç Ağrısı Neden Olur?

  1. Özellikle boyun omuz ve sırt bölgesinde görülür. Adele gruplarının tekrarlayıcı hareketlerin sonucunda kasın tekrardan gevşeyememesi sonucu oluşur.
  2. Yel (rüzgara) maruz kalmak da kulunç oluşuma neden olur.
  3. Sporcularda görülen kaslara aşırı yüklenme sonucunda oluşabilir.
  4. Yanlış duruşa sahipseniz kulunç ağrısı oluşabilir. Yanlış duruş ile beraber omurgaya binen yükü arttırırız bu da adele spazmına neden olur. Doğru duruş ile kulunç ağrısının önüne geçebiliriz.
  5. Stresli bi yaşamımız varsa kasları gerer ve kulunca neden olur. 


Kulunç Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kulunç ağrısı çekiyorsanız önemsemeniz gerekmektedir. İlerleyen zamanlarda kulunç ağrısı kronikleşir iyileşmesi de zorlaşır.

  1. Kulunç ağrısında en basit ve etkili yöntemlerden biri sıcak su torbasıyla 15-20 dakika boyunca ağrılı bölgeye koymanızdır. Sıcak uygulama ile kan dolaşımı artar ve kasların gevşemesi sağlanmış olur.
  2. Esneme hareketleri de yaparak kasların gevşemesini sağlayabilirsiniz.
  3. Stres ve gerginlikten uzak durmak da ağrıların oluşmasını önleyebilir. 
  4. Bir diğer etkili yöntem ise aromatik yağ masajı yapabilirsiniz. Bu zeytinyağı olabilir. Ağrılı bölgeye 10-15 dakika boyunca dairesel hareketlerle yağın cilde emilimini sağlayabilirsiniz.
  5. Kulunç ağrısının olduğu bölgeye kekik yağı veya nane yağı ile masaj yapmak da ağrının rahatlamasına yardımcı olacaktır. Ancak masaj yaparken çok fazla bastırmamaya özen gösterin.

Şunlara da göz atın;

  1. Kol ağrısına ne iyi gelir?
  2. Diz kapağı ağrısı neden olur?
  3. Boyun ağrısına ne iyi gelir?
  4. Sırt ağrısı nasıl geçer?
  5. Bel ağrısı nasıl geçer?

Kulunç nasıl geçer? Evde kulunç ağrısı karşısında ne yapılmalı?

Sağlık bakımından kişilere hiçbir zararı olmayan kulunçların, tedavileri oldukça kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Genel olarak kasların zorlanması ve kötüye kullanılması ile meydana gelmektedir. İnşaat işçilerinde, masa başı çalışanlarında, hemşirelerde, boyacılarda, sporcularda ve memurlarda sıklıkla gözlemlenmektedir.

Kulunç Neden Olur?

Ani bir şekilde yapılan vücut hareketleri,

Dengesiz bir şekilde yük kaldırılması,

Tedbirsiz bir şekilde cereyanda kalma,

Uzun süreli aynı pozisyonda kalma,

Bilinçsiz bir şekilde sırt ve omuz kırarak oturma,

Ruhsal sorunlar,

Omurgalarda meydana gelen tutulmalar.

Kulunç Belirtileri Nelerdir?

Sırt, omuz ve boyun bölgesinde meydana gelen ağrılar,

Eklemlerde oluşan tutulma,

Nefes alırken hissedilen batma hissi,

Ağrı kesicilerin etkilerinin gözlemlenememesi,

Yorgunluk ve Halsizlik hissi,

Kaslarda batma, karıncalanma ve uyuşma hisleri,

Kaslarda meydana gelen şiddetli ağrılar,

Sırttan kollara doğru yayılan uyuşma ve ağrı semptomları,

Ağrı sebebiyle oluşan uyku problemleri.

Kulunç Nasıl Geçer?

Ağrı olan noktaların teşhis edilmesi ve hastanın hikayesi, tanı konulmasına yardımcı olmaktadır. Kulunç tedavi ve tanılarında özel bir radyolojik ya da laboratuvar bulgusu bulunmamaktadır. Uyku oluşumunu sağlayan ve kasların gevşemesine yardımcı olan ilaçların kullanımı tedavide oldukça etkilidir. Depresyonun tedavisinde kullanılmakta olan ilaçlar, düşük şiddetlerde seyreden ağrıları azaltmaktadır. Aynı zamanda uykunun düzenlenmesinde de yardımcı olmaktadır. Ağrıların huzursuz edebilecek kadar şiddetli olduğu dönemlerde sıcak uygulamalar ve bol istirahatler de oldukça yararlıdır.

Hissedilen ağrıların kronik bir ağrıya dönüşmeden, kulunç belirtilerinin hissedildiği zaman bir doktora gidilmesinde fayda vardır. Doktorların uygulayacağı birkaç basit yöntemle hemen tedavi edilmesi mümkündür.

Masaj yapılarak ya da ısı bandı uygulanarak kulunçların açılması sağlanmaktadır. Gerginleşmiş olan kaslar, kişileri huzursuz edebilecek kadar şiddetli ağrılara sebep olabildiğinden kişilerde oluşan bu ağrıların giderilmesi, kişiyi psikolojik olarak da oldukça rahatlatmaktadır.

Evde Kulunç Ağrısı Karşısında Ne Yapılmalı?

Evde kulunç ağrılarının tedavilerinde su kompresi uygulanmalıdır. Bunun yanı sıra kişiler kekik yağı ve nane yağı ile masaj yaparak da ağrının hafiflemesini sağlayabilmektedir.

Kulunç Ağrıları Nerelere Vurur?

Kulunç ağrıları, tetik nokta adı verilen bölgelerde daha fazla miktarlarda hissedilmektedir. Tetik noktalara basıldığında ağrının şiddeti artacaktır. Hareketsiz kalmak da kulunç sebebi ile oluşan ağrıların artmasına sebep olabilmektedir.

Hafif bir şekilde yapılacak olan egzersizler ile ağrıların azaltılması sağlanabilirken, ağır egzersiz türlerinin yapılması ise ağrının şiddetinin artmasına sebep olmaktadır. Kulunç oluşumunun kişilere hissettirmiş olduğu şiddetli ya da hafif ağrıların dışında, kişi için başka hiçbir zararı ve tehlikesi bulunmamaktadır. Bunların dışında psikolojik nedenler de ağrıların artmasına sebep olabilmektedir.

Tıp dilindeki adı fibrositis’tir. En yaygın görüleni boyun ve sırt ağrısıdır. Aslında bu sandığımız gibi bir ağrı da olmaz, insanın nefesini kesen bir ağrı çeşididir diyebiliriz. Adele içinde sert nodüller ve şeritler oluşması ile kulunç meydana gelir. Bir anlamda gerilen kasların gevşememesi sonucu da olur bu noktada stres faktörü elbette yine meydanda. Stresten kulunç oluşabilir çünkü bizim gerginliğimiz kaslara etki eder, kasların gerilmesi de kulunç için sağlam bir yataktır. Kuluncun sağlığa çok büyük zararları olmaz eğer altında başka bir hastalık yatmıyorsa. Basit tedavi yöntemleri ile giderilebilir. Burada en can sıkıcı durum nefes kesen ağrılardır. Öyle ki bazen ağrı kesiciler bir çare bulamaz ki bu noktada iğneler devreye girebilir. Kulunç ağrısı nereleri vurur sorusunun yanıtı ile başlayalım Genellikle kol, bacak ve gövdede sebebi açıklanamayan bir ağrı ile kendini belli eder. Sırt bölgesinde de yaygın olarak görülür. Eliniz ile ovmak istediğinizde eğer büyük bir kulunç ise elinizle hissedersiniz. Sırt, boyun ve diğer yerlerdeki kulunç ağrısının en önemli özelliklerinden biri bir başlangıç noktasının olmasıdır yani aslında bu ağrıyı tetiklene bir nokta vardır. Hafif egzersizler ile ağrı hafifletilebilir. Eğer kuluncunuz olduğu için hareketsiz durup, sabit bir noktada kalırsanız ağrınızın daha da artmasına neden olabilir. Bu nedenle kuluncunuz varsa egzersiz önemli bir iyileşme yöntemidir. Kulunç tedavisine geçmeden önce belirtilerine bir göz atalım.

Kulunç belirtileri nelerdir?

Kulunç kendini ilk olarak eklemlerde tutulma ile belli eder. Boyun, sırt ve omuz ağrıları görülür. Nefes alırken bir batma hissi yaşayabilirsiniz ki bunu batma hissini aşırı yorgunluk ve halsizlik izler. Kulunç ağrısı hafif boyuttaysa ağrı kesici işinizi görebilir ancak kuluncunuz fazlaysa bu durumda ağrı kesiciler de etki etmez. Eğer sırtınızdaki, boynunuzdaki ya da vücudunuzun bazı noktalarındaki bu tarz ağrılar ilaç içmenize rağmen geçmiyorsa bu durumda kulunçtan şüphe edebilirsiniz. Bir diğer kulunç belirtisi ise bazen uyuşma şeklinde gelebilir. Sırt bölgesinden kola doğru ağrı ve uyuşma hissi yaşayabilirsiniz. Kaslarınızdaki şiddetli ağrıdan dolayı uyuyamaz ve beraberinde uyku düzeninizin bozulmasına kadar uzanan bir sürecin içinde olursunuz.

Kulunç neden olur?

Kulunç ağrısı şu yaşlar aralığında sık görülür gibi bir genelleme yapmak imkânsız çünkü kulunç yaş tanımıyor! Boyun, sırt ve omuz bölgenize iyi davranmıyorsanız kulunç yatağı oluşumuna fırsat vermiş olursunuz. Kulunç özellikle masa başı çalışanlarda daha çok etkili olabilir. Ancak yaş tanımadığı gibi meslek de tanımaz zira her meslek grubundan, her yaştan insan kulunç ile karşılaşabilir. Genellikle kaslara aşırı yüklenme sonucu olur. Psikolojik nedenlerle kasların gerilmesi ve gerginlik neticesinde de görülebilir. Kambur oturma ya da yanlış oturma pozisyonları da kuluncu tetikler. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kulunç için en tehlikeli şeylerden biri hareketsiz olmak. Ofiste masa başında çalışırken ara sıra mola verip ayağa kalkmanın önemi de buradan kaynaklanıyor işte. Soğuk algınlığı, rüzgâr almak ya da halk arasında yel girmesi olarak bilinen sebeplerden dolayı da kulunç görülebilir.

Kulunç tedavisi nasıl olur?

Aslında kulunç tedavisi için yakı, bilinen en eski yöntemlerdendir. Artık modern yakılar eczanelerde satılan bantlarla oluyor. Bantların yaydığı ısı ile kulunç ağrısı hafifliyor. Bu etkili bir yöntem ancak bazen kulunç yakısının bile çaresiz kaldığı ağrılar olabiliyor. Bu gibi ağrılar için devreye iğneler girebiliyor. Kulunç ağrısı uzun süre devam ederse artık kronik bir rahatsızlık haline gelebiliyor. Bu nokta psikolojik nedenlerin önemli sebeplerden olduğunu belirtelim. Aşırı stres, gerginlik ve zor süreçler kulunç oluşumunu tetikliyor ve hastalığı kronik bir hale getirebiliyor. Ağrının geçmesi için kulunç kırmak denen bir tabiri duymuşsunuzdur. Aslında tıpta kulunç kırmak diye bir şeye yer verilmez. Kulunç kırmak istersen daha çok zarar verebilirsiniz kendinize. Kulunç kasılmalarını geçirme yöntemlerinden biri sıcak kompreslerdir. Sıcak havlu ya da sıcak su torbası bu konuda en tiki yöntemlerdendir. Ağrılı bölgeye sıcak kompres uygulaması yaparak kasların gevşemesini sağlayabilirsiniz. Gerilme ve gevşeme egzersizlerinin de kuluncu giderme noktasına etkili olduğunu unutmamak gerekir. Kulunç için gelişi güzel masaj yapmak zararlı olabilir. Bu nedenle mutlaka işin uzmanına danışın. Doktorunuz size gerekli yönlendirmeyi yapacaktır. Kulunç tedavisinde bir diğer yöntem de iğne olmaktır. Kulağa hoş gelmiyor olsa da iğne olarak o nefes kesen ağrılardan kısa sürede kurtulmanız mümkün. Kulunç belirtisi gösteren ancak derininde çok daha farklı sebepleri olan sağlık sorunlarının önüne geçmek için ağrı hissettiğiniz zaman öncelikle doktora görünmenizde yarar var. İlgili hekiminiz sizin için en doğru kararı verecektir. Kulunç uzun süren bir sağlık sorunu değildir eğer kronikleşmediyse. Doğru tedavi yöntemleri ile kısa sürede kulunçtan kurtulabilir ve eski ağrısız günlerinize geri dönebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası