balık zehirlenmesinde ilk yardım / Gıda Zehirlenmesi Nedir, Neden Olur, Belirtileri ve Tedavisi | Özel Başarı Hastanesi

Balık Zehirlenmesinde Ilk Yardım

balık zehirlenmesinde ilk yardım

Balık zehirlenmesi nasıl anlaşılır, ne kadar sürer? Balıktan zehirlenme belirtileri ve tedavisi

Balık zehirlenmesi de diğer gıda zehirlenmeleri gibi kusma, ateş, mide krampı ve baygınlık gibi belirtiler ile kendini gösterir. Balık zehirlenmesi meydana geldiği andan itibaren hızlı bir şekilde müdahale edilmesi gerekir. Balık zehirlenmesinin ne kadar sürdüğü, hayati risk taşıyıp taşımadığı ise merak edilen konular arasında yer alır. İşte balık zehirlenmesi hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar

Balık Zehirlenmesi Nedir?

Balık zehirlenmesi, balık tüketiminden meydana gelen bir zehirlenme türüdür. Basit gözükse de aslında tehlikeli bir zehirlenme türüdür. Bu yüzden hızlı bir şekilde balık zehirlenmesine müdahale edilmelidir.

Balık Zehirlenmesi Öldürür Mü?

Balık zehirlenmesi ile ilgili en merak edilen konularda biri ölüme yol açıp açmadığıdır. Kimi kişilerde balık zehirlenmesi hafif bir şekilde seyretse de kimi kişilerde ölümcül olabilir.

Balık Zehirlenmesi Kaç Günde Geçer?

Balık zehirlenmesi genellikle balık tüketiminin ardından 2 ya da 3 saat içerisinde kendini gösterir. Ardından bu zehirlenme 3 güne kadar devam edebilir. Müdahale edilmediği takdirde belirtileri 2 haftaya kadar kendini gösterebilen balık zehirlenmesinde müdahale edildikten sonra kişi aynı gün içinde normal hayatına dönmektedir.

Balık Zehirlenmesi İshal Yapar Mı?

Balık zehirlenmesi belirtileri arasında ishal bulunmaz ancak nadir de olsa bazı kişilerde ishal şikayeti de kendini gösterebilir.

Balıktan Zehirlenme Nasıl Anlaşılır?

Balıktan kaynaklı zehirlenmelerde diğer gıda zehirlenmelerinde olduğu gibi kusma ve mide bulantısı şikayeti ortaya çıkar. Balık tükettikten sonra da 2 ila 3 saat arasında bu şikayetle rile karşı karşıya kalınırsa balık zehirlenmesinden şüphelenilebilir.

Balıktan Zehirlenme Belirtileri

  • Balık yedikten sonra midede karın ağrısı meydana gelebilir.
  • Karın ağrısından sonra sık kusma ve mide bulantısı şikayetleri ortaya çıkar.
  • Ateş yükselmesi birden gerçekleşir.
  • Mide bölgesinde yoğun kramplar gerçekleşir.
  • Baygınlık olabilir.
  • Halsizlik ve yorgunluk hissedilir.
  • Baş dönmesi meydana gelir.
  • Deri üzerinde dökülmeler ve kaşıntılar olabilir.
  • Parmaklarda ya da ağızda uyuşma meydana gelir.
  • Cilde soğuk su temas edince yanma hissi oluşur.
  • Eğer balık zehirlenmesi yoğun bir şekilde gerçekleşiyorsa kişi şok geçirebilir.

Balık Zehirlenmesi Tedavisi

Balık zehirlenmesi vücutta hızlı bir şekilde enfeksiyon ve mantar üretimine sebep olur. Bu yüzden balık zehirlenmesi meydana geldiği anda müdahale edilmesi önem arz eder. Zehirlenmenin ardından zehirli gıdayı vücuttan atmak gerekmektedir. Bu yüzden kusmak için kişi kendini zorlayabilir ve bu şekilde ilk adımda toksinler vücutta atılabilir. Ardından limonlu su ve su tüketimi arttırılır. Zehirlenme ile birlikte hastaneye başvurulara mide yıkaması yapılabilir ya da serum verilebilir. Zehirlenmenin ardından ise mide yorulduğu için tüketilen gıdalara dikkat edilmelidir. Haşlama sebzeler, elma ve limonlu suyun yanı sıra sulu gıda ve çorba tüketimi de tercih edilmelidir. Zehirlendikten sonra en az 2 gün beslenme düzeni bu şekilde devam etmelidir. Mide eski düzenine döndükten sonra aşırıya kaçmadan ve mideyi yormadan eski beslenme düzenine dönülebilir.

Kendinizi balıkla zehirlerseniz ne yapmalısınız? Zehirlenmenin ciddiyetini değerlendirmek ve etkili bir tedavi önermek sadece bir doktor olabilir, bu nedenle şiddetli belirtilerle evde onu aramak daha iyidir. Ve şu anda, kişiye uygun yardımı sağlamaya çalışmanız gerekir;

  • Gastrik lavaj (bunun kronik zehirlenmesi ile hiçbir anlamı yoktur, çünkü toksinler kanda ve midede değil) konsantre olurlar. Karnınızı en az temiz, ılık kaynamış su ile durulayın, içinde biraz potasyum permanganat (soluk pembe çözelti çıkarmalısınız) tuz veya soda (sıvı litresinde 1 litreden fazla olmamalıdır) ilave edin. Bir kişi en az 1 litre su içmelidir, bundan sonra kusmanın uyarılması, dilin kökünün bir parmakla tahriş edilmesi gerekir.

Mideyi tamamen arıtmak için, genellikle 3 işleme kadar gerçekleştirin, örn. Emetik kütleler gıda kirliliklerinden arındırılana kadar.

  • Sadece mide değil, aynı zamanda bağırsakları da zararlı maddelerden arındırmaya yardımcı olan emici maddelerin alımı. Bu amaçla, ana ilaç sandığında (aktive veya beyaz kömür, Polysor, Polypepane, Enterosgel vb.) Tanımlanan özellikteki ilaçlar kullanılacaktır.
  • Susuzlukla mücadele etmek. Susuzlukla mücadele etmenin en kolay yolu, bol miktarda temiz su tüketmektir. "Diyet" hasta pirinç kaynatma, biraz haşlanmış siyah ve tercihen yeşil çay, alkali bir bileşim ile maden suyu ile genişletilebilir .
  • Ne yazık ki, güçlü, aralıksız kusma ile, böyle bir tedavi etkisiz olacaktır, çünkü sıvı ortaya çıkacaktır, hatta ortaya çıkan emetik dişler yüzünden mideye bile girmeden bile. Burada ve dehidratasyonun tedavisi için özel olarak tasarlanmış oral ilaç formlarına yardımcı olmayın . Şiddetli kusma durumunda, sadece hastane ortamında mümkün olan damlama sıvısı uygulaması yardımcı olabilir ve bu nedenle acil olarak hastaneye götürecek olan bir ambulans çağırması gerekebilir.
  • sadece orada kusma ve ishal kullanılamaz ise, laksatif veya tuzlu su veya papatya suyu ile lavman kullanılarak (toksik maddelerin çoğu kanını emdi ne olan) temizleme gerçekleştirme provoke deneyin.

İlk yardım aşamasında daha etkili bir şey bulmak mümkün değildir. Kolay zehirlenme ile, bu tür tedavi bile yeterli olabilir. Şiddetli zehirlenmenin tedavisi deneyimli bir sağlık personelinin gözetimi altında bir hastanede yapılır.

Ayrıca okuyun:  Zehirlenme için Semptomatik Yoğun Terapi

Prensip olarak, hasta hastanede aynı prosedürleri reçete eder, fakat bunlar sağlık personelinin gözetimi altında ve mağdurun durumuna bağlı olarak yapılır. Oral yoldan dehidratasyon mücadele etmek "Regidron", "Gidrovit" demektir, "Ağız", "seyahat" ve diğerleri. Kişinin durumunun ciddi olduğunu ve ilaç içemem veya hangi o başka bir şey değildir nedeniyle, şiddetli kusma varsa Yiyecek veya içecek içebilir, rehidrasyon için kullanılan ilaçlar bir damlalık yoluyla intravenöz olarak uygulanır. Bu amaçla viallerde özel olarak geliştirilmiş preparasyonlar vardır: Trisol, Khlosol ve diğerleri.

Hastalara ayrıca enterosorbentler de verilir. Ancak onları almak mantıklıdır, eğer hastanın güçlü kusması yoksa, bu da peroral yollara izin vermez. Gerçek şu ki, emiciler sadece sindirim sistemi boyunca geçmesi gereken tabletler ve tozlar biçiminde üretilmektedir. Mide atlayarak sorpsiyon tedavisi mantıklı değildir.

Mağdur, şiddetli karın ağrısı geçirirse, doktor, spazmolitik ilaçlar (No-shpa, Spazmil, Spazmalgon, vb.) Ağrı kesiciler reçete edebilir. Yaralı bir doktor tarafından muayene edilmeden önce, ilaç verilmesi tavsiye edilmez, çünkü gastrit zehirlenmesi kisvesi altında, pankreatit veya apandisit gizlenmiş olabilir. Bu arada, mağdurun zehirlenme, apandisit veya başka bir patoloji olmadığı konusunda kesin bir kesinlik yoksa, gastrik lavaj ve bağırsak temizliği gibi prosedürleri uygulamak için dikkatli olunmalıdır.

Balık zehirlendiğinde, insanlar için tehlikeli olan aşırı yüksek sıcaklıkta antipiretikler   de bir doktor atar.

Bakterilerin (staphylococcus, salmonella, vb.) Neden olduğu gıda zehirlenmesi durumunda antibiyotik tedavisi, hastalığın neden olan etkeninin belirlenmesinden sonra sadece çok şiddetli vakalarda reçete edilir. Antibiyotiklerin atanması için endikasyonlar iki gün veya daha fazla süre gözlenen bu tür semptomlar olacaktır: çirkin kusma, gün içinde 10'dan fazla defekasyon, kan pıhtılarının dışkısı görünümü, persistan ateş.

Eğer yaşamı tehdit eden belirtiler ortaya çıkarsa, doktorlar nefes alıp vermek, kan dolaşımını ve kalp aktivitesini normalleştirmek, nörolojik hastalıkların şiddetini azaltmak için gerekli önlemleri alırlar. Zehir, zehirli balıkların veya botulinum toksininin en güçlü toksinlerinden kaynaklanıyorsa, elbette mevcutsa, özel bir serum bir panzehir olarak tanıtılır.

Hastanın durumu stabil olduğunda ve zehirlenme belirtileri azaldığında, rehabilitasyon tedavisine başlama zamanı. Şiddetli ishal bağırsak mikroflorası ihlal olduğu gerçeği her durumda bu nedenle, rehabilitasyon dönemi probiyotikler ( "Linex", "Atsipol", "Hilak", "Vetom", "Bifidumbacterin" vb almak gerekir, antibiyotiklere daha az değil .), vücudun yararlı mikroflorasının restorasyonuna katkıda bulunur.

Çünkü birlikte su ve elektrolitleri ama çabuk güçlerini yeniden kazanmak için vücudu yardımcı olan diğer vücut için gerekli maddeleri, ek vitamin ve vitamin ve mineraller gibi bağışıklık uyarıcılar reçete hastaları, sadece bırakarak vücuttan dışarı dışkı, kusmuk ve idrar ile.

Balık zehirlenmesi için ilaçlar

Yani, alınan ilaçlarla tedavi zehirlenmesi balık izler: rehidrasyon tedavisi sorbentlerin, şiddetli karın ağrısı ağrı kaldırılmasını, bağırsak florasının restorasyon kullanılarak sindirim sistemini temizlik, vücudun su ve mineral tuzları doldurmak için. Ayrı MSS bozukluklarının belirtileri (vb antikonvulzanlar, nootropics,) işe rahatlatmak için zehirlenmesi balık ürünlerinin durumunda nadirdir antibiyotikler, ve ilaçlar ile tedavi edilebilir.

" Tost ", şiddetli kusmaya sahip olmayanlar için endikedir, ancak acı veren ishal olan rehidrasyon tedavisi için bir oral preparattır. İlaç, poşetlerde paketlenmiş toz halinde üretilir. Yanı sıra, potasyum tuzları ve sodyum preparattan ağrı semptomlarını azaltmak ve mide-bağırsak daha hızlı geri yardımcı spazmolitik, anti-enflamatuar etki gösterir papatya özü içerir.

Tıbbi bir çözüm hazırlamak zor değildir. Tozu paketten bir sıcak su barda çözündürmek ve ardından çözeltinin oda sıcaklığına soğutulması gerekmektedir.

İlacın dozu hastanın yaşı ve ağırlığına göre hesaplanır. İlk 4 saat içinde, artan bir çözelti dozu verilir. 3 yaşın altındaki çocuklar için, çocuğun kilosunun kilogramı başına 50 ml olarak hesaplanır. 3 yaşından küçüklerin ve ergenlerin litre almaları önerilir. Yetişkinler 1 litreye kadar dozu artırabilir.

Bunun tek bir doz olmadığı anlaşılmalıdır. Bir kişinin 4 saat içinde içmesi gereken önerilen çözüm miktarı. Sonra, dışkı sıvı kalırsa, ilacın her ziyaretinden sonra ilaç alınır. 3 yaşın altındaki çocuklara, kg başına 10 ml, daha büyük çocuklara ve ergenlere - cam, yetişkin - 1 cam ( ml) bir çözelti veriliyor.

Hangi durumlarda ilacı almak tehlikeli? Vücutta potasyum fazlalığı (hiperkalemi), böbrek yetmezliği, bileşenlere alerjik reaksiyon. Tozdaki glukoz içeriğinden dolayı, göbeklerde (hipertansiyon ve kalp yetmezliği) ve diabetes mellitus hastalarında dikkatli olunmalıdır.

İlacın yan etkileri nadirdir. Bu alerjik bir reaksiyon veya hiperkaleminin gelişmesi olabilir.

" Trisol " - Aynı rehidrasyon, ancak enjeksiyon için su, hem de sodyum ve potasyum tuzlarını ihtiva eden bir intravenöz çözelti halinde de bulunabilirler. İlaç sistemde uygulanabilir ve damlatılabilir ve enjeksiyon şeklinde püskürtülür. Enjekte edilebilir ilaç uygulaması, örneğin, enfeksiyöz toksik şok veya metabolik asidozun gelişmesi ile son derece zor durumlarda uygulanır.

İlacın enjeksiyonu saat boyunca gerçekleştirilir. Çözelti, vücudun sıcaklığına yaklaşmalıdır (36 ila 38 derece).

Rehidrasyon tedavisinin ilk saatinde, hasta, hastanın vücut ağırlığının% 'u olan ilaç miktarını girmelidir.

Hastanın durumu biraz düzeldikten sonra, jetin intravenöz uygulama ile değiştirilir. Bu tedavi gün boyunca gerçekleştirilir. İlaç uygulamasının oranı dakikada 40 ila damla olmalıdır.

Rehidrasyon tedavisi sırasında, kaybedilen sıvının dengesini izlemek ve vücuda girmek gereklidir. Ölçümler 6 saat aralıklarla alınır.

Potasyum fazla ve sodyum (hiperkalemi ve hipernatremi) ile sonuçlanmıştır gövdenin (metabolik alkaloz), kalp ve böbrek ciddi patolojilerde, klor, kan (giperhloriemiya) içeriği, vücut ve hidropik sendromunda aşırı su içeriği, alkalizasyon arttıkça ilaç tayin edilemez İşleri bozuldu. Serebral ödem veya akciğer tehlikesi varsa bile ilaç reçete etmeyin.

Nadir görülen yan etkiler arasında, fazla potasyum ve yüksek kan pH'ı diyebilirsiniz.

" Polisorb ", silikon dioksite dayanan bir toz formunda bilinen bir enterosorbenttir. Bu gibi preparatlar, maksimum emiş kapasitesine sahiptir, yani. Vücuttan çıkan toksin miktarı, kömür, lignin veya kil bazlı ilaçlardan daha yüksektir. Buna ek olarak, "Polisorb", vücuttaki vitaminlerin korunmasını ve diğer emici maddelere göre daha az miktarlarda uzaklaştırılmasını teşvik eder.

Kullanmadan önce toz su içinde seyreltilir (çeyrek ya da yarım bardak). Doz, hastanın vücut ağırlığına göre hesaplanır, 1 çay kaşığı tozun yaklaşık 1 gram içereceği ve yemek odasında kat daha fazla yer alacağı hatırlanır. Kaşık bir slayt ile yazılmalıdır.

Ne "Polisorb" iyidir, bu, doğumdan gelen çocuklara verilebilmesidir. İlacın 10 kg'a kadar olan göğüsler, günde gramlık bir dozajda reçete edilir ve toz 1 / / 4 bardak su içinde seyreltilir. Bir kerede 20 kg'a kadar minimum dozu olan çocuklar ( g) reçete edilir.

Bir seferde 20 ila 30 kg arasındaki çocuklar, daha önce ¼-1/3 bardak su ile seyreltilmiş 1 gr toz tüketmelidir.

kg ağırlığında olan hastalar - 2 g ilaç, yarım bardak su ile seyreltilir. 60 kg'ın altında olanlar, ½ fincan su içinde seyreltilmiş g toz alırlar. Mağdurun ağırlığı 60 kg'ın üzerindeyse, bunun için tek bir doz toz 6 gram (2 yemek kaşığı) arttırılabilir.

Besin alerjisi ise, örneğin, yem balıkları yendiğinde, hazırlanan süspansiyon yiyecekle veya hemen yemekten sonra 1, hafta boyunca alınmalıdır.

Hastalığın sebebi balıkla zehirlenirse, çözeltinin başlangıcında mide yıkanır (su litresi başına gr toz alınır) ve daha sonra süspansiyon içeri alınır. Tedavi genellikle gün sürer.

Eğer bağırsak enfeksiyonu balık yedikten sonra teşhis edildiyse, hazırlanan süspansiyon ilk 24 saat içinde düzenli olarak 1 saat aralıklarla alınmalıdır. İkinci günde, giriş sıklığı günde 4 kez olacaktır. Tedavi 5 ila 7 gün arasında devam eder.

İlacın hesaplanan dozunun kabul edilmesi çoğu durumda günde 3 kez önerilir, ancak bağırsak enfeksiyonları durumunda, antibiyotik almadan almak için 4 kez daha ekleyebilirsiniz.

Ilaç bağırsak iken bağırsak tıkanması ve mukoza üzerinde yaralar, muhtevası peptik ülser hastalığının alevlenmesi karşı aşırı duyarlılık endike değildir. Bebeklere karşı dikkatli olun.

Bazı vakalarda sorbent alımı, kabızlık ve hatta daha nadiren - alerjik reaksiyonlar ile eşlik etti.

" Filtrum " - lignine (odunun hidrolizi ile elde edilen) dayalı, doğal olarak toksik olmayan bir sorbenttir. Çoğu enterosorbentlerin tipik olmayan tabletleri şeklinde üretilmiştir. Bir tablet mg aktif bileşen içerir.

Kullanmadan önce tabletler bir toz haline getirilir ve su ile karıştırılır veya basitçe onunla yıkanır. Bir yemekten bir saat önce ilacı al. Emiciler alındıktan sonra, bir saatten daha geç olmamak üzere başka ilaçlar da alınabilir.

Bebeklere 1 doz için yarım tablet verilir. Bir ila üç doz arasındaki bebekler 1 tablete kadar artırılabilir veya minimum düzeyde bırakılabilir. 7 yaşın altındaki çocuklar bir seferde mg almalıdır ve henüz 12 yaşına ulaşmamış olanlar mg verebilir. Yaşlı hastalar için tek doz ila mg ( tablet) arasında değişmektedir.

İlaçları günde 3 veya 4 kez alın. Akut zehirlenmenin tedavisi gün içinde gerçekleştirilir. Kronik zehirlenme veya balık alerjik reaksiyonları durumunda, tedavi hafta ve tekrarlanan kursların olasılığı ile gecikebilir.

Kullanılacak kontrendikasyonlar ve yan etkiler "Polisorb" preparasyonu ile aynıdır.

" Spazmodik ", mide ve bağırsaklardaki spazmik ağrılar için reçete edilebilen, genellikle balık veya eski gıdalarla zehirlenmeden kaynaklanan popüler antispazmodiklerden biridir. İlaç iyidir çünkü hem antispazmodik hem de analjezik içerir.

İlaç, 5 günden daha uzun olmayan bir süre için tabletin günlük dozunda 15 yaşından büyük hastalar için reçete edilir. Mide mukozasının tahrişini azaltacak olan yedikten sonra ilacı alın. Tabletleri suyla (yarım bardak) alın.

İlaç düzgün kas spazmları için iyi çalışır ve hatta nörolojik semptomların şiddetini azaltabilir, ancak iyi bir kontrendikasyon listesine sahip olduğu için tamamen güvenli değildir. Bunlar arasında; ilaca, kemik iliğine ve kan hastalıklarına, şiddetli karaciğer ve böbrek patolojilerine karşı aşırı duyarlılık, işlevselliklerini azaltma, safra kesesi veya mesane azalmış tonu bulunmaktadır. Hamilelikte ve emzirme sırasında taşikardi, glokom, idrar bir gecikme ile prostat hastalıkları, bağırsak tıkanması stabil bir şekilde düşük tansiyon, astım, ile değil reçete yazanlar.

Ilacı alarak deri döküntüleri ve tahriş, alerjik ve anafilaktik reaksiyonlar, astım atakları, dispepsi ve karın ağrısı, mide hastalıklarının alevlenmesi gibi görünebilir. Muhtemel taşikardi ve kan basıncında belirgin bir artış, bayılma, kan kompozisyonunda değişiklikler, görme bozukluğu ve barınma, böbrek yetmezliği, hipohidroz.

" Linex ", balık zehirlenmesinden kaynaklanan ishal sonrası normal bağırsak mikroflorasını düzeltmeye yardımcı olan bir ilaçtır. Bu ilaç lakto ve bifidobakterilere dayanır. Toz içeren kapsül şeklinde mevcuttur. Antidiyare mikrobik preparatları ifade eder.

İlacın dozu hastanın yaşına bağlıdır. 2 yaşından küçük bebekler 1 dozluk ilacın 1 kapsülünü alırlar. 12 yaşın altındaki çocuklar için tek doz kapsül olabilir. 12 yaşından büyük hastalarda 2 kapsül alınması önerilir. Alım sıklığı sabittir ve günde 3 defadır.

Küçük çocuklar için ilaçları kapsül şeklinde yutmaları zordur, bu nedenle onlar için kapsülden tozu tatlı su veya çayla dolu bir çay kaşığına dökerek bir istisna yapabilirsiniz. Ilacı almadan hemen bunu yapın.

Asitli mide suyunun lactobacillus üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak için ilacı yemeklerle birlikte alın. Alkol içmekten kaçınmalısın. Sıcak sıvılarla ilaç içmeyin.

İlaç, ishal sırasında bile reçete edilebilir, eğer kapsül aldıktan 2 gün sonra, sandalye normale dönmezse, tekrar doktora başvurmak gerekir.

İlaç, sadece bireysel duyarlılık ile reçete değildir. Evet, ve yan etkiler sadece hafif alerjik reaksiyonlar şeklinde mümkündür.

İlaçların listesi ve ilaçların zehirlenmesinde yardımcı olacak kullanımı, devam edebilirsiniz. Doktor zehirlenmesi, hastanın durumu, mevcut kronik ve akut patolojiler, klinik ve diğer faktörlere nedenine dayalı ilaçlar reçete olduğunu Ama bu kadar önceden verilen ilaçların listesini tahmin etmek, akılda tutmak imkansız olduğunu.

Doktor gelmeden önce Ana tedavi antibiyotikler, ağrı kesiciler, ateş düşürücü ve diğer ilaçları içermemelidir. Zehirlenmeye karşı antiemetik ve sertleşen dışkılar genellikle yasaktır. Sadece vücuttaki sıvı ve elektrolitlerin hacmini dolduran sadece enterosorbentler ve ilaçlara izin verilir. Zehirlenme kolay (şiddetli ağrı ve neredeyse hiç ishal kusma ve orta) ve doktor bu durumda, neden olmadı, bazı emici maddeleri de kaçırmak gerekir ve dehidrasyon düzeltme sıvı alımını, yani kullanılarak mücadele edilebilir Daha fazla su iç.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Alternatif tedavi

Ancak hastanın sınırlı kalmayacağı, bu yüzden alternatif tedavi olanaklarındadır. Birçok alternatif tarifler evrenseldir ve hem bakteriyel zehirlenme hem de toksik hasara yol açar. Ancak yine de kullanımı kolay zehirlenme durumunda değerli sonuçlar gösterebilir. Kaderi test etmek için güçlü zehirler (botulinum toksini, teradotoksin, vb.) Ile zehirlenerek, alternatif yemek tarifleri uygulamak tavsiye edilmez. Şiddetli bakteriyel zehirlenmelerde bile, alternatif tıp için yemek tarifleri ek fonlar olarak kullanılmalıdır.

Herhangi bir gıda zehirlenmesi için evrensel araçlardan biri kildir. Satışta bulunabilen tüm türlerden, sorbentin en iyi özellikleri silikon içeriği nedeniyle beyaz kildir. İlacı hazırlamak için 1 çorba kaşığı almanız gerekir. Kil tozu ve bir bardak su ile karıştırın.

Balık zehirlendiğinde mideyi yıkadıktan sonra bu ilacı alınız. Emme özelliklerine ek olarak, bir zarflama etkisine sahiptir ve toksinlerin kan içine emilmesini önler.

Uskumru balığı kullanımı ciddi alerjik reaksiyonlara neden olur. Bir şekilde kaşıntıyı azaltmak ve döküntülerin yayılmasını önlemek için, banyo suyuna g soda ekleyerek bir soda banyosu yapabilirsiniz. Prosedür günde iki kez yapılmalıdır.

Aynı amaç için ağacın yakılmasından sonra oluşan külün kullanılması mümkündür. Küller su ile kaynatılır, ısrar eder ve süzülür. Alkalin vodichkoj tekrar tekrar gün içinde bir döküntü ile kaplı bir vücut yıkayın.

Şiddetli olmayan balık zehirlenmesi için bir panzehir olarak, hindiba kullanılabilir. Bitkinin kökü, anti-enflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahiptir, hızlı bir şekilde toksinleri giderir, metabolizmayı normalleştirir, gastrointestinal fonksiyonu iyileştirir. Bu durumda, hindiba tozu herhangi bir marketten satın alınabilir.

1 çorba kaşığı. İyileştirici toz bir bardak sıcak suya eklenir ve bir termos şişesine dökülür. İçecek infüze edildiğinde 4 sette içilir. Yemeden 30 dakika önce ihtiyacın olan ilacı al.

Ne yazık ki, bu tür bir tedavi gastrit, varisli damarlar ve hemoroitli hastalar için uygun değildir.

Doğal bir sorbent olarak, bağırsaktaki ağrılı spazmları da kaldırabilen tarçın kullanabilirsiniz . Toz içindeki bu baharat, birçok çıkışta da bulunur. Burada bir bardak kaynar su üzerinde sadece ½ çay kaşığı alırız. Toz. İnfüzyon 15 dakika sonra yavaş yavaş ılık bir şekilde tüketilebilir. Günlük doz - en fazla 7 gözlük.

Otların tedavisinde dereotu, althea, civanperçemi ve solucan ağacına özel bir yer verilir . Dereotu Vodichka (1 çay kaşığı baharat bitkisi çekirdeği ve 1,5 bardak su kaynatması) kusmayı daha az ağrılı hale getirir ve bal aroması da toksinleri yok etmeye yardımcı olur. Bir günde, böyle bir içkiden bir litre içmek zorundasın.

Althea'nın kökleri, hastalığa karşı savaşmak için gücü tekrar sağlamaya yardımcı olur (1/2 çay kaşığı ezilmiş hammadde ¾ bardak kaynar suya yarım saatte dökülür). İlaç günde 4 kez alınır. Tek doz - 1 çorba kaşığı.

Bitkinin yapraklarından ve çiçeklerinden de sağlıklı çay yapabilir ve günde üç kez içebilirsiniz.

Solucan ve civanperçemi, toksinlerin giderilmesinde komplekste kullanılır. Kuru hammaddeleri eşit oranlarda karıştırın. 0,5 litre kaynar su için 2 çay kaşığı alırız. Otlar karışımı ve bir saat bir çeyrek ısrar ediyorlar. Percolasyondan sonra, gün boyunca ilaçları küçük dozlarda içiyoruz.

İlacın hazırlanması sırasında, orantıyı gözlemlemeye çalışırız, solucanın büyük dozlarda zehirli bir bitki olduğunu unutmamak gerekir.

Homeopati

Balık zehirlenmesi de dahil olmak üzere gıda zehirlenmelerinde, bir doktora danışmadan önce kurbanın alabileceği ilaçların listesi oldukça sınırlıdır ve alternatif bir tedavi yardımcı bileşen olarak etkilidir. Ancak homeopati uzmanlarının bazı araçları, zehirlenmenin ilk belirtilerinin ortaya çıkmasında kullanılma korkusu olmadan tavsiye etmektedir. Onların alımı teşhis resmini etkilemez, ancak zehirlenmeyi durdurmaya ve semptomlarının yoğunluğunu azaltmaya yardımcı olur.

Balık ve deniz ürünleri zehirlendiğinde, tek tek veya karmaşık bir şekilde alınabilen 6 homeopatik ilacın yardımı kullanılabilir:

Arsenicum albümü herhangi bir hayvansal gıda zehirlenmesi için etkili bir ilaçtır. Onun üzerine, kusma (sandalye pis kokusu vardır ve sindirilmemiş gıda parçacıkları içerir) genellikle yemek sırasında meydana, büyük zayıflığı, ölüm korkusu sandalyeye ağrı, sık dürtü kramp, bulantı görünümüne dikkat etmelidir ilk etapta.

Pulsatilla mide, epigastrik ağrıları, dispepsi, ishal ağırlığında eşlik bayat balık ile zehirlenmesi için etkili bir ilaçtır. Aynı ilaç, yağlı veya diğer yağlı balıkların yemeklerinin neden olduğu ishaldeki durumu hafifletmeye yardımcı olacaktır.

Carbo vegetabilis - balık zehirlenmesi ve güçlü şişkinlik meydana geldiğinde yağlı gıdalar aşırı yemek yeme, guruldama, epigastrik ağrı kramp için en ilaçların biri, kişinin soğuk ter ile kaplıdır bunun sonucunda güçlü bir zayıflık vardır. Nabız zayıflatılır, yüzün siyanoz ve siyanotik dudaklar not edilir.

Hina, balıkların zehirlenmesinden kaynaklanan şişkinlik, ağrılı diyare ve kusma, ateş ve şiddetli susuzluk için kullanılan homeopatik bir ilaçtır. Aynı zamanda, bir insan sinir sisteminin artan uyarılabilirliği nedeniyle dokunmaya çok duyarlıdır ve dehidrasyon belirtileri ortaya çıkar.

Genel olarak, kinin dehidrasyon için en iyi ilaç olarak kabul edilir. Hem ishal hem de kusma sırasında ve semptomların kesilmesinden sonra kullanımı mümkündür.

Likopodium - örneğin balıklar ve sebzeler için zehirlenmeye veya alerjiye ihtiyaç duyulacak bir ilaç, örneğin et uskumru balığı ile zehirlendiğinde. Bu durumda, hasta bir alerjik reaksiyon (deri hiperemi, kaşıntı, döküntüler) ve sindirim sistemi rahatsızlıklarının belirtileri (kusma, geğirme, ishal vb.) Belirtileri olarak mevcut olacaktır.

Nux vomica - bulantı ve kusma, ağrılı bağırsak krampları, mide ağrısı, ateş gibi belirtiler varsa oldukça popüler ilaç, kullanımı, balık zehirlenmesi dahil olmak üzere herhangi gıda zehirlenmesi hastanın durumunu kolaylaştırır.

Hafif zehirlenme ile, bu ilaçlar hastaneye yatmayı önlemeye yardımcı olacak, ancak ciddi zehirlenme ile, sadece onlara saymaya değmez. Evde alternatif ilaç kullanımı ile ciddi zehirlenme tedavisi sıklıkla kötü sonuçlanır.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17], [18], [19], [20]

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası