şişen ahşap parke nasıl iner / Sudan kabaran parke nasil duzelir? – funduszeue.info

Şişen Ahşap Parke Nasıl Iner

şişen ahşap parke nasıl iner

Ne yapmalı, şişen laminat ve tüm kaplamayı sökmeden nasıl tamir edilir

Laminat - yüksek dekoratif özellikli bir zemin kaplaması oluşturan etkili ve dayanıklı malzeme.

Fonksiyonlarını farklı koşullarda, yüksek yük altında gerçekleştirebilir.

Malzemenin performans özellikleri, daha önce oluşturulan alternatif zemin kaplamalarının tüm en iyi özelliklerini emmiştir.

Bu durumda, laminat yeniden kullanılabilir, kaplamanın yerel veya kısmi onarımına izin verir.

Yüksek talep ve kullanıcı tercihleri ​​haklı ve günümüzde en popüler olan kapsama alanı tanımlanıyor.

Bu yazıda, şişkinliğin nedenlerini ve nasıl düzeltileceğini inceleyeceğiz.

nedenleri

Laminat - tek bir tuval üzerine monte edilmiş ayrı panellerden oluşan döşeme. Bu yükleme yöntemi, herhangi bir alanın bir kaplamasını oluşturmanıza izin verir ve çoğu durumda, bu tek başına yapılabilir.

Aynı zamanda, ağın heterojenliği, zayıf bir şekilde görülebilen fakat nem için yeterli olan çok sayıda küçük boşluk ve boşlukların varlığı anlamına gelir. Laminatın teknoloji ihlalleri ile döşenmesi durumunda, tek tek panellerin boyutları nem emiliminden artacaktır ve bu da kaplamanın belirli alanlarında şişmeye neden olacaktır.

Panelin genişlemesini telafi edecek hiçbir şeye sahip olmayacak, bu yüzden sadece sıkıştıracak.

Şişkinlik ana nedenleri göz önünde bulundurulur:

  • Malzemenin altındaki nem veya paneller arasındaki boşluk.
  • Kötü laminat.
  • Baz, kılcal nemden izole edilmemiştir.
  • Malzemeyi aynı hat üzerinde sıkıca sabitleyen ve genleşme sırasında hareket etmesine izin vermeyen, takılmış kalıplar veya tozlar.

Taban laminatın şişmesi - kaplamanın genişlemesi için ana ve neredeyse tek neden. Termal genleşmeler mümkündür, ancak boyutlarda böyle büyük değişiklikler yaratmazlar, ayrıca belirli koşullara ihtiyaç duyarlar.

Uygulama, şişirilmiş malzemenin çalıştırıldığı koşulların her zaman nem gereksinimlerini karşılayamadığını, dolayısıyla bu seçeneği göz önünde bulunduracağımızı göstermektedir.

Kurulum teknolojisinin ihlali söz konusu ise, özellikle tabanın su yalıtımı yoktur, bunun sonucu olarak nemin taban katmanına aşağıdan girmesine izin verilir, bu durumda problem herhangi bir yöntemle çözülemez, sadece kaplamanın çıkarılması, su geçirmezlik ve yeniden yerleştirmenin montajı yardımcı olacaktır.

Kötü kaliteli malzeme tedavi edilemez bir hastalıktır ve eğer şişerse, o zaman bu çoğu kez bir değiştirme sinyalidir. Neme dayanıklı olmayan taşıyıcı tabaka, sürekli olarak tuvalin görünümünü şişer ve bozar.

Eşikleri veya pervazları ile aynı - eğer bıçağın ilerlemesini engelliyorlarsa, altlarına elastik ped takmanız ve vidaların geçtiği yerlerde daha büyük çaplı delikler açmanız ve laminatın hareket etmesine izin vermeniz gerekir.

Hangi sınıfın nem ve su direncinin gelişmiş özellikleri vardır

Aşınmaya karşı en yüksek laminat direnci sınıfı 34'tür. Bununla birlikte, bu suya karşı direncini etkilemez. Gerçek şu ki, malzeme sınıfları mekanik etkilere karşı bir direnç göstergesidir, başlangıçta bu parametreyi gösterecek şekilde tanıtılmıştır.

Suya karşı nem ve laminatın direnç kategorilerini anlamalısınız. Neme dayanıklı paneller daha yoğun bir yapıya (HDF) sahip MDF'den yapılmıştır.

Yüksek sıcaklıkların üretiminde ve daha fazla sayıda bağlanma reçinesi kullanılırken, bu da nemde daha nötr bir malzemenin oluşturulmasına katkıda bulunmuştur.

Böyle bir laminat, birkaç saatlik bir su havuzunda gözle görülür bir sonuç olmadan durabilir. Bununla birlikte, suyla temas dışarıda bırakılmazsa, er ya da geç taban katmanını tahrip etmeye başlayacak ve kaplamayı devre dışı bırakacaktır.

Su geçirmez laminat PVC'den yapılmıştır. Bu malzemenin panelleri, herhangi bir tezahürde neme karşı tamamen kayıtsızdır, bu yüzden suya karşı direnci hakkında konuşmak anlamsızdır. Kendisine zarar vermeden sürekli bir su birikintisi içinde olabilir.

Böylece, neme karşı dayanıklılık ve mukavemet sınıfı farklı şeylerdir. Bununla birlikte, genellikle daha yüksek laminat sınıfları, yüksek bir nem direncine sahiptir, bu nedenle olası su penetrasyonu 33 ve 34 malzeme sınıfına sahip yerlerde döşeme için en uygun olanı arayabilirsiniz.

Tazminat boşluğu eksikliği

Laminat döşerken, odanın çevresi etrafındaki kompanzasyon boşluklarına dayanmak gerekir. Yani, panellerin döşenmesi doğrudan duvardan başlamaz, fakat ondan en az 8 mm uzakta olmalıdır (panelin kalınlığı için). Bu boşluk, panellerin genişletilmesi için gerekli alanı sağlar.

Daha büyük oda büyüklüğü ile boşluk artırılmalıdır.

Laminat duvardan duvara yoğun bir şekilde döşenirse, genişleme ile basitçe hareket edecek bir yeri yoktur. Bu nedenle, panel sıkılır, kaplama şişer. Bu ilk olarak yüzeyin tekdüze bir çıkıntısında ifade edilir, yürürken ayakların altına yaylanmaya başlar.

Hemen harekete geçmezseniz, kaplama birkaç paneli yukarı doğru sıkıştırır, bu nedenle aralarındaki bağlantı boyunca bir kambur oluşur. Bu panellerin kilitleme bölümlerinin devre dışı bırakılmış olması muhtemeldir.

Çözüm zor değil.

Aşağıdaki adımları gerçekleştirmelisiniz:

  • Taban tahtasını odanın çevresinden çıkarın.
  • Laminatın tüm bağlantı alanlarını duvarlara doğru kontrol edin ve kurulum yoğunluğunu değerlendirin. Sadece malzemenin yan taraflarını değil, aynı zamanda duvarlara dayanmaması gereken uç yüzlerini de incelemek gerekir.
  • Panellerin uç sıraları sökülür, istenen boyutta bir elektrikli testere ile kesilir (genişleme miktarına bağlı olarak yaklaşık 1 cm veya daha fazla).
  • Aşırı paneller geri yatırıldı.
  • Süpürgelik hemen kurulabilir veya düzeltme sonuçlarının daha doğru bir değerlendirmesi için birkaç gün bekleyebilir.

Genellikle, böyle bir prosedürden sonra, kaplama düzlemi birkaç gün içinde geri yüklenir.

Kaplama sökülmeden bir şerit nasıl değiştirilir

Kapağı sökmeden tek bir panelin değiştirilmesi oldukça mümkündür. Bu aşırı panellerle ilgili değil, her şey onlarla açık - sadece kilitleme parçalarını ayırmanız gerekiyor. Ağın orta kısmında bulunan paneli değiştirmek biraz daha zordur.

Bu durumda, aşağıdaki eylemler gerçekleştirilir:

  • Hasarlı panelin uzunluğu bir el elektrikli testere ile kesilir. Bıçak erişimi önceden ayarlanır, böylece alt tabaka kesilirken hasar görmez, örn. Kesim derinliği panellerin kalınlığına uygun olmalıdır. Çentiğin genişliği önemli değil, ancak kilidin genişliğinden daha az değil. Genellikle keski (yaklaşık) genişliğinde iki yuva yaptı. İnsizyonun uzunluğu, uçlara mümkün olduğunca yakın olmalıdır, ancak bir sonraki panele gitmemelidir.
  • Son noktalardaki bitmiş kesimler bir keski ile kesilir ve panelden bir şerit çıkarılır. Kesenin uçları bir keski ile dikkatlice kesilir, böylece tamamen ayrılmış ve uzunlamasına yönde iki parça ortaya çıkar.
  • Panel yarıları kilit bağlantılarından dışarı çekilir. Bunu bir keski yardımıyla, şeritlere dikey olarak sürmek ve yan taraftaki çekiçle keski boyunca hafifçe vurmak, şeritleri kilitlerden dışarı atmak uygundur.
  • Oluşan boşluk talaştan, talaştan temizlenir.
  • Değiştirme paneli kurulum için hazırlanmıştır. Bunu yapmak için tarağı hafifçe taraklamanız (veya zımpara kağıdı ile zımparalamak, sert bir çubuğa vidalamak) gerekir, böylece daha keskin hale gelir ve oluğun içine hafif bir açıda takılabilir. Üst tarafa serilerek diğer panellerin sırtlarına bağlanabilmesi için alt taraftaki tüm oluklar (karşı taraf ve uçlar) yavaşça kırılır veya kesilir.
  • Karton veya kaplama dikdörtgen şerit yaklaşık 10 cm uzunluğunda ve cm genişliğinde kesilir. Panellerin sayısı oldukça büyük olmalı, panelin etrafına yaklaşık cm boşluk bırakarak panelin tüm uzunluğunu örtmelidir.
  • Şeritlerin kenarlarına yapıştırıcı uygulanır, sırtların bulunduğu paneller kaldırılır ve tutkallı şeritler bunların altının yarısına kadar itilir. Herkes panelin altında olduğunda, şeritlerin serbest uçlarına bir yapışkan tabaka da uygulanır.
  • Döşeme için hazırlanan yeni panel, bir tarakla kaplamanın oluğuna yavaşça sokulur ve tarak içine girdiğinde, panel yuvaya indirilir ve paneli ezmemek için çubuktan dövülür. Tamamen katlanmış bir panel, bir sonraki ile birlikte zemine karşı bastırılır, böylece tutkal bunlara sıkıca oturur. Bunu yapmak için, üzerine yükün yerleştirildiği derz üzerine düz bir çubuk yerleştirilir.

Bazı uzmanlar, panellerin daha kolay bağlanmasını ve soketin kenarına yapıştırıcının takılmasını önermektedir. Bu seçenek çok küçük bir temas alanı sağlar, bu nedenle amplifikasyon olmadan kullanmak risklidir.

Kaplama sökülmeden şişkinliğin giderilmesinin ana yöntemleri

Yükseltilmiş paneller sökülmeden tamir edilebilir. Bunu yapmanın birkaç yolu var, ama bazıları var.

Örneğin:

  • Kaliteli malzeme kurutulmalı, daha sonra orijinal boyutuna geri yüklenmelidir.
  • Bazı durumlarda, normal demir yardımcı olur. Isısı ortalama (veya biraz daha düşük) bir değere ayarlanır, şişmiş alan üzerine metal bir cetvel (genellikle iki bitişik panelin bağlantı şeridi) serilir ve ütülenir. Isı ısıtmadan buharlaşır, panelin boyutları orijinal hallerine geri döner. Sıcaklığın yakından izlenebilmesi için yüzeyin aşırı ısınması kabul edilemez. Bu seçeneğin sadece yüksek kaliteli malzeme türlerine uygulanabileceği unutulmamalıdır, zayıf laminat bu yöntemlere tepki vermemektedir.

Alınan önlemler başarılı olmamışsa, kaplamanın altında, kurutulması gereken, bazı kaplamayı (veya bütünün) çıkarmak zorunda kalacak su kaldığı anlamına gelir.

Neme karşı korunma yolları

Nem, laminatın tek ve çok tehlikeli düşmanıdır, kısa sürede devre dışı bırakabilir.

Malzemeyi etkisinden korumak için çeşitli araçlar kullanılır:

  • Clay. Tuvalin montajında ​​kullanılır, ancak genellikle onsuz yapılır. Yapıştırılmış kilitleme parçası neme karşı çok dayanıklıdır, ancak gerekirse kaplamanın sökülmesi çok zor olacaktır.
  • Mum emdirme veya mastik. Neme en duyarlı olan laminatın derzlerini doyururlar. Dikişler bileşiklerle emprenye edilir, fazlalık temiz ve kuru bir bezle çıkarılır.
  • Mastik. Montaj sırasında kale derzlerinin alt kısmına uygulanır. Ön tarafa düşerseniz, hemen bir sukha bez ile çıkarmanız gerekir, aksi takdirde dolgu macunu sertleşir.
  • Koruyucu film. Uygulanabilmeli, ancak eşit ve kabarcıksız olarak yüzeye serilmeli, yüksek kaliteli ve iyi görünümlü koruyucu bir tabaka oluşturur.

Listelenen koruma seçeneklerinin tümü bir dereceye kadar etkilidir, ancak aynı zamanda dezavantajları vardır. Temel olarak, uygulama sorunları ve nispeten düşük verimlilik ile ilgilidir.

Laminatın bakımı nasıl yapılır

Laminatın bakımı, özel vasıtalarla yüzeyin yumuşak bir şekilde temizlenmesidir. Vakumlama en azından her gün olabilir, ancak haftada bir kez daha fazla ıslak temizlik yapılmaması tavsiye edilir. Yıkama sırasında nem miktarını izlemek için gereklidir, bir kova veya başka bir kap su dökmemeye çalışın.

Kullanım için önerilmez:

  • Aşındırıcı macunlar veya formülasyonlar.
  • Metal fırçalar veya süngerler.
  • Alkali veya asit deterjanlar.
  • Ağdalama yüzeyi çok kaygan bir düzleme dönüştürür, bu yüzden onu kullanmamak daha iyidir.

Lekeleri çıkarmak için laminat için tasarlanmış özel deterjanların kullanılması tavsiye edilir. Islak temizlemeden sonra, kaplama kuru ve kuru olarak silinmelidir.

Sonuç

Kabarcıklı görünen bez laminat, acil onarım gerektirir, bir veya daha fazla paneli değiştirin. Bazen tuvalin homojen bir rengini elde etmek için, mobilya parçalarının altındaki gözlerden kapatılan alanlardan çıkan paneller kullanılır.

Her durumda, nem kaynağını belirlemelisiniz. Aşağıdan göründüğünde, tüm yöntemler güçsüz olacak, zemini değiştirmek ve su geçirmez hale getirmek için gereklidir. Yukarıdaki su, su ile çalışırken daha dikkatli ve tedbirli olması gereken yanlış sahipler anlamına gelir.

Laminat neden kızardı?

Laminat - en popüler, ama aynı zamanda en sorunlu döşeme biri. Yanlış kurulum birçok soruna yol açabilir. Bunlardan en yaygın olanı - şişkinlik, çoğu zaman uygun olmayan kurulum. Ancak uygun olmayan şekillendirme, şişkinliğin olası nedenlerinden yalnızca bir tanesidir - bunun yanında, şekillendirme ve bakım sırasında bir dizi farklı incelik vardır. Laminat neden şişer ve bu istenmeyen etki nasıl önlenir? Bunun hakkında daha fazla konuşalım.

Laminat şişlik nedenleri

Laminat - kaplama, bir yanlış takılan kilitleme elemanının bile görünümünü bozabilir. Ve laminat şişmişse ne yapmalı? Çoğu zaman, sahipleri halı veya benzeri muşamba hasarlı parçası üzerine koyarak sorunu çözmek.

Bu yöntem, deformasyon yerinin sadece görsel olarak gizlenmesine yardımcı olurken, şişmenin ana sebebi de ortadan kalkar. Bu, laminat kaplamanın “yeniden canlandırılması” veya imkansız hale getirilememesi veya ciddi nakit yatırımlarının gerekli olduğu tüm tahribatını tehdit edebilir. Bu nedenle, deformasyonun saptanmasından hemen sonra laminatın neden şiştiğini bulmak gerekir.

Vakaların% 90'ından fazlasında, laminatın şişmesinin büyük mali yatırımlar veya emek gerektirmeyen küçük onarımlar içerdiğini belirtmek gerekir.

Kaplamayı orijinal görünüme getirmek için küçük onarımlar yapılması gerekmektedir. Her durumda, laminat şişmeyi nasıl ortadan kaldıracağınıza dair seçenekler aramadan önce, kaplamanın deformasyonunun sadece bir sonucu olduğu için “hareket ettirildiğini” anlamanız gerekir. Ve laminat şişmesinin nedenleri çok farklı olabilir.

Laminatın yanlış montajı

Daha fazla şişmeye neden olan birkaç olası hataya işaret eder:

  1. Telafi boşluklarının eksikliği (genleşme derzleri). Onların ihtiyacı hakkında kaplama döşeme için herhangi bir talimat yazıyor. Telafi boşluğu altında anlaşılır - duvar ve laminat arasındaki mesafe. Tipik olarak, bu tür bir dikiş en az cm olmalıdır ve 2 cm'ye ulaşabilir, böylece ahşap malzemenin sıcaklık ve nem değişikliklerinin etkisi altında serbestçe genleşip büzülmesini sağlar. Genişleme dikişinin sadece kaplama ve duvarların birleşiminde değil, aynı zamanda ısıtma cihazları, borular vb.
  2. Tabanın su yalıtımı sağlanmamıştır. Bu durum malzemenin tamamen sökülmesini gerektirir. Su yalıtım tabakasının rolü, tabandan gelen nem girişini doğrudan laminat panellere engelleyen özel bir film ile yapılmalıdır.
  3. Sıradan PVA tutkalında büzülme lamelleri. Modern iyi laminat, tutturma oluklarını ve çıkıntıları tutkal ile ortadan kaldırır - benzersiz hassas ayarlanmış kilitler sayesinde. Bu durumda tutkal kullanma ihtiyacı ortadan kalkar. Seçimin yapıştırıcı montaj yöntemine düşmesi durumunda, özel yapıştırıcı bileşimlerine ve dolgu macunlarına tercih edilmelidir.

Çoğu zaman, hatalı montaj, laminatın kendi kendine monte edilmesiyle ortaya çıkar. Kaba zeminin hazırlıksız olması veya laminatın temel kurallara uyulmaksızın düzensiz bir ahşap zemine serilmesi durumunda da sorunlar yaşanmaktadır.

Kötü hazırlanmış taban yüzeyi

Kurulum talimatlarına uygun olarak zemin kuru, düz ve temiz olmalıdır. Aynı zamanda, yükseklikteki olası maksimum sapma 0,2 cm'yi geçmemelidir.

Yüzeyin düzgünsüzlüğü, kilit tutturucuların kademeli olarak ayrılmasını gerektirir, bunun sonucunda laminat şişirilir, nasıl düzeltilir? Yine zemini sökün ve zeminin tabanını düzleştirin.

Dekoratif kaplama yüzeyine dökülen su

Zamanla, laminattan çıkarılmamış su kaçınılmaz olarak ara boşluğa nüfuz edecek ve kaplamanın altına düşecektir. Laminatın daha pahalı olan kaliteli numunelerinin iki gün içinde nemi tutuklama eğiliminde olduğu dikkate değerdir. Ve daha ekonomik muadilleri, nemli bir ortamla iki saatlik bir etkileşimle bile deforme olmaya başlıyorlar.

Şişmenin bu sebebi, döşeme teknolojisindeki tüm kilit bağlantılarının özel bir dolgu macunu veya balmumu bazlı bir bileşik ile işlenmesi tavsiye edildiği için, kurulum teknolojisine uyulmamasından oldukça kaynaklanabilir. Pahalı tipte laminatlar, zaten tedavi edilmiş kilitler ile üretilmektedir.

Yüksek nem kapalı

Ana döşeme olarak laminat seçimi, odanın nem modunu keşfetmeye değer. Nemdeki çok sık dalgalanmalar veya aşırı nem buharının sabit varlığı ile, özel bir neme dayanıklı laminat veya başka bir zemin kaplamasının tercih edilmesi daha iyidir.

Diğer ahşap ürünler gibi, laminat da nemi çok kuvvetli bir şekilde emer ve bu da deformasyonuna yol açar.

Yabancı bağlantı elemanlarının zemine varlığı

Bir laminata tutturulmuş herhangi bir vida, kalıpların, pervazların, eşiklerin veya diğer elemanların fikstürü için bir çivi ile çalıştırılan bir laminatın şişmesini gerektirir. Başka bir deyişle, lamine zemin malzemenin tabana sabitlenmesi dışında kayan bir şekilde kurulmalıdır.

Aşırı yumuşak destek

Laminat, belirli bir kalınlığa sahip yoğun ve oldukça sert substratların kullanılmasını gerektirir. 7 mm kalınlığında bir laminat için 2 mm'den daha kalın ve mm kalınlığında bir kaplama için 3 mm'den daha kalın bir tabaka seçmemelisiniz.

Daha kalın alt tabakaların kullanımı hariç tutulmaz, ancak çok yoğun olmalıdırlar. Substratın aşırı yumuşaklığı, hareket esnasında laminatın altındaki astarın kendine has yaylı etkisi nedeniyle kilitlerin açılmasına neden olabilir.

Kötü laminat

Bu durumda laminatın şişmesi onarımın ötesinde. Bu durumun tek doğru yolu, düşük dereceli lamelleri yeni, daha iyi olanlarla değiştirmek.

Şişmeyi önlemek için yöntemler

İdeal olarak, laminat şişmesinin tüm nedenleri önceden önlenmelidir:

  • En az 5 saat boyunca sıcaklık dalgalanmalarına ve neme dayanabilen yüksek kaliteli laminat satın alın.
  • Uygun yük sınıfıyla bir laminat seçin;
  • Stil için nitelikli bir sihirbaz davet edin. Şirket bilinmeli ve yeterli tecrübeye sahip uzmanlar olmalıdır.
  • Döşeme teknolojisini (kendi kendine montaj halinde) incelemek ve tüm çalışmaları talimatlara uygun olarak yapmak (tabanı düzleştirmek, temizlemek, vb.).
  • Su yalıtım malzemeleri ve gerekli kalınlık ve yoğunluğa sahip alt tabakaların döşenmesi.
  • Deformasyon boşluklarını bırakın;
  • Kilitleme eklemlerini ve lamelleri su geçirmez maddelerle tedavi edin.
  • Fazla sıvı ile kaplamanın temasından kaçının.

Tabii ki, laminat sadece iç mekanın yumuşaklığını ve ahşabın soyluluğunu ortaya çıkarmak için tasarlanmış en popüler, ama aynı zamanda en güzel kaplamaların kategorisine ait değil. Kurulumu ve müteakip bakımı büyük bir sorumlulukla geliyorsa, yüksek kaliteli laminat uzun süre hizmet edecektir. Sadece bu durumda laminatın neden şiştiğini ve deforme alanları nasıl düzelteceğini tahmin etmek gerekli değildir.

Lamine zemin: sökülmeden nasıl tamir edilir?

Uzun yıllar boyunca laminat parke, en çok aranan zemin kaplamalarından biri olmuştur - iyi ve pahalı görünüyor, hemen hemen her iç mekan için harika ve daha önemlisi, işçilerin yardımı olmadan kendi başına koymak oldukça basit.

Bununla birlikte, aynı zamanda tüm belirgin avantajları olan laminatın büyük bir dezavantajı vardır - çeşitli nedenlerden dolayı, kaplamanın homojenliği bozulabilir.

Bu problemi yaşamış insanlar paniğe kapılmaya başlıyorlar, çünkü bu hasarı sadece profesyonellerin yardımıyla tamir etmenin mümkün olduğunu düşünüyorlar.

Bununla birlikte, eğer sorunu incelerseniz ve şişlik nedenlerini anlıyorsanız, sadece bu problemden kurtulabilirsiniz, aynı zamanda daha fazla düzensizliği de önleyebilirsiniz.

dizayn

Sorunu kendi başlarına çözmeye karar verenler, her şeyden önce, laminatın ne olduğunu ve hangi bölümden oluştuğunu anlamak gerekir.

  • Laminatın alt tabakası, bir tarafında bir film ile kalın bir kâğıt tabakası gibidir. Bu tabaka malzemeyi nemden korumak için gereklidir.
  • Daha sonra kenarları birleştirme için küçük konektörler olan bir lif levhası tabakası gelir, bunların yardımı ile plakalar, kurulum sırasında birbirine bağlanır.
  • Üzerine basılmış bir desene sahip renksiz kağıt, kural olarak, bir veya daha fazla laminat türünü seçeceğimiz katmandır.
  • Son kat, akrilik reçineler ve melamin koruyucu bir filmdir.

Farklı firmaların ürünlerini fiyat kategorilerine bölerken, belirleyici faktör olan bu katmanın kalitesidir. Ne kadar iyi yapılırsa, laminatın fiyatı artar ve buna göre, kaplamanın dış etkilerden daha yüksek derecede korunması.

Neden şişti?

Laminatın yüzüğünün nedenleri çeşitli faktörlere bağlıdır. Burada rol, sadece odanın sahibinin laminatın nasıl çalıştığından değil, aynı zamanda orijinal olarak nasıl yerleştirildiği ile de oynar.

Laminat parkeyi düzenli olarak seçen kişilerin en yaygın sebepleri arasında şunlar sayılabilir:

  • Başlangıçta düşük kaliteli malzeme seçildi. Onarımlar sırasında, büyük harcamaların eşlik ettiği, insanların çekici promosyonlara ve indirimlere yenik düşme korkusu yoktur. Bu, fazladan ruble tasarruf etmeye çalışmanın, düşük kaliteli bir ürünü seçebilmenize ve bu da onarımlarda sonraki harcamalara yol açabileceğine yol açar.

Laminat - malzeme oldukça tuhaftır, ve bu nedenle bu durumda "kibritleri kurtarmak" için değil, inşaat pazarında iyi ve saygın bir şirketi kapsayacak şekilde baştan seçmek için daha iyidir.

  • Taban yüzeyi hazırlanırken bir hata oluştu. Özellikle, tabanın laminat için ne kadar iyi hazırlandığı büyük bir rol oynar.

Kurallara göre, baz dikkatli bir şekilde tesviye edilmeli ve kurutulmalıdır, aksi takdirde laminatın yüzeyinde istenmeyen düzensizlikler ortaya çıkacaktır.

Bazen inşaatçılar genellikle zemini eski parkenin üzerine yerleştirir ve bu da kabul edilemez. Buna ek olarak, bazen kurulum sırasında, daha sonra ısı yalıtımı için çalışacak veya yanlış kalınlıkta bir alt tabaka seçecek olan alt tabakayı unuturlar, örneğin, çok ince ve yumuşak alt tabaka ince şeritler için çalışmayacaktır.

  • Kurulum teknolojisi karşılanmadı. Zemin kaplamasının kendi kendini döşemesindeki yaygın bir hata, duvar ile panel arasındaki gerekli büyüklükte bir boşluk değildir. Yönetmeliklere göre, bu alan 1 veya cm'dir Aksi takdirde, sıcaklık ve nem seviyeleri bozulacak ve zemin dalgalara girecektir. Ayrıca, laminat ısıtma boruları veya diğer elemanlar ile temas halinde ise aynı kural gözlenmelidir.

Başka bir nüans vardır - bazen paneller, malzemenin koruyucu tabakasını kıran ve ayrıca daha fazla ihlallere yol açan çivilerle tutturulur.

  • Laminat yerdeki sudan ıslanmış. Ne yazık ki, bu döşemenin tüm avantajları genellikle birisinin önünde kayboluyor ve bariz dezavantaj - yüzeye en ufak bir su girmesi şişkinliğe yol açabilir. Burada çiçeklerle ters çevrilmiş bir vazo, duşlar sırasında pencerelerin yetersiz bir şekilde kapatılması ve ıslak temizlik sırasında bile çok fazla su kötü bir rol oynayabilir. Elbette, bu durumda hepsi laminatın kalitesine bağlıdır. Ancak, ıslak bir odada ya da suyla uzun süreli temas halinde kalmanın en pahalı malzemesi bile kullanılamaz hale gelir.
  • Dikkatsizlik ve bakım eksikliği.

Laminatın şişirilmesinin nedenini belirlemek, sorunu düzeltmenin yolunu doğru bir şekilde seçmek için gereklidir.

Bu arada, bir durumda, yeni satın alınmış bir odada karşılaşırsanız, bir onarımın yapıldığı ve kurulumun nasıl yapıldığı hakkında bilgi sahibi değilseniz, her zaman sebebi, çıkışın görünümünü belirleyerek belirleyebilirsiniz. Bu yüzden, düzensizlikler daha çok dalga gibi görünüyorsa, neden düşük kaliteli laminat veya kurulum hatalarıdır. Fakat şişlik, tümöre, kavisli ve pürüzlü ise, nemin yapısına nüfuz eden her şeydir.

Ne yapmalı

Tabii ki, eğer laminat eklemlerde ve dikişlerde yükselmişse, sorun sadece sökme ile düzeltilebilir. Kural olarak, buradaki ihlal sebebi, kaplamanın yanlış bir şekilde döşendiği gerçeğinde yatmaktadır.

Bu durumda adımlar şunlardır:

  • duvarlara giren laminat levhaları bul;
  • Yapboz, çıkıntı yapan kısmı keserek, süpürgeliğin ortaya çıktığı alanı örtmesi gerektiğini;

Laminat sudan sonra dalgalar tarafından havaya uçurulursa, yaz aylarında yüzeyin kuru bir bezle silinmesi ve odanın nasıl havalandırılacağı yeterlidir.

Ancak, kısmen nemden kurtulamazsanız, ayrıca sökmeniz gerekir:

  • Laminatın şişmiş olduğu yere demonte edilmesi ve ayrıca etraftaki birkaç tabakanın çıkarılması gerekir (tüm paneller 45 derecelik bir açıyla dikkatlice çıkarılmalıdır);
  • plakaları ve alt tabakayı iyice kurulayın;
  • hasarlı panelleri değiştirin, kapağı geri takın (ayrıca bir açıyla, laminatın yerine dikkatlice geri getirin), kaideyi takın.

Bu durumda, çoğu zaman plakaların renklerini ve görünümlerini nemden değiştirir, bu yüzden laminat satın alırken her zaman eski ve işe yaramaz tabakların yerini almak için bu tür durumlarda ihtiyaç duyduğunuzdan biraz daha fazla malzeme almak daha iyidir.

Ekstra plakalar mevcut değilse, şımarık laminatın, örneğin, dolap altında veya odanın köşesinde görünmeyecek kadar yer kaplamasına ve yerine taze paneller monte etmeye çalışabilirsiniz.

Panelleri değiştirmeden, problemi bir cam ram yardımıyla çözebilirsiniz - distorsiyonun kapağını açtıktan sonra, cihazla “dışarı çekin”. Buna ek olarak, böyle bir "halk" yolu var - tüm usulsüzlüklerin bir ütüle sabitlenebileceğine inanılıyor, çarşafları düzleştiriyormuşsunuz gibi, çamaşırları ütüliyormuşsunuz gibi.

Demontaj olmadan nasıl yapılır?

Laminatın tamamen sökülmesini istemiyorsanız, aşağıdakileri yapabilirsiniz:

  • odayı mobilyalardan arındırmak;
  • süpürgeyi çıkarın;
  • mm duvardan ayrılır, kesilen çizgiyi işaretleyin ve üzerinde bir yapbozla yürüyün;
  • hizalama işlemini hızlandırmak için, deformasyon yerine ağır bir nesne koyabilirsiniz, daha sonra plakalar daha hızlı bir şekilde yerine gelecek;
  • kaidenin yerine dönün.

Yine de, demontajdan kaçınmak her zaman mümkün değildir, ancak tüm yapıyı parçalarına ayırmadan sadece bir paneli değiştirmeye kendinizi sınırlayabilirsiniz.

Bunun için ihtiyacınız var:

  • hasarlı panelin içindeki küçük bir dikdörtgeni ölçün; bu, orijinal plakadan birkaç santimetre daha küçük olacak ve kesilecek;
  • bir keski ve bir çekiç kullanarak, kesilen parçayı dışarı çekin ve yapıdaki bir zayıflamadan sonra parçaları dinlendirin;
  • duvarın yönünde yaklaşık 10 cm vuruş için bir sıra paneller;
  • panelin kalan parçalarını çıkarın ve kilit bağlantısını kesin;
  • tutkal ile yeni bir panel ve ne bağlı olduğu smear;
  • Paneli 45 derece ve daha düşük bir açıyla yerleştirin. Bir cam jakı kullanarak, iki paneli yukarı çekin ve bağlandıktan sonra, zemine indirin;
  • ağır bir şeyle bastır.

Ve tüm laminatın parçalarını sökmeden hasarlı bir panelin nasıl değiştirileceği hakkında, aşağıdaki videoya bakınız.

Nemden nasıl korunulur?

Yukarıda belirtildiği gibi, düzgün bir şekilde bakım yapıyorsanız, laminatla ilgili çoğu sorundan kaçınılabilir.

Bugün bunu yapmanın birçok yolu var:

  • Cilası içeren cilalar ve emprenye. Bu ürünler su geçirmez bir etkiye sahiptir, ancak bu yöntem sadece kaplamanın düzenli olarak işlenmesiyle ve tüm talimatlara uyarak çalışır (örneğin, ürün 4 saat arayla iki kez uygulanır ve daha sonra en az 12 saat sonra kaplama emilir). Buna ek olarak, sadece laminat için bir emprenye elde etmek için, beraberindeki bilgileri her zaman dikkatlice okumalısınız. Bu arada, bir kural olarak, emprenye, plakaların eklemlerine uygulanır. Bir tüpün yaklaşık hacmi, yaklaşık 10 m2'lik işleme için yeterli olması gereken ml'dir. Bir cila odanın tüm alanını işlemelidir - araç, bir süre sonra güncellemeniz gereken ince bir koruyucu film oluşturacaktır.

Soruların cevapları

Lamine tahta nedeniyle döşeme, uzun hizmet ömrü ve yüksek estetik nitelikleri kolaylığı Rusların evlerinde layık yerini almıştır. Bununla birlikte, mantar yapısı, laminatın su ile şişmesine neden olabilir. Bunu nasıl düzeltebilirseniz, kusurun nedenlerini öğrendikten sonra bulmanız gerekir.

Laminat levha deformasyon nedenleri

Laminatın deformasyonu birkaç nedenden ötürü ortaya çıkabilir, en yaygın olanları arasında şunlar bulunur:

  • Düşük kaliteli malzeme. Satın alırken, tercih sadece yerli ve yabancı tanınmış markalara verilmelidir. Alıcı, satıcıdan ürün için sertifikanın uygunluğu hakkında bilgi alma hakkına sahiptir;
  • Beton zeminin yüzeyi uygun şekilde hazırlanmamıştır. Pürüzlü yüzey kuru, temiz ve belirgin fiziksel düzensizlikler içermemelidir. Doğal kurutma için zaman ayıramazsınız;
  • Yükleme sırasında hatalar. Genellikle aileler profesyonel döşeme hizmetlerinde para tasarrufu yapmaya karar verirler. Bu tasarrufların sonuçları operasyonun ilk haftalarında hissedilecek;
  • Çok miktarda sıvının plakaları arasındaki boşluğa girme. Dökülen bir kap, gözenekli kaplamaya zarar vermek için yeterli olacaktır;
  • Ev tasarımı özellikleri. Pervaz şeklinde dekoratif fazlalıkların varlığı lamine levhayı olumsuz yönde etkileyebilir. Lamellerin gelecekteki genişlemesi kurulum sırasında dikkate alınmalıdır.

Laminat şişmiş ise ne yapmalı?

Döşeme ve duvar arasındaki tampon mesafesinin gözlenmemesi en yaygın deformasyon nedenidir. Ortalama olarak, yaklaşık 2 cm yeterlidir, ancak modern döşeme modelleri için 1 cm'lik bir girintiye izin verilir.

Kusur aşağıdaki eylem dizisi tarafından düzeltilir:

  1. Tüm kaideyi odanın içinde kaldırın ve laminat ile duvar arasındaki geçerli mesafenin kabul edilebilir sınırlar içinde olup olmadığını kontrol edin.
  2. Kaplama bir kilitleme mekanizması yer alır, 45 derecelik bir açı ile bir plakayı kaldırın ve daha sonra seri olarak tüm plakaları kaldırmak için gereklidir;
  3. (Bir testere, dekupaj, vb) plaka üzerinde ekstra bir parçasına duvar ve kesim arasındaki girinti eksik tanımlayın;
  4. Levhalar yapıştırıcı ile bağlanmışsa, zemine büyük zarar vermeden zeminden sökülmez. Bu durumda, bir öğütücü kullanarak çıkıntılı parçayı kesmeniz gerekecektir;
  5. Kaldırma işlemini ortadan kaldırmak için, hasarlı panele kuvvet uygulamak genellikle yeterlidir. Eğer eylem sonuç vermezse, bir taban bölümü gerekli olacaktır;
  6. Tüm işlemlerin bitiminden sonra, duvara olan mesafeyi tekrar kontrol etmeniz gerekir.

Lamine kartonun bakımı

Bir dizi basit ipucu izlerseniz, aslanın zeminin işleyişiyle ilgili sorunlardan kaçınmasını sağlayabilirsiniz:

  • Islak temizleme kuruması için tercih edilmelidir. Sadece pahalı 33 sınıfı laminat, neme uzun süre maruz kalmaktan korkmaz, ancak maliyeti analoglardan çok daha yüksektir;
  • Merkezi ısıtma borularının yakınındaki yerler mühürlenmelidir;
  • 21 ila 23 arası laminat sınıfları sadece kuru bir bezle veya yıkamayan bir elektrikli süpürge ile temizlenebilir. Şu anda, bu sınıfın üretimi ve satışı kesilmiştir;
  • Oturma odasındaki en büyük açıklık alanları bir halı ile kaplanabilir;
  • Mobilya ayakları çizilmeleri önlemek için lastik kapaklara sahip olmalıdır. Sandalyelerin altında bir tabaka silikon koymak daha iyidir;
  • Parafin damlalarını, sakız çiğnemesini veya diğer yapışkan kütleyi sadece sertleştikten sonra çıkarmak gerekir;
  • İnatçı kir izleri ile, 5 litrelik bir su kovası içinde bir kaşık sirke bileşimi mükemmel bir şekilde baş eder;
  • En verimli temizlik için özel zemin bakım ürünleri (“Mellerud”, “Hatalar” vb.) Satın almanız tavsiye edilir.

Laminat eklemlerde şişkin ise ne olur?

Aşağıdaki faktörler, eklem alanındaki laminatın yükseltilmesine katkıda bulunur:

  1. Keskin karasal iklim (yılın farklı zamanlarındaki sıcaklık dalgalanmaları ile karakterize edilir);
  2. Oturma odasında sıcaklığa uyulmaması;
  3. Nem seviyesi normalden çok daha yüksektir.

Yalıtım kaplamasının malzemesi de önemlidir. En yüksek kalite ve yoğun olanlar:

  • Doğal mantar;
  • Politirol;
  • Lif levha.

Şişlik halihazırda gerçekleşirse, gereklidir:

  1. Süpürgeyi çıkarın;
  2. Laminatın hasarlı alanın bulunduğu satıra sökülmesi;
  3. Eski alt tabakayı yeni ve daha iyi olanla değiştirin.

Hidrofobik zemin koruması

Yükleme işleminde kullandıkları dizi:

  • Konteyneri maddeyle açınız ve tüpü 45 derecelik bir açıyla boşlukta yoğurun;
  • Küçük bir miktar maddenin serbest kalması için tüpün tabanına küçük bir baskı yapın;
  • Dikişin tüm genişliği boyunca düz bir dolgu macunu sıkın;
  • İşlem 15 dakika içinde gerçekleştirilebilir - bu, bileşimin katılaşması için geçen ortalama süredir;
  • Hamurun boşluğun ötesine geçmediğinden emin olun. Bu görevle baş edemiyorsanız, fazlalığı mekanik olarak hızlı bir şekilde çıkarmanız gerekir;
  • Dolgu macunundaki lekeler, benzin ve özel aletler ile temizlenir. Son işlem kuru bir bezle yapılır.

Lamine zemin: sökülmeden nasıl tamir edilir?

Bazen tüm zemin kaplamalarının sökülmesi mümkün değildir. Bu durumda kusur düzeltme algoritması aşağıdaki manipülasyonları içerir:

  1. En az hasara yol açacak hassas bir iş için, bir cam tırnağa ihtiyacınız olacaktır (pürüzsüz yüzeyleri kavramak için vakumlu vantuz);
  2. Cihazı hasarlı panele, kilidin daha yakınına sabitleyin. Çıtayı kısa bir mesafe için dikkatlice kaldırın;
  3. Bağlantı açılır açılmaz, lameli bir tık sesiyle azaltmanız gerekir.

Panelin tamir edilemez bir kusuru varsa, sökülmesi gerekir:

  1. Hasarlı parçanın düştüğü bir işaretleyici ile dikdörtgen bir alanı işaretleyin;
  2. Sitenin kesilmesi manuel taşlama makinesi kullanılarak yapılır. Çıtanın kenarına yakın, tüm genişliği boyunca bir kesim yapar;
  3. Kesilmiş parçaları bir çekiç ve keski ile çıkarın;
  4. Kalan kısımları çıkarmak için, satıra cm sıralamak gerekir;
  5. Kesilecek kilitleme mekanizması;
  6. Bir cam koç kullanarak, bitişik lamelini kaldırın ve hasarlı olan yerine yeni bir tane takın (tıklayana kadar);
  7. "Operasyon" yerine, ağır bir nesne koydu.

Çoğu durumda, sudan gelen laminatın şişmiş olması gerçeğinde ölümcül bir şey yoktur. Hasarın nasıl düzeltileceği eğitim seviyesine ve özel duruma bağlıdır. Çoğu durumda, zemini, kusurun lokalize olduğu satıra yeniden monte etmeniz gerekecektir. Bir bölme olmadan düzeltme sadece gerçekten gerekli olduğunda başvurulmalıdır.

Video eğitimi: durumu nasıl düzeltebilirim?

Bu videoda, zemin tamiri teknisyeni Artem Morozov laminatın duvara çarparak çıkmasından, kusurun nasıl giderileceğinden, ne yapılması gerektiğini gösterecek:

Su ile şişmiş laminat nasıl düzeltilir

Laminat mükemmel performansı ve dekoratif özellikleri uyumlu bir şekilde bir araya getirir. Kurulum hızı, pratiklik, çok çeşitli doku ve renkler, diğer döşeme seçeneklerine göre ana avantajlardır. Malzemeyi önemsemenin kolaylığına rağmen, yüzey deformasyonu meydana gelebilir, bu yüzden sudan gelen bir laminatın şişmesi ve bu problemin nasıl giderileceğini bilmek önemlidir.

Şişkin laminat nedenleri

Hasar sebebinin doğru tespit edilmesi, arızaların giderilmesi ve giderilmesi için zamanında yardımcı olacaktır. Laminatın şişmesine neden olan ana faktörler:

  • Kurulum kurallarının ihlali - döşeme elemanları boşlukların varlığına işaret eder. Lamelden duvara olan kompanzasyon mesafesinin boyutu, odanın alanına bağlıdır ve mm'dir. Boşluk ihtiyacı, büzülmeye tabi olan doğal odun ham maddesinin içeriğindeki içeriğe veya nem veya sıcaklık değişimlerinin etkisi altında genişlemeye dayanır;
  • suyun etkisi - nemin ağdan derhal uzaklaştırılması ve kurutulması durumunda, güçlü bir hasar oluşmaz. Sadece neme uzun süre maruz kaldığında yüzey şişebilir. Ardından, genişletilmiş lamellerin kısmen veya tamamen değiştirilmesi gerekecektir;
  • Malzemenin düşük kalitesi - ucuz ürünler koruyucu bir kaplamaya sahip değildir, bu nedenle, herhangi bir mekanik hasar için, operasyonel özelliklerin seviyesi azalır. Uygun maliyetli seçenekler kısa ömürlüdür ve yakında kaplamanın tamamen yenilenmesini gerektirecektir;
  • Kalıpların varlığı - Lamel ve taban arasındaki yerleştirilmiş bağlantı elemanları nedeniyle malzemeyi genişletememe deformasyona neden olabilir. Ağın serbestçe küçülmesine veya genişletilmesine izin veren sadece yüzer bir yükleme yöntemi kullanılmalıdır;
  • Yanlış temel - teknolojinin ihlali ile yapılan kötü kalite taban, ciddi deformasyona neden olabilir. Böyle bir kusur, sadece alt tabakanın tamamen değiştirilmesi ve üst ağın sökülmesiyle ortadan kaldırılır. Dikişlerin özel bir sızdırmazlık maddesi ile kapsamlı bir şekilde işlemesi tavsiye edilir.
Uygun olmayan montaj Eklemlerde şişkinlik Rutubet ile uzun süreli temaslarda laminata ne olur?

Muhtemel kusurlar

Şişkinlik, rahatsızlıkların deformasyon, dalgaların oluşumu şeklinde hoş olmayan belirtilerden kaçınmak için, temel kuralları ve tavsiye takip edebilirsiniz. Kanıtlanmış üreticilerin yüksek kaliteli ürünleri, mekanik, sıcaklık etkilerine ve neme daha dayanıklıdır. Ağın laminat sınıfına uygun olarak kullanılması için belirli kurallara uyulması önemlidir.

Güvenilir su yalıtım tabakası ve uygun şekilde yapılmış alt tabaka, yüzey şişmesine karşı korur.

Dikişlerin orijinal görünümünü koruyarak yaygın olarak kullanılan yapıştırıcı yöntemi. Uygun bakım ayrıca zemin kaplamasının çalışmasını da uzatır. Özel yollarla sistematik arıtma, nemin zararlı etkilerine karşı koruma sağlar. Eklemlerde şişmiş laminat, dikişler, dalgaların görünümü olabilir: bakım kurallarının ihlali, kalitesiz lameller tabanı, yanlış substrat.

Levhaların derzlerinde şişkinlik

Eklemlerde lamel deformasyonu

Odadaki artan nem ve temizlik sırasında fazla su, laminatın derzlerinde - en çok neme maruz kalan yerlerde - şişmelere neden olabilir. Yıkarken bezi dikkatlice sıkıştırmalı ve tuval üzerinde sıçramalardan kaçınmalısınız.

Laminatın iç tarafındaki levhanın yüksek kalitesi, çekici bir yüzey görünümünü korurken uzun süreli çalışmayı sağlar. Bir malzeme seçerken, HDF plakalarının yoğunluğuna özellikle dikkat etmek önemlidir. Laminat tuvallerin alt tabakası, lamellerin kalınlığına uygun olmalıdır. Levhaların 12 mm'ye kadar olan kalınlığı, yaklaşık 3 mm'lik alt tabakalara karşılık gelmelidir. 7 mm kalınlığında döşeme elemanları durumunda - alt tabaka 2 mm'yi geçmemelidir. Yoğun malzemeler polistiren, lif levha veya doğal mantar kullanımını gerektirecektir.

"Dalgaların" oluşumu

Dalgalar biçimindeki deformasyonlar çoğunlukla tuval ve duvarlar arasındaki mesafe eksikliğinden kaynaklanır, materyalin serbest genişlemesi için özel bir boşluk oluşturarak elimine edilir. Aşırı kaburgalar düzgünce kesilmiş. Süreç, kaidenin sökülmesiyle başlar. Kırpma elemanları üzerindeki diğer işaretler yapılır. Çıkıntılı bölümler, ağaç işçiliği için kesici takımların yardımıyla ortadan kaldırılmıştır.

Kaide, kaplamanın dekorasyonunu sağlayarak tazminat boşluğunu tamamen gizlemelidir.

Önce deformasyonun nedenini belirlemek önemlidir, çünkü eğer laminat şişmiş ise, yüzeyin nasıl düzeltileceği sadece katkı faktörünün bulunmasıyla ortaya çıkarılacaktır. Bazen kapı kilidinin yanlış takılması bile tuvalin düzlüğünü olumsuz yönde etkileyebilir. Uzmanlar, lamine elemanlara monte edilmesini önermezler. Bağlantı elemanları, çıtalardaki delikten zemine monte etmek için daha iyi. Yer ve ısıtma boruları arasındaki boşlukların gerekliliğini hatırlamak da önemlidir.

Temel sorun giderme

Laminat hasarı onarımı için genel olarak kabul edilen yollar vardır. Laminat profesyonel bir ekip tarafından döşendiyse ve garanti süresi boyunca yüzey ile ilgili problemler başlamışsa, parasal tazminat vermeniz veya işçilerin kusurları gidermesi için gerekenleri göndermeniz gereken işi yapan şirkete başvurmalısınız.

Kurulum teknolojisi ihlal edildiğinde, kaplamanın şişmesi kendinizce düzeltilebilir. Bunu yapmak için, malzemenin duvara tam olarak oturduğu ve laminatın yaklaşık cm kadar kestiği bir yer bulmanız funduszeue.infoılan lamelleri malzemenin düzleştirilmesinden sonra takabilirsiniz.

Sökülmeden kesme laminat

Suşun nedeni su ise, aşağıdakileri yapmanız gerekecektir:

  • Hasarlı tahta çıkarılır, bundan sonra onunla temas eden latalar orijinal şeklini almalıdır;
  • Çıkarılmış lamelin altındaki sıvı silinir;
  • Deforme lamel değiştirilir.
Altında birikmiş sıvıyı kaldırmak için levha dikkatli bir şekilde çıkarılır.

Deforme olmuş parçaların değiştirilmesine ek olarak, web altında kalan nemi de çıkarmanız gerekecektir. İlk olarak, süpürgelik şişmiş alanın kenarından dikkatlice kaldırılır. Ardından, zemin hasar noktasına demonte edilir. Alt tabaka dikkatlice kurutulur ve zemin tekrar serilir. Deforme lameller yeni elemanlarla değiştirilir.

Bazı durumlarda, aynı desen, renk ve dokuya sahip panoları seçmek oldukça zordur. Mobilyaların altındaki gizli kapağın detaylarını kullanabilirsiniz. Gelecekte, yeni bir kaplama kurarken ve hesaplarken, stokta birkaç lamel bırakmalısınız. Ucuz laminat seçenekleri deformasyona daha duyarlıdır ve tam değiştirme gerektirir. Yüksek kaliteli kumaşlar tam kuruduktan sonra normale dönebilir.

Su koruma

Laminat çeşitli nedenlerden dolayı şişebilir, ancak deformasyonun ortaya çıkmasında temel faktör suyun olumsuz etkisidir. Neme karşı güvenilir bir koruma, laminat yer cilası bileşiminin işlenmesi olabilir. Emprenye, iç ve dış yüzeyleri kazara su girişi durumunda şişirme olasılığından koruyacaktır.

Tuvalin elemanları arasındaki dikişlerin işlenmesi prosedürü, yalnızca yüzeyi tozdan ve çeşitli kirleticilerden iyice temizledikten sonra gerçekleştirilir. Kaplama sadece temiz değil, aynı zamanda kuru olmalıdır. Özel alet, bir spatula ile hafifçe uygulanır.

Koruyucu tabakanın uygulanmasından sonra yüzey parlatılır. Hareket, mevcut araçlar veya özel parlatma ekipmanı kullanılarak gerçekleştirilebilir. Parlatmanın ana amacı, balmumu lamelin yüzeyinden çıkarmaktır. Aletin sadece dikişler veya küçük çatlaklar alanında kalması önemlidir.

Balmumu iki kez uygulanır. Tekrarlanan işlem, birinci tabakanın tamamen kurutulmasından sonra gerçekleşir. Balmumu ürünleri zehirlidir, bu nedenle solunum maskeleri kullanarak tüm önlemleri aldıktan sonra, iyi havalandırılmış bir alanda çalışma yapılmalıdır. Kaplama işleminden en az 10 saat sonra kaplamanın kullanılması tavsiye edilir.

Laminatın yüzeyinde koruyucu bir film oluşturan özel bir cila da kullanabilirsiniz. Bu yöntemler, aşırı nem durumunda kaplamanın deformasyonundan kurtulamayacak, ancak ıslak temizlik sırasında suyun kazara dökülmesi durumunda olumsuz sonuçlardan kaçınmaya yardımcı olacaktır.

Boşluk ve dikişlerin işlenmesi

Laminat Bakım Kuralları

Laminat zeminin yüksek kaliteli ve uzun süreli çalışması için ana koşul, yüzey için sistematik ve yetkin bakımdır. Kirliliğin ve nemin zamanında giderilmesi, estetiğin ve kaplamanın çekici görünümünü korumaya yardımcı olacaktır. Kuru temizleme, kaba kalıntıların elle toplanmasını ve bir süpürge kullanarak bezi temizlemeyi içerir. Laminat zemini haftada iki defadan fazla yıkamanız tavsiye edilir. Islak temizlik çeşitli yaralanmalardan kaçınmak için çok dikkatli yapılmalıdır.

Laminatın orijinal görünümünü koruyun:

  • amonyak ve aşındırıcı ürünlerin ortadan kaldırılması;
  • seyrek deterjan kullanımı;
  • Gecikmeden nem, asit, sıcak sıvıların giderilmesi;
  • mekanik stresden kaçının.

Küçük çizikler, malzemenin performans özelliklerini azaltarak, kaburgaların tabanına nem girmesini sağlar. Elemanları daha fazla hasardan koruyacak özel bir balmumu çubuğu ile hasar işleminin yapılması tavsiye edilir. Lekelerin ve karmaşık kirlenmenin ortadan kaldırılması, yalnızca uzmanların doğrulanmış tavsiyelerine tam olarak uyulmalıdır. Şimdi laminat parke şişirilmiş ve bu yanlış anlama nasıl düzeltileceğini biliyorsunuz.

Laminat su şişmesinde video

Video, suyla uzun süreli temas sırasında laminat panellere ne olduğunu gösterir.

Laminat parke

Laminat, mükemmel performans özelliklerine sahip, oldukça popüler bir kaplama malzemesidir. Bununla birlikte, laminat kaplamaların kullanılması sırasında, bu malzemenin şişmesi sonucunda ortaya çıkan bir dizi durum ortaya çıkar. Laminatın şişkinliğini nasıl düzelteceğinizi öğrenin.

İçindekiler:

Laminat - malzemenin özellikleri ve avantajları

Laminatın zeminler için son kat kaplama olarak popülerliği, öncelikle iyi performans özelliklerine ve çeşitli renklere bağlıdır. Laminatın görünüşü, döşeme tahtasına benzer şekilde tek tek şeritler ile karşılaştırılabilir. Ancak, laminatın maliyeti, parke ile birkaç kez daha az.

Laminat kelimesi laminasyon olarak adlandırılan bu malzemeyi üretmenin teknolojik sürecinden gelir. Materyal, sonunda onu çeşitli faktörlerden koruyan bir filmle kaplanır.

Laminatın yapısını göz önüne alarak, her biri özel özelliklere sahip olan katmanlarından birkaçını seçin:

1. Laminatın üst tabakasının imalatı için melamin veya akrilik reçinelere dayalı şeffaf bir film kullanılır. Malzemeyi aşınmaya, toza, sıcaklık değişimlerine karşı korurlar. Bu kaplamanın bileşimi, malzemenin kalitesini, kategorisini ve aşınma direncini belirler.

2. Sonraki katman, laminatın dokusunu tanımlayan bir desenin uygulandığı renksiz bir kağıttır. Taş, ahşap, kiremitli bir yüzey olabilir.

3. Üçüncü katman taban laminat olarak kullanılır. Belli bir mukavemet ve sertlik özelliklerine sahip olan yüksek yoğunluklu bir lif levhadır. Bu katmanın uç kısımları, plakaların birbirine sabitlendiği kilitleme bağlantılarına sahiptir. Bu tabakanın kalitesi, bu malzemenin ses ve ısı yalıtımının seviyesini ve neme karşı direncini belirler.

4. laminenin alt tabaka kalın kağıt şeklinde olan iç malzeme üzerinde nemin etkilerini engelleyen bir rulo film üzerinde. Ayrıca, bu tabakanın ana fonksiyonları kaplamanın deformasyonunu önlemek ve sertlik özelliklerini arttırmaktır.

Bir laminat seçerek, yapısını dikkatlice inceleyin. Yüksek kaliteli malzeme farklı aşınma direnci, yüksek yüklere karşı direnç, hatta çizikler olacaktır. Ayrıca, laminat yüksek sıcaklıklara maruz kalmaz, kurulumu kolaydır ve gerekirse sökülür.

Malzeme çevre dostu, sağlığa zararsızdır, bu nedenle çocuk odalarını bitirmek için mükemmeldir. Böyle bir kaplamanın maliyeti muşamba ve parke arasındadır. Bazı yüksek kaliteli laminat çeşitleri olsa da, bir maliyetle döşemeyi bile aşmaktadır.

Laminatın özel bakım gerektirmemesi, temizlenmesi için yeterli ıslak paçavradır. Ve çiziklerin ve mekanik hasarın ortaya çıkmasıyla, tüm bunlar cilaların yardımıyla ortadan kaldırılır.

Laminatın döşenmesi için temel gereklilikler kuru ve mükemmel düzgünlüğüdür. Laminatın mutfakta veya banyoda döşenmesi tavsiye edilmez, çünkü aşırı nem kademeli olarak malzemeyi tahrip eder ve deformasyonuna yol açar.

Laminat şişmesi - eleme: Laminat kaplama çeşitleri

laminatın şişme ortadan kaldırmak için, kaplama işlemi ve kabarcıklanma neden tanımlayan özellikleri olan türünü belirlemek için gereklidir.

Her şeyden önce, laminatı sınıflarına göre ayırın:

1. En yüksek kaliteli malzeme otuz üçüncü sınıftır. Bu malzemeyi iki saat suya batırırsanız, performansını etkilemez. Bu laminatın kullanımı, dükkanlar, hastaneler gibi yüksek operasyonel yüklere sahip binalarla sınırlıdır.

2. Ofislerde ve daha az trafiğe sahip binalarda, laminat 32, 31 sınıf kullanılmaktadır. Bu kaplama aynı zamanda neme, çizilmelere ve mekanik hasara karşı da dayanıklıdır.

3. Konutlar ve evler için, 23, 22, 21 sınıfı laminat seçmek tercih edilir.

4. Düşük kaliteli malzeme bir yatak odasında veya düşük trafikli bir odada kullanım için uygundur.

Ayrıca, laminat yüzey tipine göre değişir ve olur:

Laminat şişirirken ne yapmalı: Materyal deformasyon nedenleri

Eviniz için bir laminat seçerken, kaliteyi doğrulayan satıcı sertifikaları ile her zaman kontrol edin. Aksi takdirde, size hizmet etmeyen kötü kaliteli malzeme ve yıl dalgalarla kaplanabilir. Buna ek olarak, şişkinlik ucuz ve düşük kaliteli laminat dereceleri için tipiktir. Yüksek kaliteli malzemeler nemi iyi taşır ve tahtaya girmesine izin vermez.

Laminatın üzerindeki şişkinliğin nasıl giderileceğini anlamak için, bu süreci kışkırtan nedenlerle kendinizi tanımamıza izin verin:

1. Kabarmanın ilk ve en yaygın nedeni yanlış kaplama tesisatı teknolojisidir. Duvar ve laminat arasında kompanzasyon boşlukları kalmazsa, kaplama dalgalarla kaplanır. Duvar ile tahta arasındaki aralık 1 ila cm arasında olmalıdır, bu boşlukların sayısı odanın alanını belirler. Bu boşluklar, odadaki sıcaklık veya nem değiştiğinde malzemenin genişlemesini telafi eder. Bu tür boşlukların yokluğunda, ağ çoğunlukla duvarın yakınında şişer.

2. Aşırı nem laminat şişmesinde önemli bir faktördür. Yanlışlıkla kaliteli bir laminat üzerine bir bardak su dökerseniz, şişmeyecektir. Bununla birlikte, nem ile uzun süreli temas, restorasyonu mümkün olmaksızın laminatın tahrip olmasına yol açar.

3. Kötü kalite laminat, aynı zamanda, kaplamanın çalışması sırasında deformasyonunun bir sebebidir. Odanın laminatını saklamak için, restorasyonunda ya da en kötü durumda, döşemenin tamamen yenilenmesi gerekir.

4. Laminatın montajı yüzen kaplama sabitleme teknolojisi kullanılarak yapılmalıdır. Laminatın doğrudan zemine sabitlendiği montaj pervazları şişmesine yol açar.

5. Laminat döşemek için düşük kaliteli baz, deformasyonuna yol açar. Örneğin, çoğu zaman laminat eski bir parke zemin üzerine serilir. Ancak, montaj çalışmalarına başlamadan önce, laminat için temel hazırlamak gerekir: zemindeki tüm çatlakları onarın, eski tahtalardan kurtulun, yenileriyle değiştirin, vs. Sadece bu durumda, laminat uzun bir süre ve verimli bir şekilde size hizmet edecek ve aynı zamanda ağırlığa maruz kalmayacaktır. Bu eksikliği gidermek için, çoğu zaman kaplama sökülür, baz geri yüklenir ve kurulur. Bununla birlikte, bu sadece materyalin bir kilit bağlantısı ile sabitlenmesi durumunda mümkündür, ancak tutkal üzerine yerleştirilmiş bir laminat için mümkün değildir.

Bazı durumlarda, malzeme derzlerin yüzeyinde şişer. Laminat şişlik nedenleri:

  • Kullanım uygun alt-tabaka tipi mantar dur, laminat, 6 mm kalınlığında, olan kalınlığı 2 mm, daha yoğun bir alt-tabakanın yüklemek için ihtiyaç kullanılan substrat zemin döşeme için, örneğin, bir malzeme yüzeyi ve kalınlığına yükü ile belirlenir varyantları veya özel fiberboard;
  • laminatın uygun bakım yokluğu ayrıca, kat nem birikmesini önlemek esas temizlik gerçekleştirmek eklemlerin şişmesine yol açar;
  • paneller içinde bulunan düşük kaliteli NDF-plakası da bir laminat seçilmesi, bu tür etkilere yol açar, yüksek yoğunluklu plaka düzenlemede dur.

Kabarcıklı laminat su - nasıl düzeltilir

Eğer laminatın yüzeyinde su kazara dökülürse, o zaman duruma göre hareket etmelisiniz. Her şeyden önce, yüzeye küçük bir bardak su dökmek, yüksek kaliteli laminatın şişmesine neden olmaz. Bu nedenle, böyle bir durumda, yerden su çıkarmak için kuru bir bezle silmeniz yeterlidir.

Su miktarı bir fincandan daha fazlaysa, kapağı çıkarmalı ve nemi tabanın tabanından çıkarmalısınız. Bundan sonra, kurutulmuş laminat yerine yerleştirilir.

Bazı durumlarda, çoğu zaman yüksek kaliteli malzeme ile, laminatın şişmesinden sonra yerinde kalması için belirli bir süre beklemek yeterlidir.

Yer altı tabanındaki aşırı sıvıyı çıkarmak için şu adımları izleyin:

  • kaideyi sıvının kenarından çıkarın;
  • Laminatın duvara sürtüğü yerde, panelin söküleceği bir işaret uygulayın;
  • işaretli alanları bir öğütücü veya testere ile sökün;
  • levhayı çıkarın ve laminat tabanındaki sıvıdan kurtulun.

Bu durumda, duvar ve zemin arasındaki boşluk birkaç santimetre olacaktır. Süpürgenin tamamen üst üste gelmesi gerektiğini unutmayın.

Yüzeye çarpan sıvı miktarı aşırı derecede büyükse, aşağıdaki eylemlerin gerçekleştirilmesi önerilir:

  • kapağı çıkarın;
  • zeminde su varsa siliniz;
  • alt tabakayı laminatın altından değiştirin;
  • Panelleri tekrar takın.

Demontaj laminat çeşitli yollarla üretilmiştir. Süpürgenin yanında su döküldüyse, sökmek, ilk lamelini çıkarmak ve laminatın hasarlı bölgeye batırılması yeterlidir.

Odanın ortasına sıvı girerse, kaburgalardan biri bir öğütücü ile dikkatlice kesilmeli, çıkarılmalı ve hasarlı kısımları sökülmelidir. Ardından, daha önce kilidi kesilmiş olan yeni bir panel kurmanız gerekir. Paneli düzeltmek için özel bir yapıştırıcı veya sızdırmazlık maddesi kullanın. Laminat panel zeminden farklıysa, mobilyaların altındaki lamel ile değiştirin.

Zeminin tamamen sökülmesi daha zordur, ancak bazı durumlarda da gereklidir. İşi yapmak için, önce süpürgelik tahtasını sökün. Ardından, laminatın parçalarına ayrılmaya başlayın, aynı zamanda her bir lamelayı imzalayın ve bunları üç grup halinde, sol ve sağ kenar ve merkeze ayırın. Tabanın altındaki suyu alın, alt tabakayı laminatın altında değiştirin ve malzemeyi yerine yerleştirin.

Şişme sonrası laminat nasıl düzeltilir: yanlış kurulum teknolojisi

Laminatın kurulumu sırasında paneller ve duvar arasındaki eklemler devam etmediyse, bu durumda aşağıdaki eylemlerin gerçekleştirilmesi gerekir:

  • kaideyi sökün;
  • bir laminatın yoğun bir şekilde bir duvara yerleştirildiği yerde bir işaretleme yapılır;
  • bu alanlarda, 15 mm'lik bir boşluğu elde edecek şekilde lamelleri kesiniz;
  • Ana kartın ortaya çıkan eklemi gizlemesi gerektiğini unutmayın;
  • Laminat ve ısıtma borusu arasındaki boşluğun varlığına dikkat edin, eğer eksikse, aynı şekilde donatın.

Laminatın şişirilmesi, kaidenin ya da diğer bağlantıların sabitlenmesi için bir başka sebep. Süpürgeliklerin doğrudan duvara sabitlendiğini, ancak zeminde olmadığını düşünün. Kapı tutucular gibi kalan elemanlar tabladan sabitleme gerektirir. Bunun için zeminde bir delik yapılır.

Lamine benzer bir laminat çıkıntısı varsa, laminatın zemine tesviye edilmesini sağlayan oluklar yaparak onarımlar yapılır.

Şişkin laminat nasıl ortadan kaldırılır

Laminatın şişmesini önlemek için, seçimi ve çalışması için belirli tavsiyelere uymak gerekir.

1. Yüksek kaliteli laminat seçin, çünkü bu suyun sıcak veya soğuk olup olmadığına bakılmaksızın zemin yüzeyindeki neme uzun süreli maruz kalmaya karşı dayanıklıdır. Opsiyonel olarak ucuz laminat, nem etkisi altında hızla şişer ve toparlanamaz.

2. Laminatı kendiniz monte ederseniz, kurulumunun teknolojisini dikkatle inceleyin. Nem veya sıcaklık dalgalanmalarının etkisi altında malzemenin genişlemesini telafi etmeye izin veren dengeleyici boşlukların varlığına dikkat edin.

3. Laminat yükleme işleminde, derzlerini bir dolgu macunu ile kaplanması tavsiye edilir. Böylece, lamellerin ayrışmasını önlemek ve kaplamanın nemden ek korunmasını sağlamak mümkündür. Bu seçenek, dolgu macunu almak için çok fazla çaba ve para gerektirecektir, ancak yere bir bardak su dökerek, nemin laminatın altında olmadığından emin olursunuz.

4. Zeminleri yüksek nem oranına sahip odalarda kurma sürecinde, neme dayanıklı levhaların satın alınmasını öneriyoruz. Böylece, lamelin şişmesini önlemek mümkündür.

5. Sadece nemden değil, aynı zamanda mekanik hasardan kaynaklanan ilave koruma, laminatın balmumu veya parafin ile donatılmasını sağlar. Doğrudan yere uygulanırlar.

Bu nedenle, bu önerilere bağlı kalarak, laminatın şişmesini ve hasarını önlemek mümkündür.

Sökülmeden şişmiş bir laminat nasıl düzeltilir?

Sökülmeden şişmiş bir laminat nasıl düzeltilir?

Laminat parke, hem estetik kaliteyi hem de kullanım rahatlığını birleştirerek ev için mükemmel bir seçimdir. Laminat, çok çeşitli renk, ton ve doku seçeneklerine sahiptir. Ve kurulum nispeten basit ve biraz zaman alır. Bununla birlikte, şişmeye neden olan problemler olabilir.

Laminat neden şişirilebilir?

Diğer herhangi bir zemin kaplaması gibi, bazı faktörlerin etkisi altında laminat deforme olabilir. Laminat kaplamanın şişmesinin ana nedenleri, kurulum işlemi sırasında hatalar, zeminin altındaki sıvı giriş ve uzun süreli depolama, ürünün kendisinin kalitesidir. bu nedenle ilk başta kusurun niteliğini açıkça tanımlamak önemlidir.

Kurulum sırasındaki eksiklikler

Nedeni şunlar olabilir:

  • Tazminat boşluğu olmaması. Laminatın bileşimi, ortam sıcaklığına ve neme bağlı olarak genişleyebilen ve daralabilen doğal ahşap hammaddelerini içerir. Nem etkisi altında, laminat genişler ve duvara yaslanır, bunun sonucu olarak kafadaki münferit çubuklar yükselir ve dalga formunda karakteristik bir görünüm alır.
  • Substratın yüksek kalıntı nemi. Her çeşit taban için artık nem oranı vardır:% 4 &#; levhalar,% 5 &#; çimento-kum şapları,% 12 &#; ahşap, kontrplak veya sunta tabanlar.
  • Çok kalın alt tabaka tabakası. Çoğu zaman, ekonomi uğruna, zemini düzeltmek için birkaç kat katlanmış bir alt tabaka kullanılır. Bu nedenle, taban ayaklarınızın altında yaylı gibi görünüyor ve kilitlerin kavşakları gıcırdatmaya, sallanmaya, parçalanmaya ve sonunda parçalanmaya başlıyor.

Sıvı iletişim ve depolama

Bunlar şunları içerir:

  • Sıvılarla temas. Bu durumda, laminatın, normal dökülen çay veya kahve fincanından bozulabileceğini hatırlamaya değer. Sıvıyı çok çabuk bir bezle toplamak önemlidir. Temas uzamışsa, kusurların ortaya çıkması kaçınılmazdır. Harici olarak, kusurlar düzensiz, lokalize ve bir tümöre benzemektedir. Bu nedenle, zamanında koruyucu bakım yapmak ve laminat üzerine özel bir su itici cila veya balmumu uygulamak gereklidir.
  • Bağıl nemde artış. Standart kaplama,% 40 -% 60 nispi nemde mükemmel bir şekilde mevcut olabilir. Bununla birlikte, eğer bu indeks daha yüksekse, kg / m3&#;ten daha az olmayan bir levha yoğunluğu,% 7&#;den daha fazla olmayan bir sıvı emme katsayısı ve özel su-itici bileşimler ile daha kararlı bir malzemenin seçilmesi gerekmektedir.

Laminatın kalitesizliği

Bunlar şunları içerir:

  • Yük taşıyıcı levhaların küçük yoğunluğu, Maksimum kg / m3&#;e kadar. Malzemeyi kontrol etmek için, kilidin kavşağını bükmeye ve çizmeye çalışılabilir. İyi bir ocak, yoğunluğu ve dayanıklılığı ile karakterizedir. Yapısal olarak homojendir, yaylanmaz ve fiziksel etki altında kırılmaz, örneğin bir parmakla bastırmak.
  • Zayıf koruyucu kaplama, kolayca çıkarılabilir, çizilmeye ve diğer hasarlara eğilimlidir. Kontrol etmenin en emin yolu çubuğu yere koymak ve etrafta dolaşmak, biraz atlayabilirsiniz. Koruyucu tabakayı dikkatle inceledikten sonra. Eğer sağlam kalırsa, laminat strese ve fiziksel darbeye karşı dayanıklı olacak ve aynı zamanda uzun yıllar sürecek.
  • Standart dışı kilitleme bağlantıları. İki çubuğun bağlanması gerekir, normalde karakteristik bir tıklama ile ve ek bir çaba ile bağlanmalıdır. Bağlantılar çok yumuşak veya düzensiz ise, bunlar çok basit bir şekilde bağlanır ve kolayca parçalanır.

Paneller arasındaki dikiş veya bağlantı şişmişse, aşağıdaki nedenler kabul edilir:

  • yanlış seçilmiş alt tabaka kalınlığı;
  • dikişin çok geniş olduğu ve eklemin kendisinin sıkıca uymadığı nedeniyle düşük kaliteli montaj;
  • kalitesiz laminat;
  • Kalınlığı birbirine uymayan iki farklı tipte laminat döşenirken kullanılır;
  • kapana kısılmış sıvı.

Dalgalı şişmenin sebepleri:

  • kaplama üzerinde sıcaklık etkisi, bir kompanzasyon eklemi yokluğu;
  • Dübel kayışları panele çok sıkı bir şekilde tutturulur ve ek boşluk bırakmaz.

Paneller arasındaki dikişin distorsiyonu ve deformasyonu, fazla nemin varlığını veya girişini gösterebilir. Özellikle, bu, ıslak temizlik sırasında kumaşın yeterince sıkılmamış olması ve sıvının derz alanında birikmesi durumunda gerçekleşebilir.

Nedeni kalın bir alt tabaka ve malzemenin kendisinin düşük kalitesi olarak hizmet edebilir.

Sorun nasıl çözülür?

Kaplama, sökme ve konvansiyonel restorasyon olmadan düzeltilebilir, ancak bazen şeritlerin değiştirilmesi önlenemez. Her şey döşemenin kalitesine bağlıdır.

Eksik telafi sütürleri bir elektrikli jig testereyle kesilebilir. Doğru şekilde uygulanan açıklıklar, bir zemin kaidesi ile tamamen kapatılmalıdır. Bu gereklidir:

  • bir zemin kaidesini sökmek için;
  • Duvara karşı bitişik olan alanları belirler;
  • kesimler genişliği dikkate alınarak, yaklaşık 20 mm boşluk bırakarak kesimler.

Isıtma boruları ile kaplama arasındaki mesafenin doğru hesaplanması eşit derecede önemlidir. Laminat, kapı kilitleri nedeniyle kabarmaya başlarsa, zemin şapına tutturulması gerekir.

Nedeni substratın kalan nemi ise, laminatın sökülmesi gerekecektir. Bu, kuru ve iyi havalandırılmış bir odada kurutmak için gereklidir. Kuruduktan sonra, sadece onu geri alıyoruz. Bununla birlikte, kilitlerin eklemleri germe özelliğine sahiptir, bu nedenle tüm çubukları çıkarırken, başlangıçta gittikleri sıraya göre onları monte etmek için daha iyi numaralandırılır.

Ne yazık ki, Yanlış yürütülen bir alt tabaka, kilitlerin zaten kırılmasını sağlar. Bu, hasarlı alanın sökülüp yeni şeritlerle ve yeni bir çöp tabakasıyla değiştirilmesi gerektiği anlamına gelir. Hisse almak için aynı partiden daha iyidir. En iyi çözüm, substratı tamamen değiştirmektir, çünkü kusurlar tekrar oluşturulabilir, ancak diğer yerlerde zaten.

Laminat ıslanırsa, tamamen kurutulmalıdır. Panelin sökülmesi ve tam kurutma için beklenmesi gerekir, eğer kuruduktan sonra kusur ortadan kalkmazsa, o zaman panelleri değiştiriyoruz. Suyun acil yeri sıcak demir ile &#;ütülenebilir&#;, ancak bu yöntem halkı ifade eder ve olumlu bir sonucun varlığını garanti etmez. Modern laminat panellerin kısmi çıkarılmasını içerir diziyi tamamen ayrıştırmadan. Bu süre zarfında kaliteli malzeme orijinal görünümüne geri dönüp yerini alabilir.

Sıvı hacmi büyükse, çubukları kaldırmak ve zeminin altındaki sıvı varlığını kontrol etmek daha tavsiye edilir. Sadece lamelleri değil, aynı zamanda alt tabakayı da kurutmak ve daha sonra zemini yeniden monte etmek önemlidir. Çoğu zaman bu eylemler kapağı korumak için yeterlidir.

Sel ve kusur devam ettikten sonra çok zaman geçtiyse, bir yedek yapılmalıdır.

Profesyonellerin tavsiyeleri

Kusurların oluşumunu önlemek, onları ortadan kaldırmaktan çok daha kolaydır. Şişkinlik önleme:

  1. Eğer sahibi laminat parkeyi kurmak isterse, tipik hatalardan kaçınmak için uzmanlara önceden danışmak ve video derslerini izlemek daha iyidir.
  2. Ustalar işe alınırsa, yapılan işin geri bildirimi, önerilen işin süresi, inşaat alanındaki deneyim hakkında bilgi sahibi olmak gerekir.
  3. Malzemenin kalitesinden tasarruf etmeyin. İyi bir laminat zemin döşenmesi daha kolaydır ve çalışma sürecinde çok daha uzun süre dayanır. En pahalı modeller, suya zarar vermeden iki saate kadar suda kalabilirler.
  4. Koruyucu balmumu ve cila kullanmak zorunludur. Banyo ve mutfaklarda sudan korunma zorunludur.

Su yalıtım bileşenleri ve cihazları:

  • tutkal. Laminat alırken hemen satın alabilirsiniz. Ek koruma için kilitlerin dikişlerini yapıştırmak daha iyidir. Modern tutkalın çok çabuk kuruduğu için çabuk ve gecikmeden yapılmalıdır;
  • balmumu temelinde emprenye. Zemini tamamen tedavi etmek için ön taraftaki tüm eklemlerle ve bir sünger veya bir fırça yardımıyla silinmelidir. Fazlalık kuru bir bezle kolayca çıkarılır. Bu, ıslak temizlik sırasında veya yanlışlıkla küçük miktarda sıvı aldığında koruma görevi görecektir;
  • mastik. Dikişleri zeminin iç kısmından işliyoruz, fazlalık kuru bir bezle hemen çıkarıyor;
  • filmi. Doğru ve eşit şekilde yapıştırılmış koruyucu film zemini ve nemi korur. Ön taraftan güçlendirin;
  • balmumu tedavisi. İlk kat kuruduktan sonra ikinci kez, iki kez gerçekleştirilir. Zemini parlattıktan sonra 10 saat sonra zemini balmumu ile silin.

En önemlisi, döşeme yaparken, zemin kuru olmalıdır.

Laminat kaplamanın düzgün bakımı da önemlidir. hizmet ömrünü uzatmak ve erken başarısızlığı önlemek için:

  • Laminat amonyum veya aşındırıcı deterjanlarla yıkamayın;
  • Kaplamayı sürekli olarak deterjanlarla uygulamayın;
  • Sıvı, asit veya sıcak su, hızlı harekete ve acil bir şekilde uzaklaştırmaya ihtiyaç duyar;
  • mekanik hasara karşı koruma.

Sorunu çözmek için, sebebi bulmak gereklidir. Öncelikle, bir geri tepme olduğundan emin olmalısınız, çünkü zemin süpürgelerini söküyor ve zemini çevre boyunca inceliyoruz. Bir boşluk varsa, şişliğin yerini ayırıp nemi kontrol ederiz.

Nedeni suyduysa, substratı değiştirmek şarttır. Malzemenin kalitesi iyi ise, lameller önce kurutulmalıdır, o zaman aynı şekil ve boyutta olacaktır. Değişimin yapıldığı yerin koruyucu araçlarının parlatılması ve işlenmesi önemlidir.

Laminatın duvara nasıl kırpılacağı konusunda, kaplamanın deformasyonu varsa, aşağıdaki videoya bakınız.

fc2de44b4dcfb7ad0c40ca

Parke gıcırtılarını gidermek için etkili yöntemler. Parke gıcırtısı nasıl giderilir Parke zemin gıcırtısı

Parke, zarif görünümü ve doğal bileşimi nedeniyle diğer zemin kaplamalarından farklıdır. Ülkemizde on altıncı yüzyılda ortaya çıktı, ancak hem sıradan dairelerde hem de kır evlerinde hala popülerliğini koruyor. Bununla birlikte, malzeme çok fazla rahatsızlığa neden olabilecek doğal ahşaptan yapılmıştır. Örneğin, bir evde parke gıcırdıyorsa, kimsenin bundan hoşlanmaması olası değildir.

Birisi yüzeyde hareket ettiğinde hoş olmayan sesler çalınır. Parkenin parçaları artık hareketsiz değildir ve bunlara basınç uygulanırsa bir gıcırtı doğar. Seslerden olabildiğince çabuk kurtulmak istiyorsunuz ama bu o kadar kolay değil. İlk önce gıcırtı nedenini bulmanız gerekir.

Parke gıcırdamasının nedenleri 3 kategoriye ayrılır:

  1. kurulum hataları;
  2. malzeme özellikleri;
  3. kaplama aşınması.

Çoğu zaman, işçiler malzemeyi döşerken bir hata yaptıysa, parke zemin gıcırdıyor. Genleşme derzi bırakmamış olabilirler. Ayrıca sebeplerden biri de kötü bir temeldir. Çimento şapının düz olması ve üzerinde kalıntı olmaması gerekir. Zemin çerçevesi olarak kullanılan çapraz kirişlerin deforme olması veya basitçe yanlış konumlandırılması da olabilir. Buhar bariyerinin olmaması da bir gıcırtı görünümüne yol açar. Sistem ahşabı yoğuşmaya karşı korur, bu yüzden çok önemlidir. Tahtalar arasında çok büyük veya tersine çok küçük bir mesafe bırakmayın.

Bu kaplama her odaya kurulamaz. Ahşap uygun şekilde seçilmediğinde parke gıcırdıyor. Örneğin, yüksek neme sahip odalarda, karaçam veya külden yapılmış bir kaplama seçmek daha iyidir. Döşemeden sonra yerden ısıtma planlanıyorsa, kayın veya akçaağaç seçmemek daha iyidir. Bu malzemeler çok fazla deforme oluyor. Sıcaklığa uyulmaması durumunda da zemin gıcırdatmaya başlayabilir, çünkü herhangi bir malzeme sıcakken genleşir.

Kaplama çok uzun süre kullanıldığında ahşap kurur, kirişler çökebilir, parke elemanları soyulabilir ve çiviler ve kendinden kılavuzlu vidalar için bağlantı elemanları düşer. Zamanla, herhangi bir malzeme bozulur, ancak bu durumda bile parkeyi sökmeden yapabilirsiniz.

Parke gıcırtısı nasıl kaldırılır

İlk yöntem için tahta takozlara ihtiyacınız olacak. Kirişler ve gevşek bir şekilde bağlanmış levhalar arasında nakavt edilmeleri gerekir. Bu yöntem zemin elemanlarının hareket etmesini önleyecektir.


Parke tahtası kırılırsa, altına montaj köpüğü dökebilirsiniz. Bu yöntem, zeminin altındaki boşluk 9 santimetreden az ise etkili olacaktır. Boşluklar çatlaklardan doldurulmalıdır. Köpük nüfuz ettiğinde, genişlediğinde ve sertleştiğinde, yabancı sesler kaybolacaktır. Ancak bu oldukça pahalıdır ve sorun zamanla yeniden ortaya çıkabilir.

Parkenin gıcırdamasını ortadan kaldırmak, kendinden kılavuzlu vidalar kullanılarak gerçekleştirilebilir. Tahta ve kirişlerin birbirine değdiği yerlerde parke gıcırdıyorsa kullanılır. Deleceğiniz yerde tel olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde dairenin enerjisini kesebilirsiniz. Böylece, gıcırdayan bir yerde, kirişe bir delik açılır. Ardından, içine kendinden kılavuzlu bir vida vidalanır. Bunu sonuna kadar yapmak gerekir, böylece şapka yürürken rahatsızlığa neden olmaz. Bunun için çivi kullanmamalısınız, çünkü zamanla yüzeyde görünmeye başlayacaklardır.

Çimento harcı kullanarak parkenin gıcırtısını giderebilirsiniz. Bunu yapmak için, bir zımba ile zeminde bir delik açmanız gerekir. Yarıçapı bir santimetreyi geçmemeli, içinden çimento veya ısıtılmış bitüm dökülmelidir. Malzemenin sesleri çıkaran tahtanın hemen altında olması önemlidir. İşlemden sonra mantarı geri çekmek ve cilalamak gerekir.

Plakalar genişlediyse ve birbirine bastırıyorsa, bir genleşme derzi yapmanız gerekir. Bunu yapmak için, kaideyi çıkarmak ve parkenin kenarını bir santimetreden fazla olmayan bir kalınlıkta kesmek gerekir. Bundan sonra, kaideyi geri koyabilirsiniz. Dikişin fark edilmemesi için dikkatli olmak önemlidir.

Dairedeki parke gıcırdadığında duş alma yöntemini de kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için, sıvı balmumu ve solvent bazlı bir yağlayıcı satın almanız gerekecektir. Su bazlı bir yağlayıcı da işe yarayacaktır. Malzeme, seslerin geldiği yerlerde küçük deliklerden parke altına girilmelidir. Bir süre sonra işlemi tekrarlamanız gerekebilir.


Gıcırdamayı önlemenin yolları

Parkeden gelen seslerden neredeyse her zaman kurtulabilirsiniz. Ancak, görünmelerini önlemek en iyisidir. Bunu yapmak için birkaç basit kural kullanmanız gerekir:

  • Odadaki hava sıcaklığını, nemi, ısıtmanın varlığını ve diğer faktörleri dikkate alarak parke için doğru malzemeyi seçmek gerekir. Meşe en güçlü ve en dayanıklı ağaçtır. Parke malzemesine ek olarak, yapıştırıcı seçimine de dikkatlice yaklaşmanız gerekir.
  • İşe sadece uzmanlara güvenmek gerekir. Bir kişi her şeyi kendisi yapmaya karar verirse, bu onun kısa vadede tasarruf etmesini sağlayacaktır. Ancak zamanla tüm eksiklikler ortaya çıkacak ve parke döşemek için tekrar ödeme yapmanız gerekecek. Kaplamanın çalışma süresi, ustanın hazırlanmasının kalitesine bağlıdır.
  • Parke için uygun şekilde bakım yapabilmeniz gerekir. Bir kişi en uygun koşulları (+20 ° C ve %50 nem) korursa, malzeme ona çok uzun süre hizmet edecektir. Parke bakımı için özel araçları ihmal etmeyin. Her yılda bir malzemeyi yeniden cilalamanız gerekir.
  • Temizlik ıslak bir bezle değil, malzemenin şişmemesi için nemli bir bezle yapılmalıdır. Parkenin üzerine su bulaşırsa hemen kaldırmalı ve buharlaşmasını beklememelisiniz.

Yabancı seslerin ortaya çıkmasını önlemek mümkün olmadıysa, parke tahtasının neden gıcırdadığını anlamanız gerekir. Sebebini bulduktan sonra, onu ortadan kaldırmak çok daha kolay hale gelecektir.Çoğu zaman, parkeyi bile çıkarmadan doğaçlama araçlarla küçük onarımlarla uğraşmak yeterlidir.

Bir apartman dairesinde parke gıcırdadığında, herkes sorunun nasıl giderileceğini bilmelidir, çünkü çoğu zaman bu, kaplamayı sökmeden, minimum maliyetle kendi başına yapılabilir ve yapılmalıdır.

Parke ne kadar iyi döşenirse döşensin, yıllarca olumsuz etkenlere maruz kaldıktan sonra gıcırdamaya başlayabilir.

Gıcırdama nedenini anlamak, sorunu nasıl çözeceğinizi belirlemenize olanak tanır. Bu yüzden parkeyi gıcırtı dinleyerek inceleme aşamasında belirlemek çok önemlidir. Peki, parke veya parke tahtası neden gıcırdıyor? Kural olarak, gıcırtı aşağıdaki nedenlerden kaynaklanır:

  • ağaç kurur, küçülür;
  • zemin, bağlantı elemanlarının zayıflamasına yol açan maksimum yükü alır;
  • döşemenin montajı sırasında duvarlar ve levhalar arasındaki boşluk ile ilgili koşullar karşılanmadı;
  • gecikmeler arasında büyük adım;
  • ince ahşap tahtalar;
  • hava titreşimleri;
  • çalışma kurallarının ihlali.

Gecikme işlevinin ihlali ile ilgili olmayan tüm durumlarda, gıcırtıyı gidermek için aşağıdaki yöntemlerden birini kullanmayı deneyebilirsiniz.

Parke hem belirli bir yerde hem de tüm kapsama alanında gıcırdatabilir.

Çukurlar ve çatlaklar - nasıl kurtulur

Parke gıcırdadığında, çatlaklar ve göze çarpan çukurlarla ne yapmalı? Gıcırdamanın nedeninin içlerinde olduğu göz önüne alındığında, apartmandaki sıcaklık ve nem koşullarının ihlali hakkında düşünmeye değer. Büyük olasılıkla, kurulum işlemi sırasında, kullanıldığı gibi kururken, ağacın nispeten nemli olduğu ortaya çıktı.

Bu durumda sorunun çözümü macun olabilir. Yardımı ile çatlakları ve çukurları giderebilir, ardından renge uyacak şekilde ahşap talaşlı özel kazein tutkalı ile zımparalayabilir ve işleyebilirsiniz.

Özellikle geniş boşlukları kapatmak anlamsızdır, zamanla kendilerini tekrar hissettireceklerdir. Bu gibi durumlarda hasarlı kalasların parametre, doku ve renk olarak kendilerine uygun olanlarla değiştirilmesi doğru olacaktır.

Macunla kolayca kapatılabilen parkedeki küçük bir delik

Sorunlu parke tabanı - nasıl geliştirilir?

Önceki yöntem, kaplama ile değil, altındaki taban ile ilgili bir sorun nedeniyle parke gıcırdamasının ortadan kaldırılmasını etkilemediyse, bu yönde çalışmanız gerekir.

Sorunun tabanda olduğunu anlamak için zeminin yüzeyini incelemek yeterlidir. Kurulum kurallarının gerektirdiği gibi duvara karşı boşluklarla tamamen düz olduğunda, tabanı bitirmeye devam etmeye değer. Kontrplak levhaların kalınlığı 1,2 cm'den fazla olmamalıdır, ancak bu durumda zemin çalışma sırasında yüke dayanacaktır. Aletlerden bir matkap, testere, tornavida veya tornavida hazırlamanız gerekecek.

Kontrplak levhalar, tabandaki levhaların üzerine serilir, aralarında cm mesafe bulunan kendinden kılavuzlu vidalarla sabitlenir.Döşeme, monte edilen levhalara göre bir açıyla gerçekleştirilir.

Tüm nüansları iyi inceleyin, işe başlamadan önce videoları izleyin

Gıcırdama sorununu bu şekilde gidermek için tüm zemini sökmeye gerek olmadığını belirtmekte fayda var. Sorun alanını belirlemek ve sadece onunla çalışmak yeterli olacaktır. Bu bölge, kare şeklinde tebeşirle izole edilir ve daha sonra işin sonraki aşamaları için kesilir.

Gıcırdama sorununu çözmenin bir yolu olarak takozlar

Tahtaları kirişlere sabitleyerek durumu düzelterek gıcırtı ortadan kaldırılır. Bunun için takozlar kullanılır. Levhalar arasındaki sürtünmeden kaynaklanan gıcırtı, zemin yüzeyinden dışarı taşmayan cm'lik artışlarla sürülen takozlar ile kolayca giderilebilir.

Daha basit ve daha az etkili bir seçenek olarak, boşlukları doldurmak için kamaları grafit tozu veya talk ile değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

Yapıştırıcı ile yüzey işleme - nasıl doğru yapılır?

Parke gıcırtısından kurtulmak için özel yapıştırıcı ile dökmekten bahsediyoruz. Olumlu bir sonuç elde etmek için, önceden çalışmak için bir dizi araç hazırlamanız gerekir:

  • elektrikli matkap (2 mm matkap);
  • maskeleme bandı;
  • şırınga;
  • poliüretan yapıştırıcı;
  • paçavra;
  • mum boya kalemleri;
  • dübel.

İşaretleme ile onarımı başlatın. Bunu yapmak için, birbirinden 15 cm mesafede noktalar işaretlenir ve bunlara maskeleme bandı uygulanır. İşaretlenen alanlarda elektrikli matkapla delikler açılır. Yapıştırıcı, taban ile parke yüzeyi arasındaki boşlukları doldurarak bir şırınga ile dökülür.

Tutkal dökmek için normal bir şırınga uygundur

Tutkalın kuruması birkaç saat sürecektir. Bundan sonra, yapışkan bandı ve yapıştırıcı izlerini bir çözücü ile çıkarabilirsiniz.

Efekti arttırmak için parke bir yük ile tabana bastırılır ve bir süre tamir edilen alanla temas etmez. Delikleri tutkalla doldurduktan bir gün sonra, mum boya kalemlerini kullanarak onarımın son aşamasına geçerler. Renk olarak mümkün olduğunca parke ile aynı olmaları önemlidir. Delikleri doldururlar ve bitmiş zemini bir bezle parlatırlar.

Gıcırdama sorununu çözmek için montaj köpüğü

Parkeyi rastgele güncellemenin bir başka etkili yolu da gıcırtı önleyici köpük kullanmaktır. İçeriye dökülür ve sadece yeraltı boşluğu 9 cm'den fazla değilse.

Yüzeydeki çatlaklardan boşlukları montaj köpüğü ile doldurun. Zemin ile taban arasına giren malzeme önce genişler ve sonunda sertleşir, tahtaları sabitler ve gıcırtıları önler. Ek bir artı, zeminin artan sertliğidir.

Gıcırdama sorununu çözmek için montaj köpüğü seçimi uygun ve etkilidir, ancak malzemenin yüksek maliyeti nedeniyle en ekonomik olanı değildir. Ayrıca, bu yöntem pek pratik olarak adlandırılamaz. Köpük belirli bir süre çalışır. Zamanla, yüklerin etkisi altında malzeme sıkıştırılır ve sarkar, bu da gıcırtıların yeniden başlamasına neden olur.

Poliüretan köpük - parke gıcırtısını ortadan kaldırmanın etkili, ancak yalnızca geçici bir yolu

Çimento harcı - kanıtlanmış bir yöntem

Kaplamayı çıkarmadan parkenin gıcırtısını gidermek için oldukça basit ve aynı zamanda etkili bir yöntem, çimento harcı kullanılmasıdır. Bunu yapmak için, zeminde bir zımba ile çapı 2 cm'den fazla olmayan bir delik hazırlanır, içinden, kaplamanın altına bir çimento harcı dökülür (ısıtılmış bitüm ile değiştirilebilir), böylece uygunsuz kalıbı alır. ek sabitleme.

Delikler gecikmeye karşı delinirse daha fazla verimlilik elde edilebilir. İçine çimento harcı da dökülür ve bir gün sonra kenarı döşeme levhasına değecek şekilde tahta dübel ile kapatılır. Parke tabanı ile yüksekliği eşitlemek için fazla dübel kesilir. Onarım alanına bir macun karışımı tabakası uygulanır, ardından parke zımparalanır ve verniklenir.

Alternatif olarak, tahtaları çıkarmadan parkenin gıcırtısını gidermek için dübel ve vida yerine sıvı çivi kullanarak daha küçük çaplı deliklerle çalışabilirsiniz. Plakalar özel poliüretan karışımları ile tabana yapıştırılır, delikler ayrıca işlenerek estetik bir görünüm kazandırılır.

Çimento harcı zamanla parçalanmayacak şekilde uygun şekilde karıştırın.

Zemini yıkamak - nasıl doğru yapılır?

Parkenin gıcırdamasından gelişigüzel kurtulmanızı sağlayan ilginç ve en önemlisi etkili bir yöntem duş yapmaktır. Uygulamasının bir parçası olarak, bir çözücü ile bir yağlayıcı balmumu bileşimi kullanılır. Ajan, duş kullanılarak mikro deliklerden kaplamanın altına enjekte edilir.

Su bazlı bir yağlayıcı da bir seçenektir. Basınç altında taban ile parke arasındaki boşluğa fırlatılır.

Gıcırdamaya karşı metal ankrajlar - kullanım özellikleri

Beton bir taban üzerinde bir parke zeminin gıcırtısı ile mücadele etmenin basit bir yöntemi metal ankrajlardır. Bunları yalnızca elle takın. Bunu yapmak için, eleman saplamalarının vidalandığı metal bir kabuğun montajı ile küçük bir delik hazırlayın.

Sadece küçük parke zemin alanlarının onarımı için uygun maliyetli bir yöntem. Ne kadar çok çapaya ihtiyacınız olursa, iş o kadar pahalı olur.

Kendinden kılavuzlu vidalar - yöntem nasıl çalışır?

Panel parke belirli alanlarda gıcırdadığında uygun, oldukça ekonomik bir seçenek. Gıcırdamayı gidermek için kullanılan çivilere kıyasla, kendinden kılavuzlu vidalar daha etkilidir. Böldükten sonra ahşabın bölümlerinin esnekliğini etkileyemeyecek olan çivilerin aksine, kendinden kılavuzlu vidalar bu görevi daha iyi yapacaktır. Vidalama işlemi daha hassas kabul edildiğinden, bağlantı elemanları ahşap yapıyı daha az tahrip eder.

Zeminin iyi durması için doğru uzunlukta vidaların seçilmesi önemlidir.

Sonuç olarak, parke zeminin birkaç on yıllık çalışmadan sonra veya günlük yüklerin arttığı odalarda gıcırdamaya başlayabileceği unutulmamalıdır ve bu normaldir.

Parkenin döşenmesinden birkaç yıl hatta aylar sonra ortaya çıkan bir gıcırtı, zemin döşeme aşamasında kurulum teknolojisinin ihlal edildiğini veya çalışma kurallarına uyulmadığını gösterir.

Teknoloji ihlalleri, bir dizi onarım çalışması yapılarak düzeltilebilir. Ancak, kaplamanın çalışma sırasını özellikle ihlal eden şey - bunun açıklığa kavuşturulması gerekecektir. En yaygın sorunlar, sıcaklık dalgalanmaları, düşük veya yüksek nem seviyeleri ve kaplamanın kaba işlenmesidir.

Parke zeminler muhteşem ve güzel görünüyor. Bakımları kolaydır ve uzun yıllar dayanırlar. Gıcırtıların ortaya çıkması, ciddi zemin problemlerinin bir işaretidir.

Parke çıtaları dizisinden nemin eşit olmayan şekilde buharlaşması nedeniyle, bazı yerlerde parke ile döşendiği taban arasında boşluklar oluşabilir. Bu gibi yerlerde kaplama "oynamaya" başlar.

Bir ahşap parke kalasının minimal bir hareketi bile bir ses çıkarmak için yeterlidir. Makaleden, zeminin neden gıcırdadığını ve parke gıcırdamasını nasıl ortadan kaldıracağınızı öğreneceksiniz.

Gıcırtı, ahşap yüzeylerin sürtünmesinin bir sonucudur. Bir kişi böyle bir zeminde yürüdüğünde, parkenin kalasları kayar ve birbirine veya tabana sürtünür, dolayısıyla gıcırdama görünür.

Parke zeminin tasarımı, içindeki kalasların yer değiştirmesi olmayacak şekildedir. Bu nedenle parke zemindeki gıcırtıyı gidermeye yönelik çalışma, taban hatalarının düzeltilmesini de içerir.

Parke gıcırdıyorsa ne yapılması gerektiğini ilerleyen bölümlerde anlayacağız.

Gıcırtı nedenleri nasıl ortadan kaldırılır

Gıcırdamanın nedenlerini ortadan kaldırmak için önce hazırlık işlemleri, ardından beton tabandaki kusurların giderilmesi gerçekleştirilir.

hazırlık eylemleri

Hazırlık faaliyetlerinin bir parçası olarak aşağıdaki faaliyetleri gerçekleştirin:

  1. Odanın bir planını çizin. Zeminde yürüyün ve planda gıcırtının göründüğü yeri işaretleyin.
  2. Kaideyi çıkarın. Parke veya süpürgeliğe zarar vermemeye dikkat edin.
  3. Oda planında parke döşeme sırasını işaretleyin, çıkarın ve başka bir odaya koyun. Hasarlı parke plakalarının sayısını azaltmaya çalışın.
  4. Yerde yürü. Gıcırtılar kaybolduysa, sorun parke plakalarının zayıf sabitlenmesi veya kurumasıdır.
  5. Devam eden bir gıcırtı, alt tabakanın tabana zayıf bir şekilde bağlandığını gösterir.
  6. Desteği çıkarın ve inceleyin. Bir elemanda küf, koyu lekeler, ıslanma belirtileri varsa, tüm kaplama değiştirilmelidir. Kaplama levhaları herhangi bir hasar belirtisi göstermiyorsa, montaj sırasında karıştırmayacak şekilde işaretleyin ve başka bir odaya koyun.
  7. Hasarlı kalasları değiştirmek için mağazadan benzer doku ve boyutta parke satın alın.

Parke gıcırdamasının nedenlerini tamamen ortadan kaldırmak için tüm hazırlık adımları tamamlanmalıdır.

Beton tabandaki kusurların giderilmesi

Desteği çıkardıktan sonra, kalan yapıştırıcıyı betondan çıkarın. Gevşekliği, delikleri, çatlakları tespit etmek için tabanı inceleyin. Çatlaklar bulunursa, tabanın döküldüğü zemine ulaşmak için bunlardan birini genişletin. Zemin beton ise, çatlakları beton için "sıvı zemin" çözeltisi veya polimer macun (dökme) ile doldurun. Zemin ahşap ise, zemini onarmak için şapı çıkarın.

Gevşekliği bir demir fırça, pası veya elektrikli keskiyi çıkarmak için açılı taşlama (taşlama makinesi) üzerindeki bir meme ile çıkarın. Yapışkan kalıntısını çıkarın. Kapağı toz ve kirden temizleyin. 2,5 metre uzunluğunda bir cetvel kullanarak yükseklik farkını kontrol edin. Fark 2 metrede 2 mm'den fazla ise, beton taban üzerine kendiliğinden yayılan bir şap dökün.

Ahşap zemin kusurlarını onarmak

Günlük onarımı

Alt zeminin kaliteli bir şekilde onarılması olmadan bir parke tahtasının gıcırtısını ortadan kaldırmak imkansızdır.

Kapak panolarını çıkarın, işaretleyin ve inceleyin. Çatlakları, küf izleriyle, hoş olmayan bir kokuyla çıkarın, değiştirilmeleri gerekir. Gerisini başka bir odaya taşıyın.

Gecikmelere bakın. Çatlak, çürüme veya küf izleri olan levhaları değiştirin. Bodruma bakın. Nem kokuyorsa, ısı tabancalarıyla kurulayın. Bu işlemin süresi, nem miktarına ve tabancanın gücüne bağlı olarak bir aya ulaşır.

Kuruduktan sonra, duvardaki gecikmenin sabitlenmesinin gücünü kontrol edin. Bunu yapmak için onları sallayın. Titreşim ve darbelerin varlığında, monte edildikleri nişlerin duvarları ile gecikmeler arasına tahta takozlar sürerek açın. Tuğla veya taş desteklere ve ayrıca beton tabana döşenen kütüklerin böyle bir kontrole ihtiyacı yoktur.

Günlükleri sabitledikten sonra, 2,5 metre uzunluğunda bir cetvelle yükseklik farklarını kontrol edin. 2 mm'ye 2 metreden fazla bir fark bulursanız, geri kalanın altında bulunan kütükleri kaldırmaya çalışın. Bunu yapmak için, kütüğün altı ile duvar nişinin altı arasına ince bir kama sürün. Her çekiç darbesinden sonra, bir cetvelle yüksekliği kontrol edin.

Alt zemin onarımı

Kaldırılan alt zemin elemanlarını yerine yerleştirin. Hasarlı olanları uygun boyuttaki malzemelerle değiştirin. Döşeme tahtasını değiştirmek için bir tahta kullanın; kontrplak değiştirmek için kontrplak kullanın. Alt zemini döşeyip sabitledikten sonra kot farklarını ve kotunu kontrol edin. Fark 2 metrede 2 mm'den fazlaysa, zemini zımparalayın veya ince bir tabaka kendiliğinden yayılan şap veya “sıvı zemin” polimer malzeme ile doldurun.

Alt zemini sabitlemek için kendinden kılavuzlu vidaları kullanın. ay sonra çivileme gevşeyecek ve gıcırtılar geri dönecektir.

Doğru substratı seçme

Parke zeminin gücünü artırmak için alt tabakaya ihtiyaç vardır. Substrat kullanımı için:

  • Kendinden yayılan zeminler;
  • haddelenmiş teknik fiş;
  • kontrplak;
  • sunta (sunta);
  • lif levha (MDF).

1 mm x 2 metre yükseklik farkı olan bir taban için, herhangi bir malzeme uygundur. Bunların substratının etkinliği aynıdır. 2 metrede 1 ila 3 mm yükseklik farkı ile kendiliğinden yayılan zemin ve kontrplak diğerlerinden daha iyidir. 2 metrede 3 ila 6 mm yükseklik farkı ile sadece kendiliğinden yayılan bir zemin kullanın. Yükseklik farkı 2 metreye 6 mm'den fazla ise, yüzeyi kendiliğinden yayılan şaplarla düzeltin. Alt tabakayı üstlerine yerleştirin veya doldurun. Yanlış alt tabaka seçimi, parke tahtasının ay içinde gıcırdamasına neden olacaktır.

Parke montajı

Odayı eski parkeye göre işaretleyin. Odanın ortasından döşemeye başlayın. Bitmemiş bir zemin üzerine parke döşemeyin, altı ay sonra yapışkan bağ zayıflar ve gıcırtılar geri döner. Döşemeden önce parke plakalarını tutkal ve kir izlerinden temizleyin. Söküm sırasında parke yüksek neme sahipse, bir ay boyunca derece sıcaklıkta cereyan olmayan havalandırılmış bir odada kurutun. Alt tabaka hazır olur olmaz kuru parke döşeyin.

Parke çalışması

Parke suyu emer, boyutu artar. Bu, döşeme deseninin geometrisinde bir değişikliğe, yapışkanın yırtılmasına ve gıcırtıların görünümüne yol açar. Bu nedenle, parkenin kuvvetli ıslanmasından kaçının. Zemini temizlemek için nemli fakat ıslak olmayan bir bez kullanın. Bu, parkenin ömrünü uzatacak ve sizi gıcırtı görünümünden kurtaracaktır.

Parke zemin gıcırtıları, taban kusurları, döşeme hataları ve kaplamanın yanlış çalışması ile ilişkilidir. Zayıf sabitlenmiş kütükler, betonun gevşekliği, alt tabakayı tabana veya alt zemine sabitlemenin yetersiz sertliği, parke plakalarının hareketliliğine ve gıcırtı ve darbelerin ortaya çıkmasına neden olur.

Bir döşeme tahtası gıcırtısını gidermek, her zaman gıcırtıya neden olan hasarı onarmayı içerir. Zemin hareketliliğinin nedenlerini ortadan kaldırarak, gıcırtılardan kurtulacak ve önümüzdeki üç ila beş yıl boyunca oluşmasını önleyeceksiniz.

Video - parke gıcırdıyorsa ne yapılabilir:

Parke, en güvenilir ve dayanıklı kaplamalardan biri olarak kabul edilir. Bununla birlikte, bu tip bir cila ayrıca onarım gerektirebilir. Bazen bu, yanlış kullanımdan, daha sık olarak yanlış kullanımdan kaynaklanır. En yaygın parke hasarları, levhaların şişmesi ve gıcırdamasıdır.

Zaman zaman çizikleri, çatlakları ve talaşları ortadan kaldırmak gerekir. Parkeyi kendi elinizle nasıl eski haline getirip orijinal çekici görünümüne geri döndürmek için makalede daha fazlasını okuyun.

Tabii ki, bu pahalı kaplamayı doğru bir şekilde onarmak, ancak belirli teknolojilere kesinlikle uyulması halinde mümkündür.

Parke - kaplama güzel ve onarımı oldukça zor

Parke üzerindeki çizikler nasıl giderilir

Çizikler, hasarın en basit şeklidir ve tamiri zor değildir. Ahşap zemin çizilirse ne yapılmalı? Bu durumda, gibi işlemleri yapmanız gerekir. Bu tür parke onarımları özel ekipman kullanılarak gerçekleştirilir.

Bir ahşap zemin nasıl güncellenir. Bir öğütücü fotoğrafı

Bir notta: Gerekirse, ahşap zeminlerin onarımı ile uğraşan bir kuruluştan bir öğütücü kiralanabilir.

Ahşap bir zeminin onarımı: çatlak ve talaşlardan nasıl kurtulur

Ardından, üzerinde çatlaklar ve talaşlar bulunursa, apartmandaki parkenin nasıl güncelleneceğini anlayacağız. Bu tür kusurlar genellikle zemin kaplamasının yanlış kullanılması sonucu ortaya çıkar. Çok kuru havaya sahip odalarda parke çatlakları ve çatlakları en sık görülür.

Çok kuru havaya sahip bir odada, üzerinde kesinlikle çatlaklar görüneceğinden, parkenin yakında onarılması gerekecektir.

Bu tür hasarlar özel bir ahşap macun ile ortadan kaldırılır. Parke onarımı birkaç aşamada gerçekleştirilir:

  1. Zemin önceden döndürülür. Bu işlem sonucunda eski vernik çıkarılır ve üstteki kararan ahşap tabakası çıkarılır.
  2. Parkenin restorasyonu, çatlak ve talaşların fiilen ortadan kaldırılmasıyla devam eder. Böyle bir hasar nasıl kapatılır? Onarımlar, parke rengindeki ahşap üzerine macunla kapatılarak yapılır.

Ahşap bir zeminin onarımı sırasında kalıplardaki çatlaklar ahşap üzerine macunla kaplanır.

Tavsiye: İstenirse parke macunu bağımsız olarak yapılabilir. Kazıma işlemi sırasında çok fazla ahşap tozu oluşur. PVA tutkalı ile 3*1 oranında toplanıp karıştırılmalıdır.
  1. Ardından, çatlaklar ve talaşlar bir spatula ile kapatılır.
  2. Macun kuruduktan sonra zımparalanır.

Onarım sırasında gömülü kalıplardaki macun zımpara kağıdı ile işlenir

  1. Ardından, taşlama ve gerçekleştirin.

Aynı şekilde, üzerinde bir göçük belirirse parke eski haline getirilir.

Parke gıcırdıyor. Ne yapalım?

Kalıpların gıcırtısı, esas olarak eskilerin özelliği olan bir olgudur. Aslında gıcırtı, çevre dostu döşeme için bir intikamdır. Zamanla, doğal ahşap elemanlar hafifçe kurur ve alt tabakadan çıkar. Sonuç olarak, yerde yürürken hoş olmayan bir gıcırtı meydana gelir. Tabii ki, böyle bir parke onarım gerektirir.

Gıcırtı, ayrılan parke kalıplarından kaynaklanır

Bazen kırık sırtlar veya montaj vidalarının sökülmesi nedeniyle bir gıcırtı da ortaya çıkar. Bu durumda parke restorasyonu, hasarın türüne bağlı olarak gerçekleştirilir. Çoğu zaman, bir gıcırtı meydana geldiği için ayrılan elemanların yapıştırılması gerekir. Kırılan bir tarak durumunda, kaplamanın yenilenmesi ve gıcırtıların giderilmesi, eleman değiştirilerek gerçekleştirilir.

Parkeyi açmadan gıcırtı giderme teknolojisi

İlk olarak, zarları sökmeden parkenin gıcırdamasını nasıl çıkaracağımızı bulalım. Zeminde yürürken bir gıcırtı duyuluyorsa veya kaplama çatlıyorsa, öncelikle tahta bir tokmakla zemine vurarak elemanların ayrıldığı yeri belirlemeniz gerekir. Ayrıca köşelerdeki kalıplara 0,,6 cm çapında delikler açılır.

Parke nasıl restore edilir. Kalıplardaki gıcırtıdan kurtulmak için delikleri önceden delin

Elemanlar, alt tabakaya zarar vermeden delinmelidir. Parkenin gıcırdamasını açmadan ortadan kaldırmak için bir sonraki aşamada deliklere bir şırınga ile PVA tutkalı pompalanır. Koydan sonra deliklere tahta çubuklar sokulur ve atıkların yerine ağır bir şey konur.

Onarımlar sırasında gıcırdamayı ortadan kaldırmak için parke altına tutkal pompalanır.

Tavsiye: Yemek çubukları bağımsız olarak yapılabilir. Parke zemine karşılık gelen renkteki ahşaptan basitçe kesilirler.

Elemanları yapıştırdıktan sonra, çubuklu yerler dikkatlice macunlanmalı ve zımparalanmalıdır. Zemini sabitlemek için gıcırtıyı giderirken PVA yapıştırıcısı yerine poliüretan kullanabilirsiniz.

Parkeyi sökerek çatlamayı ortadan kaldırın

Artık parkeyi sökmeden gıcırtıyı nasıl gidereceğinizi biliyorsunuz. Bu işlemin başarılı olmaması durumunda, elemanların çıkış noktasında tekrar yapıştırılması gerekecektir. Gıcırtı birkaç aşamada ortadan kaldırılır:

  1. Rekonstrüksiyon, plakalardan birinin bölünmesiyle başlar. Bir balta ile yapın.
  2. Daha sonra çıkarılır ve ayrılan elemanların geri kalanı demonte edilir.

Bazen bir gıcırtı ancak kalıpları çıkararak ve ardından onları yapıştırarak ortadan kaldırılabilir.

  1. Çukurdaki tutkal kalıntılarını temizleyerek onarıma devam edin.
  2. Ardından, alt tabaka astarlanır.
Önemli: Parke, alt tabaka olmadan döşendiyse, şapı dikkatlice inceleyin ve gerekirse bir beton karışımı ile düzleştirin. Genellikle gıcırtı nedeni tam olarak şapın kusurlarıdır.
  1. Daha sonra kalıpların kirden arındırılması, tutkalla bulaşması ve yerine takılması gerekir. Güvenli bir şekilde sabitlendikten sonra, gıcırtıların kaybolması garanti edilir.
  2. Aşırı elemanın ayrılma yeri macunla kaplanır ve zımparalanır.

Gıcırdayan kalıplar bazen sadece şap düzleştirilerek ortadan kaldırılabilir.

Bu şekilde parke tekrar monte edilerek gıcırdama sorunu giderilir.

Şişmiş parke nasıl onarılır

Zemin tamiri gibi bir işleme ihtiyaç duyulmasının bir diğer yaygın nedeni de parkenin şişmesidir. Neden böyle bir sıkıntı olabilir? Bu tür problemler genellikle hava neminde keskin bir artış, taşma veya nemin alt katlardan betonun kılcal damarları yoluyla nüfuz etmesi sonucu ortaya çıkar.

Şişmesi nedeniyle parke tamiri gerekebilir.

İlk iki durumda, kalıpların ayrılmasının nedeni genellikle alt tabakaya düşük kaliteli yapıştırmadır. Havadaki nemin artmasıyla, ağaç biraz şişer, bunun sonucunda zayıf sabitlenmiş elemanlar basitçe tabandan çıkar. Bu durumda, parke restorasyonu, sorunlu alanların yeniden döşenmesiyle gerçekleştirilir.

Şişme durumunda parke tamiri, kalıpların sayımı ile gerçekleştirilir.

Tavsiye: Deforme olmuş kalıplar nasıl hizalanır. Birkaç gün boyunca presin altına koyarak düzeltin. Bu başarısız olursa, onarım sırasında elemanların yenileriyle değiştirilmesi gerekecektir. Bu durumda, eskileriyle aynı boyutta ve aynı ahşaptan kalıplar seçmek gerekir ve kaplama tekrar tekrar yapılmalıdır.

Zemin, kılcal neme maruz kalmanın bir sonucu olarak şişerse, parkenin kendi elleriyle restorasyonu, tamamen sökülerek gerçekleştirilir. Böyle bir sıkıntı, ancak parke döşenirken su yalıtım tabakası döşenmemişse ortaya çıkabilir. Şişmiş yerlerde yapılan onarımlar sırasında kalıpların basit bir bölmesi sorunu çözmeyecektir. Zemin er ya da geç zaten şişmeye başlayacak. Parkenin yükselmesi durumunda onarım aşağıdaki gibi yapılır:

  • Odanın duvarına yakın köşedeki kalıplardan birini yayarak kendi elleriyle parke restorasyonuna başlarlar.
  • Kapak sökülüyor. İyi yapıştırılmış kalıplar, bir spatula ile gözetlenerek yırtılır.
  • Tornavida, alt tabakanın vidalarını sökün.
  • Kontrplak levhaları sökerek onarıma devam edin.
  • Ardından, şap yere indirilir.
Tavsiye: Şap iyi durumdaysa, yere indirilmesi gerekli değildir. Bununla birlikte, kontrplak bir alt tabaka olarak uygun değildir. Zeminin tekrar şişmemesi için, bunun yerine şap boyunca yeni bir polietilen su geçirmez versiyonun döşenmesi gerekecektir.

Zemin onarımı sırasında şapın su yalıtımı, bir polietilen alt tabaka kullanılarak yapılabilir.

  • Bir sonraki aşamada, temizlenen zemine 15 cm bindirme ile şeritler halinde bir polietilen film uygulanır.
  • Yeni bir şap kuruluyor.
  • Üzerine kurutulmuş kontrplak monte edilir.

Kontrplak kurutulmalı ve tekrar şap üzerine serilmelidir.

  • Parke montajı ile onarım tamamlanır.

Son olarak, parke onarımını kendi ellerinizle nasıl yapacağınızı görmenizi öneririz. Video, bu işlemi adım adım göstermektedir. İnceledikten sonra, bir şırınga ve macunla gıcırtı ve şişliklerin nasıl giderileceğini daha iyi anlayabilirsiniz.

Parkenin kendi kendini yenilemesi bu şekilde gerçekleştirilir. Gerekli tüm teknolojileri gözlemleyerek, elemanların onarımını ve değiştirilmesini dikkatli bir şekilde yapmak gerekir. Hasarlı olanları değiştirmek için yeni kalıp satın almanın büyük olasılıkla ucuz olmayacağını unutmayın.

Bugün, yapı malzemeleri pazarı, müşterilere çeşitli fiyat kategorilerinde birçok zemin kaplaması sunmaktadır. Ancak çoğu, kendini en iyi taraftan kanıtlamış eski güzel parkeyi tercih etmeye devam ediyor. Ama onun bile zamanla kusurları var. Örneğin, sessizce de olsa, ancak müdahaleci ve nahoş bir şekilde gıcırdatmaya başlar.

Parke gıcırdamasının nedenleri

Parke, zemin kaplamalarının elit sınıfına ait olmasına rağmen, performansı da düşebilir. Gıcırtı en yaygın sorundur. Ondan nasıl kurtulacağınızı bilmeden önce, hoş olmayan sesin nedenini bulmanız gerekir.

Bir gıcırtı görünümü sadece eski parke durumunda mümkündür.

Bu döşeme doğal ahşaptan yapılmıştır. Gıcırdatma, büzülmeyi önleyen kimyasal katkılar içermeyen bir malzemenin çevre dostu olmasının bir karşılığıdır diyebiliriz. Sürtünmenin oluştuğu parke plakalarının tabandan (kontrplak levhalar veya beton, bitümlü mastik ile şap) ayrılması nedeniyle ortaya çıkar. Çıtaların minimum hareketi bir gıcırtıya neden olmak için yeterlidir.

Parke gıcırdamasının nedenleri farklı olabilir.

Zeminin bazı yerlerinde, parke tahtasından nemin eşit olmayan şekilde buharlaşması nedeniyle, parke ile taban arasında boşluklar oluşur. Toz ve küçük kalıntılar biriktirirler. Bu tür alanlarda kaplama "oynamaya" başlar.

Ek olarak, hoş olmayan bir sesin nedenleri şunları içerir:

  • parke kuruması;
  • bölünmüş tahtalar;
  • kırık dil veya oluk;
  • çivileri ve vidaları gevşetmek;
  • yuvalarından çivi ve vida çıkışı;
  • uçların hareketi ve levhaların birbirine göre gecikmesi;
  • duvarların yakınında boşluk yok.

Yani kaynak, kalasların çivilendikleri çivilere sürtünmesi veya parke levhalarının kendi aralarındaki ve kaplama altındaki döşemenin etkileşimi olabilir.

Çözümler

Parke gıcırtısını ortadan kaldırmanın birkaç yolunu ele alacağız. Ancak bundan önce, savunmasız alanları bulmanız gerekir. Zeminde yürüyün ve arızalı olduğu yerleri hatırlayın. Daha sonra düzeltici eylemin uygulanabilmesi için bu noktaları işaretleyin.

Not! Gıcırtı giderme, en iyi cilalama veya vernikleme gibi diğer restorasyon çalışmalarıyla birlikte yapılır. Bu zamandan tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.

Parke söküm

Gıcırdayan seslerle baş etmenin en önemli yöntemi, parke döşemenin tamamen değiştirilmesidir. Tahtaları sökmeniz, tabanı hazırlamanız, demonte parkeyi döşemeniz, zımparalamanız, zımparalamanız ve cilalamanız gerekir.

Tüm kalıplar (veya çoğu) tabandan uzaklaştıysa bu yöntemi kullanabilirsiniz. Bu prosedürün zaman ve finans açısından maliyetli olduğunu belirtmekte fayda var. Bu nedenle, gıcırtı yerel nitelikteyse, parke sökülmeden giderilebilir.

Parke plakaları tabandan uzaklaştıysa, kaplamayı sökmeniz gerekir.

Çukurların ve çatlakların giderilmesi

Yürürken, parke sadece gıcırdamakla kalmaz, aynı zamanda oldukça yüksek sesle çatırdarsa, bu, odadaki yüksek sıcaklık veya düşük nem seviyesini gösterir. Döşeme sırasında ahşap nemliydi ve sonunda kurudu. Bu durumda macun kullanın: parke rengindeki çatlakları dikkatlice onarın ve çukurları kalın bir tabaka ile örtün. Üzerine ahşap taklidi uygulayın.

Talaşla karıştırılmış kazein tutkalı kullanabilirsiniz. Bundan sonra parkeyi iyice zımparalayın ve ahşap üzerine cilalayın.

Boşluklar oldukça genişse, onları doldurmak için zaman kaybetmemek daha iyidir - yine de yayılacaktır. Bu durumda, parkenin tamamı ile aynı ahşaptan aynı boyut ve renkteki kalaslar seçilerek parke kalası değiştirilmelidir.

Kurutulmuş bir parke tahtasının çıkarılması

Bundan sonra talimatları izleyin.

  1. Kurutulmuş tahtayı bir keski veya keski ile birkaç parçaya kesin. Onları al. Ortadan başlayarak tüm yapışkan tabanı çıkarın.
  2. Çubuğu çıkardıktan sonra kalan boşluğu iyice temizleyin. Tabanı dikkatlice düzleştirin.
  3. Yeni bir tahta hazırlayın. Ondan tarağı kesmeniz ve kesim yerini bir planya ile dikkatlice öğütmeniz gerekir. Gerekirse, bitişik parke zeminlerdeki çıkıntıları ve olukları kesin.
  4. Yan yana yerleştirilmiş birkaç levhayı değiştirmek gerekirse, önce bunları tek bir perçinleme oluşturacak şekilde birbirine sabitleyin. Bunu yapmadan önce, yeni panoların eskilerinin yerine tam olarak oturduğundan emin olun.
  5. Tabanda, parkeden arındırılmış, derecelik bir sıcaklığa getirilen bitümlü mastik veya bu tür işler için uygun başka bir yapışkan bileşim dökün. Perçini üstüne yerleştirin. Fazla yapıştırıcıyı veya mastiği nazikçe silin. Yeni tahtaya biraz ağırlıkla bastırın.
  6. Yapışkan taban tamamen kuruduktan sonra, eski haline getirilen alanı zımparalayın, tozdan arındırın ve cilalayın.

Parke döşeme tabanının onarımı

Parke zemin düzse ama yine de gıcırdıyorsa, alt zeminin üzerine yapıştırılmış 12 mm kontrplak levhalar döşemeniz gerekir. Bunu, parke plakalarının ana döşeme yönünde istenen açıda yapın. Elbette bu yöntem sizi sonsuza kadar gıcırtıdan kurtarmayacak ama uzun süre unutmanızı sağlayacaktır.

Parke zemin için taban şeması

Hoş olmayan seslerden parkeden kurtulmanın başka bir yöntemi daha var. Kullanırken, baz türünü dikkate almanız gerekir. Bitümlü mastik üzerine parke döşediyseniz, aşağıdakileri yapın: bir bina saç kurutma makinesi kullanarak, parke plakalarını altındaki bitümün erimesi için ısıtın. Bundan sonra, kalıplara sıkıca bastırın ve kurumaya bırakın.

Kama kılavuz çekme yöntemi

Gıcırdamanın yaygın bir nedeni, tahtaların böceklere veya kirişlere zayıf şekilde sabitlenmesidir. Bunu önlemek için kiriş ile levha arasına takozlar sürülür. Zeminin alt kısmının erişilememesi durumunda, levhalar yukarıdan kütüklere sabitlenir.

Takozları sıkıştırarak parke tahtalarını sabitleme örneği

Levhaların birbirine sürtünmesinden dolayı parke gıcırdıyorsa, cm'lik bir adımla çatlaklara takozlar sürün, bu takozların zemin seviyesinden dışarı çıkmadığını kontrol edin.

Daha basit bir yöntem kullanabilirsiniz. Levhalar arasındaki boşluklara grafit tozu veya talk serpin.

Yapıştırıcı ile doldurma

Gıcırtıdan bu şekilde kurtulmak için ihtiyacınız olan:

  • 2 mm'lik bir matkapla elektrikli matkap;
  • tıbbi şırınga;
  • maskeleme bandı;
  • poliüretan yapıştırıcı;
  • mum boya kalemleri;
  • paçavra;
  • dübel.

Gerekli malzeme ve araçlarla donanmış olarak işe koyulun.

Parke üzerindeki hasarlı bölgelerin ortasında birbirinden eşit uzaklıkta 15 cm olan noktaları işaretleyin ve üzerlerine maskeleme bandı uygulayın.

İşaretli yerlerde, çıtalarda 2 mm çapında delikler açın. Zeminin tabanı ile parke arasına bir şırınga ile yapıştırıcı dökün.

Yapışkan bileşimin bir şırıngası ile doldurma

Tutkalın kuruması için işi yaklaşık bir saat bırakın. Ardından bandı çıkarın. Poliüretan köpük için bir çözücü ile parke üzerinde kalan yapıştırıcı izlerini çıkarın.

Parkeyi ağır bir yük ile zeminin tabanına bastırın. Onarılan alan üzerinde bir süre yürümeyin.

Parke rengine uygun mum boya kalemlerini önceden seçin. Onarımdan bir gün sonra delikleri balmumu ile doldurun. Parke zemini bir bezle parlatın.

çimento harcı

Zeminde 2 cm'den fazla olmayan bir delik açmak için bir perforatör kullanın, üzerine bir gıcırtı oluşturan bir çubuk dayanacak şekilde çimento harcı veya ısıtılmış bitüm dökün. Mantarı çekiçleyin ve gözle görülür bir iz kalmayacak şekilde boyayın.

Gecikmeye karşı bir delik açarsanız aynı yöntem daha da etkili olacaktır. İçine çimento harcı dökün. Bir gün sonra deliğe tahta bir iğne yapıştırın. Kenarıyla zemin levhasını almalı. Pimin kalıntılarını çıkarın, parke ile düzleştirin, temizleyin, macun ve boya uygulayın.

Ayrıca daha küçük çaplı delikler açabilir ve vida ve dübel yerine sıvı çiviler kullanabilirsiniz. Plakaları tabana yapıştırın, delikleri ahşap macunla işleyin.

Parke zeminde duş

Bu yöntemi uygulamak için özel bir çözücü ilaveli mum bazlı bir yağlayıcı bileşim kullanılır. Hazırlanan ajan, mikro deliklerden parke altına duş yapılarak enjekte edilir.

Alternatif olarak, sulu bir kayganlaştırıcı kullanılabilir. Parke altındaki boşluğa basınç altında beslenir.

Poliüretan köpük dökme

Tipik olarak, zeminin altındaki boşluk yaklaşık 9 cm yüksekliğe sahiptir Gıcırdamayı ortadan kaldırmak için, genişleyerek döşemeye sertlik veren montaj köpüğü ile doldurulabilir. Bu yöntemin bir eksi vardır: çalışma sırasında, gıcırtı tekrar ortaya çıkacağı için köpük zamanla çökebilir ve çökebilir. Bu nedenle, bu yöntem oldukça pahalı ve verimsiz olarak kabul edilir.

Parke ile taban arasında oluşan boşluklar montaj köpüğü ile doldurulabilir.

Metal ankrajların kullanımı

Parke zeminin tabanı betonarme ise ankraj kullanılabilir. Sadece elle bağlanırlar. Küçük bir delik açın, metal kılıfı takın ve parça saplamasına vidalayın.

Metal ankraj kullanma yöntemi

Bu yöntem oldukça etkilidir, ancak fiyatı ruble olan yaklaşık çapaya ihtiyacınız varsa maliyetli olabilir.

Kendinden kılavuzlu vidalarla broş

Parke tahtası ile gecikme arasındaki temas noktasında bir gıcırtı meydana gelirse, kendinden kılavuzlu vidalarla broş yapmak sorundan kurtulmanın harika bir yoludur. Bu yöntemle ilgili en büyük sorun gecikmeyi bulmaktır.

Çivileri vidalarla değiştirin

Arızalı döşeme tahtasının altında iletişim olmadığından emin olun. Bir matkapla tahtadan bir taraftaki kirişe bir delik açın. İçine bir çivi çakın veya uygun boyutta bir vidayı vidalayın. Şapkayı tahtaya boğduğunuzdan emin olun.

Germe parke zemin

Sıkma işlemi oldukça zahmetli ancak ucuzdur. Kütüklerin ve parke tahtalarının durumunu numaralandırarak kontrol etmeniz gerekir. Tespit edilen kusurları düzeltmek veya hasarlı şeritleri değiştirmek gerekir.

Yöntem, tüm çivileri sıkma sağlayan kendinden kılavuzlu vidalarla değiştirmeniz açısından etkilidir. Kendinden kılavuzlu vidalar, çivilerin doğasında var olan dezavantaja sahip değildir - ağaçla temas noktalarında gıcırdamazlar.

Ahşapta olan çivi, sırayla metali kaplayan katmanlarını tutar. Ancak zamanla korozyon metali zayıflatır ve inceltir. Ortaya çıkan geri tepme, gıcırdayan seslerin kaynağı haline gelir.

Parkeyi kendinden kılavuzlu vidalarla sabitledikten sonra, macunlu alanı zımparalayın, renge uygun cila veya cila ile kaplayın.

önleme

Parkenizin size uzun süre hizmet etmesi ve rahatsız edici seslerle sizi rahatsız etmemesi için ne yapılmalı? İpuçlarımız, sorunlardan başarısız olmadan kaçınmanıza yardımcı olacaktır.


Parke gıcırtısının nasıl giderileceğiyle ilgili video

Uzmanları aramak için zaman ve para harcamanıza gerek olmadığını umuyoruz, çünkü artık gıcırtıları kendi ellerinizle ortadan kaldırmanın birkaç basit yolunu biliyorsunuz. Bu konu hakkında herhangi bir sorunuz varsa, lütfen yorumlarda onlara sorun. Veya parke zeminlerin restorasyonu konusundaki deneyiminizi bizimle paylaşın. Sizin için kolay iş, eviniz için rahatlık!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası