fizik tedavi ve rehabilitasyon kaç yıllık / ATILIM ÜNİVERSİTESİ - Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Kaç Yıllık

fizik tedavi ve rehabilitasyon kaç yıllık

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Nedir?

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünün genel amacı, hastaların, yaşlıların, ağrı çekenlerin, kaza veya benzeri durumlarda yaralanan kişilerin fonksiyon bozukluklarını tedavi edecek, iyileştirecek öğrencileri, bilimsel metotlarla eğiterek Fizyoterapist mesleğine hazırlamaktır. Bunun dışında sağlıklı bireylerin fiziksel aktivitelerini programlama, bireyleri fiziksel olarak daha aktif hale getirmek, bu bölümden mezun kişilerin amaçlarındandır. Eğitim ve meslek hayatlarında teknoloji ve bilimden faydalanarak görevlerini yerine getirirler. Türkiye’de Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü mezunları sayısı artıyor olsa da yeni yeni gelişen bir bölümdür.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Eğitimi Süresi Kaç Yıldır?

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilir. Toplam kredi ile mezun olurlar. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünde staj eğitimi gören öğrencilerin ikinci ve üçüncü sınıflarında zorunlu yaz stajları vardır ve dördüncü sınıfta haftanın dört günü olmak üzere zorunlu stajları vardır.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Dersleri Nelerdir?

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünde, birçok stajla ile teorik ve uygulamalı dersler de yer alır. Uygulamalı dersler ile iş tecrübesi kazanma şansına sahiptirler.

  • Anatomi,
  • Fizyoloji,
  • Beslenme,
  • Elektroterapi,
  • Fizyoterapide Temel Ölçme ve Değerlendirme,
  • Tedavi Hareketleri ve Prensipleri,
  • Pediatrik Rehabilitasyon,
  • İşitme ve Konuşma Tedavisi,
  • Sağlık Departmanlarında Araştırma Yöntemleri,
  • Biyomekanik.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Almış oldukları eğitimler doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine doğru fizik tedaviyi uygulamak ve rehabilitasyon süreçlerine yardımcı olmaktır.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünden mezun bireyler yaralanma yaşamış, hasta, doğuştan gelen engellilik, kas sistemi bozuklukları, eklem rahatsızlıkları olan bireylere tedavi uygulamak ve iyileştirmek başta gelen işlerindendir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünden mezun kişiler birçok sektörde iş bulabilme özelliğine sahiptir.

  • Kamu,
  • Özel Hastaneler,
  • Huzurevleri,
  • Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon,
  • Merkezleri,
  • Protez-ortez Rehabilitasyon Merkezleri,
  • Evde Bakım Merkezleri,
  • Kaplıca ve Kür Merkezleri,
  • Spor Kulüpleri,
  • Araştırma Enstitüleri,
  • Askeriye,

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü mezunları, iş hayatına başlamak için önlerinde birçok farklı alan olur, ilgi ve alakalarına göre istedikleri alana yönelebilirler. Özel ve kamu başta olmak üzere birden fazla seçenekleri vardır.

Fizyoterapi Bölümü Bölümü

Fizyoterapi Bölümü Nedir?

Fizyoterapi Bölümü bir ön lisans bölümüdür ve öğrenciler bu bölümde 2 yıl eğitim görmektedir. Fizyoterapi Bölümüne benzer olan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü ise 4 yıllık bir bölümdür. İlgili üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim veren Fizyoterapi Bölümü mezunları sağlık sektöründe çalışmalarını sürdürür. Fizyoterapi ne iş yapar sorusunun cevabı şu şekilde açıklanabilir; kişilerde doğuştan veya herhangi bir nedenden dolayı görülen sağlık sorunlarının tedavi sürecinde Fizyoterapi bölümü mezunları görev alır. “Fizik Tedavi Teknikeri” unvanı ile mezun olan kişiler, fizyoterapistlere ve doktorlara ilgili süreçte yardımcı olur.

Fizyoterapi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Fizyoterapi kaç yıllık sorusunun cevabını verirken bu bölümün üniversitelerin meslek yüksekokulları bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtmek gerekir. Fizyoterapi 2 yıllık bir ön lisans bölümüdür. Teknolojik laboratuvarlarda edindikleri teorik bilgileri staj programı ile pratiğe döken öğrenciler 2 yıl boyunca eğitimini sürdürür. Gereken AKTS sayısına ulaşan öğrenciler bölümden mezun olabilirken, bölümün sunmuş olduğu dikey geçiş olanaklarından da faydalanılabilir. Fizyoterapi bölümünden mezun olan kişiler Dikey Geçiş Sınavı'na girerek üniversitelerin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Sağlık Yönetimi, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölümlerine geçiş yaparak eğitimlerini 4 yıla tamamlayabilir.

Fizyoterapi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Fizyoterapi bölümü öğrencileri 2 yıllık eğitim süreçleri boyunca sağlık ve anatomi alanları yoğunlukta olmakla birlikte bilimsel metot ağırlıklı pek çok ders ile karşı karşıya gelmektedir. Fizyoterapi bölümü öğrencileri mesleğe yönelik derslerin yanında temel teorik eğitimler almaktadır. Bu derslerin bir kısmı şunlardır:

  • Kas Sinir Sistemi Anatomisi
  • Biyofizik
  • Fizyoterapi Yöntemleri
  • Kinezyoloji
  • Masaj Teknikleri ve Uygulama
  • Hidroterapi-Balneoterapi
  • Nörolojik Hastalıklarda Fizyoterapi Teknikerliği Yaklaşımları
  • Ortopedik Hastalıklarda Fizyoterapi Teknikerliği Yaklaşımları
  • Romatizmal Hastalıklarda Fizyoterapi Teknikerliği Yaklaşımları
  • Fizyoterapide Ortez-Protez Kullanımı

Bu dersler başta olmak üzere 2 senelik eğitim hayatları boyunca çeşitli alanlardan dersler ile ilgilenen öğrenciler, derslerini başarıyla tamamladıktan sonra mezun olabilir. Öğrencilere aynı zamanda hastalar ile daha iyi iletişim kurmalarına yardımcı olan Pozitif Psikoloji ve İletişim Becerileri, Sağlık Kurumlarında İletişim gibi dersler verilmektedir. Teorik derslerin yanı sıra genellikle ikinci sınıfın ikinci döneminde alınabilen Klinik Uygulama dersi ile staj yapılmaktadır. Mezunlar Fizik Tedavi Teknikeri unvanına sahip olurken dilerlerse eğitimlerini 4 yıllığa tamamlayabilmektedir. Fizyoterapi sıralama puanları ise her eğitim-öğretim döneminde değişmektedir.

Fizyoterapi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Fizyoterapi bölümü mezunlarının yaptıkları işin daha net anlaşılması için fizyoterapi alanına bakmak gerekmektedir. Fizyoterapi, iskelet sisteminde ve kaslarda meydana gelen bozuklukların, sinir sistemi hasarlarının, çeşitli sebeplerden ötürü sinir sisteminde oluşan fonksiyonel bozuklukların giderilmesine veya minimum düzeye indirilmesine yönelik çalışmaları içeren bir bilim dalıdır. Kişilerde doğuştan veya doğum esnasında gelişebilen semptomlara bağlı olarak oluşabilen sağlık sorunlarının tedavisinde de Fizyoterapi mezunları rol oynamaktadır. Herhangi bir kaza, ateşli hastalık, travma gibi olumsuz durumlar neticesinde vücutta oluşan sinir sistemi rahatsızlıkları, kalıcı olması muhtemel sorunlar, fizik tedavi süreci gerektirir. Fizyoterapi mezunları, kişilere özgü egzersiz programları oluşturur, sağlık sorunlarını ortadan kaldırmak ya da rahatsızlıkların sirayet ettiği bölgelerdeki sorunları en aza indirmek için çalışmalar yürütür. Her geçen gün gelişmekte olan teknolojiden de destek alan Fizyoterapi, kişilerin yaşam kalitesini artırmayı hedeflemektedir. Spor esnasında veya zaman içerisinde oluşabilen bel ağrısı ve fıtığı, boyun ağrısı ve fıtığı, kısmi felç, parmak ve el hasarları, omurilik zedelenmeleri, ezilme, bükülme gibi sağlık sorunlarıyla da Fizyoterapi alanı ilgilenir. Hastaların ilgili şikayetlerinde doktorlar ile birlikte ilerleyen kişiler, oluşan sağlık sorunlarının ışık, ses veya hareket yöntemleri ile giderilmesine yönelik çalışmalar yürütmektedir.

Fizyoterapi mezunları, çalışma hayatlarına başladıkları zaman doğuştan veya herhangi bir nedenden dolayı oluşan fiziksel sağlık sorunları bulunan kişiler ile ilgilenerek onların hayatlarını daha kaliteli yaşamaları adına çeşitli çalışmalarda bulunur. Onları egzersizlerle yönlendirerek teknolojik cihazlar ve uzmanlar ile iş birliği yaparak hastaların yaşam kalitelerini iyileştirirler.

Fizyoterapi mezunları, uzman doktorların teşhisleri sonrasında hazırlamış oldukları tedavi programını hastaya uygulamak için gerekli aletleri ve cihazları hazırlar. Mezunlar, hastaların fiziksel durumlarını iyileştirmek için doktorların hazırlamış olduğu programa harfiyen uyar. Uzman hekimin hazırlamış olduğu egzersiz programının yanı sıra ortez-protez uygulamalarını, elektroterapi uygulamalarını gerçekleştirir. Günlük yaşamda hastayı rahatlatacak masajlar ve günlük yaşamı kolaylaştıracak mekanik tedaviyi uygulayan fizik tedavi teknikeri yaptıkları her uygulamanın kaydını tutmalıdır. Hastalara fizik tedavi uygulamaları esnasında destek verecek ya da tek başlarına kullanmaları gereken cihazların işlevlerini hastaya ve hasta yakınlarına anlatan teknikerler cihazların her detayını mutlaka bilmelidir. Hastaların işlevini yitirmiş veya bir kısmını yitirmiş uzuvlarının eski haline dönmesi için her türlü desteği sağlayan fizik tedavi teknikerleri, uzman doktorlar ve fizyoterapi uzmanları ile birlikte koordineli biçimde çalışır.

Fizyoterapi Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Fizik tedavi teknikeri olarak mezun olan kişilerin iş imkanları ise oldukça geniştir. Hem kamuda hem de özel sektörde iş imkanı bulabilen mezunlar neredeyse tüm sağlık kuruluşlarında çalışabilirler. Kamu kuruluşlarında görev almak isteyen kişiler Kamu Personeli Seçme Sınavı olan KPSS'ye girerek fizyoterapi atama koşullarını karşılayacak puanı almalıdır. Mezunlar devlete veya özel sektöre bağlı olan hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, üniversite hastanelerinde, özel kliniklerde, huzurevlerinde, kaplıca-termal tesislerde, sağlık turizmine yönelik otellerde, ortez-protez ünitelerinde, spor merkezlerinde çalışabilir. Mezunlar aynı zamanda amatör veya profesyonel spor kulüplerinde de sporculara destek olmak için çalışabilir. Sporcu gelişiminin tam anlamıyla sağlanması, fiziksel sağlık sorunlarının kısa sürede giderilmesi için mezunlar, spor kulüplerinde görev alabilmektedir. Fizyoterapi mezunları evde sağlık hizmeti de hizmet verebilir. Fiziksel bir rahatsızlığı bulunan; bu sebeplerden ötürü ev ortamından çıkamayan ve fizik tedaviye ihtiyaç duyan kişilere evde tedavi uygulayabilirler. Fizyoterapist maaşları pek çok değişkene göre şekillenmektedir. Fizik tedavi teknikerinin çalıştığı kurum ve kişinin deneyimi maaş miktarlarının belirlenmesinde etkilidir. Günümüzde istihdam oranı yüksek alanlardan birisi olan Fizyoterapi bölümü birçok üniversitede yer almaktadır. Fizyoterapi bölümü mezunlarının iş hayatına atılmak için önlerinde pek çok iş alanı bulunmaktadır. funduszeue.info üzerinden bu alandaki iş ilanlarına ulaşabilirsiniz. Fizik tedavi teknikeri iş ilanları seçeneklerinde belirtilen şartları detaylı bir şekilde inceleyerek kendilerine en uygun iş ilanına başvuru yapabilirsiniz.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Hakkında Bilgiler

Merhaba sevgili öğrenciler, FTR bölümü son zamanlarda adından sıkça bahsettiren ve öğrencilerin seçmeyi düşündükleri bölümlerden biri. Fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümü son zamanların en gözde bölümlerinden ve bu bölümle ilgili sıkça soru alıyoruz. Biz de bu yazımızda ftr bölüm puanları, çalışma alanları ve ftr mesleğin gerektirdiği özellikler hakkında bilgi vereceğiz.

Ayrıca bu yazımızda öğrencilerimizin sıklıkla sormuş olduğu sorular:

FTR bölümü okumak zor mu?
FTR sayısal mı?
FTR nedir kaç yıllık bir bölüm?
Fizyoterapi bölümü hakkında bilgiler nelerdir?
Fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümü hakkında bilgiler nelerdir?
Fizyoterapi okumak zor mu?

gibi soruların cevaplarını belirttik.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Başarı Puanı ve Sıralamaları

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü, doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle sakatlanan ve hekim tarafından tanısı konup tedavisi belirlenen hastalara gerekli fizik tedavi ve rehabilitasyon programını planlayıp uygulayacak sağlık personelini yetiştirir ve bu alanda araştırma yapar.

Üniversite Adı

Sıralama (En Düşük)

Hacettepe Üniversitesi

Gazi Üniversitesi
Marmara Üniversitesi

İstanbul(Cerrahpaşa)

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon programının iki yıllık ve dört yıllık bölümleri vardır. Özel üniversitelerde de çok fazla eğitim imkanı olan bu bölümün devlet üniversitelerindeki puanlarını derledik. FTR bölümü, geçtiğimiz yıl, ÖSYM’nin yayınladığı ÖSYS (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteni) Kılavuzu’na göre sayısal puan türüne göre alım yapmaktaydı. FTR bölümünde Hacettepe Üniversitesi , Gazi Üniversitesi , Marmara Üniversitesi , Yıldırım Beyazıt Üniversitesi , İstanbul Üniversitesi taban sıralaması ile alım yapmıştır. Fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümünü başarılı bir üniversitede okumak için tablodan da anlaşılacağı üzere ilk içinde yer almak gerekmektedir diyebiliriz.

Neden FTR Bölümü

Günümüz yaşam ve çalışma koşullarına göre vücudumuzun belirli bölgelerinde fiziksel olarak hastalık baş göstermektedir. Aynı zamanda bazı iç organ rahatsızlıklarının hareketsizlikten kaynaklı olduğu bilindiği için bu meslek grubuna çok iş düşmektedir. FTR bölümü öğrencilere okurken pratik yapmasında fayda sağlar. Bu bölümde okuyan öğrencilerin sıklıkla söylemiş olduğu ifade bu bölümün maddi kazancından çok manevi kazancın çok olduğu şeklindedir. Direkt insan üzerinden çalıştıkları için bazı koşullarda yüksek sabır gerekmektedir. Genellikle hekimlere göre fizyoterapistlerin hastaları ile seansları fazladır. Sadece maddi beklentilere göre FTR bölümü tercih edilmesi kariyer için yanlış olabilir. Açıkçası FTR bölümü sağlık branşlarından birisi olup çalışma alanı insan üzerinedir.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünde Hangi Dersler Var?

Fizik Tedavi bölümünde Biyoloji (insan anatomisi ve fizyoloji), Fizik, Kimya alanlarına ilişkin derslerin yanında mesleğe yönelik kuramsal ve uygulamalı dersler de okutulmaktadır. Bu derslerden bazıları şunlardır: Genel Mikrobiyoloji, Elektroterapi, Fizyoterapide Temel Ölçme ve Değerlendirme, Egzersiz Fizyolojisi, Ortopedik Rehabilitasyon, İşitme ve Konuşma Tedavisi, Nörofizyolojik Yaklaşımlar, Fizyoterapide Klinik Problem Çözme Ayrıca FTR bölümünde Sağlık Ekonomisi, Özel Gereksinimli Çocuklarda Oyun, Kadın Sağlığında Fizyoterapi, Sağlık Kurumlarında İletişim Hizmetleri gibi seçmeli dersler de alınabilmektedir.

Bu uygulamalarda öğrenciler, tıbbi, bilimsel dayanağı olan beden hareketlerini, elektrik akımları, ısı-ışık, parafin, mekanik aletler gibi fiziksel araçlarla yapılan tedavi yöntemlerini, masaj ve su tedavilerini öğrenirler. FTR bölümünde kuramsal ve uygulamalı dersler eşit oranda gösterilmektedir. Yani öğrenciler eğitim süresi boyunca tatil dönemlerinde öğrendikleri dersleri pratiğe geçirme imkanına sahip olurlar ve staj yaparlar.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü İçin Gerekli Özellikler

Fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümünde başarılı olabilmek için fen derslerine ilgi duymak gerekir. Ayrıca, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında çalışacak kişiler, sürekli hastalarla uğraşacakları için sabırlı, hoşgörülü, güleryüzlü, zayıf insanlara yardımdan hoşlanan, sorumluluk sahibi kimseler olmalıdırlar. FTR bölümünde okuyacak olanların tam olarak iyileşemeyecek bir hastaya bile bazı ihtiyaçlarını karşılaması için yeni beceriler kazandırması, ona güç vermesi ve ailesinin anlayışlı davranmasını sağlaması gerekmektedir. Sürekli olumsuz vakalarla karşılaşacak olan FTR uzmanlarının sağlam bir psikolojiye sahip olmaları da gerekir diyebiliriz.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Fizik tedavi mezunu ne iş yapar sorusunu cevaplayacak olursak Fizyoterapistlik bölümü hem özel sektörde hem de kamuda iş imkanına sahip olduğundan son zamanlarda oldukça revaçta bir bölüm haline gelmiştir. Bir fizyoterapist, tıp ekibinin bir üyesi olarak hastanelerin fizik tedavi, ortopedi, nöroloji, yanık, kardiyoloji, pediatri, kadın-doğum kliniklerinde görev yapabilir. Ayrıca büyük kentlerde rehabilitasyon merkezi olan sağlık kuruluşlarında görev alabilir. Fizyoterapist bir uzman hekimle özel klinik açarak çalışabilir. Resmi kliniklerde ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışan fizyoterapistler Devlet Memurları Yasası’na göre maaş alırlar ve sağlık personeline tanınan yan ödemelerden yararlanırlar.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Atamaları Nasıl?

Fizik tedavi atama koşullarına bakacak olursak Fizyoterapist kadrosuna ataması yapılan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon mezunları için en küçük taban puan 86 üstü puanla kalırken, en yüksek taban puanda kalan il 90 üstünde kalmıştır. KPSS atamalarına göre fizyoterapist atamalarına kontenjan ayrıldı. Fizyoterapist atamaları içerisinde 80 kontenjan İstanbul'a yapılırken, diğer iller içinde birer ikişer kişilik kontenjan ayrıldı.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Mezunları Ne Kadar Maaş Alır?

Fizik tedavi bölümü maaşlarına baktığımızda Fizyoterapistlerin aldıkları ücretler özel eğitim merkezi, özel hastane, devlet ve kendi yerinde çalışan fizyoterapistlere göre değişmektedir. yılında kamuda sözleşmeli fizyoterapist maaşlarına baktığımızda yeni ataması yapılan bir ftr mezunu ortalama TL maaş almaktadır. Fizyoterapistler özel eğitim merkezinde lira ve lira maaşla fizyoterapist olarak işe başlayabilmektedir.Özel hastanelerde fizyoterapist maaşları çalışan fizyoterapistin bilgi birikimine göre değişmektedir. Yeni mezun bir fizyoterapist özel hastanede lira arasında maaşla işe başlamaktadır. Fizyoterapistin tecrübesi ve hasta potansiyeline göre aldığı maaş TL’nin üstüne çıkmaktadır.

Sizlere Fizik Tedavi bölümü başarı sıralaması, ftr bölümü dersleri, fizyoterapist atamaları, fizyoterapist maaşlarını anlattık. Eğer insanlara yardım etmeyi, sorumluluk almayı seviyorsanız, biyoloji, kimya gibi derslere ilginiz varsa ve zor koşullara dayanıklı iseniz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü size uygun olabilir. Bu yazı FTR bölümü hakkında bilgi vermek için derlenmiştir. Bu bölümün sizin ilgi alanlarınıza ve yeteneklerinize uygun olup olmadığını anlamak için rehber öğretmenlerinizden ve eğitim koçlarından profesyonel destek alabilirsiniz.

Herkese başarılı bir tercih dönemi ve akademik yaşam diliyoruz.

Dönem 1DMDCN Anatomi 3-346DFZTR Fizyoloji  3--35DFZTR Fizyoterapi ve Rehabilitasyona Giriş 2--25DBESD Beslenmeye Giriş 2--24DENGL İngilizce - I 31-34DPSYC Psikoloji Bilimi 2--23DFIZK Temel Fizik 3--33Dönem 2DMDCN İleri Anatomi 3-346DFZTR İleri Fizyoloji 3--35DFZTR Isı ve Işık-Hidroterapi 2-124DMDCN Patoloji 2--22DFZTR Normal Motor Gelişim 2--24DFZTR Fizyoterapide Etik 2--25DENGL İngilizce'de İletişim – II 31-34Dönem 3DFZTR Manupulatif  Tedavi - I 22-35DFZTR Elektroterapi I 22-35DFZTR Fizyoterapide Temel Ölçme ve Değerlendirme 23-35DMDCN Dahili Bilimler 2--22DFZTR Fonksiyonel Nöroanatomi 2--24DFZTR Biyomekanik ve Kinezyoloji - I 2-125DUE1 Üniversite Seçmeli Ders I 3--34Dönem 4DFZTR Manupulatif Tedavi - II 22-35DFZTR Elektroterapi - II 22-35DFZTR Egzersiz Tedavisi 2-335DFZTR Egzersiz Fizyolojisi 2--24DMDCN Cerrahi Bilimler 2--22DFZTR Biyomekanik ve Kinezyoloji - II 21-25DUE2 Alan Seçmeli ders 2 3--34Dönem 5DFZTR Nörofizyolojik Yaklaşımlar - I 22-34DFZTR Ortopedik Rehabilitasyon 22-34DFZTR Pediatrik Rehabilitasyon 22-34DFZTR İş ve Uğraşı Tedavisi 21-23DFZTR Pulmoner Rehabilitasyon 22-34DFZTR Ortez ve Rehabilitasyonu 22-34DAE01 Alan Seçmeli Dersi I 3--44DFZTR Yaz Stajı - II ----3Dönem 6DFZTR Nörofizyolojik Yaklaşımlar - II 22-34DFZTR Nörolojik Rehabilitasyon 22-34DFZTR Sporda Fizyoterapi 2-234DFZTR Farmakoloji 2--23DFZTR Prosthetics and Rehabilitation 22-34DFZTR Cardiac Rehabilitation 2-234DMATE Biyoistatistik 2-124DFZTR Yaz Stajı - II ----3Dönem 7DFZTR Clinical Practice in Musculoskeletal Rehabilitation - I 1-748DFZTR Nöroloji ve Kardiyopulmoner Rehabilitasyonda Klinik Çalışma - I 17-48DFZTR Sağlık Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri 3--24DUE3 Üniversite Seçmeli Ders 3--34DAE02 Alan seçmeli ders 3--44DFZTR Fizyoterapide Özel Konular 2--22Dönem 8DFZTR Halk Sağlığı 2--22DFZTR Clinical Practice in Musculoskeletal Rehabilitation - II 17-48DFZTR Nöroloji ve Kardiyopulmoner Rehabilitasyonda Klinik Çalışma - II 17-48DHIST Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi 2--24DTUSL İkinci Dil Olarak Türkçe 2--24DAE03 Alan Seçmeli ders 3--44DAE04 Alan Seçmeli ders 3--34

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası