zaditen hap nedir / Zaditen şurup nedir? Ne işe yarar? Yan etkileri nelerdir? - Doktora Danış

Zaditen Hap Nedir

zaditen hap nedir

Zaditen

Zaditen SRO 2mg Film Tablet_hekimimyanimda

Zaditen, ketotifen içeren tablet, sro tablet, şurup, oral damla ve göz damlası formları olan bir grup ilaçtır. Alerjik astım ve alerjik rinit ile alerjik konjonktivit durumlarında reçete edilebilirler.

Ağız yoluyla alınan Zaditen tablet, sro tablet, oral damla ya da şurup, her gün alındığında ve diğer astım ilaçları ile birlikte kullanıldığında, astım belirtilerinin veya ataklarının sıklığını, şiddetini ve süresini azaltabilen bir tür alerjik astım ilacıdır. Ayrıca diğer astım önleyici ilaçlara olan ihtiyacı azaltabilir.

Zaditen göz damlası ise gözdeki alerjiye bağlı gelişen kızarıklığı (konjonktivit) tedavi etmek için kullanılabilir.

Tablet ve şurup formundaki Zaditen, astım ataklarını önlemeye yardımcı olmak için kullanılır. Başlamış bir astım krizini hafifletmez. Akut astım ataklarının önlenmesi veya tedavisi için etkili değildir.

Zaditen, vücutta iltihaplanmaya ve astım semptomlarına neden olduğu bilinen bazı maddeleri inhibe ederek çalışır.

Zaditen Oral Damla

Zaditen 1 mg/mL Oral Damla

Zaditen 1 mg/mL Oral Damla standart dozu:

  • 6 ay – 3 yaş arası: Günde 2 defa kg başına 1 oral damla (sabah ve akşam kg başına 0.05 mg) verilir. Örneğin: 10 kg ağırlığındaki çocuğa sabah ve akşam 10’ar damla verilir.
  • 3 yaşın üzerindeki çocuklar ve ergenlerde: Günde iki kere 20’şer damla (1 mg ketotifen)

1 ml (20 damla) Zaditen oral damla, 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.375 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir.

Zaditen Şurup

Zaditen 1 mg/5 mL Şurup

Zaditen 1 mg/5 mL Şurup standart doz:

  • 6 ay – 3 yaş arası: Günde 2 defa kg başına 0.25 mL şurup verilir. Sabah ve akşam kg başına 0.05 mg (=0.25 ml şurup). Örneğin: 10 kg ağırlığındaki çocuğa sabah ve akşam 2.5 ml şurup verilir.
  • 3 yaşın üzerindeki çocuklar ve ergenler: Günde 2 defa 5 ml şurup (sabah ve akşam 1 mg ketotifen) verilir.

Bir ölçek (5 ml) şurup, 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.375 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir.

Eşdeğeri: Astafen 1 mg/5 mL Şurup

Zaditen Tablet

Zaditen 1 mg 30 Tablet

Zaditen 1 mg Tablet standart dozu:

Günde iki kez 1 tablet (kahvaltı ve akşam yemeğiyle birlikte 1 mg).

Bir bardak suyla birlikte bütün olarak yutunuz. Sakinleştiricilere karşı duyarlıysanız, başlangıçta dozunu azaltmanın mümkün olup olmadığını doktorunuza sorunuz.

Her bir tablet 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.380 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir.

Gerekiyorsa, doktorunuz günlük dozu 4 mg’a kadar artırabilir Bu doz günde sabah iki adet ve akşam iki adet olmak üzere günde toplam 4 adet Zaditen 1 mg tablet ile sağlanabilir

Eşdeğeri: Fumast 1 mg tablet, Astafen 1 mg tablet

Zaditen SRO 2 mg Tablet

Zaditen SRO 2 mg 30 film Tablet

Standart doz:

Akşamları 1 Zaditen SRO film tablet (2 mg).

Bir bardak suyla birlikte bütün olarak yutunuz. Sakinleştiricilere karşı duyarlıysanız, başlangıç dozunuzu azaltmanın mümkün olup olmadığını doktorunuza sorunuz.

Her bir Zaditen SRO 2 mg tablet, 2 mg ketotifene eşdeğer bazda 2.750 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir.

Gerekiyorsa, doktorunuz günlük dozu 4 mg’a kadar artırabilir. Bu doz, günde bir kez (akşamları) alınan iki adet Zaditen SRO film tablet ile sağlanabilir.

Doktorunuz tedaviye verdiğiniz yanıta göre daha yüksek ya da düşük bir doz önerebilir.

Zaditen Göz Damlası

Zaditen %0.025 streril göz damlası

Zaditen %0.025 streril göz damlası, alerji nedeniyle gözlerde meydana gelen kaşıntı ve kızarıklığın tedavisinde kullanılır.

Standart doz, günde iki kez göze 1 damla uygulamaktır.

Kontakt lens kullanıyorsanız Zaditen göz damlasını dikkatli kullanınız.

Nasıl kullanılır?

  1. Başınızı arkaya doğru eğiniz; bir elinizle alt göz kapağınızı yavaşça aşağı çekerek gözünüz ile göz kapağınız arasında bir çukur oluşturunuz.
  2. Diğer elinizle şişeyi baş aşağı, gözünüzün üstünde dik olarak tutunuz. Yavaşça sıkarak bir damla damlatınız. Damlalığın ucunu eliniz veya gözünüze değdirmemeye dikkat ediniz.
  3. Damlattıktan sonra gözünüzün iç ucuna parmak ucunuz ile 1-2 dakika bastırınız. Bu, ilacın gözyaşı kanallarından buruna akmasını önler.

Bir ml çözelti 0,25 mg ketotifen (0,345 mg ketotifen hidrojen fumarat şeklinde) içerir.

Zaditen göz damlası kana ve sistemik dolaşıma son derece düşük miktarda geçer ve sistemik yan etki yapması beklenmez. Yine de alerjik yanıt, ağız kuruluğu, gözlerde artan kızarıklık veya görme kalitesinde azalma gibi herhangi bir yan etki yaşarsanız doktorunuza danışın.

Eşdeğerleri: Detofen %0.025 göz damlası, Oftifen %0.025 tek dozluk göz damlası

Kimler kullanabilir?

Zaditen doktor reçetesiyle kullanılabilir. Faydasının, risklerinden daha fazla olduğu öngörüldüğünde doktorunuz size ve çocuğunuza Zaditen (ketotifen) reçete edebilir.

Bu ilaç çocuklarda test edilmiştir ve önerilen dozlarda kullanıldığında çocuklarda yetişkinlerden farklı yan etkilere veya sorunlara neden olduğu gösterilmemiştir.

Yaşlı insanlarda, genç erişkinlerle tam olarak aynı şekilde mi çalıştıkları yoksa yaşlı insanlarda farklı yan etkilere veya sorunlara mı neden oldukları bilinmemektedir.

Epilepsi hastalarının epilepsi atağı yaşama riskini arttırır.

Nasıl ve ne zaman alınır?

Bu ilacın dozu, farklı hastalar için farklı olacaktır. Doktorunuzun reçetesine uyun. Aşağıdaki bilgiler bu ilacın yalnızca ortalama dozlarını içerir. Dozunuz farklıysa, doktorunuz aksini söylemedikçe değiştirmeyiniz.

Zaditen aç veya tok karnına alınabilir.

Etkili olabilmesi için Zaditen (ketotifen)’in düzenli olarak kullanılması gerekir. Her gün yaklaşık aynı saatlerde alın.

Zaditen almayı unutursam?

Unuttuğunuz dozu hatırladığınız anda alın. Ancak bir sonraki ilaç dozunun zamanı çok yaklaştıysa bir kerelik unuttuğunuz ilaç dozunu atlayın. Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayın!

Size veya çocuğunuza Zaditen reçete edildiyse, nasıl ve ne zaman alacağınız konusunda doktorunuzun talimatlarına uyunuz.

Peki, çok fazla Zaditen alırsam ne olur?

Yanlışlıkla fazladan bir doz alırsanız, yaygın yan etkilerden bazılarını yaşama riskiniz artar. Fazla doz ile ilişkili olabilecek bazı yan etkiler:

  • Bulanık görme
  • Bilinç bulanıklığı
  • Denge kaybı
  • Baş dönmesi
  • Yatar veya oturur pozisyondan ayağa kalkarken baygınlık veya baş dönmesi
  • Düzensiz kalp atışı veya düzensiz nabız
  • Çarpıntı
  • Bilinç kaybı

Herhangi bir yan etki yaşarsanız mutlaka doktorunuza danışın.

Nasıl saklanır?

İlacı oda sıcaklığında kapalı bir kapta saklayın. Donmaktan koruyun. Isı, nem ve direkt ışıktan uzak tutun.

Çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayın.

Uyarılar

Doktor takibi ile ilerlemenizin kontrol edilmesi çok önemlidir. Bu, doktorunuzun ilacın düzgün çalışıp çalışmadığını görmesine ve ilacı almaya devam edip etmeyeceğinize karar vermesine olanak tanır. Belirtileriniz kötüleşirse, doktorunuza danışmalısınız.

Bu ilaç bazı kişilerde uyku hali ve sersemlik gelişmesine neden olabilir. Bu ilacı kullandıktan sonra dikkatinizi toplamakta zorluk veya uykulu hissediyorsanız iş makinası veya bisiklet kullanmak gibi tehlike oluşturacak eylemlerden uzak durun.

Bu ilaç, bazı kişilerin heyecanlanmasına, sinirlenmesine veya gerginleşmesine veya uyumakta güçlük çekmesine neden olabilir. Bunlar merkezi sinir sistemi stimülasyonunun belirtileridir ve özellikle çocuklarda ortaya çıkma olasılığı yüksektir.

Yan etkiler

Tüm ilaçlar gibi Zaditen (ketotifen) de bazı insanlarda yan etkilere neden olabilir.

Aşağıdaki yan etkilerden herhangi biri meydana gelirse, mümkün olan en kısa sürede doktorunuza danışın:

  • Titreme
  • Uyuşukluk
  • Baş dönmesi
  • Öksürük
  • İshal
  • Yüksek ateş
  • Baş ağrısı
  • Eklem ağrısı
  • İştah kaybı
  • Kas ağrısı
  • Mide bulantısı
  • Burun akıntısı
  • Boğaz ağrısı
  • Terleme
  • Uyku problemi
  • Olağan dışı yorgunluk veya halsizlik
  • Kusma

Ciddi alerjik reaksiyon

Nadir görülse de ciddi alerjik reaksiyon gelişmesi mümkündür. Ciddi alerjik reaksiyon (anafilaksi) durumunda zaman kaybetmeden bir acil servise başvurun!

Zaman kaybetmeden acil doktora başvurmanız gereken durumlar:

– Kaşıntılı, kırmızı, şişmiş, kabarmış veya soyulmuş bir cilt görünümü
– Hırıltılı nefes alma
– Göğüste veya boğazda sıkışma hissi
– Nefes almakta veya konuşmakta zorluk
– Ağzınız, yüzünüz, dudaklarınız, diliniz veya boğazınızda şişme başlarsa

Bu belirtilere sahipseniz, ciddi bir alerjik reaksiyonunuz olabilir ve hastanede derhal tedaviye ihtiyaç duyabilirsiniz.

Bunlar Zaditen ilaçlarının tüm yan etkileri değildir. Tüm olası yan etkiler için ilacın kutusundan çıkan broşüre bakın veya doktorunuza danışın.

Yan etkileriyle nasıl baş edilir?

  • Uykulu ve yorgun hissetmek: Alerji tedavisinde kullanılan birçok antihistaminik yan etki olarak uyku hali yapabilir. Bu yan etkiyi yaşarsanız doktorunuz ilacınızı, uyku hali yapma riski daha düşük olan başka bir ilaçla değiştirebilir.
  • Baş ağrısı: Dinlenin. Su için. Derin nefes alın. Beyninize bol bol temiz oksijen gitmesi için hareket edin. Baş ağrısı için eczacınızdan bir ilaç önermesini isteyebilirsiniz. Setirizin kullanmaya bağlı gelişen baş ağrısının bir hafta sonra geçmesi beklenir. Eğer bir haftadan uzun süren Setirizin kullanmanıza rağmen baş ağrınız hala geçmediyse doktorunuza danışın.
  • Ağız kuruluğu: Şekersiz sakız çiğnemeyi deneyin. Sık sık ve az az su içmeyi deneyin.
  • Mide bulantısı: İlacı tokken, yemekle birlikte veya atıştırmalıkla birlikte veya hemen sonrasında almayı deneyin. Acılı veya baharatlı yiyeceklerden uzak durmanız da yardımcı olabilir.
  • Baş dönmesi: Ayağa kalktığınızda başınız dönüyorsa, çok yavaş kalkmayı deneyin veya kendinizi daha iyi hissedene kadar oturmaya devam edin. Başınız dönmeye başlarsa, daha iyi hissedene kadar oturun. Başınız dönüyorsa araç veya makine kullanmayınız. Bu ilacı uyumadan önce almak daha güvenli bir seçenek olabilir.
  • Karın ağrısı: Az az ve sık sık yemeyi deneyin. Bu yardımcı olmuyorsa karnınıza bir ısı yastığı uygulamayı deneyin.
  • İshal: Eğer ishaliniz varsa bol bol su veya diğer sıvılardan içmelisiniz. Eğer normalden daha az veya daha koyu renkli işiyorsanız bu sıvı eksikliğine işaret eder. İshal veya sıvı eksikliği düzelmiyorsa doktorunuza danışın.

Gebelik ve emzirme

Eğer gebe kalmak için çabalıyorsanız, gebeyseniz veya emziriyorsanız mutlaka doktorunuza belirtin.

Gebelik

Zaditen, hamilelik süresi boyunca kullanılması genel olarak önerilmemektedir.

Gebelik kategorisi: C‘dir.

Emzirme

Emzirme esnasında anne sütüne çok az miktarda geçer.

Bu ilacı emzirme döneminde kullanırken bebek riskini belirlemek için kadınlarda yeterli çalışma yoktur. Emzirirken bu ilacı almadan önce potansiyel faydaları potansiyel risklere karşı değerlendirmek gerekir.

Diğer ilaçlarla ilgili uyarılar

Bazı ilaçlar, Ketotifen ile birlikte kullanıldığında, etkileşime girer, birbirini etkilerler ve yan etki yaşama riskinizi arttırırlar.

Bu ilacı aşağıdaki ilaçlardan herhangi biriyle birlikte kullanmak genellikle tavsiye edilmez, ancak bazı durumlarda birlikte kullanmak gerekebilir. Her iki ilaç birlikte reçete edilirse, doktorunuz dozu veya ilaçlardan birini veya her ikisini ne sıklıkla kullanacağınız değiştirebilir. Şunları alıyorsanız doktorunuza danışın:

  • Amifampridin: Bazı nadir kas hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
  • Bupropiyon: Majör depresif bozukluk tedavisinde ve sigarayı bırakmayı desteklemek için kullanılan atipik bir antidepresandır.
  • Donepezil: Alzheimer hastalığını tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır.
  • Pitolisant: Narkolepsili yetişkinlerde gündüz aşırı uykululuk tedavisi için bir ilaçtır. 

Soru Cevap

Zaditen nedir?

Zaditen, ketotifen içeren bir antihistaminik ilaçtır. Alerjik astım ve alerjik rinit ile alerjik konjonktivit durumlarında reçete edilebilirler.

Alerjik astım için Zaditen kullanılır mı?

Ağız yoluyla alınan Zaditen alerji ilaçları, her gün alındığında ve diğer astım ilaçları ile birlikte kullanıldığında, astım belirtilerinin veya ataklarının sıklığını, şiddetini ve süresini azaltabilen bir tür alerjik astım ilacıdır. Ayrıca diğer astım önleyici ilaçlara olan ihtiyacı azaltabilir.

Zaditen damla ne işe yarar?

Alerjik akciğer hastalığı tedavsinde doktorunuz bebeğinizin kilosuna göre Zaditen damla reçete edebilir. Standart dozu sabah ve akşam kilogram başına 1 damladır. Örneğin 8 kg bir bebek için standart doz sabah 8 damla akşam 8 damladır.

Zaditen şurup ne işe yarar?

Alerjik akciğer hastalığı tedavsinde doktorunuz çocuğunuzun kilosuna göre Zaditen şurup reçete edebilir.


Kaynak:

  1. mayoclinic.org
  2. pdr.net
  3. medlineplus.gov
Kronik ve tekrarlayan öksürük

~~Anne ve babalar; uzamış ve düzelmeyen öksürüğe dikkat!
Çocuğum astım mı?

Kış geldi, enfeksiyonlar arttı, bir de pek çok çocuk kreşe başladı ve düzelmeyen, anne ve babaların kabusu olan sık tekrarlayan ve düzelmeyen öksürükler tekrar başladı. En sık karşılaşılan senaryolardan birisi şöyle; ‟2-4 yaş arası sağlıklı, daha önce ailesi tarafında özenle bakılan ve enfeksiyonlardan sakınılan bir çocuk kreşe veya anaokuluna başlar. Doğal olarak bir üst solunum yolu enfeksiyonu olur, fakat öksürük düzelmez ve uzar. Bir şekilde biraz düzeldikten sonra aile, tamam her şey rayına giriyor diye düşünürken tekrar ateşi yükselir veya tekrar burnu akmaya başlar ve öksürük tekrar artar. Aile tekrar doktora götürür ilaçlar antibiyotikler derken öksürük yine biraz azalır veya düzelir. Aile yine bir ohh çeker, ama kısa süre sonra olay tekrarlar. Bu durum kış boyu devam eder. Bazı çocukların ise nefes yolu ile astım ilaçları (ventolin) kullanması bile gerekebilir. Çocukların bir kısmında ise antibiyotik kullanımı ile burun akıntısı düzelir ama ilaçlar kesilince tekrarlar ve çocuk çok sık antibiyotik kullanmak zorunda kalır”.
Yukarıda anlatılan hastalık veya durum nedir?
Bu çocuk astım olabilir mi?
Bu geçici bir durum mudur?

Yoksa çocuk bazı internet sitelerinde yazdığı gibi İstanbul bronşiti midir? Bu da neyse,
Bu sıkıntıyı çeken ve farklı doktorlar tarafından farklı tanılar konulan, farklı tedaviler verilen ve çoğunlukla da tam olarak düzelmeyen bu durum, aile ve çocuk için kış mevsimini bazen kabusa çevirmeye yetmektedir. Bu nedenle bu konu hakkında doğruların ve önemli noktaların aileler tarafından iyi bilinmesi, çocuklarını doğru yere yönlendirmeleri açısından oldukça önemlidir.
Okul öncesi yaş grubundaki çocuklar daha büyüklere göre daha sık hasta olmaktadırlar. Çünkü immün sistemleri henüz gelişme aşamasındadır ve bazı mikroplarla henüz ilk defa karşılaşmaktadır. Aileler şunu çok iyi anlamalıdır ki 2 yaşına kadar olan çocuklar yılda 6-8 arasında basit üst solunum yolu enfeksiyonu geçirebilmektedirler ve bu enfeksiyonların %80 den fazlası virüsler aracılığı ile olmakta ve antibiyotik tedavisi gerekmemektedir. Yaş arttıkça enfeksiyon sıklığı biraz daha azalmaktadır. Bu geçirilen üst solunum yolu enfeksiyonları immün sistemin sağlıklı gelişmesi için gereklidir. Fakat ilk 3 yılda virüslerle olan solunum yolu enfeksiyonlarının tekrarlaması astım gelişimi için de en önemli risk faktörlerinden birisidir. Özellikle kreşe veya anaokuluna yeni başlamış çocuklarda enfeksiyon sıklığında artış olduğu çok iyi bilinmektedir. Bu çocuklarda tekrarlayan viral üst solunum yolu enfeksiyonları solunum yolu aşırı duyarlılığını ortaya çıkarmakta olup, bu durum öksürüklerin sık tekrarlamasına, gece öksürüklerine ve bazen de göğüste hırıltıya neden olabilmektedir. Hatta bu çocukların bir kısmında tekrarlayan bronşitler görülmekte olup, bu durum astıma kadar da ilerleyebilmektedir. Yine bu çocuklarda viral üst solunum yolu enfeksiyonlarının komplikasyonları (sinüzit, orta kulak iltihabı, bronşit veya zatürre gibi) gelişebilmektedir.
Okul öncesi çocuklarda diğer çocuklardan farklı olarak 6 adet astım çeşidi vardır. Bunların bir kısmı zaman içinde düzelirken, bir kısmı ise gerçek astım olup bulgular ileriki yaşlarda da devam etmektedir. Bu çocukların bir kısmı allerjik olup, bir kısmı ise allerjik değildir. Bu hastaların hepsinde tekrarlayan bronşitler, sık tekrarlayan enfeksiyonlar, sık tekrarlayan veya düzelmeyen öksürük ve hışıltı gibi benzer şikayetler görülmekte olup, bu durumların birbirinden ayrılabilmesi sadece çocuk allerji uzmanları tarafından yapılabilmektedir. Ayrıca astımın bazı tipleri sadece tekrarlayan öksürük atakları ile gidebilmekte, bronşlarda daralma yapmamakta ve bu durum tanının geç konmasına ve yanlış ve gereksiz ilaçların kullanımına neden olabilmektedir.
Unutmayınız! Tüm dünyada tanı konmuş, tedavisi başlanarak izlem altına alınmış astımlı çocuk sayısından çok daha fazla çocuk tanı konamadan yıllarca gereksiz ve bazen yanlış ilaçlar kullanmak zorunda kalmaktadır. Doğru ayırıcı tanı yapılamaz ve doğru tanı konamazsa, aşırı ve gereksiz antibiyotik kullanımı, hastalığın kronikleşmesi ve komplikasyonların oluşması gibi istenmeyen durumlar gelişebilir.
Çocuklarda kronik öksürüğün veya sık tekrarlayan öksürüklerin çok sayıda nedeni bulunmaktadır. Pratik hayatta çok sık olarak karşılaşılan ve ne yazık ki tanı ve ayırıcı tanıları tam olarak yapılamayan ve birbirleri ile çok sık karışan bunlar arasında;
1. Allerjik hastalıklar
2. Kalıcı veya geçici astım varyantları (çeşitleri)
3. Öksürükle giden astım
4. Kreşe veya yuvaya bağlı reaktif hava yolu hastalığı
5. Evde okula giden bir kardeşinin olması (eve sık enfeksiyon taşınmasına neden olarak)
6. İyi tedavi edilmemiş sinüzitler, kronik sinüzit, akut tekrarlayan sinüzit
7. Gastroözefageal reflü hastalığı
8. Geçici veya hafif immün sistem bozuklukları, sayılabilir.
  Daha nadir olarak, üst ve alt hava yolunun konjenital anormallikleri, bazı genetik akciğer hastalıkları, konjenital kalp hastalıkları ve konjenital immün yetmezlikler neden olabilir.
Anne ve babalar tarafında çocuklarında aşağıdaki durumların olup olmadığının mutlaka dikkatli bir şekilde gözlemlenmesi gerekmektedir;
1. Enfeksiyonlar ve öksürük sık tekrarlıyorsa
2. Öksürük bir türlü tam olarak düzelmiyorsa
3. Çocuğunuz sık antibiyotik kullanmak zorunda kalıyorsa
4. Burun akıntısı bir türlü tam olarak düzelmiyorsa
5. Öksürükler 10 günden uzun sürüyorsa
6. Hastalık sırasında çocuğunuz gece uykuda öksürüyor veya öksürerek uykudan uyanıyorsa
7. Hasta olduğunda göğsünde hırıltı veya hışıltı duyuluyorsa
8. Hareketle veya eforla öksürük artıyorsa
9. Tozlu ortamlarda nöbet şeklinde öksürükler oluyorsa
10. Doktor tarafından bronşit veya bronşiyolit tanısı konmuşsa
11. Annede, babada ve kardeşinde allerji veya astım varsa
12. Çocuğunuza daha önce kortizonlu ilaç veya nefes yolu ile kullanılan ilaçlar (ventolin) verilmişse
13. Tekrarlayan öksürükler köpek havlaması şeklindeyse veya çocuğunuz sık larenjit oluyorsa.
14. Çocuğunuzda ağız kokusu, karın ağrısı, şişkinlik veya geğirme sık oluyorsa
15. Çocuğunuzun beraberinde atopik (allerjik) egzeması varsa
16. Çocuğunuz diğer çocuklarda daha fazla terliyorsa
Çocuğunuzun mutlaka bu konu ile ilgilenen bir çocuk allerji uzmanı tarafından ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmeli ve gerekirse allerji testleri ve bağışıklık testleri yapılarak doğru tanının konması, uygun ilaçların verilerek ileride gelişebilecek istenmeyen durumların önlenmesi, gereksiz antibiyotik tedavisinin önlenmesi ve böylece hem çocuk, hem de ailenin hayat kalitesinin artırılması sağlanmalıdır.
Yine bu çocuklarda doğru tanı konduktan sonra koruyucu bazı ilaçlar verilerek;
1. Bağışıklık sistemi güçlendirilebilir
2. Enfeksiyonların sık tekrarlaması engellenebilir
3. Hava yollarındaki aşırı duyarlılık düzeltilebilir
4. Enfeksiyonlar sırasında bulguların göğüse inmesi ve böylece bronşit atakları önlenebilir
5. Tabi ki istenmeyen durumların ve belki de astımın gelişimi önlenebilir.
Sonuç olarak; uzamış ve sık tekrarlayan öksürükleri olan çocuklarda bu durumun önemsenmesi,  çocukların bazılarında bu durum olabilir diyerek geçiştirilmemeli, ve bir çocuk allerji uzmanından yardım alarak çocuğun ve ailenin normal hayat kalitesinin tekrar düzene sokulması sağlanmalıdır.

 


Zaditen 1 mg 30 Tablet

Solunum Sistemi - Sistemik Antihistaminikler - Sistemik Antihistaminik İlaçlar - Diğer Sistemik Antihistaminikler - Ketotifen

İlaç Adı:Zaditen 1 mg 30 Tablet
Firma:Sandoz İlaç
Etkin Madde:Ketotifen
ATC Kodu:R06AX17
Kamu Kodu:
Barkod:8681428010547
Önceki: 8699504011050
Fiyatı:55,52 TL
Reçete Tipi:Normal Reçete
e-Reçete:Aktif
Temin:İlacınızı sadece eczaneden alınız!

Zaditen 1 mg 30 Tablet Endikasyonları

Zaditen;
- Alerjik bronşite karşı koruyucu olarak,
- Alerjik nezlenin (alerjik rinit) giderilmesi ve önlenmesi,
- Saman nezlesi ile birlikte görülen astım belirtilerine karşı koruyucu olarak,
- Nefes darlığına (bronşiyal astım: Nefes darlığı. Akciğerlerdeki hava yollarında ortaya çıkan yaygın daralma ve buna bağlı solunum zorluğu nöbetleriyle belirgin hastalık.) karşı koruyucu olarak,
- Ani ve/veya kronik kurdeşenin önlenmesi ve giderilmesi,
- Atopik dermatitin (kalıtsal nitelikte olduğu düşünülen, kronik iltihaplı bir cilt hastalığıdır. Kişinin yanaklarında, bazen gövde ve kollarına da yayılan kırmızımsı deri tahrişi görünümündedir. Çoğu zaman astım ve saman nezlesi gibi diğer alerjik rahatsızlıkları olanlarda görülür.) giderilmesi ve önlenmesi,
- Konjonktivitin (Göz kapağının iç yüzünü ve göz yuvarlağının ön yüzünü kaplayan şeffaf zarın iltihabı. Başka bir deyişle gözü koruyan zarın iltihabı.) giderilmesi ve önlenmesi tedavisinde etkilidir.

Zaditen 1 mg Fiyatı

Zaditen 1 mg 30 Tablet, ilaç fiyatı: Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı İEGM (TİTCK) tarafından 23.04.2023 tarihi itibariyle açıklanan KDV dahil satış fiyatı 55,52 TL dir. Sandoz İlaç firması tarafından satışa sunulan 8681428010547 barkod numaralı bu ilaç Orijinal/Jenerik/Yirmi Yıllık sınıflandırmasında Orijinal ilaç sınıfındadır.

Zaditen 1 mg 30 Tablet Etkin Maddesi

Zaditen 1 mg ilacının etkin maddesi olan Ketotifen, orjinal ismiyle Ketotifen maddesinin Milli Tıp Kütüphanesi kayıt numarası (CAS No) 34580-14-8 olup, molekül ağırlığı 309.42526 g/mol, formülü ise C19H19NOS dir. Ketotifen maddesinin hamilelik / gebelik kategorisi C'dir, bu etkin madde bulunan ilaçlar ağız ve göze damla yollarından biriyle alınır.


Zaditen 1 mg ilacının ana etkin maddesi Ketotifen için Kimyasal Yapı Resmi:
Zaditen 1 mg 30 Tablet (Ketotifen) Kimyasal Yapısı (2 D)Zaditen 1 mg 30 Tablet (Ketotifen) Kimyasal Yapısı (3 D)

Zaditen 1 mg 30 Tablet ilacının Kategorisi

Solunum Sistemi - Sistemik Antihistaminikler - Sistemik Antihistaminik İlaçlar - Diğer Sistemik Antihistaminikler - Ketotifen

Zaditen 1 mg 30 Tablet Uyarılar

ilaç tr uyarısı: Hiçbir ilacı doktorunuza ya da eczacınıza danışmadan kullanmayınız. Unutmayınız ki, internet sitelerinde ilaçlar hakkında verilen bilgiler, bir uzmanın sizi muayene ederek vereceği reçetenin yerini tutmaz. Bu sayfada Zaditen 1 mg kullananlar veya diğer kişiler ilaç hakkında yorum yapamaz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası