ayakta sallama nasıl bıraktırılır / Ayakta Sallamayı Bırakmaya Çalışıyoruz:(( | Kadınlar Kulübü - Kadın Sitesi

Ayakta Sallama Nasıl Bıraktırılır

ayakta sallama nasıl bıraktırılır

Bebekleri ayakta sallamak zararlı mı? Ayakta sallama alışkanlığı nasıl bırakılır?

Bebekleri ayakta sallamak zararlı mı? Ayakta sallama alışkanlığı nasıl bırakılır?

Bebeklerde uyutma yöntemi olarak anneler tarafından sıklıkla tercih edilen sallayarak uyutma, kalıcı hasarlara neden olabilir! Peki bebekleri ayakta uyutma alışkanlığı nasıl bıraktırılır? Bebekleri ayakta uyutmanın zararları neler? Sarsılmış bebek sendromu nedir? Sarsılmış bebek sendromu belirtileri nelerdir? Ağlayan bebeği sakinleştirme yöntemleri:

Geçmiş dönemlerden günümüze kadar uygulanmaya devam eden ayakta uyutma yöntemi, çoğu annenin bebeklerinin uyuması için tercih ettiği bir uyutma şeklidir. Özellikle de ağlama krizine giren ya da huysuzluk yapan bebekleri ayakta sallayarak sakinleştirmeye çalışan anneler, anlık olarak bebeklerini susturmayı başarsa da bunun bebekler için zararlı olup olmadığını bilemeyebilir. Ağlayan bebeğini susturmak için ayağında sallayarak uyutmaya çalışan ebeveynler, her ne kadar çaresiz kalarak bu yönteme başvursa da farkında olmadan bebeklerini riske atabilmektedir. Sabit bir noktaya gözünü diken bebek, sallanma esnasında sersemleşerek uyumaya başlar. Bebeğin ağlama seslerinin dinmemesi üzerine sallama şiddeti bir yerden bir yere savrulurcasına daha da artar. Bu da bebeklerde beyin kanamaları gibi kalıcı beyin hasarları ile sonuçlanabilir. Peki bebekleri ayakta sallamaktan nasıl vazgeçirilebilir? Bebekleri ayakta sallamanın zararları neler? Bebekleri ayakta sallama sonucunda oluşan sarsılmış bebek sendromu nedir? Ayakta sallayarak uyutma ile ilgili bilinmesi gerekenler

BEBEKLERİ AYAKTA SALLAYARAK UYUTMAKTAN NASIL VAZGEÇİRİLİR?

Bebekleri ayakta sallamak zararlı mı? Ayakta sallayarak uyutma yöntemi

Bebekleri ayakta sallamak zararlı mı? Ayakta sallayarak uyutma yöntemi

Beşikte örtünün ya da battaniyenin içine konularak uyutulmaya çalışan bebeklerde uyku işlemi işe yarıyor olsa da bu durum bebeğin sağlıklı bir şekilde uyuduğunun göstergesi olmaz. Birkaç defa aynı şekilde uyutulan bebekte bağımlılık yapan bu uyutma yöntemi, kısa zamandan sonra size zorluk çıkarabilir. Uygun olmayan koşullarda bebeğinizi her zaman ayakta sallamanız mümkün olamayacağı için sıkıntılı olacaktır. Bu alışkanlığın ilerlemesi bebeğin ileri ki yaşlarına kadar sürdüğü zaman çocukluk dönemindeki 5 yaş civarında bile hala ayakta sallanarak uyuyan çocuklara rastlanılabilir.

Bebekleri ayakta sallamak zararlı mı?

Bebekleri ayakta sallamak zararlı mı?

Öncelikle bebeğinizin sakinleşmesini sağlamalı daha sonradan yavaşça ayakta sallama alışkanlığını kesmeye çalışmalısınız. Peki bebeğinizi nasıl sakinleştireceğinizi biliyor muydunuz? İşte bebeklerde sakinleştirmeye yarayan bazı tavsiye yöntemler

AĞLAYAN BEBEK NASIL SUSTURULUR? BEBEKLERDE SAKİNLEŞTİRME YÖNTEMLERİ NELER?

Ağlayan bebekleri sakinleştirme yöntemleri

Ağlayan bebekleri sakinleştirme yöntemleri

Anne ve babaların bebekleriyle ilgili en çok sıkıntı çektiği dönemlerden biri de 18 ay- 2 yaş dönemidir. Normalde sessiz ve sakin olan bir bebek bile bu süreç içerisinden bir anda nedensiz bir şekilde ağlama krizlerine girebiliyor. Ancak, bu krizleri doğru yöntemleri uygulayarak atlatmak mümküfunduszeue.info bu yöntemler neler?

Kundaklama: Gevşek ve bol bir battaniye yardımıyla başını kapatarak, kalça ekleminin kıvrılmasıyla yapılan kundaklama. (Yarı kundak tavsiye edilir)

Side: Yan yatış veya sırt üstü pozisyonda uyutmak.

Sııss sesi: Bebeğin kulağına sıııs sesi çıkarma.

Emme: Emzik ya da parmak emmesi.

Çocuk Gelişimi Uzmanı Şenay Yılmaz, bebeklerin uyku düzeninin sağlanması için bazı tavsiyelerde bulundu.

-Sabahleyin sık sık kucağınıza alarak dış dünyanın farklılıklarını algılamasına yardımcı olun.

-Gün içerisinde mümkün olduğunca bebeğinizi uyanık tutmaya çalışın.

-Ağız ve burun hareketlerine bakarak uykuya dalıp dalmadığını anlayabilirsiniz.

-Uyutmadan önce ılık bir banyo yaptırın.

bebekleri ayakta sallamak zararlı mı?

bebekleri ayakta sallamak zararlı mı?

-Ağlayarak uykudan uyandığı zaman yumuşak bir ses tonunda konuşarak, sakinleştirin ve tekrar uyumasını sağlayın.

-Bebeğinizin uyuyacağı odanın karanlık olmasına ve kapının hafif açık olmasına dikkat edin.

-Bebeğinizi uyutmadan önce ninni ya da şarkı mırıldamak daha hızlı uyumasını sağlar.

-Uyku saatlerinden ödün vermeyin. Her gün aynı saatte uyuyup aynı saatte uyanmasını sağlayın.

Bebeğinizin sakin kalmasını sağladıktan sonra sallama alışkanlığından vazgeçirmek için uyumama nedenini anlamaya çalışmalısınız. Özellikle ilk aylarda bebeklerde kolik probleminden dolayı uyuyamazlar ve ağlarlar. Bunun haricinde ateş, soğuk algınlığı, uyku ortamındaki aşırı sıcaklıklar bebeklerin uykuya geçişini zorlaştırır. Bebeğiniz için İdeal uyku ortamını sağlarken uyku rutinlerini de geliştirmelisiniz.

Bunlar sağlandığında herhangi bir sağlık sorunu yoksa bebeğinizin kendi kendine uyumasını ve uyandığında kendini huzurlu hissetmesini sağlayabilirsiniz.

SARSILMIŞ BEBEK SENDROMU NEDİR? SARSILMIŞ BEBEK SENDROMU NASIL ANLAŞILIR, BELİRTİLERİ NELER?

sarsılmış bebek sendromu nedir? Sarsılmış bebek sendromu belirtileri

sarsılmış bebek sendromu nedir? Sarsılmış bebek sendromu belirtileri

'Whiplash sallama sendromu' olarak da nitelendirilen sarsılmış bebek sendromu, bebeği şiddetle ve zorla sallama sonucunda oluşan çok ciddi beyin hasarıdır. Beyin gelişimi tamamlanmayan bebekler sallandıkları zaman beyinleri kafatasına çarpabilir. Bu da beyinde morarma kanama ve şişme gibi belirtileri beraberinde getirebilir. Özellikle 2 yaş altında görülen bu sendrom 5 yaşa kadar sürebilir. Sarsılmış bebek sendromunun çoğu, bebeklerin en çok ağlamaya yatkın olduğu 6 ila 8 haftalık dönemde ortaya çıkar. 

SARSILMIŞ BEBEK SENDROMU BELİRTİLERİ:

- Uyanık kalma güçlüğü

- Vücut titremeleri

- Nefes darlığı

- Az yemek

- Kusma

- Renksiz cilt

- Nöbetler

- Koma

- Felç

- Kalıcı görme kaybı (kısmi ya da tam)

- İşitme kaybı

- Zihinsel engeller

Menoraji (Aşırı Adet Kanaması) neden olur ve ne iyi gelir? Aşırı Adet Kanaması nasıl geçer?

İLİŞKİLİ HABER

Menoraji (Aşırı Adet Kanaması) neden olur ve ne iyi gelir? Aşırı Adet Kanaması nasıl geçer?İbn-i Sina&#;dan 1 gecede beyaz saçları eskiye döndüren çörek otu yağı yöntemi!

İLİŞKİLİ HABER

İbn-i Sina'dan 1 gecede beyaz saçları eskiye döndüren çörek otu yağı yöntemi!

Sallamadan bebek nasıl uyutulur?

Bir bebeğin her şeyden önce iyi çekilmiş bir uykuya ihtiyac vardır. Uykusunu iyi alan bebekler daha huzurlu ve daha keyifli olabilirler. Anne ve babalar bebeklerini sallayarak uyutmamak için çeşit çeşit yöntemlere başvuruyor. Hatta geçmişten günümüze kadar gelen sallama yöntemleri günümüzde de hala aynı şekilde devam etmektedir. Peki bebekleri sallamadan uyutmanın bir yöntemi var mı? Sallamadan bebek nasıl uyutulur?

funduszeue.info

Yayınlanma: - 28 Haziran Güncellenme:

Sallamadan bebek nasıl uyutulur?

Bebeği sallayarak, adeta bebeği yorup, kafasını bir oraya bir buraya sallayarak bebeği bayıltmışçasına uyutmaya çalışırız. Bebek sallanmanın etkisiyle bir anda uyur ama bu uykuya derin geçişini sağlamaz. Bebeğin uykusunu derin bir şeklide almasını sağlamak için bu yöntemleri mümkün olduğu kadar kullanmamak gereklidir.

Anne ve babalar artık daha bilinçli ve çocuk yetiştirme konusunda daha hassas davranmaktadırlar. Bebeğin uyuması onun hem ruhsal hem de fiziksel gelişimine büyük destek sağlar. Uykusunu alan bebekler daha zinde, öğrenmeye açık ve kişisel gelişim becerilerini tanımaya başlamakta daha aktif olacaktır. Bebeğiniz adına iyi bir gözlemci olmanız her zaman işinize yarayacaktır.

SALLAMADAN BEBEK NASIL UYUTULUR?

Bebeğinizi sallamaya gerek kalmadan uyku saatini önceden kestirip bebeğinizi uyutmaya hazırlayabilirsiniz. Bebeğinize vereceğiniz uyku eğitimi bebeğinizin uykusunu düzene sokacak hem de yaşam kalitenizi arttırmaya yardımcı olacaktır. Bebeğinizi sallamadan uyuttuğunuzda bebeğiniz gece uyandığı zaman bunu yadırgamadan kendi başına tekrar uykuya dalacaktır. Bebeğinizi uyutmak için türlü türlü girmiş olduğunuz eziyetlere gerek kalmayacak. Hem de zamandan tasarruf etmiş olacaksınız. Bu süreç bebeğin özgüven gelişiminde en erken ve etkili rolü oynar. Bebeğiniz hem cesaretli hem de kendi sorunlarını çözebilen bir birey olacaktır. Sürekli yanınızda yatırdığınız bebeğiniz yaşlarına bile geldiğinde hep sizinle yatmak isteyebilir. Uyku eğitimi alan bebek bu konuda çok ısrarcı davranmaz. Kendi kendine yatar uykusunu alır ve uyanır. Bebeğinizi sallamaya gerek kalmadan uyku eğitimi nasıl verilir bir göz atalım;

* Bebeğinizin size verdiği sinyallere açık olmalısınız. Genel olarak bebekler uykuları geldiğinde kulağıyla oynar, esner, burnu kaşınır. Bu tip hareketlerini takip ederek uykusunun geldiğini tespit edebilirsiniz.

* Bebeğinizi yatırmadan önce karnını doyurup altının temiz olmasına özen göstermelisiniz.

* Uyku eğitimine geçişte ilk denemenizin başarılı olma ihtimali size bağlıdır. Göstereceğiniz tutum çok önemli olacaktır.

* Bebeğinizi yatağına koyduğunda büyük ihtimalle ağlayacaktır. Bu durumda bebeğinizi kucağınıza almak yerine onun uykuya dalmasını bekleyebilirsiniz.

* Çok ağlayarak zorluk çıkaran bebeğinizi ilk günler kucağına alıp sakinleştirip onunla iletişime geçmeden uyumasını sağlayabilirsiniz.

* Zamanla bebeğiniz bu rituele alışarak uykuya geçiş dönemi kolaylaşacaktır.

anneBebekÇocuk

Hareket Hastalığı Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?

Hareket Hastalığı Nedir?

Taşıt Tutması

Beyin hareketi algılarken 3 farklı sinyali kullanmaktadır. İç kulak, gözler ve ayak, deri, kalça, eklem ve kas duyu reseptörlerinden gelen hareketler beyne aktarılırken bunların arasındaki uyumsuzluk sonucu ortaya çıkan durum ise hareket hastalığıdır. Giden bir araçta kitap okunduğunda iç kulak ve duyu reseptörleri beyne hareket halinde olduğu sinyali göndermektedir. Ancak gözler, kitapta yani sabit bir noktada olduğu için hareketi algılamaz. Beyinde oluşan bu çatışma sonucu da taşıt tutmasının en basit tanımıdır.

Bazı kişiler bu çatışmaya karşı daha hassastır. Ancak nedeni halen daha kanıtlanmış değildir. Ama iç kulağın bu hastalıkta daha büyük rol oynadığı düşünülmektedir. Çünkü kör olan kişilerde de taşıt tutması gözlemlenmiştir.

Akatizi

Sürekli hareket etme hastalığı tıp dilinde akatizi olarak adlandırılmaktadır. Yunanca bir sözcük olan akatizi yerinde duramamak, oturamamak anlamına gelmektedir. İçsel bir huzursuzluk duygusunun yaşandığı bu rahatsızlığı yaşayan kişi kimi zaman kendi bedeninden dışarıya çıkmak istemektedir. Akatizi bipolar bozukluk ve şizofreni rahatsızlıklarında kullanılan ilaçların yan etkisidir. Bu ilaçların etkisi bazen ilacı alır almaz başlamakta ve 6 aydan kısa sürer bazen de ilacı aldıktan çok uzun bir süre sonra kendini göstermektedir. Bu süreç akatizi hastalığının evrelerini de belirler. Kronik akatizi yaşayanlar 6 aydan daha uzun süre sürekli hareket etme isteği ile yaşarlar.

Hipoaktivite

Hiperakvitite genellikle bilinen bir kavramdır. Özellikle çocuklarda görülen yerinde duramamak, sürekli hareket etmek gibi davranışların tam tersi ise hipoaktivitedir. Yavaş hareket etme hastalığı olarak da bilinen bu hastalık aşırı ağır hareket etmek, uyuşukluk ve fazla sakinlik olarak tanımlanabilmektedir. Dikkat eksikliğinde de karşılaşılan hipoaktivite, kişinin tepki verme yeteneğini etkileyen bir durumdur. Bir düşünceyi algılamak ve onu harekete dönüştürme noktasındaki bağlantının zayıfladığı veya kesildiği hipoaktivite, beynin ön loblarında oluşan genetik bir rahatsızlık olarak düşünülmektedir. Ancak gebelik ve doğum sırasında yaşanan bazı riskler de bu hastalığa neden olabilmektedir. Sosyal yaşamda problemler yaşayan kişilerin toplumdan dışlanması ile karşı karşıya kaldığı hipoaktivitede depresyon da beraberinde gelebilmektedir.

Hareket Hastalığı Tanısı

Taşıt Tutması

Taşıt tutmasının belirtileri genellikle bulantı, kusma ve baş dönmesi olarak kendini göstermektedir. Bazı kişilerde ise bu belirtilere huzursuzluk, panik, terleme, uyku hali, baş ağrısı gibi reaksiyonlar da eklenmektedir.

Akatizi

Yerinde saymak, oturur pozisyonda sürekli bir bacağını sallamak veya bir bacağını sürekli diğer bacağının üzerine atmak, yürürken ayaklarını sürümek, yerinde ileri geri sallanmak, tempolu hareketlerde bulunmak, bacaklarını çekerek yürümek, sabırsızlanmak, gerginlik ve panik yaşamak akatizi hastalığının belirtileridir. Bu belirtileri gösteren kişilerin kullandığı ilaçlar da eğer şizofreni gibi rahatsızlıklarda kullanılan ilaçlar ise kişiye akatizi tanısı koymak mümkündür. Beyin travması, parkinson gibi hastalıklarda da görülen akatizinin tanısı için doktor hastanın tüm hareketlerini izler ve belirtiler ile ilgili sorular da sorar. Bazı durumlarda farklı testler de yapılmaktadır.

Hipoaktivite

Hipoaktivite genellikle çocukluk yaşlarda kendini göstermektedir. Bu yüzden de ebeveyn ve öğretmenlerin bu tarz davranışlar gösteren çocuğu bir süre gözlemesi ve daha sonrasında doktora başvurması gerekmektedir. Doktor tarafından çocuğun davranış tablosu incelendikten sonra bazı taramalar gerçekleştirilir. PET ile beyin aktivitesindeki azalma gözlendikten sonra hipoaktivite teşhisi konulabilmektedir.

Hareket Hastalığı Tedavisi

Taşıt Tutması

Yolculuk sırasında taşıt tutması yaşayan kişilerin kendini daha iyi hissetmesi için yapabileceği bazı pozisyonlar bulunmaktadır.

    • Arabada giderken ön koltukta oturmak ve dışarıyı izlemek
    • Uçakta pencere kenarına ve kanat üstüne oturup uçak içine değil dışarıya bakmak
    • Yolcukları gündüz yapmak
    • Seyahat boyunca herhangi bir şey okumamak
    • Metro, otobüs gibi araçlarda yola ters koltuklarda oturmamak
    • Otobüslerde tekerlek üstüne gelen koltukları tercih etmemek
    • Gemide güvertenin orta bölümlerinde bulunmak ve ufuk çizgisine bakmak
    • Ağır kokulara maruz kalmamak ve araçlarda temiz hava almak için camları açmak

Akatizi

Akatizi tedavisi için öncelikle buna sebep olan ilaçlar bıraktırılır ya da dozu azaltılır. Bazen bu durum hastalığı kaldırsa da bazen de sadece etkilerini azaltmaktadır. Bu yüzden de akatizi belirtisi gösteren kişilerin geç kalmadan doktora başvurması gerekmektedir. İhmal edilen akatizi ileriki dönemde psikotik davranışlara neden olabilmektedir. Bu durum saldırgan davranışları ve kimi zaman da intihar düşüncesini getirmektedir.

Hipoaktivite

Yavaş hareket etme ve hareket azlığı hastalığı bulunan çocuklar için psikolojik bazı ilaçlar önerilebilmektedir. Bunun yanı sıra en önemli tedavisi psikoterapidir. Dikkati arttırma, daha hızlı hareket etme, hafızayı güçlendirme amaçlı psikoterapi tedavisine çocuğun kadar ebeveynlerin de katılım göstermesi oldukça önemlidir. Çeşitli eğitim programları ile çocuklara bu beceriler kazandırılırken anne ve babanın da bu programa uyması ve çocuklarını teşvik etmesi gerekmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası