diş protez sorgulama / SGK Diş Protezi Hakkı Sorgulama / seafoodplus.info

Diş Protez Sorgulama

diş protez sorgulama

Diş hekimliğinde 3D tarayıcı ile ölçü alma derdi geride kaldı!

Diş tedavilerinde uzun vakit harcanan ölçü alma işlemleri artık geride kalıyor. Geliştirilen 3D tarayıcı teknolojisi, diş ölçüsü alma işlemlerinin kısa sürelerde gerçekleştirilmesini sağlarken, tedaviyi hem hastalar hem de hekimler için konforlu kılıyor.

Başta implant, All On Four tekniği ile İmplant ve estetik diş hekimliği olmak üzere tüm ağız ve diş sağlığı tedavilerinde hizmet veren Cerrahi Grup Ağız ve Diş Sağlığı Poliklinikleri Başhekimi Batuhan Memik Işık’a göre dijitalleşen diş sağlığı hizmetleri hasta memnuniyetinin artmasına kapı araladı. Yeni 3D ölçü alma teknolojisi sayesinde elle yapılamayan ölçüm ve hesaplamalar artık kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor, bilgisayar üzerinde modellenen dişler en kusursuz haline getirilebiliyor.

DİJİTAL GÜLÜŞ TASARIMI, GELENEKSEL GÜLÜŞ TASARIMININ BİR ADIM ÖTESİ OLDU

İngilizce “Smile Design” olarak adlandırılan, ülkemizde “Hollywood Smile ya da Hollywood Gülüş Tasarımı” ismiyle de bilinen gülüş tasarımı sürecinde pek çok tekniği bir arada kullanarak hastaya doğal bir gülümseme kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Batuhan Memik Işık, estetik ve fonksiyonel diş tedavilerinde 3D teknolojisinin yarattığı avantajları şöyle sıraladı:

“Dijital yazılımlar, hastanın diş yapısı, diş etleri, dudakları ve yüzü arasında ahenk yaratan, güzel bir gülüş tasarlamayı amaçlayan diş hekimlerinin en büyük yardımcısıdır. Biz de 3D modelleme cihazlarımızı kliniğimizde kullanmaya başlayarak, geleneksel yöntemlerden kaynaklanabilecek hataları minimalize eden ‘dijital gülüş tasarımı’ tekniğini tercih ediyoruz. Dijital yaklaşımda, diğer tüm sağlık branşlarında olduğu gibi, çok daha detaylı, hatasız ve hızlı bir sürece geçiş yapıyoruz. Dolayısıyla tedavi çok daha kişiselleştirilebilmiş bir hale geliyor. Dijital gülüş tasarımında, en doğal ve estetik gülüşe ulaşabilmek için ölçümler 3D tarayıcılarla yapılıyor. Bu ölçümlerden yola çıkarak, gülüş tasarımını destekleyecek implant ve ortodonti tedavileri, protez diş uygulamaları ve diş eti tedavileri birlikte planlanıyor.”

“YENİ TEKNOLOJİLERE YATIRIM YAPMAKTAN ÇEKİNMİYORUZ”

Cerrahi Grup Ağız ve Diş Sağlığı Poliklinikleri Başhekimi Batuhan Memik Işık, tüm tedavi süreçlerinde hasta memnuniyetini esas aldıklarını, bu kapsamda memnuniyeti artırmak için globaldeki tüm yenilikleri de uygulamaya başladıklarını şu sözlerle anlattı:

“Diş tedavilerimizden memnun kalan hem yurt içi hem yurt dışından yüzlerce kişi var. Bu başarımızın anahtarı elbette hastanın beklentisini karşılayan, memnuniyet odaklı yaklaşımımız. Öte yandan özellikle implantlarda ömür boyu kullanım garantisi veriyoruz. Bu nedenle hastalarımız implantlarını uzun yıllar kendi dişleri gibi sorunsuz bir şekilde kullanacaklarını biliyorlar. Teknolojiyi yakından takip ediyoruz ve yeni teknolojilere yatırım yapmaktan çekinmiyoruz. Çünkü hem diş hekimlerimizin daha konforlu ve donanımlı koşullarda çalışmasını istiyoruz hem de hastalarımızın tedavi sürecinde insan hatasından kaynaklanacak herhangi bir problemle karşılaşmamalarını amaçlıyoruz.”

Diş hekimliğinde 3D taray&#x;c&#x; ile ölçü alma derdi geride kald&#x;! - 1Batuhan Memik

“TOPLUMSAL FAYDAYI GÖZETEREK HASTALARIMIZIN YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Cerrahi Grup Ağız ve Diş Sağlığı Poliklinikleri olarak başta implant ve estetik diş hekimliği olmak üzere tüm ağız ve diş sağlığı tedavilerinde hizmet verdiklerini söyleyen Cerrahi Grup Ağız ve Diş Sağlığı Poliklinikleri Batuhan Memik Işık, Avcılar'dan sonra haziran ayından bu yana Kartal'da da hizmet vermeye başladıklarını belirterek sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Ağız ve diş sağlığı tedavileri konusunda toplumsal faydayı gözeten ve bireylerin yaşam kalitesini yükselten bir sağlık hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Son teknolojik cihaz ve alt yapı donanımına sahip, etik değerlere bağlı ve uluslararası kalite standartlarındaki hizmet anlayışımızı devam ettirerek kurumumuzdan hizmet almayı seçen tüm hastalarımıza nitelikli sağlık çalışanlarımızla ihtiyaç duydukları tüm tedavilerde yüzlerini güldüren sonuçlar sunuyoruz. Bu doğrultuda bilimsel çalışmalarımızı sürdürmenin yanı sıra globaldeki teknolojik gelişmeleri de takip ediyoruz.”

NTV’yi sosyal medyadan takip edin

TwitterFacebook

Katılım payı;Sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için, genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olduğu kişiler tarafından ödenecek tutardır. 

Katılım payı uygulanacak tıbbi malzemeler hangileridir?

Vücut dışı protez ve ortez sağlanması halinde katılım payı uygulanacak malzemeler şunlardır;

1. Görmeye yardımcı tıbbi malzemeler

2. Ağız protezleri (Diş tedavileri için)

3. Sağlık raporunda hayati öneme haiz olduğu belirtilmeyen diğer protezler ve ortezler.

Katılım payı oranları nelerdir?

Vücut dışı protez ve ortezlerden Kurumca ödenen bedeller üzerinden, Kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler için %10, diğer kişiler için %20 oranında katılım payı alınır.
Ancak katılım payı tutarı vücut dışı protez veya ortezin alındığı tarihteki brüt asgarî ücretin yüzde yetmişbeşini geçemez. Yüzde yetmişbeşlik üst sınırın hesaplanmasında her bir protez ve ortez bağımsız olarak değerlendirilir.

Tıbbi malzeme katılım payı nasıl ve hangi aşamada tahsil edilir?

Görmeye yardımcı tıbbi malzemeler;

Kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü olduğu kişiler için gelir ve aylıklarından mahsup edilmek suretiyle tahsil edilir.
Diğer kişiler için ise Kurumla sözleşmeli optisyenlik müessesesi tarafından kişilerden tahsil edilir.

Ağız protezleri (Diş tedavileri için);

Kurumla sözleşmeli sağlık kurum veya kuruluşlarınca yapılan ağız protezi katılım payları, sağlık kurum veya kuruluşlarınca kişilerden tahsil edilir.
Kurumla sözleşmesiz; serbest diş hekimlikleri ile sağlık kurum veya kuruluşlarında yaptırılan ağız protezi katılım payları, sosyal güvenlik il müdürlüklerince/ sosyal güvenlik merkezlerince ödeme aşamasında kişilerden tahsil edilir.

Diğer ortez ve protezler;

Kişilerce temin edilen ve katılım payı tahsil edilmesi gereken vücut dışı protez ve ortezler için katılım payı, sosyal güvenlik il müdürlüklerince/ sosyal güvenlik merkezlerince ödeme aşamasında kişilerden tahsil edilir.
Sağlık kurumlarınca temin edilen ve SUT hükümleri gereği katılım payı tahsil edilmesi gereken tıbbi malzemelerin katılım payı tıbbi malzemeyi temin eden sağlık kurumlarınca kişilerden tahsil edilir.

Tıbbi Malzeme Katılım Payı Alınmayacak Haller ve Kişiler

  • İş kazasına uğrayan veya meslek hastalığına tutulan sigortalıdan, bu durumları nedeniyle sağlanan tıbbi malzemelerden,
  • Askerî tatbikat ve manevralarda sağlanan tıbbi malzemelerden,
  • sayılı Kanunun 75 inci maddesinde yer alan afet ve savaş hali nedeniyle sağlanan tıbbi malzemelerden,
  • Tıbbi sarf malzemeleri ile Kurumca iade alınan cihazlar, 
  • sayılı İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre şeref aylığı alan kişiler ile bunların eşlerinden,
  • sayılı Vatani Hizmet Tertibi Aylıklarının Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre aylık alan kişilerden,
  • sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre aylık alan ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerden,
  • sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu hükümlerine göre korunma, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinden ücretsiz faydalanan kişilerden,
  • Harp malûllüğü aylığı alanlar ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamında aylık alanlardan ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerden,
  • Vazife malûllerinden,
  • Polis Akademisi ile fakülte ve yüksek okullarda, Emniyet Genel Müdürlüğü hesabına okuyan veya kendi hesabına okumakta iken Emniyet Genel Müdürlüğü hesabına okumaya devam eden öğrencilerden,
  • Harp okulları ile fakülte ve yüksekokullarda, Türk Silâhlı Kuvvetleri hesabına okuyan veya kendi hesabına okumakta iken askerî öğrenci olanlar ile astsubay meslek yüksek okulları ve astsubay naspedilmek üzere temel askerlik eğitimine tâbi tutulan adaylardan,
  • 19/5/, 23/10/ ve 9/11/ tarihlerinde meydana gelen depremler sonucunda yaralanan veya sakat kalanlara verilecek protez, ortez, araç ve gereçlerden,
  • sayılı Kanunun 21 inci maddesinde sayılan olaylara maruz kalmaları nedeniyle yaralananların tedavileri sonuçlanıncaya veya maluliyetleri kesinleşinceye kadar sağlanacak sağlık hizmetlerinde,

 Malzeme katılım payı alınmamaktadır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir