j7 pro kasma sorunu / Donma ve gecikmeye devam eden Samsung Galaxy J7 Pro'nuzu nasıl düzeltebilirim (kolay adımlar)

J7 Pro Kasma Sorunu

j7 pro kasma sorunu

Donma ve gecikmeye devam eden Samsung Galaxy J7 Pro'nuzu nasıl düzeltebilirim (kolay adımlar)

Donma ve gecikme gibi performans sorunlarıTelefonunuzu birkaç ay kullandıktan sonra karşılaşabileceğiniz en yaygın sorunlar arasında. Telefonunuzun hafızasında kalan depolama alanıyla veya arka planda çalışan uygulamaların sayısıyla ilgili olabilir. Bazı Samsung Galaxy J7 Pro sahipleri söz konusu olduğunda, telefonlarının bir firmware sorunu olabileceği izlenimini bırakan bir güncelleme sonrasında donmaya ve gecikmeye başladıkları bildiriliyor.

Galaxy J7 Pro Android 7 ile piyasaya sürüldü.Nougat zaten çalışıyor ve Google önümüzdeki haftalarda veya aylarda Android Oreo'yu herkese açık hale getirmedi. Bu yüzden bu cihazdan çıkan güncellemelerin tümü küçük olmalıydı.

Bununla birlikte, eğer bu sorungüncelledikten sonra, bazı bozuk sistem önbellekleri ve / veya veri dosyalarından kaynaklanma ihtimali vardır. Doğal olarak, böyle bir sorunu çözmek kolaydır ve telefonunuzu tekrar sorunsuz çalıştırmak için bir teknisyene ihtiyacınız yoktur. Bu yüzden, bu yazıda, cihazınızın donma ve donma olmadan daha önce olduğu gibi daha düzgün çalışmasını sağlamak için basit bir numara paylaşacağım. Bu nedenle, J7 Pro'nun sahiplerinden biriyseniz, bu yazı size yardımcı olabileceğinden okumaya devam edin.

İken sitemizi bulan akıllı telefon sahipleri içinbir çözüm bulmaya çalışırken, telefonunuzun desteklediğimiz cihazlardan biri olup olmadığını kontrol etmeye çalışın. Öyleyse, o aygıtın sorun giderme sayfasını ziyaret edin, kendinizinkine benzer sorunları bulmak ve çözümlerimizi ve çözümlerimizi kullanmaktan çekinmeyin. Ancak, bundan sonra hala yardımımıza ihtiyacınız varsa, Android anketi yayınladı ve bizimle iletişime geçmek için gönder düğmesine tıklayın.

Galaxy J7 Pro'da donmalar ve gecikmelerden nasıl kurtulurum

Performans sorunları genellikle üretici yazılımıyla ilgilidir veBir güncellemeden sonra başladılarsa, işe yarayacağını bildiğim bir çözüm var. En azından geçmişte benzer sorunlarla karşılaşmış olan birçok okuyucumuz için çalıştı.

Donmaları ve Galaxy J7 Pro'da gecikmeleri gidermek için önbellek bölümünü silin

Bu doğru, önbelleği silmeniz gerekiyorTelefonunuzun tüm sistem önbelleklerini silmek ve yenileriyle değiştirmek için Önbelleklerin bozulduğu zamanlar vardır ve ürün yazılımı güncellemeleri sırasında daha sık gerçekleşir. İşte nasıl:

  1. Galaxy J7 Pro'nuzu kapatın.
  2. Ses Açma tuşunu ve Bixby tuşunu basılı tutun, ardından Güç tuşunu basılı tutun.
  3. Yeşil Android logosu görüntülendiğinde, tüm tuşları bırakın (“Sistem güncellemesini yükleme”, Android sistem kurtarma menüsü seçeneklerini göstermeden önce yaklaşık 30 - 60 saniye gösterecektir).
  4. “Önbellek bölümünü sil” seçeneğini vurgulamak için Ses kısma tuşuna birkaç kez basın.
  5. Seçmek için Güç tuşuna basın.
  6. “Evet” i vurgulamak için Ses kısma tuşuna basın ve seçmek için Güç tuşuna basın.
  7. Önbellek silme bölümü tamamlandığında, “Sistemi şimdi yeniden başlat” vurgulanır.
  8. Cihazı yeniden başlatmak için Güç tuşuna basın.

Bu işlemden sonra, donmaların ve gecikmelerin kaybolup kaybolmadığını bilmek için telefonunuzu kullanın. Hala arada bir oluşum varsa, bir sonraki çözümü yapmaktan başka çareniz kalmaz.

Dosyalarınızı ve verilerinizi yedekleyin ve sonra telefonunuzu sıfırlayın

Bir sıfırlama bu sorunu çözecektir ancak sebebiniher zaman hemen hemen tüm sorun giderme rehberlerimizin sonuna gelir, çünkü dosya ve verileri yedeklemenin zorluğudur. Ne kadar veri yedeklemeniz gerektiğine bağlı olarak, kaybetmek istemediğiniz her şeyi bilgisayarınıza aktarabilmeniz bir veya iki saat sürebilir. Ancak bu noktada başka seçeneğiniz yok, bu nedenle donmalardan ve gecikmelerden kurtulmak istiyorsanız, dosyalarınızı yedekleyin ve ardından Google hesabınızı telefonunuzdan kaldırarak Fabrika Sıfırlama Korumasını devre dışı bırakın. sıfırlama işleminden sonra kilitlenin. Her şey ayarlandıktan sonra, telefonunuzu sıfırlamak için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Cihazı kapatın.
  2. Ses Açma tuşunu ve Bixby tuşunu basılı tutun, ardından Güç tuşunu basılı tutun.
  3. Yeşil Android logosu görüntülendiğinde, tüm tuşları bırakın (“Sistem güncellemesini yükleme”, Android sistem kurtarma menüsü seçeneklerini göstermeden önce yaklaşık 30 - 60 saniye gösterecektir).
  4. Verileri sil / fabrika ayarlarına sıfırla seçimini vurgulamak için Ses kısma tuşuna birkaç kez basın.
  5. Seçmek için Güç düğmesine basın.
  6. "Evet - tüm kullanıcı verilerini sil" seçeneğinin üzerine gelinceye kadar Sesi azaltma tuşuna basın.
  7. Ana sıfırlamayı seçmek ve başlatmak için Güç düğmesine basın.
  8. Ana sıfırlama tamamlandığında, “Sistemi şimdi yeniden başlat” vurgulanır.
  9. Cihazı yeniden başlatmak için Güç tuşuna basın.

Umarım çözümümüz sizin için işe yarar. Bizimle paylaşmak istediğiniz başka şeyler varsa, aşağıya bir yorum bırakın.

Bizimle iletişime geçin

Sorunlarınıza, soru ve önerilerinize her zaman açığız, bu nedenle bizimle temas kurmaktan çekinmeyin. bu formu doldurmak. Bu sunduğumuz ücretsiz bir hizmettir ve bizbunun için bir kuruş talep ediyorum. Ancak, her gün yüzlerce e-posta aldığımızı ve her birine yanıt vermemizin mümkün olmadığını lütfen unutmayın. Ancak aldığımız her mesajı okuduğumuzdan emin olun. Yardım ettiğimiz kişiler için, lütfen yayınlarımızı arkadaşlarınızla paylaşarak veya Facebook ve Google+ sayfa veya bizi takip edin heyecan.

Ayrıca okumak isteyebileceğiniz gönderiler:

  • Söndürülmeyen veya yanıt vermeyen bir Güç anahtarı olan Samsung Galaxy S8 ile ne yapmalı [Sorun Giderme Kılavuzu]
  • Açılmayan veya Siyah Ölüm Ekranı olan Samsung Galaxy S8 nasıl düzeltilir (kolay adımlar)
  • Samsung Galaxy S8 tamamen öldü, kendini kapattı ve artık şarj olmayacak (kolay adımlar)
  • Samsung Galaxy S8 Sorun ve Diğer İlgili Sorunlar Açılmıyor Rastgele Kapanıyor
  • Gecede şarj ettikten sonra açılmayan Samsung Galaxy S8 nasıl düzeltilir [Sorun Giderme Kılavuzu]

Kasma Sorunu Yaşayan Android Cihazlar İçin 10 Çözüm Önerisi

Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ya da tabletler bir süre sonra eski performansını gösteremeyebilir. Uygulama yüklerken ya da açılırken gecikmeler yaşanabilir, dokunarak verdiğiniz bir komutun yanıtı oldukça geç gelebilir hatta ana ekran üzerinde bile takılmalar görebilirsiniz. Kasma sorunu yaşayan Android cihazlardan muzdarip pek çok kullanıcı var.

Androidtelefon kasıyor sorununun çözümü var mı? Elbette var, hem pek çok. Önemli olan bu çözüm yöntemleri arasından sizin cihazınıza en iyi gelecek yöntemi bulmak. Bu nedenle de aşağıdaki yöntemleri uygulamadan önce cihazınızı biraz incelemenizde yarar var. Sizin için kasma sorunu yaşayan Android cihazlarda uygulayabileceğiniz 10 çözüm önerisini anlattık.

Android telefon kasıyor sorununa 10 çözüm: 

  • Önbelleği temizleyin
  • Kullanılmayan uygulamaları devre dışı bırakın ya da kaldırın
  • Güncellemeleri kontrol edin
  • Uygulamaların Lite versiyonlarını kullanın
  • Ana ekranı düzenleyin
  • Farklı bir başlatıcı deneyin
  • Pilinizi optimize edin
  • Ortam ekranını devre dışı bırakın
  • Kullanmadığınız özellikleri kapatın
  • Cihazı sıfırlayın

Önbelleği temizleyin:

android, önbellek

Android işletim sistemine sahip her cihaz, içinde bir önbellek temizleme aracı ile birlikte gelir. Bu aracı sık sık kullanarak cihazınızdaki kasma sorununu çözebilirsiniz. Cİhazın kendi aracı yerine Google Files ya da uygulama mağazalarındaki diğer önbellek temizleme mobil uygulamalarını da kullanabilirsiniz.

Google Files, önbellek temizleme konusunda en başarılı sonuç veren mobil uygulamalardan bir tanesi. Uygulama, sizin için cihazınızı tarıyor; gereksiz yer kaplayan dosyaları, uygulamaları buluyor ve depolama alanınızı en verimli şekilde kullanmanız için silebileceğiniz dosya ve uygulamaları gösteriyor. 

Kullanılmayan uygulamaları devre dışı bırakın ya da kaldırın:

android, uygulamalar

Kullanılmayan mobil uygulamalarla dolu cihazlar, özellikle onlarca GB depolama alanına sahip cihaz kullanıcılarının, en büyük sorunudur. Cihazınızda depolama alanı olsa bile pek çok mobil uygulama bloatware denilen yazılım şişkinliğine neden olan kullanışsız sistem dosyaları ile birlikte gelmektedir.

Örnek vermek gerekirse; Google Play Store’dan 15 MB olarak indirdiğiniz bir mobil uygulama, yükleme sonrası edindiği sistem dosyaları ile bir anda 1 GB alan kaplıyor olabilir. Bu tip mobil uygulamaları, özellikle sık kullanmadıklarınızı, cihazınızda devre dışı bırakmak ya da tamamen kaldırmak kasma sorunu için uygulayabileceğiniz çözüm yöntemlerinden bir tanesi.

Güncellemeleri kontrol edin:

android, güncellemeler

Android gibi tüm işletim sistemleri belirli aralıklarla yeni güncellemeler alırlar. Gelen güncellemeler cihazınıza; kararlılık iyileştirmesi, güvenlik açıklarını kapatma gibi pek çok kullanıcı deneyimini geliştiren düzeltmeler getirir. Bu nedenle cihazınızı her zaman son sürümde kullandığınızdan emin olmalısınız.

Güncellemeler yalnızca işletim sistemi için değil, mobil uygulamalar için de oldukça önemlidir. Mobil uygulama üreticileri, uygulamaların nasıl çalıştığını ya da yarattıkları sorunları devamlı kontrol ederler ve yeni güncellemeler ile daha iyi çalışmasına yardımcı olurlar. Mobil uygulamaları güncel kullanmak da son derece önemlidir. 

Uygulamaların Lite versiyonlarını kullanın:

android, lite

Eğer Android işletim sistemine sahip cihazınızda sınırlı bir işlemci ve depolama alanı varsa mobil uygulamaların sundukları Lite versiyonları kullanabilirsiniz. Lite versiyonlar son yıllarda giderek popüler oldular. Kullanıcılara cihazlarını yormadan keyifli bir kullanım deneyimi sunmayı amaçlıyorlar.

Facebook Lite ile başlayan Lite furyası; Twitter Lite, Messenger Lite, Skype Lite gibi mobil uygulamalarla devam etti. Hatta mobil oyuncuların popüler oyunlarından biri olan PUBG bile bir Lite versiyon sundu. Lite versiyonları kullanmak cihazınızdaki kasma sorunu için uygulayabileceğiniz başarılı çözüm yöntemlerinden bir tanesi.

Ana ekranı düzenleyin:

android, ana ekran

Pek çok Android kullanıcısı tüm uygulamaları ana ekrana sıkıştırıyor, yetmiyor bir dolu widget ve canlı duvar kağıdı ile cihazın ana ekranını nefes alamaz bir hale getiriyor. Elbette, cihazınızı özelleştirmek ve renklendirmek sizin tercihiniz ama böyle bir ana ekran kasma sorununa neden olabilir.

İlk olarak yapmanız gereken mutlaka canlı duvar kağıdını kaldırmaktır ya da Google Wallpapers uygulaması ile hafif canlı olarak tanımlanan, cihazı yormayan duvar kağıtları kullanmaktır. Yapmanız gereken diğer bir şey ise widgetları sınırlandırmaktır. Hepsini kaldırmasanız bile işlemciyi yoran birkaç tanesini kaldırmak işinize yarayacak. 

Farklı bir başlatıcı deneyin:

android, launcher

Android işletim sistemi kullanan pek çok farklı cihaz var ve her bir cihazın da kendine özgü bir arayüzü var. Tasarım açısından güzel olsa da, cihaz performansı açısından oldukça yorucu olan bu arayüzleri kullanılırken cihazınızı biraz olsun rahatlatmak için farklı başlatıcılar kullanabilirsiniz.

Launcher olarak isimlendirilen başlatıcı mobil uygulamalardan Google Play Store’da onlarca var. Kısa bir araştırma yaparak cihazınıza yeni bir başlatıcı yükleyebilirsiniz. Yapacağınız özelleştirmeler sonrası cihazınızın performansı gözle görülür bir şekilde artacaktır.

Pilinizi optimize edin:

android, pil optimize

Hızlı batarya tüketimi, kasma sorunu ile birlikte görülen problemlerden bir tanesidir. Çünkü ikisi de aynı nedenlerle ortaya çıkarlar. Mutlaka arka planda çalışarak işlemciyi meşgul eden bir mobil uygulama vardır ve bu meşguliyetin sonunda hem cihazda kasma sorunu başlar hem de pil tüketimi hızlanır. 

Bu sorunun önüne geçmek için pilinizi optimize etmelisiniz. Ayarlar ekranı üzerinden ulaşabileceğiniz pil ayarlarında hangi mobil uygulamanın ne kadar pil tükettiğini görebilirsiniz. Çok pil tüketen bir uygulamayı devre dışı bırakmak hem kasma sorununun hem de hızlı pil tüketiminin önüne geçecektir. 

Ortam ekranını devre dışı bırakın:

android, ortam ekranı

Android işletim sistemine sahip cihazlarda en sevilen özelliklerden biri olan ortam ekranı, aynı zamanda işlemciyi yormasıyla da biliniyor. Devamlı tuş kilidi ile uğraşmadan bildirimleri görüntülemek oldukça güzel ama bunun sonucunda kasma sorunun ortaya çıktığı da biliniyor. 

Ortam ekranını devre dışı bırakmak kasma sorunun yanı sıra hızlı pil tüketiminin de önüne geçecektir. Ortam ekranının açık olması kısa dönemde kasma ve hızlı pil tüketimi sorunu yaratır. Uzun vadede ise cihazın kullanım ömrünü azaltacaktır.

Kullanmadığınız özellikleri kapatın:

android, bildirim ekranı

Cihazlarda bulunan bluetooth, Wi-Fi, GPS gibi özellikler işlevsel oldukları kadar işlemciyi ve pil ömrünü de tüketen özelliklerdir. Bu özellikleri kullanmadığınız zamanlarda kapatmanız hem kasma sorununun hem de hızlı pil tüketimi sorunun önüne geçecektir.

Cihazı sıfırlayın:

android, reset

Yukarıdaki tüm yöntemleri denediyseniz ama her şeye rağmen Android işletim sistemine sahip cihazınızdaki kasma sorununda gözle görülür bir iyileşme yakalayamadıysanız cihazı sıfırlamak en garantili sonuç veren yöntemdir.

Ayarlar sayfası üzerinden tüm verileri silmek ya da cihazı fabrika ayarlarına geri döndürmek var olan tüm sorunları ortadan kaldıracaktır. Cihazı sıfırlama işlemi öncesi verilerinizi yedeklemeyi unutmayın. Çünkü işlem sonrası tüm veriler silinecektir.

Android işletim sistemine sahip cihazlarda kasma sorunu yaşayan kullanıcıların uygulayabilecekleri 10 çözüm önerisini anlattık. Tüm yöntemleri denemenize hatta cihazı sıfırlamanıza rağmen kasma sorunu çözülmüyorsa cihazın ömrünün dolduğunu ve yeni cihazlara bakmanız gerektiğini düşünebilirsiniz. 

Emoji İle Tepki Ver

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir