ikinci üniversite muafiyet auzef / 23 Soruda Açıköğretim Ders Muafiyeti Hakkında Herşey

Ikinci Üniversite Muafiyet Auzef

ikinci üniversite muafiyet auzef

23 Soruda Açıköğretim Ders Muafiyeti

SORU 1: KİMLER MUAFİYET HAKKINDAN FAYDALANABİLİR?
CEVAP 1: öğretim yılında
•    ÖSYS Yeni Kayıt
•    Af
•    İkinci Üniversite
•    Ek Yerleştirme
kapsamında kayıt yaptıracak öğrenciler ders transferi ve muafiyet başvurusunda bulunabilir.

SORU 2: MUAFİYET İŞLEMLERİNİ HANGİ İNTERNET ADRESİNDEN YAPMAM GEREKLİDİR?
CEVAP 2: Muafiyet işlemleri, 28 Eylül – 3 Ekim tarihleri arasında funduszeue.info adresi “Giriş Yapmak İçin Tıklayınız” bağlantısında “Muafiyet İşlemleri” menüsünden yapılacaktır.

SORU 3: MUAFİYET İŞLEMLERİ İÇİN AYRICA BELGE TESLİM ETMEK GEREKMEKTE MİDİR?
CEVAP 3: Evet, Mezun veya bir programa kayıtlı öğrencilerin bazı belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir. Ancak Öğrenci Sayfasında Muafiyet İşlemleri Panelinde “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri dışında bir yükseköğretim programından mezun” bilgisi, sistemde bulunan ve ekranda bu durum ile ilgili uyarı yer alan öğrencilerin; Öğrenci Sayfasında muafiyet başvurusunu tamamladıktan sonra AÖF Bürolarına ayrıca bir belge teslim etmesine gerek yoktur.

SORU 4: HANGİ DERSLER MUAFİYET KAPSAMINDADIR?
CEVAP 4:

•    Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II
•    Türk Dili I – II
•    Yabancı Dil I – II
•    Temel Bilgi Teknolojileri I – II
Dersleri muafiyet kapsamındadır.


SORU 5: İSİM OLARAK FARKLI ANCAK İÇERİK OLARAK AYNI OLAN DERSLER MUAFİYET KAPSAMINA GİRER Mİ?
CEVAP 5: Maalesef içerik aynı olsa bile yukarıdaki dersler haricindekiler muafiyet kapsamında değildir.

SORU 6: YUKARIDA SAYILANLAR HARİCİNDEKİ DERSLERİMİ SAYDIRABİLİR MİYİM?
CEVAP 6: Yukarıda sayılanlar dışındaki ders transferi ve muafiyet talepleri kabul edilmez.

SORU 7: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ DIŞINDA BİR YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMINDAN MEZUN OLAN YA DA BİR YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMINDA YUKARIDA ADI GEÇEN DERS/DERSLERİ ALIP BAŞARAN VE MUAFİYET TALEBİNDE BULUNACAK ÖĞRENCİLER NASIL BİR YOL İZLEMELİDİR?
CEVAP 7: Öncelikle  funduszeue.info adresi “Giriş Yapmak İçin Tıklayınız” bağlantısından T.C. Kimlik Numarası ve Şifresi**** ile giriş yaparak “Muafiyet İşlemleri” menüsünde gerekli alanları 28 Eylül – 3 Ekim tarihleri arasında doldurarak internet başvurusunu tamamlamalıdır. Sonrasında muafiyet işlemleri için gerekli belge/belgelerini 28 Eylül – 3 Ekim tarihleri arasında  AÖF Bürosuna teslim etmelidir. Muafiyet işlemleri için gerekli belge/belgeleri teslim etmeyen ya da eksik teslim eden öğrencinin ders transferi ve muafiyet başvurusu kabul edilmeyecektir.

SORU 8: MEZUN ÖĞRENCİLER İÇİN DERS TRANSFERİ VE MUAFİYETTE İSTENEN BELGELER NELERDİR?
CEVAP 8:

•    Diploma Aslı ya da Onaylı Fotokopisi
•    Geçici Mezuniyet Belgesinin Aslı ya da Onaylı Fotokopisi
belgelerinden herhangi biri yeterlidir.

SORU 9: KAYITLI, KAYDI SİLİNMİŞ VEYA LİSANS PROGRAMINDAN KAYDINI SİLDİREREK ÖNLİSANS DİPLOMASI ALMIŞ ÖĞRENCİLER İÇİN İSTENEN BELGELER HANGİLERİDİR?
CEVAP 9:Onaylı Transkript (Not Durum Belgesi) yeterlidir.

SORU MEZUN ÖĞRENCİLER YUKARIDA SAYILAN DERSLERİN TÜMÜNDEN MUAFİYET BAŞVURUSUNDA BULUNABİLİR Mİ?
CEVAP Evet, tüm dersler için muafiyet başvurusunda bulunabilirler.

SORU KAYITLI/KAYDI SİLİNMİŞ/LİSANS PROGRAMINDAN KAYDINI SİLDİREREK ÖNLİSANS DİPLOMASI ALAN ÖĞRENCİLER TÜM DERSLERDEN MUAFİYET BAŞVURUSUNDA BULUNABİLİR Mİ?
CEVAP Kayıtlı/kaydı silinmiş/lisans programından kaydını sildirerek önlisans diploması alan öğrenciler, sadece alıp başarılı oldukları ders/derslerden ders transferi ve muafiyet talebinde bulunabilir.

SORU DAHA ÖNCE ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİNDE KAYITLI İKEN YUKARIDA ADI GEÇEN VEYA BUNLARA EŞDEĞER DERS/DERSLERİ ALMIŞ VE BAŞARMIŞ YA DA MEZUN OLMUŞ ÖĞRENCİLER NASIL BİR YOL İZLEMELİDİR?
CEVAP 12
: Bu öğrencilerin işlemleri kayıtlı olduğu programdaki muafiyet işlemleri, ilgili Fakülte tarafından yapılır.

SORU AF KAPSAMINDAKİ ÖĞRENCİLERİN MUAFİYET İŞLEMLERİ NASIL OLMAKTADIR?
CEVAP
öğretim yılında Af kapsamında kayıt yaptırıp muafiyet başvurusunda bulunacak öğrencilerden muafiyet talep edilen ders/dersler için ders ekle işlemi olanların (Baraja takıldığı için ders ekleyemeyen ya da 45 AKTS’yi geçtiği için ders ekleyemeyenler); gerekli muafiyet belgesi, hangi derslerden muafiyet talep ettiğini ve hangi dersler için eklemek istediğini gösteren bir dilekçe ile 3 Ekim tarihine kadar AÖF Bürosuna başvurması gerekmektedir.

SORU İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAPSAMINDAKİ ÖĞRENCİLERİN MUAFİYET İŞLEMLERİ NASIL OLMAKTADIR?
CEVAP
İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırıp, Öğretim Yılı İkinci Üniversite kayıtları sırasında mezuniyet belgesini (Diploma Aslı ya da Onaylı Fotokopisi, Geçici Mezuniyet Belgesinin Aslı ya da Onaylı Fotokopisi belgelerinden herhangi birini) AÖF Bürosuna teslim eden öğrencilerin; funduszeue.info adresi “Giriş Yapmak İçin Tıklayınız” bağlantısından “Muafiyet İşlemleri” menüsünde gerekli alanları 28 Eylül – 3 Ekim tarihleri arasında doldurması yeterlidir.
İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırıp, kayıtlar sırasında mezuniyet belgesini AÖF Bürosuna teslim eden ve Öğrenci Sayfasında Muafiyet İşlemleri Panelinde mezuniyet bilgisi, sistemde bulunan ve ekranda bu durum ile ilgili uyarı yer alan öğrencilerin; Öğrenci Sayfasında muafiyet başvurusunu tamamladıktan sonra AÖF Bürolarına ayrıca herhangi bir belge teslim etmesine gerek yoktur. Bu durumdaki öğrencilerin, Muafiyet İşlemleri menüsündeki en son onay verdiği bilgilere göre muafiyet işlemi yapılacaktır.
İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırıp, kayıtlar sırasında mezuniyet belgesini AÖF Bürosuna teslim etmediği halde Öğrenci Sayfasında Muafiyet İşlemleri Panelinde mezuniyet bilgisi yer alan öğrencilerin, muafiyet işlemlerinin iptal edilmemesi için funduszeue.info adresi “Giriş Yapmak İçin Tıklayınız” bağlantısından “Muafiyet İşlemleri” menüsünde gerekli alanları doldurduktan sonra muafiyet için gerekli belgesi ile 28 Eylül – 3 Ekim tarihleri arasında AÖF Bürosuna başvurması gerekmektedir.

SORU MUAFİYET İŞLEMLERİ İÇİN SON TARİH 3 EKİM OLARAK SÖYLENDİ AMA 3 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ AÖF BÜROLARI AÇIK OLACAK MI?
CEVAP
3 Ekim Cumartesi günü AÖF Büroları açık olacaktır.

SORU ŞİFREMİ UNUTTUM YENİ ŞİFRE ALABİLİR MİYİM?
CEVAP
Kayıtlar sırasında AÖF Bürosundan Şifre alınmaması, şifrenin unutulması ya da kaybedilmesi gibi durumlarda AÖF bürosuna bizzat başvurularak yeni şifre alınabilmektedir.
Ayrıca; öğrenciler şifrelerini,    46 (10 hat) ve 10 26 numaralı Açıköğretim Sistemi Etkileşim Merkezini sistemlerimizdeki kayıtlı cep telefonu numaraları ile aramaları halinde ya da funduszeue.info adresinin “Şifre İşlemleri” bölümündeki “Şifre Hatırlatma” sayfasından alabilmektedirler.

SORU ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ DIŞINDA BİR YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMINDAN MEZUN ÖĞRENCİLERİN HERHANGİ BİR BELGE TESLİM ETMELERİNE GEREK VAR MIDIR?
CEVAP
Öğrenci Sayfasında Muafiyet İşlemleri Panelinde “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri dışında bir yükseköğretim programından mezun” bilgisi, sistemde bulunan ve ekranda bu durum ile ilgili uyarı yer alan öğrencilerin; Öğrenci Sayfasında muafiyet başvurusunu tamamladıktan sonra AÖF Bürolarına ayrıca bir belge teslim etmesine gerek yoktur. Bu durumdaki öğrencilerin, funduszeue.info adresi “Giriş Yapmak İçin Tıklayınız” bağlantısından “Muafiyet İşlemleri” menüsünde gerekli alanları 28 Eylül – 3 Ekim tarihleri arasında doldurması yeterli olup, Muafiyet İşlemleri menüsündeki en son onay verdiği bilgilere göre muafiyet işlemi yapılacaktır.


SORU DİKEY GEÇİŞ KAPSAMINDAKİ ÖĞRENCİLERİN MUAFİYET İŞLEMLERİ NASIL OLMAKTADIR?
CEVAP
Dikey Geçiş kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler (Bir Meslek Yüksek Okulundan ya da bir önlisans programından mezun olup kayıt yaptıran), yukarıda adı geçen ders/derslerden muaf tutulur. Bu öğrencilerin adı geçen ders/derslerin muafiyeti için ayrıca başvuruda bulunmasına gerek yoktur.

SORU YATAY GEÇİŞ YAPAN ÖĞRENCİLERİN MUAFİYET İŞLEMLERİ NASIL OLMAKTADIR?
CEVAP
Yatay Geçiş kapsamında kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt yaptırdığı programlar arasında muafiyet talebinde bulunması halinde, muafiyet başvurusu kabul edilmez.

SORU ÖĞRETİM YILI VE ÖNCESİNDE KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN MUAFİYET İŞLEMLERİ NASIL OLACAKTIR?
CEVAP
öğretim yılı ve öncesinde kayıt yaptıran öğrencilerin öğretim yılı Güz Dönemi için muafiyet başvuruları, Temmuz tarihleri arasında yapılmıştır. öğretim yılı ve öncesinde kayıt yaptıran öğrencilerin muafiyet işlemleri için bir sonraki ilan edilen tarihler arasında başvuruda bulunması gerekmektedir.

SORU MUAFİYET İŞLEMLERİNDE DEĞİŞİKLİK VEYA İPTAL İŞLEMİ YAPILABİLİR Mİ?
CEVAP
Muafiyet için gerekli belgeler AÖF Bürosuna teslim edilene kadar 28 Eylül – 3 Ekim tarihleri arasında Öğrenci Sayfasında muafiyet işlemlerinde değişiklik/iptal işlemi yapılabilir. Ancak belge teslim edildikten sonra değişiklik/iptal talepleri kabul edilmeyecektir. Muafiyet değişiklik/iptal işlemi, muafiyet işlemlerinin yapıldığı dönem içerisinde yapılabilir, sonraki dönemlerde değişiklik/iptal talebinde bulunulamaz.

SORU MUAFİYET İŞLEMLERİNİN SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANIR?
CEVAP
Muafiyet başvurusunda bulunan tüm öğrencilerin muafiyet sonucu, başvurular bittikten sonra 45 gün içerisinde açıklanacaktır. Bunun haricinde, muafiyet sonucu bireysel olarak açıklanamaz, bu yöndeki talepler kabul edilmeyecektir. Muafiyet sonuçlarının açıklandığı, funduszeue.info sayfasında “Duyurular” kısmında ilan edilecektir.

SORU MUAFİYET SONUÇLARINA İTİRAZ EDİLEBİLİR Mİ?
CEVAP
Muafiyet sonuçları açıklandıktan sonra, 5 iş günü itiraz süresi vardır. Öğrencilerin, internet başvurusunda seçilen derslerin muafiyet sonucuna itirazı var ise bu süre içerisinde AÖF bürosuna başvurarak, itiraz formunu doldurması gerekmektedir. İtiraz süresinden sonra yapılan muafiyet itirazları kabul edilmeyecektir.

Konuyla ilgili daha farklı sorularınız ve detaylı bilgi için "one daf AÖF" Rehberlik Servisine sorabilirsiniz:
funduszeue.info

one day AÖF

Programın Seviyesi:

Lisans

Programın Süresi:

4 yıl

Programın Amacı:

Çocuk Gelişimi Lisans Programının temel amacı, yaşlar arasındaki tüm çocukların zihinsel, dil, sosyal, duygusal gelişimlerini, becerilerini değerlendirebilen, tüm gelişim ve beceri alanlarını destekleme konusunda çocuğa, aileye, eğitimciye ve topluma hizmet sunan insan kaynağı yetiştirmektir. Kısaca topluma bireylerin kazandırılmasında ve çocukların nitelikli bireyler olmasında önemli role sahip mezunların yetiştirilmesini amaçlayan programdır.

Programın Kazanımları:

Bu program mezunları; tüm çocukların gelişim düzeylerini belirleme, gelişim düzeylerine uygun eğitim programları hazırlama, eğitimsel çevre düzenlemesi yapma, ailelere, çocuk gelişimi ve eğitimi alanında hizmet verme, kurum ve kuruluşlara alanla ilgili danışmanlık yapma, toplumu bu konularda bilinçlendirme ve çocuk – aile ile ilgili disiplinlerle koordinasyon kurarak çalışma becerilerine sahip olurlar.

Programın İstihdam Alanları:

Çocuk Gelişimi Lisans Programı mezunları, üniversitelerde, sivil toplum kuruluşlarında, uygulama ve araştırma merkezlerinde, rehberlik ve araştırma merkezlerinde, halk eğitim merkezlerinde, çocuk ve gençlik merkezlerinde, sağlık bakanlığı anne çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezlerinde, hastanelerde, anaokullarında, bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde, medya kurumlarında, çocuk ve gençlik programlarının yayınlandığı medya kuruluşlarında, eğitici oyuncak sektöründe, çocuk gelişimci, proje üreticisi ve yürütücüsü, danışman, koordinatör ve okulöncesi öğretmeni olarak görev yapabilirler.

Programın Öğrenim Giderleri:

Programa yerleştirilen adaylar bahar ve güz yarıyılları başında (Akademik Takvimde belirlenen tarihler arasında) öğrenim giderlerini öderler.

Programın Diploma Bilgisi:

Programı başarı ile tamamlayan öğrencilerin diplomalarında "Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi" mezunu ibaresi yer alacak ve bu diploma diğer lisans diplomalarının sağladığı tüm yasal hakları sağlayacaktır.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Kayıt

Programa yerleştirilme işlemleri öğrencilerin YKS (AYT) puanları dikkate alınarak merkezi yerleştirilme yolu ile ÖSYM tarafından yapılacaktır.

İkinci Üniversite Kapsamında Kayıt

Herhangi bir önlisans programından (üniversitelerin iki yıllık programları) mezun olan ya da öğrenciliği devam edenler Fakültemiz önlisans programlarından birini, herhangi bir lisans programından (üniversitelerin dört yıllık programları) mezun olan ya da öğrenciliği devam edenler ise Fakültemiz önlisans veya lisans programlarından birini Sınavsız İkinci Üniversite fırsatıyla tercih edebilirler. Çocuk Gelişimi Lisans Programına İkinci Üniversite kapsamında sınırlı sayıda öğrenci alınabilir. İkinci Üniversite ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Yatay Geçiş ile Kayıt

Fakültemiz bünyesinde yürütülen bütün programlara AGNO ve Merkezi Yerleştirme Puanı ile yatay geçiş yapılmaktadır. Yatay geçiş hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Yabancı Uyruklu Öğrenci Kayıt

Yabancı uyruklu öğrenci adaylarımız Fakültemize;

  • ATA-YÖS (Yurtdışından ya da Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı),
  • Doğrudan başvuru yolu ile kayıt yaptırabilirler.

Programda Derslerin Yürütülmesi

Dersler, Fakültemiz tarafından hazırlanan etkileşimli materyaller kullanılarak, internet üzerinden (LMS) yürütülmektedir. Öğrencilere basılı materyal (kitap vb.) dağıtımı yapılmamaktadır. Ancak dileyen öğrencilerimiz online kitap satış sayfamız üzerinden kitaplarını sipariş verebilirler.

Programda Ders Muafiyeti

Fakültemizde 3 ortak zorunlu dersten (Türk Dili I-II, Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi I-II, Yabancı Dil I-II) muafiyet yapılmaktadır. Bu dersler dışında kalan derslerle ilgili muafiyet uygulaması yapılmamaktadır.

Daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olan ve Yükseköğretim Bilgi Sisteminde (YÖKSİS) mezuniyet bilgisi bulunan öğrencilerin muafiyet işlemleri ilk kayıt aşamasında Fakültemiz tarafından otomatik olarak yapılmaktadır. Bu öğrencilerin herhangi bir belge göndermelerine gerek yoktur.

Fakültemizde öğrenim gördüğü süreçte farklı bir yükseköğretim kurumundan mezun olan öğrencilerimiz, web sitemizde bulunan “Dilekçeler” kısmındaki “Ders Muafiyet Talebi Dilekçesi”ni Fakültemiz Dekanlığına faks ile göndermeleri durumunda ders muafiyetinden faydalanabilirler. 

Herhangi bir yükseköğretim kurumunda okuyan öğrenciler ise okudukları programda ortak zorunlu derslerden (Türk Dili I-II, Yabancı Dil I-II ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II) başarıyla geçmiş olmaları durumunda muaf olabilirler. Bu öğrencilerin web sitemizde bulunan “Dilekçeler” kısmındaki “Ders Muafiyet Talebi Dilekçesi”ni ve "Transkript/Onaylı Not Döküm" belgelerini posta/kargo yolu ile Fakültemiz Dekanlığına ulaştırmaları durumunda ders muafiyetleri yapılacaktır.

Programda Sınavlar

Fakültemizde bir eğitim-öğretim yılı içerisinde her dönem için bir Ara (Vize) Sınav ve bir Yarıyıl Sonu (Final) Sınavı ile bir Bütünleme Sınavı yapılmaktadır.

Ayrıca kayıtlı olduğu programın bütün derslerine kayıt yaptırmış ancak FF harf notu alarak mezuniyeti için en fazla üç dersi kalmış olan öğrencilere eğitim-öğretim yılı sonunda bir defaya mahsus olmak üzere Mezuniyet Üç Ders Sınavı yapılmaktadır.

Sınavlar; öğrencilerin tercihleri ve özel durumları göz önünde bulundurularak hafta sonlarında 81 ilde birçok sınav merkezinde yüz yüze gerçekleştirilmektedir.

Programda Uygulama

7. yarıyılda Çocuk Gelişimi Alan Uygulaması I dersi ve 8. yarıyılda Çocuk Gelişimi Alan Uygulaması II olmak üzere iki farklı ders bulunmaktadır. Dersler her yarıyıl için 14 (on dört) hafta sürmektedir. Derslerin nasıl yürütüleceği ilerleyen tarihlerde öğrencilerle paylaşılacaktır.

Benzer belgeler

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ (AUZEF) Sevgili Öğrencimiz, Eğitim-Öğretim yılında Fakültemize ilk defa kayıt yaptırıp muafiyet uygulamasından faydalanmak isteyen öğrencilerimizin

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DGS EK YENİ KAYIT KILAVUZU Sevgili Öğrencimiz, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesine hoş geldiniz. ÖSYM

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA YENİ KAYIT KILAVUZU Sevgili Öğrencimiz, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesine

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI İÜYÖS YENİ KAYIT KILAVUZU Sevgili Öğrencimiz, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesine hoş geldiniz.

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYIT KILAVUZU KAYIT TARİHLERİ: Fakülte Başvuru ve Kayıt İşlemleri: 03 Eylül Ekim tarihlerinde gerçekleşecektir.

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI İKİNCİ ÜNİVERSİTE YENİ KAYIT KILAVUZU Sayın Öğrenci Adayı, eğitim-öğretim yılında Fakültemize Sınavsız İkinci Üniversite

Detaylı

ÖSYS PUANI İLE YATAY GEÇİŞ MÜRACAATLARI

ÖSYS PUANI İLE YATAY GEÇİŞ MÜRACAATLARI ÖSYS PUANI İLE YATAY GEÇİŞ MÜRACAATLARI Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına

Detaylı

AKADEMİK TAKVİM GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK TAKVİMİ

AKADEMİK TAKVİM GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK TAKVİMİ Eğitim-Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Kapsamında Akademik Takvim, Açılacak Programlar, Alanlar, Kontenjanlar ve Derslere İlişkin Uygulama Esasları Anadolu Üniversitesi

Detaylı

T.C. UYRUKLU ALAN DIŞI ALAN

T.C. UYRUKLU ALAN DIŞI ALAN ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ANABİLİM DALI Ortaöğretim Sosyal

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU Sevgili Adaylar, eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında Üniversitemizde lisansüstü

Detaylı

Yüksek Lisans KONTENJANLAR

Yüksek Lisans KONTENJANLAR Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Başvuru tarihleri: Haziran Giriş Sınav tarihleri: Temmuz KONTENJANLAR Programlar TC Uyruklu

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ AKADEMİK YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURU VE KAYIT DUYURUSU (Online kaydını daha önce yapmış olanlar tekrar ön başvuru yapmayacaklardır.

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLAR İÇİN (GAZİ ÜNİVERSİTESİ VE DİĞER ÜNİVERSİTELER) PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA

Detaylı

KPSS (Lisans) Başvuru İşlemleri

 KPSS (Lisans) Başvuru İşlemleri KPSS (Lisans) Başvuru İşlemleri KPSS başvurusunda izlenecek yollar burada anlatılmıştır. KPSS Başvuru Süresi: Nisan Sınav Tarihi: Temmuz Sınav Saati: Sabah oturumları

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) SONUCU İLE FAKÜLTEMİZE YERLEŞEN ADAYLARIN KAYIT İŞLEMLERİ Dikey Geçiş Sınavı sonucunda Fakültemize yerleşen adaylar, Eylül tarihleri arasında fakültemiz öğrenci

Detaylı

Başvuru Tarihleri 29 Eylül 13 Ekim

Başvuru Tarihleri 29 Eylül 13 Ekim T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILI DİKEY GEÇİŞ KESİN KAYIT İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU Başvuru Tarihleri 29 Eylül 13 Ekim İnternet başvurusu (online başvuru) funduszeue.info

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü'ne Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında aşağıda belirtilen sayıda tezli yüksek lisans ve doktora programı öğrencisi

Detaylı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası