kadın iş kurma / Request Rejected

Kadın Iş Kurma

kadın iş kurma

Yükselen bir değer olan ve önemi günden güne artan girişimcilik, ekonomik gelişme ve kalkınmayı doğrudan etkileyen bir araçtır. Girişimcilerin yarattığı yeni firmalar, önemli bir katalizör görevi görmektedir. Kadın girişimciliği, iş gücünü harekete geçirerek istihdamı arttırmaktadır. Peki, kadın girişimciler KOSGEB genç kadın girişimci desteklerini nasıl alabilirler?

İçindekiler

Kadın Girişimcilerin Önemi

Kadın girişimciler, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin sürdürülebilir ekonomik kalkınmasında önemli rol oynarlar. Önemli kazanç paylarına rağmen, kadınlar her kıtada ekonomik bağımsızlık konusunda erkeklerin gerisinde kalıyor. Bu durum da, devletlerin kadınlara sağlayacağı teşvik ve destekleri önemli hale getiriyor.

Girişimci Nedir?

Türk Dil Kurumuna göre girişimci, “üretim için bir işe girişen, kalkışan kimse, müteşebbis” olarak tanımlanırken, başka bir anlatımla girişimci, ticaret, sanayi vb. sektörlere sermayesini koyarak girişimde bulunan kimse olarak tanımlamaktadır.

Girişimci, çevresel fırsatları gözlemleyerek yenilik yapan kişi olarak da ifade edilebilir. Diğer bir tanımda ise girişimci, “kendi küçük işini başlatan kişi” olarak tanımlanır ve girişimciler ekonomideki en önemli kişilerdir. Kişilerin kadın ya da erkek olması onun girişimci niteliğini değiştirmemekle birlikte kadın girişimciliği, üzerinde daha fazla konuşma ihtiyacı olan bir alan olarak öne çıkar.

Kadın Girişimci Nedir?

Kadınları girişimci olmaya yönelten birçok faktör vardır. Genel olarak bu faktörler şunlardır:

  • Ekonomik açıdan zorunluluklar
  • Aile gelirinin yetersiz oluşu
  • Ek gelire ihtiyaç duyulması
  • Ölüm ya da boşanma gibi aile yapısını etkileyen olaylar
  • Kötü çalışma koşulları
  • İşte yaşanan memnuniyetsizlikler
  • Yoğun çalışma saatleri
  • İşsizlik
  • Cinsiyete dayalı ücret farklılıkları
  • Gelir eşitsizliği
  • Geleneksel önyargılar ve tutumlar
  • Finansal bağımsızlık isteği
  • Konforlu yaşam beklentisi
  • Girişimcilik güdüsü
  • Sosyal statü edinme isteği
  • Kendini gerçekleştirme ihtiyacı

Kadın Girişimcilere Devlet Desteği

Devletin sağlamış olduğu teşvikler, kadınların girişimciliğe yönelmesinde pozitif etki yaratmakla birlikte, kendi işini kurma konusunda ekonomik olmayan faktörler, kadınlarda erkeklere nazaran daha fazla ön plana çıkar. Bu yüzden kadın girişimciler için yalnızca maddi devlet desteği değil, yol açıcı politikalar izlenmesi de gerekmektedir.

Diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizin de ekonomik olarak büyümesi ve kalkınması için kadınların iş gücüne katılımının artırılması önemli bir politika olarak değerlendirilmektedir.

Hükümetler girişimciliği geliştirmek için ekonomi politikaları ve maliye politikasının önemli araçlarından biri olan teşvik politikaları ile girişimcilerin tespiti, teşviki, eğitilmesi, finansal ve teknik açıdan desteklenmesine yönelik elverişli bir ortamın yaratılması için çeşitli müdahalelerde bulunmaktadır.

Bununla ilgili çeşitli kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları (STK) ve uluslararası kuruluşlar tarafından destek modelleri geliştirilmiştir. Ülkemizde de bunların başında KOSGEB gelir. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı da, devletin üstlenmiş olduğu istihdamı arttırıcı politikaların hayata geçirilmesinde ve özel politika gerektiren grupların desteklenmesinde görev alan önemli bir kamu kurumudur.

KOSGEB Genç Kadın Girişimci Destekleri Özellikleri

Kadın girişimcilerin artırılması, iş yaşamına teşvik edilmesi ve finansal ihtiyaçlarının karşılanması noktasında destek ve teşvik programları önemli bir rol oynamaktadır.

Ülkemizde ve dünyada girişim ekosistemine katılan firmaların sayısı gün geçtikçe fazlalaşıyor. Son beş yıl içerisinde teknoloji, finans ve moda gibi farklı iş kollarından hayata geçen birçok yeni girişim bulunuyor. Kadın istihdamını sağlayan alanlardan biri de kadın girişimciliği olarak öne çıkıyor.

Temelinde girişimcileri destekleme programı olan KOSGEB, kadın girişimcilere verdiği destek programları ile de kendini öne çıkaran kurumlar arasında yer alıyor. KOSGEB Genç Kadın Girişimci Desteği, kendi işini kurmak isteyen kadın girişimcilere verilen maddi destektir. Bu destek programı ile birçok kadın girişimci hayallerindeki işi hayata geçirebiliyor.

KOSGEB üzerinden verilen hibe destekleri kadınlara özel olarak verilmektedir. Genç kadın girişimcilere KOSGEB kapsamında; işletmelerini kurmadan önce TL, kuranlara ise TL kredi verilir. Öte yandan, yine genç kadın girişimcilere özel KOSGEB tarafından TL de faizsiz kredi sağlanır.

Gerekli şartları sağlayıp, başvurunuzu da eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra, KOSGEB’ten girişim desteği alabilirsiniz. Buna ilave olarak, ustalık belgesine sahip kişiler iş yeri açıp en az 1 yıl faaliyet göstermeleri halinde, bu faizsiz kredi miktarı TL’ye kadar da çıkabilmektedir. Bu yardım sayesinde planladığınız işinizi hayata geçirebilir, siz de girişimci olarak iş dünyasında var olabilirsiniz. Birçok kadın girişimci, KOSGEB’in kadınlar için sunduğu destek programlarına dahil olarak, hayallerini gerçekleştirebiliyor.

KOSGEB Genç Kadın Girişimci Desteği, belirli şartları taşıyan kadın girişimcilere maddi destek sağlıyor. Bu destek sayesinde, bir iş kurmak isteyen fakat gerekli sermayeye sahip olmayan kadın girişimciler hayallerini gerçekleştirme fırsatı yakalıyor. Eğer siz de kendi işinizi kurarak, kendi kendinizin patronu olmak istiyorsanız, KOSGEB Kadın Girişimci Desteği programını buradan inceleyip başvuru yapabilirsiniz. Eğer gereken şartları taşıyorsanız, KOSGEB’in yapacağı değerlendirme sonucunda bu destek programından yararlanabilirsiniz. 

KOSGEB Genç Kadın Girişimci Desteği Nasıl Alınır? 

İlk olarak KOSGEB başvuru işlemleri yapılır. Çalışmayan kadınlar İŞKUR üzerinden başvurularını gerçekleştirirken, çalışan kadınlar da KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden başvurularını yapabilirler. Başvuruları kabul edilen bireyler eğitim kurslarına kayıt yaptırabilirler. E-devlet üzerinden online olarak verilen bu derslere katılım zorunlu şekilde yapılır. Ders videolarının bitiminde video onaylanıp sorular cevaplanmalıdır. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra girişimci sertifikası alınabilir.

Tüm bu işlemleri eksiksiz şekilde yerine getiren kişiler, hibe kredilerinden yararlanabilir.  yılında girişimcilik kursları, online olarak yapılır. Sertifikayı alan kadınlar, iş yerlerini açarak kadın girişimci destek programına başvuru yapabilir. Açılan iş yeri için harcanan bütün harcamaların faturaları saklanarak KOSGEB’e istenen belgelerle gösterilmelidir. Sonrasında geri ödeme alınabilir.

İş yerini açan kişi, ilk olarak KOSGEB veri tabanına iş yerinin sicil numarasını kaydettirmelidir. Ardından KOSGEB KOBİ beyannamesi belgesi ve KOBİ bilgi dökümanı alınmalıdır. Sonrasında da bütün harcamaların faturaları hazırlanarak KOSGEB’e gönderilmelidir. Bütün adımlar KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden yapılır.

Buna ilave olarak, KOSGEB kurslarına 18 yaşını doldurmuş bütün kadınlar başvuru yapabilir. Kurslar tamamen ücretsiz olarak verilir ve devam zorunluluğuna bulunur. Siz de KOSGEB’in bu programına katılarak hayalinizdeki işi kurabilirsiniz. Ülke geleceği ve ekonomisi için çok önemli bir yeri bulunan kadın girişimciler, gerekli şartları tamamlamaları halinde kolayca bu krediye ulaşabilirler.

KOSGEB girişimcilik için yaptığı yatırımlar ve verdiği krediler ile ülkemizin önemli bir kurumudur. Genç kadın beyinler bu kredileri kullanarak girişimcilik rolünü üstlenip ülkemiz için ve kendi gelecekleri için önemli bir adım atmış olur. Sermayesi ve yeterli ekonomik gücü olmayan kadınlar da bu girişimleri yaparak iş hayatına atılmış olur.

Türkiye’nin en gelişmiş online muhasebe programı DİA hakkında bilgi almak için aşağıda yer alan formu doldurabilirsiniz.

İlgilenebileceğiniz Diğer Yazılarımız

Yeni Girişimci Desteği

saat itibari ile Yeni Girişimci Desteğine yeni başvuru alınmamaktadır.”

 

DESTEK UNSURU

 

ÜST LÄ°MÄ°TÄ° (TL)

DESTEK ORANI (%)

(funduszeue.info 2. Bölge)

DESTEK ORANI (%)

(3., 4., 5. ve 6. Bölge)

İşletme Kuruluş Desteği

Geri Ödemesiz

-

Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği

60

Kadın Girişimci, Gazi, Birinci derecede şehit yakını veya Engelli
Girişimciye
%80 uygulanır.

70

Kadın Girişimci, Gazi, Birinci derecede şehit yakını veya Engelli
Girişimciye
%90 uygulanır.

İşletme Giderleri Desteği

Geri Ödemesiz Destekler Toplamı

Sabit Yatırım Desteği

Geri Ödemeli


 (1) İşletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak (iki bin) TL destek sağlanır. 

(2) Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği kapsamında, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için geri ödemesiz olarak üst limiti (onsekiz bin) TL destek sağlanır.

(3) İşletme Giderleri Desteği kapsamında, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde gerçekleşen işyeri kirası ve personel net ücretlerine yönelik olarak, aylık azami TL ve toplamda geri ödemesiz olarak (otuz bin) TL destek sağlanır.

(4) Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Yazılım ve Ofis Donanım Desteği ile İşletme Giderleri Desteği üst limitleri; bu destek unsurları için belirlenen üst limitlerin toplamını aşmamak üzere ihtiyaç duyulması halinde Kurul Kararı ile  % 50 (elli)’ye kadar arttırılabilir. Bu durumda Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Yazılım ve Ofis Donanım Desteğinin üst limiti (yirmiyedibin) TL, İşletme Giderleri Desteği üst limiti (kırkbeş bin) TL ve her iki desteğin üst limitleri toplamı ise (kırksekiz bin) TL’yi geçemez.  

(5) Sabit Yatırım Desteği kapsamında, işletme kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat ve yazılım için teminat karşılığı geri ödemeli olarak   (yüz bin) TL destek sağlanır.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, ülkede girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla KOSGEB ile paydaş kurum/kuruluşların işbirliği ile düzenlenir.

Yeni Girişimci Desteğine başvurunun ön şartlarından biri bu Eğitimi tamamlamış olmaktır.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

Güncel Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Duyuruları için lütfen tıklayınız.

İş Planı Ödülü

Yükseköğretim kurumlarınca örgün eğitim sistemi içinde girişimciliğin ayrı bir ders olarak verilmesi halinde, bu dersi alan öğrenciler arasında KOSGEB ve ilgili üniversite işbirliği ile düzenlenen ödüllü yarışmalar sonucunda, hazırladıkları iş planları ilk üç dereceye girmiş olan öğrencilerden işletmesini kurmuş olmaları kaydı ile en başarılı iş planı sahibine (yirmi beşbin) TL, ikinciye (yirmi bin) TL, üçüncüye (on beşbin) TL ödül verilir.

Ayrıca; KOSGEB tarafından uygun bulunan, Yurtiçi veya yurtdışında faaliyet gösteren kurum/kuruluşlar tarafından düzenlenecek ödüllü/ödülsüz yarışmalar sonucunda sundukları iş fikirleri/iş modelleri/iş planları, ilk üç dereceye girmiş olan yarışmacılara, Türkiye’de kuracakları işletmeleri ve ya mevcut işletmeleri için, (yüzbin) TL’ye kadar ödül verilebilir.

İş Planı Ödülü Almaya Hak Kazananlar Listesi için lütfen tıklayınız.

İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Desteği

Belediyeler, Yüksek Öğretim Kurumları, Özel Ä°dareler, Meslek Kuruluşları ve Ä°nkübatörlertarafından münferiden veya müştereken kurulacak bir İşletici Kuruluşvasıtası ile KOBÄ°’lere işletme geliştirme koçluğu, destek ağlarına ulaşım, finans kaynaklarına erişim imkânı, uygun koşullarda iş yeri mekânı, ortak ofis ekipmanı ve ofis hizmetleri sunmak amacıyla kurulacak bir İŞGEM’in, kuruluş ve işletme giderlerine destek sağlanmaktadır.

DESTEK UNSURU

ÜST LÄ°MÄ°TÄ° (TL)

DESTEK ORANI (%) 

(funduszeue.info 2. Bölge)

DESTEK ORANI (%)

(3., 4., 5. ve 6. Bölge)

İŞGEM Kuruluş Desteği

Geri Ödemesiz

60

70

-Bina Tadilatı

-Mobilya Donanım

-Personel Gideri

İŞGEM İşletme Desteği

-Personel Gideri

Geri Ödemesiz

-Eğitim Danışmanlık

-Küçük Tadilat

İŞGEM tanıtım/organizasyon giderleri, işbirliği ağlarına erişim giderleri

1, 2, 3 ,4, 5 ve 6. Bölgeler hakkında bilgi almak için tıklayınız. (19/06/ tarihli ve sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı)

En Popüler İş Fikirleri

Her girişim, aslında yeni bir fikrin bir iş fikri haline getirilmesi ile hayata getirilmektedir. Geçmişte de, günümüzde de ve gelecekte de girişimcilik için önemli faktörlerden biri olan iş fikri, bir girişimin temelini oluşturan unsurlardandır. 

Girişimci, hayallerini kurduğu bir fikri plan ve hedefleri doğrultusunda hayata getirir ise bir iş fikri meydana getirmiş olur. Bu nedenle stratejik düşünce yapısına sahip, hırslı ve azimli, hayallerine, kendisine ve fikirlerine inanan girişimciler fikirlerini iyi bir şekilde iş modeli haline getirebilmektedirler.

Girişimciler; hayalleri, yetenekleri, bilgileri, becerileri doğrultusunda başaracaklarına inandıkları ve bu nedenle uygulamaya karar verdikleri fikirlerini hayata geçirmeye başladıklarında bu fikir, iş fikri adını alır. İyi bir iş fikri, girişimcinin sahip olduğu en önemli unsurlardan biri olmasının yanı sıra bir girişimin temelini oluşturan unsurlardandır.

Bir fikir, iş fikri haline gelmek için pek çok unsurun bir araya gelmesini gerektirir ve bu unsurların birleşimi sonucu gelişir ve büyür. Girişimcinin bilgisi, deneyimi, yaşadığı olumlu veya olumsuz durumlar, başarıları ya da başarısızlıkları, iş ilişkileri (işletmelerle ya da kişiler ile) gibi faktörler iş fikrinin gelişimini etkiler iken iş fikrini etkileyen de pek çok kaynak ve faktör bulunmaktadır. Bu kaynak ve faktörler aşağıdaki gibidir:

  • Patentler
  • Devlet
  • Gerekli mevcut işlemler
  • Lisans anlaşmaları
  • Dağıtım kanalları
  • Araştırma ve geliştirme (Ar - Ge)
  • Sanayi ve ticaret bağlantıları bulunan fuarlar
  • Gazete, dergi ya da ekonomik bültenler
  • Televizyon ve radyo
  • İnternet

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) olarak bu yazımızda sizler için en popüler iş fikirleri ele alacağız. Keyifli okumalar dileriz!

Girişimci İş Fikirleri

funduszeue.infoipping

Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte online (çevrimiçi) satış, bir diğer adı ile e - ticaret kavramı oldukça hızlı bir şekilde talep görmeye başladı. Mağaza kurmak, mağaza masraflarında bulunmak ve sadece bölgesel olarak satış yapmak gibi geleneksel satış yöntemi günümüzde yerini yavaş yavaş e - ticarete bıraktı. Masrafı daha az ve istenilen her yerden müşteriye erişilebilen e - ticaret kavramına ek olarak, dropshipping kavramı meydana geldi.

Online (çevrimiçi) olarak ürün satmak isteyen fakat bir envanter satın almak ya da depolamak istemeyen, bu masraflardan kaçınan, kişi dropshipping ile herhangi bir fiziksel ürünü yönetmek zorunda kalmadan e - ticaret yapabilmektedir.

Dropshipping ile satış yaparken yapılacak tek şey, bir online (çevrimiçi) mağaza kurarak siparişleri depolamak, paketlemek ve müşterilere ürün gönderecek tedarikçiler ile anlaşmaktır.

2. Sanal Asistan

Her geçen gün gelişen teknolojinin en başarılı ve popüler iş fikirlerinden birisi de sanal asistan hizmeti sunmaktır. Günümüzde büyük  işletmelerden solopreneurlara kadar pek çok kişi işlerin günlük yönetimi ile ilgili olarak yardım ihtiyacını sanal asistan ile karşılamaktadır.

3. Uygulama Geliştirme

Uygulama geliştirme, günümüzde en popüler ve karlı iş fikirlerinden birisidir. Bunun temel nedeni, pek çok şirketin bir uygulamaya ihtiyaç duymasıdır. 

İşinize Ek Olarak Yapabileceğiniz Ek İş Fikirleri

Ek iş fikirleri; mevcut iş faaliyetlerini etkilemeden, mesai bitiminden sonra yapabileceğiniz işlerin tamamına verilen genel bir isimdir. Ek iş faaliyetleri özellikle kendi uzmanlık alanınız ve mesleğiniz ile ilgili olmak durumunda değildir. Hobi olarak yaptıklarınız, yeteneğinizin olduğuna inandığınız ve keyif alarak yaptığınız tüm işler ek iş olarak hayatınızda yer alabilir. 

Her geçen gün gelişen dünya yapısı ile iş imkanları, dolayısıyla da ek iş olanakları artış göstermektedir. Yeni açılan iş alanları, orantılı olarak iş ihtiyaçlarını da meydana getiriyor.

Tek yönlü olmaktansa çok yönlü bir iş hayatının olması, günümüzde ek iş fikirlerinin daha hızlı bir şekilde artış göstermesine sebep oluyor. Bu unsura bağlı olarak, ek gelir bakımından da pek çok insan şans yakalayabiliyor. 

yılında yapabileceğiniz ek iş fikirleri aşağıdaki gibidir. Bu ek iş fikirlerine ek olarak pek çok alanda pek çok yapabileceğiniz ek iş fikri bulunmaktadır.

  • Online ya da yüz yüze ders vermek
  • Blog yazarlığı
  • Çeviri yapmak
  • Sosyal medya içerik üretimi
  • Web site içeriği yazarlığı
  • Editörlük (düzeltme ve düzenleme)
  • Stok fotoğrafçılık
  • E - ticaret ile ürün satışı
  • Dijital pazarlama uzmanlığı
  • Sosyal medya yöneticiliği
  • SEO uzmanlığı
  • Web tasarımcılık
  • Yazılım geliştirme
  • Video editörlüğü
  • Grafik tasarımcılık
  • Yaşam koçluğu
  • Kariyer Koçluğu
  • Halkla ilişkiler danışmanlığı
  • Domain ticareti

Butik İş Fikirleri

Bir butik iş fikrine sahipseniz işinizi kurmadan önce iş planınızı net bir şekilde oluşturun, butiğinizi açacağınız bölgeyi iyi belirleyin, gerekli izin ve belgeleri alın ve işletmenizin sigortasını yapın, gerekli malzemeleri temin edin, butiğinizi kurun ve son olarak reklamınızı yaparak potansiyel müşteri kitlenize ulaşın.

yılı içerisinde gerçekleştirebileceğiniz butik iş fikirleri aşağıdaki gibidir:

  • Butik kıyafet mağazası
  • Butik pasta mağazası
  • Butik takı mağazası
  • Butik parfüm mağazası
  • Butik çanta mağazası
  • Butik ayakkabı mağazası
  • Butik parti ve kutlama ürünleri mağazası
  • Butik evcil hayvan ihtiyaçları mağazası
  • Butik oyuncak mağazası
  • Butik el işi özel üretim ürün mağazası

Home Office İş Fikirleri

Özellikle pandeminin de etkisi ile birlikte, yılından itibaren home office (evden çalışma) olanakları pek çok iş alanında etkili bir şekilde rol almaya başladı. 

İş bulamamak, bulunan işin maaşının yetersizliği ve ek gelir ihtiyacı gibi faktörlere bağlı olarak her geçen gün daha da artış gösteren home office iş fikirleri, yılı ile birlikte pandemi sonrasında da pek çok şirket ve çalışan kişi içinde oldukça avantajlı bir yöntem olmuştur. 

Maliyetlerin azalması, zaman tasarrufu, motivasyon sağlanması, zaman yönetimi, esnek çalışma saatleri ve benzeri gibi pek çok avantajı beraberinde getiren home office iş fikirleri aşağıdaki gibidir:

  • Müşteri temsilciliği
  • Müşteri hizmetleri
  • Satış temsilciliği
  • Pazarlama uzmanlığı
  • Dijital pazarlama uzmanlığı
  • SEO uzmanlığı
  • İçerik yazarlığı
  • Blog yazarlığı
  • Web tasarımcılık
  • Yazılım
  • Grafik tasarımcılık
  • Video editörlük
  • Editörlük
  • Çevirmenlik
  • Eğitmenlik
  • Danışmanlık (pek çok alanda)
  • Muhasebecilik
  • E - ticaret 

Sermayesiz İş Fikirleri

Türkiye’de, özellikle günümüz şartlarında, girişimciler için en önemli sorunlardan biri de sermaye eksikliği ya da sermaye olmaması sebebi ile iş fikrini faaliyete geçirememektedir.

Yetersiz sermaye sorunu yaşamakta olan girişimciler, hayal ettikleri ve planladıklarını iş fikrini hayata geçirmekte sorun yaşamaktadırlar. Fakat günümüzde bu gibi sorunlar ile karşılaşan girişimciler için pek çok sermayesiz iş fikri bulunmaktadır.

Sermayesiz bir şekilde iş fikri oluşturmak, faaliyete geçirmek ve para kazanmak için yapılması gerekenler genellikle fazla emek ve çaba harcamaktır. Sonrasında, girişimciler kazandıkları paraları ile hayal ettikleri girişimlerini hayata geçirebilirler. Unutulmamalıdır ki, girişimcilik yüksek rekabet, risk ve uzun mesai sürelere gerektiren zorlu bir süreçtir. 

Sermayesiz olarak yapılabilecek iş fikirleri aşağıdaki gibidir:

  • Danışmanlık
  • Seyyar satıcılık
  • Youtuber olmak
  • Influencer olmak
  • Yemek teslimatı
  • Özel ders vermek
  • Tercümanlık hizmeti
  • Sosyal medya yönetimi
  • Dijital pazarlama hizmeti
  • Web tasarım 
  • Grafik tasarım
  • Video editörlük
  • İçerik yazarlığı
  • Blog yazarlığı
  • Blog açmak

En Kârlı İş Fikirleri  

Bol kazançlı ve karlı iş fikirleri bulmak ve faaliyete geçirmek oldukça zor konulardan birisidir. Özellikle günümüzde artan rekabet ortamı, benzersiz fakat kolay para kazanabilecek iş fikirleri bulmak ve faaliyete geçirmek konusunda kişiyi mecburiyete sürüklemektedir. 

yılında kolaylıkla yapabileceğiniz en karlı iş fikirleri aşağıdaki gibidir:

  • Takı tasarımı yapmak ve satmak
  • Ev yemekleri yapmak ve satmak
  • Oyuncak yapmak ve satmak
  • Fotoğrafçılık
  • Özel ders vermek
  • Dijital pazarlama hizmeti vermek
  • SEO hizmeti vermek
  • Web tasarım hizmeti vermek
  • Yazılım geliştirmek
  • Grafik tasarım hizmeti vermek
  • Danışmanlık yapmak
  • Çevirmenlik yapmak
  • Tercümanlık yapmak
  • Metin yazarlığı yapmak 
  • Video edit hizmeti vermek
  • Organizasyon düzenlemek
  • Satış temsilciliği yapmak

Ticaret İş Fikirleri

Girişimciler, zaman zaman iş fikirlerini ticari anlamda faaliyete başlatır iken başarısızlıklar ile karşılaşabilirler. Sermaye yetersizliği, iş fikrinde olan eksikler, rekabet avantajı yakalayamamak, pazar analizi eksikliği ve benzeri gibi pek çok etken girişimcileri başarısızlığa uğratabilmektedir.

yılından beri yaşanan pandemi süreci, aslında en çokta girişimciler için ders niteliğinde olmuştur. Geleceğe yönelik bir yaklaşım göstermeyen girişimciler, başarısızlıklar ile daha sık karşılaşmaktadırlar. Girişimciliğin temel yapı taşlarından olan sürdürülebilir ve karlı bir iş oluşturmak istiyorsanız, ticari anlamda meydana gelmiş olan iş trendlerini incelemeli, analizlerde bulunmalı ve kendi iş fikriniz ile entegre etmelisiniz. 

Bir girişimci daima gelecekte yaşanabilecek problemleri ön görmeli, bu problemleri analiz etmeli ve problemler ile karışılmadan dahi bu problemlere çözüm niteliğinde fikirler üretmelidir.

Ticaret iş fikirleri aşağıdaki gibidir:

  • E - ticaret sitesi kurmak
  • Dijital pazarlama hizmeti veren bir şirket / ajans kurmak
  • Web tasarım şirketi kurmak
  • Mobil sağlık hizmeti sunmak
  • Sosyal medya yönetimi yapmak
  • Fotoğrafçılık yapmak
  • Organizasyon düzenlemek
  • Blog yazarlığı yapmak
  • İçerik yazarlığı yapmak
  • Video editörlük yapmak
  • Grafik tasarım yapmak
  • Danışmanlık şirketi kurmak
  • Özel üretim eşyalar satmak
  • Yazılım hizmeti vermek
  • Bilgi işlem teknolojileri hizmeti vermek
  • Akıllı ev sistemleri kurmak
  • Tasarruf cihazları oluşturmak
  • Abonelik kutuları satmak
  • Yemek servisi yapmak (çevrimiçi)
  • Online (çevrimiçi) eğitim vermek
  • Vegan ürünler satan işletmeler açmak
  • Geri dönüştürülebilir malzemeler üretmek
  • 3D baskı yapmak
  • Ortak kullanım alanları kurmak
  • Satış danışmanlığı yapmak
  • Satış temsilciliği yapmak

Pasif Gelir Sağlayacak İş Fikirleri

Son yıllarda tüm dünya genelinde oldukça popüler olan iş fikirlerinden biri de pasif gelir sağlayan iş fikirleridir. Pasif gelir kaynakları, genellik ile ek iş fikirleri ile karıştırılmasına karşın birbirlerinden tamamen farklı olan iki kavramdırlar. 

Pasif gelir kaynakları, ek iş fikirlerinden farklı olarak sıfır ya da çok daha az uğraş gerektiren ve düzenli gelir elde etme imkanı sağlayan işlere verilen isimdir. 

Özgür ve daha rahat bir yaşam elde etmek amacı ile yoğun olarak kullanılan pasif gelir, pek çok kişinin uzun mesai saatlerinden kurtulmasına ve bu sayede kendi yaşantılarına daha fazla vakit ayırabilmelerine imkan sunmaktadır. Özellikle, pasif gelir kaynakları ile kısa süre içerisinde büyüme potansiyeli elde etmekte pasif gelirin önemli avantajlarındandır.

Pasif gelir iş fikirleri aşağıdaki gibidir:

  • Otomat sağlamak
  • Blog sitesi açmak
  • Blog yazarlığı
  • İçerik yazarlığı
  • Ekipman kiralama
  • Araç kiralama 
  • Ev kiralama
  • Oda kiralama
  • İş makinesi kiralama
  • Online kurs hizmeti verme
  • Reklam ve iş birliği almak
  • Danışmanlık hizmeti verme

En Yaratıcı İş Fikirleri

Yaratıcılığın ön plana çıktığı iş fikirleri kısa ya da uzun vadede daha sağlam bir şekilde pazarda yer edinir iken aynı zamanda yaratıcı iş fikirleri önemli bir seviyede kar elde etmenizi de sağlamaktadır.

Yaratıcı iş fikri genel itibariyle tamamen benzersiz bir iş fikri olarak görülse de, herhangi mevcut bir iş fikrini ele alarak değişim ve gelişim eklemekte yaratıcı iş fikri alanına girmektedir. Yaratıcı iş fikirlerinde en önemli ayrıntı işini ön plana çıkarabilmektir. Girişimcilikte, genel itibariyle yaratıcılık ve yenilik ile ilgilidir.

En yaratıcı iş fikirleri aşağıdaki gibidir:

  • Dijital pazarlama hizmeti vermek
  • 3D baskı yapmak
  • Güvenlik kamerası hizmeti vermek
  • Yazılım yapmak
  • Web tasarım yapmak
  • Grafik tasarım yapmak
  • Videografi yapmak
  • Uyku kapsülü yapmak
  • Web geliştirme yapmak
  • Drone hizmeti vermek
  • E - ticaret yapmak
  • Sosyal medya yönetimi yapmak
  • Çeşitli alanlarda danışmanlık hizmeti sunmak

Kadın Girişimci İş Fikirleri

Kendi işini kurmak isteyen ya da evden iş yaparak kazanç sağlamak isteyen kadın girişimciler için iş fikirleri aşağıdaki gibidir:

  • Bayilik açmak
  • Freelance işler almak(dijital pazarlama, sosyal medya yönetimi, grafik tasarım, web tasarım, içerik yazarlığı ve benzeri gibi)
  • E - ticaret yapmak
  • Çeviri ya da tercümanlık hizmeti vermek
  • Güzellik salonu açmak
  • Kozmetik ürünleri satmak
  • Takı tasarlamak ve satmak

Patent Alma Ücretleri 

Patent ücretleri E - Devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. E - Devlet ile gerçekleştirilen patent ve faydalı model başvurusu için ücret 10,76 TL iken marka tescil ücreti ,61 TL’dir. Ek olarak, coğrafi işaret ve geleneksel ürün başvuru ücreti 2,29 TL iken Tasarım tescil başvuru ücretleri de 54,24 TL’dir.

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) olarak bu yazımızda sizler için en popüler iş fikirleri ele aldık. Girişimcilik, girişimcilik dünyası ve çok daha fazlası ile ilgili bilgi ve içerik için bizi takip edin!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası