bebeğe kilo aldıran şeyler / Bebeklere Kilo Aldıran Yiyecekler ve Tarifler - funduszeue.info

Bebeğe Kilo Aldıran Şeyler

bebeğe kilo aldıran şeyler

Bebeklere Kilo Aldıran Yiyecekler

Bebekler ve anneler arasındaki bağın kurulduğu en önemli anlar beslenme zamanlarıdır. Emzirme esnasında anneyle bebeğin arasındaki sevgi bağları güçlenir. Ayrıca, bebeği mamayla beslerken de bu bağ kurulur. Ancak, heyecan ve sevinç dolu bu unutulmaz anlar çoğu annenin düşündüğü bir soru ile gölgelenebiliyor; &#;Bebeğim neden kilo almıyor?&#;

Doğumdan sonraki özellikle ilk 6 ay boyunca bebekler için en iyi besin hiç şüphesiz anne sütü. Emzirme döneminin sona erdirilmesinin ardından, annelerin en çok karşılaştığı sorunlardan biri ise bebeklerin kilo alımı konusu. Bu konu, çocuğun yürümeye başladığı döneme hatta okul çağına kadar annelerin kafasında soru işaretleri uyandırabiliyor. Ancak gerçek şu ki, çoğu anne bu konuda gereksiz &#;kuruntu&#; yapıyor. Çoğu durumda, algılanan kilo alım eksikliği genellikle gereksizdir ve herhangi bir endişe duymanıza gerek yoktur. Ayrıca, boy uzunluğunda olduğu gibi bebeğin ağırlığı da çoğu durumda ebeveynlerin genetik yapısıyla alakalıdır.

Makaleye Genel Bakış

Bebeklerde Yaşa Göre Kilo Alımı Nasıl Olmalıdır?

Bebeğinizin gerçekten zayıf olduğu konusunda şüpheleriniz varsa bu konuda sizi en iyi çok doktorunuz bilgilendirebilir. Bununla birlikte, aşağıdaki değerler bebeklerin yaşa göre kilo alımı konusunda size ipucu sağlayabilir.

  • Doğumdan sonraki ilk üç aya kadar haftada ila g kilo alımı
  • 5 aylıkken doğum ağırlığının iki katı
  • Her ay bir yıla kadar yaklaşık g kilo alımı
  • 1 yaşında doğum ağırlığının üç katı
  • 2 yaşında doğum ağırlığının 4 katı
  • 3 yaşında doğum ağırlığının 5 katı
  • 5 yaşında doğum ağırlığının 6 katı
  • 7 yaşında doğum ağırlığının 7 katı
  • 10 yaşında doğum ağırlığının 10 katı

Ortalama olarak, bir çocuk her yıl 3 ila 7 yaş arasında ve yılda 3 kg arasında ve ergenlik büyümesi başlayana kadar yılda 3 kg kilo alır. Ancak, bunun yalnızca genel bir grafik olduğunu ve çocuk doktorunun, çocuğunuzun bireysel durumunu değerlendirmebilecek en iyi kişi olduğunu unutmayın.

Bebeklerin Kilo Alması İçin Ne Yapılır?

Çoğu durumda annelerin duyduğu endişe yersizdir ve bu konuda fazladan bir şey yapmaya gerek yoktur. Ancak, bebeğiniz gerçekten düşük kiloluysa, bu durumda ilk olarak yapmanız gereken şey doktorunuzun tavsiyelerine uymak olacaktır. Ayrıca, doktor tavsiyesi ile birlikte kilo alımını sağlayan besinlere yönelebilirsiniz. Peki, bebeklerin kilo alması için ne yedirilmeli?

Anne sütü

Doğumdan sonraki ilk bir yıl boyunca bebeğin kilo almasını sağlayan en iyi ve doğal kaynak anne sütüdür. Dahası, emzirmek hem bebeğe hem de anneye sayısız fayda sağlar. Bakınız: Emzirmenin anne ve bebek için faydaları

Muz

Muzlar lezzetli olduğu kadar besleyicidir. Ayrıca yumuşak kıvamıyla kolaylıkla ezilip püre haline getirilebilir. Pişirmeye gerek yoktur ve birçok farklı şekilde bebeklere besin olarak verilebilir. Lifli meyvelerden olan muz, bebeğin kilo almasına yardımcı olur. Zengin potasyum kaynağı olan muzlar bebeğiniz için gerekli vitamin ve minerallerin büyük kısmını karşılar. 6 aydan büyük bebeklere ezilerek verilebilir.

Avokado

Avokadoların oldukça sağlıklı birer meyve oldukları sır değil. Birçok beslenme uzmanının tavsiye ettiği avokadoların sayısız sağlık yararı vardır. Bebeklerdeki büyüme ve sağlıklı gelişmeyle birlikte kilo alımına yardımcı olabilir. 6 aydan büyük bebeklere ezilerek verilebilir.

Armut

Emzirme dönemi sonrasında elma ve armut bebeğin ilk katı besini olarak verilebilir. Armutlarda B6 ve C vitaminlerinin yanı sıra demir gibi önemli mineraller de bulunur. Bebeklerde kilo alımını sağlayan meyvelerden biri olan armut, ilk 8 aylık dönemden sonra ezilmek suretiyle bebeğe yedirilebilir.

Bezelye

Söz konusu bebeklerde kilo alımı olduğunda meyvelerden sonra ilk tavsiye edilen sebzelerden biri bezelyedir. Emzirme döneminden sonra ilk katı besin olarak verilebilir. Oldukça besleyici olan bezelyeler, vitamin ve mineral açısından bulunmaz bir besindir. 6 aydan sonra ezilerek bebeklere yedirilebilir.

Normal patates ve tatlı patates

Karbonhidrat içeriğiyle meşhur olan patatesler bebekleriniz için harika bir besin kaynağıdır. Ancak, burada patatesin haşlanmış olması önemlidir. Kızartma şeklinde pişirilen patatesler yetişkinlere zararlı olduğu gibi, bebeklere de asla verilmemelidir. Haşlanmış ve sonrasında ezilerek püre haline getirilen patatesler bebeklere verilebilir. Ancak gaz yapma ihtimali nedeniyle az miktarda başlanılması gerekir. Diğer yandan, ilk 6 aydan sonra verilebilecek bir diğer besinde tatlı patateslerdir. Tatlı patatesler, potasyum, magnezyum, lif, B6, A ve C vitaminlerini bolca ihtiva eder.

Badem, fıstık, ceviz, incir ve kaju

Bu kuruyemişler bebeklerde kilo alımını teşvik eder. Ayrıca lezzetlidir ve kolayca ezilip toz haline getirilmek suretiyle diğer yiyeceklere veya mamalara karıştırılabilir. Ancak, kuruyemişlerin bazı bebeklerde alerjiye neden olabileceği bilinmektedir. Bu sebeple kontrollü ve azar azar verilmesi en mantıklı olanıdır.

Yumurta

Protein deposu denilince herkesin ilk aklına gelen besin yumurtalardır. Yumurtalar protein dışında birçok vitamin ve mineral ihtiva eder. Bebeğinizin sağlıklı büyümesine yardımcı olur. Bu konuda, yetişkinler dahil yumurtanın çiğ olarak tüketilmemesi gerektiğini bilmek önemlidir. Yumurtayı pişirmenin en ideal yolu kaynatmaktır. Bebeklere 8. aydan itibaren alerji ihtimali değerlendirilerek ve azar azar verilebilir.

İnek sütü (1 yaşından itibaren)

İnek sütü çocuklar için oldukça besleyici ve sağlıklı büyümeyi teşvik edici bir içecektir. Ancak, 1 yaşından (12 ay) küçük çocukların inek sütünü sindirmekte zorlanacağı unutulmamalıdır. Bu sebeple, 1 yaşından küçük bebeklere inek sütü tavsiye edilmez.

Kepekli tahıllar ve yulaf

Kepekli tahıllar kolay sindirilir ve bebeğin bağırsak hareket işlevini kolaylıkla yerine getirilmesini sağlar. Yulaflar ise önerilen en iyi besinler arasındadır. Ayrıca doymuş yağ ve kolesterolü oldukça düşüktür. Manganez, magnezyum, tiamin ve fosfor içeren lifli bir yiyecektir.

Yağsız et

Yağsız et söz konusu olduğunda tavuklar en iyi grupta değerlendirilir. Özellikle tavuk göğsü gibi kemiksiz ve yağsız olan kısımları haftada bir kez bebeklere verilebilir. Tavukların kaynatılarak suyunun çorba yapılıp verilmesi en akıllıca olanıdır.

Eğer bebeğinizin zayıf olduğunu ve kilo alamadığını düşünüyorsanız çocuk doktorunuzla görüşün. Doktor tavsiyesi olmadan besin takviyeleri kullanmayın ve ilk 6 ay boyunca bebeğinize anne sütü dışında yiyecek-içecek vermeyin.

Bebekler Kaç Kilo Almalı?Bebeklere Kilo Aldıran ŞeylerBebeklerin Kilo Alması İçin Ne Yapılmalı?

Hamileyken Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Listesi Neler Kilo Aldırır

Kadınlar hamilelikleri kesinleştikten sonra çok önemli bir sürece girerler. Bu sürecin sağlıklı ve kontrollü yürütülmesi ileride doğacak bebeğin gelişimi ve sağlığı açısından hayati öneme sahiptir. Bu süreçte anne adayları beslenme düzeni, egzersiz ve yaşam tarzına dikkat etmelidir. Ayrıca anne karnındaki bebeğin sağlığı hakkında yorum yapabilmek için bebeğin ağırlığına bakılması iyi olacaktır. Hamilelikte anne karnındaki bebeğin olması gerekenden zayıf olması halinde annenin beslenmesine ekstradan dikkat etmesi gerekmektedir.

Anne Karnındaki Bebeğe Kilo Yapan Besinler Nelerdir?

Süt ve Süt Ürünleri

Günde bardak süt içmenin anne karnındaki bebeğe kilo aldırdığı bilimsel olarak ispatlanmıştır. Sütün içerisinde yalnızca bol protein içermez aynı zamanda çok etkili bir kalsiyum kaynağıdır. İşte bu yüzden, süt hamilelikte faydalı ve etkili bir besindir.  Bu dönemde en sağlıklı süt sade olan olsa da sade süt sevmeyenlerdenseniz, milkshake olarak ya da yulaf veya gevrek ekleyerek de tüketebilirsiniz. Süt hamilelikte anne ve bebeğin kalsiyum, demir, A,C,D ve K vitaminleri ve mineral gibi birçok besin ihtiyacını karşılamasının yanında bebeğin kemik gelişimine destek olarak bebeğin sağlıklı kilo alımına yardımcı olur.

Yumurta

Yumurta çok sağlıklı bir doğal besindir. Çünkü içeriğinde çok faydalı ve kaliteli olan proteinleri içerir. Bu sayede özellikle hamilelik süresince anne ve anne karnındaki bebek için çok yararlıdır. Bebeğin sağlıklı kilo alımına yardımcı olan yumurta içeriğindeki kaliteli vitamin, mineral ve folik asitler sayesinde hamilelik sürecini kolaylaştırır. Bu yüzden anne adayları mutlaka düzenli yumurta tüketimine özen göstermelidir.

Et ve Et Ürünleri

Hamilelikte bebeğe kilo aldırmaya yarayacak besinlerin başında et ürünleri gelmektedir. Hem kırmızı hem de beyaz et içeriğindeki protein oranı  çok yüksektir ve bu da bebeğin sağlıklı kilo alımına ve gelişimine katkı da bulunmaktadır. Anne adayları haftada en az iki defa kırmızı veya beyaz et veya balık tüketmeye çalışmalıdır. Bu, anne karnındaki bebeğin kilo alımı için çok etkili olacaktır.

Muz

Hamilelikte bebeğin kilo almasına yardımcı olabilecek bir diğer doğal besin ise muzdur. Muzun içeriğinde yüksek oranda bulunan potasyum, kalsiyum, folik asit ve B6 başta olmak üzere birçok vitamin ve mineraller anne karnındaki bebeğin sağlıklı ve kaliteli kilo alımına yardımcıdır.

Baklagiller

Hamilelikte anne karnındaki bebeğin sağlıklı kilo alması için baklagillere de başvurabilirsiniz. Özellikle mercimek, nohut, kuru fasulye, yulaf ve soya fasulyesinde yer alan protein, demir ve folik asit sayesinde hem anne hem de bebek faydalı lif kaynağı tüketmiş olur. 

Kuruyemişler

Kuruyemişler içerisinde bolca bulunan protein, niasin, tekli doymamış yağ ve folat hamilelikte anne karnındaki bebeğin sağlıklı şekilde kilo alması için çok önemlidir. Kuruyemişleri aperatif olarak miktarına dikkat ederek düzenli tüketmeniz iyi olacaktır.

Tavuk

Hamilelik süresince anne karnındaki bebeğin kilo alımına katkı sağlayacak besinlerin başında tavuk gelmektedir. İçeriğindeki az yağ ve bol protein sayesinde bebeklerin kas ve hücre gelişimine iyi gelir. Ayrıca vurgulanmasında fayda vardır ki, tavuk ayrıca içeriğinde demir sayesinde de bebekte kansızlık görülme ihtimalini düşürür.

Fındık

Fındığın iyi bir enerji kaynağı olduğu halk arasında yaygın olarak bilinen bir gerçektir. İşte bu yönüyle fındık, hamilelik süresince düzenli tüketildiğinde anne karnındaki bebeğin hem kemik sağlığı hem de beyin gelişimi için çok faydalıdır. Dahası, fındıkta bolca bulunan kalsiyum bebeğin gelişimine katkı sağlar ve fındıkta bulunan yüksek kalori bebeğin kilo almasını sağlar.

Meyveler

Meyvelerden kivi, kavun, muz ve çilek C vitamini açısından zengin meyvelerdir. C vitamini de özellikle hamilelikte anne karnında bebeği koruyan plesenta için çok faydalıdır. C vitamini tüketimi anne karnındaki  bebeğin kilo alımına yardımcı olduğu da bilinmektedir.

Avokado

Hamilelik döneminde anne karnındaki bebeğin kilo almasına yardımcı olmak için avokado tüketilebilir. Çünkü avokado içerisinde bolca lif, C ve E vitaminleri bulunmaktadır ve bütün bunlar bebeğin sağlıklı kilo alımı için önemli bileşenlerdir.

Badem

Badem içeriğinde zengin oranda vitamin ve mineral bulunduğu için hamilelik süresince anne karnındaki bebeğin sağlıklı şekilde kilo alımına yardımcı olmaktadır. Ayrıca bademde bulunan çinko annenin sütünü arttırdığı da bilinen bir gerçektir. Bu yüzden hamilelik döneminde anne adayları badem tüketimine mutlaka önem vermelidir.

Hamilelikte Kilo Alımı Ne Kadar Olmalı, Ay Ay Kaç Kilo Alınmalı? Tıklayınız

Hamilelikte Bebeğin Gelişimi İçin Neler Yemeli? Tıklayınız

 Son Güncelleme:

Hamilelikte Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Ve Besinler Nelerdir? Bebeğe Kilo Aldıran Gıdalar

Hamile olduğunu öğrenen kadınlar sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için beslenmelerine ayrıca dikkat ederler. Hamileliğin belli bir evresinden sonra bebekler hızlı bir şekilde gelişir ve büyürler. Anne adayları bebeklerinin ideal kilosunda ve sağlıklı doğmaları için besin araştırmaları yaparlar. Bu yazımızda sizler ile hamilelikte bebeğe kilo aldıran yiyecekler ve besinler nelerdir? Bebeğe kilo aldıran gıdalar nelerdir detayları ile derledik.

Anne adayları hamile olduklarını öğrendikleri an bebeklerini korumak adına her şeyi yapmaktadırlar. Bunların en başında beslenme konusu gelmektedir. Bu konu bebek anne karnındayken başlar. Anne adayları bebeklerini hem besleyip hem de kilo aldırma yollarını ararlar.

Hamilelikte Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler ve Besinler Nelerdir?

Hamilelik sırasında annenin ve bebeğin beslenme şekli çok önemlidir. Bu yüzden beslenmeye dikkat edilmemesi durumunda bebeğin sağlığı kötü etkilenebilir ve ideal kilonun altında dünyaya gelebilir. Hamile kadınların bebeğe kilo aldırmak amacıyla tüketmesi gereken gıdalar şu şekildedir;

Süt ve Süt Ürünleri

Yetişkinler için yalnızca süt tüketmenin hiçbir faydası bulunmaz. Fakat peynir, yoğurt ve kefir gibi süt ürünleri kalsiyum, protein ve probiyotik içerdiğinden dolayı hem anne adayları için hem de bebek için kilo alma aynı zamanda da gelişimleri açısından oldukça faydalıdır. Her gün bir kase yoğurt yemek ara öğünlerde de kefir gibi protein ve kalsiyum değerleri yüksek besinler tüketmek bebeğin kilo alması açısından yararlı olacaktır.

Yumurta

Anne karnındaki bebekler için protein son derecede önemlidir. Yumurta da en büyük protein kaynaklarından biri olduğu için bebeğin kilo alması adına sın derecede yararlı bir besindir. Aynı zamanda bebeğin ihtiyaç duyduğu folik asitleri de barındırdığı için anne adaylarının bu gıdanın tüketimini eksik etmemesi önerilir. Haftada 3 kez tüketilmesi bebek sağlığı ve gelişimi için yeterli olacaktır.

Meyveler

Özellikle mevsimine uygun seçilen meyveler içerlerinde bulundurdukları vitaminler sayesinde hem anne hem de bebek için oldukça yararlı olacaktır. Meyvelerinin bulundurduğu C vitamini, lifler ve antioksidanlar kış aylarında hastalanmayı engeller, sindirim sistemini düzenler ve kilo alımını dengelediğinden hamile kadınlar için ısrarla tavsiye edilir. Aynı zamanda meyve olarak muz yemek içinde bulundurduğu yüksek potasyum değeri ve kcal bebeğin kilo alması için gayet faydalıdır. Ancak ok tüketilmesi kabızlığa yol açacağından günde en fazla 1 adet tüketilmesi daha uygundur.

Et ve et ürünleri

Hamilelik sırasında bebeğe kilo aldırmak amacıyla tüketilen besinlerin en başında et ve et ürünleri gelmektedir. Gerek kırmızı et gerekse de beyaz et olsun barındırdıkları protein değerleri bakımından oldukça zengindir. Bu da bebeklerin kilo almasına ve sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olmaktadır. Anne adaylarının haftada en az kez kırmızı veya beyaz et tüketmeleri gerekir.

Baklagiller

Hamile kadınlar bebeklerinin kilo almaları için baklagilleri de tüketebilmektedirler. Nohut veya fasulye gibi baklagillerin bulundurduğu protein, demir ve folik asitler annenin ve bebeğin sağlıkları ve gelişimleri için yararlıdır.

Bebeğe Kilo Aldıran Gıdalar Nelerdir?

Hamilelikte birkaç çeşit gıda özellikle tüketilmelidir. Çünkü bu besinler bebeğin ideal kiloda ve sağlıklı olması için önemlidir. Bu gıdalar ıspanak, kabak çekirdeği, yumurta, ceviz, doğal ürünler, sebzeler, kefir, yoğurt, ayran, süt ve et olarak sayılabilir. Sayılan bu gıdalar, bebeğin ideal kiloya ulaşması ve sağlıklı olması amacıyla gereklidir. Sağlıklı bu gıdalar, özellikle zihinsel sağlık ve kas güçlendirici etkiler açısından hayati öneme sahiptir. Burada dikkati çeken nokta, hamur işi olarak adlandırılan besin kaynaklarının çocuğa kilo aldırmasına rağmen, bebeklerin gelişimini kötü yönde etkileyebilir.

False

Bebeklere nasıl kilo aldırılır? Bebeklerde hızlı kilo aldıran yiyecek ve yöntemler

Bebeklere nasıl kilo aldırılır? Bebeklerde hızlı kilo aldıran yiyecek ve yöntemler

Kilo bakımından yetersiz olan ve bebeğinin en kısa zamanda kilo almasını isteyen anneler için beslenmelerinde rehber olacak yiyeceklere öncelik verdik. Ek gıda döneminde ağırlık verildiği zaman bebeklerde kilo yapan yiyecekleri sizler için araştırdık. Bebeklere kilo nasıl aldırılır? Zayıf bebeklere kilo aldırmak için ne yapılmalı? Bebeklerde hızlı kilo aldıran yöntemler! Bebeklerde kilo aldıran mama yapımı

İster bebeklikte olsun ister yetişkinlikte sağlıklı bir büyüme için boy ile kilo ölçüsünün birbirine doğru orantılı olması gerekir. İdeal kilo şeklinde tanımlanan doğru kilo, daha kaliteli ve sağlıklı bir yaşam için olmazsa olmazdır. Bebeklerin de vücuduna ve gelişimine göre fazla ya da az kilolu olması görülebilecek birtakım rahatsızlıkların habercisi olabilir. Bu yüzden endişe içerisinde olan annelerden bazıları bebeklerinin fazla kilosundan dolayı kaygılı olabiliyor iken, bazıları kilosu yetersiz olduğu için bebeklerine kilo aldırma programları konusunda tedirgin olabiliyor. Bebeğinin yeterince doymadığı konusunda evham yapan anneler, bunun sonucunda sağlıklı kilo aldırmanın yollarını arayabiliyor.

Bebeklere yumurta sarısı nasıl verilmeli? Yumurtaya kaçıncı ay başlanır? Bebek yumurtası tarifiİLİŞKİLİ HABERBebeklere yumurta sarısı nasıl verilmeli? Yumurtaya kaçıncı ay başlanır? Bebek yumurtası tarifi

BEBEKLERE KİLO ALDIRMANIN YOLLARI! BEBEKLERE KİLO NASIL ALDIRILIR?

Bebeklere nasıl kilo aldırılır?

Bebeklere nasıl kilo aldırılır?

Eğer sizde bebeğinizin zayıf olmasından dolayı hastalanma riski için korkuyorsanız, bebeğinizde kilo aldırmak için çeşitli yollar arıyor olabilirsiniz. Bunun için öncelikli olarak bebeğinizin doktoruna danışarak, neden kilosunun yetersiz olduğunu öğrenmeli ona göre yol çizmelisiniz. Sağlıklı ve yüksek kalorili olan besinlere beslenmede öncelik vererek kilo alımını kolaylaştırabilirsiniz.

BEBEKLERE KİLO ALDIRMANIN PÜF NOKTALARI!

Doğumdan sonraki ilk altı ay bebekler için hayati bir önem taşır. Emme dönemindeki bu bebekler,  annelerinde kaliteli ve yeterli miktarda süt alamazlarsa zayıf kalırlar. Anne sütü her ne kadar bebeğin kilo alamamasında etkili olsa da yetersiz ilgi, ebeveynlerinin kendi aralarında tartışmaları gibi faktörler duygusal açıdan bebeği etkileyebilmektedir.

Peki zayıf ve ek besinlere başlamış olan bebeklere nasıl kilo aldırılır?

1- Hazır mama vermek yerine evde kendinizin yapacağı pirinç veya buğday unundan yapılan mamaları tercih etmelisiniz.

2- Her yaş grubu için önemli bir besin kaynağı olan yoğurdu, azar azar bebeğinize yedirerek kemiklerinin gelişmesine yardımcı olabilirsiniz.

3- Pişirmiş olduğunuz yemeklerdeki sebzeleri püre haline getirerek bebeğinize yedirebilirsiniz.

4- Vücuda gerekli olan vitaminin karşılanması konusunda etkili olan meyvelerin sularını bebeğinize içirebilirsiniz.

5- Bebeğinizi mümkün olduğunca gece emzirmeye çalışmalısınız. Böylelikle anne sütünden aldığı besin değeri  kilo kaybını engelleyecektir.

Bebek için kolay pirinç unlu muhallebi tarifi! Ek gıda döneminde bebek muhallebisi yapılışıİLİŞKİLİ HABERBebek için kolay pirinç unlu muhallebi tarifi! Ek gıda döneminde bebek muhallebisi yapılışı

BEBEKLERDE KİLO ALDIRAN YİYECEKLER!

Bebeklerde kilo aldıran yiyecekler

Bebeklerde kilo aldıran yiyecekler

Bebeklerde sağlıklı beslenme için olmazsa olmaz diyebileceğimiz en önemli şey, kuşkusuz anne sütüdür. Özellikle de yeni doğan döneminde hastalıklara karşı oldukça savunmasız olan bebekler, vücutlarının ihtiyaç duyacağı tüm besin değerlerini anne sütünden alır. Fakat ne yazık ki bazı durumlarda anne sütü yetersiz olabilir veya yeterli olsa bile bebek ideal kilosuna erişemeyebilir. Bunun için ek gıda döneminde bebeğinizde sağlıklı ve kilo yapıcı besinlerle beslenmesine yardımcı olabilirsiniz. İşte bebeklerde kilo aldırıcı yiyecekler

Bebeklere pirinç unu ne zaman verilmeli, kilo aldırır mı? Pirinç ununun zararlarıİLİŞKİLİ HABERBebeklere pirinç unu ne zaman verilmeli, kilo aldırır mı? Pirinç ununun zararları

1- CEVİZ 

cevizin bebeklere faydası

cevizin bebeklere faydası

Altıncı aydan sonra ek gıda döneminde bebeğinize verebileceğiniz ideal besinlerden birisi de cevizdir. Blenderdan geçirilmiş ya da havanda dövülmüş olan cevizi toz halinde mamalara katıp kahvaltılarda verebilirsiniz. Ceviz tüketimine ilk yarım hali ile başlanabilir, alerjik reaksiyon göstermezse bütünü verilebilir.

2- HURMA 

hurmanın bebeğe faydaları

hurmanın bebeğe faydaları

Kuran-ı Kerimde geçen mucize besinlerden biri olan hurma, bebeklerde kabızlığı giderme ve bağışıklı güçlendirmede çok iyi olduğu kadar kilo aldırmada da etkilidir. Altıncı aylık dönemden sonra günlük 1 tane yiyebileceği hurma, kilo alımı konusunda etkili olacaktır.

Tüketirken hurmanın çekirdeğini çıkartıp püre halinde bebeğinizin kahvaltısında kullanabilirsiniz.

3- YOĞURT 

Yoğurdun bebeklere faydaları

Yoğurdun bebeklere faydaları

Bebeklerin hem sağlıklı beslenmesi hem de kilo alması için yoğurt tüketimine önem verilmesi gerekir. Bebeğin aylık durumuna göre, doktor tarafından uygun görülen miktar tüketilmelidir. Küçük ölçeklerde yoğurt suyu da verilebilir. Tamamen doğal olmasına dikkat edilmelidir.

4- AVOKADO 

Avokado bebeklere verilir mi

Avokado bebeklere verilir mi

Bebeğinizin beslenmesinde yer vereceğiniz olgunlaşmış avokado meyvesinin yarısının çekirdeğini çıkartıp meyveyi çatal ile pürüzsüz hale getirin. Ek gıda döneminde kilo aldırmak için bebeğinize avokado verebilirsiniz.

GELİŞİM DÖNEMİNE GÖRE BEBEKLERİN ALMASI GEREKEN KALORİ MİKTARI:

Bebeklerde kilo aldıran yöntemler

Bebeklerde kilo aldıran yöntemler

YENİ DOĞAN DÖNEMİ: kalori

AYLIK BEBEKLERDE KİLOYA GÖRE: kalori

AYLIK BEBEKLERDE KİLOYA GÖRE: kalori

AYLIK BEBEKLERDE KİLOYA GÖRE: kalori

BEBEKLERDE KİLO YAPAN MÜTHİŞ TARİF! BEBEKLERE KİLO ALDIRAN TARİF

MALZEMELER 1 çorba kaşığı irmik, 1 muz, 2 çorba kaşığı ev yoğurdu, 1 çorba kaşığı pekmez, 1 çorba kaşığı ceviz ezmesi

YAPILIŞI 5 dakika kadar bir sürede irmiği cezvede haşlayın. Haşlanmış irmiğin içine eklenmiş yoğurdu, muzu, pekmezi ve cevizi ilave edip güzelce karıştırın.

EVDE KİLO ALDIRAN MAMA NASIL YAPILIR?

Bebeklerde kilo aldıran mama tarifi

Bebeklerde kilo aldıran mama tarifi

MALZEMELER: 1 yemek kaşığı tam buğday unu, 1 yemek kaşığı irmik, 2 su bardağı su,1 tatlı kaşığı pekmez, 1/4 muz, 2 adet bebe bisküvisi

YAPILIŞI: İrmiği ve unu su ile beraber güzelce kaynayana kadar pişirin. Ilınınca diğer malzemeleri ekleyin. İrmik ilave etmeyip pirinç unu ve yulaf unu koyulursa funduszeue.info uygun olur.

NOT: DOKTOR ONAYI ALMADAN TARİFLERİ DENEMEYİNİZ

Yoğurt diyeti nasıl yapılır? Yoğurt diyeti zayıflatır mı? 3 günlük yoğurt diyeti

İLİŞKİLİ HABER

Yoğurt diyeti nasıl yapılır? Yoğurt diyeti zayıflatır mı? 3 günlük yoğurt diyeti

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası