14 jant araba lastik hava basıncı kaç olmalı / 65 r14 lastik hava basıncı kaç olmalıdır? | DonanımHaber Forum

14 Jant Araba Lastik Hava Basıncı Kaç Olmalı

14 jant araba lastik hava basıncı kaç olmalı

Lastik Hava Basıncı Ne Olmalı?

Lastik hava basıncı, her aracın her aracın modeline ve lastik ebadına göre değişiklik göstermektedir. Lastik hava basıncı, sıfır otomobillerin kullanma kitapçıklarında her lastik ebadına göre hava Psi verileri kullanıcıya bildirilmiştir. Araçların şoför kapısının iç kısmında, yakıt depo kapağının iç kısmında ya da bagaj içi gibi yerlerde lastik hava basınçlarının lastik ebatlarına göre kaç Psi olması gerektiği yazılıdır.

Lastik Hava Basıncı Değerleri Hangi Birimlerle Belirtilebilir?

Lastik hava basıncı değerlerinde Psi ve Bar hava basınç birimi olarak kabul gören iki farklı birimdir. Bar, birimin kısaltılmışı olan b harfi ile simgelenir. Bar birimi daha yaygın kabul görmüştür, örneğin Avrupa Birliği tarafından kullanılan da kullanılmaktadır. Fakat dünyanın bazı bölgelerinde Bar yerine Psi birimi kullanılır örneğin ülkemizde olduğu gibi. 

Peki, aracınızda basınç birimi Bar olarak verilmiş, lastik şişirme noktalarındaki makineler ise Psi birimi ise ne yapmalıyız? Bu sorunun cevabı çok basit. 1 Bar = Psi değere eşittir. Bir örnek verecek olursak: Aracımızdaki veriler bize 65 R14 lastik ölçülerine Bar basınç uygulamamız gerektiğini söylüyor. Buradan yola çıkarak, * işlemi ile 34,8 sonucuna ulaşırız. 34,8 Psi basınç değeri 35 Psi değerine yuvarlanır yani aracımızın lastiğine 35 Psi lastik hava basıncı uygulamamız gerektiğini hesaplayabiliriz.

Dört Lastiğin Hava Basıncı Aynı mı Olmalıdır?

Lastik hava basıncı değerleri, araçtaki yük durumuna ve dağılımına göre birbirinden farklı olmalıdır. Yük durumu ve dağılımı dışında farklı faktörler de vardır ancak en önemlisi budur. Önden çekişli otomobillerin genel olarak yük dağılımı öndedir ve bu da ön lastik hava basıncı olması arkalara göre daha yüksek olması gerektiğini gösterir. Özellikle BMW, Mercedes gibi arkadan itişli araçlarda, yüzde elli-elli yük dağılımları aracın içerisinde bulunan yolcu sayısına önem vermemize sebebiyet verir. Arkadan itişli araçlarda genel olarak arka ve ön lastik hava basıncı Psi değerleri birbirine yakındır. Önden çekişli araçlarda yük dağılımı; motor, ön takım, alt takım gibi ağırlıkların birçoğu ön tarafta olduğu için ön iki lastik hava basıncı arka lastiklere göre fazla olmalıdır.

Lastik Hava Basıncı Olması Gerekenden Yüksek ya da Düşük Olursa

Hava basıncının herhangi bir lastikte düşmesi sonucu aracın tüm lastikleri dengeli olmayacaktır. Dengeli lastik basınçları araçta da denge problemine yol açacaktır. Yolda seyrederken sekmeler, sağa sola çekmeler, deniz üzerinde bir dalganın altınızdan geçiyor olması gibi hisler oluşacaktır. Lastik hava basıncı düşük olan lastik yol üzerinde karşılaşabileceği katı cisimlere daha dirençsiz olacaktır. Lastiğin patlaması sonucu aracınızın kontrolünü kaybedebilir, yüksek hızlarda seyrediyorsanız kaza yapma riskiniz çok yüksek olacaktır.

Lastiklerinizi olması gerektiğinden fazla şişirmeniz durumunda, aracınızdaki en büyük değişiklik yol tutuşu olur. Lastiğin haddinden fazla şişik durumda olması, viraja girerken fazla kavrayamama hissiyatı, savrulma gibi sorunlara neden olur. Ayrıca lastik basıncının çok fazla olması tıpkı düşük olduğundaki gibi katı cisimlere karşı dirençsiz olmasına neden olacaktır. Lastik hava basıncının yüksek olması amortisörlerin fazlasıyla sertleşmesine neden olacaktır. Yolda giderken beşikte sallanır gibi seyredersiniz. Araç bir topun üzerinde gidiyormuş gibi hissedersiniz.

Bu nedenlerle aracınız kaç jant olursa olsun, basınç ayarını aracınızın kılavuzunda yazdığı gibi, yük dağılımını da dikkate alarak ayarlamalı, hatta mümkünse benzin istasyonlarındaki her zaman doğru değerleri vermeyen aletlerden hava basmak yerine, tecrübeli bir lastikçiye götürerek yaptırmalısınız.

Facebook

WhatsApp

Pinterest

E-Mail

Lastik basıncı, otomobilin güvenliği ve yakıt ekonomisi üzerinde çok önemli bir etkiye sahiptir. Lastiklerin basıncı daima soğukken ölçülmeli (asla lastik sıcakken yapılmamalıdır), düzenli aralıklarla (her ay veya belirli bir kilometrede) ve özellikle uzun yolculuklardan önce mutlaka kontrol edilmelidir. Fren mesafesi lastik basıncı ile yakından alakalıdır. Unutmayın ki ideal şartlarda dahi lastiğiniz kullanım sıklığına göre çok düşük düzeyde de olsa lastik basıncı (psi-bar cinsinden) bir değer kaybı yaşar. Bu nedenle her çeşit motorlu araç için (binek araç /otomobil, kamyon, kamyonet gibi ticari araçlar) lastik hava basıncı belirli periyotlar da kontrol edilmelidir. Hava basıncı normal değerlerde olmayan bir araç virajlarda, fren ve yakıt tüketiminde istenen performansı göstermez. Kontrolü ve gerekli hava basıncının ayarlanması son derece kolay bir işlemdir. Her yakıt istasyonunda hava basınç istasyonu mutlaka vardır. Aslında en garantisi özellikle uzun yola çıkmadan en yakın lastikçide veya yakıt istasyonunda hava basıncını ölçtürmektir.

Fren mesafesi, km/saatlik sürüş hızında doğru basınçta şişirilmiş lastiklerle yaklaşık 40 metre olurken, inik lastiklerle 42,4 metre olacaktır. Bu nedenle performans yaklaşık yüzde 6 yani 2,4 metre iyileşmektedir.

Lastiklerin yanlış değerdeki bir basınçla şişirilmesi düzensiz aşınmalarına neden olur. Aşırı düşük basınç, omuzlarda aşınmaya yol açar ve lastiğe yapısal zarar verme riski taşır. Çok yüksek basınç ise lastiğin orta kısmında aşınmaya neden olur.

Hali hazırda kullandığınız yaz veya kış lastiklerinin hava basıncını doğru bir değerde tutmanız lastiklerinizin aşınma ve yıpranmasını en aza düşürecek, dolayısıyla daha uzun ömürlü bir kullanım olanağı sunacaktır. Lastik basıncı ölçme işleminin kesinlikle lastikler soğukken yapılması gerekir. Aracınızı uzun süre kullandıktan sonra yapacağınız basınç hesaplama işlemi büyük olasılıkla sizi yanıltacaktır. Unutmayın, aracınız her hareket ettiğinde lastikleriniz ısınır!

Kullandığınız lastiklerin basınç değerleri standart olmayabilir. Bu nedenle “aracımın lastik basıncı kaç olmalıdır?” sorusuna verilebilecek yanıt da değişecektir. Lastiklerinizin ideal lastik basıncı değerini öğrenmek için aracınızın kullanım kılavuzuna bakmanız gerekir. Eğer kılavuzda bu yönde bir bilgi bulamazsanız, sürücü kapısında lastik basınç değerlerini yapışkanlı bant üzerinde görebilirsiniz. Araç üreticisinin belirlediği ve hem lastik hem de araç performansının maksimize olduğu doğru hava basıncı, lastikten ve aracınızdan beklenen performansı almanızı sağlar. Yanlış hava basıncıyla şişirilmiş lastikler ise hem düzensiz bir şekilde ve hem de daha çok aşınır. Örneğin, gereğinden daha fazlaşişirilmiş lastiğin yere temas alanı normalden çok daha azdır. Bu da yol tutuşa ve frenlemeye olumsuz etki eder.

OAMTC’nin (Avusturya Otomobil, Motosiklet ve Turing Kulübünün) yaptığı testler sonucunda yanlış hava basıncı; ABS fren mesafesini yüzde 10 artırıyor. Islak zeminde direksiyon hakimiyeti yüzde 8 daha kötü olurken suda kızaklama yüzde 47 artış gösteriyor. Yine şerit değiştirme hızı yüzde 15 azalırken dönme direnci yüzde 38 artıyor. Test sonuçlarında da yer aldığı gibi, içerisinde yeterli hava bulunmayan lastiklerde dönme direnci daha fazla oluyor. Artan dönme direnci, aracın daha fazla yakıt tüketmesine sebep olur ve CO2 salınımını arttırır.

Ülkemizde lastik basınç birimi olarak genellikle “psi” değeri kullanılır. Bazı araçlarda bu bilgi “bar” olarak yazılır. Lastiğe hava basılacağı zaman “bar” değerini “psi” çevirmek daha kolay bir yöntem olacaktır. 1 bar psi’dir. Yani araç kapı içerisinde bar yazıyorsa bunu psi değeriyle çarparız ve yaklaşık olarak 32 psi’e denk gelir. Tam tersi olarak ise 1 psi = bar’dır. Lastiklerin dördüne de aynı değerde hava basmamamız gerekir. Ancak bir çoğumuz kolay olduğu için genellikle dört lastiğe de aynı değerde hava basıyoruz ki aslında bu hatalı bir işlemdir.

Lastik hava basıncı aracın ağırlığına, ağırlık dengesine ve en önemlisi lastik ebatlarına göre değişkenlik gösteren bir durumdur. En sağlıklısı kullanma klavuzunda veya sürücü tarafındaki kapı eşiğindeönerdiği verilerdir. Fakat bu verilere ulaşamıyorsak, lastik ebatları üzerinden giderek aracımızın lastiklerine kaç psi basınç uygulamamız bulabilirsiniz. Üstteki görselde fikir vermesi açısından örnek lastik basınç tablosu yer almaktadır.

TechWorm

14 jant lastik hava basıncı kaç olmalı, 65 r15 lastik basıncı kaç olmalı, passat lastik basıncı kaç olmalı, 55 r17 lastik basıncı kaç olmalı, 55 r17 lastik basıncı tablosu, 55 r17 lastik hava basıncı kaç olmalı, 55 r17 lastik basıncı kaç olmalı, doğru lastik basıncı, lastik hava basıncı tablosu continental, lastik hava basınçları tablosu, michelin lastik hava basıncı tablosu, passat tdi lastik hava basıncı, passat b8 lastik basınç tablosu, passat lastik basıncı sıfırlama, passat lastik havaları kaç olmalı

Aracınızın Lastik Hava Basıncı Ne Kadar Olmalı?

Oto Lastik

Aracınızın lastik hava basıncı güvenliğiniz ve sürüş keyfiniz için önemlidir. Belirli aralıklarda kontrol etmelisiniz. Lastik hava basınç değerlerinizi olağan dışı durumlar haricinde gün aralığında kontrol etmelisiniz. Normal şartlarda bile lastiğiniz aylık küçük bir miktarda basınç kaybı yaşar. Aracınız hangi türde olursa olsun lastik basıncınızı kontrol etmelisiniz. Lastik basıncınız düştüğünde viraj kabiliyeti, fren mesafesi ve yakıt tüketimi gibi durumlarda farklılıklar gözlemleyebilirsiniz.

Lastik hava basıncının kontrolünü ve hava basım işlemini yapmak kolay bir işlemdir. Genellikle yakıt istasyonlarında hava basıncı için kontrol ve hava basma üniteleri mevcuttur. Fakat yine de eğer uzun yola çıkacaksanız işi uzmanına bırakmak olacaktır. Size en yakın lastikçide hava basıncınızı kontrol ettirebilirsiniz. Ooautos ailesi olarak sizleri en yakın lastikçilerle buluşturuyoruz. Sitemizi ziyaret ederek size en yakın oto lastik, oto yıkama firmasını bulabilirsiniz. 

Aracınızın lastik hava basıncı ne kadar olmalı bilmelisiniz. Güvenlik ve konfor açısından oldukça önemlidir. Bu yazımızda sizler için lastik hava basıncı ile ilgili bilgiler paylaşacağız.

PSI ile Bar Arasındaki Fark Nedir?

Lastiklerinizin hava basınç değerini ölçtüğünüzde bar ya da PSI olarak bir değerle karşılaşmış olursunuz. PSI, inçkare başına librenin kısaltılmış halidir ve hava basınç değeri için Türkiye’de bu PSI kullanılır. Fakat bazı üreticiler, PSI yerine bar değerini kullanırlar. Bu yüzden aracınızın lastik hava basıncını öğrenmek istediğinizde bar değeri karşınıza çıkarsa bar değerini PSI olarak çevirmeniz gerekir. 1 bar, 14,5 PSI’a eşittir. PSI değerinizi basitçe hesaplayabilmek için interneti kullanabilirsiniz.

Lastik Basıncı Kaç Olmalı?

Aracınızın viraj kabiliyetinde, fren yaptığınız durumlarda ya da yakıt tüketim performansında tam performans yakalayabilmeniz için lastik hava basıncını belirli periyotlarda kontrol etmelisiniz. Her marka ve modele sahip aracın kendi lastik ölçülerine göre farklı hava basınç değerleri vardır. Bunu öğrenmek için aracınızın kullanma kılavuzunu, kaporta altında olan bilgi kağıdını, kapı arasında olan sürücüyü bilgilendirmek için koyulan etiketlerden faydalanabilirsiniz. Lastik hava basınç değerleri bu bilgilendirmelerde mevcuttur. Eğer bu bilgilere ulaşamadıysanız internetten veya en yakın lastikçiden öğrenebilirsiniz.

Lastik Basıncı Az Olursa Ne Olur?

Aracınızın lastik hava basıncının az olduğu durumlarda aracınızda yüksek yakıt kaybı değerleri yaşayabilirsiniz. Aracınız gereğinden fazla efor harcadığı için yakıt tüketiminiz artar. Ayrıca lastiğinizin patlama olasılığını da arttırmış olursunuz. Seyir halindeyken lastiğinizin patlaması da kaza yapma riskinizi arttırır. Bu yüzden lastik basıncınızı kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

Lastik Basıncı Fazla Olursa Ne Olur?

Aracınızın lastik hava basınının fazla olması ise lastiğinizin taban kısmının normalden daha az sürede yıpranmasına neden olur. Çok sert ve konforsuz bir sürüş sizleri bekliyor olacaktır. Hem maddi açıdan size ekstra masraf olacak bir durumla karşı karşıya kalmış olursunuz hem de hem de sürüş keyfinizden ödün vermiş olursunuz. Aracınızın viraj kabiliyeti düşecek ve güvenliğiniz tehlikeye girecektir. Yol tutuşu gerekende fazla olacaktır. Bu yüzden gerekli göstergelerin olduğu hava basınç cihazlarında veya en yakın lastikçide kontrol etmeniz en doğrusu olacaktır.

Lastik Basınç Değerleri

Lastik hava basınç değerleri aracınızın yüküne, ağırlık denge dağılımına ve lastik ebatlarına göre değişiklik göstermesi olası bir durumdur. Bakmanız gereken en doğru bilgi aracınızın fabrika verileridir. Fakat bu verilere ulaşmanız mümkün değilse, lastiklerinizin ebatlarına göre ne kadar psi değeri gerektiğini bilmelisiniz. Gelin hep birlikte inceleyim.

65 R15 Lastik Basınç Değeri

Uzun bir yolculuğa çıkacaksınız ve araçtaki ağırlık denge dağılım eşitse ve ön kısımda iki yolcu olup arka koltuklar boş ise lastik basınç değerleriniz ön 34 psi, arka 32 psi olmalıdır. Arka koltuklarda iki yolcu var ve ön koltuklarda iki yolcu varsa lastik hava basıncınız ön ve arka lastikler için eşit olacak şekilde 34 psi olmalıdır. Ön koltuklarda iki yolcu ve arka koltuklarda üç kişi tam kapasite yolculuk yapılacaksa on lastikler 34 psi ve arka lastikler 36 psi olmalıdır.

Aracınızın ağırlık denge dağılımı ön tarafa doğru ağırlıklıysa ve aracınız önden çekişliyse genellikle herkes tarafından kabul edilen kuraldır. Ön koltuklarda iki kişi seyahat ediyor ve arka koltuklar boş ise, lastik hava basınç değerleriniz ön lastikler 34 psi arka lastikler 32 psi olacak şekilde ayarlanmalıdır. Ön kısım ve arka kısımda ikişer kişi yolculuk yapacaksa, ön lastikler 36 psi ve arka lastikler 34 psi olmalıdır. Ön koltuklarda iki ve arka koltuklarda üç yolcu olacak şekilde bir seyahat planlanıyorsa eğer, tüm lastikler eşit ve 34 psi olmalıdır.

55 R16 Lastik Basınç Değeri

Aracınızın ağırlık denge dağılımı eşit, ön koltuklarda 2 kişi varsa ve arka koltuklar boş ise, lastik basınç değerleri ön lastikler için 36 psi arka lastikler için ise 34 psi olacak şekilde ayarlanmalıdır. Bu durum ön ve arka koltuklarda ikişer kişi yolculuk söz konusu olduğunda bütün lastik basınç değerleri 36 psi olarak ayarlanmalıdır. Ön koltuklarda 2 ve arka koltuklarda 3 kişi yani aracın kapasitesi tam dolu olduğunda ön lastikler 36 psi ve arka lastikler 38 psi olacak şekilde şişirilmelidir.

Aracınızla seyahat ederken ağırlık denge dağılımı ön tarafta toplandığında yani ön koltuklarda 2 kişi, arka koltuklarda kimse olmadığında lastik basınç değerleriniz ön lastikler için 36 psi ve arka lastikler için 34 psi olmalıdır. Ön koltuklarda 2 kişi, arka koltuklarda 2 kişi olması gibi eşit durumlarda ise ön lastikler 38 psi, arka lastikler 36 psi basınç değerlerine sahip olmalıdır. Bütün koltuklarınızın dolu olduğu yani tam kapasite durumunda bütün lastik 38 psi basınç değerinde olmalı.

45 R17 Lastik Basınç Değeri

Aracınızın ağırlık denge dağılımı yarı yarıya eşit dağılımlıysa, yani ön koltuklarda 2 kişi ve arka koltuklar boş olacak şekilde seyahat söz konusuysa ön lastikler için 38 psi ve arka lastikler için 36 psi basınç değerlerini seçmelisiniz. Ön koltuklarda 2 ve arka koltuklarda iki kişi olması halinde tüm lastikler 38 psi basınç değerine sahip olmalıdır. Aracınızın kapasitesi tamamen dolu olduğunda yani ön koltuklarda 2, arka koltuklarda 3 kişi olması halinde ön lastikler için 38 psi arka lastikler için 40 Psi basınç değeri uygulanmalıdır.

Aracınızın ağırlık denge dağılımı ön tarafa doğru ağırlıklıysa ve yolculuğunuz ön koltuklarda 2 kişi olacak şekildeyse lastik basıncınız ön lastikler için 38 psi, arka lastikleriniz için 36 psi olacak şekilde ayarlanmalıdır. Ön ve arka koltuklarda eşit sayıda yani ön 2, arka 2 kişi olacak şekilde seyahat ediyorsanız bu durumda ön lastikleriniz 40 psi, arka lastikleriniz 38 psi olacak şekilde basınç değerlerini kullanmalısınız. Tam kapasite seyahat ettiğiniz bütün lastikleri 40 psi olacak şekilde ayarlamalısınız.

40 R18 Lastik Basınç Değeri

Aracınızın ağırlık denge dağılımı eşit olduğunda ve ön koltuklarda 2 kişi seyahat ediyorsanız ön lastiklerinizi 40 psi ve arka lastikleriniz 38 psi olarak ayarlamalısınız. Ön koltuklarda 2 kişi ve arka koltuklarda 2 kişi varsa tüm lastikler için 40 psi lastik basınç değerini kullanmalısınız. Ön koltuklarda 2 ve arka koltuklarda 3 kişi olacak şekilde tam kapasite seyahat halinde ön lastikler için 40 psi ve arka lastikler için 42 psi basınç değeri kullanılmalıdır.

Yola çıkmadan önce günlük periyotlarda lastik basınçlarınızı kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Sitemizi ziyaret ederek size en yakın lastikçiye gidip lastik hava basıncınızı aracınızın değerlerine ve seyahatinize göre ayarlattırabilirsiniz.

Ooautos dijital otomobil asistanı, aracınızın her türlü ihtiyacına uygun hizmeti sunan servislerle buluşturuyor. Üstelik konumunuza, ihtiyacınıza göre aramalar yapıp en doğru hizmet için servislerden fiyat alabilirsiniz.

Bu yazımızda Aracınızın Lastik Hava Basıncı Ne Kadar Olmalı? konusuna değindik. Bir önceki yazımıza funduszeue.info linkinden ulaşabilirsiniz.

Lastik Hava Basıncının İdeal Değerleri Kaç Olmalı?

Sürüş güvenliğinin ve sürüş keyfinin artırılması için lastik hava basıncı değerlerinin ideal seviyede olması gerekiyor. Sürücüler ayrıca 2 hafta ila 4 haftalık zaman periyotlarında lastik hava basınçlarını kontrol etmelidir. Kullanım yoğunluğu ve arazi şartlarına göre bir miktar esneklik yapılabilir.

Lastik Hava Basıncı Nasıl Ölçülür?

Araçlarının lastik basıncını ölçmek isteyen sürücüler, kendilerine ait olan bir basınç ölçer kullanabileceği gibi akaryakıt istasyonlarında bulunan hava basıncı makinelerini de kullanabilirler. Hemen her akaryakıt tesisinde bu makineleri bulmak mümkündür. Bunun yanında lastikçiler vasıtasıyla daha profesyonel bir hizmet alınabilir.

Eğer kendinize ait bir basınçölçer kullanacaksanız, ölçüm aletinizin kullanım kılavuzunda yer alan prosedürleri kullanarak doğru hava basıncı ölçümü yapabilirsiniz.

Akaryakıt istasyonlarında bulunan hava saatlerini, ekranda belirtilen talimatlara uygun olarak kullanarak lastiklerinizin basıncını ölçebilirsiniz.

Doğru ölçüm için lastiklerin ısınmamış olması oldukça önemlidir. Genellikle 30 °C’nin üzerinde hava sıcaklığına sahip bir güzergahta, yüksek hızlarda (saatte km ve fazlası) seyreden araçların lastik hava basıncı değeri ortalama 4 PSI daha yüksek okunur.

Eğer lastiklerinize dokunduğunuzda bir sıcaklık hissediyorsanız, aracınızı stop konumunda yarım saat kadar bekletmeniz daha iyi bir basınç okuması sağlayacaktır.

Aracı Doğru Lastik Basıncında Kullanmanın Avantajları

Doğru lastik hava basıncı, araçlar için hayati önem arz eden kriterlerdendir. Güvenli sürüş, yakıt ekonomisi ve yüksek performans için lastiklerinizin hava basıncını, lastik ve araç üreticilerinin belirttiği değer aralığında tutulmalıdır.

&#;Lastik basınç değeri doğru olmazsa ne olur?&#;

Lastik basıncının olması gereken değerlerde göstermesi şu gibi avantajları beraberinde getirir:

  • Daha iyi yol tutuş kabiliyeti
  • Daha iyi direksiyon hakimiyeti
  • Daha kısa fren mesafesi
  • Daha uzun lastik kullanım ömrü
  • Daha iyi sürüş deneyimi

Lastik Hava Basıncının Düşük Olması Ne Gibi Sonuçlar Doğurur?

Yukarıda, doğru lastik hava basıncının araçlar açısından ne gibi avantajları beraberinde getirdiğini ifade ettik. Basıncı düşük olması, tüm bu durumların tersine gelişmesine neden olur. Ayrıca lastik hava basınç değerlerinin, optimum aralığın altında olması sebebiyle lastikler ısınabilir, daha kolay yıpranabilir ve sürüş esnasında yol ile aracın temasını olumsuz etkileyebilir. Lastik hava basıncının düşük olduğu zamanlarda, ani direksiyon müdahalelerinde ve ani frenlemelerde sürücüler araç kontrolünü kaybedebilir.

Nissan Marka Araçlarda Lastik Hava Basınç Değerleri Ne Olmalı?

Aşağıdaki tabloda, Nissan marka araçların modellerine, üretim yıllarına ve lastik özelliklerine göre; ön lastik basıncı (bar/PSI) ve arka lastik basıncı (bar(PSI) değerleri belirtilmiştir. Listeden kullandığınız araca ve lastik boyutuna göre ideal hava basınç değerlerini karşılaştırabilirsiniz.

Servis Randevusu Almak için Tıklayın

Ancak en doğru değerler aracın kapı kenarındaki tabloda verilmiştir. (görsel 2) Üreticiler kullandıkları lastik marka ve modeline göre en optimum basınç değerini ve kullanım şeklini (araç boşken / standart değer / yük altında) şeklinde iç kapı direğinde belirtişlerdir. Alttaki görselde örnek bir tablo göreceksiniz. Bu tabloya göre kendi aracınızın lastik basınç değerlerini öğrenip, buna göre gerekli değişiklikleri yapabilirsiniz. Dikkat: görsel örnek olması için verilmiştir.

(görsel 2 - örnek tablo)

ModelÜretim YılıLastik BoyutlarıÖn Lastik (bar/PSI)Arka Lastik (bar/PSI)
JUKE/60 R162,3/332,1/30
JUKE/55 R172,5/362,2/32
JUKE ( kişi)/65 R16 98H2,3/332,1/30
JUKE ( kişi)/65 R16 98H2,6/382,6/38
JUKE ( kişi)/60 R17 96H2,3/332,1/30
JUKE ( kişi)/60 R17 96H2,6/382,6/38
JUKE ( kişi)/45 R19 96W2,3/332,1/30
JUKE ( kişi)/45 R19 96W2,6/382,6/38
JUKE ( kişi)T/90 R164,2/604,2/60
PIXO/65 R142,2/312,0/29
MICRA (K11)/70 R132,2/311,9/27
MICRA (K11)/60 R132,2/311,9/27
MICRA (K11)/60 R142,2/332,0/29
MICRA (K12)/70 R142,4/342,2/31
MICRA (K12)/60 R152,4/342,2/31
MICRA (K12)/65 R152,4/342,2/31
MICRA (K12)/50 R162,4/342,2/31
MICRA (K13)/55 R162,3/332,3/33
MICRA ( kişi)/55 R16 87H2,2/322,0/29
MICRA ( kişi)/55 R16 87H2,6/382,6/38
MICRA ( kişi)/45 R17 84/88V2,2/322,0/29
MICRA ( kişi)/45 R17 84/88V2,6/382,6/38
ALMERA/65 R152,0/292,0/29
ALMERA/60 R152,0/292,0/29
ALMERA/55 R162,0/292,0/29
LEAF/55 R162,5/362,5/36
PRIMERA P11/65 R152,3/332,1/30
PRIMERA P11/60 R152,2/312,2/32
PRIMERA P11/60 R152,2/322,2/32
PRIMERA P11/50 R162,3/332,1/30
PRIMERA P12/60 R162,2/322,0/29
PRIMERA P12/50 R172,2/322,0/29
PRIMERA P12/60 R162,2/322,2/32
PRIMERA P12/50 R172,2/322,2/32
MAXIMA QX/65 R152,5/362,2/31
MAXIMA QX/65 R162,3/332,1/30
NOTE/65 R152,3/332,3/31
NOTE/55 R162,5/362,2/31
NISSAN TEANA/65 R162,2/322,0/29
NISSAN TEANA/55 R172,2/322,0/29
ALMERA TINO/65 R152,0/292,0/29
ALMERA TINO/55 R162,0/292,0/29
SERANA/80 R142,5/362,5/36
SERENA/80 R15/262,2/31
CUBE/60 R152,3/3321/30
CUBE/55 R162,3/332,1/30
CUBE dCi/60 R152,5/362,3/33
CUBE dCi/60 R162,5/362,3/33
QASHOAI (5 Kişilik)/65 R162,3/332,1/30
QASHOAI (5 Kişilik)/60 R172,3/332,1/30
QASHOAI (5 Kişilik)/55 R182,3/332,1/30
QASHOAI (7 Kişilik)/65 R162,3/332,3/33
QASHOAI (7 Kişilik)/60 R172,3/332,3/33
QASHOAI (7 Kişilik)/55 R182,3/332,3/33
QASHOAI ( kişi)/65 R17 99V2,3/332,1/30
QASHOAI ( kişi)/65 R17 99V2,6/382,6/38
QASHOAI ( kişi)/55 R18 V2,3/332,1/30
QASHOAI ( kişi)/55 R18 V2,6/382,6/38
QASHOAI ( kişi)/50 R19 99V2,3/332,1/30
QASHOAI ( kişi)/50 R19 99V2,6/382,6/38
QASHOAI ( kişi)/45 R20 V XL2,3/332,1/30
QASHOAI ( kişi)/45 R20 V XL2,6/382,6/38
QASHOAI ( kişi)T/90 R174,2/604,2/60
PATHFINDER/70 R162,3/332,1/30
PATHFINDER/70 R162,3/332,1/30
PATHFINDER/65 R172,3/332,1/30
X-TRAIL (T30)/70 R152,0/292,0/29
X-TRAIL (T30)/65 R162,0/292,0/29
X-TRAIL (T31)/60 R172,3/332,1/30
X-TRAIL (T31)/55 R182,3/332,1/30
X-TRAIL (T31)/55 R182,3/332,1/30
X-TRAIL (T31)/35 R163,1/443,1/44
TERANO II/80 R151,8/262,2/32
TERANO II/65 R171,8/261,8/26
MURANO/65 R182,3/332,3/33
PATROL G R/80 R161,8/262,7/39
PATROL G R/70 R162,0/292,5/36
NAVARA/80 R143,1/444,1/58
NAVARA/80 R162,9/413,6/51
NAVARA/65 R172,2/312,5/35
NAVARA D40/70 R162,5/352,5/35
NAVARA D40/65 R172,5/352,5/35
NAVARA ( kişi)/65 R17 H2,4/352,4/35
NAVARA ( kişi)/65 R17 H2,4/352,8/41
NAVARA ( kişi)/60 R18 H2,4/352,4/35
NAVARA ( kişi)/60 R18 H2,4/352,8/41
KUBISTAR/70 R142,5/353,1/44
KUBISTAR/70 R142,7/383,5/49
KUBISTAR/75 R142,2/323,2/46
KUBISTAR/65 R142,2/312,7/38
NV/70 R142,5/352,5/35
PRIMASTAR/65 R163,5/493,8/54
PRIMASTAR/65 R163,2/453,5/49
INTERSTAR/65 R163,9/553,9/55
INTERSTAR/65 R163,9/554,5/64
INTERSTAR/65 R164,0/574,3/62
CABSTAR/70 R154,3/614,3/61
CABSTAR/75 R164,8/694,7/67
NV//65 R163,9/554,6/65

TABLO: NISSAN Marka Araçların Önerilen Lastik Basıncı Değerleri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası