diyarbakır nevşehir uçak / Diyarbakir Nevşehir otobüs bileti, En ucuz fiyat ₺ | Busbud

Diyarbakır Nevşehir Uçak

diyarbakır nevşehir uçak

İstanbul Nevşehir Uçak Bileti

Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Zarif mimarisi, fonksiyonel ulaşım imkanları ve havalimanı hizmetleri ile yılında hizmete açılan Sabiha Gökçen Havalimanı, ismini Türkiye’nin ilk kadın pilotlarından ve dünyanın ilk kadın savaş uçağı pilotu olan Sabiha Gökçen’den alıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul Anadolu yakasının tek, Türkiye’nin ise ikinci en yüksek kapasiteli havalimanı

Pendik, Kartal, Bostancı, Kadıköy, Taksim, Beşiktaş, Levent gibi merkezlere ulaşım kolaylığının yanı sıra Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce, Bolu, Bursa gibi şehirler için de ulaşım imkânı sağlıyor. Türkiye’nin hava trafiğinde stratejik bir konumda olan Sabiha Gökçen Havalimanı, yılda yaklaşık olarak 30 milyon yurt içi ve yurt dışı yolcu uçuşu gerçekleştiriyor.

Taksi

Gün içinde trafik yoğunluğu, hava durumu ve iş giriş-çıkış saatleri gibi faktörler belirleyici olsa da Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek için taksi, tercih edebileceğiniz bir ulaşım alternatifi.

İstanbul’un hemen her yerinde bulabileceğiniz ticari taksilerle giden yolcu kapısına kadar kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul içi taksi yolculuklarınızın maliyetini hesaplamak için çeşitli taksi ücret hesaplama uygulamalarından yararlanabilirsiniz.

Havabüs

Şehir merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na direkt varış sağlamak için Avrupa ve Anadolu yakasının belirli noktalarından servis imkânı sunan Havabüs, hızlı bir ulaşım için tercih edilen alternatiflerden.

Taksim, Kadıköy ve Yenisahra güzergâhlarında servis sağlayan Havabüs, kısa aralıklarla hareket eden pratik bir hizmet sunuyor. Havabüs seferleri ve fiyatları hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Marmaray-Metro

Havalimanına ulaşmak için şehrin gelişmiş toplu taşıma sisteminden yararlanabilirsiniz. Marmaray’ı kullanarak Ayrılık Çeşmesi’ne geçebilir, buradan Kadıköy-Kartal metrosuna aktarma yapabilirsiniz. Kartal’a ulaştıktan sonra, Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar giden E-9 otobüslerine binebilirsiniz.

Otobüs

Sabiha Gökçen Havalimanı’na Anadolu ve Avrupa Yakasının pek çok noktasından ulaşımınızı sağlayacak otobüs seferleri mevcut.

Kadıköy’den E11 ve E10, Bostancı yönünden E9, Altunizade ve Ümraniye’den E18 ve Pendik yönünden KM20 otobüslerini kullanabilirsiniz. 4. Levent yönünden havalimanına ulaşacaksanız, E3 hattı size yardımcı olacak.

Araç Kiralama

Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım sağlamak için, havalimanında şubesi bulunan araç kiralama şirketlerini kullanabilirsiniz.

İstanbul’da bulunan ulusal ve uluslararası araç kiralama ofislerine uğrayabilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden rezervasyon yaptırarak aracınızın önceden hazırlanmasını sağlayabilirsiniz.

Nevşehir Hakkında Genel Bilgiler

60 milyon yıl önce doğanın zaman içinde yarattığı mucizevi etkiler sonucu oluşmuş peri bacaları ve vadiler sayesinde muhteşem bir atmosfere sahip olan Nevşehir, İç Anadolu Bölgesi’nin en çok turist çeken bölgesi. Turistik bölgelerin dışında şehirde hayat oldukça mütevazi ve sakin.

Kapadokya’da bulunan peri bacaları, Ihlara Vadisi ve Hacı Bektaş-i Veli Müzesi, gibi birçok kültür mirasına sahip olan bu şehir, aynı zamanda yerel içecekleri, elişi ve seramik ürünleri ile meşhur. Yürüyüş turları, at parkurları, balon turları Nevşehir’de yapılan turistik aktivitelerin başında geliyor. Özellikle balon turlarıyla görebileceğiniz eşsiz manzaraları, yeraltı şehirleri, muhteşem doğası, kültürel mirası, şehir hayatı ve yöresel mutfağıyla Nevşehir size unutulmaz bir tatil vadediyor.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

yılından bu yana faaliyette olan Nevşehir Kapadokya Havalimanı, Gülşehir ilçesinde yer alıyor. Nevşehir şehir merkezine 25 km mesafede bulunan havalimanı, Göreme ve Avanos’a 35 km, Ürgüp’e 40 km, Kırşehir’e 70 km, Kayseri’ye ise km mesafede yer alıyor. İç ve dış hatlar terminallerinin bulunduğu Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan şehir merkezine ve şehrin birçok noktasına farklı ulaşım alternatifleri mevcut.

Taksi

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan şehir merkezine ya da dilediğiniz noktaya ulaşım sağlamak için hızlı ve konforlu bir alternatif arıyorsanız ticari taksileri tercih edebilirsiniz. Havalimanının çıkış terminallerinden kolaylıkla bulabileceğiniz ticari taksilerle şehir merkezine yapacağınız yolculuk yaklaşık olarak 30 – 35 dk sürüyor.

Yolcu Servisi

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım sağlamak için özel yolcu servislerinden de yararlanabilirsiniz. İniş yapan her uçak için sefer düzenleyen yolcu servisleri; Forum, Tahta Büfeler, Gülbahçe, Üniversite güzergahından şehir merkezine hareket ediyor.

Araç Kiralama

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan şehir merkezine ya da şehrin dilediğiniz noktasına kişisel bir ulaşım alternatifi arıyorsanız araç kiralama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Havalimanı çatısı altında bulunan araç kiralama ofislerinden dilediğiniz segmentte aracı seçip şehrin her noktasına ya da çevre illere seyahat edebilirsiniz.

Nevşehir’de Ne Yenir?

Türkiye’deki hemen her ilde olduğu gibi Nevşehir mutfağında da kendine has yemekler bulunuyor. Genelde et tüketiminin bol olduğu bir mutfak olan Nevşehir’de sebze tüketimi de azımsanmayacak kadar fazla.

Çömlek yapımının önemli bir merkezi olan kentte yemekler de güvençte pişirilir ve bu sayede çok daha lezzetli bir tada sahip olur. "Ağpakla" bu yemeklerin başında gelir. Bildiğimiz kuru fasulyenin çömlekte pişirilen hâli olan ve içerisinde kemikli et bulunan "ağpakla", kente vardığınızda mutlaka tatmanız gereken lezzetler arasında. Yine İç Anadolu mutfağına özgü yemeklerden olan mantı da "Nevşehir mantısı" olarak şehir mutfağında karşımıza çıkar. Nevşehir’deki en ilginç tatlardan biri de "kayısı dolması"dır. Tatlı kayısının içine kıyma veya et doldurularak hazırlanan yemek, yöreye has lezzetlerin başında gelir. Size farklı gelse dahi bu lezzeti yerinde denemenizi öneriyoruz. Çömlekte yapılan "nohutlu yahni", yarma ve kemik suyundan yapılan "gendime", kaynatılmış bulgura süt eklenerek yapılan "sütlü çorba", un ve pekmezin pişirilmesi ile yapılan "pelte bulaması" da yöreye özgü diğer lezzetler.

Nevşehir’de Nerede Kalınır?

Nevşehir’de sizi otantik mağara tarzı oteller ve modern oteller karşılayacak. bu otel seçenekleri dışında, merkezde yer alan apartlar ve pansiyonlarda da aileniz ve sevdikleriniz ile huzurlu bir Nevşehir seyahati geçirebilirsiniz. Şehir merkezinden uzak ve Kapadokya bölgesinde konaklamak isteyenler için de bütçelerine ve zevklerine göre konaklama seçenekleri bulunuyor. Bunun yanı sıra izin verilen alanlarda çadır kurarak da bölgeyi ziyaret edebilir ve Nevşehir’in tüm ihtişamına canlı bir şekilde tanık olabilirsiniz.

Nevşehir’de Mutlaka Yapmanız Gerekenler

Alacağınız İstanbul Nevşehir uçak bileti sizi masalsı bir yolculuğa çıkaracak. Çünkü Nevşehir, Kapadokya ile tanınan mucizevi bir şehir. Bu şehir; köklü tarihi, kültürü, peribacaları ve diğer doğal güzellikleri ile kesinlikle görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. Nevşehir’de mutlaka yapmanız gerekenlere birlikte bakalım.

  • İlk madde tabii ki Kapadokya! Kapadokya’ya gidin ve doğa olayları sonucunda oluşan peribacalarını, kayaların oyulmasıyla yapılan evleri keşfedin.
  • Göreme Açık Hava Müzesi’ne giderek tarihi bir yolculuğa çıkın.
  • Güvercinlik Vadisi ve Zelve Vadisi’ni ziyaret ederek görkemli manzaranın tadını çıkarın.
  • Nevşehir’in en gizemli yerlerinden biri Derinkuyu Yeraltı Şehri’ni keşfedin.
  • Ihlara Vadisi’ne giderek muhteşem manzaraları ve tarihi kiliseleri görün.
  • Kapadokya’nın simgesi olan balonlara binin ve bu coğrafyanın gizemini gökyüzünden keşfedin.
  • Nevşehir Kalesi’ne çıkarak şehrin manzarasını izleyin.
  • Şehri daha yakından tanıyabilmek için Nevşehir Müzesi’ni ziyaret edin.
  • Bu muhteşem Nevşehir gezisinin ardından şehre özgü testi kebabı ve ayva dolmasının tadına bakın.

Satış Ofisi

Nevşehir Satış Ofisi

Diyarbakır - Nevşehir Uçak Bileti


En Ucuz Nevşehir Uçak Bileti Satın Al

Ülkemizin gezilip görülmeye değer doğal güzellikleri ile insanı büyüleyen şehirlerinden biri olan Nevşehir, turizm bakımından diğer İç Anadolu bölgesi şehirlerine göre çok daha fazla turist çekme özelliği taşımaktadır. Nüfusu bin olan Nevşehir’in ortalama 3 günde gezilebildiği bilinmektedir. Siz de uzun zamandır Nevşehir’i turistik amaçlı gezmeyi düşünmüş ancak uzak olduğundan dolayı cesaret edememişseniz artık havayolu ulaşımını tercih etme zamanı gelmiş demektir. Ülkemizin birçok noktasından Nevşehir’e doğrudan ya da aktarmalı olarak yapacağınız uçak seferleri ile artık gezeceğiniz vakti yollarda harcamanıza gerek kalmadı. En ucuz Nevşehir uçak biletlerinin yer aldığı sitemizde Türkiye’nin en kaliteli havayolu firmalarının uçak bileti seferlerini görebilir ve sorgulayabilirsiniz. Yazımızın devamından Nevşehir’e gittiğinizde neler yapabileceğinizi ve nereleri ziyaret edebileceğinizi göreceksiniz aynı zamanda havalimanından şehir merkezine ulaşımda zorluk çekmemek için vereceğimiz bilgilerden de faydalanabilirsiniz.

Sitemizden online uçak bileti satın alırken sitenin kullanışlı arayüzü sayesinde kafanız karışmadan ulaşmak istediğiniz her nokta için kredi kartı ya da banka kartı ile ödeme kolaylığı ile biletlerinizi satın alabilirsiniz. Türkiye’nin online uçak bileti satış noktası olan sitemiz günlük olarak güncellenmektedir. Aynı zamanda uçak biletlerinizi satın alırken müşteri hizmeti desteği alabilmeniz de mümkün olmaktadır.

Nevşehir’e Ne Zaman Gitmeli?

Nevşehir iç Anadolu bölgesinin tüm illeri gibi karasal iklime sahiptir. Kışları oldukça sert ve yazları da kurak ve sıcaktır. Bu yüzden dolayı, iç Anadolu illerinin Kış aylarında ziyaret edilmesi tavsiye edilmez. Özellikle Eskişehir kış soğuklarının şiddeti bakımından başı çekmektedir. Ancak her şehrin hem yazın hem da kışın kendine has bir güzelliği bulunur. Siz de Nevşehir’i ziyaret edecek biri olarak kış soğuklarına hazırlıklı bir şekilde evinizden çıkabilirsiniz ya da tavsiye edildiği gibi ilkbahar aylarında ve yaz sonlarında doğru Nevşehir’i ziyaret edebilirsiniz.

Nevşehir’in Tarihi

Nevşehir’in il sahiplerinin Hititler olduğu bilinmektedir. Bölgenin ilk isimlendirilmesi de yine Hititler tarafından “Nissa” şeklinde yapılmıştır. Bir yerleşim yeri olarak bulunmasının geçmişinin 5 bin yıla dayandığı bilinmektedir. Hititlerden sonra ise, Friglerin ve Lidyalıların yaşadığı bir bölge olmuştur. Lidyalılardan sonra perslere geçmiştir. Pers imparatorluğunu dağıtan İskender’in de ölümü ile şehir Kapadokya krallığının eline geçmiştir. Daha önceki dönemde Asurlular, Kapadokya’yı “Katputuka” olarak adlandırmışlardır. Kapadokya krallığını yıkan ise roma imparatorluğu olmuştur. Romanın ikiye bölünmesi ile Nevşehir doğu roma ( Bizans) hakimiyetinde kalmıştır. Bu süre içinde yaklaşık bir yıl boyunca Müslümanlar Nevşehir’e egemen olmuş sonra tekrar romanın eline geçmiştir. Malazgirt zaferinden sonra tamamen Türkleşmiş ve Selçuklu devletinin daha sonra, İlhanlılar, Eretnaoğulları ve Karamanoğulları beyliklerinin şehri olmuştur. Selçuklular döneminde “Muşkara” ismi ile anılmıştır. Görüldüğü gibi sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış olan Nevşehir oldukça çeşitli kültürlerin etkisi altında kalmıştır.

Nevşehir Nerede?

Belirttiğimiz gibi şehir iç Anadolu’da yer almaktadır. Şehrin komşuları, kayseri, Niğde ve Kırşehir’dir. Nevşehir’e gittiğinizde konaklamak için onlarca otel bulabilirsiniz.

Nevşehir İklimi ve Bitki Örtüsü

Karasal iklimin hakim olduğu bu şehrimiz, az yağış almaktadır. Yıllık yağış miktarı genellikle mm’yi geçmemektedir. Soğuk iklimin de etkisi ile bitki örtüsü bakımından zayıf kalmıştır. Ormanlık alanları yok denecek kadar azdır. Step bitki örtüsü bulunur. Yılın 70 günü don tehlikesi bulunmaktadır. Sıcaklık dereceye kadar düşebilmekte yazları ise 40 dereceye kadar yükselebilmektedir. Yazın sıcaklığın 30 derece üzerine çıkması en fazla 20 gün görülen bir durumdur.

Nevşehir’in Lezzetleri

Nevşehir bitki örtüsü bakımından pek gelişmediğinden ve bunun için uygun iklim koşullarına sahip olmadığından mutfağında da çok fazla çeşitlilik aramak yanlış olacaktır. Yine de kışlık sebze kullanımı yemeklere bir çeşitlilik kazandırmıştır. Et tüketimi oldukça yaygındır. Nevşehir’in yöresel lezzetleri şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Fırında çömlek eti
  • Etli fasulye
  • Ağdolazı
  • Ayva dolması
  • Düğü çorbası
  • Kapadokya köftesi
  • Nevşehir tava
  • Nevşehir mantısı
  • Dolaz
  • Dıvıl
  • Gendime
  • Kayısı dolması
  • Nohutlu yahni
  • Ağpakla
  • Sütlü çorba
  • Biryan
  • Kandil makarnası

Bölgede ekmek ihtiyacı genellikle çörek ya da yufka yapımı ile karşılanmaktadır. Baklagil bitkileri ile patates Nevşehir halkının yemeklerinde ve günlük tüketimde kullandığı sebzeler arasında yer alır. Nevşehir’in ünlü içeceği ise Kapadokya’nın burada olduğu düşünüldüğünde tahmin edebileceğiniz gibi şaraptır.

Nevşehir’de Gezilecek Yerler

Kapadokya

Pers uygarlığına da ev sahipliği yapmış olan Kapadokya, o zamanlar persler tarafından “Güzel atlar diyarı” olarak adlandırılmıştır. Taş mimarinin sebebi, bölgenin yoğun volkanik faaliyetlerin yaşandığı bölgeler arasında yer almasıdır. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olmakla birlikte Hristiyanlık için önemli merkezlerden biridir. O dönemlere ait Hristiyan figür ve oymalarına Kapadokya’da sıkça rastlamak mümkündür. İpek yolu üzerinde bulunduğu da bilinmektedir. Kapadokya’nın beldeleri ise, Ürgüp, Göreme, Avanos, Uçhisar ve Ortahisar’dır.

Peri Bacaları

 Peribacalarının doğal etkiler ile nasıl oluştuğu büyük merak konusudur. Her biri birer yanardağ olan Hasandağı, güllü dağ ve Erciyes’in patlaması ile oluşmuş olan peri bacaları günümüzden 60 milyon yıl öncesinde oluşmuştur. Başlangıçta yumuşak olan lavlar, sert esen rüzgar ve yağmurun etkisi ile şekillenip baca halini almıştır. Peri bacalarının şekillenmesinde insan elinin etkisi yoktur. bu özelliği ile çok fazla dikkat çekmektedir.

Göreme Açık Hava Müzesi

Müze birçok farklı kısma ayrılmıştır. Müzede, yemekhane, mutfak ve manastır yer almaktadır. Bunun yanında Aziz Basilleus Kilisesi, Aziz Barbara Kilisesi, Yılanlı Kilisesi ve Karanlık Kilise de burada bulunmaktadır. Göreme açık hava müzesi, UNESCO dünya mirası listesinde yer almaktadır.

Ihlara Vadisi

Menendiz çayının aşındırması ile oluşmuş olan Ihlara vadisi, yerin m derininde bulunmakta ve birçok güzelliği saklamaktadır. Vadi içinde birçok oyulmuş klişe bulunmaktadır.

Uç Hisar Kalesi

Uçhisar kalesi halk tarafından koruyucu göz olarak isimlendirilmiştir. Hasan ve Erciyes dağlarını görmektedir. Bizans dönemine ait mezarları bulundurmaktadır. Kaleye giriş ücreti ise 3 TL olarak bilinmektedir. 

Yer Altı Şehirleri

Derinkuyu ve kaymaklı yer altı şehirlerine giriş ücretlidir.

Nevşehir’in Ziyaret edilecek ve denenecek diğer güzellikleri ise aşağıda sıralanmıştır.

  • Temenni tepesi
  • Balon turları
  • Hacı Bektaşi veli türbesi
  • Nevşehir müzesi

Hediye Olarak Ne Almalı?

Nevşehir’i ziyaret ettiğinizde sevdikleriniz için hediyelik eşya olabileceğiniz en önemli merkez Kapadokya’dır. Buradan, birbirinden güzel çanaklar, halılar, kilimler, antik eşyaları satın alabilirsiniz. Aynı zamanda evinize götürmek için şarap da alabilirsiniz. Seramik ve diğer tip çanaklar için bölgenin Avanos beldesini tercih etmelisiniz. Halı için ise Göreme’yi tercih etmelisiniz.

Yapmadan Gitmeyin

Yukarıda saydığımız güzellikleri, tarihi ve doğal yapıları görmeden ve balon turu yapmadan Nevşehir’den ayrılmanızı tavsiye ederiz.

Nevşehir Havaalanları

Kapadokya Havalimanı

Uluslararası sınır kapısı ilan edilen Kapadokya havalimanı, her yıl milyonlarca turistin Nevşehir’e gelerek ülkemizin en güzel turistik merkezlerinden birini görebilme fırsatını yakalamasını sağlamıştır. Havalimanı, şehir merkezine 30, Kapadokya merkezine ise 11 km uzaklıktadır.

Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım

Kapadokya havalimanından şehir ya da Kapadokya merkezine ulaşımı taksi, servis ya da minibüsler ile sağlayabilirsiniz. Burada servis araçları da bulunmaktadır.  Aynı zamanda VIP araç kiralayarak da şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Nevşehir’in şehir merkezinde ulaşım ise oldukça basit ve kolaydır. 

 

 

 


Diyarbakır - Nevşehir uçak bileti

En Ucuz Diyarbakır Uçak Bileti Satın Al

 

Diyarbakır; Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer almakta olan, gerek konumu, gerekse özellikleri açısından ülkenin en önemli şehirlerinden biridir. Binlerce yıl öncesinden günümüze ulaşmış tarihi kalıntılar, özel binalar ve tarihi dokuları ile hem yerel halkı hem de turistleri kendine hayran bırakmaktadır. Anadolu’nun her köşesinde olduğu gibi Diyarbakır ilinde de tarihi süreç boyunca birçok medeniyet yaşamış, birçok farklı dine ve kültürel yapıya da ev sahipliği yapmıştır. Bu kültürlerle yoğrulmuş olması ülkenin en leziz tatlarına sahip olmasına sebep olmuştur. Diyarbakır kültürü, doğası, tarihsel zenginlikleri, yemekleri ile ziyaret edilmesi büyük önem taşıyan bir ilimizdir. Tüm detaylarıyla bilgi sahibi olmak istediğiniz bu il için şimdi tanımanıza yardımcı olacak özelliklerini sıralayabiliriz.

Diyarbakır’a ucuz uçak bileti satın alarak gidebilmeniz mümkündür. Bu sayede hem kısa yoldan hem de uygun fiyatlar ile Diyarbakır’a varabilirsiniz. Ayrıca En ucuz Diyarbakır uçak biletini bulabilmek artık çok daha kolay. Çünkü uçak bileti alırken Diyarbakır uçuşlarını tek bir ekrandan görebileceksiniz.

 

Diyarbakır’a Ne Zaman Gidilir?

 

Diyarbakır’ı ziyaret etmek için uygun mevsimi seçmek istiyor ya da en çok sevdiğiniz mevsim hangisi ise Diyarbakır’ı o mevsimde görmek istiyorsanız biraz da iklim koşullarından bahsetmemiz gerekecektir. Sert ve karasal iklime sahip olan Diyarbakır için yazların oldukça sıcak geçtiğini söylememiz mümkün olacaktır. Kış mevsimi ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, Doğu Anadolu Bölgesi’nde ki kadar ağır ve karlı geçmemektedir. Yazın bunaltıcı sıcağından biraz sakınmak isterseniz, şehrin tadını en iyi şekilde ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde çıkartacağınızı söyleyebiliriz.

 

Diyarbakır’a Nasıl Gidilir?

Diyarbakır’a ulaşım günümüzde oldukça kolay bir şekilde sağlanmaktadır. Dönem dönem uygun kampanyaları takip edecek, ortalama 1 saatlik uçak yolcuğu konforuyla Diyarbakır’a varabilirsiniz. Uçakla seyahatin doyulmaz konforu ve çok kısa sürede ulaşabilmenin keyfi sayesinde Diyarbakır’a ulaştığınız andan itibaren kendinizde yeniden doğmuş hissi bulacak, içinizdeki keşfetme ve tatma duygularıyla bir an önce şehrin harika dokusuna kendinizi emanet edeceksiniz.

 

Artık otobüs yolculukları yerine tercih edilen uçak konforu, harcayacağınız maliyeti de düşürmekte olduğundan Diyarbakır seyahatinizde kullanacağınız bütçeden size kentin keyfini çıkartacak büyük bir pay kalacaktır. Alışveriş ve yiyecek konusunda size oldukça ortalama sınıf maliyetler sunan Diyarbakır’da zamanın nasıl geçtiğini anlamayacak ve bu dokulardan ayrılmak istemeyeceksiniz. Bütçenizin yolculuk kısmından arta kalan şaşırtıcı pay ile birlikte hem kendinize, hem de sevdiklerinize bu mükemmel şehirden birer hatıra almayı da sakın ihmal etmeyiniz.

 

 

Diyarbakır’ın Lezzetleri

 

Diyarbakır’da Meşhur Olan Yöresel Tatlar Hakkında

 

Diyarbakır’ın kültürel yapısının adeta temel taşı olan yemeklerinden bahsedeceğimiz ilk özellikler oldukça baharatlı, acılı, yağlı ve ekşi tatlarda olmalarıdır. Her yemeğin ana malzemesi genellikle etten oluşmaktadır. Et Diyarbakır’ın bulunduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin vazgeçilmez besin kaynağıdır. İlk kez tadanların lezzetini unutamadıkları Diyarbakır yemeklerini tekrar yemek için ziyaret etmeleri oldukça muhtemel görülecek bir sonuçtur. Tercih edilen et yemeklerinin yanı sıra patlıcan meftunesi, kenger meftunesi, kabak meftunesi de Diyarbakır’ın bilhassa tercih edilerek denenmesi gerekli lezzetlerindendir.

 

Diyarbakır’ın Ünlü Zahire Yemekleri

 

Zahire yemekleri olarak tabir edilmekte olan ve Diyarbakır’ın vazgeçilmez tatlarına sahip olmasını sağlayan yöresel yemekleridir. Zahire yemeklerini detaylandırmak gerekirse; bulgur pilavı, hıllrik, içli köfte, sıkma, keşkek, duvaklı pilav, lapa, belluh, kiba kudur, lebeni, habenisk lezzetleridir.

 

Diyarbakır’ın Leziz Tatlılarını İhmal Etmeyin

 

Diyarbakır’ın tatlı kültüründe en temel malzeme olarak kadayıf tercih edilmektedir. Genel olarak Türk kültüründe de tatlı olarak önemli bir yere sahip olan kadayıf, bu ilde çeşitlemeleriyle ün sahibi olmuştur. Kaymaklı kadayıf, düz kadayıf, burma kadayıf, kaymaksız kadayıf, peynirli kadayıf, künefe olarak tercih edilmektedir. Kadayıf tatlarının yanı sıra revani, Nuriye tatlısı, pekmez ve yağlı tercihleriyle taş ekmeği tatlısı, zingil, halbur hurması adıyla ve tadıyla meşhur olmuş tatlılarındandır.

 

Kırsal Bölgelerinde Tadılabilecek Yöresel Yemeklerden Bazıları

 

Şehrin yerleşim bölgesinin kırsal kıyılarına gidildiği takdirde, kültürü ve dokusu henüz bozulmamış tatlara rastlamanız mümkündür. İsimleri löeel, mastav, mallez ve sörün olarak anılan hem tadıyla hem de şifasıyla mutlaka tadılması gereken yöresel yemeklerindendir.

 

Diyarbakır’da Görülmesi Gereken Yerler

 

Müzeler: Yazımızın başında Diyarbakır’ın tarihsel geçmişinden bugüne dek sahip olduğu özelliklerden bahsetmiştik. Büyük medeniyetlere, bin bir çeşit kültüre ev sahipliği yapmış bu kıymetli şehrin gezilip görülmesi gereken ve asla etkisinden kurtulamayacağınız yerleri mevcuttur. M.Ö. yıllarına kadar uzanan bir tarihsel dokuya sahip olan medeniyetler başkenti Diyarbakır’da bu tarihsel sürece şahit edeceğiniz bir çok müze bulunmaktadır. Diyarbakır Müzesi, Ahmed Arif Müzesi, Ziya Gökalp Müzesi gibi oldukça büyük ve önemli müzelere sahiptir.

 

Hanlar: Diyarbakır büyük medeniyetlerin yaşadığı tarihsel süreler boyunca, uzun yolculuklar yapan ticaret insanlarının da durağı olmuştur. Bu sebeple şehirde oldukça görkemli kervansaraylar yer almaktadır. Bunların arasında Deliller Hanı, Hasan Paşa Hanı ve Sülüklü Han bilinen en meşhur kervansaraylardandır. Ziyaretleriniz esnasında mutlaka görüp, keşfetmeli ve fotoğraf albümlerinizde yer alacak kareler yakalamalısınız.

 

Cami ve Medreseler:  Diyarbakır ziyaretleriniz esnasında muhakkak görmeniz, keşfetmeniz gereken bir başka tarihsel dokular da cami ve medreselerdir. Geçmişten günümüze ışık tutmakta en önemli eserler olan Diyarbakır Ulu Cami, Parlı Safa Camii, Nebi Camii başlıcalarıdır. Ünü dünyaya yayılmış olan bu tarihi değeri çok yüksek eserlerden diğerleri ise; Şeyh Muttahar Camii, Behram Camii’dir.

 

Kiliseler: Farklı din inançlarına sahip medeniyetlere de ev sahibi yapmış olan Diyarbakır ilinde yer alan kiliseler, bu din mensubu insanların ziyaretlerini ihmal etmedikleri ve önem verdikleri yerler arasındadır. Başlıcalar Mar Petyun Keldani Kilisesi, Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi ve Ermeni Kilisesi olarak anılan bu tarih dokulu yerler yabancı ve yerli tüm turistlerin ziyaretine açık olmaktadır.

 

Asur Kalesi: Diyarbakır ilinin Eğil İlçesinde yer almakta olan Asur Kalesi’ni Asurlulara ev sahipliği yaptığı tarihlerde inşa edildiği bilinmektedir. Diğer kalelere göre ihtişamı ve görkemi göz dolduran bu kale oldukça ilgi görmektedir.

 

Surlar: Medeniyetlerin korunma amaçlı olarak kenti çevrelediği surlar Çin Seddi’nden sonra dünyanın en uzun surları olarak tarihe yazılmıştır.

 

Hevsel Bahçesi: Türkiye’nin korunma altına alınmış birçok güzelliğinden biri de Diyarbakır’da bulunan Hevsel Bahçesi’dir. yıllık tarihsel geçmişi bulunan ve Dicle Nehri kıyısına konumlanmış bu eşsiz yeri görmeden ve fotoğraf çekmeden dönmeyiniz.

 

Sipahiler Çarşısı: Sevdiklerinize ve kendinize Diyarbakır’dan hatıralar seçeceğiniz en çeşitli mekân tarihi Sipahiler Çarşısı’dır. Alışverişlerinizde tercih etmeniz gereken kültürel mekânlardan sadece birisidir.

 

Bunları Yapmadan Diyarbakır’dan Dönmeyin

 

Tarihi dokuları bozulmadan kalmış bütün eserlerde hatıra fotoğrafı çekilmeden, sevdiklerinize bu eşsiz kenti hatırlatacak ufak hediyeler almadan, lezzeti damağınızdan sökülmeyecek yemeklerini tatmadan Diyarbakır seyahatinizi asla sonlandırmayınız.

 

Diyarbakır’da Alışveriş Önerileri

 

Diyarbakır’ın tarihsel dokulu eski çarşılarında ya da günümüze ayak uydurmuş modern alışveriş merkezlerini dolaşarak hem kendinize hem de sevdiklerinize güzel hatıralar kazandırabilirsiniz. Kültürel dokusunu anımsatan takılar, bakır mutfak eşyaları, puşi desenli şal ve yazmalar, hediyelik türlü türlü eşyalar satın alabilirsiniz.

 

Diyarbakır Havalimanları ve Ulaşım

 

Diyarbakır ili tanıtım yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi otobüs fiyatına erken rezervasyonla alınan uçak biletleriyle ortalama bir saat gibi bir sürede Diyarbakır’a ulaşım sağlayabilirsiniz. Havaalanına belediye otobüsleri ve araç kiralama yoluyla rahat ve keyifli bir yolculukta yapabilirsiniz. Havaalanının Diyarbakır merkezine olan uzaklığı ise sadece 6 km gibi bir mesafe oluşturmaktadır.

 

 

 

Popüler Uçuş Noktaları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası