sinüzit bitkisel tedavi saraçoğlu / Sinüzite Karşı Kür - Diyanet TV

Sinüzit Bitkisel Tedavi Saraçoğlu

sinüzit bitkisel tedavi saraçoğlu

SİNÜZİT ŞİKAYETLERİNDE PAPATYA BİTKİSİ!

Sizlere Papatya bitkisinin özelliklerinden bahsedeceğim. Papatya özellikle sinüzit şikâyeti olan kişiler için mükemmel bir çözüm olacaktır. Papatya kürünün uygulaması çok kolaydır. Sinüzit şikâyeti olan birçok kişiye Papatya kürünü yıllardır öneriyorum. Bu uygulamanın sonuçları öylesine başarılı olmuştur ki uy­gulayan her kişi mutluluğunu bizimle paylaşmıştır. Sinüzit şikâyetlerinde papatya kürüne ekstra önerim ise biberiye yağıdır. Birkaç damla biberiye yağı ile etkiyi daha da artırabilirsiniz.

 

Geleneksel Türk Tıbbında ise deri yaraları, ağız yaraları ve hemoroit tedavisinde papatya haricen uygulanır. Aft yaralarında ise size önerim benimde papatya ve yoğurtotu bitkisidir. Bununla birlikte propolis kullanmanız da oldukça faydalı olacaktır.

 Sinüzit Şikayetleri Papatya Bitkisi İbrahim Saraçoğlu


Pek çok kadın regl dönemlerinde depresiftir. Regl dönemleri boyunca her gün tok karnına demleyip içecekleri bir bardak papatya çayı, depresif durumla­rına büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Papatya, adeta reglden dolayı sıkıntılı ve depresif bir dönem geçiren kadınlar için özel olarak yaratılmış bir bitki çeşididir.

 

Mide ülseri şikâyeti olanlar, papatyayı rahatlıkla bitkisel çay olarak içebilirler. Özellikle çiçeklerinin içerdiği alfa-bisabolol maddesi ülsere karşı (antiulcer) etkilidir. Bu etkin madde aynı zamanda mide yanmasına karşı da etkisini gös­termektedir. Yapraklarında ve saplarında bulunan azulene maddesi de mide ülserine karşı etkilidir. Azulen antienflamatuvar özelliğinden dolayı kozmetik ürünlerinde de yer alır. Özellikle kır papatyasının yapraklarında ve saplarında bulunan apigenin maddesi, kadınların regl dönemlerindeki depresif durumları­na karşı etkili olan birkaç etkin maddeden biridir. Karaciğeri koruyan herniarin maddesi kır papatyasının tipik etkin maddelerinden biridir. Ayrıca, karaciğerin arındırılmasındaki rolü sinapic asitten kaynaklanmaktadır. Kır papatyasının zaman zaman bitkisel çayının içilmesi, karaciğer metabolizmasının sağlıklı ça­lışmasında ve karaciğerin arındırılmasında (hepato-detoxification) etkin rol oynamaktadır.

 

Siz de papatyaları mevsiminde toplayabilirsiniz. Çiçekleri tam olarak açtık­tan sonra en geç on gün içinde toplanmalıdır. Çok fazla beklemiş veya beyaz çiçek yaprakları kısmen dökülmüş olanları toplamayınız. Araç trafiğinin yoğun olduğu yol kenarlarında yetişenleri tercih etmeyiniz. Kurutacağınız papatyaları, belki tozludur diye kesinlikle yıkamayınız. Bu güler yüzlü çiçekleri topladıktan sonra, bir tahta veya bez üzerinde açık havada ve gölgede kurutmak gerekir. Kuruturken, naylon veya benzeri sentetik malzeme üzerine kesinlikle sermeyi­niz. Kuruduktan sonra cam kavanozda ve ışık almayan kapalı bir dolapta koru­ma altına almanız gerektiğini unutmayınız.

 

Sağlıklı diş etlerine mi sahip olmak istiyorsunuz?

 

Dişeti çekilmesi problemlerinde yabani kekik bitkisinin kullanımının yanı sıra Papatya bitkisinin de kullanılması fayda olacaktır. Bir su bardağı suda bir tutam (4-5 gram) kır papatyasını beş dakika ha­fif ateşte demleyiniz ve süzünüz. Ilıdıktan sonra diş fırçanızı içine daldırarak dişlerinizi fırçalayınız (diş macunuyla önceden fırçalamadan). Ara ara da diş etlerinize fazla bastırmadan hafif hafif fırçalayınız. Demlediğiniz papatya çayı bir defalık kullanım içindir. Ayda iki-üç defa uygulamanız yeterli olacaktır.

 

Bu sitede yer alan bilgiler, fotoğraflar ve yazılar kaynak gösterilerek dahi yayınlanamaz. Aksi halde yasal yollara başvurulacaktır. © 2016. Tüm Hakları Saklıdır, Kopyalanamaz.

İbrahim Saraçoğlu Sinüzit İçin Bitkisel Tedavi Papatya Kürü Tarifi

Yüzümüzde burun çevresinde sinüs denilen boşluklar bulunur. Sinüslerin enfeksiyon kapmasına iltihaplanmasına sinüzit denir. Sinüzit için doktorların tek önerdiği yöntem antibiyotik kullanımıdır. Halk arasında ise cırtatan otu, eşek hıyarı ve kelek olarak da bilinen acı kavun sinüzit tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Acı Kavun Sinüzit İçin Nasıl Kullanılır?

Acı kavunun sinüzit için kullanımı şöyledir;

  1. Acı kavunun baş tarafını bıçakla kesin. Bir büyük çay bardağını suyla doldurup içine 2-3 damla acı kavun suyu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sudan burnunuza 2-3 damla kadar damlatın. Sinüzite iyi gelecektir.
  2. Sinüsleri açmak amacıyla kullanılan bu yöntemden fayda görenler çoktur. Fakat bu bitki sinüs etrafındaki dokuları yakar. Körlüğe veya başka ciddi sorunlara yol açma ihtimali vardır.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu sinüzit tedavisi için aşağıda bildireceğimiz papatya kürünü önermektedir.

Sinüzit İçin Acı Kavun Kullanmak Tehlikeli midir?

KBB uzmanı Dr. Murat Kar tarafından yapılan açıklama şöyledir:

"Acı kavun suyunu buruna sıkmak şiddetli alerjik reaksiyonlara ve nefesin aniden durmasına sebep olabilir. Bu ise kişinin yaşamını tehdit eden büyük bir tehlikedir. Öte yandan görme sinirlerinin bir kısmı sinüslere yakın bölgede toplanmıştır. Acı kavunun bu sinirleri ve beyni olumsuz etkileme riski vardır. Örneğin beyin sıvısı akabilir ve menenjit hastalığı ortaya çıkabilir. Onun için sinüzit hastaları acı kavundan uzak durmalı, etkin tedavi için mutlaka doktora başvurmalıdır."

Doç. Dr. Mahmut Özkırış ise bu konuda şunları söylemiştir:

"Birçok kişi acı kavunun sinüzete faydalı olduğunu düşünüyor. Halbuki acı kavunun ölüme sebebiyet verme olasılığı bile mevcuttur. Acı kavunu buruna çekmek alerjik reaksiyon meydana getirir ve aşırı derecede salgı üretimi olur. Hastalar da 'sinüslerim rahatlıyor' zanneder fakat aslında bu, alerjik bir etkidir. Bunun gerçekleşmesi durumunda yoğun salgıyı daha ağır komplikasyonlar takip edebilir. Sabah-akşam burnu tuzlu suyla yıkamak daha güvenlidir. Ayrıca doktora gidilerek muayene olunması da çok mühimdir. Uygun tedavinin belirlenmesi için tıbbi yardıma ihtiyaç vardır."

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Sinüzite Doğal Çözüm

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu acı kavunun kullanımı ile ilgili herhangi bir bilgi vermemiştir. Ancak sinüzite çözüm olarak papatya kürünü önermektedir. Bu kür şu şekilde yapılır;

  1. Papatya sinüzit tedavisinde oldukça etkilidir. Sinüzit için papatya kullanımı son derece pratik bir işlemdir. Marketten, eczaneden veya aktardan papatya satın alınabilir. Aktarlarda bulunan kır papatyasının tercih edilmesi önerilir. Çünkü daha yararlı ve daha ucuzdur.

Yarım litre su tencereye koyulur ve kaynama noktasına gelene kadar beklenir. 9-10 gram (2 tutam) kurutulmuş papatya kısık ateşte kaynamaya devam eden suya eklenir. Başa havlu sarılır ve buhara doğru durarak burundan nefes alınıp verilir. Solunum ara sıra ağızdan da olmalıdır. Bu uygulama 5 dakika boyunca sürdürülür. 5 dakika geçince 30 dakika ara verilir. Daha sonra yine 5 dakika suyun buharı böyle teneffüs edilir. (Başın havluyla örtülü olması gerekir.) Ertesi gün de aynen tekrar edilmelidir. (5 dakika uygulanmalı, yarım saat ara verilmeli, yeniden 5 dakika uygulama yapılmalıdır.) Akıntı gelmeye başladığı zaman 3 gün ara verilir. Bazen daha ilk gün ilk uygulamanın sonunda akıntı geldiği olur. Bazen de akıntının gelmesi 2. gün veya bunu takip eden günlerde gerçekleşir. Yeteri kadar rahatlama olduktan sonra bırakılır ve daha sonraları gerektiği zaman yapılabilir.

Sinüzit Doğal Tedavi Bitkisel Çözüm Sinüzite İyi Gelen Bitkiler Tıklayınız

Sinüzit Belirtileri Neden Olur Nasıl Anlaşılır Tedavi Edilir Antibiyotik Tıklayınız

İbrahim Saraçoğlu'ndan sinüzit kürü!

İbrahim Saraçoğlu'ndan sinüzit kürü!

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun önerdiği bu kür sayesinde kısa zamanda sinüzitlerinizden kurtulacaksınız! İşte Sinüzitlere karşı bitkisel çözüm...

Malzemeler:

Kurutulmuş kır papatyası

Havlu

Su

Kap

Yapılışı:

Öncelikli olarak yapmanız gereken ilk şey, boş bir kabın içerisine yarım litre su koyarak kaynatmak olacaktır.

Kaynayan suyun içine 3 çorba kaşığı kurutulmuş kır papatyalarını atın.

Ardından başınızı havlu ya da kalın bir bez ile örterek, suyun buğusunda durun. Bu esnada nefesinizi ağzınızdan değil, burnunuzdan alın.

5 dakika boyunca bu şekilde durduktan sonra 30 dakika ara vererek, tekrar aynı işlemi yapın.

Akıntının gelmeye başladığı günden sonra 3 gün ara verin.

NOT: Sinüzitler tamamen kuruyuncaya kadar bu işlemi uygulamaya devam edin.

Manikür yaparken dikkat edilmesi gereken 5 kural

İLİŞKİLİ HABER

Manikür yaparken dikkat edilmesi gereken 5 kuralÖmrü uzatan 6 öneri

İLİŞKİLİ HABER

Ömrü uzatan 6 öneriYarım makyaj trendi nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Yarım makyaj trendi nedir? Tatlıses konsere telefondan katıldı!

İLİŞKİLİ HABER

Tatlıses konsere telefondan katıldı!Hazal Şenel kaza yaptı!

İLİŞKİLİ HABER

Hazal Şenel kaza yaptı!

Sinüzite karşı kır papatyası

Değerli okuyucu, bugün sizlere papatyadan bahsetmek istiyorum, çünkü yaklaşık bir-bir buçuk ay sonra bizleri tekrar güler yüzleriyle selamlamaya başlayacaklar. Yazılarımda ve kitaplarımda sık sık vurgulamaya çalıştığım gibi, “Doğa asla çöp üretmez. Eğer doğanın ürettiği bir bitkiye çöp diyorsak, biliniz ki bu onu henüz tanımıyor olmamızdan ve bilgimizin yetersizliğinden kaynaklanır.” Hakkında bilgi sahibi olmadığımız bir bitkiye “çer-çöp” demek, kişinin kendi cehalatini gösterir. Yolda yürürken dalından düşmüş bir yaprağa basmaktan her zaman sakınırım.
Çok yakında hoş kokulu papatyalar tekrar bize güler yüzlerini göstermeye başlayacaklar. Çiçekleri, beyaz yapraklarını dökmeden onları toplamak gerekir. Kendiniz için yaklaşık 200-250 gram toplayınız ve Sinüzite karşı  kır papatyasıgölgede kurutunuz.
Papatya, sinüzit şikâyeti olanlara mükemmel bir çözüm getirmektedir. Uygulaması çok kolaydır.
Sinüzite karşı kullanacağınız papatyayı, aktarlardan, eczanelerden veya marketlerden temin edebilirsiniz. Aktarlarda açık olarak satılan kır papatyası hem çok daha ucuz hem de daha çok etkilidir.
Kadınların regl dönemleri boyunca her gün tok karnına demleyip içecekleri bir bardak papatya çayı, bu dönemde hissedilen depresif ruh durumunda büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Papatya, adeta reglden dolayı sıkıntılı ve depresif dönem geçirenler için özel olarak yaratılmış bir bitkidir diyebilirim. Sık sık baş ağrısı çekmeye başladıysanız, kır papatyasının çayını içmenizi öneririm. Baş ağrılarının yavaş yavaş seyrekleştiğini ve giderek tamamen ortadan kalktığını anlatan çok sayıda insan tanıdım.

10 gün içinde toplanmalı
Mide ülseri şikâyeti olanlar, papatyayı rahatlıkla bitkisel çay olarak içebilirler. Özellikle çiçeklerinin içerdiği alfa-bisabolol maddesi ülsere karşı (antiulcer) etkilidir. Bu etkin madde aynı zamanda mide yanmasına karşı da etkisini göstermektedir. Bağırsak kramplarında ve spazmlarında ve de koliklerden yakınanlara mükemmel bir yardımcıdır. Yapraklarında ve saplarında bulunan azulene maddesi de mide ülserine karşı etkilidir. Özellikle kır papatyasının yapraklarında ve saplarında bulunan apigenin maddesi, kadınların regl dönemlerindeki depresif durumlarına karşı etkili olan birkaç etkin maddeden biridir. Karaciğeri koruyan herniarin maddesi kır papatyasının tipik etkin maddelerinden biridir. Ayrıca, karaciğerin arındırılmasındaki rolü sinapic asitten kaynaklanmaktadır. Kır papatyasının zaman zaman bitkisel çayının içilmesi, karaciğer metabolizmasının sağlıklı çalışmasında ve karaciğerin arındırılmasında (hepato-detoxification) etkin rol oynamaktadır.
Papatyaları mevsiminde siz de toplayabilirsiniz. Çiçekleri tam olarak açtıktan sonra en geç on gün içinde toplanmalıdır.
Bu güleryüzlü çiçekleri topladıktan sonra, tahta veya bir bezin üzerinde açık havada ve gölgede kurutmak gerekir. Kuruturken, naylon veya benzeri sentetik malzeme üzerine kesinlikle sermeyiniz. Kuruduktan sonra cam kavanozda ve ışık almayan kapalı dolapta koruma altına almak gerekir. Kurutacağınız papatyaları, belki tozludur diye kesinlikle yıkamayınız.


GÜNÜN KÜRÜ

Sinüzite karşı  kır papatyası


Kür 1: Sinüzite karşıTencerede yaklaşık yarım litre suyu kaynama noktasına getiriniz. İki tutam (yaklaşık 9-10 gram) kurutulmuş papatyayı kısık ateşte kaynamakta olan suyun içine atınız. Başınızı havlu ile örterek, yüzünüzü buharına tutarak burnunuzdan nefes alıp veriniz. Arada ağzınızdan da nefes alıp veriniz. Bu uygulamayı 5 dakika tatbik ediniz. 5 dakika tamamlandıktan sonra yarım saat ara verip tekrar 5 dakika aynı şekilde başınızı havlu ile örterek uygulayınız. Ertesi gün aynı şekilde 5 dakika uygulayıp yarım saat ara veriniz ve tekrar 5 dakika uygulayınız. Akıntının gelmeye başladığı gün, 3 gün ara veriniz. Bazı durumlarda ilk günün ilk beşinci dakikasında akıntı gelmeye başlar. Bazı durumlarda ise ikinci veya daha sonraki günlerde akıntı gelmeye başlar. Yeterli rahatlama sağlandıktan sonra ileri tarihlerde zaman zaman uygulama tekrar edilebilir.

Kür 2: Depresif geçen regl dönemlerine karşı
Regl dönemleri boyunca her gün tok karnına, demleyip içecekleri bir bardak papatya çayı, depresif durumlarına büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Eğer regl döneminden üç gün önce başlanırsa çok daha etkili olacaktır. Bu kürü uygularken dikkat edilmesi gereken nokta, papatya çayının tok karnına içilmesidir. Öğle veya akşam yemeğinden yarım saat sonra içmek en uygun zamanlamadır.

Dikkat: Buradaki bilgilerin herhangi bir hastalığı teşhis amacı kesinlikle yoktur. Bir rahatsızlığınız var ise, mutlaka bir hekime danışınız.

Sağlıklı diş etlerine mi sahip olmak istiyorsunuz?
Bir su bardağı suda beş dakika bir tutam (4-5 gram) kır papatyasını hafif ateşte demleyiniz ve süzünüz. Su ılıdıktan sonra diş fırçanızı daldırarak dişlerinizi fırçalayınız (diş macunu ile önceden fırçalamadan). Dişlerinizi fırçalarken ara ara fırçayla diş etlerinize fazla bastırmadan hafif hafif fırçalayınız. Demlediğiniz papatya çayı bir defalık kullanım içindir. Diş etlerinizin güçlendiğini hayretle gözlemleyebilirsiniz. Eğer diş etleriniz fırçalarken kolayca kanıyor ise papatya çayı ile fırçalayınız.

Prof.Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu

Prof.Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu
[email protected]

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası