halkla ilişkiler ve tanıtım 4 yıllık / Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Nedir? Mezunu Ne İş Yapar? | Kariyer.net

Halkla Ilişkiler Ve Tanıtım 4 Yıllık

halkla ilişkiler ve tanıtım 4 yıllık

Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Gülsüm Çalışır

Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü; Halkla İlişkiler, Kişilerarası İletişim, Araştırma Yöntemleri ile Reklamcılık ve Tanıtım olmak üzere dört anabilim dalından oluşmaktadır.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü İletişim Fakültesinin öğretim hayatına başlayan ilk bölümüdür. 2009 yılından itibaren öğrenci alan ve mezun veren bir bölümdür. Her yıl tercih edilme oranı artan bölümümüzde öğrenci doluluk oranı % 100’ün üzerine çıkmaktadır.

Halkla ilişkiler bölümü, her biri 14 hafta olan 8 yarıyıldan oluşan 4 yıllık bir bölümdür. Bölümümüz TS-1 puan türünden öğrenci almaktadır.

4 yıllık eğitim öğretim döneminde 6’ıncı yarıyıl sonunda öğrencilerimiz kamu ve özel sektörde hizmet veren kurum ve kuruluşlarının ilgili birimlerinde staj yaparak, adı geçen döneme kadar aldıkları eğitim öğretimi uygulamalı olarak gerçekleştirme fırsatı yakalamaktadır.

Bölümümüzde Erasmus öğretim hareketliliği, Farabi ve Mevlana değişim programları uygulanmaktadır.

Erasmus öğrenim hareketliliği, yükseköğretim kurumu öğrencilerinin bir akademik yıl içerisinde eğitimlerinin bir veya iki dönemini Avrupa Birliği üyesi bir ülkedeki anlaşmalı bir yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir. Programın amacı, Avrupa'da yükseköğretimin kalitesini artırmak ve Avrupa boyutunu güçlendirmektir. Erasmus programı, üniversiteler arasında ülkelerarası işbirliğini teşvik ederek; öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa’da karşılıklı değişimini sağlayarak; programa katılan ülkelerdeki çalışmaların ve alınan derecelerin akademik olarak tanınması ve şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunarak bu amacı gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Bu kapsamda öğrencilerimiz hem farklı ülkelerdeki üniversitelerde verilen eğitim olanaklarından faydalanmakta hem de farklı kültürleri gözlemleyerek kişisel bilgi, deneyim ve kültürlerini geliştirme fırsatı bulmaktadır.

Yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimini sağlamak üzere oluşturulan Farabi Değişim Programının temel amacı, yükseköğretimde etkileşimi ve öğrenci/öğretim üyesi hareketliliğini artırmaktır. Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde uygulanabilen program, öğrenci ve öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süreyle farklı bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretimlerini sürdürmelerine olanak sağlamaktadır. Farabi Değişim Programı kapsamında programa dahil olan öğrencilere karşılıksız burs, öğretim üyelerine de ek ders ödemesi yapılmaktadır. Farabi Değişim Programı’na katılım sağlayan öğretim üyeleri ve öğrenciler farklı bir akademik çevrede bulunarak eğitsel faaliyetlerini geliştirme, sosyal çevrelerini genişletme ve kariyer planlarını ilerletme imkanına sahip olmaktadırlar. Konuya ilişkin daha fazla bilgi gerek Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde yer alan Farabi Değişim Programı internet sayfasından farabi.gumushane.edu.tr gerekse YÖK Farabi Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan farabi.yok.gov.tr internet sayfasından edinilebilir.

Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir programdır. Mevlana Değişim Programı, programa katılan ülkeleri yükseköğretim alanında bir cazibe merkezi haline getirmek; yükseköğretim kurumlarımızın akademik kapasitelerini artırmak; kültürler arası etkileşimin artmasıyla, farklılıklara saygı ve anlayış kültürünün zenginleşmesini sağlamak gibi amaçları kapsar. Mevlana Değişim Programı küresel yükseköğretim vizyonunun önemli bir aracı olarak işlevsellik gösterir. Öğrenciler; Mevlana Değişim Programından en az bir, en fazla iki yarıyıl; öğretim elemanları ise bir eğitim-öğretim yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere en az bir hafta en fazla üç ay faydalanabilir. Mevlana Değişim Programıyla hem öğrencilerin hem de öğretim elemanlarının farklı coğrafyalarda ve kültürlerde bulunma imkânına sahip olması daha geniş ve derin bir perspektif kazanılması açısından önem arz etmektedir. Mevlana Değişim Programıyla ilgili daha geniş bilgiye https://mevlana.yok.gov.tr/  ve http://mevlana.gumushane.edu.tr/tr/ linklerinden ulaşılabilir.

Bölümümüzde ayrıca öğrencilerimiz eğitimlerine devam ederken gerekli şartları sağlamaları durumunda bölümümüzün anlaşmalı olduğu farklı fakültelerde çift ana dal yapma fırsatını da bulmaktadır. Böylelikle öğrencilerimiz, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümümün yanı sıra aynı anda başka bir bölümden de mezun olarak çift diploma almaya hak kazanabilirler.

Bunların dışında bölümde aktif öğrenimine devam eden öğrencilerimiz, fakültemiz bünyesinde bulunan Medya Merkezi’nin çeşitli birimlerinde gönüllü olarak çalışarak, eğitimini aldıkları dersleri uygulamalı olarak hayata geçirme şansına da sahip olmaktadır. Adı geçen birimde görev alan öğrencilerimiz çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak, çok sayıda ödül de almaktadır. Örneğin Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünde eğitim alan öğrencilerimizden Rukiye Batak, Zekeriya Eltimur, Kaan Kara, İsmet Şimşek doğrudan Halkla İlişkiler alanı ile ilgili olan ve alanında oldukça prestijli bir yarışma olan 18. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödüllerinde “Genç İletişimciler Kategorisi”nde ödüle layık görülerek, bölümümüzü ve fakültemizi gururlandırdılar. Diğer ödül bilgilerine ise ilgili birimin http://medyamerkezi.gumushane.edu.tr/tr/ uzantılı adresinden ulaşılabilir.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun olan öğrencilerimiz reklam ve halkla ilişkiler ajanslarında, siyasal ve kurumsal danışmanlık şirketlerinde, medya planlama ve satın alma şirketlerinde, sivil toplum örgütlerinde, ajanslarda ve sektördeki tüm şirketlerde; kısacası kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarında halkla ilişkiler uzmanı, kurumsal iletişim uzmanı, medya ilişkileri uzmanı ve marka yönetici sıfatıyla iş bulma şansına sahip olmaktadır.

Bölüm Sekreteri: Muhammed Refik AYYILDIZ

 

Öz Değerlendirme Raporu

Akran Değerlendirme Raporu

 

 

 

 

  • Halkla İlişkiler Anabilim Dalı
  • Kişilerarası İletişim Anabilim Dalı
  • Reklamcılık ve Tanıtım Anabilim Dalı
  • Araştırma Yöntemleri Anabilim Dalı

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ

Misyon

Halkla ilişkiler disiplininin gerektirdiği teorik bilgiyle donanmış, meslek etik ilkelerine uygun hareket eden, kişisel ve kişilerarası iletişimde etkin, çalışma hayatının gerektirdiği bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip eden ve uygulayan yenilikçi,  yaratıcı ve fark yaratan özelliklere sahip iletişim uzmanları yetiştirmektir.

Vizyon

Ulusal ve uluslararası ortamda halkla ilişkiler alanında öncül kabul edilen; küresel dünyanın gerektirdiği üretken, yenilikçi, öncü ve etik değerleri önemseyen; bilim, toplum ve iş alanına fayda sağlayan bir bölüm olmaktır.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Kalite Kurulu Üyeleri

Doç. Dr. Gülsüm ÇALIŞIR

Dr. Öğr. Üyesi Ersin DİKER

Dr. Öğr. Üyesi Kaan GEZ

Bölüm Kalite Kurulunun Görevleri ve İşleyişi

Her yarıyıl başlaması ile birlikte, bölüm kalite kurulu toplanır:

Eğitim ve öğretimdeki mevcut durumun saptanır ve bir önceki yıl bölüm kalite kurulu tarafından uygulamaya geçirilmiş faaliyetler incelenir.
Saptanan bulgular üzerinden kalitenin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için öneriler bölüm kuruluna yazılı olarak sunulur.
Bu öneriler bölüm kurul gündemine alınır ve tartışılır. 
Eğitim-öğretim kalitesini iyileştirecek ve geliştirecek olan öneriler bölüm tarafından uygulamaya geçirilir.

Bölümün Dış Paydaş Seçme Kriteri

Türkiye’de Halkla İlişkiler alanının kuruluş aşamasına katkı sağlayan öncü isimlerin paradigmaları dikkate alınarak, teorik eğitim müfredatı oluşturulmaktadır.

Sektörde öncü kabul edilen ajans, şirket, medya ve kamu kuruluşlarının halkla ilişkiler faaliyetleri göz önünde bulundurularak, eğitim müfredatının uygulama kısmı oluşturulmaktadır.

Bölüm performans değerlendirme ölçütleri: 

1) Eğitim:Mezunlarının istihdam oranı.

2) Bilimsel Yayın:Personelin nitelikli uluslararası yayın yapma sayısı, yayınların atıf sayıları.

Not:  Bilimsel yayın ve atıflar ile ilgili bilgiler birim faaliyet raporlarında yer almaktadır. 

Bölüm Performans Hedefleri

EXCELL olarak ekli dosyada sunulmuştur.

AKADEMİK

Bölüm akademik personel planlaması

Planlama, ‘Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine Ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik’ çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

Öğretim Üyesi Atanması Kriterleri

Pdf olarak eklenecektir. Dosya içerisinde yer almaktadır.

Akademik personelin mesleki gelişim imkanları

Akademik personelin gelişimi için yurt içi ve yurt dışı programlara (post doktora vb.) katılımı desteklenmektedir.

Halkla İlişkiler alanında özgün çalışmalar ortaya konulması amacıyla personelin yurt içi ve yurt dışı konferans, sempozyum, kongre, seminer vb. katılımı teşvik edilmektedir. 

EĞİTİM ÖĞRETİM

Bölüm Öğrenci Kabul Koşulları

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan ÖSYS sınavından bölüm için gerekli olan puanı almak. 

Yabancı uyruklu öğrencilerin kabul koşulları her akademik yılın başlangıcında üniversitenin web sayfasında ilan edilmektedir.

Yukarıda belirtilen şartlara uygun olan öğrenciler bölüme kabul edilmektedir.

Öğrenci mezuniyet koşulları

Halkla İlişkiler alanında lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin sağlaması gereken şartlar; 

a) Müfredattaki bütün dersleri en az DC derecesiyle geçmiş olmak, 

b) 4.0 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı ortalamayı elde etmiş olmak, 

c) Eğitim-öğretim programının özelliklerine göre öğrencilerin edindiği bilgileri uygulama alanına aktarmasını sağlamak için ilgili yönetim kurulunun uygunluğunu kabul ettiği resmi veya özel sektör kuruluşlarında staj yapmak.

Bölüm Öğrenci Sayıları: 

Toplam: 725 Kadın: 358 Erkek: 367

 

Mezunların istihdam olanakları

Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunları;

-Kamu kuruluşları ve özel sektörün iletişim ile ilgili departmanlarında görev alma imkanına sahiptir.

- Turizm, eğitim, sağlık, medya gibi hemen hemen her sektörün içerisinde iletişim ihtiyacına cevap verecek pozisyonda çalışma şansı bulmaktadır. 

- İletişim uzmanı, reklam ve halkla ilişkiler sorumlusu, kurumsal iletişim sorumlusu, marka yöneticisi, pazarlama iletişimi koordinatörü gibi unvanları ile çalışabilmektedir.

- Aynı zamanda reklam ve halkla ilişkiler ajanslarında dijital pazarlama, medya ilişkileri yönetimi, etkinlik yönetimi gibi alanlarda sektöre dışarıdan pazarlama ve tanıtım destek veren birimlerde çalışabilmektedir. 

- Özel sektör dışında kamu kuruluşlarında ve STK’larda da yer alan iletişim birimlerinde çalışma şansı bulabilmektedir.

- 2018 Temmuz ayında alınan karara göre artık bölümümüz mezunları kaymakam da olabilmektedirler.

Bölümde Eğitim Öğretim Süreci

Bölüm Eğitim öğretim müfredatı, her yarıyıl sonunda gözden geçirilmekte ve müfredatta değişiklik önerileri bölüm kurullarında tartışılarak ihtiyaç duyulan değişiklikler yapılmaktadır. 

Eğitim-öğretim 4 farklı ortamda gerçekleşmektedir. Bunlar:

Sınıf ortamında, alanla ilgili derslerde teorik bilgiler verilmektedir.
Laboratuvar ortamında bilgisayar uygulamaları dersler (Web Yayıncılığı, Grafik Tasarım, İletişim Birimlerinde Uygulamalı İstatistik Teknikleri vb.) verilmektedir.
Medya merkezinde yer alan halkla ilişkiler birimleri ( Ajans, İletişim ve Organizasyon, Sosyal Sorumluluk ve Proje Yönetimi) sayesinde uygulama ortamında teorik alınan dersler gerçekleştirilmektedir.
Teorik ve uygulamalı dersler staj aracılığıyla sektör hayatında deneyimlenmektedir.

 

Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü güncel müfredatı pdf olarak ekli dosyada yer almaktadır.

Program Öğrenme Çıktıları: 

Bu programın başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:

1 Halkla İlişkiler Ve Tanıtım Konusunda Genel Teorik Bilgiye Sahip Olmak

2 İletişim Donanımı Elde Etmek

3 Hedef Kitle Psikolojisini Analiz Edebilme Yetkinliğine Sahip Olmak

5 İçerisinde Yaşadığı Toplumu Tanımak

6 Bilgi İletişim Teknolojilerini Etkin Kullanmak.

7 İkna Edici İletişim Becerilerine Sahip Olmak

9 Halkla İlişkiler Uygulamalarını Bilmek

10 Halkla İlişkiler Sektörünün İşleyişi Hakkında Bilgi Sahibi Olmak

Öğrencilere Sunulan Danışmanlık Hizmetleri

Danışmanlık hizmetleri 3 ana başlık altında verilmektedir. Bunlar

a) Ders seçimi

b) Değişim programlarına katılım (Erasmus, Farabi, Mevlana vb.)

c) Staj

Değişim Programlarına Katılım İmkanları

Değişim programlarına katılmak isteyen öğrenciler Erasmus, Mevlana ve Farabi programlarına Dış İlişkiler Ofisi Üzerinden başvurabilmektedirler.

Bölüm Akademisyenleri Tarafından Yürütülen Birim Danışmanlık Faaliyetleri

Erasmus Koordinatörü: Arş. Gör. Fatih AKSOY

Farabi Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif GÜNAY

Mevlana Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Bayram ÇAĞLAR

Staj Komisyon Bşk.: Doç. Dr. Gülsüm Çalışır

İletişim ve Organizasyon Birimi: Dr. Öğr. Üyesi Kaaz Gez

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Ajansı: Arş. Gör. Tuğçe Aydoğan Kılıç

Sosyal Sorumluluk ve Proje Birimi: Arş. Gör. Fatih Aksoy

1. Yarıyıl

Ders KoduDers AdıT+UAKTSÖğretim Elemanı
AITB191 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I2+02
HIT 105 Siyaset Bilimi2+03
HIT 107 Genel Ekonomi2+03
HIT 109 Sosyoloji2+04
HIT 111 Psikoloji2+04
HİT 101 İletişim Bilimine Giriş3+05
HİT 103 Halkla İlişkilerde Temel Kavramlar3+05
TDB 101 Türk Dili -12+02
YDB 115 İngilizce -13+02
BEB 101 Beden Eğitimi -12+02

2. Yarıyıl

Ders KoduDers AdıT+UAKTSÖğretim Elemanı
AITB 192 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi -22+02
HIT 102 İşletme ve Yönetim2+03
HIT 104 Halkla İlişkiler3+05
HIT 108 Temel Habercilik3+05
HIT 112 Örgütsel İletişim2+04
HIT 114 Sosyal Psikoloji3+04
HIT 116 Pazarlama2+03
TDB 102 Türk Dili -22+02
YDB 116 İngilizce -22+02
BEB 102 Beden Eğitimi -22+02
KRYSEC 102 Kariyer Planlama1+02

3. Yarıyıl

Ders KoduDers AdıT+UAKTSÖğretim Elemanı
DOY 201 Dijital Okur-Yazarlık2+03
HIT 205 Araştırma Yöntemleri2+03
HIT 215 Grafik Tasarım -11+24
HIT 217 Yeni Medya3+04
HIT 219 Web Yayıncılığı -12+04
HIT 221 Video Çekim Uygulamaları1+24
HIT 223 Temel Fotoğrafçılık1+24
HITSEC 201 İngilizce Çeviri I2+04
HITSEC 205 Kültürlerarası İletişim2+04
HITSEC 207 Görsel İletişim2+04

4. Yarıyıl

Ders KoduDers AdıT+UAKTSÖğretim Elemanı
HIT 202 Reklamcılığa Giriş3+05
HIT 212 Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri2+04
HIT 214 Halkla ilişkilerde Video Yapımı1+25
HIT 216 Grafik Tasarım -21+25
HIT 218 Fotoğrafçılık Uygulamaları1+25
HIT 220 Web Yayıncılığı -22+02
HITSEC 202 İngilizce Çeviri -22+04
HITSEC 206 Kültürel Antropoloji2+04
HITSEC 210 Fonetik ve Diksiyon1+24

5. Yarıyıl

Ders KoduDers AdıT+UAKTSÖğretim Elemanı
HIT 301 İletişim Kuramları -13+02
HIT 311 Reklam Stratejileri3+04
HIT 313 Kamuoyu Araştırmaları2+02
HIT 315 Haber Toplama ve Yazma Teknikleri1+24
HIT 317 Bütünleşik Pazarlama İletişimi2+02
HIT 319 Halkla İlişkiler Stratejileri1+24
HITSEC 301 Uluslararası İlişkiler2+04
HITSEC 303 Halkla İlişkilerde Sunum Teknikleri2+04
HITSEC 305 Sponsorluk2+04
HITSEC 307 Mesleki İngilizce -12+04
HITSEC 311 Sosyal Medya2+04
HITSEC 313 İmaj Yönetimi1+24

6. Yarıyıl

Ders KoduDers AdıT+UAKTSÖğretim Elemanı
HIT 302 İletişim Kuramları -23+02
HIT 308 Tüketici Davranışları3+02
HIT 310 Halkla İlişkiler Yazarlığı3+02
HIT 316 Kişilerarası İletişim2+02
HIT 318 İletişim Bilimlerinde Uygul. İstat. Tekn.1+22
HIT 320 Siyasal İletişim3+03
STJ 302 Staj0+05
HITSEC 302 Reklam Yazarlığı1+24
HITSEC 304 Dergi Yayıncılığı1+24
HITSEC 306 Lobicilik Yönetimi2+04
HITSEC 308 Mesleki İngilizce -22+04
HITSEC 310 Televizyon Haberciliği1+24
HITSEC 312 Sanat ve Estetik2+04
ORTSEC 301 Gönüllülük Çalışmaları1+24

7. Yarıyıl

Ders KoduDers AdıT+UAKTSÖğretim Elemanı
HIT 405 Kamu Kurumlarında Halkla İlişkiler2+03
HIT 409 Medya Planlama3+03
HIT 411 Medya Okuryazarlığı2+02
HIT 413 Halkla İlişkiler Kampanyaları1+23
HIT 415 İletişim Hukuku2+03
HITSEC 403 Müşteri İlişkileri Yönetimi3+04
HITSEC 405 İnsan Kaynakları Yönetimi3+04
HITSEC 407 Siyasal Kampanyalar3+04
HITSEC 409 İngilizce Haber Yazımı -13+04
HITSEC 413 Marka Yönetimi2+04
HITSEC 415 Medya ve Kamuoyu2+04
HITSEC 417 İletişim ve İkna2+04
HITSEC 419 Girişimcilik ve KOBİ'ler4+04

8. Yarıyıl

Ders KoduDers AdıT+UAKTSÖğretim Elemanı
HIT 402 Risk ve Kriz İletişimi3+05
HIT 406 Özel ve Gönüllü Kuruluşlarda Halk. İlişk.2+04
HIT 412 Reklamcılık Uygulamaları1+25
HITSEC 402 Motivasyon Teorileri3+04
HITSEC 404 İnsan Hakları3+04
HITSEC 408 İngilizce Haber Yazımı -23+04
HITSEC 412 Televizyon Reklamcılığı1+24
HITSEC 414 Sosyal Sorumluluk Kampanya Uygulamaları1+24
HITSEC 416 Halkla İlişkilerde Protokol Kuralları2+04
HITSEC 418 Uluslararası Halkla İlişkiler3+04

Halkla İlişkiler ve Tanıtım 2022 Taban Puanları (Son 4 Yıl) Başarı Sıralamaları

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ
(İstanbul) (Vakıf)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(Burslu)SÖZ5+0
5+0
3+0
4+05
5
3
459.509
49.800
26.219
64.700323,38514
358,83517
385,54611
346,80530HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
(İstanbul) (Vakıf)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(Burslu)SÖZ10+0
9+0
6+0
6+010
9
6
660.722
59.100
66.460
70.100322,74176
353,01011
357,54167
344,15887BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
(İstanbul) (Vakıf)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(Burslu)SÖZ6+0


—6


—61.612


—322,24297
—-

—EGE ÜNİVERSİTESİ
(İzmir) (Devlet)Halkla İlişkiler ve TanıtımSÖZ80+2
80+2
80+2
80+282
82
82
8264.554
60.900
65.231
75.000320,62863
351,98880
358,19171
341,88881İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
(Vakıf)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(Burslu)SÖZ11+0
10+0
6+0
6+011
10
6
675.732
71.600
62.746
70.100315,14301
346,13016
359,50108
344,20749ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ
(İstanbul) (Vakıf)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(Burslu)SÖZ8+0
12+0
8+0
8+08
12
8
885.083
83.600
60.882
64.200310,96386
340,38227
360,49899
347,03474AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
(Antalya) (Devlet)Halkla İlişkiler ve TanıtımSÖZ80+2
80+2
70+2
60+282
82
72
62119.240
99.500
104.908
114.000298,22801
333,74150
341,14464
326,87196İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
(Vakıd)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(Burslu)SÖZ8+0
13+0
8+0
7+08
13
8
7125.621
103.000
84.709
97.100296,18495
332,11882
349,12289
332,93240ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ
(Devlet)Halkla İlişkiler ve TanıtımSÖZ80+2
80+2
80+2
75+282
82
82
77126.270
116.000
107.855
128.000295,96764
327,42912
340,08707
322,47556KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
(Devlet)Halkla İlişkiler ve TanıtımSÖZ80+2
80+2
80+2
80+282
82
82
82170.408
131.000
141.270
154.000283,52460
322,34400
329,34068
314,98817PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
(Denizli) (Devleyt) Halkla İlişkiler ve TanıtımSÖZ70+2
70+2
70+2
60+272
72
72
62242.211
189.000
201.423
198.000267,87060
306,01153
313,92470
304,57473BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ
(Devlet)Halkla İlişkiler ve TanıtımSÖZ60+2
60+2
60+2
60+262
62
62
62266.741
237.000
245.459
254.000263,31422
295,20174
304,55261
293,33853MANİSA CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ
(Devlet)Halkla İlişkiler ve TanıtımSÖZ50+2
50+2

—52
52

—275.808
303.000

—261,70284
282,03235

—SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
(Konya) (Devlet)Halkla İlişkiler ve TanıtımSÖZ80+2
80+2
80+2
75+282
82
82
77288.195
250.000
229.641
217.000259,55571
292,33521
307,77150
300,43986ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ
(Samsun) (Devlet)Halkla İlişkiler ve TanıtımSÖZ70+2
70+2
70+2
60+272
72
72
62340.241
256.000
242.649
240.000251,34650
291,06228
305,11861
295,90685SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
(Isparta) (Devlet)Halkla İlişkiler ve TanıtımSÖZ100+3
80+2
70+2
70+2103
82
72
72347.139
286.000
284.454
274.000250,32038
285,27734
297,07884
289,75349BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ
(İstanbul) (Vakıf)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(İngilizce) (%50 İndirimli)SÖZ21+0
21+0
35+0
35+021
21
35
35347.378
488.000
618.035
643.000250,28599
252,19119
248,80130
243,86150İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
(Devlet)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(Uzaktan Öğretim)SÖZ150+4
150+4
150+4
150+4154
154
154
154356.303
387.000
408.004
406.000248,96893
267,54348
276,79044
270,05858ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
(Kayseri) (Devlet)Halkla İlişkiler ve TanıtımSÖZ85+3
85+3
85+3
80+288
88
88
82362.049
304.000
296.536
295.000248,14703
281,94689
294,89944
286,19575ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ
(Devlet)Halkla İlişkiler ve TanıtımSÖZ50+2
50+2
50+2
—52
52
52
—406.908
384.000
437.831
—241,96826
267,97254
272,42244
—GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
(Devlet)Halkla İlişkiler ve TanıtımSÖZ70+2
70+2
70+2
60+272
72
72
62408.507
315.000
336.087
340.000241,75373
279,92766
288,05492
279,25061ANKARA ÜNİVERSİTESİ
(Devlet)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(Uzaktan Öğretim)SÖZ100+3
100+3

—103
103

—429.618
619.000

—239,01748
234,28176

—DİCLE ÜNİVERSİTESİ
(Diyarbakır) (Devlet)Halkla İlişkiler ve TanıtımSÖZ70+2
70+2
70+2
60+272
72
72
62462.817
460.000
403.735
477.000234,81119
256,20755
277,43242
261,31802BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ
(Devlet)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(İÖ)SÖZ60+2
50+2
50+2
—62
52
52
—464.895
406.000
423.762
—234,54669
264,48728
274,45257
—KARABÜK ÜNİVERSİTESİ
(Devlet)Halkla İlişkiler ve TanıtımSÖZ80+2
60+2
60+2
60+282
62
62
62473.635
361.000
352.867
359.000233,40561
271,89701
285,33072
276,49704ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
(Erzurum) (Devlet)Halkla İlişkiler ve TanıtımSÖZ90+3
90+3
90+3
70+293
93
93
72484.123
427.000
413.859
410.000232,01157
261,29323
275,90026
269,57704İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ
(Malatya) (Devlet)Halkla İlişkiler ve TanıtımSÖZ60+2
60+2
60+2
60+262
62
62
62492.529
385.000
374.266
408.000230,86879
267,88591
281,91606
269,75555BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ
(Devlet)Halkla İlişkiler ve TanıtımSÖZ60+2
60+2
60+2
—62
62
62
—496.465
438.000
477.868
—230,30112
259,57592
266,78397
—SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
(Konya) (Devlet)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(İÖ)SÖZ70+2
70+2
80+2
75+272
72
82
77497.146
436.000
407.530
414.000230,19891
259,88399
276,86645
268,96198MALTEPE ÜNİVERSİTESİ
(İstanbul) (Vakıf)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(%50 İndirimli)SÖZ28+0
28+0
18+0
30+028
28
18
21501.350
775.000
848.094
Dolmadı229,58412
214,84915
216,26155
DolmadıONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ
(Samsun) (Devlet)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(İÖ)SÖZ60+2
60+2
70+2
60+262
62
72
62524.855
411.000
376.347
394.000225,63585
263,67955
281,57713
271,60723SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
(Devlet)Halkla İlişkiler ve TanıtımSÖZ70+2
70+2
70+2
60+272
72
72
62527.873
431.000
431.443
455.000225,05957
260,68824
273,34441
263,89818HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
(Devlet)Halkla İlişkiler ve TanıtımSÖZ50+2


—52


—537.645


—222,86707
—-

—YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
(İstanbul) (Vakıf)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(İngilizce) (%50 İndirimli)SÖZ50+0
49+0
50+0
50+050
49
50
46554.015
733.000
779.340
Dolmadı215,97547
220,27439
229,69167
DolmadıGİRESUN ÜNİVERSİTESİ
(Devlet)Halkla İlişkiler ve TanıtımSÖZ70+2
70+2
70+2
60+272
72
72
62558.839
477.000
466.655
515.000209,63210
253,69211
268,35334
257,01482SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
(Isparta) (Devlet)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(İÖ)SÖZ100+3
80+2
70+2
70+2103
82
72
72559.410
435.000
417.876
425.000208,71396
260,03147
275,30429
267,58884ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
(Erzurum) (Devlet)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(İÖ)SÖZ80+2
80+2
90+3
70+227
82
93
7280+2
80+2
90+3
70+2Dolmadı
236,17996
255,03736
248,73250ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
(Erzurum) (Devlet)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(Açıköğretim)SÖZ1700+43
1500+38
1200+30
1000+25507
1.538
1230
1025Dolmadı
811.000
724.284
690.000Dolmadı
205,88329
236,31364
239,38514BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ
(İstanbul) (Vakıf)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(İngilizce) (Ücretli)SÖZ21+0
21+0
20+0
20+017
21
20
20Dolmadı
767.000
729.598
771.000Dolmadı
215,99933
235,68026
231,69468BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
(Ankara) (Vakıf)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(Ücretli)SÖZ6+0


—0


—Dolmadı


—Dolmadı
—-

—BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
(Ankara) (Vakıf)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(%50 İndirimli)SÖZ28+0


—24


—Dolmadı


—Dolmadı
—-

—ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
(Kayseri) (Devlet)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(İÖ)SÖZ85+3
85+3
85+3
80+265
88
88
82Dolmadı
488.000
465.515
530.000Dolmadı
252,22579
268,51594
255,39240ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
(Kayseri) (Devlet)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(Uzaktan Öğretim)SÖZ50+2
50+2

—41
39

—Dolmadı


—Dolmadı


—FIRAT ÜNİVERSİTESİ
(Elazığ) (Devlet)Halkla İlişkiler ve TanıtımSÖZ60+2
60+2
70+2
70+252
62
72
72Dolmadı
504.000
493.716
513.000Dolmadı
249,95330
264,62616
257,22372FIRAT ÜNİVERSİTESİ
(Elazığ) (Devlet)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(İÖ)SÖZ60+2
60+2
70+2
70+21
62
72
72Dolmadı
747.000
624.019
792.000Dolmadı
218,61030
248,08639
229,69981GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ
(KKTC)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(Burslu)SÖZ20+0
20+0
10+0
8+05
7
10
8Dolmadı

650.439
649.000Dolmadı

244,90485
243,34064GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ
(Devlet)Halkla İlişkiler ve TanıtımSÖZ80+2
80+2
85+3
85+334
82
88
88Dolmadı
571.000
555.041
615.000Dolmadı
240,66854
256,59413
246,63800GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ
(Devlet)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(İÖ-Ücretli)SÖZ70+2
60+2
85+3
85+32
62
88
88Dolmadı
687.000
649.704
839.000Dolmadı
225,74888
244,98877
224,60488HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
(İstanbul) (Vakıf)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(%50 İndirimli)SÖZ57+0
51+0
30+0
30+028
51
30
30Dolmadı
742.000
841.905
817.000Dolmadı
219,18388
218,76468
227,13029İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ
(Malatya) (Devlet)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(Uzaktan Öğretim)SÖZ100+3
100+3
100+3
100+318
93
103
103Dolmadı

812.976
776.000Dolmadı

225,01490
231,26701İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
(Vakıf)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(%50 İndirimli)SÖZ64+0
55+0
54+0
54+029
55
52
54Dolmadı
743.000
Dolmadı
850.000Dolmadı
219,05225
Dolmadı
223,15800İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ
(Vakıf)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(İngilizce) (%50 İndirimli)SÖZ65+0
62+0
45+0
45+054
62
45
45Dolmadı
690.000
621.721
589.000Dolmadı
225,35273
248,35624
249,25690İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
(Vakıf)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(%50 İndirimli)SÖZ45+0
72+0
5+0
16+020
32
5
7Dolmadı

812.720
DolmadıDolmadı

225,05485
DolmadıKADİR HAS ÜNİVERSİTESİ
(İstanbul) (Vakıf)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(İngilizce) (%50 İndirimli)SÖZ18+0
26+0
7+0
7+08
13
7
7Dolmadı

595.943
638.000Dolmadı

251,48849
244,36097MALTEPE ÜNİVERSİTESİ
(İstanbul) (Vakıf)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(İngilizce) (%50 İndirimli)SÖZ22+0
28+0
5+0
8+016
16
5
4Dolmadı

613.679
DolmadıDolmadı

249,32924
DolmadıMUNZUR ÜNİVERSİTESİ
(Tunceli) (Devlet)Halkla İlişkiler ve TanıtımSÖZ50+2
50+2

—12
47

—Dolmadı


—Dolmadı


—SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
(Devlet)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(İÖ-Ücretli)SÖZ70+2
70+2
70+2
60+213
72
72
62Dolmadı
626.000
566.496
658.000Dolmadı
233,44923
255,13999
242,44404ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ
(İstanbul) (Vakıf)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(%50 İndirimli)SÖZ42+0
68+0
28+0
28+015
30
19
24Dolmadı

Dolmadı
DolmadıDolmadı

Dolmadı
DolmadıYAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
(KKTC-Lefkoşa)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(Burslu)SÖZ15+0
10+0
10+0
7+01
10
10
7Dolmadı
743.000
762.678
618.000Dolmadı
743.000
762.678
618.000YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
(KKTC-Lefkoşa) Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(%50 İndirimli)SÖZ5+0
10+0

——
1

——
1

—Dolmadı


—YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
(İstanbul) (Vakıf)Halkla İlişkiler ve Tanıtım
(İngilizce) (Ücretli)SÖZ4+0
5+0

——
3

—Dolmadı


—Dolmadı


Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Halkla İlişkiler, örgütlerin, şirketlerin veya bireylerin toplumla kurduğu iletişimin yönetimini konu alan bir disiplin.

BİLGİ Halkla İlişkiler ve Tanıtım, iletişim stratejilerinden danışmanlık hizmetlerine, dijital iletişim projelerinden kampanya ve etkinlik yönetimine kadar bu alanda kapsamlı bir eğitim alabileceksin.

Ekonomi, hukuk, işletme, sosyoloji ve antropoloji gibi farklı bilim dallarıyla da desteklenen program, teorik bilgileri deneyimle buluşturuyor.  Öğrenciler birer halkla ilişkiler profesyoneli olarak PUBLICA isimli öğrenci ajansında, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının projelerinde çalışarak deneyim kazanma imkanına sahip.

Program santralistanbul Kampüsü’nde ve öğrenim dili İngilizce.

KONTENJAN VE PUAN BİLGİSİ

BURSPUAN TÜRÜKONTENJANTABAN PUANBAŞARI SIRASI
Halkla İlişkiler ve TanıtımBursluSÖZ11433,58545400
Halkla İlişkiler ve Tanıtım%50 İndirimliSÖZ70265,6675650190

BİLGİ Halkla İlişkiler ve Tanıtım'dayken...

Prof. Dr. Burak Özçetin
Prof. Dr. Burak Özçetin

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, iletişimin, sosyal hayatın her alanına nüfuz ettiği, ancak henüz "insanlığın bir başarısı" olarak adlandırılamayacağı bir dünyada bireylerin "anlamın kontrolünü ele almalarını" sağlayacak ve onun tarafından kontrol edilmelerini önleyecek bir eğitim vermek için çaba harcıyor. İletişim Fakültesi, düşüncenin yalnızca sözcüklerle değil, görüntüler ve seslerle de ifade edilebileceği anlayışının yanı sıra eleştirel düşünce alışkanlığını geliştirmeye büyük önem veriyor.

Dr. Öğr. Üyesi Barika Göncü
Dr. Öğr. Üyesi Barika Göncü

Eğitim anlayışımız öğrencilerimizin yaşama, teorik bilgilerle pratik uygulamaların içselleştirildiği, katılımcı ve sorgulayıcı bir anlayış içerisinde hazırlanmalarını sağlar. Öğrencilere üniversitenin sınırları ötesinde iş dünyası ile buluşma, uluslararası ortamlara erişme, yarışma, bienal, sergi ve festivaller aracılığıyla başarılarını gösterme, sahada çalışma, dijital ve analog projeler üretme, portfolyo geliştirme ve benzeri bir dizi platformda gözlem, üretim ve uygulama yapma olanakları sunulur.

İletişim Fakültesi
Halkla İlişkiler ve Tanıtım / Akademik Kadro

  • Kaan Varnalı (Prof. Dr.)
  • Yonca Aslanbay (Prof. Dr.)
  • Başak Uçanok Tan (Doç. Dr.)
  • Emine Eser Gegez (Doç. Dr.)
  • Gaye Özçelik (Doç. Dr.)
  • Alev Yücel (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Aylin Dağsalgüler (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Ayşe Bengi Özçelik (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Barika Göncü (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Barış Ursavaş (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Dilek Gürsoy (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Eser Levi (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Melike Özmen (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Vehbi Görgülü (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Volkan Çetin (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Egemen Bayraktar
  • Emre Meriç
  • Hilal Aytimur
  • Onur Serdan Çarboğa
  • Seda Tavukçu
  • Öykü Gül (Dr.)
  • Şevval Dolanbay
  • Bengisu Bayrak Shahmiri (Prof. Dr.)
  • Burak Buyan (Prof. Dr.)
  • Çeyiz Makal Fairclough (Doç. Dr.)
  • Murat Levent Demircan (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Nezahat Hanzade Uralman (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Bilge Erkök
  • Bilge Evrim Aydoğan
  • Burak Durmaz
  • Canan Arslan
  • Christopher Çolak
  • Deniz Tarcan (Faculty Member, PhD)
  • Ekmel Ertan
  • Emel Göral
  • Eray Makal (MFA)
  • Fatoş Karahasan (Dr.)
  • Mehmet Erdem Aksakal
  • Merve Denizci
  • Nuri Gülver
  • Raif Onur Topuzdağ
  • Suat Batuhan Esirger
  • Umut Kısa
  • Yasemin Baran
  • Yılmaz Aysan (MA)
  • Zehra Güngör Sanyer (Faculty Member, PhD)
  • Zehra Rüya Yüksel
  • İpek Kuran Yıldırım

BİLGİ'DEN HİKAYELER

MEZUN OLUNCA

Halkla İlişkiler ve Tanıtım MEZUNU NE İŞ YAPAR?

Halkla İlişkiler mezunu olduğunda halkla ilişkiler ajanslarında, şirketlerin kurumsal iletişim, insan kaynakları ve pazarlama departmanlarında; kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının halkla ilişkiler bölümlerinde çalışabilirsin. Ayrıca etkinlik yönetimi şirketleri, doğrudan pazarlama ajansları ve dijital iletişim ajansları mezun olduğunda iş sahibi olabileceğin kuruluşlar arasında. Stratejik iletişim danışmanlığından pazarlama iletişimi yöneticiliğine, medya ilişkileri yönetmenliğinden dijital içerik uzmanlığına dek farklı pozisyonlarda görev alabilirsin.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası