mahkeme saatimi nasıl öğrenebilirim / Doğum Tarihini Değiştirme Talebi

Mahkeme Saatimi Nasıl Öğrenebilirim

mahkeme saatimi nasıl öğrenebilirim

Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Dava dosya sorgulamak için E-Devlet sistemi üzerinden şifreniz ve TC kimlik numaranız ile giriş yapmanız gereklidir. Giriş yapılmasının ardından mahkeme dosya sorgulama ile ilgili bağlantının takip edilmesi yeterli olacaktır.

funduszeue.info linki ile davalarım sorgu ekranından adınıza açılmış davalar veya sizin açtığınız davalar, bu davaların yayınlanmış sonuçları doğrultusunda var olan mahkemelerinizin bilgilerini öğrenebilir veya dosyaların takibini kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Mahkeme Günü Nasıl Öğrenilir?

E-Devlet şifreniz aracılığıyla UYAP sistemine giriş yapabilir veya E-Devletinize normal giriş yaparak arama butonuna UYAP yazabilirsiniz. Karşınıza çıkan hizmet seçeneklerinden duruşma sorgulama seçeneğine tıklayarak duruşma günü ve saatinizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Bir Dava Süreci Nasıl İşler?

Düzenlenen iddianamenin görevli ve yetkili mahkeme nezdinde kabulü ile birlikte soruşturma aşaması biter ve ardından kovuşturma aşaması başlamış olur. Mahkeme iddianamenin kabul edilmesinden sonra bir duruşma günü belirleyip duruşmada hazır bulunmaları gereken tarafları çağırır.

Bir Dava Ne Kadar Sürer?

Normalde tek taraf veya iki taraflı olan dava dosyalarında duruşmalar yaklaşık dakika gibi bir zaman aralığında gerçekleşir.

Açılan Bir Dava E-Devlette Ne Zaman Görülür?

Bu soruya kesin bir cevap veremesek de açtığınız veya hakkınızda açılmış olan bir davayı normal şartlar içinde gün veya 1 haftalık bir zaman diliminde sistemde görmeniz mümkündür.

Dava Açılmasının Ardından Mahkeme Ne Zaman Olur?

Bu durumda savcılık iddianameyi düzenler ve mahkemeye sunar. Mahkeme de 15 iş günü içerisinde iddianameyi kabul ederse dava açılmış olur.

Hakkımızda Dava Açılıp Açılmadığını Nasıl Öğrenebilirim?

Kişi kendi adına dava açılıp açılmadığını UYAP sisteminden takip edebilir. Ayrıca Adalet Bakanlığının da sunduğu hizmetle beraber numarasına SMS göndermek mümkündür.

UYAP nedir, nasıl giriş yapılır? UYAP duruşma tarihi nasıl &#;ğrenilir?

Geçtiğimiz aylarda UYAP üzerinden yeni dava açma, icra takibi ve ertelenen duruşma tarihi gibi işlemler yapılmıştı.

UYAP NEDİR?

Kısaca UYAP olarak adlandırılan sistem Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi olarak biliniyor. UYAP Bilişim Sistemi yılında iki aşamalı olarak başlatılmış bir proje olup, yılında Adalet Bakanlığı Merkez Birimlerinin otomasyonunu sağlayan UYAP I projesi tamamlanmış, yılında adli ve idari yargı birimleri, adli tıplar, ceza tevkif evlerinin otomasyonunu kapsayan UYAP II tamamlanarak faaliyete geçirilmiştir. Yargıtay’da UYAP yazılımlarını kendisine uyarlayarak UYAP Bilişim Sistemi içerisinde yer almıştır. Bugün itibariyle UYAP ülkemizde yargı birimlerinin yaklaşık % ’ünde işletimde olup, her türlü yargısal ve idari faaliyetler bu sistemle elektronik ortamda yürütülmektedir.

UYAP GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Vatandaşların dosya sorgulama, hukuk davaları açma, evrak doğrulama, duruşma takibi ve safahat sorgulama gibi işlemleri gerçekleştirebildiği Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi için vatandaş girişi e-devlet şifresi, mobil imza ve e-imza ile gerçekleştirilebiliyor.

UYAP VATANDAŞ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

UYAP’ta vatandaşların yargıya daha hızlı erişmeleri, yargı hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmaları hedefiyle Vatandaş Bilgi Sistemi geliştirilmiştir. Vatandaşların internet üzerinden e-Devlet şifresi,e-imza, mobil imza ve e-devlet üzerinden dört seçenekle UYAP Vatandaş Portalına bağlanarak; Türkiye genelindeki tüm davalarına ait bilgileri takip edebilmektedirler.

E DEVLET ÜZERİNDEN GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Vatandaşlar; funduszeue.info adresinden; E-imza ya da mobil imzası olmayan Vatandaşlar ise, UYAP Vatandaş Portalı üzerinden sadece e-Devlet şifresini kullanarak UYAP kapsamında adli ve idari yargı birimlerinde görülmekte olan dava dosyalarının belli başlı safahat bilgilerini (dava konusunu, değerini, taraflarını, aşamasını, duruşma günlerini, dosyanın Yargıtay’dan dönüp dönmediğini,… gibi) bilgileri görebilmektedirler.

UYAP DURUŞMA TARİHİ ÖĞRENME

e-devlet şifresi aracılığıyla UYAP sistemine giriş yapabilir ya da e-devlet’e normal giriş yaparak arama butonuna “uyap” yazabilirsiniz. Karşınıza çıkan hizmetler arasından “duruşma sorgulama” seçeneğine tıklayarak duruşma tarihinizi öğrenebilirsiniz.

UYAP nedir, nasıl giriş yapılır UYAP duruşma tarihi nasıl öğrenilir

Fazla Çalışma Ücreti Hesaplama &#; Fazla Mesai

fazla calisma ucreti hesaplama

 

 

Fazla çalışma ücreti hesaplama (fazla mesai hesaplama) işlemlerinizi Kadim Hukuk ve Danışmanlık güvencesiyle yapabilir, fazla çalışma ücretinizi kolaylıkla programdan öğrenebilirsiniz. Fazla çalışma ücreti hesaplama ekranında, hesaplanmasını istediğiniz net maaş tutarını, haftanın kaç günü çalıştığınızı ve çalışma saatinizi girerek fazla mesai ücret tutarınızı hesaplayabilirsiniz. Hesaplama yılı yılı olup bu yılın yasal parametrelerine göre hesaplama yapılmaktadır. Tek yapmanız gereken programda belirtilen yerleri yazmak.

Çalışma süresi İş Kanunu kapsamında haftada en çok kırkbeş saattir. Aksi kararlaştırılmamışsa bu süre, işyerlerinde haftanın çalışılan günlerine eşit ölçüde bölünerek uygulanır. Yani 6 gün çalışma yapılıyorsa 45/6= saat . Yer altı maden işlerinde çalışan işçilerin çalışma süresi; günde en çok yedi buçuk, haftada en çok otuz yedi buçuk saattir. Ülkenin genel yararları yahut işin niteliği veya üretimin artırılması gibi nedenlerle işyerinde fazla çalışma yapılabilir. Fazla çalışma, Kanunda yazılı koşullar çerçevesinde 2 türlü olabilir. İlki haftalık kırkbeş saati aşan çalışmalardır. Bununla birlikte haftalık 45 saati aşmamış olsa dahi günlük 11 saati aşan çalışmalar da fazla çalışmadan sayılıp zamlı olarak ödenmesi gerekir.

Fazla çalışma ücreti hesaplama için programımızı kullanabilirsiniz.

fazla calisma ucreti hesaplama formulu

Fazla Çalışma Ücreti Nedir?

Çalışma süresi İş Kanuna İlişkin Çalışma Süreleri Yönetmeliği’nde düzenlenmiştir. Yönetmeliği 3. fıkrasına göre &#;Çalışma süresi, işçinin çalıştığı işte geçirdiği süredir. İs Kanunun maddesinin birinci fıkrasında yazılı süreler de çalışma süresinden savılır. Aynı Kanunun maddesi uyarınca verilen ara dinlenmeleri ise çalışma süresinden sayılmaz.

Fazla çalışma; fazla çalışan işçinin ilgili kanunlarda ve iş sözleşmesinde belirtilen süreden daha fazla çalıştırılmasına denir. İş Kanunu’nda yer alan ilgili maddeye göre işçi haftalık olarak en fazla 45 saat çalışabilir. 45 saatin üzerinde yapılan çalışmalar fazla mesai olarak geçer. Fazla mesai çalışmalarının ücreti normal çalışma süresindekine göre daha fazladır. Fazla mesai prosedürü fazla çalışma ve fazla sürelerle çalışma olarak ikiye ayrılır ve ücretlendirmeleri de farklıdır:

  • Fazla çalışma: Çalışanın haftalık olarak 45 saatten daha fazla çalışmasına verilen isimdir. Haftalık 45 saat çalışılması gereken bir yerde bir çalışan 50 saat çalışıyorsa, söz konusu 5 saat fazla mesai niteliğindedir.
  • Fazla süreli çalışma: İşçinin haftalık olarak 45 saatten az çalışmasına, fakat işyerinin normal şartlar altında belirlediği çalışma saatinden daha fazla çalışmasına verilen isimdir. Haftalık olarak 35 saat çalışılan bir işyerinde işçi 40 saat çalışıyorsa söz konusu 5 saat fazla süreli çalışma olarak nitelendirilir.

Fazla Çalışma Ücreti Hesaplama Nasıl Yapılır?

Fazla çalışma ücreti hesaplama belirlenen oranların brüt ücret üzerine eklenmesi ile gerçekleşir. Fazla çalışma ücreti normal mesaiden %50 daha fazla ücretlendirilir. Fazla süreli çalışma kapsamında yer alan çalışma süreleri ise %25 oranında daha fazla ücretlendirilir. Fazla çalışma ücreti hesaplama örneği şu şekildedir:

Ahmet işçisi aylık olarak TL maaş alır, günde 7,5 saat çalışır ve bir ay içerisinde toplamda 7 saat fazla mesai yapmıştır.

Aylık brüt maaş: TL

Bir ay içerisindeki toplam fazla mesai süresi: 7 saat

İlk başta aylık brüt ücret kullanılarak saatlik ve günlük mesai ücretinin bulunması gerekir. Saatlik brüt ücretini bulmak için aylık brüt maaş, bir aylık çalışma gününe bölünür. Sonrasında ise bu rakam bir günlük olağan çalışma saatine bölünür.

/30/7,5 = saatlik çalışma ücretidir. X işçisinin brüt mesai ücreti 1,5 ile çarpılır ve fazla mesai ücreti bulunur.

x 1,5 =,6 ,6TL X işçisinin çalıştığı 7 saatlik fazla mesai için alacağı saat başı ücrettir. Yani toplamda ,6 TL.

İşçinin aylık TL maaş aldığını varsayarsak ve günde 8 saat çalışmasından hareketle bir ayda toplam 10 saat fazla mesai yapması durumunda fazla mesai hesaplama şu şekilde olur:

  • Aylık brüt ücret üzerinden saatlik ve günlük mesai ücreti hesaplanır. Aylık brüt maaşın bir aylık çalışma gününe bölünmesi ile saatlik brüt ücret hesaplanır. Bu hesaplamanın ardından ise bulunan rakam bir günlük olağan çalışma saatine bölünmelidir.
  • =40 TL
  • 40 TL, saatlik çalışma ücretine karşılık gelen rakamdır. Bu rakam 1,5 ile çarpıldığında fazla mesai ücreti hesaplanabilmektedir. 40×1,5=60 TL
  • 60 TL işçinin bir saat fazla mesai ücreti olurken bu işçi ayda 10 saat mesai yapıyorsa alacağı fazla mesai ücreti toplamı aylık 60×10= TL’dir.
fazla calisma ucreti hesaplama nasil yapilir

Fazla Çalışma Ücreti Hesaplama Yasal Düzenleme

Çalışma süresi İş Kanuna İlişkin Çalışma Süreleri Yönetmeliği’nde düzenlenmiştir. Yönetmeliği 3. fıkrasına göre &#;Çalışma süresi, işçinin çalıştığı işte geçirdiği süredir. İs Kanunun maddesinin birinci fıkrasında yazılı süreler de çalışma süresinden savılır. Aynı Kanunun maddesi uyarınca verilen ara dinlenmeleri ise çalışma süresinden sayılmaz.

İş Kanunu&#;nun “Çalışma süresi” sayılı başlıklı 63 üncü maddesi; &#;Genel bakımdan çalışma süresi haftada en çok kırkbeş saattir. Aksi kararlaştırılmamışsa bu süre, işyerlerinde haftanın çalışılan günlerine eşit ölçüde bölünerek uygulanır. (Ek cümle: 10/9//7 md.; Değişik cümle: 4/4//36 md.) Yer altı maden işlerinde çalışan işçilerin çalışma süresi: günde en çok yedi buçuk, haftada en çok otuz yedi buçuk saattir.

Tarafların anlaşması ile haftalık normal çalışma süresi, işyerlerinde haftanın çalışılan günlerine, günde onbir saati aşmamak koşulu ile farklı şekilde dağılabilir. Bu halde, iki aylık süre içinde işçinin haftalık ortalama çalışma süresi, normal haftalık çalışma süresini aşamaz. Denkleştirme süresi toplu iş sözleşmeleri ile dört aya kadar artırılabilir (Ek cümle: 6/5//3 md) Turizm sektöründe dört aylık süre içinde işçinin haftalık ortalama çalışma süresi, normal haftalık çalışma süresini aşamaz: denkleştirme süresi toplu iş sözleşmeleri ile altı aya kadar artırılabilir.&#;

Fazla Çalışma Ücreti Hesaplama Örneği

sayılı İş Kanunu&#;nun 41 inci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca, fazla çalışma saat ücreti, normal çalışma saat ücretinin yüzde elli fazlasıdır. Fazla çalışma yaptığı saatler için normal çalışma ücreti ödenmişse, sadece kalan yüzde elli kısmı ödenir. Kanunda öngörülen yüzde elli fazlasıyla ödeme kuralı nispi emredici niteliktedir. Tarafların sözleşmeyle bunun altında bir oran belirlemeleri mümkün değilse de, daha yüksek bir oran tespiti olanaklıdır.

Taraflar kendi aralarında yapacağı bir anlaşma ile bu oranı daha da yükseltebilirler. Taraflar arasında sözleşme ile başkaca kararlaştırılmamışsa saat ücreti şu şekilde bulunur:

  • Fazla çalışma ücretinin hesaplanabilmesi için öncelikle işçinin 1 saatlik normal çalışma ücretinin bulunması gerekir. İşçinin 1 saatlik normal çalışma ücreti şu şekilde hesaplanır: 1 Saatlik Normal Çalışma Ücreti Hesaplama: İşçinin aylık maktu ücreti/30 gün/7,5… Örneğin, aylık TL ücret alan bir işçinin, günlük ücreti 70 TL, 1 saatlik normal ücreti TL olacaktır.
  • İşçinin 1 saatlik normal çalışma ücreti bulunduktan sonra, sayılı İş Kanunu’nun md/2 uyarınca, normal çalışma süresi 45 saatin altında olan işyerlerinde normal çalışma ücretinin %25 fazlası; normal çalışma süresi 45 saat olan işyerlerinde normal çalışma ücretinin %50 fazlası, fazla mesai ücreti olarak belirlenir. Mesela, 1 saatlik normal çalışma ücreti TL olan ve normal çalışma süresi haftalık 45 saat çalışılan işyerlerinde 1 saatlik mesai ücreti TL olacaktır.
  • İşçinin izinli ya da raporlu olması nedeniyle çalışamadığı günler çıkarılmalıdır. Fazla çalışma süresinin belirlenmesinde değerlendirme haftalık bazda yapılıp rakam yediye bölüneceğinden hafta tatili günleri çıkarılmamalıdır. Ancak, yıllık izin gibi çalışılmayan ya da ayrıca hesaplanacak olan ulusal bayram-genel tatil günleri çıkarılmalıdır.
  • Fazla çalışma ücretinin son ücrete göre hesaplanması doğru olmayıp ait olduğu dönem ücretiyle hesaplanması gerekir. Bu durumda fazla çalışma ücretlerinin hesabı için işçinin son ücretinin bilinmesi yeterli olmaz. Konusu dönemler açısından da ücret miktarlarının tespit edilmesi gereklidir.
  • İşçinin geçmiş dönemlere ait ücretinin belirlenememesi halinde, bilinen asgari ücrete oranı yapılarak buna göre tespiti gerekir.
  • Ancak işçinin işyerinde çalıştığı süre içinde terfi ederek çeşitli unvanlar alması veya son dönemle toplu iş sözleşmesinden yararlanılması gibi durumlarda, meslek kuruluşun bilinmeyen dönemler için ücret araştırması yapılmalı ve dosyadaki delillerle birlikte değerlendirmeye tabi tutularak bir karar verilmelidir.
Fazla mesaiFazla çalışma ücreti hesaplama formülü
İşçinin haftalık 45 saati aşan çalışmasıdır.İşçinin ücreti / * 1,5

Fazla çalışma ücreti hesaplama formülü bu kadar kolay olsa da hesaplaması bazen kafa karıştırıcı olabilir. Nedenini yukarıda detaylıca anlattığım üzere; fazla mesai kural olarak haftalık hesaplansa bile, bazı özel durumlarda günlük/gecelik hesaplanması da gerekebilir.

Fazla çalışma ücreti hesaplama örneği; işçinin aylık maaşı brüt ,00 TL olsun . Bu işçinin bir saatlik fazla mesai ücreti şöyle hesaplanır: ,00 /=21,33*1,5= 64,00 TL.

64,00 TL bu saatlik fazla çalışma ücretidir. Bu rakam kaç saat fazla çalışma yapıldıysa o saat ile çarpılır. Kişi 10 saat fazla çalıştıysa 64,00 * 10 = ,00 TL fazla çalışma ücreti hesaplanır.

fazla calisma ucreti hesaplama ornegi

Fazla Çalışma Ücreti İspatı

Fazla çalışma ücreti yazılı delil veya tanıkla ispat edilebilir. Tanık beyanı iş mahkemesinde çok önemlidir. Aynı veya farklı işyerinde çalışan tanıkların somut veya görgüye dayalı ifadeleri davanın ispatında geçerlidir. İşyeri hakkında bilgisi olmayan tanığın anlatımları dikkate alınmaz. Yargıtay’a göre, fazla çalışma ispatı işçidedir. İşçinin imzasını taşıyan bordro sahteliği ispat edilinceye kadar kesin delil niteliğindedir. Fazla çalışmanın ispatı için işyeri giriş çıkış kayıtları, işyeri iç yazışmaları ve HTS baz kayıtları delil niteliğindedir. Fakat fazla çalışmanın illaki yazılı delil ile ispatlanması gerekmez. İşçinin bir yıl içerisinde en fazla saat boyunca fazla mesai yapabilir. İşçinin bu sayıyı geçebilecek sürede fazla mesai yapması yasalara aykırıdır. Burada amaç işçinin çalışma performansı ve sağlığını düşünmektir.

Bir işçinin çalışması ve saatleri arasına denk gelirse bu mesai ‘gece çalışması’ olarak nitelendirilir. Gece çalışması fazla mesai hükümlerine tabidir. Bir işçi 7,5 saatten daha fazla gece çalışması yapamaz. İşçi haftalık saat sınırını geçmemiş olduğu halde gece çalışması yapsa da ücretlendirilir. Gece çalışması ücreti ise normal mesai ücretinden %50 yüksek olarak hesaplanır. Yani fazla çalışma ücreti hesaplama ile gece çalışma hesaplaması aynıdır.

En Fazla Kaç Saat Fazla Mesai Yapılabilir?

Haftalık mesai saati süresi, iş kanununda 45 saat olarak belirlenmiştir. Haftada 45 saati aşan bütün çalışmalar fazla mesai olarak tanımlanır. Ek mesai için geçerli olan bazı yasal sınırlar vardır. Personel ile işçi mutabakata varmış olsa bile, bahsedilen yasal sınırların aşılması mümkün değildir. Başka bir ifadeyle; ek mesai ancak kanunda belirtilen sınırlar dâhilinde mümkün olabilir. Yer altı maden işlerinde çalışan işçilerin çalışma süresi; günde en çok yedi buçuk, haftada en çok otuz yedi buçuk saattir. Ülkenin genel yararları yahut işin niteliği veya üretimin artırılması gibi nedenlerle işyerinde fazla çalışma yapılabilir.

Yıllık fazla mesai saati maksimum saattir. Bu limit, aylık olarak ise 22,5 saate tekabül eder. Bahsedilen sürelerin aşılması, çalışan hakkının ihlâli olarak yorumlanır. Bir çalışan, söz konusu sürelerin üzerinde çalıştırılmaya zorlanırsa haklı fesih nedeni sayılır. Personel, böyle bir durumda şirket ile olan iş sözleşmesini feshedebilir ve tazminat davası açabilir.

Kimlerin Fazla Mesai Yapması Kanunlara Aykırıdır?

Fazla mesai, tam zamanlı çalışanlar için geçerli bir durumdur. Günde 7,5 saatten daha az çalışma saatine sahip olan kişiler ek mesai alamaz. Yarı zamanlı çalışanlar da fazla mesai kapsamında değildir. Kısmi süreli çalışma sözleşmesinde haftalık mesai süresi en fazla 30 saat olarak belirlenir. İşçinin herhangi bir sebepten ötürü bu sürenin üzerinde çalışması mümkün değildir.

  • Fazla mesai yönetmeliği, bazı kişilerin ekstradan çalışmasını açıkça yasaklar. 18 yaşını tamamlamayan sigortalılar, yasak kapsamındadır. Henüz reşit olmayan çalışanların fazla mesai yapmaları kanuna aykırı bir durum teşkil eder. Böyle bir durum tespit edildiğinde işveren için cezai müeyyide söz konusu olabilir. İşveren ile işçi arasındaki mutabakat bu durumda tamamen geçersizdir. Yani 18 yaşından küçükler mesaiye kalamaz.
  • Hamileliğin belirli dönemlerinde çalışmanın devam etmesi mümkündür. Ek mesai ise bu kişiler için mümkün olmayan bir durumdur. Hamileler ve yeni doğum yapan kişiler sınırlı saatlerle çalıştırılabilir. Bu saatlerin aşılması, kişilerin sağlığını tehdit ettiği için kanuna aykırı olarak kabul edilir. Söz konusu kişiler, kendi istekleriyle dahi olsa belirlenen sınırlar dahilinde çalıştırılamaz.
  • Bazı çalışma alanlarında uzun süre kalmak sağlık açısından risk teşkil eder. Maden ocakları, tünel inşaatları ve kanalizasyonlar bu duruma örnek gösterilebilir. Söz konusu alanlarda çalışan kişilerin mesai süreleri kesin sınırlarla belirlenir. Bu sürelerin aşılması hiçbir koşulda mümkün değildir. Tehlikeli alanda çalışan kişilerin fazladan çalıştırılması, çalışan hakkının ihlâli olarak kabul edilir.

DENİZLİ D TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU

Soru: Dışarıdan tutuklu/hükümlüye nasıl eşya gönderebilirim?

Cevap:

HÜKÜMLÜ / TUTUKLULARA KAPALI GÖRÜŞ GÜNLERİNDE (EŞİ, ANNE, BABA, BÜYÜK ANNE, BÜYÜKBABA, ÇOCUĞU, TORUNU, KARDEŞİ, GELİNİ,DAMADI, KAYINPEDERİ, BALDIZI, YENGESİ, ENİŞTESİ, KAYINVALİDESİ, AMCASI, HALASI, DAYISI, TEYZESİ, VE BUNLARIN EŞLERİ VE VASİSİ VE KAYYIMI ) OLMAK ÜZERE KURUM İÇ VE DIŞ GÜVENLİK KOLLUK KUVVETLERİNİN GİYMİŞ OLDUĞU KIYAFETLERİNİN RENKLERİ (LACİVERT, HAKİ YEŞİL , MAVİ TONLARI VB) HARİÇ OLMAK ÜZERE HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULARIN KIYAFET ALMA HAKKLARI BOŞ OLMAK ÜZERE AŞAĞIDA ADETLERİ BELİRTİLEN KIYAFETLERİ HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULARIN BİRİNCİ DERECE YAKINLARI YATIRABİLİRLER.


PANTOLON

4 ADET

 

MONT

1 ADET

GÖMLEK

4 ADET

 

PALTO

1 ADET

CEKET VEYA CEKET YERİNE KULLANILABİLEN HIRKA

2 ADET

 

TERLİK

1 ADET

KAZAK

2 ADET

 

TİŞÖRT

3 ADET

PİJAMA TAKIMI TAKIM OLMAK ÜZERE

2 ADET

 

KEMER

1 ADET

EŞOFMAN TAKIMI TAKIM OLMAK ÜZERE

1 ADET

 

KAŞKOL

1 ADET

İÇLİK TAKIMI TAKIM OLMAK ÜZERE

2 ADET

 

CAPRİ

3 ADET

BANYO HAVLUSU VEYA BORNOZ

1 ADET

 

ÇORAP

5 ADET

UFAK HAVLU

3 ADET

 

KRAVAT

2 ADET

KOL SAATİ

1 ADET

   

ŞAPKA

1 ADET

   

İSKARPİN

1 ADET

   

SPOR AYAKKABI

1 ADET

   

KIŞLIK AYAKKABI

1 ADET

   

İÇ ÇAMAŞIRI

5 ADET

   

ATLET

5 ADET

   

ELEKTİRİKLİ VE VURGULU OLMAMAK ÜZERE BİR ADET MÜZİK ALETİ (GİTAR,SAZ VB)
EŞYALARI YATIRABİLİRLER

KURUMUMUZA KARGO (KOLİ) YATIRMA İŞLEMİ
KURUM İÇ VE DIŞ GÜVENLİK KOLLUK KUVVETLERİNİN GİYMİŞ OLDUĞU KIYAFETLERİNİN RENKLERİ (LACİVERT, HAKİ YEŞİL , MAVİ TONLARI VB) HARİÇ OLMAK ÜZERE KOLİNİN ÜZERİNE ALCI ADRESİ DENİZLİ D TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU KOCABAŞ DENİZLİ ALICI ADI SOY ADI VE BABA ADI VE KOLİNİNİ İÇERİSİNDEKİ EŞYALARIN AYRINTILI BİR ŞEKİLDE CİNS VE ADETLERİ KOLİ ÜZERİNE YATIRILARAK KURUMUMUZA GÖNDERİLEBİLİR.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Soru: Avukat görüş saatlerini ne zaman yapılmaktadır?

Cevap: Hükümlü ile avukatı, meslek kimliğinin ibrazı üzerine, tatil günleri dışında ve çalışma saatleri içinde, bu iş için ayrılan görüşme yerlerinde, konuşulanların duyulamayacağı, ancak; güvenlik nedeniyle görülebileceği bir biçimde, açık görüş usulüne uygun olarak görüştürülür.

 



Soru: Kapalı ve açık görüşten kimler faydalanabilir?

Cevap:
Hükümlü ve tutuklular; eşi, anne, babası, büyükanne ve büyükbabası, çocuğu, torunu, kardeşi, gelini, damadı, kayınbiraderi, baldızı, yengesi, eniştesi, görümcesi, kayınvalidesi, kayınpederi, kayınvalidesinin annesi ve babası, kayınpederinin anne ve babası, eşinin başkasından olma çocuğu, büyükanne ve büyük babasının anne ve babaları, torun çocuğu, kardeş çocuğu, eşi, amcası, halası, dayısı, teyzesi ve bunların eşleri ile vasisi ve kayyımıyla görüşebilir.

     Ayrıca hükümlü veya tutuklunun yukarıda belirtilen kişiler dışında görüşmek istediği 3 kişi ile görüşebilir. Cezaevine gelen hükümlü ve tutuklular cezaevine kabulünden sonra görüşmek istedikleri 3 kişiyi yazılı olarak beyan ederler. Ziyarete gelecek olan bu kişiler açık kimliklerini (kimlik ve fotokopisi) ve adreslerini belgelemek(ikametgah ilmühaberi) suretiyle bu haktan yararlanırlar.

     Bunların dışındaki tutuklu/hükümlü ziyaretçilerinin Denizli Cumhuriyet Başsavcılığından yazılı izin alarak mesai saatleri içinde gelerek kapalı görüş yapabilirler.

​        Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükümlü olanları; eşi, çocukları, torunları, torunlarının çocukları, annesi, babası, büyükannesi, büyükbabası, büyükannesi ve büyükbabasının anne ve babaları, kardeşleri ve vasisi dışında kimse ziyaret edemez.​​​​​​

 


 

 


Soru: Görüş saatimi nasıl öğrenebilirim?

Cevap: Görüşle ilgili sorularınız için 0 – dahili nolu telefonu arayabilirsiniz.


Soru: Yakınıma yiyecek içecek getirebiliriyim?

Cevap: Adalet Bakanlığının ilgili genelgesinde belirtildiği üzere Hükümlü ve Tutuklular kendilerine verilen iaşe harici ihtiyaçlarını kurum kantininden temin etmektedirler. Dolayısıyla içeri yiyecek içecek girişi Adalet Bakanlığının ilgili genelgesi gereği yapılamaz.. Açık görüş günlerinde hükümlü ve tutuklular daha önceden kantinden temin ettikleri yiyecek ve içecekleri yakınlarıyla görüş yerlerinde tüketebilirler.

 


Soru: Açık görüş günleri isteğe bağlı değiştirilebilir mi?

Cevap: Belirlenen kurallar çerçevesinde açık görüş günleri kurum idaresi tarafından belirlenmiştir. Değiştirilemez.


Soru: Telefon görüşmeleri için gerekli evraklar nelerdir?

Cevap: funduszeue.info TELEFON FATURASININ ASLI (SON DÖNEME AİT OLACAK)

2.NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİSİ (FATURA SAHİBİNE AİT)

funduszeue.info TELEFONLARI İÇİN HATLI İSE FATURA, KONTURLU İSE ABONELİK SÖZLEŞMESİ (FATURA SAHİBİNE AİT)

BU BELGELER AÇIK VEYA KAPALI GÖRÜŞ YOLUYLA VEYA POSTA VASITASIYLA CEZA VE İNFAZ KURUMLARINA ULAŞTIRILABİLİR.


Soru: Tutuklu-Hükümlülerin yapabileceği telefon görüşmesi hakkında genel bilgiler ?

Cevap: Kınama cezası dışında disiplin cezası almamış hükümlü ve tutuklular idarenin kontrolünde bulunan ve kurumun uygun yerlerine yerleştirilmiş telefonlardan yararlandırılırlar. Kurum personeli bu telefonları kullanamaz.
Kınama cezası dışında disiplin cezası bulunan hükümlü ve tutuklular bu cezaları kaldırılmadıkça telefonla konuşma hakkından yararlanamazlar.
Hükümlü ve tutukların telefonla konuşma gün ve saatleri kurumda bulunan telefon adedi,başvuru sırası ve sayısı,kurumun asayiş ve güvenliğini dikkate alınarak funduszeue.infoşma süresi 10 dakikayı geçfunduszeue.info süre sonunda konuşma kendiliğinden kesilir.Ölüm,ağır hastalık,doğal afet,yangın vb. durumlarda,idarenin izni olmak kaydıyla gerçekleştirilir.Eğer bu hak daha önce kullanılmışsa, bir sonraki haftaya ait konuşma hakkı öne alınabilir.
Telefonla görüşme ücreti görüşmeyi yapan hükümlü ve tutuklular tarafından karşılanır.
Her hükümlü ve tutuklu bu yönetmelikte belirtilen esaslar çerçevesinde birisi ile haftada bir defa telefon görüşmesi yapabilir.
Hükümlü veya tutuklu, konuşmasına kendi adını ve soyadını söyleyerek başlar. Görüştüğü kişinin adını soyadını ve telefon numarasını tekrar etmesini isteyerek konuşmasına devam eder.

 


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası