akşam sefası tohumu nasıl ekilir / Akşam sefası çiçeği tohumu ne zaman ekilir?

Akşam Sefası Tohumu Nasıl Ekilir

akşam sefası tohumu nasıl ekilir

Akşam Sefası &#;i&#;eği Nedir Ve Bakımı Nasıldır? Akşam Sefası &#;i&#;eği Anlamı, &#;zellikleri, Faydaları Ve Yetiştiriciliği

Akşam Sefası Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?

  Akşam sefası çiçeği bakımı kolay olan ekiminden önce toprağın gübrelenmiş ve yumuşatılmış olmasına dikkat ettikten sonra bakımı sulanarak yapılabilmektedir. Akşam sefası bitkisinin bakımı fide aşamasında köklerinde bulunan yabani otların ayıklanmasıyla olmaktadır. Akşam sefası çiçeği büyüme aşaması kısa sürede olmasından dolayı köklerini desteklemek için çubuklar konulabilmektedir. Aşırı rüzgarlı ortamlara ekilmemesi bitkinin kırılmasını önlemek için gereklidir. Akşam sefası bitkisi sulanmasına akşam ve sabah saatlerinde önem verilmesi gerekir. Güneşli zamanlarda sulanması bitkinin yapraklarına ve çiçeklerine zarar vermektedir. 

Akşam Sefası Çiçeği Nasıl Ekilir?

 Akşam sefası çiçeği çiçeklerin olgunlaşmasıyla oluşan yaprakların içerisindeki tohumlar alınarak ekilir. Hazırlanan toprak üzerine ekilen tohumlar üzerine hafif şekilde toprak örtülmesiyle ekilmektedir. Ekim işlemi bittikten sonra sulanmalıdır. 

Akşam Sefası Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

 Akşam sefası çiçeği çoğalması için çiçeklerinin olgunlaştıktan sonra oluşan tohumlar alınarak çoğaltılabilmektedir. Çoğaltma işleminde ekilen tohumlar filizlendiği zaman fide halinde alınarak çoğaltılmaktadır. Akşam sefası bitkisinin çoğaltılması yapılmasa dahi bitki toprağa dökülen tohumları ile kendiliğinden çoğalabilmektedir. Bitkinin çoğaltılması için hem tohumları ekilebilmekte hem de fide olarak çoğaltılarak birçok alana dikilerek çoğaltılabilmektedir.

Akşam Sefası Çiçeği Nasıl Sulanır?

 Akşam sefası çiçeği sulama ihtiyacına göre sulanmalıdır. Özellikle sıcak havalarda haftada 3 kez sulanmasına önem verilmelidir. Akşam sefası bitkisi doğru sulama koşullarında kolaylıkla yetişebilen bir bitkidir. Akşam sefası çiçeği sulama koşullarında çiçeklerin üstünden sulandıklarında kırılma olasılığına karşı dipten sulanmaları önerilmektedir. Akşam sefası bitkisi köklerinin aşırı sulanması ise çiçeklerin eğilmesine neden olmaktadır. 

Akşam Sefası Çiçeği Tohumu Nasıldır?

 Akşam sefası bitkisi tohumları küçük yuvarlak siyah renkli minik bezelyeyi andıran özelliktedir. Bitkinin tohumları çiçeklerin olgunlaşarak kapanan yapraklarının içlerinde meydana gelmektedir. Çiçeğin tohumları çiçekleri gibi fazladır. Böylelikle kolay çoğalabilen yapıda bir bitkidir. 

Evde Akşam Sefası Çiçeği Yetiştiriciliği Yapılabilir mi?

 Evde yetiştiriciliği yapılabilen kolay yetişen bir bitkidir. Bitkinin satışı sadece fide veya tohum döneminde yapılabilmektedir. Akşam sefası bitkisi büyüme evresinde uzayarak çiçeklenmesi çok çabuk olduğu için bu evreye gelmiş çiçek yer değiştirme yapmamaktadır. Akşam sefası çiçeğinin olgunlaşarak çiçek açması özellikle sıcak iklimlerde çok hızlı olmaktadır. 

Akşam Sefası Çiçeğinin Adının Anlamı Nedir?

 Akşam sefası çiçeğinin adının anlamı ise akşam üstü açtığı ve çiçeklenme süresinin uzun olmasından dolayı bu adı almaktadır. Akşam sefası bitkisi akşam ve sabah saatlerinde çiçeklerini açarak ortamda farklı görüntü oluşmasını sağlamaktadır. 

Akşam Sefası Çiçeğinin Latincesi Nedir?

 Akşam sefası çiçeğinin Latincesi mirabilis jalaba olarak bilinmektedir. 

Akşam Sefası Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

 Akşam sefası çiçeği özellikle bahçe ve dış mekanlarda kısa sürede yetişerek ortamı kaplayabilen bir yapıdadır. Çiçeğin kendi tohumlarından bulunduğu mekanda tekrar yeniden oluşabilmesi ekildiği alanda çok yıllık özellik gösteren çok yıllık bir bitki olarak kabul edilmektedir. 

 Akşam sefası çiçeği yetiştirilmesi kolay ve ortalama bir metre boyu olabilen bir çiçek türüdür. Çiçeğin bulunduğu alanda hemen yayılarak kaplaması tercih nedeni olmaktadır. Bitki tohumlar toprak içerisinde kış süresince kalabilen yapıdadır. Kış bittikten sonra ilkbaharda kendiliğinden filizlenebilmektedirler. 

 Akşam sefası çiçeği görsel olarak küçük papatya şeklinde çiçekleri bulunmaktadır. Akşam üstü ve sabah serinliğinde çiçeklerini açmaktadır. Çiçeklerin açılması öğle saatlerinde güneşin etkili olan zamanlarında çiçeklerini kapsamaktadır. 

 Çiçeğin ekim zamanı ilkbahar aylarıdır. Sonbaharın sonlarında tohumlarını oluşturmaktadır. Bu tohumlar alınarak kuru ve nem içermeyen bir yerde bir beze sarılarak saklanabilmektedir. Akşam sefası çiçeği çoğunlukla dış mekanlarda ekilmesi tercih edilen bir çiçek türüdür.

False

Çiçek Tohumu Saksıya Nasıl Ekilir? Kaç Günde Bir Sulanır?

Çiçek tohumu nedir? Çiçek tohumu nasıl ekilir? Çiçek tohumu nasıl olur? Çiçek tohumu ne zaman ekilir? Çiçek tohumu nasıl sulanmalıdır? Çiçek tohumu ne zaman çimlenir? Çiçek tohumu nasıl muhafaza edilmelidir? Çiçek tohumu hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz

Çiçek Tohumu Nedir?

Çiçek tohumları, çiçeklerin büyüyüp gelişmesi için yani çiçek oluşumu için gerekli olan bir çekirdektir. Çiçek tohumu olmadan çiçek elde edemezsiniz. Ayrıca çiçek tohumunun doğru bir şekilde ekiminin yapılması gerekmektedir. Doğru bakım ve ekim sonrasında tohumlar patlayarak çimlenmeye başlar.

Çimlenme evresini geçtikten sonra bu tohumlar çiçek oluşturmaya başlar. Çiçek tohumlarının her biri özel ve birbirinden farklıdır.

Çiçek Tohumu Nasıl Ekilir?

Çiçek tohumlarını ekmeye başlamadan önce 1 saat boyunca suda bekletmeniz gerekmektedir. Tohumlarınızı drenajlı saksılara yani altı delikli saksılara ekmeniz gerekmektedir. Saksınızın yarısından biraz fazlasını toprak ile doldurun. Ekeceğiniz tohumun özelliğini bilmeniz gerekmektedir. Ekeceğiniz tohumun özelliğine göre tohumları toprağın üzerine serpme yöntemi kullanarak serpebilirsiniz.

Tohumları aynı zamanda ocaklama yöntemi kullanarak da dikebilirsiniz. Toprak üzerinde 3 veya 4 santimetrelik aralıklar olması gerekir. Parmak yardımı ile küçük oyuklar açarak tohumlarınızı bu açtığınız oyuk içerisine yerleştirebilirsiniz.

Oyuklar içerisine yerleştirilen tohumlardan sonra saksının üzerine 1 veya 2 santimetre kalınlığı geçmeyecek şekilde toprak dökün. Toprağı daha sonrasında hafif bir şekilde nemlendirin. Saksının üzerine streç film çekerek tohumlara sera ortamı sunun.

Çiçek tohumlarınız çiçek, sebze veya meyve gibi çeşitli bitkilerden oluşuyorsa eğer bu tohumların ekim zamanların birbirinden oldukça farklıdır.

Çiçek Tohumu Ne Zaman Ekilmelidir?

Çiçek tohumlarının kendine göre belli bir ekim zamanı vardır. Tohumları ekim zamanlarına göre ekmeniz gerekmektedir. Çiçek tohumları genellikle bahar ve yaz aylarında ekilmektedir. Dış ortamda ekilmesi gereken çiçek tohumlar için uygun tarihi beklemeniz gerekmektedir. Bunun dışında bir tarihte ekerseniz eğer tohumlarınız yeşermeyecektir.

Ev ortamında ekilecek olan tohumlar için herhangi bir zaman dilimi yoktur. Ev ortamında istediğiniz zaman çiçek tohumlarınızı ekebilirsiniz.

Çiçek Tohumu Kaç Günde Çimlenir?

Çiçek tohumunun çimlenme süresi çiçeklerin türüne ve cinsine göre değişmektedir. Bunun yanı sıra tohumun ne kadar derinde kaldığı da önemlidir.

Ektiğiniz çiçek tohumunun çimlenmesinde si asıl süre ortamın sıcaklığına göre değişmektedir. Gölgelik alanlarda ve sıcak ortamlarda çiçek tohumları daha hızlı bir şekilde gelişim gösterirler. Bu nedenle çiçek tohumlarınızı ektikten sonra mutlaka onların sıcak ve gölgelik alanlarda konumlandırmanız gerekmektedir.

Çiçek Tohumları Nasıl Sulanmalıdır?

Çiçek tohumunu ilk ektikten sonra toprağını hafif nemlendirmeniz gerekmektedir. Ekim yapıldıktan sonra yapılan sulamanın asıl nedeni toprağın tohum etrafında bir bütün oluşmasını sağlamaktır.

Bu nedenle toprak kurumadan toprağı nemlendirmeniz gerekmektedir. Ekimi ve ilk sulama işlemini tamamladıktan sonra belli zaman aralıklarında toprak kontrolü yapmanız gerekmektedir. Bunun nedeni ise toprağın susuz kalıp çatlamasını önlemek içindir. Susuz kalan ve çatlayan toprak tohumun hava almasına neden olacaktır. Bunun sonucunda ise çiçekleriniz gelişip büyümeyecektir.

Çiçek Tohumu Nasıl Muhafaza Edilir?

Çiçek tohumunu muhafaza etmeden önce tohumun tamamen kurutulmuş olduğundan emin olmanız gerekmektedir.

Kurumamış olan tohumu iyi bir yerde kurutmanız gerekir. Tohumun bu süre içerisinde kesinlikle ıslanmaması gerekmektedir. Aynı zamanda tohumun nem alacak ve aşırı sıcak ortamlarda tutulmaması gerekmektedir. Tohumları iyi bir şekilde muhafaza edebilmeniz için hava geçirmeyen kapları tercih edebilirsiniz. Çiçek tohumlarınızı rutubetin olmadığı ve buzdolabında hava geçirmeyen kaplar içerisinde muhafaza edebilirsiniz.

 Çiçek Tohumu Ekimi Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Çiçek tohumu ekimi öncesinde yapmanız gerekenleri kısaca üst yazımızda belirttik. Tohumlarınızı ekebilmek için öncelikle altı delikli bir saksıya ihtiyacınız olacaktır. Altı delikli saksı, bitkinin fazla suyu salabilmesi için oldukça önemlidir. Delikli saksıya tohumlarınızı ekmezseniz eğer bitkinizin çürümesine neden olabilirsiniz.

Saksı içerisine yerleştireceğiniz toprak ise ekim yapacağınız bitkinin istediği toprak türü olmalıdır. Bunun için ekeceğiniz bitki, meyve veya çiçek türlerinin özelliklerini tam anlamıyla bilmeniz gerekmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası