erzurum polis okulu puanları / Polis Okullar,Polis Okullarına Başvuru Şartları

Erzurum Polis Okulu Puanları

erzurum polis okulu puanları

Askeri ve Polis Okulları

Aşağıdaki bilgiler yılı Polis Akademisi ve Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) giriş sınavı şartları ve başvuru koşulları hakkındadır. Fikir oluşturması açısından eklenmiştir. Polis Meslek Yüksekokulları; Emniyet Teşkilatının "Polis Memuru" ihtiyacını karşılamak üzere ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim yapan, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı parasız yatılı ve resmi üniformalı yüksek öğretim kurumlarıdır.

AŞAĞIDAKİ LİNKTEN POLİS OKULLARI VE BAŞVURU HAKKINDA BİLGİ EDİNEBİLİRSİNİZ EN KISA SÜREDE SİTEMİZİN İÇERİĞİNDE DE BİLGİLER DÜZENLENECEKTİR

POLİS OKULLARI GÜNCEL BAŞVURU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Aşağıdaki ilgili başlıklara tıklayarak eski başvuru bilgilerine erişebilirsiniz.

PMYO ADAY ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI VE BAŞVURULARI

DUYURU

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına eğitim-öğretim dönemi için erkek, bayan olmak üzere toplam öğrenci alımı yapılacaktır.

Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacaktır. 

Söz konusu alıma ilişkin giriş koşulları aşağıda belirtilmiştir. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (seafoodplus.info) ilan edilecektir.

Diğer kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar edilmemesi önemle duyurulur.

YILI POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ ADAYLIĞINA BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

a) T.C. vatandaşı olmak,

b) Lise ve dengi okul mezunu olmak veya Lise 4.sınıfta okuyor olmak,

c) Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yılı içinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı puan türlerinin herhangi birinden (YGS-1,YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6) en az (,00) ham taban puan almış olmak; Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yılı içinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavının puan türlerinin herhangi birinden en az (,00) ham taban puan almış olmak, (NOT: Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır)

ç) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla (1 Ekim ) 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık – 01 Ekim tarihleri arasında doğmuş olmak)

d) Bayanlar için cm. erkekler için cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,

e) Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak, 

f) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

g) 26/9/ tarihli ve sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;

1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,”

ğ) Eğitim-Öğretim yılının başlangıç tarihi itibariyle bir siyasi partiye veya siyasi parti kollarına üye bulunmamak,

h) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

ı) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

i) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.

j) Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması olumlu olmak,

k) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.



BAŞVURU ŞEKLİ

İnternet Üzerinden Ön Başvuru;
Polis Meslek Yüksek Okullarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar YGS sonuçları açıklandıktan sonra seafoodplus.info adresinden 16 Nisan - 02 Mayıs tarihleri arasında ön başvuru yapacaklardır.
Şahsen Başvuru ve Evrak Teslimi;
İnternetten ön başvuru yapan adayların 21 Nisan - 02 Mayıs tarihleri arasında (23 Nisan, 27 Nisan ve 1 Mayıs hariç) başvuru merkezlerine bizzat başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Adaylar herhangi bir başvuru merkezinden başvuru yapabilirler. Ancak adaylar başvuru yaptıkları başvuru merkezinde Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavına girmek zorundadır. İnternet üzerinden ön başvurusunu yapan, ancak belirlenen şartları taşımayan ve belirlenen tarihler arasında başvuru merkezlerine şahsen başvuru ve evrak teslimi için gelmeyen adayların başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir. İnternet üzerinden yapılan ön başvuru müracaat sayılmaz.

BAŞVURU ESNASINDA ADAYLARDAN İSTENİLECEK BELGELER

  1. Adaylar başvuru esnasında Nüfus Cüzdanı ibraz etmek zorundadırlar. (Nüfus Cüzdanı, T.C. Kimlik Numaralı olacaktır.)
  2. Sınav Başvuru dilekçesi (Dilekçe için Tıklayınız),
  3. Aday Tanıma Bilgi Formu (Bilgi Formu için Tıklayınız),
  4. Başvuru ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu, (Ücretin banka şubesinden yatırılması gerekmektedir. İnternet bankacılığı, EFT vb. aracılığıyla yatırılan ücretler kabul edilmeyecektir.)
  5. Lise mezunu olanlar Lise Diploması veya Mezuniyet Çıkış Belgesinin aslı ile birlikte fotokopisini veya tasdikli örneğini getireceklerdir. Lise 4. sınıfta öğrenim görenler ise okudukları Okul Müdürlüklerinden Başvuru Dilekçesindeki Öğrenim Bilgileri bölümün onaylatacaktır. (Yüksekokul mezunu veya Yüksekokulda öğrenim görenler lise diplomalarını temin edememeleri halinde, Yüksekokul Müdürlüklerinden Lise Diplomalarının tasdikli sureti istenilecektir. Ancak bu adaylar yazılı sınavda başarılı olmaları halinde eğitim-öğretim döneminin başlangıcına kadar Lise Diplomalarının aslını teslim etmek zorundadırlar. Ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ortaöğretim kurumlarınca Türkçe olarak tanzim edilen diploma ve diğer öğrenim belgeleri kabul edilerek herhangi bir denklik belgesi istenilmeyecektir.)
  6. 16/7/ tarihli ve 8/ sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğe uygun olarak son 1 yıl içerisinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf (zarf içerisine koyulacaktır),
  7. Yaş tashihi yaptıran adaylar yaş tashihi ile ilgili mahkeme kararının aslı ve fotokopisi,
  8. Askerlik hizmetini yapan Adaylar için "Askerlik Terhis Belgesi" aslı ve fotokopisi,
  9. Emniyet Teşkilatı Şehit veya Vazife Malulü olanların Eş ve çocuklarından Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı'ndan alınan "Şehitlik veya Vazife Malullük Belgesi" aslı ve fotokopisi istenir. (Son bir Yıl içerisinde alınan belgeler geçerlidir.)

NOT:Aslı ve fotokopisi istenen belgelerin asılları adaylarda kalacak olup fotokopileri alınacaktır. Ayrıca, geçmiş yıllarda Polis Meslek Yüksekokullarında Sağlık Şartları nedeniyle çıkarılanlar ile PMYO Sınavlarına girmiş ve kaybetmiş adaylar, şartları taşıması halinde yeniden başvuruda bulunabilirler.

BAŞVURU ÜCRETLERİ VE TARİHLERİ HAKKINDA

AŞAĞIDAKİ DURUMLAR DA DAHİL ADAYLARIN YATIRMIŞ OLDUKLARI BAŞVURU ÜCRETLERİ HİÇ BİR ŞEKİLDE GERİ ÖDENMEZ
  1. Ön Başvurusunu yaptığı halde evraklarını belirtilen sürede teslim etmeyen,
  2. Başvurusunu yapmayan ya da başvuru şartlarından herhangi birini taşımayan,
  3. Sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, sınavı geçersiz sayılan, Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı veya yazılı sınavda başarısız olan,
  4. Ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ücret yatıran,
  5. Sınav ücretini kendi adına yatırmayan,
İNTERNETTEN ÖN BAŞVURU TARİHLERİ:
YGS sonuçları açıklandıktan sonra 16 Nisan Mayıs tarihleri arasında,
BAŞVURU MERKEZLERİNE ŞAHSEN BAŞVURU TARİHLERİ:
21 Nisan Mayıs tarihleri arasında (23 Nisan, 27 Nisan ve 1 Mayıs tarihleri hariç)
BAŞVURU ÜCRETİ:50 TL¨ (Elli Türk Lirası).
BAŞVURU ÜCRETİ YATIRMA TARİHLERİ VE HESAP NUMARASI:
Halk Bankası Gölbaşı/ANKARA Şubesi TR hesap numarasına 16 Nisan - 02 Mayıs tarihleri arasında 50(Elli Türk Lirası) yatırılacaktır.

SINAV TARİHLERİ VE İÇERİĞİ

ADAY DEĞERLENDİRME VE SEÇME SINAVI TARİHLERİ:
20 Mayıs - 01 Haziran tarihleri arasında yapılacaktır. ( 25 Mayıs hariç )
YAZILI SINAVIN TARİHİ:29 Haziran (Pazar Günü)
YAZILI SINAVIN İÇERİĞİ:Daha sonra seafoodplus.infosinden ilan edilecektir.
ALINACAK ÖĞRENCİ SAYISI : Erkek Bayan alınacaktır.
İRTİBAT ADRESİ :

Polis Akademisi Başkanlığı PMYO Şube Müdürlüğü Gölbaşı/ANKARA
WEB ADRESLERİ:
seafoodplus.info
seafoodplus.info
seafoodplus.info
TEL :0() 70 02

Polis Meslek Yüksek Okulu taban puanları belli oldu mu? (PMYO başvuru şartları ve tarihi)

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından PMYO taban puanları ve sıralamaları, polis olmak isteyen adaylar tarafından merak edilmeye başlandı.

PMYO BAŞVURU İÇİN TABAN PUAN KAÇ?

Geçtiğimiz yıl YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, yılına mahsus olmak üzere YKS'de baraj 10 puan düşmüştü.

Baraj puanı TYT’de , AYT ve YDT'de ise ’e çekilmişti. PMYO taban puanı henüz açıklanmadı ancak geçtiğimiz beş yılın puanları şöyle:





PMYO POLİS ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN?

yılına ilişkin PMYO polis alımı ilanının YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından yayımlanması bekleniyor. YKS tercihleri bu sene Ağustos arasında yapılacak.

Bu bilgiler göz önüne alındığında PMYO taban puanlarının ağustosun ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılıyor.

PMYO BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

PMYO başvuru şartları henüz belli olmadı. Ancak bir önceki yıllarda polis alımı için şartlar şunlardı:

a) T.C. vatandaşı olmak,

b) Önlisans, lisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından lisans mezunları için veya yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (70,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak,

ç) Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocukları için veya yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00), yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (56,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır.)

d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak),

e) Kadınlar için cm, erkekler için cm'den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,

f) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

g) Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak,

ğ) 26/9/ tarihli ve sayılı Türk Ceza Kanununun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;

1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,

h) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

ı) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak,

i) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

j) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,

k) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

l) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

m) Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle Sayılı Askerlik Kanununa göre silah altında bulunmamak.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-playapp-storeHuawei App Gallery

POLİSLİK TABAN PUANLARI - TYT ile PMYO kontenjanları belli mi? Polislik TYT puanı nedir, kaç puan gerekiyor?

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ (Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)(İngilizce) (Burslu)

SAY

12+0

12

,

BEZM-İ ÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)

Hemşirelik(Fakülte)
(Burslu)

SAY

15+0

15

,

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

7+0

7

,

GAZİ ÜNİVERSİTESİ (Ankara)(Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+6

,

DİCLE ÜNİVERSİTESİ (Diyarbakır)(Devlet)

Hemşirelik (Yüksekokul)

SAY

+3

,

EGE ÜNİVERSİTESİ (İzmir)(Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+7

,

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ (Ankara)(Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

11+0

11

,

MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+6



,

BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

12+0

12

,

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(İngilizce) (Burslu)

SAY

13+0

13

,

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İzmir)(Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+6

,

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+4

,

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

90+3

93

,

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ (Adana)(Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+4

,

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (Samsun)(Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+3

,

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (Antalya)(Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+5

,

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+4

,

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+4

,

BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(İngilizce) (Burslu)

SAY

8+0

8

,

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ (Ankara)(Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+4

,

VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

90+3

93

,

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ (Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

6+0

6

,

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

90+3

93

,

İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ (Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

8+0

8

,

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (Konya)(Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+4

,

LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ (Ankara)(Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

8+0

8

,

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ İstanbul Vakıf

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

14+0

14

,

MERSİN ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+5

,

ANKARA MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ (Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

9+0

9

,

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(İngilizce) (Burslu)

SAY

6+0

6

,

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ (Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

10+0

10

,

ANKARA MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ (Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(İngilizce) (Burslu)

SAY

6+0

6

,

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+4

,

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

14+0

14

,

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

90+3

93

,

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ (Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

12+0

12

,

İNÖNÜ ÜNİV. Malatya Devlet

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+5

,

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ (Ankara)(Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

7+0

7

,

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+4

,

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

12+0

12

,

ATILIM ÜNİVERSİTESİ (Ankara)(Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(İngilizce) (Burslu)

SAY

9+0

9

,

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

80+2

82

,

MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

70+2

72

,

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+3

,

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+5

,

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (Kayseri)(Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+5

,

İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ (Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

9+0

9

,

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ (Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

9+0

9

,

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ (Konya)(Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+4

,

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ (Kayseri)(Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

8+0

8

,

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (Denizli)(Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+4

,

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

80+2

82

,

SANKO ÜNİVERSİTESİ (Gaziantep)(Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

10+0

10

,

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ (Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

8+0

8

,

UFUK ÜNİV. (Ankara)(Vakıf)

Hemşirelik (Yüksekokul)
(Burslu)

SAY

9+0

9

,

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

10+0

10

,

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+5

,

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+3

,

HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

90+3

93

,

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (Trabzon)(Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+4

,

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ (Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

11+0

11

,

FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

11+0

11

,

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (Antalya)(Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

75+2

77

,

FIRAT ÜNİVERSİTESİ (Elazığ)(Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+4

,

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

80+2

82

,

DEMİROĞLU BİLİM ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)

Hemşirelik (Yüksekokul)
(Burslu)

SAY

15+0

15

,

İSTANBUL SAĞLIK VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ (Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

6+0

6

,

BATMAN ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

70+2

72

,

İSTANBUL ATLAS ÜNİVERSİTESİ (Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

11+0

11

,

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (Isparta)(Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+4

,

HARRAN ÜNİVERSİTESİ (Şanlıurfa)(Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+3

,

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(İngilizce) (Burslu)

SAY

9+0

9

,

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+3

,

AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+6

,

MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

40+1

41

,

TOROS ÜNİVERSİTESİ (Mersin)(Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

7+0

7

,

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ (Gaziantep)(Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

15+0

15

,

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)

Hemşirelik (Yüksekokul)
(Burslu)

SAY

15+0

15

,

ORDU ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+3

,

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+3

,

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (Balıkesir)(Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

90+3

93



,

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ (Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

5+0

5

,

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+3

,

BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+4

,

ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ (Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

9+0

9

,

MANİSA CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+5

,

TARSUS ÜNİVERSİTESİ (Mersin)(Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

40+1

41

,

İZMİR TINAZTEPE ÜNİVERSİTESİ (Vakıf)

Hemşirelik (Fakülte)
(Burslu)

SAY

12+0

12

,

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

+4

,

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

80+2

82

,

GAZİANTEP İSLAM BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet)

Hemşirelik (Fakülte)

SAY

90+3

93

,

Polislik taban puanları belli oldu mu? Polis meslek yüksekokulu başvuru şartları neler?

Emniyet Genel Müdürlüğünden (EGM) yapılan açıklamaya göre, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı PMYO'lara polis memuru adayı alımı gerçekleştirilecek.

Adaylar, 25 Temmuz-5 Ağustos tarihlerinde "seafoodplus.info" adresinden e-Devlet şifrelerini girerek başvuru yapabilecek.

Eğitim sonunda başarılı adaylar, polis memuru olarak atanacak.

Adaylarda aranacak şartlardan bazıları şöyle:

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b) Lise ve dengi okul mezunu olmak,

c) Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı TYT puan türünden en az () ham taban puan ve üzeri puan alanlar, şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocuklarından ise yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı TYT puan türünden en az () ham taban puan ve üzeri puan almış olmak. (NOT: Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır.)

ç) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla (1 Ekim ) 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla (01 Ocak ) 26 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak – 01 Ekim tarihleri arasında doğmuş olmak),

d) Kadınlar için cm. erkekler için cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle indeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,

e) Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak,

f) Genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.

g) 26/9/ tarihli ve sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile;

1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.

ğ) Geçici kayıt tarihi itibarıyla herhangi bir siyasî partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak.

h) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

ı) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

i) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.

j) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

k) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.