atık eşyalarla yapılan tasarımlar / One moment, please

Atık Eşyalarla Yapılan Tasarımlar

atık eşyalarla yapılan tasarımlar

Atık malzeme kısaca kullanım ömrünü tamamlamış tüm ürünler olarak tanımlanabilir. Her gün, yüz binlerce değerlendirme potansiyeli bulunan atıklar ayrıştırılmadan çöp kutusuna atılıyor. &#;Atık malzemelerden neler yapılır?&#; diye bir an bile düşünüldüğünde ortaya çıkabilecek birçok fikir olduğunu görebilirsiniz. Yaşam alanınızda oluşan bir ihtiyacı karşılayabilir veya sadece göz zevkinizi hoş tuttuğunuz dekor eşyaları tasarlayabilirsiniz.

Atık Malzeme Nedir?

Atık malzeme, genellikle insan kaynaklı olarak ortaya çıksa da bazen doğa kaynaklı olarak da oluşabilmektedir. Artık kullanılmayan sıvı ya da katı maddeler atık olarak tanımlanabilir. Evinizde kırılan bir cam, bitmiş bir yoğurt kabı çöpten çok daha fazlasıdır. Oysa ki, çöp olarak değerlendirilen çoğu ürünün tekrar kullanım adına potansiyeli yüksek sayılır. 

Atık materyaller ile ürünlerin işlenerek geri dönüştürülmesi geleceğin ve çevrenin korunması için önemli bir sorumluluktur. Atık malzemeler bileşenlerine göre gruplandırılır. Bu bileşenler yeniden kullanılır ya da bir malzemenin üretiminde yer alacak bir hammaddeye dönüşür. 

Bu durumda çöpleri ayrıştırarak doğru materyali doğru geri dönüşüm kutusuna aktarmak bir ürünün birkaç kez kullanılabilmesi anlamına gelir. 

Atık Malzeme Materyalleri

Yolda yürürken birçok yerde geri dönüşüm kutusuyla karşılaşılır. Bazı istisnalarla birlikte her materyal türünün bir kutusu ve bu kutunun sabit rengi bulunur. Kağıt atıklar mavi, cam atıklar yeşil, metal atıklar gri ve plastikler sarı kutunun içerisine atılır. Kullanmayacağınızı düşündüğünüz parçaları burada ayrıştırınız fakat atmadan önce onları, sizin de dönüştürebileceğinizi unutmayınız. 

Plastik

Plastik, adeta zamana meydan okur. İçecekten kremlere kadar birçok ürün plastik kaplar içerisinde saklanır ve uzun süre bozulmaz. Bu bozulmama çevreye, çözünemeyen binlerce plastik atık olarak geri döner. Yolda, ormanda veya denizde kısacası doğada zararlı bir halde durması yerine plastiği dönüştürmek hem geleceğe olan sorumluluğunuzu yerine getirir hem de cebinizi korur. 

Plastikler, artık birçok alanda dönüştürülüyor. Bazı markaların geri dönüşüme dikkat çekmek adına tasarlayıp ürettiği kıyafetler bile bulunur. Elbette, evde bu kıyafetleri oluşturmak çok zor fakat hiçbir şey yapamayacağınız anlamına da gelmez. 

Çocuklarınız için kalem kutusundan çiçekleriniz için saksıya, sevimli dostlarınız için mama kaplarından çeşitli oyuncaklara kadar kullanışlı veya dekoratif eşyaları evde tek başınıza ya da sevdiklerinize bir aktivite haline getirerek elde edebilirsiniz. 

Cam 

Salça, hazır gıdalar ve bazı içecekler camdan yapılmış bir paketin içerisinde satılırlar. İçerisindeki ürün bittiği takdirde kullanacağınız ve sayısız şekilde değerlendirebileceğiniz camlara sahip olursunuz. 

Cam kavanozları iyice yıkadıktan sonra içerisine kışlıklarınızı doldurabilirsiniz. Düğme, boncuk gibi hobi malzemelerini düzenleyebilirsiniz. Düz bir yüzeye sahip atık camları bir tuval gibi kullanabilirsiniz. Cam boyalar kurutulmuş çiçekler yardımıyla eşsiz bir tablo ortaya çıkarma fırsatı tamamen sizin elinizde. Sprey boya ile cam şişeleri renklendirerek dekoratif vazolar üretebilirsiniz. 

Kağıt 

Plastikten sonra en çok israf edilen ve atık durumuna geçen malzeme kağıttır ve müsvedde olarak ya da kirlenmiş bir şekilde öylece çöpe gitmesine izin vermeyiniz. Kağıt, birçok hobinizi gerçekleştirebileceğiniz ve hatta kurtarıcınız olacak malzemelerden yalnızca biri.

Kağıtları dönüştürmenin eğlenceli bir yolu çocuklarınızın hayal gücüne bırakmanızla gerçekleşir. Şekiller verebilirler, boyayabilirler ve daha birçok eğlenceli aktiviteyle hem onları uygun bir maliyetle oyalayabilirsiniz hem de yaratıcılıklarını geliştirmelerine yardımcı olursunuz. 

Kağıtları zarf, kutu, hediye paketi olarak kullanarak tekrar değerlendirebilirsiniz. İşiniz bittiği takdirde kağıtları çöpe atmayın, kağıt parçalayıcı araçlarla paketlemelerde ürünlerin kırılmasını önleyebilir ya da konfeti olarak kullanabilirsiniz. 

Metal 

Günlük hayat içerisinde, mutfaktan iş yerine kadar birçok yerde metal kullanımı sıklıkla gerçekleşir. Kutu içecekler, temel gıda tenekeleri, konserveler, eskiyen tavalar çokça gördüğünüz metal atıklar arasında yer alır.

Metal, saf bir bileşenden oluşur ve temas ettiğiniz kimyasala, katkı maddesine ve zamana bağlı şekilde deformelere uğrayabilir. Metali dönüştürürken dikkatli davranınız.

Dönüşen Ürünler 

Atık malzemelerden tasarımlar mutfaktan salona, banyodan yatak odasına birçok kullanışlı ve dekor eşya potansiyeli sizi bekler. Ellerinizin yeteneği ve zevkinize bağlı olduğu için üretebileceklerinizin bir sınırı bulunmaz. Hayal gücünüzün ve yaratıcılığınızın konuşacağı ürünler evinizde dikkat çekici hale gelir.

Pratik Kullanım İmkanı 

Geri dönüşüm olarak değerlendireceğiniz birçok atığı elden geçirerek güzel ve işlevsel bir hale getirebilirsiniz. Evinizin dilediğiniz odasında kullanabileceğiniz temel ve dekor eşyalar oluşturabilirsiniz.

Dekor Ürünleri

Çöpe gitmek üzere olan yoğurt kabını, cam kavanozu, kullanılmış güveci veya plastik derin kabı ister canlı ister yapay çiçek için saksı yapabilirsiniz. Yamalı tekerlerinizi atmayınız. Güzelce yıkayın ve boyayın, hatta etrafına halatlar sarın. Tercihinize göre sehpa ya da puf olarak kullanabilirsiniz. Eski ve tek kalmış düğmeleri bir halata silikon tabancasıyla yapıştırarak kapı girişlerini eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

Kullanışlı Eşyalar 

Biten bir temizlik ürünü şişesini iyice yıkadıktan sonra çiçekleri sulayabileceğiniz bir alete dönüştürebilirsiniz. Biten şampuan şişelerini uygun şekilde keserek şarj ettiğiniz telefon ya da saç kurutma makineniz ve tarağınız için stand yapabilirsiniz. Eskiyen ahşap çekmece veya meyve sebze kasasına havlu yerleştirebilirsiniz ya da raf yapabilirsiniz.

Geri Dönüştürmenin Avantajları

Atık malzeme çalışması yapmanın ve geri dönüştürmenin başlıca avantajı, çevrenin korunuyor olması ve etrafta çöplerin birikmesinin engellenmesi olur. Aynı ürünü defalarca almak zorunda kalmazsınız, kendi ihtiyacınızı üretebilir hale gelirsiniz ve bu da bütçenize olumlu bir şekilde yansır. Tek başınıza yapabileceğiniz gibi çocuklarınızı ya da öğrencilerinizi dahil edebileceğiniz bu dönüşümler eğlenceli bir aktivite haline gelebilir.

Kalemtıraştan çıkan atıkları bir sanat eserine dönüştürmeleri için çocuklarınıza özgürlük tanıyınız. Parça parça artmış olan kağıtlar da bu resme dahil olabilir. Küçük sanatçının yeteneğini güzel bir çerçeve içerisinde, dilediğiniz yerde sergileyebilirsiniz.

Eskiyen kıyafetleri bir oyuncağa çevirebilirsiniz. Kesme ve dikme işlemleri size ait olacak şekilde çocuklarınız için bebek, hayvan, araç gibi pamuk ve kumaştan oluşan yumuşak oyuncaklar üretebilirsiniz. 

Atık Malzemelere Yer Verirken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Her materyalin uygun bir kullanımı elbette bulunur. Atık malzeme çalışmaları yaparken materyallerin sağlam olduğundan emin olunuz. Kullanıma bağlı olarak veya zamanla oluşan deformeler ürünler sağlıklı yapısını kaybeder ve artık hiçbir şekilde kullanılamayacak hale gelebilir. Bu durumlarda atık malzemeleri geri dönüştürmenin pek de faydası bulunmaz. 

  • Cam materyali dikkatli bir şekilde gözden geçirilmeli ve üzerinde çatlak, kırık veya herhangi bir kesici nokta bulunmadığından emin olunmalıdır. Ani batmalar ve kesmeler tehlikeli bir durum oluşturabilir. 
  • En çok hassasiyeti göstermeniz gereken materyal metal parçalardan oluşur. Metal üzerinde oluşabilecek küfler; cilde veya açık yaraya temas, soluma ve tatma gibi durumlarda tehlike arz eder. Geri dönüştürmek istediğiniz metal parçanın sağlamlığından emin olunuz. 
  • Doğada milyonlarca bulunan plastik, tüm materyaller içerisinde çözünmesi ve yok olması en zor olan atıktır. Plastiğin değerlendirmesi kolay olabilir ancak dünya üzerinde fazlaca bulunan plastiklere bir yenisini eklememeye özen gösteriniz. Plastik kullanımını olabildiğince azaltmaya çalışmanız tavsiye edilir.  

Atık malzemelerden kolay ve şık tasarımlar Atık malzemeler ile neler yapılabilir?

Atık malzemelerden yapılan eşyalar ve tasarımlar ülkemizde yoğun rağbet görüyor. Bunun nedeni ise, yıllık kişi başı 23 milyon top çıkması ve bu çöplerin büyük bir kısmının geri dönüştürülebilir olmasından kaynaklanıyor. Özellikle ev hanımlarının ilgi gösterdiği atık malzemelerden yapılan kolay tasarımlar, evlerde süs için kullanılabileceği gibi dükkanlarda yapılıp da satılabiliyor. Saksı başta olmak üzere, boncuk ve düğmeler en çok tercih edilen atık malzemeleri değerlendirme fikirleri olarak öne çıkıyor.

ATIK MALZEMELERLE NELER YAPILABİLİR?

Pet şişeler, tuvalet kağıtları, ampuller, bitmiş cam içecek şişeleri Bunların hemen hemen hepsi atık malzemelerdir. Bunların ortak özelliği ise, değerlendirildiği takdirde ortaya son derece şık ürünler çıkartabilecek olmasıdır. Kol düğmeleri, gömlek düğmeleri ve farklı boyutlardaki, renklerdeki düğmelerin kullanımı neticesinde kolye, bileklik ve küpe tasarımı yapılabilir. Sadece sağlam atık malzemelerin değil, kırılmış veya deforme olmuş malzemelerin diğer atıklarla birleştirilmesi ve güzel bir tasarım elde edilmesi son derece pratiktir.

GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİ İLE YAPILAN TASARIMLAR

Örneğin eski bir kaykay Artık kullanılmıyor ve evin bir kenarına atılmış durumda. Son derece basit bir şekilde kaykaydan kitap rafı yapabilirsiniz. İzlemeniz gereken yol şu şekilde;

  • Kaykayı alın ve dengede durmasını sağlayacak şekilde ipler geçirebileceğiniz iki delik açın.
  • Bunlar kenara yakın merkezi denge noktaları olabilir.
  • Kalın ve sağlam bir ipi bu deliklerden geçirin ve duvara asın.

Peki, eski karyolanızdan kitaplık yapmak istemez misiniz? İşte, izlemeniz gereken yol;

  1. Karyolanızın kenar tahtalarını çıkarın.
  2. Arasına tuğla gibi doğal destekler yerleştirerek dengede duracak şekilde raflar haline getirin.
  3. Bu rafları dilediğiniz çiçekler ile süsleyebileceğiniz gibi kitaplık olarak da kullanabilirsiniz.

ATIK MALZEMEMELERİ DEĞERLENDİRME ÖRNEKLERİ: KOLYE

Atık malzemeler arasında düğmelerin de bulunduğunu söylemiştik. Peki, düğmeden kolye tasarımı yapmak istemez misiniz? İşte, izlemeniz gereken adımlar;

  • İnce bir misina veya iplik yardımıyla kolye hazırlarken özellikle düğmelerin üst üste düşmesi yerine, sıralı hale gelmesini sağlayabilirsiniz.
  • Böylece her bir renk ayrı ayrı görünebileceği gibi, güzel görünümleri ve rengarenk görüntü, kıyafetlerinizle son derece şık duracaktır.

KOLAY GERİ DÖNÜŞÜM FİKİRLERİ: ÇİÇEK SAKSILARI YA DA MUMLUK

İple birbirine bağlanmış halde, güzel pet şişelerin yan bölgelerinden ipi geçirerek sıralı saksılar oluşturabilirsiniz. Tavana asabileceğiniz veya aydınlatmaların yan bölgelerinde yer almasını sağlayabileceğiniz saksı türlerinin oluşması için atık malzemeleri tercih edebilirsiniz.

Peki, kenarı kırılmış porselen fincanınız mı var? Sakın çöpe atmayın. Zira, bunu da değerlendirebilirsiniz. Bu fincanları mumluk olarak ya da minik çiçek saksıları olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. Aynı zamanda eskimiş tabaklarınızı da kenarları kırılmış bile olsa yeniden boyayabilir, çeşitli desenler ile süsleyerek duvarlarınızda yemek odasındaki büfede ya da çeşitli masa üzerlerinde dekorasyon malzemesi olarak kullanabilirsiniz.

Yaratıcı İleri Dönüşüm Projeleri [Bigumigu’da ]

Geride bırakmaya hazırlandığımız yılın haberlerini inceledik ve ele aldığımız konular arasında öne çıkanları belirledik. Bigumigu’da ’nin öne çıkan konularını diğer derlemelerimizde de görebilirsiniz. Bu derlemede, yılın en ilginç geri dönüşüm projelerini bir araya getirdik.

İleri dönüşüm ve geri dönüşüm konusunda hâlâ kafa karışıklıkları söz konusu. O yüzden bu derlemeye başlarken, bu iki terimin farkını bir kez daha açıklamak isterim. İleri dönüşüm, eski bir nesneyle ya da malzemeyle farklı bir amaçla kullanılabilecek yeni şeyler tasarlamak anlamına geliyor. İleri dönüşümde ham madde parçalanmıyor, ağır imalat süreçlerinden geçirilmiyor. Biriktirdiğiniz dondurma çubuklarıyla kalemlik yaptığınız, eski yoğurt kaplarınızı boyayıp saksıya dönüştürdüğünüzde ileri dönüşüm yapmış oluyorsunuz. Kimi zaman yeni bir şekil vererek kimi zaman da bazı eklemeler yaparak eşyanın değerini artırmış oluyorsunuz. Kullanılmayan nesnelerin (atık kağıt, plastik vb.) geri dönüşüm tesislerinde işlenerek tekrar ham madde haline getirilmesine ise ileri dönüşüm adı veriliyor. Bu hammaddeler tekrar fabrikalar tarafından üretimde kullanılmak üzere dönüştürülüyor. Dolayısıya bireysel olarak geri dönüşümü gerçekleştirmek pek de mümkün değil. Bu yıl yer verdiğimiz önemli geri dönüşüm projelerine buradan göz atabilirsiniz. Şimdi hep birlikte yılın en dikkat çekici ileri dönüşüm çalışmalarına yakından bakalım.

Kullanıcının Atıklarla Kendi Mobilyalarını Tasarlayabildiği Çevrim İçi Sistem

Stackabl, tasarımın çevrim içi ortamda doğrudan mevcut atıklarla yapılabildiği dikkat çekici bir ileri dönüşüm sistemi sunuyor. Fikir, Kanadalı tasarım stüdyosu Stacklab’e ait. Fikri hayata geçirmek için New York merkezli showroom Maison Gerard ile iş birliği yapılmış. Altyapısında algoritmaların, robotiğin ve bölgesel üreticilerin rol oynadığı sistem, tasarım dünyasının mevcut kaynaklarla (atıklarla) kesiştiği yeni bir yaratıcı süreç oluşturmuş. Her seviyedeki tasarımcı, sisteme erişebiliyor ve mobilya veya aydınlatma tasarımları oluşturmak için etkileşimli çevrim içi aracı kullanabiliyor.


Güncellenebilir Mobilyalar

oio&#;nun IKEA için hazırladığı güncellenebilir mobilya projesi Updatables, eşyaların dile gelip kullanıcıyla bağ kurmasını sağlıyor ve çöpe gitmelerini önlüyor. Bu, sandalyelerin ve masaların canlanarak ihtiyaçlarını anlatmasını sağlayan deneysel bir proje. Teknolojinin evdeki yaşam kalitesini nasıl artırabileceğini araştıran proje, IKEA’nın bağımsız araştırma ve tasarım laboratuvarı SPACE10 desteğiyle hazırlanmış. Yaratıcı stüdyo oio‘nun kurucu ortakları Matteo Loglio ve Simone Rebaudengo tarafından tasarlanan proje, israfı azaltmak için mobilyanın ömrünü uzatmayı ve ileri dönüşümü teşvik etmeyi amaçlıyor.


Varil Kapaklarıyla Yaratılan Mozaik Cephe

Ramos Castellano Arquitectos, Yeşil Burun&#;daki bir sanat merkezinin ön cephesini rengarenk varil kapaklarıyla kapladı. Proje, Yeşil Burun Adaları – resmî adıyla Yeşil Burun Cumhuriyeti ya da Cabo Verde – olarak bilinen Afrika ülkesinde gerçekleştirilmiş. Yeşil Burun takımadalarının bir parçası olan Sao Vicente adasında, Mindelo şehrindeki Centro Nacional de Artesanato e Design (CNAD / Ulusal Sanatlar, El Sanatları ve Tasarım Merkezi) binasının ön cephesine uygulanmış. Canlı renklere boyanmış olan kapaklar, içerideki yenilenmiş alan için benzersiz bir dış kabuk oluşturuyor. Kapaklari yalnızca görsel bir unsur değil, aynı zamanda işlevseller. Panjur gibi açılıp kapanabiliyorlar. Bu da mekandaki hava akışının ve güneş ışığının daha iyi kontrol edilmesini saplıyor. Böylece iç mekanın ısısını da korumaya yardım ediyorlar.


Eski Uçaklar Kapsül Yapılara Dönüşüyor

Aeropods eski uçakları; kolay taşınabilir ofislere, satış noktalarına, çocuk oyun alanlarına, bahçe odalarına ve daha pek çok kapsül yapıya dönüştürüyor. Dijital göçebeler, isterlerse tüm yıl boyunca bir uçak kabininde yaşayarak veya çalışarak geçirebilirler. İrlanda’nın kuzeybatısında kurulan yeni bir girişim olan Aeropods bu fikirden yola çıkarak, eski ticari uçakları evden çalışma ofislerine, satış noktalarına, bahçe odalarına ve benzeri yapılara dönüştürerek uzaktan çalışmayı daha estetik ve eğlenceli hale getiriyor. Dolayısıyla hem kişisel hem de iş amaçlı kullanım için özelleştirilebilir kapsül yapılar üretiyor.


Bu Şablon Cetveller Kağıt Atıklardan Yeni Eşyalar Yapmayı Kolaylaştırıyor

Ito Design Studio ve Plastics iş birliğiyle yaratılan şablon cetveller, herkesin kağıt atıklardan yeni eşyalar üretebilmesini sağlıyor. Cetvel şablonların her biri geri dönüştürülmüş akrilikten yapılmış. Yine her biri farklı bir ürüne karşılık gelen hayvanlar gibi şekillendirilmiş. Örneğin fil şablonu, atıştırmalıklar için bir kese kağıdı yaratmayı sağlarken, balık ile bir kartvizitlik yaratılabiliyor. Şimdilik hayalet ve kuş isimli iki farklı şablon cetvel daha mevcut.


Dondurma Çubuğuyla Neler Tasarlayabilirsin?

Algida Max ve Onaranlar Kulübü iş birliyle başlatılan Max ile İleri Dönüşüm projesi, çocuklar başta olmak üzere herkesi dondurma çubuklarıyla yeni objeler tasarlamaya davet etti. Amaç ileri dönüşüm konusunda farkındalığını artırma ve çocukların şimdiden ileri dönüşüm pratikleri geliştirmesi. Ebeveynler projeyi, çocuklarıyla birlikte gerçekleştirebileceği bir etkinlik veya oyun gibi değerlendirebilir. İzlenmesi gereken sürecin ise 3 aşamalı olması öneriliyor. İlk aşamada bir miktar çubuk biriktirmekten ibaret. Bu aşamada belki yakınlarınızın biriktirdiği çubukları da ekleyerek daha fazla sayıda malzemeye sahip olabilirsiniz. Ardından yaratıcılığı devreye sokup onları bir şeylere dönüştürmek ve #maxileileridönüsüm etiketi ile sosyal medyada paylaşarak başkalarına ilham vermek geliyor.


Hurda Otomobil Parçalarından Giysi Koleksiyonu

Çek otomobil üreticisi Skoda, İsveçli ileri dönüşüm moda markası Rave Review ile hurdaya ayrılmış otomobil parçalarından oluşan bir giysi koleksiyonuna imza attı. Tasarımcılar Josephine Bergqvist ve Livia Schück tarafından kurulan İsveçli ileri dönüşüm moda markası Rave Review, dış mekanlardan ilham alan tasarımlarıyla tanınıyor. Markayı Schück ile birlikte kuran Bergqvist için Skoda ile olan ortaklık göründüğü kadar tesadüfi değil. “Babam ve erkek kardeşim otomobillere ve motor sporlarına deli oluyorlar. Çocukluğumdan beri farklı markaların araçlarını tartıştıklarına şahit oldum. Ben büyürken evin her yerinde araba parçaları vardı.” diyen Bergqvist otomobillerle özellikle ilgilenmese de, malzemelerin giysilere nasıl uyarlanabileceğini hep merak etmiş.


General Motors Kaportalarından Tuvaller

ABD&#;nin farklı bölgelerinden dört sanatçı, General Motors&#;un Neighbour Hoods projesi kapsamında yaşadıkları yerleri araç kaportalarına resmetti. Kaportalar, düzenlenen bir müzayede ile açık artırmayla satışa sunuldu.


Balık Kasaları Sokak Mobilyalarına Dönüşüyor

Takuto Ohta Common Neglect Material projesi kapsamında, atık haline gelen balık kasalarından sokak mobilyası tasarlıyor. Japonya’da kırsal alanlardaki nüfus düşüşü hızla devam ediyor. Aşırı yaşlanan toplumunda etkisiyle köy yaşamı giderek azalıyor. Bu gerçekten yola çıkan tasarımcı Takuto Ohta Common Neglect Material (CNM) isimli bir proje yaratmış. Proje kapsamında, boş köy ve kasabalarda bulunan kullanılmayan nesnelerin kamusal alanda kullanılabilecek mobilyalara dönüştürüyor.


Kullanılmayan Beton Bloklar ve Bordür Taşları Sokak Mobilyası Oldu

Yuval Harel ve Leopold Inkapööl, sokalardaki kırık, unutulmuş ve atılmış yapı malzemelerini bir araya getirerek onları kamusal alanda kullanılacak mobilya parçalarına dönüştürüyor. Stacked Street isimli bu seri, Dutch Design Week dolayısıyla Eindhoven sokaklarında başlamış. Tasarımcılar yakın çevrede buldukları beton bloklar, tuğlalar ve bordür taşları gibi öğeleri kullanarak (üst üste yığarak) şehir manzarasını yeniden canlandırmış. Üstelik mobilyalarda hafif bir mizah havası da hakim.


Teneke Kutularla Sokak Sanatı

Jakuna Melata, teneke kutuları motive edici mesajlarla renklendirerek özgün grafiti çalışmaları üretiyor. Jakuna Melata, yılından bu yana sokak sanatı işleri üreten sanatçı bir çiftin takma ismi. Barselona’da çalışmalarını sürdüren sanatçılar, teneke kutuları renklendirerek ve üzerlerine olumlu mesajlar yazarak ileri dönüştürüyor. Kutuları boyadıkları sprey boyaların tenekelerini bile daha sonra sanat malzemesi olarak kullanıyorlar. Kutulara yazdıkları mesajlarla sevgi dolu olan daha iyi bir bir dünya talep ediyorlar. Çalışmalarının, sonsuz aşka ve geçici sanata dayandığını ifade ediyorlar.


Plastik Sandalyeden Tekerlekli Sandalyeye

Free Wheelchair Mission, gelişmekte olan ülkelerdeki tekerlekli sandalye ihtiyacına plastik sandalyeleri kullanarak çözüm sunuyor. Kâr amacı gütmeyen insani yardım kuruluşu Free Wheelchair Mission, gelişmekte olan ülkelerde dağıttığı uygun maliyetli ve dayanıklı tekerlekli sandalyelerle adını duyurdu. STK’nın ilk modeli olan GEN_1, beyaz plastik bir sandalyenin tekerlekli sandalyeye dönüştürülmüş hali. İleri seviyede bedensel engeli olmayan kullanıcılar için yaratılan GEN_1, basit ama devrim niteliğinde bir çözüm olarak uzun süre adından söz ettirdi.


 

Star Wars Heykellerine Dönüşen Louis Vuitton Çantalar

ABD’li ileri dönüşüm sanatçısı Gabriel Dishaw, Louis Vuitton’un ömrünü tamamlamış ikonik monogram desenli çantalarını büyüleyici Star Wars heykellerine dönüştürüyor.

Görsel: Updatebles

 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır