schengen vizesi yunan adaları / KAPIDA VİZE REHBERİ | Yeşil Marmaris Lines

Schengen Vizesi Yunan Adaları

schengen vizesi yunan adaları

Yunanistan Vize İstiyor mu? Yunanistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

yunanistan vizesi nedir

Yunanistan’a seyahat etmek mi istiyorsun? Yunanistan Schengen vizesi veya D tipi vize alarak Yunanistan’dan başlamak koşuluyla hem Yunanistan’a hem de diğer Schengen ülkelerine seyahat edebilirsin. 

Yunanistan Vize Türleri

Yunanistan vize başvurusu yaparken seyahat amacını ve seyahat süresini göz önünde bulundurmak gerekir. Seyahat nedenlerine göre vize kategorileri şu şekilde sıralanabilir. 

Yunanistan Schengen Vizesi (C tipi Vize)Yunanistan Ulusal Vize (D Tipi Vize)
Yunanistan Turistik VizeYunanistan Aile Birleşimi Vizesi
Yunanistan Ticari VizeYunanistan Çalışma Vizesi
Yunanistan Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti VizesiYunanistan Öğrenci Vizesi
Yunanistan Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferans Katılım Vizesi
Yunanistan Şoför Vizesi
Yunanistan Gemici Vizesi
Yunanistan Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vizesi
Yunanistan Transit Vize

Yunanistan C Tipi Vize (Yunanistan Schengen Vizesi)

günlük zaman dilimi içinde 90 günü aşmayacak şekilde yapılacak Yunanistan ziyaretleri için seyahat öncesinde Umuma Mahsus (bordo) pasaport sahibi olan T.C. vatandaşlarının C tipi Yunanistan vizesi (Schengen vizesi) almaları zorunludur. Hususi (yeşil), Diplomatik (siyah), ve Hizmet (gri) pasaport sahipleri ise günlük zaman dilimi için 90 günü aşmayacak ziyaretler için vizeden muaf tutulur. 

Schengen vizesi olarak da adlandırılabilen Yunanistan C tipi vizesi, günlük zaman diliminde tek seferde 90 güne kadar seyahat etmeni sağlayan kısa süreli bir vize türüdür. Yani Yunanistan C tipi vize aldıysan 90 günün sonunda ülkeden çıkış yapman gerekir İlk defa Schengen vizesini başvuru yapacak kişilere ise istisnai durumlar dışında kısa süreli vize verilir ve sonraki seyahatlerde bu süre kademeli olarak arttırılarak 90 günlük süre tamamlanır. Vize kullanım şekli ve Yunanistan seyahatinin sıklığı vize süresini doğrudan etkiler. Sen de 80 Euro gibi bir Yunanistan vize ücreti ödeyerek Schengen vizesi almak için başvuru yapabilirsin. "Schengen Vizesi Nedir?" başlıklı yazımızı okuyarak Schengen vizesi konusunda daha detaylı bilgi alabilirsin. 

  • Yunanistan Turistik Vize: En fazla 90 güne kadar Yunanistan’da turistik amaçlı seyahat ve gezi yapmak isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür. 
  • Yunanistan Ticari Vize: 90 günü aşmamak kaydıyla ticaret yapmak amacıyla Yunanistan’a seyahat etmek isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür.
  • Yunanistan Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vizesi: Aile, akraba veya arkadaşları tarafından Yunanistan’a davet edilmiş kişilerin davet mektupları ile beraber başvuru yapabilecekleri vize türüdür. 
  • Yunanistan Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferansa Katılım Vizesi: Kültürel veya sportif bir faaliyet nedeniyle 90 günü aşmamak koşuluyla başvuru yapılabilecek vize türüdür. Yunanistan kültürel, sportif faaliyet ve konferansa katılım vizesi için başvuru yaparken etkinlik katılım belgesi veya davetiyenin de vize başvuru evrakları arasında yer alması önemlidir. 
  • Yunanistan Şoför Vizesi: Uluslararası kara yolu taşımacılığı yapan nakliye firmalarının Yunanistan’a nakliye yapacak araçlarını kullanacak olan şoförleri için almaları gereken vize türüdür. 
  • Yunanistan Gemici Vizesi: Yunanistan Schengen vizesi türlerinden biri olan gemici vizesi, uluslararası deniz yolu taşımacılığı yapan nakliye firmalarının gemiyi kullanacak kişiler için almaları gereken vize türüdür. 
  • Yunanistan Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vizesi: Staj yapmak veya öğrenim görmek amacıyla Yunanistan’a yapılan kısa süreli (90 güne kadar) ziyaretler için alınması gereken vize türüdür. 
  • Yunanistan Transit Vize: Schengen bölgesinde olmayan herhangi bir ülkeye Yunanistan üzerinden yapılan aktarmalı uçuşlar için alınması gereken vize türüdür. Yunanistan transit vizesi ile ülkeye giriş yapmak mümkün değildir çünkü transit vize konaklama değil, sadece geçiş hakkı tanır. Yunanistan transit vize ücreti 80 Eurodur. Eğer aynı güzergahtan tekrar dönüş yapacaksan bunu gerekli belgelerle de destekleyerek çift girişli Yunanistan transit vizesine başvuru yapabilirsin. Aktarmalı uçuş hakkında daha detaylı bilgi almak için içeriğimizi okuyabilirsin. 

Yunanistan D Tipi Vize

Yunanistan D tipi vize yani ulusal vize; Yunanistan’a 90 günü aşan uzun ziyaretler için alınması gereken vize türüdür. 3 aydan uzun süren eğitim, Erasmus, staj, aile birleşimi, yatırım ve çalışma gibi vize türleri ulusal vize olarak değerlendirilir.

  • Yunanistan Aile Birleşimi Vizesi: Türkiye’de ikamet eden T.C. vatandaşlarının, Yunanistan’da yaşayan eş ya da çocuklarının yanına yerleşmek veya Türkiye’de yaşayan ve 18 yaşından küçük çocuklarını yanlarına almak için başvuru yapması gereken vize türüdür. 
  • Yunanistan Çalışma Vizesi: Yunanistan’a çalışmak amacıyla yerleşerek oturum izni almak isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür.
  • Yunanistan Öğrenci Vizesi: Yunanistan’da eğitim almak, dil öğrenmek veya staj yapmak amacıyla alınabilecek vize türüdür.

Yunanistan Kapıda Vize 

Yunanistan günübirlik vizesi ve buna bağlı olarak da “Yunan adalarına vizesiz gidilir mi?” sorusu özellikle Ege Denizi’ne yakın olan Yunanistan adalarına günübirlik seyahat etmek isteyen kişilerin merak ettiği bir konudur. Özellikle Mayıs-Eylül aylarında Yunanistan topraklarına ait 6 adaya (Rodos, Midilli, Kos, Samos, Sakız, Meis Adaları) sık sık ziyaret yapılır. Yunanistan’a bir gün için bile giriyor olsan Yunanistan kapıda vize alman gerekir. Yunanistan kapıda vize, Yunan topraklarına maksimum 7 gün süre ile giriş yapmana olanak tanıyan kısa süreli bir vize türüdür.  

Kapıda vize yalnızca 7 günlük süre için geçerli olduğu için Yunan adalarında dahaan süre kalmak isteyen bordo pasaport sahiplerinin Yunanistan Schengen vizesine başvuru yapmaları gerekir. Kapıda vize işlemlerini yetkili seyahat acentelerinden yapabilirsin genellikle feribot bileti satan firmalar, yolculara vize aracılık hizmeti sunar. Gerekli evrakları seyahatten 1 hafta önce ilgili kuruma kargolayarak vize başvurusunda bulunabilirsin. Yeşil, gri ve siyah pasaport sahipleri ise yalnızca pasaportları ile ülkeye vizesiz olarak giriş yapabilirler. 

Yunanistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Standart olarak Yunanistan vizesi için talep edilen bazı evraklar vardır ancak mesleğe ve seyahat amacına göre de vize başvuru evrakları değişebilir.

Standart Yunanistan Vizesi İçin Gerekli EvraklarYunanistan Vizesi Başvuru ŞartlarıMesleki DurumMesleki Duruma Göre Yunanistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Pasaport10 yıldan eski olmayan, Yunanistan dönüş tariihden sonra en az 3 ay geçerli, en az 2 boş sayfası olanÇiftçi İçin Ziraat Odasından Çiftçilik Belgesi
Varsa eski pasaportÖğrenci İçin Öğrenci belgesi (güncel ve orijinal), sponsor dilekçesi, orijinal muvafakatname (noter onaylı)
Nüfus cüzdanı fotokopisiÖn ve arka yüzüYeni Mezun İçinDiploma fotokopisi
Vize talep dilekçesiYunanistan Konsolosluğuna hitaben şirketin antetli kâğıdına Türkçe ya da İngilizce yazılmış, kaşeli, imzalı ve seyahat nedenini anlatan dilekçeEmekli içinEmekli maaşını gösterir belge
İki adet biyometrik fotoğraf3,5 x 4,5 cm boyutlarında ve beyaz fon üzeriDevlet Memuru içinOrijinal çalışma belgesi (mühürlü, ıslak imzalı), görev kimlik kartı fotokopisi, resmi izin belgesi, maaş bordrosu, banka hesap dökümü (son 3 aya ait kaşeli, imzalı, banka imza sirküleri ile birlikte)
Ek Gelir BelgesiKira sözleşmesi, varsa araç ruhsatı ve tapu fotokopileriSerbest meslek sahibi içinNoter onaylı iş sözleşmesi
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneğiŞirket sahibi içinŞirketin bağlı olduğu Ticaret Odası'ndan alınmış orijinal faaliyet belgesi, ticari sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri, SGK/BAĞKUR/4B detaylı dökümü
Konaklama ve otel rezervasyon bilgileriŞirket Çalışanı İçinSGK işe giriş bildirgesi, SGK 4A hizmet dökümü, maaş bordrosu (son 3 aylık, ıslak imzalı, kaşeli), orijinal şirket yazısı, dilekçe
Seyahat sağlık sigortası Euro teminatlı, seyahat tarihinden bir gün önce başlayıp bir sonra sona ermelidir. 
Schengen vize başvuru formu
Banka hesap dökümüSon 3 aylık, TL bakiyesi olan, ıslak imzalı, kaşeli, banka imza sirküleri ile birlikte
Orijinal muvafakatname18 yaşından küçükler için
Varsa davet mektubuÖğrenci vizesi, aile ziyareti vizesi için

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?

“Yunanistan vize randevusu nasıl alınır?” sorusuna yanıt bulmak için öncelikle seyahat planlanmasını net bir şekilde yapmak gerekir. Çünkü kısa süreli seyahatler için C tipi Schengen vizesi, uzun süreli seyahatler için ise D tipi ulusal vize başvurusunda bulunulur. Kısa süreli Yunanistan vizesi almak için vize danışmanlık merkezlerinden, uzun süreli vize için ise ilgili konsolosluğa şahsen başvuru yapılır. Peki, "Schengen vizesi nasıl alınır?" diye merak ediyorsan içeriğimizi okuyarak Schegen vizesi alımı hakkında daha fazla bilgi alabilirsin. 

Sen de Yunanistan vize başvuru evraklarını tamamladıktan sonra ikamet ettiğin bölgeye göre, Ankara Yunanistan Büyükelçiliği, İzmir Yunanistan Konsolosluğu, İstanbul Yunanistan Konsolosluğu veya Edirne Yunanistan Konsolosluğuna vize başvurusu yapabilir veya anlaşmalı vize başvuru merkezlerine giderek de vize müracaatını gerçekleştirebilirsin. Yunanistan vize başvurusu yapacağın konsolosluk, ikamet ettiğin şehre göre değişecektir. "Vize nasıl alınır?" konusunda daha detaylı bilgi edinmek için yazımıza göz atabilirsin. 

Yunanistan Ankara Büyükelçiliği

Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Karaman, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat illerinde ikamet ediyorsan, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Ankara Büyükelçiliğine başvuru yapabilirsin.

Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu

Balıkesir, Kocaeli, Bursa, Bolu, İstanbul, Çanakkale, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon illerinde ikamet ediyorsan, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğuna başvuruda bulunabilirsin.

İzmir Başkonsolosluğu

Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak illerinde ikamet ediyorsan, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İzmir Başkonsolosluğuna başvuru yapabilirsin.

Edirne Konsolosluğu

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerinde ikamet ediyorsan, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Edirne Konsolosluğuna başvuruda bulunabilirsin.

Yunanistan Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

Yunanistan vize başvurusu yapmak için öncelikle randevu almak gerekir. Yunanistan kısa süreli vize başvuruların vize danışma merkezleri veya turizm acentelerinin yönlendirmesi ile yürütülürken, uzun süreli vize başvuruları şahsen yapılır. İstanbul ikamet eden kişiler, Kosmos Vize Hizmetleri; Ankara’da ikamet edenler ise VFS Global aracılığı ile randevu alabilirler. 

Yunanistan’da çalışma, eğitim, aile birleşimi gibi nedenlerle uzun süre kalacak olan T.C. vatandaşları ise 90 günden uzun konaklama için D tipi vize başvurusunu doğrudan Yunanistan Konsolosluğuna veya Yunanistan Büyükelçiliğine başvuru yapabilirler. (Vize başvurusu yapmadan önce Yunan Konsolosluğu arayarak mutlaka bu bilgiyi teyit etmelisin.)

Yunanistan Vize Başvuru Formu Nedir? Yunanistan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Yunanistan Konsolosluğu tarafından hazırlanmış olan Yunanistan vize başvuru formu, kişisel bilgilerden çalışma durumuna, vize talep nedeninden davet eden kuruma kadar pek çok bilginin yer aldığı resmi bir belgedir. Vize başvurularının olumlu sonuçlanması için bu formun doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulması ve diğer başvuru evrakları ile birlikte konsolosluğa ibraz edilmesi gerekir. Çünkü Yunanistan Konsolosluğu, vize başvuru formu sayesinde başvuru yapan kişi hakkında detaylı bilgi sahibi olur. Yunanistan vize başvuru formuna Vize Merkezi’nden ulaşabilirsin. 

  • Bütün Schengen ülkeleri için ortak bir belge olan Yunanistan vize başvuru formu, ülkenin kendi dilinde hazırlanır ancak üzerinde Türkçe açıklamalar da bulunur. 
  • Yunanistan vize başvuru formunu doldururken büyük harf kullanmak gerekir. 
  • Forma eklenecek olan fotoğrafın de resmi olarak belirlenen standartlara uygun olması gerekir. 

Yunanistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Vize işlemleri eksiksiz olarak yürütüldüğü takdirde vize başvuruları, resmî tatiller hariç yaklaşık olarak 7 ila 15 iş günü içerisinde sonuçlanır. Uzun süreli vizelerde ise sonuçlanma süresi 2 aya kadar uzayabilir. Başvurunu İDATA resmi internet sitesi üzerinden takip edebilirsin. 

Vize başvuru sürecini hızlandırabilmek için vize için gerekli olan evrakların eksiksiz ve güncel olması çok önemlidir. Çünkü evraklarda herhangi bir eksiklik olması durumunda konsolosluk yeniden evrak talep edebilir veya görüşmeye çağırabilir. Bu durum da vize başvuru sürecinin uzamasına yol açar. Aynı zamanda konsolosluk ve büyükelçiliklerde yaşanabilecek yoğunluk da vize başvuru sürecinin uzamasına neden olacaktır. Bu nedenle randevu yoğunluğu ve ek evrak talebi sürecini de göz önünde bulundurarak her ihtimale karşı seyahat tarihinden yaklaşık 30 gün önce Yunanistan vize başvurusu yapmanı tavsiye ederiz. 

Kimler Yunanistan Vizesinden Muaftır?

Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi olan T.C. vatandaşlarının Yunanistan seyahatleri için Schengen vizesi almaları gerekirken, Hususi (Yeşil) pasaport, Hizmet (Gri) pasaport ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahibi olan T.C. vatandaşları ise gün içinde 90 gün ile sınırlı olması koşuluyla Yunanistan vize başvuru işlemlerinden muaf tutulur. Yeşil, gri veya siyah pasaport sahiplerinin pasaportlarının seyahatten sonra en az 3 ay geçerli olması ve pasaportun 10 yıldan eski olmaması Yunanistan ziyareti için yeterli olacaktır. 

Yunanistan Vize Şartları Nelerdir?

Yunanistan vize başvurusunun olumlu sonuçlanması için yerine getirilmesi gereken bazı şartlar vardır. 

  • Yunanistan vizesi almak için öncelikle elçilik veya konsolosluktan randevu almak gerekir. Vize randevusu seyahat tarihinden en az 2 hafta önce alınmalıdır.
  • Vize türüne göre istenilen evraklar, eksiksiz ve usulüne uygun bir şekilde hazırlanmalıdır. 
  • Pasaportun seyahat dönüş tarihinden itibaren minimum 3 ay daha geçerli olması, 10 yıldan eski olmaması ve pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekir.
  • Konsolosluğa sunulan belgelerin 3 aydan eski olmaması gerekir.
  • Parmak izi verilmesi (Parmak izi geçerlilik süresi 5 yıldır. Vize başvurunun reddedilmesi durumunda ibraz edilen parmak izi de geçerliliğini yitirir ve yeni bir vize başvurusu yapmak için tekrar parmak izi verilmelidir.
  • 18 yaşını doldurmuş olmak (Reşit olmayan kişiler, ailesinin vereceği muvafakatname ile vize başvurusu yapabilirler. 
  • Yunanistan Konsolosluğu başvurunu değerlendirirken verdiğin bilgilerden yola çıkarak bir karara varır. Bu nedenle vize başvurusu yapılırken teslim edilen evraklarda yanlış ve tutarsız bilgilerin bulunmaması gerekir. 

Yunanistan Vize Reddi Nedenleri

Eksik evrak, başvuru formunu yanlış doldurmak, hatalı fotoğraf çekimi, tutarsız bilgiler, yetersiz gelir beyanı ve hasarlı pasaport; Yunanistan vize başvurunun reddedilmesine yol açabilir. Ayrıca inandırıcı bulunmaz ve mülteci şüphesi görülürse de vize başvuruları olumlu sonuçlanmayabilir, bu durumda eksikliklerin giderilerek yeniden başvuru yapılması gerekecektir. 

Yunanistan Vize Reddi İtiraz Edilebilir mi? 

Eğer Yunanistan vize başvurun olumsuz sonuçlanır ve reddedilirse Yunanistan Konsolosluğu ile iletişime geçerek ret nedenini öğrenebilirsin. Sonrasında 28 gün içerisinde Yunanistan Konsolosluğuna vize reddi ile ilgili olarak itiraz mektubu yazabilir, Yunanistan idari mahkemesine başvurabilirsin. Yunanistan vize reddi itirazı başvurusu, 3 ila 6 ay içerisinde sonuçlanacaktır.

Yunanistan Vize Fiyatları Ne Kadar?

Yunanistan vize ücreti, C tipi vize için 80 Euro, D tipi vize için ise Euro olarak belirlenmiştir. Eğer kısa dönem (C tipi) vize için başvuru yapacaksan randevu tarihinde Yunanistan vize harcı ve hizmet bedelini Kosmos Vize Hizmetleri ya da VFS Global vize başvuru merkezlerinden birine; eğitim, çalışma gibi nedenlerle uzun dönemli vizeye başvuracaksan vize ücretini konsolosluk hesabına yatırabilirsin. 

Diğer Vize Rehberlerimiz

Yunanistan Kapı Vizesi

Türkiye Cumhuriyeti ve Yunanistan Devleti arasında yapılan anlaşmaya göre Türkiye sınırları içerisinden Yunanistan adalarına seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahibi vatandaşların Yunanistan Kapı Vizesi sahibi olmaları gerekmektedir. Yunanistan kapı vizesi geçerlilik süresi boyunca kapı vize uygulaması olan adalara seyahat edilebilmektedir. Kapı vizesi sahibi olarak diğer Schengen ülkelerine giriş yapma hakkı bulunmamaktadır.

Kapı vizesi kısa süreli vize türleri arasında yer almaktadır ve seyahat acenteleri aracılığı ile temin edilmektedir. Kapı vizesi tek ya da çift giriş hakkı doğrultusunda, en fazla 15 gün süreli olarak verilmektedir ve vize süresini uzatma seçeneği bulunmamaktadır. Kapı vizesi süresi planlanan adalar seyahatine uymayan ya da Yunanistan'a ayrıca seyahat gerçekleştirmeyi düşünen vatandaşların Yunanistan Schengen vizesine başvuru yapmaları gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahipleri yanında Rusya, Ukrayna ve Beyaz Rusya vatandaşları da Yunanistan kapı vizesi uygulamasından yararlanabilmektedir. Yunan adalarına günübirlik seyahat edilecek olsa bile kapı vizesi sahibi olma zorunluluğu bulunmaktadır.

Kapı vizesi ile seyahat edebilecek Doğu Ege adaları:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye'de oturum izni bulunan yabancı uyruklu vatandaşlar gerekli evrakları ibraz ederek seyahat acenteleri aracılığı ile kapı vizesine sahip olabilmektedir. Cezayir, Libya, Kamerun, Afganistan, Lübnan, İran, Irak, Mısır, Bangladeş, Kongo Halk Cumhuriyeti, Somali, Güney Sudan, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kuzey Kore, Kenya, Çad, Moritanya, Nijerya, Fas, Pakistan, Suudi Arabistan, Suriye, Özbekistan, Tunus, Ruanda, Sri Lanka, Yemen ve Vietnam vatandaşlarıkapı vizesi uygulamasının dışında tutulmaktadır.

Kapı Vizesi Gerekli Evrakları

  • Pasaport Fotokopisi: Seyahat bitiş tarihinden sonra 3 ay daha geçerliliği olması gereken pasaportun içerisinde vize basımı için boş sayfaların bulunması gerekmektedir. Pasaport üzerinde K.K.T.C vize damgası olan başvuru sahiplerine kapı vizesi verilmemektedir. Kapı vizesi gerekli evrakları seyahat acentesine sunulurken pasaportun aslı değil fotokopisi verilmektedir.
  • Biyometrik Fotoğraf: 3,5x4,5 cm ölçülerinde 2 adet biyometrik fotoğrafın güncel olması gerekmektedir.
  • Maddi Gelir Beyanı: Seyahat masraflarını karşılamaya yetecek kadar bakiye bulunan banka hesap dökümleri 3 ayın bilgisini içerecek şekilde hazırlanmalıdır.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Nüfus cüzdanının her iki yüzü ibraz edilmelidir.
  • Satın Alınmış Feribot Bileti: Kapı vizesi gerekli evraklarında gidiş-dönüş feribot biletlerinin satın alınmış olması gerekmektedir. Feribot biletlerine ait rezervasyonlar başvuru aşamasında kabul edilmemektedir.
  • Otel Rezervasyonu: Otel rezervasyon tarihlerinin sahip olunan vize tarihleri arasında geçerli olduğuna emin olmanız gerekmektedir. Günübirlik adalar seyahatlerinde otel rezervasyonu talep edilmemektedir.
  • Vize Başvuru Formu:Yunanistan kapı vizesi başvuru formu Yunanistan Schengen vize başvuru formundan formundan farklı olmaması nedeniyle dikkatle doldurulması gerekmektedir.

Yunanistan Kapı Vizesi Başvuru Süreci

Kapı vizesi başvuru aşamasında gerekli evrakların ilgili seyahat acentesine 4 iş günü öncesinden teslim edilmesi gerekmektedir. Rodos, Midilli, Sakız, Sisam, Meis ve Kos adalarını ziyaret edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının işlemlerini gerçekleştiren seyahat acenteleri kontrol için gerekli olan evrakları feribot firması ile göndermektedir. Başvuru sahibinin seyahat edeceği adaya varışının 24 saat öncesine kadar adalardaki sınır kontrol noktalarında bulunan pasaport kontrol yetkililerine seyahat acente evrakları, pasaportun kimlik bilgilerini içeren sayfası ve fotoğraflı Yunanistan Schengen vize başvuru formunun taranmış hali teslim edilmektedir.

Doğu Ege Adalarına seyahat sırasında vize basımı için başvuru sahibinin pasaportunu yanından ayırmaması gerekmektedir. Kos, Midilli, Sakız, Meis, Sisam ve Rodos adalarına kapı vize sahibi olarak seyahat eden vatandaşların işlemlerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği ve pasaport etiketlerinin işleneceği özel sıralara girmesi gerekmektedir. Biyometri işleminin ardından diğer giriş şartlarının uygun bulunması ile birlikte vize etiketi pasaporta işlenmektedir. Kapı vizesi kontrolü sırasında parmak izi ibraz edilmesi zorunludur. Kapı vizesi sahibi olarak Kos, Midilli, Sakız, Meis, Sisam ve Rodos adaları dışında herhangi bir adaya ya da Yunanistan anakarasına giriş yapılması mümkün değildir.

Yunanistan Kapı Vizesi Başvuru Formu

Yunanistan kapı vizesi başvuru formuYunanistan Schengen vize başvuru formu ile aynıdır fakat Schengen vizesinin bütün imkanlarını içermemektedir. Başvuru formu doldurulması aşamasında diğer seyahat evrakları ile sorulara verilen yanıtların tutarlılık göstermesi gerekmektedir.

Başvuru formunun İngilizce olarak doldurulması ve başvuru sahibinin ıslak imzasını içermesi gerekmektedir. Kapı vizesi başvuru formu büyük harflerle ve Türkçe karakter içermeyecek şekilde doldurulmalıdır. Form üzerinde yer alan fotoğrafın güncel olması ve daha önceki vize etiketlerinde kullanılmamış olması gerekmektedir.

Yunanistan Kapı Vizesi Ücreti ve Başvuru Sonuçlanma Süresi

Yunanistan kapı vizesi ücreti konsolosluk harç bedeli ve seyahat acentelerine ait hizmet bedelini içermektedir. Kapı vizesi güncel ücretleri başvuru yapılacak seyahat acentası aracılığı ile öğrenilmektedir. Yunanistan kapı vizesi başvuruları 4 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir