29 mayıs hastanesi dahiliye doktorları / Özlem Harman - İç Hastalıkları - Ankara | Hekimler.Net

29 Mayıs Hastanesi Dahiliye Doktorları

29 mayıs hastanesi dahiliye doktorları


Akıllı bina teknolojisi ile inşa edilen hastanemiz; birbirine tüp geçit ile bağlı iki blok olarak hizmet vermektedir. Bu bloklardan bir tanesi yatan hasta servisleri, diğeri ise ağırlıklı olarak poliklinik hizmetleri olarak planlanmıştır. Toplam kapalı alanı, 13.097 m2’dir. 100 yatak kapasiteli hastanemizde tüm odalar, hasta ve refakatçisinin ihtiyaç ve beklentileri düşünülerek, teknolojik tabanlı sistemlerin konforunda kişiye özel olarak düzenlenmiştir. Deprem, yangın vb. doğal afetler ve beklenmeyen tüm felaketler karşısında ulusal ve uluslararası tüm standartlara uygun şekilde tasarlanmış ve inşa edilmiştir. 


Hastane içindeki tıbbi materyal ve belgelerin transferi Pnömatik Tüp Transfer Sistemi adı verilen bir sistem kullanılarak yapılmaktadır. Bu sistem ile materyal ve belgelerin ilgili alana en hızlı ve sağlıklı biçimde ulaşması amaçlanmıştır. Hastanemizde hijyenik şartların sağlanmasına önem verilmiş ve bu amaçla fotoselli çöp kutuları, musluklar, v.b. kişisel hijyeni en üst noktada sağlamaya yardımcı cihazlar kullanılmıştır. Tüm odalarda bulunan elektronik kumandalı hasta yatakları, LCD televizyonlar, elektronik kontrol merkezli klimalar, otomatik telefon sistemleri ile hem hastalara hem de refakatçilerine ev konforu sunulmuştur. 


Bilgi işlem sistemimizin özellikleri ise; hastaya ait tüm kayıtlar ve muayene bulguları bilgisayar ortamında takip edilmekte ve diğer sağlık kurumları ile de güvenli bir şekilde online olarak paylaşılabilmektedir. Tüm hastalarımıza misafirimiz olduğu süre boyunca işlerini takip edebilmeleri ve yakınlarıyla iletişimlerini devam ettirmeleri amacıyla taşınabilir bilgisayar tahsisi yapılmaktadır. Ülkemizde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından  düzenlemeleri sürdürülen sağlık.net uygulaması 2 senedir hastanemizde uygulanmakta olup, tıbbi arşiv ilgili hekimlerle paylaşılmaktadır. Gerek hasta monitörizasyonu gerekse tahlil-tetkik sonuçları hastalarımızın kendi hekimlerince 24 saat kesintisiz olarak hastane içinden ve dışından takip edilebilmektedir. Tüm cerrahi ve girişimsel işlemler sanal ortamda canlı olarak paylaşılabilmektedir. Anlaşmalarımız çerçevesinde hastalarımızın her türlü işlemi bilgisayarlar üzerinden yapılarak hem gereksiz  zaman ve kağıt israfı önlenmekte hem de  gereksiz bürokratik işlemler ortadan kaldırılmaktadır. Radyoloji bölümünde kullanılan PACS sistemi ile hastaların radyolojik görüntülerine hastane içinden ve dışından erişim sağlanmaktadır. Böylece hem işlemler hızlanmakta  hem de çevre kirliliğinin önlenmeye çalışılmaktadır.


Ameliyathane içinde ultrason, skopi ve gelişmiş mikroskoplarımız bulunmaktadır. Yapılmakta olan ameliyat yetkililer tarafından seyredilebilmekte, hasta tetkikleri her ameliyat odasında bulunan plazma televizyonlardan görülebilmektedir.  Ameliyat sonrası hasta bakımı yaş ve disiplinlere göre ayrılmış üç ayrı yoğun bakım ünitesinde gerçekleştirilmektedir. Her türlü girişimsel radyoloji işleminin yapılabildiği anjiyo ünitesi de ameliyathane içinde bulunmaktadır.


 

Hastaneye Başvuru İşlemleri


Ayaktan tanı ve tedavi hizmetlerinden yararlanacak olan hastalarımızın; ilgili poliklinikten randevu almaları gerekmektedir.  Randevu telefonla ( 0312 593 29 29 ) ve bizzat başvuruyla ( Dikmen Caddesi No:312 ) alınabilir.


Hastalarımızın vatandaşlık numarası ve nüfus cüzdanı ile hastanemize başvurmaları gerekir. Ancak, özel anlaşmalı kurumlar için farklı belgeler talep edilebilir.  Ayrıntılı bilgi anlaşmalı kurumlar başlığı altından öğrenilebilir.


T.C. vatandaşı olmayan hastalardan kimlik yerine pasaport talep edilir.


Hastanemize ilk başvuru hastanenin ana girişinden veya acilden yapılır.


Ayaktan tedavi hizmeti ünitelerine başvuran ağrılı, yaşlı, çocuk ve engelli hastalara öncelik tanınır.


Hastalar hasta rehberleri ve ana banko danışmanları tarafından ilgili polikliniklere yönlendirilir.


Poliklinikler hafta içi 08.30 – 17.30; Cumartesi günü 08.30 – 13.30 saatleri arasında hizmet verir. Pazar günü ve resmi tatil günlerinde poliklinik hizmeti verilmez. Hastanemizde; Acil Servis, Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Beslenme ve Diyet, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Dahiliye, Dermatoloji, Gastroenteroloji, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kalp ve Damar Cerrahisi, Kardiyoloji, Pediatrik Kardiyoloji,  Nöroloji, Kulak Burun Boğaz, Ortopedi ve Travmatoloji, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve  Üroloji poliklinikleri bulunur.


Acil servis 24 saat hizmet verir.


Yürüyemeyecek durumda olan hastalar “Hasta Taşıma ve Kaldırma Talimatı”na göre hasta rehberleri tarafından ilgili bölümlere ulaştırılır.


Hastanın tedavi ve bakım gereksinimi ilgili hekim tarafından triyaj, tanılama, anamnez veya fizik muayene değerlendirmesi ile belirlenir. Gerekli tanısal testler Hastanemiz laboratuarı ve görüntüleme ünitelerinden talep edilir.

Test sonuçları ile hastaneye başvuran hastalar için test tekrarı veya test sonuç kabulü değerlendirmesi ilgili hekim tarafından yapılır.


İlgili hekim tarafından muayene bulguları ve test sonuçları ile hasta kabulüne (hastanın kurumda hizmet alımına), hastanın taburculuğuna veya hastanın nakline karar verilir.



Hastanede Yatış İşlemleri


Hastanemizde Acil Servis, Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Beslenme ve Diyet, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Dahiliye, Dermatoloji, Gastroenteroloji, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kalp ve Damar Cerrahisi, Kardiyoloji, Pediatrik Kardiyoloji, Nöroloji, Kulak Burun Boğaz, Ortopedi ve Travmatoloji, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi, Üroloji bölümleri yatarak tedavi hizmeti verilir.

Hastanın yatışına karar verilmesi durumunda A Blok giriş katta bulunan ana bankoda ( Dahili No : 1000 - 1001 ) hasta danışmanlarınca ilgili kliniklere yatış işlemleri yapılır.

Yatış işlemi yapılırken yatan hasta danışmanı tarafından hasta ve yakınlarına yapılacak işlem, süreç, sağlık güvencesi ve ücretlendirme bilgileri verilir. Hastalar için düzenlenmiş “Hasta ve Ziyaretçi Bilgilendirme Rehberi” servislerde ve hasta odalarında bulunur.

Hasta danışmanı tarafından yatış öncesinde hastadan “Hasta Yatış Formu”, “Ayrıntılı Teşhis Ve Tedavi İşlemleri Onay Belgesi”/ “Cerrahi İnvaziv Girişim Hasta Bilgilendirme Ve Onam Belgesi”  ve gerekli görülür ise özel onam ile onay alınır ve hasta ilgili servise hasta rehberleri eşliğinde yönlendirilir.

Hastanemiz bünyesinde tedavisine devam edilemeyecek hastalar “Kurum Dışı Hasta Transfer Prosedürü” ne göre başka kuruma nakledilir.

Yatarak tedavi alan hastaların, yattıkları süre boyunca hastaneden çıkışına izin verilmez. Hastaneden ayrılması gereken hastalar için “Hasta Taburcu Talimatı” uygulanarak taburculuk işlemleri yapılır.

Yoğun bakıma hasta kabulüne, ilgili bölümlerde çalışan hekim ve hemşireler tarafından “Yoğun Bakım Ünitelerine Hasta Kabul ve Çıkış Kriterleri” doğrultusunda karar verilir.

Hastanede kalınacak süre boyunca ihtiyaç duyulabilecek telefon numaraları oda rehberlerinde vardır.



Hastaneden Taburculuk İşlemleri                

Taburcu etme kararı hastanın sorumlu hekimi tarafından, hastanın sağlık durumu ve bakım veya taburcu edilme sonrası bakım ihtiyaçları dikkate alınarak verilir.

Yatış nedeni olan akut hastalığın yatarak tedavi gerektirmeyecek düzeyde iyileşmesi durumunda hasta taburcu edilir.

Yatış nedeni olan kronik hastalığın yatarak tedavi gerektirmeyecek düzeyde stabil hale getirilmesi durumunda hasta taburcu edilir.

Ameliyat sonrası iyileşmenin tamamlanması veya hastanede bakımı gerektirmeyecek hale gelmesi durumunda hasta taburcu edilir.

Hastanın tıbbi tavsiyeye rağmen taburcu olmak istemesi halinde “Tetkik Tedavi Ret Tutanağı” düzenlenir.

Hekimin taburculuk kararı hasta dosyasında, “Hekim İstem Formu”na kaydedilir.  Karar, kat sorumlu hemşiresine ve kattaki hasta danışmanına da sözlü olarak bildirilir.

Hasta ve yakınları, hem yatış işlemleri sırasında, hem de serviste yatmakta iken, taburculuğun planlandığı tarih konusunda, hekimi ve hemşiresi tarafından bilgilendirilir.

Hasta ve hasta yakınlarına, taburcu sonrası dönem için yatışından itibaren “Hasta ve Ailesinin Eğitimi” süreci doğrultusunda tedavisi, bakımı, ilaç kullanımı, aktivitesi gibi konularda hekim, hemşire, diyetisyen, fizyoterapist ve diğer bakım sağlayıcılar tarafından eğitim verilir.

Hastanın çıkışı, yapılan işlemleri ve tedavileri içeren bir epikriz hekim tarafından hazırlanır. Hasta isteğine bağlı olarak hastaya veya yakınına teslim edilir.

Kontrol randevusu hekim tarafından gerekli görülmüşse hasta danışmanı tarafından hasta veya yakınları bilgilendirilir.

Hasta veya hasta yakını bir rehber ya da kattaki hasta danışmanı eşliğinde A Blok giriş katta bulunan ana bankoya ( Dahili No :1000 - 1001 ) gelir ve faturası düzenlenir.


 

» Doktor Hakları

  • Hekimin baskı altında olmadan mesleğini uygulama hakkı,
  • Çağdaş, bilimsel tıp olanaklarından yararlanma hakkı,
  • Mesleğini uygularken etik ilkelere bağlı olma hakkı,
  • Hekimin kendi değerlerine ters düşen durumlardan kaçınma hakkı,
  • Hekimin hastayı devretme hakkı,
  • Hekimin risklerden korunma ve sağlığını koruma hakkı,
  • Hekimin yeterli bir gelir düzeyi talep etme hakkı,
  • Hekimin danışma hakkı,
  • Hastaya iyileşme garantisi vermeme hakkı,
  • Hekimin yönetsel süreçlere katılma hakkı,
  • Yeterli zaman ayırma hakkı,
  • Tedavi yöntemini seçme hakkı,
  • Hasta aleyhinde tanıklıktan çekinme hakkı.

» Hasta Hakları

  • Sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı,
  • Sağlık kuruluşunu seçme ve değiştirme hakkı,
  • Personeli tanıma, seçme ve değiştirme hakkı,
  • Modern tanı, tedavi ve bakım uygulamaları isteme hakkı,
  • Tıbbı gereklilik çerçevesinde müdahale isteme hakkı,
  • Yeni ve farklı tedavi metotlarının uygulanmasını isteme hakkı,
  • Öncelik sırasının belirlenmesini isteme hakkı,
  • Bilgi alma hakkı,
  • Muvafakat verme hakkı,
  • Mahremiyete saygı duyulmasını isteme hakkı,
  • Tıbbi özen isteme hakkı,
  • Güvenliğin sağlanmasını isteme hakkı,
  • Dini vecibelerden yararlanma hakkı,
  • Ziyaretçi isteme hakkı,
  • Refakatçi isteme hakkı,
  • Doku ve organ alınmasında karar verme hakkı,
  • Tedaviyi durdurtma ya da reddetme hakkı,
  • Bilgilerin gizli tutulmasını isteme hakkı,
  • Kayıtları inceleme hakkı,
  • Kayıtların düzeltilmesini isteme hakkı,
  • Müracaat, şikâyet ve dava hakkı,

ZİYARET ve REFAKAT DURUMU

Ziyaretçilerimiz 10.00 - 22.00 saatleri arasında hastalarını ziyaret edebilmektedirler. Enfeksiyon riski ve çocukların psikolojik olarak etkilenmesi nedeni ile hastane içindeki yönlendirmelerde 10 yaşın altındaki çocukların hasta ziyaretine izin verilmemektedir. 10 yaş ve üstü çocuklar her zaman bir yetişkin eşliğinde ziyarete gelebilir. Ziyarete gelen hasta yakınlarının yiyecek- içecek getirmeleri yasaktır.   Hastanemizde hastalarımızı enfeksiyondan korumak amacı ile hasta odalarına çiçek kabul edilmemektedir. Size getirilen veya gönderilen çiçekler ana bankomuzda sizin için muhafaza edilmektedir. Çiçek gönderenin adının soyadının yazıldığı çiçek kartları hasta odasına gönderilerek bilgi sahibi olmanız sağlanır. Hasta ya da yakını taburcu işlemi sonrası istediği takdirde bu kartlarla çiçeklerini teslim alabilmektedir.

Yoğun bakım ünitelerinde hastalarımızı enfeksiyondan korumak amacıyla ziyaretçi kabul edilememektedir. Ancak özel durumlarda bölüm doktorunun izni ve Başhekimin onayıyla kısa süreli ziyaret yapılabilmektedir.

Refakatçi olarak hastasının yanında kalmak isteyen hasta yakınlarımızın yatış esnasında “Yatan Hasta” departmanına bilgi vermelerini, “Refakatçi Kartı”nı mutlaka almalarını ve hastanede bulundukları sürece, çalışanlarımızın görebileceği şekilde takmalarını önemle rica ederiz.


 

 

 

  • Adres :Dikmen Cad. No:312 ÇANKAYA / ANKARA
  • Telefon :0 312 593 29 29

    Haseki Hastanesi 29 Mayıs Ek Hizmet Binası

    Yardım Konuları

    Tahlil sonuçlarımı nasıl öğrenebilirim?

    Tahlil sonuçları öğrenmek için aşağıdaki adımlar izlenmelidir ...

    Tahlil Sonuçları Yorumlama

    Hemogram: Tam kan sayımı demektir,RBC (RED BLOOD CELLS): Kırmızı kan hücrelerindeki...

    Biyokimya Tahlil Sonuçları ve Anlamları

    Tahlillerde Kullanılan Terimler ve Anlamları Busayfadaki bilgiler size tahlil sonuçlarınızı değerlendirmek için yard...

    Kan tahlili nedir? Nasıl yapılır?

    Kan tahlili nedir ? Kan tahlili niçin yapılır? Hastadan alınan bir miktar kanın laboratuvarda analiz edilmesi işlemi...

    Sağlık ocağında (aile hekimi) verilen raporlar?

    Sağlık ocağı (aile hekimi)  merkezlerinde hangi raporlar verilir? hangi raporlar verilmez? Öncelikle önemli bir husus...

    MHRS nedir?

     Merkezi Hekim Randevu Sistemi  Sağlık Bakanlığı Türkiyede daha etkin ve verimli bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaş...

    MHRS Randevu Alma

    MHRS ile Hastane Randevu Nasıl Alınır? Hakkında Makale Alo 182  hattı üzerinden hastane randevu almak; Ev, iş, ank...

    Tahlil Bilgileri

    Glukoz (Şeker) Testi Nedir?

    Glukoz(Şeker) testi nedir? Neden Yapılır? Test sonuçları ne anlama gelir? Bu testin diğer adları;  ...

    Patoloji Laboratuvarı Nedir?

    Patoloji Laboratuvarı : Tıbbi araç ve gereçlerle donatılmış, hastalıkların ve hastalıklara neden olan f...

    Biyokimya nedir?

     Biyokimya nedir? Biyokimya nedir? Biyokimya : İnsan , hayvan bitki kısaca tüm canlı sistemlerinin yapıs...

    CA 125 Testi Nedir?

    CA 125 Testi Nedir?, Nasıl Yapılır? , Tahlil Sonucu Ne anlama Gelir? CA 125 ismi ingilizce, cancer (...

    Tahlil Sonuçları Yorumlama

    Tahlil sonuçları yorumlama , okuma ve değerlendirme? Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki tahlil sonuçlarını...

    Tüm Konuları Gör »

    nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır