ne kadar sürede kas yaparım / kaç ayda kas yapılır | DonanımHaber Forum

Ne Kadar Sürede Kas Yaparım

ne kadar sürede kas yaparım

Arşiv Bağlantısı

  • ^H. L. Eley, et al. (). Signaling Pathways Initiated By Β-Hydroxy-Β-Methylbutyrate To Attenuate The Depression Of Protein Synthesis In Skeletal Muscle In Response To Cachectic Stimuli. American Journal of Physiology-Endocrinology and Metabolism, sf: EE doi: /ajpendo Arşiv Bağlantısı
  • ^S. Bird. (). Strength Nutrition: Maximizing Your Anabolic Potential. Ovid Technologies (Wolters Kluwer Health), sf: doi: /SSC.0bede.

    HIZLI KAS YAPMAK İÇİN BİLİNMESİ GEREKENLER

    Kaslı bir vücudun formülünü ararız. Özellikle yaz ayı yaklaştığında, hedeflediğimiz vücut yapısına ulaşmak için günleri sayarız. Antrenman yapmaya başlarız ve aklımızdaki kaslı vücuda ulaşmak için büyük çaba sarf ederiz.

    Kas gelişimi, uzun ve zorlu bir süreçtir. Geç olmadan spora başlar ve düzenli çalışırsak, karşılığını yaz aylarına kadar alabiliriz. Eğer az vaktimiz varsa, gelişim sürecini hızlandırmanın türlü yollarını ararız. Kas yapma sürecinin hızlanması istiyorsanız çok dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Gelin hızlı kas yapmanın yollarını maddeler halinde inceleyelim.

    Hızlı Kas Yapmak İçin Öneriler:

    1. Çalıştığınız Ağırlıkları Yüksek Tutun…

    Konu kas yapmak olunca, ilk olarak güçlü kasların nasıl oluştuğunu ele almalıyız. Kas gelişimi süreci, yapılan antrenman sırasında yıpranan kas dokularının iyileşip, daha güçlü ve büyük hale gelmesi olarak tanımlanabilir. Kas dokularının yıpranması için önce bu dokuların yeterince zorlanması gerekmektedir.

    Hafif ağırlıklar kullanarak kaslarınızı zorlamak, pek mümkün değildir. Bu bağlamda; Ağır çalışmak kas gelişimi için en önemli noktadır. Çünkü ağır çalıştığınızda, kası daha fazla zorlar ve büyümesini sağlarsınız. Ancak fazla ağır çalışmamaya dikkat edin, bu durumun sakatlanmaları yol açabileceğini de aklınızdan çıkarmayın.

    2. Güçlendiğinizi Hissettiğinizde Ağırlığınızı Artırın…

    Ağır çalışmak kas gelişimi için gerekli olduğu gibi kaslarınız güçlendiğinde o ağır olarak nitelendirdiğiniz ağırlığın, ileride size hafif geldiğini hissedebilirsiniz. Bu durum gayet normal karşılanabilir. Çünkü kas gelişimi ilerledikçe çalıştığınız ağırlıklar artık kaslarınızı zorlayamaz hale gelecek ve onu kaldırmanın eskisi kadar faydası olmayacaktır.

    Güçlendiğinizi hissettiğiniz o dönemde kaslarınızın gelişimi için ağırlıklarınızı mutlaka artırın. Belirli aralıklarla düzenli olarak yaptığınız bu ağırlık artırmalar, gelişiminizi olumlu etkileyecek ve hızlandıracaktır.

    3. Doğru Çalışmaya Dikkat Edin…

    Kas geliştirirken; Yaptığınız egzersizlerin doğru olması, hızlı kas yapma yolunda önemli bir faktördür. Eğer egzersiz hareketlerinizi yanlış çalışıyorsanız, kas gelişimi maalesef gerçekleşmez ve sürecin sonunda hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. O yüzden egzersizlerinizin doğru olup olmadığını, egzersizleri araştırarak veya eğitmenleriniz tarafından teyit edin.

    Yanlış yapılan egzersiz, gelişim sürecini sekteye uğratmaktan ziyade; sakatlıklara da yol açarak sizi sağlığınızdan edebilir. Spor yaparken doğru hareketleri doğru form alarak yapmak, hızlı kas gelişimi için önemli bir etkendir.

    4. Odaklanın ve Çalıştığınız Bölgeyi Hissedin…

    Kaslarımızı çalıştırırken, hareketin hangi noktaya yoğunluk sağladığını bilmeliyiz. Antrenman sırasında hareketin, kasımız üzerindeki etkisine odaklanıp onu hissetmeliyiz. Ağır çalışıyorsak fakat bir etki alamıyorsak doğru form almıyor olabiliriz.

    Kas büyümesi, kaldırdığımız ağırlık miktarı kadar kasın hissedilerek çalışılmasıyla da ilgilidir. O yüzden hızlı kas yapmak için önce kası hissetmeli ve yoğunluğu o noktada toplamalıyız. Örneğin; ön kol kasımızı çalışıyorsak, sıkışma ve gerilmeyi Biceps kasında hissederek tempomuzu ona göre ayarlamalıyız. Böylece antrenmanlarımızda tam olarak verim sağlar ve hızlı kas geliştirebiliriz.

    5. Antrenman Düzeni Belirleyin…

    Haftanın hangi günü, ne kadar çalışacağımıza karar vermeliyiz. Haftalık planımızı ona göre hazırlayıp, belirlediğimiz günlerde mutlaka spora vakit ayırmalıyız. Spor günlerinde aksatmadan, düzenli çalışmalar yaparak antrenmanlarımızın karşılığını alabiliriz. Vücuttaki kasların, gelişimini durduracak kadar aralar vermemeliyiz.

    Antrenman esnasında; Ultra esnek yapıları ile rahat hareket etmenizi sağlarken, teri kısa sürede buharlaştıran, özel teknolojili tasarımları ile Antrenmana Özel Spor Giyim ürünleri ile performansınızı maksimum seviyeye taşıyabilirsiniz.

    6. Bacak Çalışmayı İhmal Etmeyin…

    Kaslarımızın büyümesi için testosteron hormonuna ihtiyacımız vardır. Bu hormon ne kadar fazla tetiklenirse kas gelişimi o kadar artar.

    Peki bacak kaslarınızı çalıştırdığınız antrenmanların en fazla testosteron salgılanan zamanlar olduğunu biliyor muydunuz? Evet, yanlış duymadınız. Bacak antrenmanlarınızı yaparak hem düzgün bir alt bölge ile fit duruş sağlayabilir, hem de diğer kaslarınızın gelişmesi için avantaj sağlayabilirsiniz.

    7. Limitleri Zorlayın…

    Ağırlık kaldırırken elbette zorlanırız. Bu zorlanma kısmı, genelde son tekrarlarda gerçekleşir. Kaslarımızın gelişmesini sağlayan asıl nokta o zorlanma kısmıdır. Limitlerimizi zorlayarak fazladan yaptığımız tekrar ile kaslarımızda çok büyük etkiler yaratabiliriz. Böylece kaslarımız daha çok yıpranır ve hızlı kas yapma yolunda büyük bir adım atmış oluruz.

    8. Beslenme Düzeni Oluşturun…

    Kas yapmak için, belirli besin gruplarını fazlaca tüketmeniz gerekmektedir. Gelişimi sağlayan en etkili besin grubu olan protein miktarını fazla almaya, yağlı ve hazır gıdalardan kaçınmaya ise dikkat etmeniz gerekmektedir.

    Kaslarınızın büyümesi ve hacim kazanması için; Karbonhidrat miktarını artırabilirsiniz. Ancak karbonhidratlar dikkatsiz tüketildiğinde kilo almanıza sebep olabilir. Vücut yapınıza göre diyet yaparak sizler de hızlı kas yapabilirsiniz.

    9. Besin Takviyesi (Supplement) İle Destekleyin…

    Kaslarımızın ihtiyacı olan karbonhidrat miktarını veya kaslarımızın gelişimine büyük etki sağlayan protein miktarını, besinler yoluyla karşılayamıyor olabiliriz. Eğer bunları karşılayamazsak büyüme gerçekleşmez ve yaptığımız antrenmanlardan yeteri kadar verim alamayabiliriz. Bu noktada kas gelişiminin devam etmesi ve bu kas yapma sürecinin hızlanması için Supplement’lerden yardım alabiliriz.

    Supplement’ lerin protein tozu, karbonhidrat tozu, kreatin, bcaa gibi çeşitleri mevcuttur. Beslenmenizin, kas gelişimi için yetersiz olduğunu düşünüyorsanız bu besin takviyeleri ile gelişimi desteklemek mümkündür.

    nest...
  • oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır