değişik reçel çeşitleri / Akla Gelmeyecek Malzemelerle Yapılan Enfes Olduğu Kadar Tuhaf 23 Reçel

Değişik Reçel Çeşitleri

değişik reçel çeşitleri

Reçel

Türk mutfağının dünyaya armağanı olan reçel, çeşitli meyvelerin kaynatılıp belli bir kıvama gelene kadar şekerle pişirilmesi ile yapılır. Geçmişte saray mutfaklarına özgü olan ve kahveden önce ikram edilen bu tatlı, zamanla her sofrada kendine yer bulmuştur. Tatlının şöhreti iyice yayıldıktan sonra bu lezzet daha geniş bir yelpazede yapılmaya başlanmıştır. Türk mutfağında bu tatlının ilk çeşidinin gül ile yapıldığı bazı kaynaklarda ifade edilir.

Şeker kamışında seri üretime geçilmesiyle reçel, geniş coğrafyalara yayılmış ve dünya mutfağına girmiştir. Doğal reçel dediğimiz katkısız ürünler, önceleri salt meyveler kullanılarak pişirilmiştir. Özellikle kış mevsiminde bulunması zor meyvelerden hazırlanan reçeller, derin dondurucuların hatta buzdolaplarının olmadığı dönemlerde bir saklama yöntemi olarak ortaya çıkmıştı. Meyve reçelleri, soğuk kış mevsiminde damakları tatlandıran çok değerli bir ikramlık olarak tercih edilmiştir. Günümüzde ise bu tatlı, kolaylıkla temin edilen ve neredeyse günün her saati değişik yorumlarla soframıza gelen bir lezzet olarak karşımıza çıkar.

Meyvelerden yapılan karışık reçel çeşitleri genellikle kahvaltılarda tüketilir. Fakat yemişlerden hatta sebzelerden yapılan reçeller, ikramlıklarla birlikte farklı zaman dilimlerinde servis edilir. Kahvaltılık reçel çeşitleri; 7’den 70’e herkesin severek tükettiği, enerji veren ve aromasıyla büyüleyen besinlerdir. Kahvaltılık ürünlerin yanında sofralarda reçel tüketiminin artması ile birlikte değişik besinlerden farklı tekniklerle hazırlanan çeşitler de bulunmaktadır.

Her Damak Tadına Hitap Eden Reçel Çeşitleri Nelerdir?

Her Damak Tadına Hitap Eden Reçel Çeşitleri Nelerdir?

Yöreden yöreye farklı çeşitleri yapılsa da Türk mutfağının vazgeçilmezi olan bazı reçel türleri vardır. Bunlardan ilki gül reçelidir. Pişirme tekniği bakımından hemen hemen diğerlerine benzeyen gülden yapılan reçel; kendine has kokusu ve lezzeti ile beğenilir. Özel tatlıların ana malzemesi olan bu ürün, rengi ile de diğer reçellerden ayrılır.

Bu tatlının klasik anlamda her damağa hitap eden bir diğer türü ise kayısı reçelidir. Türkiye’nin hemen hemen her noktasına kolayca yetiştirilen kayısı, şekerle kaynatılarak yıllarca saklanabilir. Bazen içine çekirdekleri de konularak pişirilen kayısı, kahve ve kahvaltılıkların yanında muhteşem bir uyum sergiler. Aynı şekilde ayva reçelini de Anadolu’nun her köşesinde görebilmek mümkündür. Karanfil veya tarçın eklenerek pişirilen ayvanın pek çok sağlık sorununa da iyi geldiği ifade edilir.

Sofralarda görmeye alıştığımız portakal reçeli de muhteşem aromasıyla başımızı döndüren lezzetler arasındadır. Bazı tariflerde tamamı, bazılarında ise yalnızca kabuğu kullanılan bu meyveden yapılan tatlılar, özellikle Akdeniz yemek kültürünün vazgeçilmezleri arasında yer alır. Aynı şekilde mandalinalı reçel de benzer bir lezzeti sofranıza getirir. Akdeniz ve Ege'de sıklıkla tüketilen incir reçeli de ülkemizin geneline yayılmış tatlı türleri arasındadır. Oldukça hassas olan ve kısa bir sezona sahip olan incirin, değişik pişirme teknikleri ile kaynatılması bu meyvenin tüm yıl saklanmasına yardım eder.

Ülkemizde sık tercih edilen meyveli tatlı türlerinden bir diğeri ise çilektir. Yılın belirli bir döneminde doğal olarak yetişen bu muhteşem meyve, şekerle birleşince ortaya hoş bir renk ve aroma çıkarır. Şeftali reçeli de Bursa başta olmak üzere Türkiye'nin genelinde yaygın olarak pişirilen bir tatlıdır. Kabukları soyularak hazırlanan bu ürün, şeftaliyi özlediğimiz kış aylarında damaklarımızı şenlendirir. Şeftalili türü yalnızca kahvaltılarda değil tatlı ve pastalarda da sıklıkla kullanılır. Bazı yörelerde çok pişirilen bu tatlıya su eklenerek, şeftali suyunu andıran bir içecek de yapılmaktadır.

Yapılış Yöntemlerine Göre Reçel Seçenekleri

Yapılış Yöntemlerine Göre Reçel Seçenekleri

Bu tatlının yapılış yöntemleri, pişirilme şekline ve içindeki malzemelere göre değişir. Özellikle glutensiz reçeller, özel bir teknik ile üretilen tatlılar arasındadır. Gluten hassasiyeti bulunan bireylerin tercih ettiği bu ürünün daha sağlıklı olduğu da söylenebilir. Aynı şekilde glikozsuz, az şekerli, şekersiz, diyet reçel türleri de kalori bakımından düşük oldukları için zayıflama sürecinde sofralarda yerini alır. Şeker ilavesiz reçel başta olmak üzere, düşük kalorili ürünlerin yapılışı klasik pişirme tekniğinden biraz uzaktır. Özel teknikler ve ekipmanlar kullanılarak hazırlanan bu tarifler kolayca sofralara getirilebilir.

Yapılış teknikleri bakımından organik reçel çeşitleri de farklıdır. Bu ürünlerin de tamamen organik sayılması için meyvelerin üretim aşamasından bu yana hiçbir katkı maddesi ile temas etmemiş olması gerekir. Tarım ilacından, pişirim esnasındaki katkılara kadar her türlü yapaylıktan arınmış organik ürünler, özellikle çocukların tüketmesi gereken sağlıklı ve katkısız reçeller arasında yer alır. Organik tarifler, önceleri sadece ev ortamında yapılabilirken günümüzde birçok marka tarafından üretilmektedir. Paket, hazır, kavanoz reçel olarak ifade edilen ürünler arasında da organik besinleri bulabilmek mümkündür.

Pişirme tekniğindeki farklılıklara değinirken sütlü türlerden de bahsetmek gerekir. Sütlü reçel deyince akla iki farklı lezzet gelir. Bunlardan ilki salt süt reçeli olarak ifade edilen tatlı iken diğeri bu tatlıya bazı meyvelerin eklenmesi ile hazırlanır. Süt reçeli, bu faydalı besinin şeker ve karbonat ile uzun saatler boyunca kaynatılması ile yapılır. Yaklaşık 4-5 saat kaynayan süt, bayramlarda tadına alışkın olduğumuz bonbonları andıran harika bir lezzete dönüşür. Sütlü ürünlerde ise bu karışıma değişik yöntemler kullanılarak meyve eklenir. Örneğin çilekli süt reçeli bunlardan biridir. Aynı zamanda muz, portakal gibi meyveler de damak zevkine göre bu tarife katılır.

Farklı Tatlar Arayanlar için Reçel Çeşitleri

Farklı Tatlar Arayanlar için Reçel Çeşitleri

Klasik reçel çeşitlerinin yanı sıra bir de farklı tatları ile yiyenleri şaşırtan tarifler vardır. Örneğin karpuz reçeli son zamanların trend tatlı türleri arasında yer alır. Bu versiyon, kimi tariflerde karpuzun kabuğuna yakın alanı kullanılarak kimi zamanda tatlı kısmı da eklenerek pişirilir. Aslında bu tarif, klasik ürünlerden farklı değildir. Şeker, su ve isteğe göre biraz limon tuzu kullanılarak pişirilir.

Lezzetiyle baş döndüren frambuaz reçeli de oldukça farklı bir tattır. Çilek, kiraz ve erik reçeli ile aynı teknik kullanılarak pişirilen bu ürün, pasta ve dondurmaların vazgeçilmezidir. Diğer adı ahududu reçeli olan bu besin, bazı kahvelerde aroma verici olarak tercih edilir. Alışılmışın dışında mayhoş tadıyla dolaplarda olması gereken farklı bir reçel türüdür. Ahududu ile birlikte yaban mersini reçeli de yapılır. Bu tarif, özellikle az şekerle hazırlandığında oldukça sağlıklı ve besleyici bir kahvaltılık olur.

Kışın bile rahatça bulunabilen bir meyve çeşidi olan armut da bu tatlının ana malzemesi olur. Armut reçelini de ülkemizin hemen hemen her bölgesinde görebilmek mümkündür. İçine karanfil, tarçın eklenerek pişirilen bu lezzet, blenderdan geçirilerek marmelat şeklinde de servis edilebilir. Marmelat olarak tatlılarda ve hamur işlerinde sıkça kullanılır. Bunun yanında bu meyveye benzer özellikler taşıyan ayva da şekerle pişirilerek kavanozlanır.

Alışılmışın dışında bir lezzet arayanlar için hurma reçeli de idealdir. Ülkemizde yoğun olarak tüketilen iki çeşit hurma vardır. Bunlardan biri Trabzon hurması olarak bilinen ve şekli domatese benzeyen besindir, diğeri ise özellikle Arap coğrafyasında tüketilen küçük meyvedir. Her iki hurma çeşidi ile de bu tatlı yapılmaktadır. Hurma reçeli, alışılmışın dışında bir tat olmasına rağmen kavanozlanmış olarak satın alınabilir. Aynı şekilde kabak ve pancar tatlısı da reçeli andıran farklı tatları ile tüketicilerin bulacağı ürünler arasındadır.

Farklı reçel türleri arasında kuru yemişlerden, bitkilerden ve sebzelerden hazırlanan reçeller de bulunur. Örneğin sebzeler arasında acı biber bunlardan biridir. Bu tarif, kıpkırmızı rengi ve muhteşem tadı ile acı reçel olarak da bilinmektedir. Aynı şekilde domates reçeli de ilgi çeken tatlardan biridir. Sebzeler arasında patlıcan reçeline de değinmek gerekir. Bu dayanıklı sebze, şeker ile buluştuğunda ortaya oldukça farklı ama güzel bir lezzet çıkar.

Kuru yemiş kategorisinde çam fıstığı reçeli bulunur. Yemyeşil fıstıkların tek tek ayıklanarak şekerle kaynatılması sonucu elde edilen bu tatlı, damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Cevizli reçel de aynı şekilde beğeniyle tüketilen bir tatlıdır. Farklı reçel lezzetleri arasında bulunan yabani çilek ve mavi yemiş reçeli de orman meyvelerini seven bireyler için idealdir. Özellikle yabani çilek reçeli, küçük küçük taneleri ile klasik tariflerden ayrılır.

Farklı Alanlarda Tüketebileceğiniz Reçel Seçenekleri Nelerdir?

Farklı Alanlarda Tüketebileceğiniz Reçel Seçenekleri Nelerdir?

Genellikle kahvaltıda tüketilen reçel, enerji verici bir lezzet olarak tercih edilmektedir. Kayısı, çilek, ahududu, ayva ve nar reçeli gibi çeşitleri kahvaltıda tüketmek mümkün iken bazı reçeller yemeklere hatta pastalara bile konulur. Özellikle bu tatlının kırmızı kapya ve acı biber ile yapılan çeşitleri pizza harçlarının vazgeçilmezidir. Bu ürün, kızarmış ekmeklere de çok yakışan hoş bir tat olarak seçilir. Acı biber reçeli yalnızca kahvaltıda değil makarna, pizza ve kanepe gibi besinleri hazırlarken de işinize yarar.

Patlıcan ve domates reçelini de kahvaltı dışında çay saatlerinde tüketmek mümkündür. Misafirlerinizi bir hayli şaşırtacak olan bu iki lezzet, akıllara kazınacak görkemli bir sofra kurmanızı sağlar. Bozcaada’ya özgü olan domates reçeli, bazı tatlı türlerinde de karşımıza çıkabilir. Fakat tatlı ve pastalarda kullanılan temel çeşitler; süt, ceviz, fıstık, Hindistan cevizi ve elma reçelidir.

Sütlü ürünler kahvaltıların yanı sıra pasta, profiterol, yaş pasta ve trileçe yaparken kullanılabilir. Ayrıca süt reçeli bazı kurabiye türlerinin içine katılarak ağızda akışkan ve lezzetli bir tat bırakır. Bu ürün, pastalarda kullanıldığında karamelin ya da çikolatanın bir alternatifi olarak düşünülür. Pastalarda kullanılan türler arasında ceviz ve fıstıktan yapılan çeşitler de vardır. Özellikle baklava, güllaç, dolanger gibi bazı tatlı türleri bu ürünlerden hazırlanır.

Chia tohumlu reçel çeşitleri de farklı alanlarda kullanılır. Şeker olmadan yalnızca meyve ile pişirilen bu tarifler, süt ve detoks içeceklerine eklenerek tüketilir. Sağlıklı içecekler hazırlamak için tercih edilen ürün, nötr tadı ile herkes tarafından tercih edilir. Son olarak dondurma türlerinde de bu meyveli tatlı çeşitlerine yer verildiği görülür. Özellikle bal badem, fıstık, çilek, vişneli dondurmalarda bu tatlının değişik çeşitleri kullanılmaktadır. Aynı şekilde dondurmalarda tercih edilen bu üründe gerçek meyve tadına olabildiğince yaklaşılır. Bu reçel çeşitlerinden pasta üzeri için hazırlanan soslarda da yararlanılır. Bu sosların içerisine biraz reçel ekleyerek pişirmek hem daha ekonomik hem de lezzetli sonuçlar doğuracaktır.

Egzotik Meyvelerden Yapılmış Reçel Çeşitleri Nelerdir?

Egzotik Meyvelerden Yapılmış Reçel Çeşitleri Nelerdir?

Egzotik meyveler, ülkemizde nadir olarak yetiştirilen ve bazen de ithal edilen ürünlerdir. Ananas, ejder meyvesi, mango, guava, pitaya, kumkuat, yıldız meyvesi, bazı turunçgiller ve bitkiler egzotik ürünler arasında sayılır. Tropikal iklim bölgelerine özgü meyvelerden yapılan reçel türleri egzotik ürünlere örnek verilebilir.

Akdeniz’in önemli meyvelerinden biri olan turunç da kendine özgü tadı ile egzotik ürünler kategorisinde yer alır. Turunç reçeli, tıpkı portakal ile yapılan tarif gibi hazırlanır. Yöreden yöreye veya üretim tekniğine göre hazırlanış şekli değişir. Son derece farklı bir lezzeti olan bu tatlı, özellikle yaz mevsiminde turunçgilleri özleyenler için idealdir. Şekerle meyvenin kaynatılması ile hazırlanan turunç tatlısı, kış mevsimi dışında da tüketilir. Nadir bulunduğu için yazın tüketmek amacıyla da alınabilir. Ayrıca kumkuat, turunç, greyfurt bile bu kategoride yer alır.

Egzotik lezzetlerden olan ananas, bazı erik çeşitleri ve bergamot da bu çeşitler arasında yer alır. Özellikle mürdüm erikli reçel, hoş rengi ve dokusuyla öne çıkar. Bunun yanı sıra ülkemizde çok az rastlanan bergamot, egzotik meyvelerden yapılan lezzetler arasına girer. Bergamot reçeli bu meyvenin hem kabuk hem de iç kısmından yapılabilir. Tatlıseverler, farklı lezzetlere olan meraklarını dindirmek için bu değişik tarifleri internet üzerinden satın alabilir. Yine yılın sadece belli bir döneminde yetiştirilen kızılcık reçeli de ülkemizin belli coğrafyalarında pişirilen nadir lezzetlerden biridir. Egzotik meyvelerin başında gelen ananas reçelini de internetten sipariş etmek mümkündür.

Egzotik tatlar, bulmakta zorlanacağımız meyveleri elimizin altına getirir. Bunlara örnek olarak mango da gösterilir. Mangodan hazırlanan tatlılar, sarı rengi ve tadıyla yeni lezzetler denemeyi mümkün kılar. Ayrıca karışık tropikal meyve reçelleri bu kategoride yer alan orijinal tatlardan bir diğeridir. İçerdiği meyveler farklılık gösterdiği için bu ürünleri, özel tarifler hazırlamak için tercih edebilirsiniz.

Birbirinden Farklı Reçel Seçeneklerinin Fiyat Aralıkları Nasıldır?

Birbirinden Farklı Reçel Seçeneklerinin Fiyat Aralıkları Nasıldır?

Reçel fiyatlarını belirleyen temel faktörlerin başında gramaj gelir. Mini kavanoz reçeller ile büyük şişelerde satılan ürünler aynı fiyat aralığında alıcıya sunulmaz. Kiloluk kavanozlar, küçüklere göre daha yüksek rakamlar ile satılır. Minik reçeller ise diğerlerine nazaran daha hesaplıdır. Küçük reçel kavanozlarını pratik bir kahvaltı için tercih etmek mümkündür. Özellikle kahvaltıyı hızlı bir şekilde okulda ya da iş ortamında yapmak isteyen bireyler bu ürünleri tercih edebilir.

Kalabalık aileler için ise büyük kaplarda hazırlanan kış reçelleri başta olmak üzere tüm çeşitler tavsiye edilir. Büyük kavanozlar ya da kiloluk kaplar, kalabalık aileler için hem daha ekonomik hem de daha bereketlidir. Bol tane reçel çeşitleri, bu büyük kavanozlarda uzun süre tüketime hazır durur. Mini reçeller ise kahvaltı tabağı hazırlayan işletmelerin, otellerin, yemekhanelerin ve bireysel tüketicilerin vazgeçilmezleri arasındadır. Pek çok çeşidi olan bu tatlılar, pratik bir şekilde ekmek arasına sürülerek tüketilebilir. Elbette mini boy ürünlerin diğerlerine göre çok daha düşük fiyatla sunulduğunu belirtmek gerekir.

Son olarak bu tatlının fiyatını belirleyen bir diğer olgu da ülkemizde bulunan meyve türü olur. Örneğin kayısı ülkemizde sıklıkla üretilen bir meyve olduğundan bununla pişirilen bir tatlının fiyatı uygun olabilir. Fakat bergamot gibi besinlerden elde edilen ürünlerin fiyatı daha yüksektir. Genel anlamda tüm reçel çeşitlerinin ulaşılabilir fiyatlarla tüketiciye sunulduğunu belirtmek gerekir. Siz de farklı meyvelerden yapılan bu enfes tatlıyı Trendyol’dan sipariş ederek kapınıza kadar getirtebilirsiniz.

Ev Yapımı Reçel Tarifleri

Ev Yapımı Reçel Tarifleri Tarifi

Ülkece kahvaltıya ne kadar düşkün olduğumuz malum. Yabancı milletlerin kahvaltı sofralarıyla kıyaslandığında bizimki fonda Mehter marşıyla geliyor adeta. Hele bir serpme kahvaltı kültürümüz var ki dillere destan!

Nefis Yemek Tarifleri olarak kahvaltı masalarını çeşitlendiren, kızarmış ekmekleri şenlendiren, dört mevsim meyve lezzeti sunan reçel tariflerini ülkenin farklı köşelerinden gelen tariflerle sunmaya karar verdik. Değişik reçel tarifleri arayanları fazlasıyla memnun edecek bu listede tam tadında incir reçeli tarifi, kahvaltı masalarının olmazsa olmazı çilek reçeli tarifi, birebir tutan kayısı reçeli tarifi gibi herkesçe beğenilen reçeller; ilginç reçel tarifleri arayanlara karpuz kabuğu, kivi, patlıcan, dut, yaban mersini gibi değişik reçel tarifleri de yer alıyor.

Tamamı denenmiş, doğru ölçülü ve kıvamı yerinde, resimli reçel tarifleri püf noktaları ve detaylı anlatımları ile tek tıkla sizin de mutfağınızda olabilir! Pek çok kişi tarafından tarif defterine eklenmiş, lezzeti onaylanmış bu tarifleri kaçırmayın :)

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

#1 Portakal Kabuğu Reçeli Yapımı (videolu)

Esra Atalar Birinci
Püf Noktaları İle Portakal Kabuğu Reçeli (videolu)

Değişik reçel tarifleri denince ilk akla gelenlerden, üstelik bu kez görünümü ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Portakal reçeli yapımının tüm detayları için tıklayınız.

Tarif için: Portakal Kabuğu Reçeli Yapımı (videolu)

#2 Vişne Reçeli (Tam Kıvamında Açıklamalı)

Nesli'nin Mutfağı
Vişne Reçeli (Tam Kıvamında Açıklamalı) Tarifi

Enfes rengi ile kahvaltı sofrasında yer alan her yiyeceği gölgede bırakır vişne reçeli! Üstelik sadece kahvaltı sofralarının değil, yeri geldiğinde tatlıların da enfes tamamlayıcısı olur kendileri. Buyurun nasıl yapıldığına hep birlikte bakalım.

Tarif için: Vişne Reçeli (Tam Kıvamında Açıklamalı)

#3 Çilek Reçeli Tarifi (videolu)

Sevim Atalar
Çilek Reçeli Tarifi (videolu)

Bahar gelmiş kapınıza dayanmışsa bu reçeli kahvaltıya taşımadan olmaz. Pişerken evi mis gibi kokutan çilek reçeli tarifi için buraya bakmalısınız.

Tarif için: Çilek Reçeli Tarifi (videolu)

#4 Elma Reçeli

Arzu
Elma Reçeli Tarifi

Her mevsimin meyvesi elma ile tarçının muhteşem uyumundan aroması tam yerinde elma reçeli yaptık. Denemek isteyenleri ise enfes tarifine davet ediyoruz.

Tarif için: Elma Reçeli

#5 Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır? (videolu)

Büşra Atalar
Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır? (videolu)

Yazın en özlenen yanlarından şeftaliyi kışın da yiyebilmenin en kestirme yolu reçelini yapmaktan geçer. O halde bu harika şeftali reçeli tarifi videosu sizi reçel yapmaya teşvik edecek gibi görünüyor.

Tarif için: Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır? (videolu)

#6 Kırmızı Erik Reçeli (Tam Kıvamında) (videolu)

n.m♨♨
Kırmızı Erik Reçeli (Tam Kıvamında) (videolu) Tarifi

Kırmızı eriğin hoşafı, marmelatı, reçeli hepsi de bir harika olur. Bu listede reçel tariflerine yer verdiğimiz için rengi çok iştah açan kırmızı erik reçelinden bahsedelim. Yapımı kolay, sofranızı ve damağınızı şenlendirecek bu tarifi kaçırmayın.

Tarif için: Kırmızı Erik Reçeli (Tam Kıvamında) (videolu)

#7 Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi

Deniz
Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi

Portakal kabuğundan reçel olur da karpuz kabuğundan reçel yapılmaz mı hiç? Her yiyeceği değerlendiren akıllardan çıkma bir fikirle leziz karpuz kabuğu reçeli yapımının detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif için: Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi

#8 Nektarin Reçeli

Esra Atalar Birinci
Nektarin Reçeli Tarifi

Şeftali tüyünden rahatsız olanların kurtarıcı meyvesi nektarin ile minik minik, dilim dilim leziz bir reçel tarifi! Şeftaliye nazaran evlerde daha az pişse de onun kadar sevilen bir reçeldir, bizden söylemesi.

Tarif için: Nektarin Reçeli

#9 Kivi Reçeli Yapılışı

Esra Atalar Birinci
Kivi Reçeli Yapılışı Tarifi

Duyanları, görenleri şaşırtan bir lezzet: Kivi reçeli! Hazırladıktan sonra ister kahvaltı sofrasında tüketin isterseniz de tatlı ve pastalarınızı süsleyin. Her iki haliyle de bol bol yenesi bir reçel oluyor.

Tarif için: Kivi Reçeli Yapılışı

#10 Ham İncir Reçeli

hayatmutfağım
Ham İncir Reçeli Tarifi

İncirin olgun, ham ve kuru hallerinden farklı farklı reçeller yapılır ve herkesin favorisi damak zevkine göre değişir. En sevdiği hali ham incir reçeli olanlara güzel bir tarif sunuyoruz.

Tarif için: Ham İncir Reçeli

#11 Nefis Portakal Kabuğu Reçeli

Tuğçe'nin Renkli Mutfağı⭐️
Nefis Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Portakalın hem içinden hem kabuğundan şahane reçeller yapılır. Bu kez kabuğunu kullanarak enfes bir tarif paylaşıyoruz. Portakal kabuğu reçeli acı olmadan nasıl hazırlanır? Püf noktaları tarifinde...

Tarif için: Nefis Portakal Kabuğu Reçeli

#12 Ayva Reçeli Tarifi

Sevim Atalar
Ayva Reçeli Tarifi

Ayva tatlısı görünümünde, enfes renkte ayva reçeline herhalde kimse hayır diyemez. O halde tek tıkla tarifi öğrenerek siz de bu enfes lezzeti evinize taşıyabilirsiniz.

Tarif için: Ayva Reçeli Tarifi

#13 Böğürtlen Reçeli

Keriman Diril
Böğürtlen Reçeli Tarifi

Antioksidan kaynağı oluşuyla nam salmış böğürtlen reçelini hiç pişirmediyseniz işte güzel bir fırsat! Tarifin detayları için buraya tıklayınız.

Tarif için: Böğürtlen Reçeli

#14 İncir Reçeli Tarifi (videolu)

Sevim Atalar
İncir Reçeli Tarifi (videolu)

Taze incirden yapılan ve çekirdekleri sayesinde çıtır çıtır yenen güzel bir tarifte sıra! Denemek isteyenleri hemen tarifine alalım.

Tarif için: İncir Reçeli Tarifi (videolu)

#15 Karadut Reçeli

Sevim Atalar
Karadut Reçeli Tarifi

Karadut çok narin bir meyvedir ve dalından koptuğu anda hemen tüketilmesi gerekir. Elinizde dalından yeni koparılmış karadut varsa reçelini kaynatarak bu şifalı meyveyi değerlendirebilirsiniz.

Tarif için: Karadut Reçeli

#16 Portakal Kabuğu Reçeli (Aromalı)

Dilek Yılmaz
Portakal Kabuğu Reçeli (Aromalı) Tarifi

Portakal kabuğu reçeli yaparken bazı aromalardan faydalanmak hiç de fena fikir sayılmaz. Tarifinde kök zencefil, tarçın ve karanfil bulunan bu lezzeti siz de muhakkak denemelisiniz.

Tarif için: Portakal Kabuğu Reçeli (Aromalı)

#17 Erik Reçeli

Mine Yalcin Budak
Erik Reçeli Tarifi

Elinizde ekşi diye yenmeyen biraz erik kaldıysa onu enfes bir reçele dönüştürebilirsiniz. Tatlı-ekşi tatları sevenler için sarı erik reçeli tarifi burada!

Tarif için: Erik Reçeli

#18 Ev Yapımı Vişne Reçeli

Elif Atalar
Ev Yapımı Vişne Reçeli Tarifi

Tüm kış yetecek kadar vişne reçeli yapmak isteyenler buraya! 3 kilo vişne ile tadı tam tutan vişne reçeli tarifi için tıklayınız.

Tarif için: Ev Yapımı Vişne Reçeli

#19 Kayısı Reçeli Tarifi (videolu)

Elif Atalar
Kayısı Reçeli Tarifi (videolu)

Kayısı reçeli yaparken çekirdeklerin içlerini de tencereye dahil edeceğiniz muhteşem bir tarif veriyoruz. Videolu yapımı ile kafanızda hiç bir soru işareti bırakmayacak tarifi hemen tek tıkla elinizin altında!

Tarif için: Kayısı Reçeli Tarifi (videolu)

#20 Kavun Reçeli Tarifi

Hamide Şirin 2KVK
Kavun Reçeli Tarifi

Kavun aromasını çok sevip bu lezzeti tüm sene sofrasına taşımak isteyenlere mutlu haber! Lezzeti tam yerinde kavun reçeli tarifi ile sofralarınız bu lezzetten hiç mahrum kalmasın.

Tarif için: Kavun Reçeli Tarifi

#21 Gül Reçeli Tarifi

Renkli Mutfağım
Gül Reçeli Tarifi

Aroması muhteşem bir tariftir gül reçeli ve genelde hazır satılan bir reçel çeşidi olarak bilinir. Halbuki ev yapımı olanını hazırlaması gayet pratiktir. Buyursunlar tarifine!

Tarif için: Gül Reçeli Tarifi

#22 Böğürtlen Reçeli Yapımı

Arzu Ayla
Böğürtlen Reçeli Yapımı Tarifi

Enfes rengi ile bu görünüm ve tadı kahvaltı sofrasının baş köşesine oturtmaya ne dersiniz? O halde kolları sıvayın, böğürtlen reçeli yapımı için mutfaklara geçiyoruz.

Tarif için: Böğürtlen Reçeli Yapımı

#23 Portakal Reçeli Yapımı (videolu)

Esra Atalar Birinci
Portakal Reçeli Yapımı (videolu) Tarifi

Listede portakal kabuğu reçeline yer verdik, sırada portakalın meyvesi ile yapılan turuncu bir reçel var. Rengi pırıl pırıl, tadı muhteşem! Tabii diğer reçellerden de farklı bir aroması var, daha önce tatmadıysanız bu tarife bakarak mutlaka kendi mutfağınızda hazırlamalısınız.

Tarif için: Portakal Reçeli Yapımı (videolu)

#24 Yabanmersini Reçeli

Arzu Ayla
Yabanmersini Reçeli Tarifi

Bin bir şifası ile bilinen yaban mersinini reçel olarak da tüketebilirsiniz. Hem damaklarınıza değişik bir tat sunacak da bir tarifi var, tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif için: Yabanmersini Reçeli

#25 Kuru Kayısı Reçeli Tarifi

Burcu
Kuru Kayısı Reçeli Tarifi

Kayısının mevsimi geçti ve canınız ev yapımı reçel istiyorsa en güzeli bu reçeli, kuru kayısından yapmak! Denemeniz gereken lezzeti için tarifine bakabilirsiniz.

Tarif için: Kuru Kayısı Reçeli Tarifi

#26 Patlıcan Reçeli

Şeyda Kaygı Duman
Patlıcan Reçeli Tarifi

Meyve reçellerinden gayet bol çeşidin yer aldığı bu enfes listeye bir de sebze reçeli ekleyelim. Patlıcan reçeli tadını keşfedeceğiniz tarifi için buraya bakabilirsiniz.

Tarif için: Patlıcan Reçeli

#27 Çilek Marmelatı Yapılışı

Pınar Kaya
Çilek Marmelatı Yapılışı Tarifi

Çilek sevenlerin reçel kadar çok sevdiği diğer seçenek çilek marmelatı! Üstelik onunla kurabiye süslemek, tatlı yapmak da epey keyifli. Her evde bir kavanoz bulunması gereken çilek marmelatının bu tarifini kaçırmayın.

Tarif için: Çilek Marmelatı Yapılışı

#28 Dut Reçeli

Elif Satilmiş
Dut Reçeli Tarifi

Karadut reçeli sevenlere başka bir tarif daha! Lezzeti ile yiyenlerden tam puan alacak tarifin detayları ve resimli anlatımı burada!

Tarif için: Dut Reçeli

#29 Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Arzu Ayla
Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Kirazın da reçeli olur ve gayet muntazam bir tada sahiptir. Denemek isteyenlerin sonuçtan çok memnun kalacakları bir kiraz reçeli tarifini buradan paylaşıyoruz.

Tarif için: Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

#30 Armut Reçeli Tarifi

Arzu Ayla
Armut Reçeli Tarifi

Rengi ve dokusu harika bir tarif: Armut reçeli! İddialı gibi durmasa da ancak tadanların ne kadar enfes olduğunu bildiği bu reçeli bir kez denedikten sonra sofranızdan eksik etmek istemeyeceksiniz.

Tarif için: Armut Reçeli Tarifi

#31 Çilek Marmelatı

Ayşe Livaoğlu
Çilek Marmelatı Tarifi

Çilek reçeli tadına doyamayanlar bir de bu tadı denemeli: Çilek marmelatı! Ekmek üzerine kaymakla enfes giden bu marmelatı denemek için bizce hiç vakit kaybetmemelisiniz.

Tarif için: Çilek Marmelatı

#32 Yeşil Erik Reçeli

Aysun
Yeşil Erik Reçeli Tarifi

Hafif sararmaya yüz tutmuş yeşil erikler mayhoş bir erik reçeline tat verebilir. Bu lezzeti hiç denemedim diyenler tarifine davetlisiniz.

Tarif için: Yeşil Erik ReçeliBu konular da ilginizi çekebilir:

Kış Hazırlıkları Nelerdir?

En Beğenilen Kahvaltı Tarifleri

Tam Kıvamında 11 Marmelat Tarifi: Kahvaltı ve Tatlılar İçin

Birbirinden farklı yüzlerce çeşit kahvaltılık fikri için kahvaltılık tarifler kategorisine göz atabilirsiniz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son aradıklarımtemizle

  • Yükleniyor..

Üye OlSiz de nefis yemek tariflerinin paylaşıldığı bu ortama katılın

Hemen Kayıt Ol

Kahvaltı Sofralarının Lezzeti: Reçel

Reçel, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tatlı türüdür. Reçel çoğunlukla kahvaltılarda tüketilir. Bunun yanında pasta, kek gibi tatlılarla birlikte de kullanılıyor. İnsanlar hem yaşadıkları coğrafya hem de yetiştirdikleri ürünlere bağlı olarak çeşitli sebze, meyve, kabuk ve çiçek gibi değişik besin maddeleriyle bu lezzetli ürünleri yaparlar. Kahvaltılık reçeller güne hem enerjik hem de sağlık dolu başlamak için harika bir yoldur. Her damak tadına uygun hazır reçel çeşitlerini kahvaltı sofralarınız dışında farklı öğünlerde de tüketebilirsiniz. 

Ürünler genellikle; meyvelerin tüm, yarım ya da daha ufak parçalar halinde doğranarak şeker katkısıyla pişirilir. Kıvamlı ve sürülebilir nitelikte olan bir gıda maddesidir. Ürünlerin üretiminde kullanılacak meyvelerin ve sebzelerin bu amaca uygun olması önemlidir. Aynı zamanda taze, kaliteli ve sağlıklı olması da büyük önem taşır. Üretimi yapılacak reçelin meyveleri ve sebzeleri, kullanım için uygun olan dönemde hasat edilmelidir. Sezon dışında üretimi yapılacak meyveler ise bol bulunduğu dönemlerde birtakım ön işlemlerden geçirilip uygun depolama şartlarında üretim yapılana kadar muhafaza edilebilir.

Hem Leziz Hem Sağlıklı Kahvaltılık Reçel Çeşitleri

Günümüzde farklı besinlerden elde edilen seçenekler vardır. Bu çeşitlerden kısaca bahsetmek gerekirse;

Vişne reçeli; Vişne reçeli sofralarda her zaman kendine yer bulur. Hem hafif mayhoş hem de tatlı bir lezzet arayan kişiler için bu ürünler kahvaltı masalarının vazgeçilmezi olarak kabul edilir. Kahvaltılarınızı süsleyen bu lezzeti dilerseniz hazırladığınız kurabiyelerde ya da tatlılarda sos olarak kullanma şansınız vardır.

Gül reçeli; Gül reçeli, özellikle Türk mutfağında bulunan bir türdür. Osmanlı zamanından beri yapılır. Geleneksel Isparta mutfağında da bulunur. Tadı da son derece lezzetlidir.

Kayısı reçeli; Yazın en lezzetli meyvelerinden olan kayısının reçeli ayrı güzeldir. Bu nefis ürünle kahvaltı masalarınıza renk katabilirsiniz. Yaz kış rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Çilek reçeli; Göz alıcı kırmızı rengi ve damakta kalan tadıyla beğeni kazanan çilek reçeli, büyük küçük herkesin damak zevkine hitap eder. Lezzetiyle olduğu kadar faydalarıyla da ön plana çıkar. Günümüzde favori reçel çeşitleri arasında her zaman ilk sıralarda yer alır.

Diyabetik reçel; Diyabet hastalarının kullanımı için de uygun olan diyabetik reçeller, sağlık açısından da önemli bir yere sahiptir. Özellikle son zamanlarda uzmanlar tarafından da sık sık tavsiye edilir.

Probiyotik reçel; Probiyotik reçeller mide ve bağırsak florasındaki dengeyi koruyan, oldukça faydalı reçellerdir.

Seğmen Hazır Reçel Çeşitleri:

Vişne Reçeli

Ahududu Reçeli

Çilek Reçeli

Gül Reçeli

İncir Reçeli

Ayva Reçeli

Turunç Reçeli

Karadut Reçeli

Kayısı Reçeli

Portakal Reçeli

Böğürtlen Reçeli

Karışık Reçel

Reçel Seçiminin Püf Noktaları ve Reçel Fiyatları

Ürünleri satın alırken dikkate alınması gereken bazı detaylar vardır. Kişilerin seçim yaparken ilk dikkat ettikleri nokta, reçel fiyatları olur. Ürünlerin içeriğinde yer alan meyveler ve kutuların ebatı gibi durumlara göre fiyatlar değişiklik gösterebilir. Farklı bütçelerin göz önüne alınarak şekillendiği fiyat aralıkları, ürünlerin her kesim tarafından yaygın olarak kullanılmasına olanak sağlar. Farklı boyutlara sahip olan kavanozlarda ya da ambalajlarda satışa sunulan reçel çeşitleri, değişik fiyat aralıklarına sahiptir. 1 kg reçel, en çok tercih edilen reçel türüdür ve fiyatları reçel çeşitlerine göre değişmektedir. Ürünler arasında seçim yaparken dikkat edilen bir başka konu ise yapım aşamasında kullanılan malzemeler ve uygulanan yöntemlerdir. Doğal ürün tüketmek isteyen kişiler genel olarak; katkı maddesi, kimyasal ya da yapay tatlandırıcılar içermeyen seçeneklere yönelirler. Bu ürünler aslında tüketiciler açısından bakıldığı zaman hem faydalı hem de uzun ömürlüdür. Ürünlerin uygun koşullarda üretildiğini anlamanın birkaç yolu vardır.

Doğal şekilde üretilenlerde her zaman olgun meyveler tercih edilir. Meyvelerin üzerinde zarar görmüş ve ezilmiş yerler çıkartılır. Uzun zaman boyunca da bozulmadan tüketilebilir. Ürünlerin kıvamı, aslında sağlıklı olup olmaması konusunda kişilere fikir veren bir diğer detaydır. Fazlasıyla sıvı ya da katı formda olan reçel, içeriğinde bulunan katkı maddelerine bağlı olarak organik bir kıvama ulaşamaz. Bu açıdan da ürünlerin sağlıklı olup olmadığı hakkında bilgi sahibi olmanız mümkündür. Kişilerin sağlığını göz önünde bulundurarak üretimlerini yapan Seğmen markasına ait olan reçel çeşitlerini güvenle tüketebilirsiniz. Seğmen reçelleri hem lezzeti hem de fiyatıyla yüzünüzü güldürür.

Reçel tarifi, nasıl yapılır? Reçel çeşitleri..

KARPUZ KABUĞU REÇELİ

Malzemeleri:

Yarım karpuz kabuğu,
5 su bardağı toz şeker,
5 su bardağı su,
1 çorba kaşığı karbonat,
5 adet karanfil,
1 adet limonun kabuğunun rendesi,
Yarım limonun suyu,
3 – 4 adet limon tuzu.

Nasıl yapılır?

Karpuzların kabuklarını soyup kırmızı yerlerini de iyice kesin. Sonra küp küp doğrayıp, derin bir tencereye koyun. Üzerine su ve karbonatı ekleyip iyice karıştırın. Karbonat topaklanma yapmamalı. Sabah kadar bekletip suyunu süzüp, bol suda yıkayalım.

Daha sonra tekrar karpuz kabuklarının üzerini geçecek kadar su doldurup, 2 dakika kaynatıp süzün.  Geniş bir tencereye karpuz kabuklarını, suyu, toz şekeri, limon kabuğu rendesini, karanfilleri koyun. Kaynayınca karpuz kabukları şeffaf bir görünüm elde edecek.  Limon ve limon tuzunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın. Afiyet olsun...

ZAMBAK ÇİÇEĞİ REÇELİ

Malzemeleri:

4 su bardağı tohumları çıkartılmış zambak
6 su bardağı şeker
6 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Nasıl yapılır?

Zambakların ortalarındaki yeşil kök kısımlarını çıkarın ve ikiye bölün. Çiçekleri su ile yıkayıp süzün.  Reçeli yapacağınız kapa çiçekleri koyun, üzerine 4 yemek kaşığı şeker döküp 24 saat bekletin.  Şeker ve 3 su bardağı suyu tencerede 10 dakika kadar kaynatıp kalan 1 bardak suyu da ilave edin. Şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Şekerde beklettiğiniz zambakları ve yarım limonun suyunu ilave edip reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın.  Soğuduktan sonra kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın. Afiyet olsun...

PATLICAN REÇELİ TARİFİ

Malzemeleri:

1 kilo minik patlıcan 
1,5 kilo toz şeker 
4-5 adet karanfil 
1 çay kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı zerdeçal(reçelinize renk vermek isterseniz)

Nasıl yapılır?

Patlıcanlarınızı soyup doğrayın. Önce soğuk suda tuzlayarak yıkayın. Böylece acısını da çıkarırsınız. Ardından sıcak suda bekleyin, biraz yumuşadıktan sonra reçeli yapacağınız tencereye koyun. Üzerine şekeri ekleyip sabaha kadar bekletin. Sabah reçelinize zerdeçal ekleyin ve kaynamaya alın. Kaynarken karanfilleri ekleyin. Kaynama işlemi tamamlanınca limon tuzunuzu da ekleyip 5 dakika kadar daha kaynatın.  Soğuduktan sonra kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın. Afiyet olsun...

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası