ortanca yaprakları soldu / Ortanca her gün sulanır mı?

Ortanca Yaprakları Soldu

ortanca yaprakları soldu

Ortanca her gün sulanır mı?

İçindekiler:

  1. Ortanca her gün sulanır mı?
  2. Ortanca çiçekleri neden kurur?
  3. Ortanca yaprağı neden sararır?
  4. Ortanca bakımı nasıl yapılır?
  5. Ortanca çiçekleri ne zaman budanır?
  6. Ortanca çiçeğim soldu ne yapmalıyım?
  7. Ortanca gübresi nasıl kullanılır?
  8. Ortanca renklendirme nasıl yapılır?
  9. Çiçekler için hangi gübre kullanılır?
  10. Mavi ortanca nasıl elde edilir?
  11. Ortanca Bitkisi indikatör mü?
  12. Ortanca çiçeğinin renk değiştirmesi varyasyon mudur?
  13. Ortanca çiçeği hangi bölgede yetişir?
  14. Ortanca türkiyede nerede yetişir?
  15. Ortanca gölgede yetişir mi?
  16. Ortanca evde bakılır mı?
  17. Varyasyon nelere sebep olur?

Ortanca her gün sulanır mı?

Zengin, nemli toprağı tercih eden, bol suya ihtiyacı olan ortanca çiçeklerinin, sıcaklığa bağlı olarak haftada bir ya da iki kez sulanmaları gerekir. Mart, mayıs ve temmuz aylarında genel amaçlı gübre kullanımı çiçeklemenin sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Ortanca çiçekleri neden kurur?

Toprağın asitlik eksikliği ortancalarda kloroza neden olur. Ortancalarda yaprak kenarlarının kurumasının yaygın bir nedeni sulama olmamasıdır. Yetersiz sulama, yaprak kenarının kurumasının en yaygın nedenidir. Bu durumda, çalılıkların su rejimi gözden geçirilmeli ve düzeltilmelidir.

Ortanca yaprağı neden sararır?

Sarı yaprakların en yaygın nedeni düzensiz sulamadır. İniş sahasının temizlenmesine de dikkat etmek önemlidir. Çalı, kuvvetli rüzgarlara karşı oldukça hassastır. Olumsuz koşullar altında yapraklar nem kaybeder, sararmaya ve kurumaya başlar.

Ortanca bakımı nasıl yapılır?

Yaz aylarında direkt güneşten, kış aylarında da aşırı soğuktan korunmalıdır. Kış aylarında ortancanın bulunduğu ortam derecenin altına düşmemelidir. Ortancalar suyu çok sever. Kış aylarında sulama haftada bir kere günün erken saatlerinde yapılabilir.

Ortanca çiçekleri ne zaman budanır?

Bu ortancalar kıştan önce (çiçek açtıktan sonra) ya da kıştan sonra (Mart ayından önce) budanabilir. Ortancaları ilkbaharda budamanız durumunda, çok az çiçek açacaklardır. Yeni tomurcuklardan çiçek açan ortancalar ilkbaharda büyüyen ve budandıktan sonra büyümeye devam eden dallardan çiçek verirler.

Ortanca çiçeğim soldu ne yapmalıyım?

Ortanca saksı çiçeği dallarının üzerindeki çiçekler solup geçtikten sonra bitkimizin bir daha çiçek açması için solan yaprakları kesilerek budanmalı ve kesilen bölgenin içine hava akımının girmesine engel olmak için, üzeri kapatılmalıdır. Örnek: soğuk silikon, mum yada yakıcı olmayan yapışkanlarla kapatılabilir.

Ortanca gübresi nasıl kullanılır?

Botanika Ortanca Gübresi 1.

Ortanca renklendirme nasıl yapılır?

Ortancanın renk değiştirmesi için gereken topraktaki pH değerini değiştirmektir. Bahçenize aldığınız pembe bir ortancayı dikip bir süre sonra maviye döndüğünü görebilirsiniz. Çünkü ortanca topraktaki asit seviyesine göre rengini değiştirir. Ortanca mavi renk açması için topraktaki asit seviyesini arttırmalısınız.

Çiçekler için hangi gübre kullanılır?

Tomurcuklanma ve çiçek açma döneminde ise, çiçeklenmeyi özendirmek ve çiçek kalitesini artırmak için fosfor (P) ve potasyum (K) ağırlıklı gübreler kullanılması uygundur. İyi bir çiçekli bitki için gübre karışımı çok fazla azot içermemelidir.

Mavi ortanca nasıl elde edilir?

Gübre kullanmak yerine doğal bir mavileştirme yöntemi arıyorsanız o zaman cevap hayvan gübresi. Hayvan gübresi barındırdığı yüksek asit ile ortancaları masmavi bir renge bürüyecektir. İlkbahar sonu ve sonbahar başı arasında ayda iki defa yaprak çürüğü ve büyükbaş hayvan gübresi koyarsanız ortanca rengi mavi olur.

Ortanca Bitkisi indikatör mü?

Ortancalar doğal indikatörler içinde bu değişimin en belirgin gözlenebildiği çiçek türüdür. Asidik ortamda yetiştirildiğinde mavi ve tonlarında çiçek açan ortancalar, bazik ortamlarda pembe ve tonlarında çiçek açarlar. Ph değeri 7 ve üzeri olan ortamlarda ortancalardan mavi ve tonlarında çiçek elde edilemez.

Ortanca çiçeğinin renk değiştirmesi varyasyon mudur?

Cevap : Ortanca çiçeklerinin asidik toprakta kırmızı,bazik toprakta mavi çiçek açması MODİFİKASYONDUR.

Ortanca çiçeği hangi bölgede yetişir?

Pek çok türü olan ortanca her yerde yetişebilmesi bakımından süs olarak kullanılan ağaç benzeri bir bitki türüdür. Ortancanın çıkış yeri Japonya'dır ve uzun zamandan beri Japonya'da yetiştirilen bitkilerdendir.

Ortanca türkiyede nerede yetişir?

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde 26 yıldır çiçekçilik yapan Gündoğdu, Belen İlçesi'nin Soğukoluk Mahallesi'ndeki evlerin bahçelerinde ve saksılarında renk renk kendini gösteren ortanca çiçeğini alarak işyerinde satmaya başladı.

Ortanca gölgede yetişir mi?

Botanikteki adı Hydrangea olan ortanca, kocaman mavi, pembe ve eflatun çiçekleri ile bahçelerin en göz alıcı ve vazgeçilmez bitkisidir. Ortanca doğrudan güneş ışığını sevmediği için gölgeli yerlerde daha çok büyür.

Ortanca evde bakılır mı?

Gölge yerleri seven ortancalar daha çok bahçelerin ağaca yakın yerlerinde ya da balkonun gölge olan kısımlarında yetiştirilir. Direk güneş alan yerlerde koymayın. Daha çok yarı gölge olan yerlerde yetiştirilmesi tavsiye edilir. Ortanca çiçeğini en uygun olan bahar aylarında; nisan mayıs gibi ekebilirsiniz.

Varyasyon nelere sebep olur?

Nedenleri. Mutasyonlar, DNA nükleotit çiftlerin dizilim sıralamasını değiştirdiği için genetik varyasyonların temel kaynağıdır. Mutasyonlar nadir olarak görülür ve çoğu mutasyon nötral ya da zararlı etkilere sahiptir, ancak yeni bir alel doğal seçilim tarafından tercih de edilebilir.

Ortanca saksı çiçeği ev, ofis, işyerleri gibi yaşam alanlarımızı renklendiren pembe, mor, beyaz renkleride bulunan saksı bitkileridir. Ortanca saksı çiçeği çalışma odaları, duvar köşeleri gibi alanlara çiçekleriyle hoş bir hava katar. Boyları çok fazla uzamaz 40 cm ile 80 cm arasında değişmektedir. Cam önü, kapı önü gibi rüzgar akımına maruz kalacak yerlere koyulmamalıdır, aksi takdirde solarlar. Karanlıkta kalan kısım haftada 1 kere ışık alan yöne çevrilmelidir. Böylelikle yapraklardaki çürüme ve sararmalar engellenebilir. Sulama yapmadan önce çiçeğin toprağının suya ihtiyacı olup olmadığını anlamak için parmağımızı toprağına batırarak kontrol edebiliriz. Eğer hala nemli ise elimiz ıslanıyorsa sulama işlemini 1 kaç gün sonraya bırakabiliriz. Sulama yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli unsurda çiçeğe verilecek suyun oda sıcaklığında olması gerekmektedir. Kış aylarında düzenli olarak haftada 1 kere, yaz aylarında ise hava sıcaklıklarının artmasından dolayı düzenli olarak haftada 2 kere sulanmalıdır. Sulamada kullanılan su kabı ve ölçek değiştirilmemelidir. Sulamadan sonra saksının altındaki kapta biriken su, böceklenme ve koku olmaması için dökülmelidir. 

Ortanca bakımı nasıl yapılır

  • Ortanca saksı çiçeği direk gün ışığına maruz kalmamalıdır. Dolaylı gün ışığından faydalanmalıdır. gölgelik yerleri sever. Gün ışığı aldığı yöne doğru eğilim gösterebilir. Gün ışığı almayan yönü belirli aralıklarla gün ışığına çevirilmelidir.Böylece çiçeğin bir yöne doğru eğilimi engellenebilir.

  • Ortanca saksı çiçeği az ışık aldığı zaman yeteri kadar beslenemez bunun için çiçeklerinde solma ve kararma meydana gelir.

Ortanca nasıl sulanmalı

  • Ortanca saksı çiçeği, yazın haftada en az iki kere, kış aylarında ise haftada 1 kere saksı üstten sulanmalıdır. Suyun tüm toprağa ulaşması gerekmektedir. Yazın sulama tekniğinde Pazartesi ve Perşembe günleri tercih edilebilir. Kışın ise sulama tekniğinde Pazartesi günleri tercih edilebilir. Sulama esnasında kullanılan su kabı ölçeği hep aynı olmalı ve çiçeğe dökülen su saksının dibinde en fazla akşam sulamış isek, sabahleyin tabakda biriken su dökülmelidir. Böylelikle bitkinin toprağında koku ve haşerelerin oluşmasına engel olunacaktır. Sulamada temel kural bitkinin toprağı kurudukça su verilmeli, toprağının kuru yada sulu olduğunu anlamamız için, toprağına parmağımıza batırarak kuru veya ıslak olduğunu anlayabiliriz. Islak ise bitkimiz topraktaki suyu henüz bitirememiş olduğundan sulamamızı bir sonraki sulama gününe bırakmalıyız.

Ortanca nerede yetişir

  • Ortanca saksı çiçeği rüzgar akımı alan yerlerden uzak tutulmalıdır. Kış aylarında çiçeğin bulunduğu ortam sıcaklığı 14 ile 15 derecenin altına düşmemelidir. Rüzgar çiçeğimizi salladığı için bitkinin sapında oynamalar ve toprağın köküne hava akımın girmesine sebep vermektedir. Buda çiçeğimizin ömrünü azalttığı gibi çiçeklerin yapraklarında sararma ve çiçeklerinde solmalara sebep verir. Örneğin : Kapı ağzı ve pencere gibi açılan ve rüzgar alan yerlerden çiçekler kesinlikle uzak tutulmalıdır.

Ortanca nasıl budanır

  • Ortanca saksı çiçeği dallarının üzerindeki çiçekler solup geçtikten sonra bitkimizin bir daha çiçek açması için solan yaprakları kesilerek budanmalı ve kesilen bölgenin içine hava akımının girmesine engel olmak için, üzeri kapatılmalıdır. Örnek:  soğuk silikon, mum yada yakıcı olmayan yapışkanlarla  kapatılabilir.

Ortanca toprağı değiştirme

  • Ortanca saksı çiçeğinin toprak değişimi yılda bir kere Nisan ayında yapılmalıdıfunduszeue.info değiştirirken dikkat edilmesi gereken husus, değiştirmek istediğiniz çiçeğin saksısının en fazla bir numara büyüğüne dikilmelidir.

Ortanca Vitamin Kullanımı

  • Ortanca saksı çiçeğimize, vitamin kullanırken dikkat edilmesi gereken husus, çiçeğimiz yaprakları ve çiçekleri sağlıklı ise bu dönem içerisinde vitamin kullanmak zorunda değiliğiz. Çiçeğimizin çiçekleri solmuş ve budamasını yapmış isek bu dönemde bitkimizin hem çiçek açması hemde gelişmesi için seralar ve mağazalarda satılan çiçek vitaminlerini kullanma koşullarına uyarak bitkimize besin desteği verebiliriz. Örnek: Genelde besinler 1LT suya bir kapak ölçeğinde vitamin dökülür, iyicene karıştırılan suyla vitamin bulunduğu ortamdaki çiçeklere sulamadaki standart ölçeğimizle ilaçlı suyu bitkilerimize onbeş günde bir yada ayda bir uygulayabiliriz.

Ortanca ışığı severmi ?

  • Ortanca saksı çiçeklerimizin yaşam alanlarımızda bulunmasını istiyor ama koyacağımız ortam gün ışığından uzak kalıyor ise bitkilerimizin yapraklarının dökülmesine, çiçeklerinin de açmasına ve sağlıklı kalması için bizlerin bitkilerimize yardımcı olmamız gerekir. Bunun için çiçeklerimizi doğal ortamlarına uygun hale getirmek ve ışık alması için üstünden aydınlatıcılarla destekleyebiliriz. Saksı çiçeklerinin büyük bir bölümü aydınlığı sever, bu gün ışığı olmalı, olmayan bölgelerde ise, aydınlatıcılar ile desteklenmeli. Karanlıkta kalan bitkiler yapraklarını döker, sararmalar ve solmalar oluşur. Daha az ışık alan bitkilere, daha az su verilmelidir.

Ortanca ya neler zarar verir

  • 1 - Bitkinin aşırı derecede sulanması

    2 - Bitkimizin saksı deliklerinin kapalı olması ve suyun deliklerden tabağına çıkmaması

    3 - Hastalanmış bitkinin diğer bitkilere yakın olması

    4 - Toprağının kalitesiz olması veya vitaminin yetersiz kalması

    5 - Bitkimizin yapraklarında oluşan hastalıklar ve mantarlar Sinek, solucan veya yapışkan gibi pamuksu hastalıklar bitkimize zarar vermektedir.

    Bu gibi hastalıkları ve haşereleri bitkimizde gördüğümüzde, ziraat ilaçları satan firmalardan bitkimizden bir yaprak veya toprak götürerek oluşan hastalıkları göre ona uygun ilaçları alıp kullanma klavuzuna uyarak kullanınız.

Ortanca Nasıl çoğaltılır

  • Ortanca saksı çiçeğinin çoğaltılması bitkinin köklerinden ayırma yöntemiyle olur. Bitkinin kökünden çıkarak üst kısımlara uzanan ince kısımlar yeni bitkiler oluşturur. Bu yeni bitkileri alınıp ufak bir saksıya dikilerek yeni Ortanca çiçekleri oluşturabilirsiniz.




Ortanca yapraklarının sararma ve kuruma nedenleri. Bahçe ortancanızı hastalıklardan ve zararlılardan nasıl korursunuz? Ortancalar ne yapacağını bırakır

Çiçekçiliğe yeni başlayanlar, ortanca yapraklarının nasıl düştüğünü, ortanca yapraklarının sarardığını ve bir dizi başka ortanca hastalığını gözlemleyebilir. İşaretler, fotoğraflarla ortanca hastalıklarının tanımı, etkili tedavi uzmanlardan.

Ortanca kuru bırakır Bu genellikle kuru köklere bir tepkidir. Ortanca nemi seven bir çiçektir ve bu nedenle zamanında sulama onun için çok önemlidir. Nem eksikliği, ortanca yapraklarının kurumaya başlamasına neden olur. Bitki doğrudan güneş ışığı altındaysa durum ağırlaşır. Sorunu önlemek için önlemler: ortancayı gölgeleyin, ancak parlak güneş ışığından mahrum etmeyin, zamanında sulama yapın, püskürtme yardımcı oldu. Ortanca üzerindeki yapraklar kuru olsa bile, sonraki büyüme mevsiminde dekoratif etkisini yeniden kazanacaktır.

Oda ortancasının yaprakları yanlış nakil nedeniyle kurur, bunun sonucunda kök sistemi bozulur Ekim sırasında, beslenme ve su emme sürecinde ana olan küçük köklere zarar vermemek önemlidir. İlkbaharda genç kesimleri tekrarlamanız gerekir. Genç kesimler, köklerin etrafındaki toprak koma bütünlüğünü bozmadan kazılır. Dikim için toprak hafif asidik olarak seçilir. Nakil sırasında çiçeğin boynunu cm derinleştirebilirsiniz, ancak daha derin değil. Sulama bol, besleme sadece kesim büyümeye başladıktan sonra yapılmalıdır. Transplantasyondan sonra ortanca yaprakları kurursa, sulama sırasında Cicron hazırlığını kullanın. Bu, çiçeğin problemle başa çıkmasına yardımcı olacaktır.

Ortanca yaprakları, toprağın su basması nedeniyle kuruyabilir. Ek bir işaret olarak, ortanca yaprakları sarı bir hale ile koyu lekelerle kaplıdır. Toprağın su basması, ortanca yapraklarının görünümünü hemen etkilemez. İlk acı çeken köklerdir. Çürümeye başlarlar. Sonuç olarak, bitki su beslemeyi ve emmeyi durdurur. Ortanca köklerinin çürümüş olup olmadığını belirlemek için, toprak koma bütünlüğünü ihlal etmeden onu tencereden dikkatlice çıkarırlar. Sağlıklı kökler beyaz görünümde ve sağlam olacaktır. Çürük olanlar kahverengidir. Ortanca kökleri zarar görürse, canlı dokuya kesilirler. Kesik yerlerini ezilmiş serpin aktif karbon Bitki, bu türe uygun özel bir bitkiye nakledilir. kapalı çiçekler, toprak. Bu durumda, bir öncekinin hacminden daha küçük olan bir kap seçilir. Ortanca yapraklarından buharlaşan nem yüzdesini azaltmak için polietilen bir seraya yerleştirilir, ancak bitki polietilene sıkıca sarılmaz ve havalandırma için küçük bir boşluk bırakır. Sulama ölçülü olarak yapılır. Bir çiçeğin hızlı köklenmesi için Cicron ilacını kullanın.

Ortanca yaprakları sararır. Aynı zamanda, ortanca yapraklarında yeşil çizgiler kalır. Hastalığın nedeni: kloroz. Çiçek sert sulanırsa ortanca klorozu oluşabilir, musluk suyu yüksek oranda kireç içerir. İkincisi toprakta birikir ve alkalileşmesine yol açar. Sonuç olarak, ortanca yaprakları sararır, bitki beslenmeyi durdurur ve ölür. Kontrol önlemleri: ortancayı taze toprağa nakledin, yumuşak suyla sulayın. Bir seçenek olarak: 10 litre suya 40 g madde hesabı ile her 3 günde bir sulama için suya potasyum nitrat ekleyin.

Ortanca yaprakları, topraktaki eser elementlerin eksikliğinden dolayı sararır. Benzer bir fenomen, yoğun çiçek büyümesi (ilkbahar) döneminde sıklıkla görülür. Toprakta yeterli azot ve demir yoksa ortanca yaprakları renk değiştirir ve sararır. Yaprakların rengi toprağın pH'ından etkilenebilir. Bir ortanca için aralığında olmalıdır. Bitkiyi kurtarmak için, mikro elementler veya demir şelat ile yaprak besleme yapılır. Ortanca yaprakları başka bir nedenle sararırsa, yaprak beslemenin kısa vadeli bir etkisi olacaktır.

Ortancanın yaprakları siyaha döner. İlk olarak, ortancalar yaprakların kenarlarında belirir. kahverengi lekeler hangi sonra siyaha döner Bu durum neden olabilir sıcaklık ortanca büyüdüğü bir odada ve düşük hava nemi. Bu durumda, çiçeğin sık sık püskürtülmesi gerçekleştirilir. Ortanca yaprakları doğrudan hareketten siyaha dönebilir Güneş ışınları Bu Hakkında güneş yanığı Ortancaların parlaklığa ihtiyacı var Güneş ışığı, ancak doğrudan ışınlar yaprakları için yıkıcıdır. Bitki gölgeli olmalıdır.

Ortanca birçok türe ayrılır. Kesin bir rakam belirlemek imkansızdır, ancak 30 ila 80 arasında değişmektedir. Bu çiçek en çok Japonya ve Çin'de yaygındır. Adını bir Roma prensesine borçludur. Ortancanın birçok türü olmasına rağmen, iç ortam koşulları sadece birkaçı yetiştirilir: bahçe veya büyük yapraklı ortanca. Ev ekimi için kompakt formlara sahip tek türdür.

Açıklama

V doğal çevre bir ortanca çalı yüksekliği 3 metreye ulaşabilir. Bunlar genellikle küçük ağaçlar ve asmalardır. İlginçtir ki, bu bitkinin bazı türleri her zaman yeşil olabilir, ancak bölgelerimizde bahçıvanlar yaprak döken türleri tercih eder. Ortanca büyük yuvarlak yapraklar, üstte sivri uçlu ve yanlarda küçük dişlerle. Ortancaların çiçeklenmesine ilkbahardan ilk dona kadar hayran olabilirsiniz. Bu bitkinin çoğu türünün beyaz veya krem ​​rengi çiçekleri vardır. Ancak mor, pembe ve hatta kırmızı çiçeklerle çiçek açabilen büyük yapraklı ortanca bir tür vardır. İlginç bir şekilde, çiçeklenme gölgesi bitkinin ekildiği toprağa bağlıdır. Birçok bahçıvanın bir sorusu var: ortanca yaprakları neden sararır? Bu ve bunun gibi birçok sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

ortanca türleri

Ortanca birçok çeşide ayrıldığından, bölgeniz ve toprağınız için hangisinin doğru olduğunu ekimden önce bilmek en iyisidir. Sonuçta, her türün yetiştirme ve bakım yeri için kendi gereksinimleri vardır:

  • Ortanca. Ağaç benzeri ortanca enlemlerimizde yaygındır. 3 metre yüksekliğe ulaşabilen bir çalı gibi görünüyor. Bitki beyaz yemyeşil çiçek salkımına sahiptir.
  • Ortanca panikulata. Bu, beş metre yüksekliğe ulaşabilen oldukça uzun bir türdür. Bahçıvanlara çok düşkündür ve çok popülerdir. Uygun bakım ile salkım ortanca kırk yıla kadar tek bir yerde büyüyebilir. Kısa ömürlü de olsa bol çiçeklenme. İlk çiçek açan çiçek salkımları sadece Ağustos ayında görülebilir. Onlarda var Beyaz renk Tür dondan korkmaz, bu nedenle kuzey bölgelerimizde bile yetiştirilebilir. Birçoğu, salkım ortancalarının yapraklarının neden sarardığıyla ilgileniyor. Sağlıklı ve güzel bir ağacın bahçenizi süslemesini istiyorsanız bu sorunu ciddiye almalısınız.
  • Büyük yapraklı ortanca (bahçe). Normal yaşam alanı bir bahçedir, ancak bu tür bir odada bile yetiştirilebilir. tam olarak bu ilginç görünüm beyaz, kırmızı ve hatta çiçek salkımına sahip olabilen mavi renkli Renkleri doğrudan toprağın bileşimine bağlıdır. Büyürken, bahçe ortancasının (büyük yapraklı) yapraklarının neden sarardığını da merak edebilirsiniz.

Bunlar bahçelerimizde bulunan en yaygın türlerdir.

Büyüyen ortanca özellikleri

Bahçenizi bu bitkiyle süslemeden önce, özellikle ortanca yapraklarının neden sarardığı, ne yapılacağı ve bu sorundan nasıl kaçınılacağı gibi birçok sorun ve soruyla karşılaşmamak için ekiminin özelliklerini inceleyin.

Büyük yapraklı ortancaların beyaz salkımlarla çiçek açmamasını istiyorsanız, toprağın asitliğini deneyin. Örneğin, üzerinde asitli toprakçiçekler maviye dönecek.

Ortanca nemi çok sever. Bitki fazla kurutulmamalıdır. Sulama düzenli ve bol olmalıdır.

ortanca seviyor parlak ışık ancak doğrudan güneş ışığına tahammül etmez. Dikim yaparken yeterince hafif olacağı bir yer seçmelisiniz, ancak gün ortası sıcağında çiçekler gölgede saklanabilir.

Sorunu zamanında sulama ile çözdüyseniz, aynı ciddiyetle bitki budama işlemini yapın. Bu, ortancaların yetiştirilmesinde önemli bir noktadır.

Organik madde ile beslendiğinde bitki hızlı büyür ve çok yemyeşil taç, ancak çiçekleri beklememelisiniz, bu nedenle bu tür gübrelere daha dikkatli davranmalısınız.

Donmaya dayanıklı bitki türleri vardır, ancak kış için bile örtülmeleri gerekir, aksi takdirde biraz donabilirler. Ortanca genellikle büyüme mevsimi boyunca tamamen iyileştiğinden bu ciddi bir sorun değildir.

Büyük bir artı, ortancaların haşere saldırılarına ve her türlü hastalığa nadiren duyarlı olmasıdır.

Tohum ekimi

Uzun süredir, ortanca türü tohumlarla ekildi, ancak bunun için çok zaman ve çaba harcamanız gerekecek. Sonbaharda, tohumlar hazırlanmış toprağa ekilir. 4 kısım yaprak karışımı, 2 kısım turba alanı ve 1 kısım içermelidir. nehir kumu Yukarıdan ekimden sonra, tohumlar da böyle bir karışımla hafifçe serpilir ve bir sprey şişesi kullanılarak sulanır. Daha sonra tohumlu kap folyo veya camla kaplanmalıdır. Bazen havalandırılmaları ve aynı sprey şişesiyle sulanmaları gerekecektir. Optimum sıcaklık başarılı tohum çimlenmesi için - + derece.

Bir buçuk ay içinde ilk sürgünleri gözlemleyeceksiniz. Bu anda camın çıkarılması gerekir. Seçim genellikle iki kez yapılır. Birincisi, kotiledonların gelişmeye başladığı anda ve ikincisi - Mayıs ayı için düşer. Mayıs ayında fidanlar 7 cm çapında ayrı saksılara ekilir. Bu süre zarfında sertleştirilmeleri gerekir, bu nedenle öğleden sonra fideler sokağa maruz kalır. Ancak doğrudan güneş ışığının ve yağmurun düşmeyeceği bir yer seçmelisiniz. Evde sağlıklı ve güçlü fideler yetiştirmeniz yaklaşık iki yılınızı alacaktır.

Fidan dikimi

Sağlıklı iki yaşındaki fidanlar açık toprağa ekilir. Bunun için en funduszeue.infoa için önceden bir yer seçin. Bu, doğrudan güneş ışığı almayan iyi aydınlatılmış bir alan olmalıdır. Herhangi bir toprak yapacak. İLE BİRLİKTE özel dikkat ortancanın yanında aynı kök sistemine sahip (yüzeysel) bitki olmadığından emin olun. Bu, aralarında su için bir mücadele olacağını tehdit ediyor ve besinler, bunun sonucunda şu soru ortaya çıkabilir: ortanca yaprakları neden sararır ve bu konuda ne yapmalı. Dikimden önce bitkinin köksapının boyutunu tahmin edin ve deliği iki kat daha büyük yapın. Turba, mineral ve organik gübreler Bir çiçeği çimlendiği toprakla birlikte dikmek gerekir. Kökleri doldurmadan önce düzleştirilmeleri gerekir. Dikimden sonra fide iyice sulanmalı ve iğne veya ağaç kabuğu ile malçlanmalıdır.

Bakım

Bir ortancayı tımar etmek o kadar da zor değil, ama birkaç zorunlu öğeler hatırlamak zorunda. Daha önce de belirtildiği gibi, ortanca nemi sever, bu nedenle her çalı haftada iki kez bol sulamaya ihtiyaç duyar. Bir çalı için yaklaşık 50 litre suya ihtiyacınız olacak. Sıcak ve bakımlı olmalıdır. Turba ile malçlanan bitkiler, malç tabakası nedeniyle bu kadar sık ​​sulamaya ihtiyaç duymazlar.

Ayrıca köklerin nefes alabilmesi için toprağı periyodik olarak gevşetmeli ve ölü veya hastalıklı sürgünleri çıkarmak için budamalısınız.

Gübre

Ortancanın çiçeklerle dolu olması ve odanın veya bahçe ortancasının yapraklarının neden sarardığı sorusu asla olmaz, periyodik olarak beslenmesi gerekir. Bunu çiçeklenmeden önce ve çiçeklenmeden sonra bir kez yapmak en iyisidir. Bir yetişkin bitki için, bu çözeltiden üç kovaya ihtiyacınız olacak: Her kova su için 20 gram üre. Ve çiçek açtıktan sonra kullanırlar mineral gübreler Yaz çiçeklenme döneminde gübrelemeye de izin verilir. Bu süre zarfında bulamaç kullanılır. Ama içinde bu durum Aşırı beslememek için sınırı bilmeniz gerekir.

Ortanca yaprakları neden sararır: nedenler

Birçok bahçıvan bu soruyla karşı karşıya. Öyleyse neden oda ortancasının veya bu çiçeğin başka herhangi bir türünün yaprakları sararır? Yaprakların sararmasına neden olabilecek birkaç neden vardır:

  • Ortanca nemi çok sevse de, içine dökmeye değmez. Bu, büyük yapraklı ortancaların ve diğerlerinin yapraklarının sararmasına neden olan ana hatalardan biridir.
  • Bir bitkiyi bir taslakta ekerseniz, büyük olasılıkla, ortanca sıcaklığı sevdiği için yapraklar sararır ve parçalanır.
  • Sağlayarak uygun bakım ve zamanında sulama, acemi bahçıvanlar ortanca yapraklarının neden sarardığı sorusunun cevabını bulamazlar. Nedeni bitkinin aldığı az miktarda gübre olabilir.
  • NS Büyük bir sayı salkımlarda yapraklardan bir şey eksik olabilir ve bu nedenle sararmaya başlarlar.
  • Dövülen ortancada yapraklar sararır külleme Bu hastalığın varlığını şu şekilde belirleyebilirsiniz: gri çiçek yeşillik üzerinde.
  • Diğer bir hastalık ise halka lekesidir.

Yaprakların sararması ile mücadele yolları

Ortanca yaprakları neden sararır (makaledeki fotoğraf bu süreci gösterir) ve en önemlisi bu konuda ne yapmalı? Birçok bahçıvan bu sorunla yalnız kaldı. Savaşmaya başlamadan önce nedenini bulmalısın. Ve sonra her şey zaten basit. Bitki çok fazla nem alırsa, sulama miktarını azaltmanız yeterlidir.

Bir taslaktan muzdarip bir bitki hemen nakledilmelidir, aksi takdirde sorun çözülmez ve çalı tamamen ölür. Yeterli besin almayan çiçekleri gübrelemeye değer.

Bitkide bir hastalık izleri veya zararlıların varlığını bulursanız, hemen onlarla savaşmaya başlamalısınız. Bunu yapmak için, püskürtme olarak% 1'lik bir Bordeaux sıvısı çözeltisi kullanın.

Bitki toprakta az miktarda demirden muzdarip olabilir. Bu gibi durumlarda, toprağın asitliği genellikle yapay olarak arttırılır. Bunu yapmak için bir kova suya ve bir çay kaşığı sirke özüne ihtiyacınız olacak.

Ortanca panikulata ve diğer türlerde yaprakların sararmasının çok fazla nedeni yoktur ve tüm problemler hızlı ve oldukça basit bir şekilde ortadan kalkar.

Ortanca güzel bir zanaat bitkisidir büyük çiçekler ve sulu yeşil yeşillik. Bazen, birkaç nedenden dolayı ortanca yaprakları kurur. Olayların bu gelişimi hem amatör bahçıvanı hem de tecrübeli bahçıvanı üzer ve tedirgin eder. peyzaj Tasarımcısı Ancak umutsuzluğa kapılmayın: nedenini belirledikten sonra seçebilirsiniz doğru yol Sorunu çözmek.

Çiçek nemi seven bitkilere aittir. Bu sadece sulama için değil, aynı zamanda hava nemi için de geçerlidir. Kurak iklimlerde ortanca hayatta kalamaz ve değer verdiği bu büyüleyici çiçeklerle göze hoş gelir.

Ortanca çiçeklerin rengini değiştirmesinin yanı sıra çok hassas yapraklara sahiptir. Toprağın kalitesine ve nemine tepki verirler. Yapraklar solabilir, kuruyabilir ve düşebilir. Ortanca kuru bırakırsa ne yapmalı? Bir bitki nasıl kurtarılır? Bu ve diğer soruların cevabını daha fazla okuyoruz.

Ortanca yaprakları neden kurur

Yaygın bir sorun, yaprakların kurumasıdır. Sonuç olarak gelişmez, bitki gibi solar ve büyük lüks çiçekler üretmez. Bu işlemin gerçekleşmesinin birkaç nedeni vardır.

Kuru zemin

Ortanca yapraklarının kurumasının ilk nedeni aşırı kurumuş köklerdir. Çiçeği çok sever Islak zemin ve sulama rejimine uyulmasını gerektirir. Ayrıca sulama zamanını ve bitkinin aydınlatmasını da dikkate almaya değer. Kuru yaprakları ve çiçekleri olan ortancayı kurtarmak için - zamanında sulayın, ilaçlamaya bakım sistemine girin ve çiçeği bir süre biraz karartın.

özensiz nakli

Yanlış eylemler nedeniyle, kök sistemi bozulur. Ortanca, küçük köklerin bozulduğu nakilden sonra kuruyabilir ve kuruyabilir. Bitki beslenmesinden sorumludurlar. Yaprak ve çiçeklerle ilgili sorunlardan kaçınmak için çiçeği ilkbaharda tekrar dikin. Toprağı ezmeyin, yeni bir büyük tencereye aktarın. Hafif asidik ve gevşek bir toprak seçin. Bitkinin boynunu birkaç santimetre derinleştirin, ancak daha fazla değil. Bu tür koşulları gözlemleyerek, yaprakları kuruyan ortancaları kurtarmanıza gerek kalmayacak.

Aşırı toprak nemi

Toprağın su basması da yeşilliklerin düşmesinin nedenlerinden biridir. İlk bakışta, nemi seven bir çiçek, sürekli sulama nedeniyle kurumaz. Ama durum böyle değil. Kök sistemi, özellikle küçük olan, çiçeğin beslenmesinden sorumlu olduğundan, su basması yeşillik durumunu olumsuz yönde etkileyebilir. Çok fazla nem alan kökler basitçe çürümeye ve ölmeye başlar. Sonuç olarak, yapraklar beslenmez ve düşer.

Ortancayı hastalıklı kökleri olan bir tencerede yeniden canlandırmak için bitkiyi dikkatlice çıkarın ve çürümüş kökleri kesin. yapacaklar kahverengi renk Kesilen yerleri aktif karbonla serpin. Çiçeği öncekinden daha küçük olan yeni bir tencereye nakledin. Ayrıca bir veya iki hafta boyunca çiçeği portatif kompakt bir sera ile kaplayabilirsiniz. Ayrıca bu tasarımda havalandırmayı da göz önünde bulundurun.

Düşük hava nemi

Nemi seven bir bitkinin kuru havada hayatta kalması çok zordur. Bu nedenle, yaprakların uçları kurumaya başlar, ardından tüm yaprak kurur ve düşer. Ortanca kuru iklimlerde kurursa veya ne yapmalı? V Açık zemin- bitkiye mümkün olduğunca sık püskürtün. Geceleri ortancalar için küçük bir sabit sera oluşturabilirsiniz. yeniden canlandır büyük yapraklı ortanca serada yetiştirmek daha kolaydır. Havanın bir nemlendirici ile nemlendirilmesi tavsiye edilir. Ayrıca serayı mümkün olduğunca sık havalandırmaya değer.


Ortancanın toprak pH'ına duyarlı bir çiçek olduğunu belirtmekte fayda var. Toprak bitki için normal aralıktaysa çiçekler renk değiştirir. Örneğin, nötr toprakta ortanca çiçekleri bej veya beyaz, asidik toprakta kırmızı ve alkali toprakta mavi veya mor olur. Toprak bir çiçek için rahat pH'ın ötesine geçerse, kaprisli ve ağrılı olmaya başlar.

Ortanca solmaya bırakır - nedenleri ve çözümü

Tesisi dikkatlice inceler ve tesise doğru yardımı sağlamak için bir neden ararız.

Aşırı hidrasyon

Çiçeğin de bol ve sık sulanması yüksek nem hava ayrıca ortancalara zarar verebilir ve köklerin ve yaprakların durumunu bozabilir. Buna göre, yaprak döken kök sistemi bozulursa, bitki normal pedinküller oluşturamaz ve bol renkle lütfen. Bir saksıdaki ortanca solmaya başladıysa, ilk adım onu ​​nakletmek. Eski toprak küreyi değiştirin, ancak tamamen değil. Kök sisteminin, özellikle genç olanların çok hassas olduğunu ve kolayca yaralanabileceğini unutmayın. Bitkiyi yeni toprağa ve yeni bir tencereye aktarın. Havadaki nemi azaltın. Odayı mümkün olduğunca sık havalandırın, ancak aynı zamanda ortancayı cereyanlardan koruyun.

Sıcaklık düşüşleri, taslaklar

sık ve ani değişiklik sıcaklıklar, taslakların varlığı ortanca gibi hassas bir bitkiye zarar verir. Sıcaklıktaki değişikliklerden (gece ve gündüz vardiyaları), ortanca yaprakları kararır ve kurur. Çiçek canlandırma için - hava sıcaklığını normalleştirin. + derece elde etmeye çalışın. Bu gösterge ortanca için rahat kabul edilir. Yaprakların kuvvetli solması ile bazıları kesilebilir.

Güzelliğiniz çiçek açmıyorsa ve hala bu güzel çiçek buketlerini düşünme ümidinizi kaybetmediyseniz, ortanca için bir dinlenme süresi ayarlayın. Bu, sıcaklığın + dereceye düşürülmesi gerektiği anlamına gelir.

Bu durumda, minimuma indirmek gerekir - sadece çiçeğin kurumamasını izleyin. Ayrıca, uyku döneminde, bitki karanlık ve tenha bir yerde saklanmalıdır. Birkaç hafta içinde, ortancada sizi güzel ve yemyeşil çiçeklerle memnun edecek küçük çiçek sapları görünecek.

Ağır ve yoğun toprak

Çiçeği ektiğiniz toprağın kıvamına dikkat edin. Ortanca gevşek, hafif ve aynı zamanda besleyici toprağa ihtiyaç duyar. Ağır ve yoğun toprak nemi koruyacak ve sonuç olarak çiçek normal şekilde yiyemeyecek ve nefes alamayacak.

Bahçe ortancasının özellikle toprağın bileşimine tuhaf geldiğini lütfen unutmayın. Yerkürenin yanlış yoğunluğunun yanında mikro ve makro elementlerin seviyesi ve dengesi de onun için önemlidir. Çiçeğin bu isteklerini ihlal etmek - bahçe ortancasının yaprakları solmaya başlayabilir ve sonra düşebilir.

Ortanca yaprakları neden sararır?

Ortancaların kuru yapraklarına bazen sarı veya siyah noktalar eşlik eder. Uygunsuz bakım ve gerçeğine ek olarak sarı yapraklarşımartmak dış görünüş, bir bitkide bir hastalığın belirtisi olabilirler:

İlk olarak, ortanca yapraklarının neden kıvrıldığını anlamak için bitkiyi inceleyin ve zararlıların varlığını dışlayın. Bunu yapmak için sayfaları kontrol edin. içeri İstenmeyen misafirler bulursanız, onları uyuşturucuyla yok etmeye başlayın.

Çiçeğin temiz olduğu ortaya çıktıysa, bükülme nedeninin bitkinin viral enfeksiyonunda yattığı anlamına gelir. Bu durumda, sağlıklı bir bitki için mücadele, bağışıklığını geri kazanmayı amaçlamalıdır.

Böyle tuhaf bir çiçeğe bakmanın tüm kurallarına uyarak, sizi lüks çiçeklerle çok hızlı bir şekilde memnun edecek!

Bitkiye yardım edelim - video

Ortanca büyük bir cinse aittir (yaklaşık 90 çeşidi vardır) ve bu bitkinin tüm türleri inanılmaz derecede güzel ve çekicidir. Sadece ortancayı alıp bahçenize dikemez, bir tencerede pencere pervazına koyamaz veya bir balkon veya teras süsleyerek bir saksıya koyamazsınız. Böyle harika bir güzelliğe özen göstermek çok tuhaf, ama oldukça mümkün. Gerçek şu ki, ortancaların kendini iyi hissetmesi ve her yeni mevsimde çiçek açması için takip edilmesi gereken kendi tercihleri ​​​​vardır. Bunlar arasında toprağın asitliği, bol sulama, doğru iniş (anlamı - iniş için seçim yeri) ve diğerleri. doğru şema bakım, o zaman ortanca incinmeye başlayacak ve ortancaya bakma yönteminin ayrıntılı bir şekilde ele alınması, sebebin ne olduğunu anlamaya yardımcı olacaktır.

Sorunlar, ortanca yapraklarının kenarlarının kurumasını içerir. Yaprağın kendisinin sararmasını da gözlemlerseniz, bu durumda sorun, ortancaların büyüdüğü dünyanın asitliğinin azalmasında yatmaktadır. Ortalama olarak, toprağın pH'ı, çiçeğin normal refahını sağlayan seviyesinde olmalıdır. Bitkiyi en azından biraz eski haline getirmek için, her şeyden önce, su dökmeniz gerekir. limon suyu ortanca - litre suya birkaç damla - ve ardından toprağı gübreler veya özel bir çözelti ile asitlendirin.

Yaprakların uçları, aslında bilmek istediğimiz kuru ise, bunun nedeni ortanca veya kuru havanın yetersiz sulanmasında yatmaktadır. Ortanca için, gücünü korumak için hem havanın hem de toprağın nemi dengeli ve optimal olmalıdır. kök sistem Bir ortancayı kurtarmak için, yapraklarının kenarları kurursa, bitkinin sulanmasını arttırmanız ve havayı nemlendirmeniz yeterlidir. Bu, örneğin sfagnum yosunu ile kolayca yapılabilir.

Kurutulmuş ortanca yapraklarında kahverengi lekeler gördüğünüzde, emin olun, sulamada da durum böyledir. Bu, tabiri caizse, bir öncekinden sonraki kuruma aşamasıdır. Uygulanan su miktarına karar verdiyseniz, sulamanın yoğunluğunu iyileştirmeniz gerekir. Ancak yapraklarda hafif lekeler fark ederseniz, bunun nedeni sulamada ve eksikliğinde değil, fazla ışıktadır. basit kelimelerle, ortanca yandı. Ortancanızı saksıda yetiştiriyorsanız hafif gölgeli bir alana taşımanız, açık havada ise yoğun güneşten yapay olarak korumanız gerekir.

Ve son olarak, ortancaların yavaş büyümesi gibi bir başka önemli sorunu dile getireceğiz. Sebep hem çok az sulamada hem de yetersiz beslenmede olabilir. Sebepler kategorisi ayrıca toprağı kurutan çok aktif güneşi ve olası taslakları, hareketleri içerir. hava kütleleri ortanca yanlış ekilmişse (bu durumda, köklerde ve gövdelerde çürük süreçler de fark edeceksiniz). Bitkinizin durumunu iyileştirmek için, ortancayı yüzeye çekecek ve daha fazla büyüme ve çiçeklenme için güç verecek olan karmaşık mineral ve organik gübreleri dönüşümlü olarak uygulamanız gerekir.


(16 derecelendirilmiş, derecelendirilmiş: 5,94 10 üzerinden)

AYRICA OKUYUN:

Ortanca çiçek açmıyor, ne yapmalıyım?

Ortancalar için toprak asidik nasıl yapılır?

Salkım ortanca nasıl doğru bir şekilde ekilir?

Bir ağaç ortancası nasıl doğru bir şekilde ekilir?

Saksı ortanca: evde bakım

Ortanca açık havada ne zaman ekilir?

Oda ortanca yaprakları neden kurur? Ortanca nasıl kurtarılır: neden kuru yaprakların nedenleri ve soruna çözümler Ortanca kuru bırakır

Ortanca, güzel büyük çiçekleri ve tatlı yeşil yaprakları olan gür bir bitkidir. Bazen, birkaç nedenden dolayı ortanca kuru bırakır. Olayların bu gelişimi sinir bozucu ve hem amatör bahçıvanı hem de deneyimli peyzaj tasarımcısını tedirgin ediyor. Ancak umutsuzluğa kapılmayın: nedeni belirledikten sonra sorunu çözmenin doğru yolunu seçebilirsiniz.

Çiçek nemi seven bitkilere aittir. Bu sadece sulama için değil, aynı zamanda hava nemi için de geçerlidir. Kurak bir iklimde, ortanca, değer verdiği bu büyüleyici çiçeklerle hayatta kalamaz ve göze hitap edemez.

Çiçeklerin rengini değiştirmenin yanı sıra ortancalar çok hassas yapraklara sahiptir. Toprağın kalitesine ve nemine tepki verirler. Yapraklar solabilir, kuruyabilir ve düşebilir. Ortanca kuru bırakırsa ne yapmalı? Bir bitki nasıl kurtarılır? Bu ve diğer soruların cevapları için okumaya devam edin.

Ortanca yaprakları neden kurur

Yaygın bir sorun, yaprakların kuru olmasıdır. Sonuç olarak gelişmez, bitki gibi solar ve büyük lüks çiçekler üretmez. Bu işlemin gerçekleşmesinin birkaç nedeni vardır.

kuru toprak

Ortancanın kuru kalmasının ilk nedeni aşırı kurumuş köklerdir. Çiçek nemli toprağı çok sever ve sulama rejimine uyulmasını gerektirir. Ayrıca sulama zamanını ve bitkinin aydınlatmasını da dikkate almaya değer. Yaprakları ve çiçekleri kuruyan ortancayı kurtarmak için zamanında sulayın, bakım sistemine ilaçlayın ve çiçeği bir süre karartın.

özensiz nakli

Yanlış eylemler nedeniyle kök sistemi bozulur. Ortanca, küçük köklerin rahatsız edildiği transplantasyondan sonra kuruyabilir ve solabilir. Bitkinin beslenmesinden sorumludurlar. Yaprak ve çiçeklerle ilgili sorunlardan kaçınmak için çiçeği ilkbaharda tekrar dikin. Toprağı ezmeyin, yeni bir büyük tencereye aktarın. Hafif asidik ve gevşek bir toprak seçin. Bitkinin boynunu birkaç santimetre derinleştirin, ancak daha fazla değil. Bu tür koşulları gözlemleyerek, yaprakları kuruyan ortancaları kurtarmanıza gerek kalmayacak.

Aşırı toprak nemi

Toprağın su basması da yaprak dökülmesinin nedenlerinden biridir. İlk bakışta, nemi seven bir çiçek, sürekli sulama nedeniyle kurumaz. Ama değil. Kök sistemi, özellikle küçük olan, çiçeğin beslenmesinden sorumlu olduğundan, su basması yeşillik durumunu olumsuz yönde etkileyebilir. Çok fazla nem alan kökler basitçe çürümeye ve ölmeye başlar. Sonuç olarak, yapraklar beslenmez ve düşer.

Ortancayı hastalıklı kökleri olan bir tencerede canlandırmak için bitkiyi dikkatlice dışarı çekin ve çürümüş kökleri kesin. Kahverengi olacaklar. Kesikleri aktif kömürle serpin. Çiçeği, öncekinden daha küçük olacak yeni bir tencereye nakledin. Ayrıca bir veya iki hafta boyunca çiçeği portatif kompakt bir sera ile kaplayabilirsiniz. Bu tasarımda havalandırmayı da göz önünde bulundurun.

Düşük hava nemi

Nemi seven bir bitkinin kuru havada hayatta kalması çok zordur. Bu nedenle, yaprakların uçları kurumaya başlar, ardından tüm yaprak kurur ve düşer. Ortanca kuru bir iklimde kurursa ne yapmalı veya? Açık zeminde - bitkiye mümkün olduğunca sık püskürtün. Geceleri ortancalar için küçük bir sabit sera oluşturabilirsiniz. Bir serada yetiştirilen büyük yapraklı ortancaları yeniden canlandırmak daha kolaydır. Havanın bir nemlendirici ile nemlendirilmesi tavsiye edilir. Ayrıca serayı mümkün olduğunca sık havalandırmaya değer.


Ortancanın toprak pH'ına duyarlı bir çiçek olduğunu belirtmekte fayda var. Toprak bitki için normal aralıktaysa çiçekler renk değiştirir. Örneğin, nötr toprakta ortanca çiçekleri bej veya beyaz, asidik toprakta - kırmızı ve alkali toprakta - mavi veya mor olur. Toprağın çiçek için uygun pH değerini aşması durumunda, çiçek hareket etmeye ve hastalanmaya başlar.

Ortanca solmaya bırakır - nedenleri ve çözümleri

Bitkiyi dikkatlice inceler ve bitkiye uygun yardımı sağlamak için sebebini ararız.

Aşırı hidrasyon

Bir çiçeğin bol ve sık sulanması, çok yüksek nem de ortancalara zarar verebilir ve köklerin ve yaprakların durumunun ihlaline neden olabilir. Buna göre, yaprak-kök sisteminin ihlali durumunda, bitki normal çiçek saplarını oluşturamayacak ve lütfen bol renkle. Saksıdaki ortanca solmaya başladıysa, ilk adım onu ​​nakletmek. Eski toprak topunu değiştirin, ancak tamamen değil. Kök sisteminin, özellikle genç olanın çok hassas olduğunu unutmayın - kolayca yaralanabilir. Bitkiyi yeni bir toprağa ve yeni bir tencereye aktarın. Havadaki nem seviyesini azaltın. Odayı mümkün olduğunca sık havalandırın, ancak aynı zamanda ortancayı cereyanlardan koruyun.

Sıcaklık dalgalanmaları, taslaklar

Sıcaklıktaki sık ve ani değişiklikler, taslakların varlığı ortanca gibi hassas bir bitkiye zarar verir. Sıcaklık değişikliklerinden (gece ve gündüz vardiyaları), ortanca yaprakları siyaha döner ve kurur. Çiçeği canlandırmak için - hava sıcaklığını normalleştirin. + derece elde etmeye çalışın. Bu gösterge ortanca için rahat kabul edilir. Yaprakların güçlü solması ile - bazıları kesilebilir.

Güzelliğiniz çiçek açmıyorsa ve bu güzel çiçek buketlerini düşünme umudundan hala mahrum değilseniz, ortancalar için bir uyku dönemi ayarlayın. Bu, sıcaklığın + dereceye düşürülmesi gerektiği anlamına gelir.

Bu durumda, minimuma indirmek gerekir - sadece çiçeğin kurumadığını görün. Ayrıca uyku döneminde bitki karanlık ve tenha bir yerde saklanmalıdır. Birkaç hafta içinde, ortancalarda sizi güzel ve yemyeşil çiçeklerle memnun edecek küçük pedinküller görünecek.

Ağır ve yoğun toprak

Çiçeği ektiğiniz toprağın kıvamına dikkat edin. Ortanca gevşek, hafif ve aynı zamanda besleyici topraklara ihtiyaç duyar. Ağır ve yoğun toprak nemi koruyacak ve sonuç olarak çiçek normal şekilde yiyemeyecek ve “nefes alamayacak”.

Bahçe ortancasının özellikle toprağın bileşimine tuhaf geldiğini lütfen unutmayın. Yerkürenin yanlış yoğunluğunun yanında mikro ve makro elementlerin seviyesi ve dengesi de onun için önemlidir. Çiçeğin bu isteklerini ihlal eden bahçe ortancasının yaprakları solmaya başlayabilir ve sonra düşebilir.

Ortanca yaprakları neden sararır?

Kuru ortanca yapraklarına bazen sarı veya siyah noktalar eşlik eder. Uygunsuz bakıma ve sarı yaprakların görünümü bozmasına ek olarak, bir bitkide hastalık belirtisi olabilirler:

Başlamak için, ortanca yapraklarının neden kıvrıldığını anlamak için bitkiyi inceleyin ve zararlıların varlığını dışlayın. Bunu yapmak için, sayfaları içeriden inceleyin. İstenmeyen misafirler bulursanız, uyuşturucu ile imhalarına devam edin.

Çiçeğin temiz olduğu ortaya çıktıysa, bükülme nedeninin bitkinin viral enfeksiyonunda yattığı anlamına gelir. Bu durumda, sağlıklı bir bitki için mücadele, bağışıklığını geri kazanmayı amaçlamalıdır.

Böyle tuhaf bir çiçeğe bakmanın tüm kurallarına uyarak, sizi lüks çiçeklerle çok hızlı bir şekilde memnun edecek!

Bitkiye yardım edelim - video

Çiçekçiliğe yeni başlayanlar, ortanca yapraklarının düştüğünü, ortanca yapraklarının sarardığını ve bir dizi başka ortanca hastalığını izleyebilir. İşaretler, fotoğraflarla ortanca hastalıklarının tanımı, uzmanlardan etkili tedavi.

Ortanca kuru yapraklar. Bu genellikle köklerin aşırı kurumasına bir tepkidir. Ortanca nemi seven bir çiçektir ve bu nedenle zamanında sulama onun için çok önemlidir. Nem eksikliği, ortanca yapraklarının kurumaya başlamasına neden olur. Bitki doğrudan güneş ışığı altındaysa durum ağırlaşır. Sorunu önlemek için önlemler: ortancayı gölgeleyin, ancak parlak güneş ışığından mahrum etmeyin, zamanında sulama yapın, püskürtme yardımcı oldu. Ortanca üzerindeki yapraklar kuru olsa bile, bir sonraki büyüme mevsiminde dekoratif etkisini geri getirecektir.

Oda ortancalarının yaprakları, kök sisteminin bozulmasının bir sonucu olarak yanlış transplantasyon nedeniyle kurur.. Nakil sırasında beslenme ve su emilimi sürecinde ana olan küçük köklere zarar vermemek önemlidir. Genç kesimler ilkbaharda ekilmelidir. Genç kesimler, köklerin etrafındaki dünyevi komanın bütünlüğünü bozmadan kazılır. Dikim için toprak hafif asidik olarak seçilir. Nakil sırasında çiçeğin boynunu cm derinleştirebilirsiniz, ancak daha derine değil. Sulama bol, üst pansuman ancak sap büyümeye başladıktan sonra yapılmalıdır. Transplantasyondan sonra ortanca yaprakları kurursa, sulama sırasında Tsikron ilacını kullanın. Bu, çiçeğin problemle başa çıkmasına yardımcı olacaktır.

Ortancalar, toprağın su basması nedeniyle yaprakları kurutabilir. Ek bir işaret olarak, ortanca yaprakları sarı bir hale ile koyu lekelerle kaplıdır. Toprağın su basması, ortanca yapraklarının görünümünü hemen etkilemez. İlk acı çeken köklerdir. Çürümeye başlarlar. Sonuç olarak, bitki su beslemeyi ve emmeyi bırakır. Ortanca köklerinin çürümüş olup olmadığını belirlemek için, toprak koma bütünlüğünü bozmadan tencereden dikkatlice çıkarılır. Sağlıklı kökler beyaz görünümde ve sağlam olacaktır. Çürük - kahverengi. Ortanca kökleri zarar görürse canlı dokuya kesilir. Kesik yerleri ezilmiş, aktif karbonla serpiyorum. Bitki, bu tür iç mekan çiçekleri için uygun özel bir toprağa ekilir. Aynı zamanda, bir öncekinin hacminden daha küçük boyutlu bir tencere seçilir. Ortanca yapraklarından buharlaşan nem yüzdesini azaltmak için polietilen bir seraya yerleştirilir, ancak bitki polietilene sıkıca sarılmaz ve havalandırma için küçük bir boşluk bırakır. Sulama ılımlı. Çiçeğin hızlı köklenmesi için Zikron ilacı kullanılır.

Ortanca yaprakları sararır. Aynı zamanda ortancanın yapraklarındaki damarlar yeşil kalır.. Hastalığın nedeni: kloroz. Çiçek sert, yüksek oranda kireç içeren musluk suyuyla sulanırsa ortanca klorozu oluşabilir. İkincisi toprakta birikir ve alkalileşmesine yol açar. Sonuç olarak, ortanca yaprakları sararır, bitki yemeyi bırakır ve ölür. Kontrol önlemleri: ortancaları taze toprağa nakledin, yumuşak suyla sulayın. Bir seçenek olarak: 10 litre su başına 40 g madde hesabıyla her 3 günde bir sulama için suya potasyum nitrat ekleyin.

Ortanca yaprakları, topraktaki eser elementlerin eksikliğinden dolayı sararır.. Benzer bir fenomen, yoğun çiçek büyümesi döneminde (ilkbaharda) sıklıkla görülür. Toprakta yeterli azot ve demir yoksa ortanca yaprakları renk değiştirir ve sararır. Toprak pH'ı yaprak rengini etkileyebilir. Ortanca için aralığında olmalıdır. Bitkiyi kurtarmak için mikro elementler veya demir şelat ile yaprak gübrelemesi yapılır. Ortanca yaprakları başka bir nedenle sararırsa, yaprak üst pansuman kısa süreli bir etkiye sahip olacaktır.

Ortanca yaprakları siyaha döner. İlk olarak, ortanca yapraklarının kenarlarında kahverengi lekeler belirir ve daha sonra siyaha döner.. Benzer bir durum, ortancaların büyüdüğü odada yüksek sıcaklığa ve düşük neme neden olabilir. Bu durumda, çiçeğin sık sık püskürtülmesi gerçekleştirilir. Ortanca yaprakları doğrudan güneş ışığından kararabilir. Güneş yanığı ile ilgili. Ortancaların parlak, güneşli ışığa ihtiyacı vardır, ancak doğrudan ışınlar yapraklarına zarar verir. Bitkinin gölgelenmesi gerekiyor.

Ortanca, gür yeşil yaprakları ve çok renkli çiçek salkımları-şapkaları olan inanılmaz güzel bir bitkidir. Hem bahçede hem de apartmanda yetiştirilebilir. Uygun bakım ve uygun koşullar ile çalı sağlıklı ve güzel olacaktır.

Bununla birlikte, bazen çiçek yetiştiricileri, yaprakların sararmaya, kurumaya veya kararmaya başladığı gerçeğiyle karşı karşıya kalır. Bu neden oluyor? Ve tesisinizde böyle bir sorun bulursanız ne yapmalısınız?

Bahçe ortancalarının sararmasının ana nedenleri ve çözümleri

Temel olarak, ortanca yapraklarının sararmasının nedenleri bakım hataları veya ortamdaki değişikliklerdir. Ancak bazen bitki zararlılardan zarar görür. Olası nedenleri daha ayrıntılı olarak düşünün.

Işık ve nem eksikliği veya fazlalığı

Çalı gölgede veya açık güneşli bir alanda yetişirse, yaprakları sararmaya, kahverengiye ve kurumaya başlayabilir. Işık rejimi bitki için çok önemlidir - parlak, ancak aynı zamanda dağınık aydınlatmayı tercih eder.

Ayrıca ağaçların veya çalıların yakınında kısmi gölgede rahat olacaktır. Kavurucu güneş yapraklarda yanıklara neden olur ve ışık eksikliği hem yaprakları hem de çiçeklenmeyi etkiler.

Sararma yanlış aydınlatmadan kaynaklanıyorsa, ortancalar ya uygun koşullar yaratmalı ya da başka bir yere nakletmelidir.

Ortanca nemi seven bir bitki olmasına rağmen, şiddetli su basması öncelikle yaprakları etkiler. Sararmaya başlarlar ve sonra düşerler. Bu olursa, sulamanın düzenliliğini ve hacmini azaltmak ve gelecekte tesisi taşmamak önemlidir.

taslaklar

Ortanca sıcağı seven bir çiçektir, bu nedenle iniş yerindeki sıcaklıktaki ani değişiklikler ve sürekli taslaklar, yaprakların sararmasına ve tüm çalının solmasına neden olur.

Sararmanın nedeni bu ise, çiçek rüzgarsız güneşli bir yere nakledilmelidir. Yeni yerdeki toprağın uygun olması önemlidir.

Bir bitki dikerken doğru yeri seçmek çok önemlidir, önceden düşünün.

Toprağın düşük asitliği

Ortanca asidik toprağı tercih eder, pH Alkali toprakta yetişirse sarı yapraklar çıkmaya başlayabilir.

Bu durumda, 1 litre suya damla meyve suyu oranında sulama için suya periyodik olarak limon suyu ilave edilmelidir.

Ayrıca limon suyu sirke özü ile değiştirilebilir. Bu durumda, oran şöyle olacaktır: 10 litre su için 1 çay kaşığı esans. Zamanla toprak besinlerini kaybeder, bitkinin de gübrelenmesi gerekir.

besin eksikliği

Bir bitkide sarı yaprakların ortaya çıkmasının sebeplerinden biri eksiklik olabilir. Erken ilkbahardan yaz ortasına kadar düzenli beslenmeye ihtiyacı var: ayda 2 kez mineral gübrelerle ve 1 kez organik gübrelerle.

Ortancanız mikro ve makro elementlerin eksikliğinden dolayı sararmaya başladıysa, İlkbaharda onu yüksek azotlu gübre ile besleyin yeşilliklerin aktif büyümesi için, yaz aylarında bol çiçeklenme için "Kemira çiçeği" ile, sonbaharda - uyku dönemine hazırlanmak ve genç sürgünler ve pedinküller bırakmak için potasyum-fosforlu gübreler ile.

külleme

Yaprak sararması bu hastalıktan kaynaklanabilir. Yaprakların arkasındaki grimsi bir kaplama ile tanımlanabilir. Ön tarafta sarı-yeşil lekeler belirir, zamanla kahverengiye döner ve net sınırlar kazanır.

Alirin veya Fitosporin gibi mantar ilaçları hastalıkla başa çıkmaya yardımcı olacaktır. İleri aşamalarda Thiovit, Skor, Topaz, Jet kullanılmaktadır.

Artık bahçe ortancasının yapraklarının neden sarardığını ve bakım hataları durumunda bitki ile ne yapılacağını biliyorsunuz.

Ortanca kuru yapraklar

Ortancaların kuru kalmasının olası nedenleri ve bitki ile ne yapılması gerektiği:


Ortancanın yaprakları siyaha döner

Yaprakların kararması kuru ve ıslak olabilir veya yavaş olabilir. İlk durumda, yaprakların kenarları boyunca kahverengi lekeler oluşur ve bu da daha sonra yaprakların kurumasına ve solmasına neden olur. Ortanca yapraklarının siyah ve kuru olmasının nedeni şunlar olabilir:

  • Güneş yanığı. Bitkiyi güneşin kavurucu ışınlarından korumak önemlidir;
  • Sulama için sert su. Sıradan musluk suyu kireç ve diğer yabancı maddeleri içerebilir. Bu nedenle, sulamadan önce en az bir gün savunmak önemlidir. Bunu güneşte yapmak daha iyidir, böylece su da ısınır.


Islak kararma, durgun koyu yapraklar ile kolayca tanımlanır.
Nedenleri şunlar olabilir:

  • Sıcaklıktaki taslaklar veya ani değişiklikler;
  • Aşırı bol sulama;
  • Nemi tutan ve zayıf nefes alabilen ağır toprak. Ortanca hafif, gevşek, besleyici toprağı tercih eder.

Salkım ortanca yaprakları neden sararır?

Güzel piramidal salkımına sahip ve çok soğuğa kadar çiçek açan Hydrangea paniculata da sararmaya başlayabilir. Sebep, kural olarak, bir şeyin fazlalığı veya eksikliğinde yatmaktadır., Örneğin:

  • Işık fazlalığı veya eksikliği;
  • su basması;
  • Besin eksikliği;
  • Toprağın düşük asitliği;
  • Sıcaklıktaki taslaklar ve ani değişiklikler;
  • Külleme ve halka lekesi gibi hastalıklar.

Sararma problemini çözmek için bakımı ayarlamak ve ortancalar için en uygun koşulları yaratmak gerekir.

Ortanca sararır ve evde kurur

Kapalı ortanca bir apartman dairesinde hayata uyarlanmıştır, bu nedenle büyüme ve çiçeklenme için rahat koşullar yaratması özellikle gereklidir. Bazen bakım kurallarına uyulmazsa yapraklar sararmaya ve kurumaya başlayabilir.. Nedeni ne olabilir?

Evde ortanca bakımı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Ortanca yapraklarının sararması, kararması ve kurumasının nedenlerini bilerek gereksiz sorunlardan kaçınabilirsiniz. Sorun olursa, hızlı yardımla ilgili ipuçları kısa sürede yeşil yaprakların ihtişamını geri kazanmaya yardımcı olacaktır!

Oda ortanca birkaç nedenden dolayı kuru bırakır

Bahçe ortancası (lat. Hydrangea opuloides) veya ortanca, belki de yerli bahçıvanlar arasında en sevilen iç mekan bitkilerinden biridir. Gösterişsiz bakım ve güzel çiçeklenme için sevildi.

Ortanca Asya, Amerika ve Japonya'ya özgüdür. Bu yaprak döken çalı, ilkbahardan sonbahara kadar neredeyse yarım yıl çiçek açar ve her bir çalı üzerinde 6 "başlık" çiçek salkımına kadar çözülür.

Bununla birlikte, her ev bitkisi gibi, ortanca gibi iddiasız bir çeşitlilik bile olsa, bakımıyla ilgili sorunlar vardır.

Oda ortanca yapraklarının kurumasına ne sebep olur?

Çoğu zaman, çiçek yetiştiricileri aynı soruyu soruyor: oda ortancaları neden kuru kalıyor? Bu fenomenin birkaç nedeni olabilir.
Her şeyden önce, bu:

  • bitkilerin nakli veya nakli sırasında kök yaralanmaları;
  • sulama sorunları;
  • besin eksikliği;
  • uygun olmayan hava nemi.

Oda ortancalarının kuru kalmasının nedenlerini belirlemek için her ana ayrı ayrı bakalım.

İç mekan ortancalarının kuru yapraklarının en yaygın nedenlerinden biri bitkinin nakledilmesi veya nakledilmesidir. Bu durumda, köklerin travmatizması meydana gelir ve bitki basitçe “hastalanır”. Bu durum 2 aya kadar sürebilir, bu sırada ortancayı her 10 günde bir Zirkon solüsyonu ile sulamak tavsiye edilir.

Yetersiz veya tersine aşırı sulama ile düşük hava nemi sorunu da yaprakların kurumaya veya düşmeye başlamasına neden olabilir. Optimal - toprak parçası kurumadığında. Ayrıca yaz aylarında ilaçlama yapılması gerekir.

İç mekan ortancalarının kuru yapraklarının bir başka nedeni de besin eksikliğidir. Gübrelerle üst pansuman, tüm çiçeklenme dönemi boyunca haftalık olarak yapılmalıdır.

Evde, oda ortancası genellikle yetiştirilir. Bu, büyük çiçek salkımlarında toplanan güzel çiçekleri olan bir bitkidir. İyi bir özenle, tüm yıl boyunca çiçek açabilir.

Ev ortanca bakımı

Bitkinin her yıl yemyeşil çiçeklenmesini memnun etmesi için ortancalara nasıl bakılacağını bilmeniz gerekir. En aktif olanı ilk çiçeklenmedir. Gelecekte çiçekler azalır, sürgünler uzar ve çalı artık uyumlu görünmez. Bu nedenle ortanca bakımı genellikle düzenli içerir. gençleştirme bitkiler.

Koşulları korumak için ana gereksinimler, uygun sulama, üst pansuman, yer seçimi ve diğerlerini içerir. Ortanca aslında bir bahçe bitkisi olduğundan, biyoritmleri uygundur. Kışın çiçeklenmesini sağlamak için, bunun için ılık mevsim için koşullar yaratmak gerekir. Bu durumda, üç ana aşama vardır: kesimler, çiçeklenme ve uyku hali ile zorlama ve yayılmayı içeren bitki örtüsü.

Sıcaklık, aydınlatma, sulama ve gübreleme

ortanca için en uygun hava sıcaklığı 18 ila 22 santigrat derece arasında değişen oda sıcaklığıdır. Barışı sağlamak için sıcaklığın 8 santigrat dereceye düşürülmesi gerekiyor.

İç mekan ortancası ışığı seven bir bitki olduğundan, kışın güneye veya doğuya bakan pencere pervazları bunun için seçilir. Diğer yerlerde onun için çok karanlık olacak.

Ortancalar iyi nemlendirilmiş sever toprak. Ancak iç mekan seçenekleri, suyun durgunlaşabileceği bir tencerede yetiştirildiğinden, toprak oda sulanmamalıdır. Bununla birlikte, güçlü kurumaya da izin verilmemelidir.

İçin Sır yumuşak su kullanılması tercih edilir. Bitkinin sertliğe karşı olumsuz bir tutumu var. Kışın eriyik su iyi bir seçenek olacaktır. Odadaki nem düşükse, çiçek düzenli ilaçlama gerektirir.

Yemek vermek Bu houseplant organik ve mineral maddeler. Aktif gelişme ve çiçeklenme döneminde, gübreler iki haftada bir uygulanır. Süperfosfat ve amonyum nitrat, ortancaların çiçek açmasına yardımcı olur.

Ortancaların çoğaltılması ve nakli

Bahçede yetişen ortancalar iki ana yolla yayılır: çalıyı katmanlara ayırma ve parçalara ayırma. İç mekan bitkileri için bu seçenekler uygun değildir. Onlar için yöntemi kullanmak daha iyidir kırıntı.

Çelikler, çiçek açmayan bazal sürgünlerden kesilir. Her kesimde en az iki çift yaprak olmalıdır. Turba ve kum karışımına konur ve sadece ıslak kum kullanılır. Çeliklerin daha hızlı kök salması için kök oluşumunu uyaran bir aletle tedavi edilirler. Köklenme işlemi yaklaşık on beş ila yirmi gün sürer. Yeni bitkiler, kesimlerin köklenmesinden sonraki yıl sadece çiçek açacak.

Ortanca bakımı içerir ve nakli. Dinlenme süresinden sonra gereklidir. Değiştirilmesi gerekmeyen nispeten genç bitkileri nakledin. Dinlenme döneminden önce çalı kesilir ve bu süre bittiğinde daha geniş bir kaba nakledilir.

Köklü kesimleri nakletmeyi unutmayın. Fideler önce çapı 9 cm'yi geçmeyen küçük saksılara yerleştirilir, bitkiler büyüdükten sonra toprak parçası ile birlikte daha büyük hacimli diğer saksılara aktarılır.

Genç ortancalar için eşit miktarlarda alınan kum, turba ve yapraklı topraktan bir toprak karışımı hazırlanır. Yetişkin ortancalar biraz farklı bir toprak karışımına ekilir. Onun için turba ve iğne yapraklı toprağın bir kısmını, humusun ve kumun yarısını alırlar. Bu tür topraklarda ayrıca dolomit unu ekleyebilirsiniz.

Evde çiçeklenme

Bazı durumlarda, şu soru ortaya çıkıyor: kapalı ortanca neden evde çiçek açmıyor? Genellikle sebep, bitkinin ihtiyaçlarını karşılamayan bakım özelliklerinde yatmaktadır. Bu bitki gerektirir çok fazla ışık. Aydınlık bir odaya yerleştirilmelidir. Doğrudan güneş ışığı yaprakların üzerine düşmemelidir. Odanın kesinlikle iyiye ihtiyacı var havalandırma.

Kapalı ortanca asidik toprakta iyi yetişir. Toprak her zaman nemli olmalıdır. Nem eksikliği bitkiyi olumsuz etkiler, çiçeklenmeye başlamaz. Sistematik sulamaya ek olarak, havayı nemlendirmek için püskürtme gereklidir. İlkbaharda ortanca balkonda veya bahçede iyi hissedecek. Kökten büyüyen sürgünler kısmen koparılarak en güçlüleri bırakılır.

Çiçeklenme nasıl sağlanır:

  • Ortanca çiçek açmazsa, bunun nedeni sıcaklık değişiklikleri olabilir. İyi çiçeklenme için sıcaklık sabit olmalıdır.
  • Ani bir çiçeklenme durması ile sürgünler yarıya kesilir.
  • Her üç veya dört yılda bir, bitki genç bir bitki ile değiştirilir. Eski ortancalar zayıf çiçek açar.
  • Bitkinin her yıl çiçek açması için, toprağın yenisiyle değiştirilmesiyle yıllık olarak yeniden dikilmesi gerekir.

Oda ortanca yaprakları neden kurur?

Yaygın bir sorun, ortanca yapraklarının evde sararması ve kurumasıdır. Oda ortanca yapraklarının neden sarardığını anlamak için ana nedenleri göz önünde bulundurmalısınız. Olabilir:

  • transplantasyon sırasında kök hasarı;
  • yanlış sulama;
  • yetersiz beslenme;
  • düşük hava nemi.

Kapalı ortanca sararmaya başladıysa ve nakilden sonra yaprakları kurumaya başladıysa, büyük olasılıkla köklere zarar verilir. Bu durumda, bir houseplant iki aya kadar olabilir. İyileşmeyi hızlandırmak için ilacı kullanın " Zirkon". Ortanca her on günde bir solüsyonuyla sulanır.

Yaprakların kurumasının nedeni aşırı sulama, yetersiz toprak nemi ve odadaki düşük nem olabilir. Toprak topun kuruması için zamanı olmayacak sıklıkta ve bol miktarda sulamak en uygunudur. püskürtmeözellikle yaz aylarında sıcak havalarda da olmazsa olmazlardandır. Kışın, bitki aktif olarak çiçek açıyorsa, bunu da unutmamalısınız.

Yaprakların sararmaması için bitkinin yeterli miktarda besine ihtiyacı vardır. Kısmen, eksiklikleri yıllık bir nakil ile doldurulur. Ancak ortanca aktif olarak büyüyor ve çiçek açıyorsa, bu miktar yeterli olmayabilir. Bu durumda düzenli üst giyim.

Ortanca odası: evde bakım. Video

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası