kemal sunalın ingilizce biyografisi / funduszeue.info: Kemal Sunal biyografisi burada ünlülerin biyografileri burada

Kemal Sunalın Ingilizce Biyografisi

kemal sunalın ingilizce biyografisi

Kemal Sunal kimdir? Kemal Sunal’ın vefatının Yılında anılıyor! İşte Kemal Sunal’ın hayatı ve filmleri!

Türk sinemasının sosyolojik, toplumsal ve mizahi kült filmlerinde rol alan unutulmaz oyunculardan Kemal Sunal’ın bugün vefatının yılı. Sinemanın akıllarda kalan karakterlerine hayat veren Kemal Sunal ölüm yıldönümünde sevenleri tarafından anılıyor. Peki, Kemal Sunal kimdir? Kemal Sunal kaç yaşında vefat etti? Kemal Sunal neden öldü? Kemal Sunal’ın kaç filmi var?İşte Kemal Sunal’ın hayatı ve filmleri!

KEMAL SUNAL KİMDİR?

Tam adı Ali Kemal Sunal olan usta oyuncu, Mustafa Sunal ile Saime Hanım'ın ilk çocuğu olarak 11 Kasım 'te İstanbul Küçükpazar semtinde dünyaya geldi.

Ailesi Malatyalı olan Kemal Sunal'ın daha sonra Cemil ve Cengiz adı verilen iki kardeşi daha oldu.

Bir röportajında oğlunun içine kapanık ve son derece sessiz bir kişiliği olduğunu anlatan Saime Sunal, "O kadar içine kapanıktı ki sıkıntısını, üzüntüsünü belli etmiyordu. Keşke belirtseydi, keşke kavga etseydi de o kadar kapalı olmasaydı." ifadelerini kullanmıştı.

Kemal Sunal, ilk öğrenimini Mimar Sinan İlkokulu'nda, lise eğitimini ise 11 yılda bitirdiği Vefa Lisesi'nde tamamladı.

PROFESYONELLİĞE İLK ADIM: KENTER TİYATROSU

Henüz lisedeyken tiyatroya ilgi duymaya başlayan Sunal'ın yeteneğini felsefe öğretmeni Belkıs Balkır fark etti. "Sen oyuncu olmalısın" diyen Belkıs öğretmen, Sunal'ın babasını ikna ettikten sonra, usta oyuncuyu Kenter Tiyatrosuna götürerek, Müşfik Kenter ile tanıştırdı.

Lisede amatör olarak ilk kez "Zoraki Tabip"le sahneye çıkan usta oyuncu, aynı tarihlerde oynadığı bir oyun ile Akşam gazetesinin düzenlediği liseler arası tiyatro yarışmasında "En İyi Karakter Oyuncusu" ödülünü aldı.

Kemal Sunal, profesyonel tiyatro oyunculuğuna 'da başladı. Kenter Tiyatrosu'nda ilk kez "Deli İbrahim" adlı oyunda sahneye çıkan başarılı oyuncu, canlandırdığı "celladın yardımcısı" rolüyle repliği olmamasına rağmen seyirciyi güldürmeyi başararak dikkati üzerine çekti.

KEMAL SUNAL ÜNİVERSİTEYİ 27 YILDA TAMAMLADI

Sunal, 'de Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu'nda başladığı vatani görevini, Ankara Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda usta birliğinde tamamladı.

Kenter Tiyatrosu'nda uzun süre kalmayan Sunal, oyuncu Bülent Kayabaş ile tanışmasına vesile olan ve henüz yeni kurulan Pendik Tiyatrosu'na katıldı. Sinema ve tiyatronun, gülen ve güldüren yüzü Sunal, bir yandan tiyatroya devam ederken şu anki adı Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi olan Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksekokulu'nda 2 yıl öğrenim gördü. Buradaki eğitimini yoğun tiyatro turneleri sebebiyle yarım bırakan Sunal, 'de çıkan "öğrenci affı" sonrasında üniversitenin 2. sınıfından devam ederek, 51 yaşındayken 'te mezun oldu.

Mezuniyet töreni sırasında, "4 yıllık üniversite maratonu sonunda bitti ama benimki biraz zor bitti. Ben 4 yıllık üniversite hayatını 27 yılda bitirdim." diye konuşan ünlü sanatçı, daha sonra radyo, televizyon ve sinema bölümünde yüksek lisans yaptı ve "Televizyon ve Sinemada Kemal Sunal Güldürüsü" başlıklı tez hazırladı. Sanatçının tezi, aynı adla 'te ailesi tarafından kitaplaştırıldı.

Dar gelirli bir ailenin çocuğu olarak zorlu şartlar altında çocukluk ve gençlik dönemini geçiren Kemal Sunal, bir röportajında "İşte o yokluklar, Kemal Sunal'ı yarattı." ifadelerini kullanmıştı.

Sanatçı, henüz tiyatro ve sinemaya adım atmadan önce elektrikçi çıraklığı yaptı, üniversite öğrenimi sırasında ve sonrasında ise Emayetaş Fabrikası'nda çalıştı.

İLK SİNEMA FİLMİ "TATLI DİLLİM"

Pendik Tiyatrosu'nun maddi sorunlar nedeniyle kapanması sonrası, idol olarak gördüğü ve 4 yıl kaldığı Ulvi Uraz'ın tiyatrosuna geçen Sunal, ardından da Aksaray Küçük Opera'da, Ayfer Feray Tiyatrosu ve Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda sahneye çıktı.

Usta oyuncu, Devekuşu Kabare'de oynadığı "Dün Bugün" adlı oyunu izleyen Münir Özkul'u performansıyla etkileyince, Özkul, ünlü yönetmen Ertem Eğilmez'e, "Bak Ertem, bu çocuğa dikkat et. Bunda iş var." diyerek, Eğilmez ile Sunal'ın tanışmasını sağladı.

Sunal, Eğilmez'in 'te çektiği "Tatlı Dillim" filminin kadrosuna katılarak sinemaya ilk adımı attı. Sunal bu film ile Münir Özkul, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Tarık Akan, Halit Akçatepe ve Filiz Akın ile rol aldı.

Sanatçı, 'te Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Salako" filminin ardından 'te rol aldığı Zeki Ökten'in "Hanzo" ve "Şaşkın Damat" filmlerinde başrol oynadı. Türk sinemasının en parlak yıllarından biri olan 'te, Rıfat Ilgaz'ın eserinden Ertem Eğilmez'in beyaz perdeye uyarladığı "Hababam Sınıfı"nda usta isimlerle birlikte rol alan Sunal, filmin ardından "Şaban" ve "İnek Şaban" lakaplarıyla tanınır oldu.

Usta oyuncu, 'da rol aldığı "Süt Kardeşler", "Hababam Sınıfı Uyanıyor", "Tosun Paşa", "Sahte Kabadayı", "Meraklı Köfteci" ve "Kapıcılar Kralı" gibi unutulmazlar arasına giren 6 filmde, 5 farklı yönetmenle çalıştı.

Devekuşu Tiyatrosu'nun Ankara turnesi sırasında Gül Sunal ile tanışan ve 'te evlenen başarılı oyuncunun, Ali ve Ezo adını verdiği çocukları dünyaya geldi. "Tatlı Dillim" filminden sonra tiyatro ve sinema çalışmalarını bir süre birlikte yürütmeyi başaran sanatçı, daha sonra kariyerine sinemayla devam etti.

Başarıya giden yolun disiplinden geçtiğine inanan, işinde her zaman titiz ve tertipli olduğunu söyleyen Kemal Sunal, canlandırdığı rollerde genellikle halkın içinden bir halk kahramanını canlandırarak dikkati çekti.

Usta oyuncu, Rıfat Ilgaz'ın "Hababam Sınıfı" eserinin sinema uyarlamasında canlandırdığı "İnek Şaban" tiplemesi başta olmak üzere, birçok filmde özgün fiziği ve hayat verdiği tiplerin halka olan yakınlığı nedeniyle kısa zamanda Türkiye'nin en sevilen oyuncularından biri oldu.

26 YILLIK KARİYERİNDE 82 FİLMDE OYNADI

Yüzü ve fiziki yapısı ile Fransız komedyen Fernandel'e benzetilen usta oyuncu, filmlerde her zaman haklının haksıza, güçsüzün güçlüye karşı mücadelesini temsil eden komedi ustası haline geldi.

Sanatçı, 26 yıllık sanat hayatı boyunca oynadığı tiyatro oyunları hariç 6'sı yan rol, 76'sı başrol olmak üzere 82 film sığdırmayı başardı.

"Saygılar Bizden", "Şaban Askerde", "Şaban ile Şirin" ve "Bay Kamber" olmak üzere yılları arasında toplam 4 dizide de oynayan Sunal, Türk sinemasında "İnek Şaban" tiplemesi olmak üzere canlandırdığı iyi, saf adam rolleriyle her yaştan izleyicinin beğenisini kazandı. İnsanları güldürürken düşündürmeyi de başaran sanatçı, filmlerinde öğretmenden bekçiye, kapıcıdan çöpçüye kadar birçok karaktere girerek, her dönem seyirciler tarafından ilgi gördü.

Aynı zamanda canlandırdığı her karakterle seyircilerin yüzünü güldürmeyi başaran ve halk tarafından fazlasıyla benimsenen Kemal Sunal'ın oynadığı filmlerin genelinde, Türk halkının geleneklerinden, adetlerinden, inanışlarından örnekler öne çıktı.

KEMAL SUNAL FİLMLERİ BUGÜN BİLE İLGİYLE İZLENİYOR

Motivasyon filmleri olarak da adlandırılan Sunal'ın yer aldığı yapımlar ayrıca bir "başarı öyku¨su¨" özelliği taşır. Usta oyuncu, "İnek Şaban" filminde bir karpuzcunun başarılı bir kaleci olup yu¨kselmesini, "Doktor Civanım" filminde bir hademenin doktor kılığında köylu¨lerin gözu¨nde büyümesini, "Korkusuz Korkak" filminde Mu¨layim'in sıradan bir memurken mahallenin gözu¨nde kahraman olmasını, "Salako" filminde saf bir köylu¨nu¨n iyi niyetli bir eşkıyaya dönüşmesini, "Bekçiler Kralı" filminde sıradan bir bekçinin, mahallelinin dertlerine çare bularak halkın umudu haline gelmesi, "Yu¨z Numaralı Adam" filminde ise yine fakir bir karakterin reklam yıldızı olmasını canlandırdı.

Bugüne kadar birçok ödüle değer görülen Sunal, ''Kapıcılar Kralı'' filmiyle Antalya Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü"nü aldı. Sanatçı ayrıca 'da "Düttürü Dünya" filmindeki rolüyle Ankara Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü alırken, 'de de Antalya Film Festivali'nde "Yaşam Boyu Onur Ödülü"ne layık görüldü.

KEMAL SUNAL NEDEN ÖLDÜ? 

Uçak fobisi olduğu bilinen ve hayatında daha önce hiç uçağa binmeyen Sunal, oynayacağı son film "Balalayka"nın 3 Temmuz 'de filmin çekimlerine başlamak için Trabzon'a gitmek üzere bindiği uçakta kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilen usta oyuncunun rol aldığı yapımların bazıları şöyle:

"Canım Kardeşim", "Oh Olsun", "Mavi Boncuk", "Salak Milyoner", "Hanzo", "Hababam Sınıfı Serisi", "Şaban Serisi", "Meraklı Köfteci", "İbo ile Güllüşah", "Sakar Şakir", "Yüz Numaralı Adam", "Bekçiler Kralı", "Zübük", "Sahte Kabadayı", "Avanak Abdi", "Korkusuz Korkak", "Şark Bülbülü", "Devlet Kuşu", "Gol Kralı", "Üç Kağıtçı", "Doktor Civanım", "Yedi Bela Hüsnü", "Postacı", "Varyemez", "Propaganda."

Kemal Sunal&#;ın ingilizce hayatı, biyografisi, oynadığı filmler hakkında bilgi. Kemal Sunal biography, life story and films.

Kemal Sunal

Kaynak: funduszeue.info

Kemal Sunal

Kemal Sunal; (11 November , Istanbul &#; 3 July , Istanbul) was a master of comedy in the Turkish history of cinema. Famed for his parts as &#;İnek Şaban&#;. With &#;Hababam Sınıfı&#;, &#;Kapıcılar Kralı&#; and &#;Davaro&#;, Sunal gained large popularity amongst Turkish cinema goers and was famed for his role as &#;Şaban&#;, a name he most often used in his films. His character in films and sayings often reflected the problems the Turkish people face and the country.

Kemal Sunal graduated from Vefa Lisesi (Vefa High School). In his early ages, he started pursuing what was to become a long and successful acting career, in minor roles in theatres. For a brief period, he worked in the Kenterler Theatre and took part in his first play Zoraki Takip. He was later transferred to the Devekuşu Kabare Theatre, where he performed his acting.

He was recognized as a true talent, and started receiving offers with larger budgets and more famous casts. His first film was by Ertem Eğilmez. In a matter of years, Sunal co-starred with Halit Akçatepe, Şener Şen, Münir Özkul and so on.

Şaban

Perhaps the most famous of all his parts was when he played in the &#;hababam sinifi&#; and was known by the name of &#;Şaban&#; but most of his class mates just call him inek (geek) Şaban. The member of Hababam Sınıfı (The Outrageous Class), was a good laugh for many. İnek Şaban was constantly bullied and humiliated by his friends, but this never kept him from thinking the unthinkable, like digging a tunnel to escape school grounds (which later, turned out to lead to the vice-principal’s office) or smoking in the school attic. The character was so pure and so fixed in the memories of the Turkish people, it was never replaced by another actor in the recent re-shootings of Hababam Sinifi, most probably as a sign of respect to Sunal.

Movies

His other notable characters include: Tosun Pasha; Süt Kardeş Şaban; Çöpçüler Kralı, who fell in love with a municipality officer’s fiancee; Doktor Civanım, a former hospital janitor pretending to be a doctor upon his return to his home village; and finally &#;Orta Direk Şaban&#;, a naive man trying to become an athlete to impress his crush.

Apart from the hilariousness of his movies, one of the reasons that they were so popular were because they addressed many of the problems faced by the urban poor in Turkey during the s and s. In almost all of his films, Kemal Sunal plays a poor man, trying to make something of himself.

Sunal’s last film was Propaganda, which was directed by Sinan Çetin. Sunal, played a customs officer-in-charge (presumably) on the Syrian border. Being a drama, this film was a contrast to his other works. As the plot unfolded, Sunal’s character fell into despair, trying to survive the dilemma between his duties as an officer of the law and his duties as a friend. In public opinion, this film was not the best of jubilees for the master. In fact, it had not been meant to be a jubilee at all. Another significant fact about this film is that it also included Ali Sunal, Kemal Sunal’s son, cast as a junior customs officer.

Kemal Sunal kimdir, neden vefat etti? Kemal Sunal&#;ın doğum günü ne zaman?

11 Kasım'da doğum gününü kutlayan Kemal Sunal'ın hayatı ve neden vefat ettiği merak ediliyor. "Aslen 10 Kasım doğumluyum ama Ata'mın vefat ettiği günde doğum günü kutlayamam, sevinemem, gülemem. Benim doğum günüm 11 Kasım'dır." sözüyle hafızalara kazınan usta oyuncu Kemal Sunal, yaşasaydı bu yıl 77 yaşına girecekti. 21 yıl önce aramızdan kalp krizi sebebiyle ayrılan Kemal Sunal'ın hayatı, rol aldığı filmler ve daha fazlası haber detaylarında!

KEMAL SUNAL'IN HAYATI 

11 Kasım yılında Malatya'da doğan Kemal Sunal'ın annesi ev hanımı, babası işçidir. Üç kardeşten en büyüğü olan Sunal, çocukluk yıllarını Küçükpazar'da geçirmiştir. Mimar Sinan İlkokulu'nda başlayan eğitim hayatı, Vefa Lisesi'nde devam etmiştir. Ardından Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nde öğrenimine başlayan başarılı oyuncu, 12 Eylül döneminde okulu bıraksa da, sonrasında geri dönüp tamamlamıştır. Eğitim hayatı boyunca çeşitli işler yapan Büyük Usta, Emayetaş Fabrikası'nda çalışmış ve elektrikçide çıraklık yapmıştır.  yılında Gül Sunal ile evlilik yapan Kemal Sunal, Ali ve Ezo adlarında, biri erkek diğeri kız olmak üzere iki çocuk sahibi olmuştur. Erken yaşta gelen ani ölümüne rağmen hayatına 82 film sığdırmıştır.

Milyonların sevgisini kazanan Kemal Sunal, çektiği filmlerde dönemin sosyolojik, sosyo-ekonomik ve siyasi olaylarını da filmlerine konu etmiştir. Geçim sıkıntısı, işsizlik, göç, töre gibi konuları ele alan filmlerde güldürürken düşündürmeyi başaran Sunal, "halkın içinden" bir sanatçı olmuştur. Öğretmen, bekçi, işçi, işsiz, çöpçü gibi çeşitli rolleri üstlenen Kemal Sunal, hepsinde sergilediği performanslarla gönülleri fethetmiştir. Yüksek lisansını "Televizyonda ve Sinemada Kemal Sunal Güldürüsü" başlığıyla yapan Sunal'dan geriye gülen yüzü ve unutulmaz filmleri kalmıştır.

KEMAL SUNAL NEDEN VEFAT ETTİ?

Kemal Sunal, 3 Temmuz 'de, "Balalayka" filminin çekimlerine gitmek için bindiği uçakta, kalp krizi geçirerek vefat etmiştir. Kemal Sunal, "Gülen adam" lakabıyla birçok kişinin unutulmaz filmler izlemesine sebep olmuştur. 

Kemal Sunal kimdir, neden vefat etti? Kemal Sunal'ın doğum günü ne zaman?

KEMAL SUNAL'IN EN ÇOK BİLİNEN TİYATRO OYUNLARI

  •  - Fadik Kız - Kent Oyuncuları
  •  - İspinozlar 
  •  - Deli İbrahim
  •  - Yalova Kaymakamı
  •  - Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım
  • /69 - Fermanlı Deli Hazretleri
  •  - Hamhumşarolop
  •  - Murtaza
  •  - Yaz Bitiyor
  •  - Gergedan
  •  - Dün Bugün
  •  - Dev Aynası
  • Kemal Sunal kimdir, neden vefat etti? Kemal Sunal'ın doğum günü ne zaman?

KEMAL SUNAL'IN YER ALDIĞI FİLMLER

  •  Tatlı Dillim
  •  Oh Olsun
  •  Güllü Geliyor Güllü
  •  Canım Kardeşim
  •  Yalancı Yarim
  •  Salak Milyoner
  •  Köyden İndim Şehire
  •  Mavi Boncuk
  •  Hasret
  •  Salako
  •  Şaşkın Damat
  •  Hanzo
  •  Hababam Sınıfı
  •  Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı
  •  Tosun Paşa
  •  Süt Kardeşler
  •  Sahte Kabadayı
  •  Meraklı Köfteci
  •  Kapıcılar Kralı
  •  Hababam Sınıfı Uyanıyor
  •  Sakar Şakir
  •  Şabanoğlu Şaban
  •  İbo ile Güllüşah
  •  Hababam Sınıfı Tatilde
  •  Çöpçüler Kralı
  •  Yüz Numaralı Adam
  •  Köşeyi Dönen Adam
  •  Kibar Feyzo
  •  İyi Aile Çocuğu
  •  İnek Şaban
  •  Avanak Apti
  •  Umudumuz Şaban
  •  Şark Bülbülü
  •  Korkusuz Korkak
  •  Dokunmayın Şabanıma
  •  Bekçiler Kralı
  •  Zübük
  •  Gol Kralı
  •  Gerzek Şaban
  •  Devlet Kuşu
  •  Üç Kağıtçı
  •  Kanlı Nigar
  •  Davaro
  •  Yedi Bela Hüsnü
  •  Doktor Civanım
  •  Tokatçı
  •  Kılıbık
  •  En Büyük Şaban
  •  Çarıklı Milyoner
  •  Şabaniye
  •  Postacı
  •  Ortadirek Şaban
  •  Atla Gel Şaban
  •  Sosyete Şaban
  •  Şendul Şaban
  •  Şaban Pabucu Yarım
  •  Keriz
  •  Katma Değer Şaban
  •  Gurbetçi Şaban
  •  Yoksul
  •  Tarzan Rıfkı
  •  Garip
  •  Deli Deli Küpeli
  •  Davacı
  •  Yakışıklı
  •  Kiracı
  •  Japon İşi
  •  Uyanık Gazeteci
  •  Sevimli Hırsız
  •  Polizei
  •  Öğretmen
  •  İnatçı
  •  Düttürü Dünya
  •  Bıçkın
  •  Zehir Hafiye
  •  Talih Kuşu
  •  Gülen Adam
  •  Koltuk Belası
  •  Boynu Bükük Küheylan
  •  Abuk Sabuk Bir Film
  •  Varyemez
  •  Propaganda

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası