diş teli için hangi bölüm / Ortodonti nedir? Ortodonti doktoru neye ve hangi hastalıklara bakar?

Diş Teli Için Hangi Bölüm

diş teli için hangi bölüm

Diş Teli Tedavisi Hangi Bölüm Bakar?

Diş Teli Tedavisi Hangi Bölüm Bakar?

Diş teli tedavisi ortodonti tarafından yapılır.

Çene yapısına uymayan ve düzenli dizilmeyen dişler için diş teli tedavisi uygulanır. Her yaştaki her insana yapılabilir. Bu tedavideki amaç dişleri hareket ettirebilmek ve dişlerin düzelmesini, estetik durmasını sağlamaktır. Diş teli tedavisi ortodonti tarafından yapılır.

Diş Teli Tedavisi Fiyatları Nedir?

Diş teli tedavisi 3000 lira ile 9000 lira arasında değişmektedir.

Diş Teli Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Diş teli tedavisi uzun süren bir tedavi yöntemidir. Özellikle hastanın çene yapısına göre değişir. Ortalama bir hastanın diş teli tedavisi yaklaşık 18 ay ile 24 ay sürer.

Diş Teli Tedavisi Aşamaları Nelerdir?

Diş teli tedavisi aşamaları;

Önce hasta muayene edilir ve diş teli tedavisi için uygun olup olmadığına bakılır.

Hastanın dişlerinde çürük varsa tedavi edilir, diş taşı temizliği yapılır.

Diş etlerinin sağlıklı olup olmadığına bakılır.

Ağız içi muayene yapılır, röntgen çekilir.

Çene ölçüleri alınır. Dişlere geçici braketler takılır.

Diş telleri seçilir ve takılır.

Diş Teli Tedavisinde Lastik Ne İşe Yarar?

Diş teli tedavisinde kullanılan lastik dişlerin daha rahat kullanılmasını sağlar.

Diş Teli Tedavisi Acıtır Mı?

Diş teli tedavisinde herhangi bir acı veya ağrı yaşanmaz.

Diş Teli Tedavisi Baş Ağrısı Yapar Mı?

Diş teli tedavisinde teller dişlere baskı yaptığı için diş ağrısı oluşabilir. Diş ağrısı da bal ve boyuna vurabilir.

Diş Teli Tedavisi Caiz Mi?

Diş teli tedavisi genelde estetik kaygılar için yaptırılan bir tedavidir. Bu sebeple dinen caiz görülmez. Ancak uzman diş doktoru diş ve ağız sağlığı için diş teli tedavisine karar verirse caiz olur.

Diş Teli Tedavisi Çene Yapısını Düzeltir Mi?

Diş teli tedavisi aslında çene yapısını da düzeltir.

Diş Teli Tedavisi Devlet Karşılıyor Mu?

Diş teli tedavisi estetik olarak görüldüğü için devlet tarafından karşılanmaz.

Diş Teli Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Diş teli tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler; sakız ya da şeker gibi dişe yapışan yiyecekler, erik, çağla, zeytin gibi sert besinler, fındık, fıstık gibi kabuklu yiyecekler ve asitli içecekler tüketilmemelidir. Dişler düzenli olarak fırçalanmalıdır, ağız ve diş bakımı aksatılmamalıdır.

Diş Teli Tedavisi En Az Ne Kadar Sürer?

Diş teli tedavisi en az 18 ay sürer. Bu sebeple sabırlı olmak gereklidir.

Diş Teli Tedavisi En Fazla Ne Kadar Sürer?

Diş teli tedavisi en fazla 30 ay sürer.

Diş Teli Tedavisinde Yenmemesi Gerekenler Nelerdir?

Diş teli tedavisinde sakız, şeker, fındık, fıstık, badem, zeytin, erik, çağla, kiraz ve asitli içecekler tüketilmemelidir.

Diş Teli Tedavisi Hangi Bölüm Bakar?

Diş teli tedavisi ortodonti tarafından yapılır.

Diş Teli Tedavisi Hangi Yaşlarda Takılır?

Diş teli tedavisi her yaşta her insan yapılabilmektedir. Ancak çocuklarda en az 7 yaşı doldurmak gerekir.

Diş Teli Tedavisi Herkese Uygulanır Mı?

Diş teli tedavisi herkese uygulanabilir.

Diş Teli Tedavisi Ne İşe Yarar?

Diş teli tedavisi dişlerde çarpıklığı ve düzensizliği giderir.

Diş Teli Tedavisi Kontrol Sıklığı Nedir?

Diş teli tedavisinde hastaların 4 haftada veya 6 haftada bir kez kontrole gitmeleri gerekir.


Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)

Diş implantı cerrahisi, diş köklerini metal ve vida benzeri yapılarla, hasarlı veya eksik dişleri yapay dişlerle değiştirme işlemidir. Diş implant uygulaması ile diş kökünün eksik olduğu durumlarda protez ve köprülü diş tamamlama işlemi yerine bir alternatif sunulmuş olur. Bir implant tedavisi uygulamasının nasıl yapılacağı implantın tipine ve çene kemiğinizin durumuna bağlıdır. İmplantların en büyük faydası ise yeni dişleriniz için sağlam bir destek olmasıdır.

İmplant Tedavisi Bölümü

Diş eti ve dişlerin çevresinde yer alan yumuşak doku sağlığını ve implant tedavisini içeren bölüm Periodontoloji bölümüdür. Bunun yanında implant diş tedavisi temelde iki bölüm tarafından yapılmaktadır. Cerrahi ameliyat kısmını bir ağız, diş ve çene uzmanı ile diş eti hastalıkları uzmanı (periodontist) yapmaktadır. İmplant üstü protezleri ise diş protez uzmanları tarafından uygulanmaktadır.

Diş İmplantı Bakımı

İmplantlarınıza doğal dişleriniz gibi özen göstermeyi unutmamalısınız. Günlük diş fırçalama ve diş ipi kullanımını atlamamak önemlidir. Yılda 1-2 kez düzenli diş muayenehanesi randevuları planlamayı unutmayın. Ağzınızı sağlıklı tutmak, implantlarınızın ağzınızda sağlam bir şekilde sabit kalması olasılığını da artıracaktır. Örneğin, periodontal hastalık geliştirirseniz diş etleriniz zayıflar. Zayıf diş etleri genellikle diş implantlarını ve bunun yanında doğal dişleri de destekleyemez. İmplant ameliyatınızdan sonra geçmeyen bir ağrı yaşarsanız diş hekiminizi aramayı unutmamalısınız.

Diş implantları, diş eksikliği, sağlıksız diş veya kronik diş problemlerinden muzdarip insanlar için popüler ve etkili olarak uygulanan uzun vadeli bir çözümdür. Doğal dişler gibi yerleştikleri, hissettirdikleri ve işlev gördükleri için diş implantları diş değiştirmede hızla yeni bir standart haline geliyor. Implant tedavisi uzun ve zorlu bir süreç gibi görünse de uzman doktorlar tarafından uygulandığında başarılı sonuçlar vermektedir.

Kronik bir şekilde diş sorunlarıyla uğraşıyor ve sizi tam anlamıyla mutlu edecek bir çözüm bulamıyorsanız, diş implantları sizin için uygun seçenek olabilir. Ağız ve diş sağlığı kapsamında implant diş tedavisi için Özel Smyrna Ağız ve Diş Polikliniğini ziyaret edebilirsiniz. İmplant ve diğer tedaviler hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilir veya https://smyrnadent.com/implant-tedavisi/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

Category: GenelBy adminLeave a comment

Ortodonti

Ortodonti

Ortodonti; çapraşık diş ve uyumsuz çene ilişkilerini teşhis eden, önlemeye çalışan ve tedavi eden diş hekimliğinin bir uzmanlık dalıdır. Ortodonti bölümüzde ortodontik tüm problemlerin takibi ve tedavisi yapılır.

 

Ortodontik Problemler Neden Oluşur ve Nasıl Tedavi Edilir?

Çeneleri ilgilendiren bozukluklar (alt çenenin önde ya da geride olması gibi) genellikle genetiktir. Bu durumda hastanın yaşına göre tedavi yöntemine karar verilir. Eğer hasta ergenlik dönemindeyse ve üst veya alt çenesini ilgilendiren sorunu var ise ortodontik yöntemlerle tedavi edilebilir. Hasta yetişkinse şiddetli iskeletsel bozukluklar ortodonti-cerrahi işbirliği ile tedavi edilir. Fonksiyon bozukluklarına bağlı olarak da (ağız solunumu gibi) çene uyumsuzlukları oluşabilir. Ağız solunumu yapan bir hastada üst çene genellikle dar kaldığı için V formundadır.  

Uzun süre yalancı emzik ya da biberon kullanma, parmak emme, tırnak yeme, vb. gibi alışkanlıklar da ortodontik bozukluklara sebep olabilir. Ortodontik bozukluklar olabildiğince erken tedavi edilmelidir. Böylece, basit bir aparey kullanımı ile kötü yönde etkilenecek olan iskeletsel bozukluğun önüne geçilmiş olur. Alışkanlıklar erken yaşta farkına varılırsa, bir takım alışkanlık kırıcı apareyler ile engellenebilir. Üst çenedeki iskeletsel darlık ortodontik apareyler yardımıyla tedavi edilebilir.   Bazen birey çene kemiği boyutlarını ebeveynlerden birinden, diş boyutlarını diğerinden alır. Eğer çene büyük, diş küçükse dişler aralıklı olur veya bu durumun tersi görülür.   Dilin normalden büyük olması, ağızda çekilmiş diş boşluklarının olması da dişlerin aralanmasına sebep olur.

  Çene kemiği küçük, dişler büyükse dişler çeneye sığamaz ve çapraşıklık oluşur.   Çapraşık dişlerin bir diğer sebebi de erken veya geç süt dişi kayıplarıdır. Her süt dişinin bir düşme zamanı vardır. Örneğin, 10 yaşında düşmesi gereken bir süt dişi 8 yaşında düşerse ağızda bulunan diğer dişler bu boşluğa doğru kayarlar ve oradan çıkması gereken diş kendine yer bulamaz. Bu durumda bu diş, diş kavsinin dış veya iç tarafında sürmeye başlar ya da bazı durumlarda gömük kalır.  

Ortodonti Anabilim Dalı Kliniğimizde Uygulanan Tedavi Hizmetleri

  • Hareketli aygıtlarla tedaviler,
  • Metal ve şeffaf kapaklı braketlerle tedaviler
  • Lingual (görünmeyen, dişlerin iç yüzeylerine takılan teller vasıtasıyla) tedaviler,
  • Dudak-damak yarığı yenidoğan ve ileri yaş tedavileri,
  • Ortognatik cerrahi (çene konumu değiştirme) hazırlığı,
  • Şeffaf Plaklarla Tedavi,
  • Çene Eklem Bozukluğu Tedavileri

 

HAREKETLİ AYGITLARLA TEDAVİLER

Hareketli ortodontik aygıtlar genellikle tek çeneyi ve tek dişi ilgilendiren hafif bozukluklarda, ya da büyüme ve gelişimden yararlanılarak çenelerin konumlarının düzeltilmesi gereken durumlarda kullanılır.  

METAL VE ŞEFFAF KAPAKLI BRAKETLERLE TEDAVİLER

Sabit ortodontik aygıtlar, dişlerin üzerine yapışan ve tedavi süresince çıkarılmayan braketler, ve bu braketlerin içinden geçen tellerle yapılmaktadır. Braketler kişinin tercihine ve doktorun önerisine göre gümüş rengi, altın rengi, şeffaf/diş rengi, kapaklı veya kapaksız olabilmektedir. Klasik braketlerde teller braketlerin içine lastik veya ince bir tel yardımıyla bağlanır. Kapaklı braketlerde kullanılan özel kilit mekanizması sayesinde tellerinin bağlanması gerekmez, sürtünme kuvveti en aza indirgenir ve diş hareketlerinde gecikme olmaz. Klasik braketlere oranla daha konforlu bir tedavi alternatifi sunar.  

LINGUAL TEDAVİLER (Görünmeyen, Dişlerin İç Yüzeylerine Takılan Diş Teli)

Dişlerin iç yüzeylerine yapıştırılan tellerle yapılanortodontik tedavidir. İç yüzeylere yapıştığı için “görünmeyen” bu tellerle dişlerin çapraşıklıkları düzeltilirken, ağzın görünümü son derece doğal ve estetik kalmaktadır. Lingual braketler prensip olarak her yaşta uygulanabilir. Her türlü ortodontik tedavide olduğu gibi, lingual braketlerin kullanılabilmesi için de dişlerin ve dişetlerinin sağlıklı olması gerekir.  

DUDAK-DAMAK YARIĞINDA YENİDOĞAN VE İLERİ YAŞ TEDAVİLERİ

Anne karnında ilk 8 haftalık dönemde bebeğin üst çene ve dudak bölgesindeki yapıların birleşememesi nedeniyle ortaya çıkan bir bozukluktur. Halk arasında tavşan dudak olarak bilinir. İlk ameliyatın ve burun estetiğinin daha başarılı olabilmesi için bu bebeklere doğar doğmaz “nazoalveolar şekillendirme” uygulanır. 7-8 yaşlarına geldiğinde çene darlığı ve geriliği görülebileceği için kısa süreli bir ortodontik tedavi görmesi gerekebilir. Daimi dişlenmesi tamamlandığında sabit tellerle dişler ve kapanış düzeltimi yapılacak, varsa eksik dişlerin protetik tedavisi ile de bu uzun süreli yolculuk mutlu bir şekilde sona erecektir.  

ORTOGNATİK CERRAHİ HAZIRLIĞI (Çene Konumu Değiştirme)

Çenelerin konumları arasındaki uyumsuzluklarda, durumun şiddetine bağlı olarak, sadece ortodontik tedavi yeterli olmayabilir. Bu durumlarda ortodontik tedaviyle beraber çenelerin de konumlarının değiştirilmesini sağlayan ortognatik cerrahi desteği gerekir. Bu ameliyat yardımıyla çiğneme ve konuşma düzelmekte, çene, yüz ve yumuşak dokularda estetik sonuçlar elde edilmektedir.  

ŞEFFAF PLAKLARLA TEDAVİ

İlerleyen teknolojiyle beraber görüntüsü açısından ortodontik tedaviden çekinen hastalar için gelişmeler oluşturmaktadır. Yazılım ve üç boyutlu yazıcılarla oluşturulan şeffaf plaklarla dişlerin düzeltimi mümkündür. Kişiye özel üretilen şeffaf apareyler, yemek yerken çıkarılmaları ağız bakımının devam ettirilmesindeki yarattıkları kolaylıklar sayesinde rahat kullanım sağlar.  

ÇENE EKLEM BOZUKLUĞU TEDAVİLERİ

Yüze yansıyan ağrılar çok çeşitli olabilmektedir. Göz çevresine, kulak ön bölgesine, yanak kaslarına, çene altına ve şakaklara yansıyan ağrıların yaygın nedenlerinden biri de çene eklemi (Temporomandibular Eklem - TME) rahatsızlığı olabilmektedir. Hastanın ağrılarının nedenini ortaya koymak ve tedavisini gerçekleştirebilmek amacıyla çene cerrahı, protez uzmanı, ortodontist, kulak burun boğaz uzmanı, psikolog ve fizik tedavi uzmanının tedavi sürecinde kordinasyon içerisinde çalışması önemlidir. Hastalığın cerrahi olmayan tedavi seçenekleri arasında stres tedavisi, eklem plağı, ilaç tedavisi, fizik tedavi gibi alternatifler bulunmasının yanı sıra; hastalığın nedenlerinin ortadan kaldırılmasında ortodontik tedavi ve protetik restorasyon da gerekli olabilir.

 

Bölüm Yazıları

Diş Teli Çeşitleri

Ortodontik tedaviler, çeşitli diş telleri sayesinde farklı seçenekler sunar. Diş teli arasında seçim yapmak doktor ve hastanın ortak karar almasıyla gerçekleşir. ... Devamı

Dişlerinizi Bu Zararlı Hareketlerden Koruyun!

Ağız ve diş sağlığımız, tüm bedenimizi etkiliyor. Öyle ki; diş ve diş etlerimizde gelişen problemler, sistemik hastalıklar dahil bir çok hastalığa neden olabiliyor. Ayrıca dişlerimizde meydana gelen rahatsızlıklar, dayanılmayacak şiddette olabiliyor ... Devamı

Aftlar Neden Olur?

Zaman zaman ağzımızın içerisinde beyaz, ağrılı yaralar oluşur. Günlük yaşantıda birçok sıkıntıya sebep olan bu yaralara; aft veya aftöz ülser (ağız ülseri) denilmektedir. ... Devamı

Çene Ağrısı Neden Olur?

Birçoğumuzun başına gelen ve şikayetçi olduğumuz çene ağrısı; öncelikle ağız ve diş ile alakalı olmakla beraber, kalp krizine kadar yayılan etkili bir yelpazede sebepler içermektedir. ... Devamı


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası