hafta içi yasak saatleri / Kademeli normalleşme 2021: Hafta içi ve hafta sonu yasak saatleri

Hafta Içi Yasak Saatleri

hafta içi yasak saatleri

Kamyonların Trafiğe Çıkış Saatleri ve Cezaları

Kamyonların trafiğe çıkış saatleri ve cezaları Kamyonet, Tır ve kamyonların trafikte oldukları saatler İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından belirleniyor. İstanbul şehir içi kamyonların trafiğe çıkış saatleri ve cezalar 2023 güncel verilerini sizlerle paylaşacağız. Kamyonların trafiğe çıkış saatleri ve cezaları 2022-2023 şeklinde ceza miktarını da belirteceğiz.

Kamyonların Trafiğe çıkış saatleri ve cezaları Kamyonet Tır Kamyon trafiğe çıkış zamanı

Şehir İçi Kamyon Yasak Saatleri

Şehir içi kamyon yasak saatleri kaçtır: İstanbul’da şehir içi evden eve taşıma hizmeti kapsamında evini taşıyanlar olmaktadır. Ayrıca şehir içi nakliye seferleri düzenleyen nakliyeci meslektaşlarımız da mevcuttur. Şehir içi taşımacılık yapacak iseniz hangi saatlerde yasak olduğunu bilmeniz gerekiyor. Aksi halde yasağa uymayanlara ceza kesilmektedir.

Güncel Şehir İçi Kamyon Yasağı Cezası 2022-2023

Güncel şehir içi kamyon yasağı UKOME kararında ve Karayolları Trafik Kanununun 62. Maddesinde açık açık belirtildiği üzere 22:00-06:00 saatleri arası hariç kamyonlar şehir içine giremez. Buna rağmen (Tırlar ve kamyonlar şehir içine 22:00-06:00 arası hariç giremez) denmesine rağmen giriliyor. Ayrıca sanayi içine girecekse girip park etmeden yükü alıp çıkabilir. Uygulamalarda bu şekil denmektedir. Her ne kadar uygulama bu şekilde olsa da uygulamada sorun yaşanmaktadır. Bir kısım kamyoncu meslektaşımız bundan habersizler. Bir kısmı da haberleri olmasına rağmen kurallara uymamaktadırlar. Bu durumda cezai işlem uygulanmaktadır.

İstanbul Kamyon Yasak Saatleri 2023

İstanbul kamyon yasak saatleri 2023 güncel hali 22:00 – 06:00 saatleri dışındaki saatleri kapsar. Pandemi sürecinde ve bölgesel izinlere bağlı olarak değişkenlik gösteren bölgeler de olabilir. Genel olarak İstanbul’da kamyonların izinli olduğu saatler gece 10 ile sabah 06 arasıdır. İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi ağır yüklü araçların sabah 06:00-10:00 saatleri ve akşam 16:00-22:00 saatleri arasında trafiğe çıkış yasağı getirmiştir. Böylece nakliye araçları gündüz 10:00 ile 16:00 saatleri arasında çalışmaktadırlar. Ayrıca akşam 22:00 dan sabah 06:00 a kadar nakliye işlemlerini yapabilmektedirler.

Şehirler Arası Trafiğe Çıkış Aralığı

Şehirler arası trafiğe çıkış zaman aralığı bulunmamaktadır. Yeter ki şehre giriş ve çıkış ana halterlerde önceden belirlenen güzergahlar üzerinden taşınma gerçekleştirilmiş olsun. Ayrıca şehirler arası taşımacılık gerçekleştirecekseniz iller arası mesafe hesaplamayı kullanabilirsiniz. Gideceğiniz il Ankara İzmir Bursa Antalya gibi noktalara olan uzaklık km mesafesini hesaplayın.

İller Arası Mesafe Hesapla

Kamyonların şehir içi trafiğe çıkış saatleri

İstanbul’da şehir içi kamyonların trafiğe çıkış saatleri ve buna uyulmaması durumunda cezaları mevcuttur. Hemen hemen her gün İstanbul trafiğine çıkan araç sayısı artmaktadır. Araç sayısı artarken mevcut alt yapı aynı kaldığından sorunlar oluşmaktadır. Köprü, otoyol ve otoyola çıkan bağlantı yolları araç artışına ayak uyduramaz hale gelmiştir. Mevcut trafik akışı durma noktasına gelerek zorlaşmaktadır. Yaşanan trafik sorununu çözmek ve daha sağlıklı bir trafik akışı oluşturmak adına İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi ağır tonajlı araçların sabah 06:00-10:00 saatleri ve akşam 16:00-22:00 saatleri arasında trafiğe çıkış yasağı getirmiştir. Böylece nakliye araçları gündüz 10:00 ile 16:00 saatleri arasında çalışmaktadırlar. Ayrıca akşam 22:00 dan sabah 06:00 a kadar nakliye işlemlerini yapabilmektedirler. Söz konusu kısıtlama TEM otoyolları ve otoyol ile bağlantısı olan tüm yolları içine almakladır. Avrupa’dan Asya’ya ya da Asya’dan Avrupa’ya geçişlerde ise ağır tonajlı araçların sadece Yavuz Sultan Selim Köprüsü ya da Üçüncü Boğaz Köprüsü’nü kullanmalarına izin verilmektedir.

İstanbul’da Kamyonların Trafiğe Çıkış Saatleri ve Cezaları

İstanbul’da kamyonların trafiğe çıkış saatleri ve cezaları şu şekildedir. İstanbul’da trafik sıkışıklığının önüne geçmek için İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından düzenleme getirilmiştir. https://ulasim.ibb.gov.tr/ Adresinden yayınlanan uygulamaya göre Tır ve kamyon gibi ağır yük taşıyan araçların sabah 06:00 ile 10:00 arası, akşam 16:00 ile 22:00 saatleri arasında trafiğe çıkışları yasaktır. Yasaklara uymayan sürücülere Trafik Kanunu’nun 49/3 maddesince araç kullanım süreleri dışında taşıt kullanmak ve kullandırmak maddesi gereğince ceza uygulanmaktadır. İzin verilen saat aralığı dışında ağır tonajlı araç kullanan sürücülere 2010 trafik cezaları yönetmeliği dikkate alınarak 62 TL ceza kesiliyor. Söz konusu ceza kesilen araç kullanan sürücüye ait değil ise araç sahibine 130 TL ceza kesiliyor. Araç sahibi firma veya şirket ise ek olarak da aracı işleten işletmeye 270 TL ceza kesilmektedir.

  • hafta içi yasak saatleri
  • hafta sonu yasak saatleri
  • yasak saat kaçta başlıyor

Ev Taşıma Kamyonların Trafiğe Çıkış Saatleri

Ev taşıma kamyonlarının trafiğe çıkış saatleri UKOME Kararlarınca yılın belli dönemlerinde ve aylarında farklı ihtiyaçlar göz önünde alınarak duyuruluyor. İstanbul Geneli UKOME kararlarına https://ulasim.ibb.gov.tr/Ukomekararlari.aspx adresi üzerinden erişebilirsiniz. Ağır yük kamyonların trafiğe çıkış saatleri ve cezaları güncel hali ile belirlenmiştir.

Ev Taşıma Fiyat Hesapla

İstanbul evden eve nakliyat kamyonu aracınız küçük nakliye kamyoneti ise dilediğiniz zaman dilediğiniz yerden taşıma gerçekleştirebiliyorsunuz. Köprü geçişlerinde küçük kamyonetler için herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Osmangazi köprüsü geçiş ücretleri sayfasına bakabilirsiniz.

Etiketler:

Hemen Fiyat Teklifi Al

İçişleri Bakanlığınormalleşme genelgesi: Hafta sonu ve hafta içi sokağa çıkma yasağı saatleri, şehirler arası yasak ve işletmeler...

Giriş Tarihi: 17.5.2021 17:38Son Güncelleme: 17.5.2021 17:39

Türkiye, 17 Mayıs sabahı itibarı ile kademeli normalleşmeye geçti. Tam kapanma sona ererken İçişleri Bakanlığınormalleşme genelgesi de yayımlandı. İçişleri genelgesi ile hafta sonu ve hafta içi sokağa çıkma yasağı saatleri, şehirler arası seyahat yasağı, mesai saatleri ve açık olan işletmelere ilişkin detaylar belli oldu. Genelgeye göre, hafta sonu ve hafta içi sokağa çıkma yasağı saatleri değişti. Kafeler, restoranlar ve lokantaların gibi işletmelerin çalışma sistemleri de değişiklik gösterdi. İşte, İçişleri Bakanlığı normalleşme genelgesi ve kademeli normalleşmeye dair detayları

İçişleri Bakanlığı normalleşme genelgesi: Hafta sonu ve hafta içi sokağa çıkma yasağı saatleri, şehirler arası yasak ve işletmeler...

Türkiye, kademeli normalleşmeye geçti. 17 Mayıs sabah 05.00 itibarı ile tam kapanma süreci sona erdi ve kademeli normalleşme başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından kademeli normalleşme genelgesi yayınlandı ve yasaklara dair detaylar netlik kazandı. İçişleri genelgesi ile hafta sonu/hafta içi sokağa çıkma yasağı saatleri, market çalışma saatleri, berberler, kuaförler, restoranlar ve kafelerin durumu, şehirler arası seyahat yasağı, 65 yaş üstü ve 18 yaş altı izin saatleri gibi birçok başlığa dair alınan kararlar açıklandı.

BUGÜN YASAK VAR MI?

İçişleri Bakanlığı, valiliklere "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" konulu genelge gönderdi. İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'ten 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar kademeli normalleşme dönemi tedbirleri uygulanacak. İşte, yeni sokağa çıkma yasağı saatleri ve İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi

GENELGEYE GÖRE;

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

İçişleri Bakanlığı, korona virus ile mücadele kapsamında "Tam Kapanma" sonrasında alınacak tedbirlerle ilgili, 81 İl Valiliğine "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre, sokağa çıkma kısıtlamaları hafta içi 21.00-05.00, hafta sonu Cuma günleri saat 21.00'den başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayıp Pazartesi saat 05.00'te tamamlanacak şekilde uygulanacak.

AŞI YAPTIRAN 65 YAŞA YASAK KALKTI

65 yaş ve üzeri vatandaşlardan iki doz aşısını yaptırmış olanlar, 18 yaş altı gençler ve çocuklar için herhangi bir sokağa çıkma kısıtlaması getirilmezken, hakkı olmasına rağmen aşı olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, hafta içi günlerde sadece 10.00-14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

ŞEHİRLERARASI SEYAHAT

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat kısıtlamasının uygulanmayacağı bildirilen genelgede, bu günlerde toplu ulaşım araçlarıyla seyahate kısıtlama uygulanmayacağı kaydedildi. Ayrıca, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak süre ve günlerde sadece zorunlu hallerde özel araçla seyahate izin verileceği belirtildi.

YEME-İÇME YERLERİ PAKET SERVİSE DEVAM EDECEK

Genelgeye göre, yeme-içme yerleri hafta içi günlerde 07.00-20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis, hafta sonlarında ise 07.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis olarak hizmet verebilecek. Diğer işyerleriyle ilgili olarak ise, 17 Mayıs-1 Haziran arası kademeli normalleşme döneminde gazino, taverna, birahane, nargile salonu veya kafeleri, sinema salonları, kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler, internet kafe veya salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonları, halı saha, yüzme havuzu, spor salonları, hamam, sauna ve masaj salonları, lunaparklar ile tematik parklar gibi işyerlerinin faaliyetlerine geçici olarak ara verilmesine devam edileceği bildirildi.

AVM'LER HAFTA İÇİ 10.00-20.00 SAATLERİNDE AÇIK OLACAK

Tam kapanma döneminde faaliyetlerine ara verilen perakende ve hizmet sektöründeki giyim, tuhafiye, züccaciye, hırdavat gibi dükkanlar ile büro ve ofislerin hafta içi günlerde 07.00-20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceği anlatılan genelgede, Alışveriş merkezlerinin (AVM) hafta içi 10.00-20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceği, hafta sonları kapalı olacağı, marketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışındaki ürünlerin satışına tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan hafta sonlarında da izin verilmeyeceği vurgulandı.

PAZARYERLERI HAFTA İÇİ AÇIK

Pazaryerlerinin hafta içi günlerde 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceği, hafta sonları ise kurulmayacağı bildirilen genelgede, online market ve yemek sipariş firmalarının hafta içi ve hafta sonu 07.00-24.00 saatleri arasında evlere veya adrese servis şeklinde çalışabileceği, çay ocaklarının masa, sandalye veya taburelerini kaldırmak ve sadece esnafa servis yapmak kaydıyla faaliyetlerine devam edebileceği belirtildi.

KAMUDA MESAİ 10-16 ARASI

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki mesai uygulamasının başlangıç ve bitiş saatlerinin 10.00-16.00 olarak uygulanacağının kaydedildiği genelgede, uzaktan veya dönüşümlü gibi esnek çalışma usullerinin uygulamasına devam edileceği kaydedildi.

DÜĞÜN, NİŞAN VE KINA 1 HAZİRAN'A KADAR YAPILAMAYACAK

Nikah ve düğünler ile ilgili olarak, evlendirme işlemlerinin yapılacağı belirtilen genelgede, halen uygulanmakta olan nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler ile nişan ve kına gibi etkinliklerin yapılmaması uygulamasına 1 Haziran 2021 tarihine kadar devam edileceği kaydedildi.Genelgede, huzurevi, yaşlı bakımevi, rehabilitasyon merkezi, çocuk evleri gibi sosyal koruma veya bakım merkezlerinde uygulanan ziyaretçi kısıtlamasının 1 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldığı vurgulandı.

KONAKLAMA TESİSLERİ

Şehirlerarası karayolları üzerinde bulunan dinlenme tesisleri,yerleşim sahası içerisinde bulunanlar hariç konaklama tesislerinin içerisinde bulunan yeme-içme yerlerinin aynı masada aynı anda en fazla 2 kişiye servis açılması kaydıyla hizmet verebileceği aktarılan genelgede, konaklama tesislerinden yapılan ve ödemesi gerçekleştirilmiş rezervasyonu bulunan kişilerin şehirlerarası seyahat ve sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf olacağı belirtildi.

TOPLU TAŞIMADA YÜZDE 50 SINIRI

Şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma araçları için uygulanan yüzde 50 kapasite sınırlamasına devam edileceği bildirilen genelgede, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altı gençler veya çocukların şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına müsaade edilmeyeceği kaydedildi.

BERBERLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ ŞU ŞEKİLDE:

Yukarıda sayılan işyerleri dışında kalan ve tam kapanma döneminde faaliyetlerine ara verilen perakende ve hizmet sektöründeki giyim, tuhafiye, züccaciye, hırdavat, terzi, berber gibi dükkanlar ile büro ve ofisler vb. işyerleri;

- Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde içerisinde bulunduğu işkolu için belirlenen tüm salgınla mücadele tedbirlerine riayet etmek kaydıyla hafta içi günlerde 07.00-20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceklerdir.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDAN MUAF YERLER VE KİŞİLER LİSTESİ

Sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanacağı süre ve günlerde istisna kapsamında olduğunu belgelemek ve muafiyet nedeni/güzergahı ile sınırlı olmak kaydıyla;

1. TBMM üyeleri ve çalışanları,

2. Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar (özel güvenlik görevlileri dâhil),

3. Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, PTT vb.), buralarda çalışanlar ile ibadethanelerdeki din görevlileri, Acil Çağrı Merkezleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri, İl/İlçe Salgın Denetim Merkezleri, Göç İdaresi, Kızılay, AFAD ve afet kapsamındaki faaliyetlerde görevli olanlar ve gönüllü olarak görev verilenler, cemevlerinin dede ve görevlileri,

4. Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri ile buralarda çalışanlar, hekimler ve veteriner hekimler,

5. Zorunlu sağlık randevusu olanlar (Kızılay'a yapılacak kan ve plazma bağışları dahil),

6. İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyet yürüten iş yerleri ile buralarda çalışanlar,

7. Üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar,

8. Bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi, sulanması, işlenmesi, ilaçlanması, hasadı, pazarlanması ve nakliyesinde çalışanlar,

9. Tarımsal üretime ilişkin zirai ilaç̧ tohum, fide, gübre vb. ürünlerin satışı yapılan işyerleri ve buralarda çalışanlar,

10. Yurt içi ve dışı taşımacılık (ihracat/ithalat/transit geçişler dâhil) ve lojistiğini yapan firmalar ve bunların çalışanları,

11. Ürün ve/veya malzemelerin nakliyesinde ya da lojistiğinde (kargo dahil), yurt içi ve yurt dışı taşımacılık, depolama ve ilgili faaliyetler kapsamında görevli olanlar,

12. Oteller ve konaklama yerleri ile buralarda çalışanlar,

13. Sokak hayvanlarını besleyecek olanlar, hayvan barınakları/çiftlikleri/bakım merkezlerinin görevlileri/gönüllü çalışanları ve 7486 sayılı Genelgemizle oluşturulan Hayvan Besleme Grubu üyeleri,

14. İkametinin önü ile sınırlı olmak kaydıyla evcil hayvanlarının zorunlu ihtiyacını karşılamak üzere dışarı çıkanlar,

15. Gazete, dergi, radyo, televizyon ve internet medya kuruluşları, film, dizi ve reklam yapım şirketleri, medya takip merkezleri, gazete basım matbaaları, bu yerlerde çalışanlar ile gazete dağıtıcıları,

16. Akaryakıt istasyonları, lastik tamircileri ve buralarda çalışanlar,

17. Sebze/meyve ve su ürünleri toptancı halleri ile buralarda çalışanlar,

18. Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı işyerleri, üretilen ekmeğin dağıtımında görevli olan araçlar ile buralarda çalışanlar,

19. Cenaze defin işlemlerinde görevli olanlar (din görevlileri, hastane ve belediye görevlileri vb.) ile birinci derece yakınlarının cenazelerine katılacak olanlar,

20. Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet gösteren büyük tesis ve işletmeler (rafineri ve petrokimya tesisleri ile termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi) ile bu yerlerde çalışanlar,

21. Elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon vb. kesintiye uğramaması gereken iletim ve altyapı sistemlerinin sürdürülmesi ve arızalarının giderilmesinde görevli olanlar ile servis hizmeti vermek üzere görevde olduklarını belgelemek şartı ile teknik servis çalışanları,

22. Kargo, su, gazete ve mutfak tüpü dağıtım şirketleri ve çalışanları,

23. Mahalli idarelerin toplu taşıma, temizlik, katı atık, su ve kanalizasyon, karla mücadele, ilaçlama, itfaiye ve mezarlık hizmetlerini yürütmek üzere çalışacak personeli,

24. Şehir içi toplu ulaşım araçlarının (metrobüs, metro, otobüs, dolmuş, taksi vb.) sürücü ve görevlileri,

25. Yurt, pansiyon, şantiye vb. toplu yerlerde kalanların gereksinim duyacağı temel ihtiyaçların karşılanmasında görevli olanlar,

26. İş sağlığı ve güvenliği ile iş yerlerinin güvenliğini sağlamak amacıyla iş yerlerinde bulunması gerekli olan
çalışanlar (iş yeri hekimi, iş güvenliği uzmanı, güvenlik görevlisi, bekçi vb.),

27. Otizm, ağır mental retardasyon, down sendromu gibi "Özel Gereksinimi" olanlar ile bunların veli/vasi veya refakatçileri,

28. Mahkeme kararı çerçevesinde çocukları ile şahsi münasebet tesis edecekler (mahkeme kararını ibraz etmeleri şartı ile),

29. Yurt içi ve yurt dışı müsabaka ve kamplara katılacak olan milli sporcular ile seyircisiz oynanabilecek profesyonel spor müsabakalarındaki sporcu, yönetici ve diğer görevliler,

30. Bankalar başta olmak üzere yurt çapında yaygın hizmet ağı olan kurum, kuruluş ve işletmelerin bilgi işlem merkezleri ile çalışanları (asgari sayıda olmak kaydıyla),

31. ÖSYM tarafından ilan edilen sınavlar ile merkezi düzeyde planlanan sınavlara katılacağını belgeleyenler (bu kişilerin yanlarında bulunan eş, kardeş, anne veya babadan bir refakatçi) ile sınav görevlileri,

32. İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca izin verilen, şehirlerarası karayolları kenarında bulunan dinleme tesislerinde yer alan yeme-içme yerleri ve buralarda çalışanlar,

33. Zorunlu müdafi/vekil, duruşma, ifade gibi yargısal görevlerin icrasıyla sınırlı kalmak kaydıyla zorunlu hallerde bürolarına, vekili bulundukları iş yerlerine, adliyelere, kolluk birimlerine, resmî kurumlara gitmeleri kaydıyla avukatlar ve avukat stajyerleri,

34. Araç muayene istasyonları ve buralarda çalışan personel ile araç muayene randevusu bulunan taşıt sahipleri,

35. Milli Eğitim Bakanlığı EBA LİSE TV MTAL ve EBA platformunda yayınlanmak üzere Bakanlığa bağlı mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumlarında çalışmaları devam eden uzaktan eğitim video çekimi, kurgu ve montaj faaliyetlerini yürütmekte olan ya da söz konusu çalışmaların koordinasyonunu sağlayan personel,

36. Profesyonel site yöneticileri ile apartman/site yönetimince düzenlenen görevli olduklarına dair belgeyi ibraz etmek ve ikametleriyle görevli oldukları apartman veya sitelere gidiş-geliş güzergâhıyla sınırlı olmak kaydıyla apartman ve sitelerin temizlik, ısınma vb. işlerini yerine getiren görevliler,

37. İş yerinde bulunan hayvanların günlük bakım ve beslenmelerini yapabilmek için ikamet ile işyeri arasındaki güzergâh ile sınırlı olmak kaydıyla evcil hayvan satışı yapan iş yerlerinin sahipleri ve çalışanları,

38. Sadece yarış atlarının bakım ve beslenmelerini ve yarışlara hazırlık antrenmanlarını yapmak ve ikamet ile yarış ya da antrenman alanı arasındaki güzergâhla sınırlı kalmak kaydıyla at sahipleri, antrenörler, seyisler ve diğer çalışanlar,

39. Sadece ilaçlama faaliyetleri için zorunlu olan güzergâhlarda kalmak ve bu durumu belgelemek kaydıyla iş yerlerinin haşere ve diğer zararlı böceklere karşı ilaçlamasını yapan firmalarda görevli olanlar,

40. Muafiyet nedenine bağlı olmak ve ikametlerinden işyerlerine gidiş/gelişleri ile sınırlı olmak kaydıyla serbest muhasebeciler, serbest muhasebeci mali müşavirler, yeminli mali müşavirler ile çalışanları.

41. Arı Kayıt Sistemi (AKS) Belgesinin ibraz etmek ve ikametle arı kovanlarının bulunduğu yer arasındaki güzergâh ile sınırlı olmak kaydıyla aynı şehir içerisinde arı kovanlarının bulunduğu alanlara gidip gelmek isteyen arıcılar.

42. Kurumsal kimlik kartlarını ibraz etmek kaydıyla turkuaz basın kartı sahibi basın mensupları.

ARKADAŞINA GÖNDER

İçişleri Bakanlığı normalleşme genelgesi: Hafta sonu ve hafta içi sokağa çıkma yasağı saatleri, şehirler arası yasak ve işletmeler...

SON DAKİKA

Hafta içi yasaklar saat kaçta başlıyor? 9 Aralık hafta içi sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak?

Koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içi de ciddi bir şekilde uygulanıyor. Peki vaka sayılarındaki yükseliş sonrası getirilen hafta içi sokağa çıkma yasağı ne zaman, saat kaçta başlıyor?

HAFTA İÇİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta içi saat 21.00 ile 05.00 arasında hafta sonu ise tam gün sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı. Erdoğan "Hafta içi her gün gece saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır." dedi.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ

Erdoğan "Hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır. Hafta sonları cuma akşamı 21.00'den Pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar kesintisiz devam edecektir.

Cumartesi Pazar artık evlerimizdeyiz. Üretim, tedarik, lojistik, sağlık, tarım, orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışındadır. Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir." dedi.

YENİ YASAKLAR NELER? İŞTE YENİ TEDBİRLER

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır