marmara adası tatil rehberi / Marmara Adası Gezi Rehberi – funduszeue.info

Marmara Adası Tatil Rehberi

marmara adası tatil rehberi

Marmara Adası Rehberi

Keşif İçin Uzaklara Gitmeye Gerek Yok

Marmara Adası, bağlı bulunduğu Marmara Denizi'nin en büyük adasıdır. Adı üstünde mermer diyarı olarak bilinir ve kapladığı alanın yarısı ormanlardan oluşmaktadır. Denizin ortasında koca bir ada ve bir o kadar da orman. İşte aradığınız huzur. Dolayısı ile keşif için uzaklara gitmeye gerek yok, siz hala Marmara Adası'na gelmediyseniz çok şey kaçırdınız demektir. Asırlardan beri insanoğluna yerleşim yeri olan adada bolca koy, ipince kumullardan oluşan plajlar ve doğal bir ortam bulunmakta. İster günü birlik gelin ister uzun müddet için gelin Marmara Adası'nda herkese hitap edecek bir tatil olanağı var.

Adada kaldığını müddetçe mutlaka sahil boyunca uzanan küçük köyleri de ziyaret etmeyi unutmayın. En doğalından birçok ürün bulabileceğiniz gibi mermer mimarisi ile ince ince işlenmiş yapıları da ziyaret edebileceksiniz böylelikle. Defne, adaçayı ve zeytin ağaçlarının buram buram kokusunu eşliğinde size sunulan balıklar damak zevkinizi arttıracak. Birçok deniz ürününü adada bulmak çok kolaydır. Akşam saatlerinde aile çay bahçelerine uğramayı da asla ihmal etmeyin. Adanın en çok rağbet gören yeri arasında Topağaç Köyü, Çınarlı Köyü, Saraylar, Asmalı Köy, Gündoğu Köyü ve en bilindik yer olan Avşa Adası'nı sayabiliriz. Kole, Manastır ve Aba koyları da sizler için çok ideal yerler olarak ön plana çıkmaktadır. Bu koy ve plajları güzel bir tekne turuyla gezebilirsiniz. Marmara Adası'nda dilerseniz tarihi ve kültürel yapılardan Arkeoloji Müzesi ve tarihi evleri de gezebilirsiniz. Aktivite açısında da son derece müsait bir ortam sizi bekliyor. Dilerseniz bisiklete binin dilerseniz doğa yürüyüşü yapın. Karar size kalmış. İstanbul, Bursa, Balıkesir, Marmara çevresi ve Çanakkale'den denizyolu vasıtasıyla adaya ulaşım son derece kolay. Özellikle yaz aylarında adanın müdavimleri tarafından nüfus yoğunluğunun arttığını da bildirelim.

Daha fazla

Sessizliği ve sakinliği ile ön plana çıkan Marmara Adası ziyaretçilerine mavinin ve yeşilin her tonunu sunar.  Meşhur koyları ile bilinen Marmara Adası, Balıkesir'in Marmara İlçesi'ne bağlıdır. Türkiye’nin en büyük ikinci adasıdır. '

Başlı başına bir doğa harikası olan ada İstanbul’a yakınlığı ile her yıl binlerce ziyaretçi ağırlar. Sizler de yeşilin mavi ile buluştuğu adaya bir seyahat programı yapmak isterseniz erken rezervasyon indirimleri ve son dakika fırsatlarını funduszeue.info’da bulabilirsiniz.

Balıkesir ilinin göz bebeği olan Marmara Adası'nda tatil yapma planınız varsa, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak, en uygun fiyatlar eşliğinde Marmara Adası Otelleri'nde konaklayabilirsiniz.

Marmara Adası’na Nasıl Gidilir?

Marmara Adası’na ulaşmak için Anadolu Yakası’nda Bostancı’dan, Avrupa Yakası’nda Yenikapı’dan kalkan deniz otobüsü seferleri kullanabilir. Deniz otobüsleri yaklaşık 2,5 saat sürer.

Marmara Adası’na Kara Yolu ile Ulaşım

Kara yolu ile ulaşım sağlamak için kendi özel aracınız ya da otobüsleri kullanabilirisiniz. İstanbul, Erdek ve Tekirdağ’a kadar aracınız ile gelip feribotları kullanarak Marmara Adası’na ulaşabilirsiniz.

Marmara Adası’na Hava Yolu ile Ulaşım

Marmara Adası’na ulaşmak için Balıkesir Koca Seyit ve Balıkesir Merkez Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. 

Ayrıca İstanbul Havalimanı’nı da kullanabilirsiniz. Her iki koşulda da yolculuğunuza deniz otobüsleri ile devam etmeniz gerekmektedir. Balıkesir yolunu tercih ederseniz yaz kış çalışan Erdek, Balıkesir, Balıklı, Avşa, Ekinlik Marmara Adası Güzergâhı’nda seyreden deniz otobüsleri ile yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz.

Marmara Adası'nda Gezilecek Yerler

Marmara Adası etrafı masmavi temiz denizi , yemyeşil doğası ve ferah havası ile sessiz sakin bir  köy hayatı sunuyor. Ayrıca düşük nem miktarı ile de bunaltıcı sıcakları sevmeyenler için ideal bir tatil imkanı sağlıyor.

Marmara Adası Asmalı Köyü

Marmara Adası içerisinde pek çok köye ev sahipliği yapıyor. Asmalı Köyü de bu köylerden sadece birisidir. Halen kullanılmakta olan eski Rum evleri harika deniz manzarası ile ziyaretçilere mükemmel kareler sunuyor. Ayrıca eski Rum yaşamınında bir örneğini yaşatıyor. Bu küçük köyde her şeyin organik ve uygun fiyatlı olması da ziyaret etmek için başka bir sebeptir.

Marmara Adası Çınarlı Köyü

Köy aslında küçük bir balıkçı kasabası gibi gözüksede son zamanlar da aldığı yoğun ziyaretçi oranı ile tatil beldesi haline gelmiştir. Köyün sahili altın rengi kuma sahiptir ve metre uzunluğundadır. Sığ ve berrak denizi, sahilin etrafını saran zeytin ve çınar ağaçları ile eşsiz bir doğa da sunan Çınarlı Köyü, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağıdır.

Marmara Adası Saraylar Köyü

Saraylar Köyü’nü diğer köylerden ayıran en büyük özelliği köy de bulunan mermer ocaklarıdır. Burada ki mermerlerin nemi emdiği ve havanın bu sebeple temiz olduğu söylenir. Bu köyde açık hava müzesi de bulunmaktadır. 

Marmara Adası Saraylar Açık Hava Müzesi

Müzede Roma Dönemi’nde kalma mermer heykeller mevcuttur. Müze, Marmara Adası’nın merkezi sadece 5 km mesafede yer alır.

Saraylar Açık Hava Müzesi'nde yer alan tesislerde en uygun fiyatlar eşliğinde konaklayabilmek için Saraylar Açık Hava Müzesi Otelleri sayfamızdan rezervasyon yapabilirsiniz.

Marmara Adası Avşa Adası

Her Yerinde denize girilebilen Avşa Adası özellikle Mavi Koy, Çınaraltı Koyu ve Çiftlik Koyu ile eşsiz maviliğin ve berrak suların keyfini çıkarmanız için sizi bekliyor. Ayrıca çok meşhur balık restaurantları ve şaraplar ile hareketli bir gece hayatı sunuyor. Marmara Adası’ndan Avşa’ya vapurla 15 dakika gibi kısa bir sürede varmak mümkündür.

Avşa Adası'nda yer alan otellerde konaklamak için Avşa Adası Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Marmara Adası Nato Tepesi

Nato Tepesi adanın metre yükseğinde bulunur. Harika bir ada manzarası sunmanın yanında tepe trekking parkuruna da sahiptir. Bu sebeple doğal yürüyüşleri yapmak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilir.

Marmara Adası Manastır Koyu

Marmara Adası’ndaki nadir kum sahile sahip koydur. Manastır Koyu için gizli bir cennet demek yanlış olmaz yemyeşil doğa ile masmavi denizin kum sahil ile birleşmesi Manastır Koyunu eşsiz kılar.

Marmara Adası’nın Meşhur Plajları

Marmara Adası dört bir yanı denizlerle çevrili olmasına rağmen her noktasından denize girilmemektedir. Marmara Adası’nın berrak suyu ve ferah havası ile birlikte isteğe bağlı olarak kum ya da iri taşlı kumsalları ile tatiliniz boyunca oldukça keyifli plaj anıları biriktirebileceksiniz. Tüm bu plajlara merkezden kalkan otobüsler ya da tekneler ile ulaşabilirsiniz.

Marmara Adası Aba Plajı

Aba Plajı oldukça dar ve taşlık bir sahile sahiptir, denizi oldukça sığ ve temizdir.

Marmara Adası Çınar Plajı

Çınar Plajı’nın adı etrafında ki çınar ağaçlarından gelmektedir. Çevresinde çok sayıda restoran, cafe ve otel bulunmaktadır.

Marmara Adası Saraylar Plajı

Saraylar Plajı’nı diğer plajlardan ayıran en büyük özelliği iki ayrı sahilinin bulunmasıdır. Abroz Plajı ve Kadınlar Plajı olara iki ayrı sahile olan Saraylar Plajı ismindende anlaşılacağı üzere biri kadınlara özel olan plajı bulunmaktadır.

Marmara Adası’nı Çevreleyen Diğer Plajlar

  • Gündoğu Plajı
  • Topağaç Plajı
  • Asmalı Plaj
  • Keresay Plajı
  • Kole Plajı

Marmara Adası’nda Gece Hayatı

Marmara Adası’nda gece hayatı yok denecek kadar azdır. Marmara Adasında halen köy hayatı devam ettiği için akşamları sakin geçmektedir. Ancak gece hayatı isteyenler için Avşa Adası hem Marmara Adasına çok yakın hem de gece hayatı daha hareketlidir.

Marmara Adasında Yapılabilecek Aktiviteler

Marmara Adası’nda yapabileceğiniz pek çok aktivite vardır. Özellikle bir ada olması sebebiyle deniz sporlarının çoğunu burada çocuklarınızla birlikte yapabilirsiniz.

Marmara Adası'nda Yüzme

Marmara Adası’nın turkuaz rengi eşsiz sahillerinde, sığ ve berrak denizlerinde yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz

Marmara Adası'nda Trekking

Özellikle Nato Tepesi hem trekking için hem de muhteşem manzaralara şahit olmak için ideal bir alandır. Tepedeki parkuru tamamlarken her bir adımınızda eşsiz manzaralara da şahit olacaksınız.

Marmara Adası'nda Dağcılık

Marmara Adası coğrafi yapısı gereğince dağcılık için biçilmiş kaftandır.

Marmara Adası'nda Dalış

Dört bir yanı denizlerle çevrili bir adanın olmazsa olmazı spor aktivitesi dalıştır. Marmara Denizi’nin eşsiz deniz altı çeşitliliği misafirlerine harika bir dalış deneyimi sunuyor.

Marmara Adası'nda Kano

Ada çevresindeki plajlardan tek veya çift kişilik kano kiralayabilirsiniz. Özellikle güneşin batışını eşsiz denizin üzerinde kanolar ile keyif yaparken izleyebilirsiniz.

Marmara Adası'nda Balıkçılık

Ada çevresinde olta balıkçılığı sıklıkla yapılır. Marmara Adası’nın bereketli denizlerinde pek çok çeşit balık yetişmektedir. Balık tutmak için iskeleleri ya da kayalık adaları tercih edebilirsiniz.

Marmara Adası'nda Yelken

Marmara Adası yelken tutkunları için uğrak noktasıdır. Marmara Adasının rüzgar koşulları yelken yapmak için çok uygundur.

Ayrıca dilediğiniz zaman istediğiniz her yerden muhteşem günbatımını izleyebilir ve sıklıkla gerçekleşen popüler ve çeşitli sanatçıların sergilerini ziyaret edebilirsiniz.

Marmara Adası'nda Ne Yenir?

Marmara Adası bereketli denizleri sayesinde lezzetli balıkların ve harika doğası sebebiyle de lezzeltli sebze ve meyvelerin yetiştiği adadır. Marmara Adası’nda mutlaka yemeniz gereken tek şey balıktır. En lezettli balıkları yiyebileceğiniz restoranlar şunlardır:

  • Erhan Restaurant
  • Birol Restoran
  • Pehlivan Restaurant

Marmara Adası'na Ne Zaman Gidilir?

Marmara Adası'na dilediğiniz mevsimde gidebilirsiniz ancak yaz aylarında tercih etmeniz hem aktivite hem de eğlenmeniz için daha iyi bir tercih olacaktır.

Marmara Adası

Marmara Adası 10 adadan oluşur. En büyüğü Marmara Adasıdır. Bir diğeri Avşa Adası Marmara'ya bağlıdır. Merkez'den sonra en büyük yerleşim yeri, Marmara Beyazı olarak da bilinen Mermer ocaklarının da bulunduğu Saraylar beldesidir. 
Küçük ve çok az yaşam olan Ekinlik Adası 3. adadır. Bilinen bir diğer adası da Paşalimanı adasıdır. 

Marmara Adası Nerede ? 

Marmara Denizi'nin güneybatısında, Kapıdağ Yarımadası ile Şarköy arasında sığ bir deniz alanında yer alıyor.

Marmara Denizi'ndeki adaların en büyüğü olan, ismi mermer kaynaklarıyla ünlü olduğu için mermer ve Marmor’dan gelen Marmara Adası yaklaşık km²’lik bir alana sahip. Adanın en yüksek noktası Radar Tepe olarak da bilinen İlyas Tepe. Marmara, zeytin üretiminde büyük gelişim sağlamış, balıkçılık ise temel geçim kaynağı.

Marmara Adası nereye bağlı ? 

Balıkesir’in tamamı adalardan oluşan ilçesidir. Fakat Tekirdağ'dan ulaşım daha kolaydır. 

Marmara Adasında Nerede Kalınır ? 

Marmara Adasının nüfus kışın son derece az iken, yaz sezonunda 4 katından fazla artmaktadır.

Adada kadar OtelPansiyon apart ve konaklama tesisi vardır. Bunların bazıları Merkez'de, merkeze yakın olan Aba Plajında, Saraylar bölgesinde ve Çınarlı Köyündedir.
Tesislerin 20 kadarı otel, diğerleri pansiyon ve apart kategorisindedir.  Adada genelde yarım ve tam pansiyon öğün seçeneği ile tatil funduszeue.infoıca kiralık yazlık ve kiralık vilalarda da tatil yapabilirsiniz. Adadaki birçok ev yaz ayı boyunca günlük haftalık ve aylık olarak kiraya verilmektedir. 
Herşey dahil otel yoktur. 

Marmara Adasında nerede denize girilir  ? 

Adada denize girilecek her beklentiye uygun plajlar mevcuttur. Bunlardan başlıca plajlar

  • Çınarlı plajı
  • Aba plajı
  • Saraylar 
  • Gündoğru köyü plajları en bilenleridir. 

Adada denize girilecek yerler incelemek için tıkla

Marmara Adası İç Liman

Marmara Adası'na Nasıl Gidilir

Adaya haliyle tek ulaşım aracı Feribotlar ile sağlanıyor.

  • Erdek - Marmara Adası Feribotlar
  • Tekirdağ Marmara Adası Feribotlar
  • İstanbul Yenikapı - Marmara Adası Feribotlar 

Feribot seferleri ve ulaşım detaylı bilgi>

Marmara'ya, ada olması sebebiyle sadece deniz ulaşımı mevcut. Marmara Adası’ndan Tekirdağ, İstanbul ve Erdek’e gemi ve feribotlarla ulaşım sağlanıyor. Her gün Marmara’dan Erdek’e gemi seferleri düzenleniyor. Erdek’ten 22, İstanbul’dan 93 mil uzaklıktaki adaya İstanbul’dan deniz otobüsü, Erdek ve Tekirdağ’dan ise gemilerle ulaşım gerçekleştiriliyor. 

Adalar turistik açıdan motel, pansiyon ve ziyaretçilerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek lokantalar bulunuyor. Yakin geçmişte Rumların yaşadığı adada 36 kilise ve manastır mevcut. Bunlardan bazıları harap durumda ve sadece kalıntıları görülebiliyor. Adanın doğal yapısını oluşturan mermer ise ilk çağdan günümüze kadar önemli bir ihraç ürünü olmuş.

Marmara Adası Köyleri

Adanın kaç köyü var, Köylerde kimler yaşar, Adada yaşam nasıldır ? 

Gündoğdu Köyü: Marmara Adası’nın merkezinden yaklaşık 5 km mesafede yer alan Çınarlı Köyü'nde pansiyonculuk yılından itibaren başlamış. Köyde pansiyonların yanı sıra restoranlar, benzin istasyonu ve postane mevcut. Geçmişte şaraphaneleri ve zeytinlikleriyle ünlü olan Gündoğdu artık balıkçılık ve turizmle geçiniyor. Devamı >

Gündoğdu Köyü Deniz Manzarası

Çınarlı Köyü: Köy, isminden de anlaşılacağı gibi tarihi eser niteliği taşıyan çınarlarıyla ünlü. Köyde balıkçılık oldukça ilerlemiş durumda. Çınarlı, Marmara Adası'na bağlı dört köy içinde turizm sezonunu en canlı geçiren köylerden biri. Bir zamanlar pekmezi ve şarabıyla ünlü Çınarlı'da artık bu iki ürün üretilmiyor. Köyün günümüzdeki geçim kaynağı balıkçılık ve turizm. Köyde otel ve motellerle birlikte çok sayıda pansiyon bulunuyor. Devamı >

Topağaç Köyü: Adanın tarım için en uygun köyü olan Topağaç, ilçe merkezinin sebze ihtiyacını önemli ölçüde karşılıyor. Adanın güneydoğu sahilindeki iki köyden biri olan Topağaç'ın bugünkü halkı Bulgaristan, Selanik ve Arnavutluk göçmenleri. Köy geniş bir ovaya kurulmuş ve verimli toprakları bulunuyor. Topağaç, adanın sebze ambarı olarak anılıyor. Taze balık ve ev yemeği yemek ya da mangal yapmak ve kendi yemeğini pişirmek isteyenler için de olanaklar mevcut ancak ateş yakmak konusunda kontrollü davranmak ön koşul, sebebiyse her yerin ağaçlarla kaplı olması. Devamı >

Topağaç Köyü ve Deniz

Asmalı Köyü: Merkeze 15 km. uzaklıkta olan köy adanın son İstanbul çıkış noktası olması sebebiyle yat turizmine oldukça uygun. Asmalı'da turizmin yanında zeytincilik ve balıkçılık da gelişmiş durumda. Eski ahşap Rum evlerinin hala kullanıldığı Asmalı Köyü’nün Pomaklar ve Karadenizliler geçimlerini çam toplayarak ve balıkçılık yaparak sağlıyor. Köydeki Rumlardan kalan eski tahta evlerin duvarlarına yapılan resimler asırlardır korunuyor. Yeşillikler içindeki görkemli evleri ve sakin yaşamıyla dikkat çeken Asmalı'nın sakinleri genel olarak Sürmeneliler ve Bulgaristan göçmenleri. Köydeki bazı evler pansiyon olarak kiraya veriliyor fakat sayıları kısıtlı. Her daim taze balık bulabileceğiniz restoranı, size adanın ev yemeklerini de servis ediyor. Devamı >

Saraylar Köyü: Saraylar, adanın mermer kenti. M.S. 2 - 3. yüzyıllara inen en erken buluntular, mermer ocaklarının tarihini Roma devrine kadar götürüyor ve Marmara Adası'nda yaklaşık yıldır mermer çıkarılıyor. Buradan çıkartılan mermerler dünya çapında bir üne sahip. Saraylar’da bir de açık hava müzesi mevcut. Köyün zengin mermer yataklarından çıkarılıp, işlenen mermerlerin farklı noktalara aktarılması için büyük bir limanı bulunuyor ve mermerlerin büyük bölümü ülke dışına ihraç ediliyor. Mermer ocaklarının bulunduğu köyün güney yamaçları, uzaktan bakıldığında köstebek yuvasına benziyor. Devamı >

Marmara Adası Saraylar Köyü Plajı

Marmara'nın Diğer Adaları

Marmara Adaları arasında Marmara ve Avşa haricinde yerleşim olmayan, sadece fırtınaya yakalanan balıkçıların sığındığı küçük adacıklar da bulunuyor. Ekinlik, ismi gibi ekilmeye, tarıma müsait bir ada. Kapıdağ Yarımadası ile Avşa Adası  arasında ise Paşa Limanı Adası bulunuyor, Erdek’in metre açıklarında da Zeytinli Adaları; Marmara Denizi’nin diğer küçük adaları.

Erdek’in yer aldığı Kapıdağ Yarımadası’nın karşısında irili ufaklı adalar sıralanıyor. Feribot, deniz otobüsü, vapur ve teknelerle ulaşılabilen bu adaların en büyüğü Marmara Adası. Diğerleri ise Avşa, Paşalimanı, Ekinlik, Zeytinli ve Koyunada. Anakaraya ve birbirlerine çok yakın olan bu adaların bazıları arasında özellikle sakin havalarda yüzerek dolaşmak mümkün. 

Avşa Adası

Marmara Adası ve Eğlence 

Yürüyüş: Marmara Adası merkezi ile Saraylar arasındaki eski Nato Yolu, adanın metre yüksekliğindeki Radar Tepesi’ni aşan iyi bir trekking parkuru fakat araç yolu olarak kullanılan bu yolu değil de patikaları tercih etmek isterseniz, yaklaşık saatlik bir yürüyüşle tepeye ulaşabilirsiniz.

Marmara Adası'nın zengin bitki örtüsüne sahip coğrafyası yürüyüş tutkunları için farklı parkurlar da sunuyor. Gerek İlyas Dağı ve etrafı, gerekse Viranköy ve Tahtırevana mıntıkaları yürüyüş yapmak isteyenler için oldukça uygun.

Dağcılık: Marmara Adası coğrafi yapısı itibariyle granit ve mermer türevi kayaçlardan meydana geliyor. Bu coğrafi yapı, dağcılıkla ilgilenenler için ideal parkurlar sunuyor.

Marmara Adası Dağcılık 

Dağ Bisikleti: Marmara Adası'nın pek çok yerinde bulunan doğal patikalar ve benzeri küçük toprak yollar, dağ bisikleti sporu için ideal parkurlar meydana getiriyor.

Dalış: Adada daha önce de dalış sporu için girişimlerde bulunulmuş. Marmara Adası, Marmara Denizi’nde dalış için en uygun olan nadir yerlerden biri.

Kano: Adada özellikle Kola plajında, çift kişilik ya da tek kişilik kanolar kiralayabilir, adanın çevresini turlayabilirsiniz. .

Avcılık: Adada av yasakları haricindeki zamanlarda tavşan, keklik, kara tavuk ve çulluk avı gerçekleştiriliyor.

Olta Balıkçılığı: Adaya gelen ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği konuların başında olta balıkçılığı geliyor. Balık tutmak için iskeleleri kullanabileceğiniz gibi kayıkla ada etrafında da balık tutabilirsiniz.

Marmara Adası'nda Olta Balıkçılığı

Yelken: Marmara Adası uygun rüzgar koşulları sebebyle yelken meraklıları için önemli bir uğrak noktası.

Günbatımı: Marmara Adası’nda güneşin batışı kış dönemi Asya yakasında, yaz aylarında Avrupa yakasında seyredilebiliyor. Gün batımı tutkunları Aba mevkisinde bu güzel tabiat olayına tanıklık edebilirler.

Sergiler: Marmara Adası pek çok sanatçı tarafından eserlerine konu edilmiş ve birçok sanatçı yaz tatilini burada geçiriyor. Özellikle yaz döneminde adada sergiler, konserler ve söyleşiler gerçekleştiriliyor. Bu sergilerde adalıların ürettiği çalışmalar da bulunuyor.

Marmara Adası Tarihi

Marmara Adası'nda ilk yerleşim, antik çağda Miletoslular sayesinde olmuş. Adada deniz kolonileriyle başlayan yerleşim, yüzyıldan itibaren Türklerle devam etmiş. Ada halkının çoğunluğunu oluşturan Rumlar, yüzyıllarca Türklerle birlikte yaşamışlar. Lozan Anlaşması Mübadele maddesi gereği Rumlar, Yunanistan’a gitmek zorunda kalınca adaya çoğunlukla Karadeniz Bölgesi’nden gelenler ve Girit Adası’ndan mübadele ile gelenler yerleştirilmiş.

Antik ismi Prokonnesos olan Marmara Adası, Kyzikos ile beraber Delos deniz birliğine bağlanmış. İlk çağlardan itibaren mermer yatakları sebebiyle ülkeyi imar etmek isteyen Roma ve Bizans İmparatorluğu’nun en ünlü komutanlarının ilgisini çekmiş. Osmanlı döneminde yapılan cami ve sarayların mermerleri de buradan sağlanmış.

Marmara Adası, 4 Temmuz tarihine kadar Erdek’e bağlı kalmış, bu tarihten itibaren ise ilçe olarak kabul edilmiş. Marmara Adası’na bağlı 4 köy ve 2 belde bulunuyor. Bunlar: Çınarlı Köyü, Gündoğdu Köyü, Asmalı Köyü, Topağaç Köyü ile Saraylar ve Avşa beldeleri.


Marmara Adası'nın merkezi dışında 5 tane yerlerim yeri vardır. Asmalı, Saraylar, Topağaç, Çınarlı Köyü ve Gündoğdu'dur. Adaya özgü ada çayı'nın ve ada dondurmasını yemeden dönmemelisiniz. Huzurlu bir tatil için deniz, kum ve güneş üçlemesinin bir arada olduğu, günbatımının eşsiz manzarasını, kartpostallardaki tablo misali yeşilini, serinlemek için denizin mavisiyle buluştuğu adrestir Marmara Adası. 

Nasıl Gidilir ?

 Adaya ulaşım Tekirdağ ve Erdek'ten deniz yoluyla sağlanmaktadır.

Marmara Adası Hangi ile Bağlı ? 

Maramra Adası Türkiye'de insan yerleşimi olan birkaç adadan biridir. Marmara Denizi'nde Balıkesir ilinin bir ilçesidir.

Ne Yapılır

Mutlaka aracınız ile gelin. Plajlarında Marmara denizinin serin sularında tatilin keyfini çıkarın.  Yapılacaklar listesine göz atın


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası