istanbul avrupa yakası devlet üniversiteleri / Ä°stanbul Avrupa Yakası Ãœniversite Listesi Devlet Ãœniversiteleri Özel Ãœniversiteler

Istanbul Avrupa Yakası Devlet Üniversiteleri

istanbul avrupa yakası devlet üniversiteleri

İstanbul’da kaç tane devlet üniversitesi var? İstanbul’daki devlet üniversitelerinin kampüsleri nerede?

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce öğrenci İstanbul’da üniversite okuma hakkı kazandı. İstanbul'daki devlet üniversitelerine kayıt yaptıran öğrenciler okullarının hangi ilçede olduğunu merak ediyor. İstanbul'da 12 devlet üniversitesi vardır. Bu üniversitelerin pek çok ilçede yerleşkesi bulunuyor.

İşte, İstanbul’daki devlet üniversiteleri ve yerleşkeleri

İSTANBUL’DA BULUNAN DEVLET ÜNİVERSİTELERİ

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

Boğaziçi Üniversitesi'nin beşi Avrupa Yakası'nda ve biri Anadolu Yakası'nda olmak üzere toplam altı kampüsü vardır. 

Boğaziçi Üniversitesi’nin birçok binası, Avrupa Yakası'nda yer alan Bebek semtine bağlı Güney Kampüs'te yer alır.

Boğaziçi Üniversitesi'nin Güney Kampüs'ünde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Yabancı Diller Yüksek Okulu, Natuk Birkan Binası, Psikoloji-Sosyoloji Binası, Atatürk Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü bulunur.

 Boğaziçi Üniversitesi'nin Kuzey Kampüs'ü Sarıyer'de yer alır. Boğaziçi Üniversitesi'nin Kuzey Kampüs'ünde Fizik, Kimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Kimya Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Makina Mühendisliği ve Nükleer Mühendislik laboratuvarları var.

Boğaziçi Üniversite'nin Hisar Kampüs'ü Bebek semtinde yer alır ve kampüsün içinde Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Çevre Bilimleri Enstitüsü bulunur.

Boğaziçi Üniversite'nin Uçaksavar Kampüsü'nde fakültelerin dışında öğrencilerin barınması için yurt imkanları sunar. Kampüs Bebek semtinde yer alır.

Boğaziçi Üniversitesi’nin İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan Kandilli Kampüsü ise, üniversitenin araştırma merkezi olan Kandilli Rasathanesine ev sahipliği yapar. Ayrıca Kampüste, Deprem Mühendisliği Anabilim Dalı, Jeodezi Anabilim Dalı, Jeofizik Anabilim Dalı bulunur.

Altıncı kampüs olan Sarıtepe Kampüsü de Kilyos'ta Karadeniz kıyısında yer alır. Karadeniz sahilindeki bu kampüste Sarıtepe Sosyal Tesisleri hizmet vermektedir.  Sarıtepe Kampüsü'nde Kıyı Mühendisliği Laboratuvarı, Rüzgar Enerji Santrali(BÜRES), Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Laboratuvarı(BÜRET), Kent Laboratuvarı, Mikroyosun Teknolojileri Laboratuvarı olmak üzere 5 araştırma laboratuvarı bulunmaktadır.

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ

Galatasaray Üniversitesi, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinin Ortaköy semtinde yer alır. Galatasaray Üniversitesi, büyük bir kampüse sahip olmamasına rağmen Ortaköy semtinde deniz manzaralı bir yerleşkeye sahiptir. Galatasaray Üniversitesi bünyesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi bulunur. 

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, 5 yerleşkeden oluşur. 

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin Kadıköy'de bulunan Göztepe Güney Yerleşkesi’nde Edebiyat Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi bulunur.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin Üsküdar'da bulunan Göztepe Kuzey Yerleşkesi’nde Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi,Tıp Fakültesi var.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sağlık Yerleşkesi, T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet verir.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin Kartal'da Cevizli Yerleşkesi'nde Hukuk Fakültesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi bulunur.

İstanbul Medeniyet Üniversite'nin Tuzla'da bulunan Orhanlı Yerleşkesi'nde ise, Yabancı Diller Yüksekokulu, Diş Hekimliği Fakültesi ve Turizm Fakültesi faaliyet göstermektedir.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin Üsküdar'da bulunan Altunizade Yerleşkesin'de de Medeniyet Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi, Uzaktan Eğitim Merkezi, Sosyopark ve Psikolojik Danışmanlık Birimi faaliyet göstermektedir. 

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

İstanbul Teknik Üniversitesi Sarıyer ilçesindeki Ayazağa Yerleşkesi'nde Rektörlük, Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi, Elektrik- Elektronik Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi, İnşaat Fakültesi, Kimya-Metalürji Fakültesi, Maden Fakültesi ile Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi bulunur.

İstanbul Teknik Üniversite’nin Gümüşsuyu Yerleşkesinde Makina Fakültesi, Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesii, Gümüşsuyu Spor Merkezi, Gümüşsuyu Erkek Öğrenci Yurdu, Gümüşsuyu Kız Öğrenci Yurdu bulunur.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Beşiktaş ilçesinde bulunan Maçka Yerleşkesi’nde İşletme Fakültesi, İngilizce Hazırlık Okulu, Dil ve İnkılap Tarihi Bölümü ve Türk Müziği Konservatuarı bulunmaktadır.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Şişli'ye bağlı Taşkışla Yerleşkesi’nde ise Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Bölümü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü vardır.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Tuzla ilçesinde olan Tuzla yerleşkesinde Denizcilik Fakültesi vardır.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İstanbul Üniversitesi ana kampüsü İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunur.  İstanbul Üniversitesi’nin Fatih ilçesinde bulunan Beyazıt Yerleşkesi ve Vezneciler Yerleşkesi'de Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi bulunur. 

İstanbul Üniversitesi'nin Fatih ilçesine bağlı Laleli Yerleşkesi'nde Su Bilimleri Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi ve Süleymaniye Yerleşkesi'nde Mimarlık Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu bulunur. 

İstanbul Üniversitesi’nin Fatih ilçesinde bulunan Horhor Yerleşkesi'nde İlahiyat Fakültesi bulunur.

İstanbul Üniversitesi’nin Kadıköy ilçesinde olan Kadıköy Yerleşkesi'nde Devlet Konservatuvarı, Üniversitenin Avcılar'da var olan Avcılar Yerleşkesi'nde İşletme Fakültesi ve Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi, Üniversitenin Sarıyer ilçesinde olan Maslak Yerleşkesi'nde ise Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bulunur.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, yılında İstanbul Üniversitesi’nden ayrıldı. 

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’nın 8 tane yerleşkesi vardır. Bu yerleşkeler: Avcılar Yerleşkesi, Cerrahpaşa Yerleşkesi, Bahçeköy Yerleşkesi, Bakırköy Yerleşkesi, Büyükçekmece Yerleşkesi, Sultangazi Yerleşkesi, Şişli Yerleşkesi ve Haseki Yerleşkesi’dir. 

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa yerleşkeleri: Avcılarda bulunan Avcılar yerleşkesinde Rektörlük, Mühendislik Fakültesi,Veteriner Fakütesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Veterinerlik Meslek Yüksekokulu bulunur. 

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’nın Fatih'te bulunan Cerrahpaşa Yerleşkesi Cerrahpaşa Yerleşkesi'nde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi bulunur. 

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’nın Bahçeköy'de bulunan Bahçeköy Yerleşkesi'nde Orman Fakültesi, Ormancılık Meslek Yüksekokulu bulunur ve Bakırköy semtinde bulunan Bakırköy Yerleşkesi'nde Sağlık Bilimleri Fakültesi vardır. 

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’nın Büyükçekmece ilçesinde bulunan Büyükçekmece Yerleşkesi'nde Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi,Sağlık Bilimleri Fakültesi, Veteriner Fakültesi (Temel Bilimler ve Pre-Klinik Birimleri), Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitüsü, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, İktisat Fakültesi, İşletme Fakültesi, Eczacılık Fakültesi bulunur. 

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’nın Sultangazi ilçesinde bulunan Sultangazi Yerleşkesi'nde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu vardır. 

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’nın Şişli ilçesindeki Şişli Yerleşkesi'nde Rektörlük Çalışma Ofisi ve Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi var. Fatih semtinde ise  Haseki Yerleşkesi'nin Kardiyoloji Enstitüsü vardır.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ

Marmara Üniversitesi, İstanbul’un Anadolu yakasına dağılmış 7 yerleşkede faaliyet göstermektedir. Bunlar Acıbadem, Anadoluhisarı, Bağlarbaşı, Başıbüyük, Göztepe, Kartal ve Dragos yerleşkeleridir. 

Marmara Üniversitesi’nin Üsküdar'da bulunan Acıbadem Yerleşkesi'nde Güzel Sanatlar Fakültesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü vardır. 

Marmara Üniversitesi’nin Beykoz'da bulunan Anadoluhisarı Yerleşkesi'nde Siyasal Bilgiler Fakültesi Spor Bilimleri Fakültesi bulunur ve Üsküdar'da Bağlarbaşı Yerleşkesi İlahiyat Fakültesi vardır.

Marmara Üniversitesi’nin Maltepe'de bulunan Başıbüyük Yerleşkesi'nde (Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi),Diş Hekimliği Fakültesi, Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi bulunur. 

Marmara Üniversitesi’nin Kadıköy'de bulunan Göztepe Yerleşkesi'nde Atatürk Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisat Fakültesi, İletişim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İşletme Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu,Adalet Meslek Yüksekokulu vardır. 

Marmara Üniversitesi’nin Kartal'da bulunan Kartal Yerleşkesi'nde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu vardır ve Maltepe'de var olan Dragos Yerleşkesi'nde Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Finansal Bilimler Fakültesi vardır.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ

Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü, İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde yer alır.

Milli Savunma Üniversitesi’nin farklı illerde olan kampüsleri: Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu, Hava Harp Okulu'dur.

Milli Savunma Üniversitesi’nin İstanbul'da olan yerleşkeleri: Tuzla'da bulunan Deniz Harp Okulu'nda Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Gemi İnşaat ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik - Elektronik Mühendisliği bölümü vardır. 

Milli Savunma Üniversitesi’nin Bakırköy'de Hava Harp Okulu'nda Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümü mevcuttur.

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi yerleşkeleri arasında Fındıklı Yerleşkesi, Bomonti Yerleşkesi ve Beşiktaş Yerleşkesi önemli yer tutar. 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Beyoğlu'nda bulunan Fındıklı Yerleşkesi'nde Mimarlık Fakültesi (Geçici olarak Dolmabahçe Yerleşkesi'nde eğitime devam etmektedir.),Güzel Sanatlar Fakültesi,Güzel Sanatlar Enstitüsü,Fen Bilimleri Enstitüsü vardır. 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Şişli'de var olan Bomonti Yerleşkesi'nde Fen Edebiyat Fakültesi, Meslek Yüksekokulu, Enformatik Bölümü, Sosyal Bilimler Enstitüsü vardır ve Balmumcu Yerleşkesi'nde Sinema ve TV Bölümü vardır. 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Beşiktaş'ta olan Dolmabahçe Yerleşkesi'nde İstanbul Devlet Konservatuvarı vardır. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Dolmabahçe Yerleşkesi, Geçici süreyle Mimarlık Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nin bazı bölümleri bu yerleşkede eğitim verilmektedir. 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Beyoğlu'nda bulunan Tophane Yerleşkesi'nde Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Yüksekokulu  bulunur.

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin İstanbul Üsküdar ilçesinde kampüsü vardır. Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Haydarpaşa Külliyesi'nde Tıp eğitimi verilir.

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ

Türk-Alman Üniversitesi'nin yerleşkesi, İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki Beykoz ilçesinde bulunur. Türk-Alman Üniversitesi kampüsü'nde Fen Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi vardır.

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Yıldız Teknik Üniversitesi, Davutpaşa Kampüsü ve Yıldız Kampüsü’ne sahiptir. Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Esenler ilçesinde bulunan Davutpaşa Yerleşkesi'nde Eğitim Fakültesi'nde Elektrik-Elektronik Faku¨ltesi, Fen-Edebiyat Faku¨ltesi, İktisadi ve İdari Bilimler Faku¨ltesi, İnşaat Faku¨ltesi, Kimya-Metalurji Faku¨ltesi, Sanat ve Tasarım Faku¨ltesi, Fen Bilimleri Enstitu¨su¨, Fen-Edebiyat Faku¨ltesi, Sosyal Bilimler Enstitu¨su,Yabancı Diller Yu¨ksekokulu vardır. 

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Beşiktaş'ta bulunan Yıldız Kampüsü'nde ise Gemi İnşaatı ve Denizcilik Faku¨ltesi, Makine Faku¨ltesi, Mimarlık Faku¨ltesi bulunur.


İstanbulüniversiteKampüs

İstanbul'daki üniversiteler listesi

Ad[15]Kuruluş tarihiYerleşke bölgeleriKurucu vakıf[1]Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Ataşehir, HalkalıAcıbadem Sağlık ve Eğitim Vakfı Altınbaş Üniversitesi Mahmutbey, Esentepe, BakırköyMehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş, Mecidiyeköy, Şişli, Galata, GöztepeBahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı Beykent Üniversitesi Ayazağa, Beykent, TaksimAdem Çelik-Beykent Eğitim Vakfı Beykoz Üniversitesi BeykozTürkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi FatihBezm-i Alem Vakfı Biruni Üniversitesi ZeytinburnuDünya Eğitim Vakfı Demiroğlu Bilim Üniversitesi[16] Esentepe, Gayrettepe, MecidiyeköyProf. Dr. Cemi Demiroğlu Türk Kardiyoloji Vakfı Doğuş Üniversitesi Acıbadem, HasanpaşaDoğuş Eğitim Vakfı Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Yenikapı Mevlevîhânesi, Fatih, Üsküdar, Çamlıca, BeyoğluFatih Sultan Mehmet Vakfı İstanbul Gedik Üniversitesi[17] Pendik, KartalGedik Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı Haliç Üniversitesi Mecidiyeköy, Fındıkzade, Şişhane, BomontiBizim Lösemili Çocuklar Vakfı Işık Üniversitesi Şile, MaslakFeyziye Mektepleri Vakfıİbn Haldun Üniversitesi Başakşehir (Güney ve Kuzey Kampüs), Bakırköy, FatihTürkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfıİstanbul 29 Mayıs Üniversitesi ÜsküdarTürkiye Diyanet Vakfı İstanbul Arel Üniversitesi Büyükçekmece (Tepekent), SefaköyKemal Gözükara Eğitim ve Kültür Vakfı İstanbul Atlas Üniversitesi[18] KâğıthaneTürk Balkan Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı İstanbul Aydın Üniversitesi Bahçelievler, Florya, Kadıköy, BeşiktaşAnadolu Eğitim ve Kültür Vakfı İstanbul Bilgi Üniversitesi Alibeyköy (santralistanbul), Dolapdere, Kuştepe, KozyatağıBilgi Eğitim ve Kültür Vakfı İstanbul Galata Üniversitesi[19] Beyoğlu, Frej ApartmanıBulut Eğitim Vakfı İstanbul Gelişim Üniversitesi AvcılarGelişim Eğitim, Kültür, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı İstanbul Esenyurt Üniversitesi EsenyurtYeşilköy Eğitim, Sağlık, Kültür Vakfı Fenerbahçe Üniversitesi Ataşehir, SilivriFenerbahçe Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı İstanbul Kültür Üniversitesi Şirinevler, Ataköy (Yenibosna), İncirliKültür Koleji Eğitim Vakfı İstanbul Kent Üniversitesi BeyoğluEngelsiz Eğitim Vakfı İstanbul Medipol Üniversitesi[20]Saraçhane, KavacıkMedipolitan Eğitim ve Sağlık Vakfı[21]İstanbul Rumeli Üniversitesi SilivriBalcı Vakfıİstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Halkalı, Küçükçekmeceİlim Yayma Vakfıİstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü, Üsküdar, Küçükyalıİstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı İstanbul Topkapı Üniversitesi Merter, Balat, YenibosnaPlato Vakfı[22]İstinye Üniversitesi Topkapı, Zeytinburnu Yüzyıl Anadolu Vakfı Kadir Has Üniversitesi Cibali, SelimpaşaKadir Has Vakfı Koç Üniversitesi SarıyerVehbi Koç VakfıMaltepe Üniversitesi Maltepeİstanbul Marmara Eğitim Vakfı Nişantaşı Üniversitesi Kâğıthane, Bayrampaşa, OsmanbeyEngin Fikirler Eğitim ve Kültür Vakfı MEF Üniversitesi Maslak, SarıyerMEF Eğitim Vakfı İstanbul Okan Üniversitesi Hasanpaşa, Tuzla, Mecidiyeköy, Beyoğlu, MiamiOkan Kültür, Eğitim ve Spor Vakfı Özyeğin Üniversitesi ÇekmeköyHüsnü M. Özyeğin Vakfı Piri Reis Üniversitesi TuzlaTürk Deniz Eğitim Vakfı Sabancı Üniversitesi TuzlaHacı Ömer Sabancı Vakfıİstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi[23] Topkapı, MerterBilgiç Vakfı Üsküdar Üniversitesi Üsküdarİnsani Değerler ve Ruh Sağlığı VakfıYeditepe Üniversitesi Kayışdağı (Ataşehir), Göztepeİstanbul Eğitim ve Kültür VakfıYeni Yüzyıl Üniversitesi Cevizlibağ (Topkapı) Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı

İstanbul’daki Devlet Üniversiteleri

Öğrencilik hayatınızın son dönemlerinde mesleğinizi seçmek ve kariyer hayatınıza yön vermek için sınavlara hazırlanırsınız. Hayatınıza yön verecek ‘’üniversite tercihleri nasıl yapılmalı?’’ sorusuna cevap ararsınız. Vereceğiniz cevap, seçtiğiniz okul, sizin meslek seçimi için ilk adımdır. Sizin için ideal mesleklerin neler olduğunu araştırmanız gerekmektedir. Meslek seçimi ve kariyer geleceğinizi etkileyecek bir karardır. Okul seçiminde genel olarak İstanbul devlet üniversiteleri hedeflenen okulların başında gelir. Öncelikle doğru üniversitede, doğru bir bölüm seçerek iyi bir üniversite tercih ederek hayatınıza yön verebilirsiniz. İstanbul’daki devlet üniversitelerini sıralamaya göre sizler için listeledik. Ayrıca bu üniversiteler hakkında ön fikir edinebileceğiniz bilgiler de yazının devamında seçimlerinizde kolaylık olması için yer verdik.

Sıralamaya Göre İstanbul Devlet Üniversiteleri

Türkiye genelindeki devlet üniversiteleri içinde istatistiksel bilgi vermek için bir çalışma yapılmıştır. ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance(URAP) bir araştırma yapmıştır. URAP verileri ışığında yapılan sıralamada en iyi devlet üniversiteler içerisinde ilk 5 üniversite içerisinde İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi gelmektedir. Bunun yanı sıra İstanbul'da bulunan diğer devlet üniversitelerinin puanlarına göre baktığımızda 9 üniversitenin sıralaması size değerlendirme yaparken bir fikir verebilir. URAP araştırmalarına göre Türkiye genelinde yapılan çalışmaların sonucunda puan aralığı dikkate alınarak sıralamaya göre İstanbul Üniversiteleri şu şekildedir:

İstanbul Devlet Üniversiteleri Genel Sıralaması

  • Üniversiteler        -          Puan Aralığı

  • İstanbul Teknik Üniversitesi

  • İstanbul Üniversitesi

  • Boğaziçi Üniversitesi

  • Yıldız Teknik Üniversitesi

  • Marmara Üniversitesi

  • İstanbul Medeniyet Üniversitesi

  • Galatasaray Üniversitesi

  • Sağlık Bilimleri Üniversitesi

  • Türk-Alman Üniversitesi

Bu üniversiteler hakkında bilmeniz gereken genel bilgiler ve bünyelerinde bulunan bölümlerin neler olduğu yazının devamında. 

İstanbul Devlet Üniversiteleri ve Bölümleri

Boğaziçi Üniversitesi: Kısa adı BOUN’ dur. Türkiye’de kurulan ilk devlet üniversitesidir. Robert Koleji adıyla, yılında Chrıstopher Robert tarafından kurulmuştur. Boğaziçi Üniversitesi, bünyesinde yapmış olduğu başarılı bilimsel çalışmalar, eğitim ve araştırma performansı ile dünyanın en seçkin üniversiteleri arasına girmeyi başarmıştır. Boğaziçi Üniversitesi mükemmeliyetçi bir anlayışla, titiz çalışmalarla eğitim ve araştırma üzerine odaklanmış İstanbul devlet üniversitelerindendir. Türkiye’nin en iyi öğrencileri ile en iyi öğretim üyelerini bir araya getirmeyi hedefleyip adını günden güne duyurmuştur. Boğaziçi Üniversitesi, öğrencilerine Türkiye’yi ve dünyayı daha iyi tanıyıp anlamalarını sağlayacak özgür bir ortam sunar. Bu seçkin üniversiteden mezun olanlar, toplumda önemli yerlere gelmiş kişilerdir. Birçok alanda bu üniversiteden mezun olmuş başarılı insanları görmek mümkündür. İngilizce eğitim vermektedir. Eğitim verdiği bölümler şunlardır:

  • Eğitim Fakültesi

  • Fen Edebiyat Fakültesi

  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

  • Mühendislik Fakültesi, Uygulamalı bilimler

  • Meslek Yüksekokulu

  • Yabancı diller Yüksekokulu

Galatasaray Üniversitesi: İstanbul’da Ortaköy’de bulunur. Türkiye’de devlet üniversiteleri içerisinde yabancı dil olarak eğitim dili Fransızca olan tek devlet üniversitesidir. Galatasaray Üniversitesi'nin kendine özgü öğrenci kabul sistemi vardır. Bu da Türkiye’deki diğer üniversitelerden farkıdır. Galatasaray Üniversitesi yılda öğrenci kabul edilmektedir. Bu öğrencilerinin %50'si( öğrenci) Fransızca eğitim yapan Türkiye'deki 18 liseden alınır. Galatasaray Lisesi öğrencilerine ise bu kontenjanın yarısı (yani toplam kontenjanın %25'ine denk düşen kontenjan) ayrılmıştır. Eğitim verdiği bölümler şunlardır:

  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

  • Mühendislik Fakültesi, Uygulamalı bilimler

  • Fen Edebiyat Fakültesi

  • Denizcilik Fakültesi

  • Hukuk Fakültesi

İstanbul Üniversitesi: İstanbul Üniversitesi (İÜ), İstanbul'da bulunan köklü devlet üniversiteleri içerisinde yer alır. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinin ertesi günü 30 Mayıs 'te kurulmuştur. Dünyanın en iyi üniversitesi sıralamasında, Türkiye'den giren ilk 6 üniversiteden biridir. Üniversite, aynı zamanda Asya Pasifik bölgesinin en iyi üniversitesi arasındadır. Açık ve uzaktan eğitim veren üniversiteler arasında da yer alır.

  • Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi

  • Diş Hekimliği Fakültesi

  • Eczacılık Fakültesi

  • Edebiyat Fakültesi

  • Fen Fakültesi

  • Hukuk Fakültesi

  • İktisat Fakültesi

  • İlahiyat Fakültesi

  • İletişim Fakültesi

  • İşletme Fakültesi

  • İstanbul Tıp Fakültesi

  • Su Bilimleri Fakültesi

  • Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa: İstanbul Üniversitesinden ayrılarak 5 Mayıs tarihinde kurulmuştur. Merkez kampüsü Avcılar’dadır Şu anda bünyesinde 8 fakülte, 5 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokul ve 5 enstitü bulunmaktadır. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa çok yeni bir üniversite olmasına rağmen kadro, kampüsler ve fiziki ortam değişmemiştir. Bu nedenle başarı geleneği ve köklü yapısı devam etmektedir. Kısa adı İÜC’dir.

  • Cerrah Paşa Tıp Fakültesi

  • Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi

  • Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi

  • Mühendislik Fakültesi

  • Orman Fakültesi

  • Sağlık Bilimleri Fakültesi

  • Veteriner Fakültesi

İstanbul Teknik Üniversitesi: İstanbul’da yılında Mühendishane-i Bahrî-i Hümâyûn adıyla kurulmuş devlet teknik üniversitesidir. Dünyada başarılarıyla adını duyuran ve ilk sıralarda yer alan bir üniversitedir. Türkiye’de başarı sıralamasına göre en iyi üniversiteler içerisinde 1. Sırada yer almaktadır. Dünya'nın en eski 5. teknik üniversitesidir. Okulun ilk binaları Haliç’ dedir. Günümüzde  4'ü İstanbul Avrupa Yakası’nda, 1'i Anadolu yakasında olmak üzere toplam 5 kampüse yayılmıştır. Cumhuriyetin ilk yıllarında Teknik Üniversite'nin mezunları, Türkiye'nin gelişmesinde ve ilerlemesinde büyük paya sahiptir. Türkiye'deki pek çok mühendislik eserine ve başarılı ilklere imzalarını atmışlardır. Cumhurbaşkanı, başbakan ve ülkemizin gelişimine yön veren birçok faydalı insan bu üniversite mezunudur. İTÜ makina, elektrik, inşaat ve mimarlık olarak 4 fakülteye ayrılmıştır.

  • Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi

  • Denizcilik Fakültesi

  • Elektrik-Elektronik Fakültesi

  • Fen-Edebiyat Fakültesi

  • Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi

  • İnşaat Fakültesi

  • İşletme Fakültesi

  • Kimya-Metalurji Fakültesi

  • Maden Fakültesi

  • Makine Fakültesi

  • Mimarlık Fakültesi

  • Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi

  • Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Marmara Üniversitesi: Marmara Üniversitesi Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biridir. Dört dilde eğitim veren İktisadî ve İdarî Bilimler, Mühendislik, Teknik Eğitim, İletişim, Hukuk, Tıp, Eczacılık ve Diş Hekimliği Fakülteleri’ni bünyesinde toplamıştır. Marmara Üniversitesi, Türkiye’nin tek "çok dilli" üniversitesidir.

  • Atatürk Eğitim Fakültesi

  • Diş Hekimliği Fakültesi

  • Eczacılık Fakültesi

  • Fen-Edebiyat Fakültesi

  • Güzel Sanatlar Fakültesi

  • Hukuk Fakültesi

  • İktisat Fakültesi

  • İlahiyat Fakültesi

  • İletişim Fakültesi

  • İşletme Fakültesi

  • Mühendislik Fakültesi

  • Sağlık Bilimleri Fakültesi

  • Siyasal Bilgiler Fakültesi

  • Teknoloji Fakültesi

  • Tıp Fakültesi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi: İstanbul’un Anadolu yakasında 21 Temmuz tarihinde kurulmuştur. Yeni kurulan İstanbul devlet üniversiteleri içerisinde yer alır. 5 temel esas olan, yenilikçi, girişimci ruha sahip olmak, toplum ve medeniyet odaklı, uluslararası ve araştırma odaklı olarak faaliyet göstermektedir.

  • Diş Hekimliği Fakültesi

  • Edebiyat Fakültesi

  • Eğitim Bilimleri Fakültesi

  • Hukuk Fakültesi

  • Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

  • Sağlık Bilimleri Fakültesi

  • Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

  • Siyasal Bilgiler Fakültesi

  • Tıp Fakültesi

  • Turizm Fakültesi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi: 'de Sanayi-i Nefise Mektebi adıyla Sanat tarihçisi, arkeolog, müzeci, ressam, mimar Osman Hamdi Bey tarafından  kuruldu. Kuruluşundaki eğitim kadrosu. İlk sanat ve mimarlık yüksek okulu olan Türkiye'de ki ilk  kurumdur. Güzel Sanatlar Akademisi adını ’de  aldı. Türkiye'de akademi unvanını alan ilk yükseköğretim kurumu oldu. ’de çıkarılan kanun hükmünde kararname ile üniversiteye dönüşerek Mimar Sinan Üniversitesi adını aldı. Üniversite yönetimi Aralık ayında aldığı kararla adını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olarak değiştirmiştir.

  • Fen-Edebiyat Fakültesi

  • Güzel Sanatlar Fakültesi

  • Mimarlık Fakültesi

Yıldız Teknik Üniversitesi: Yıldız Teknik Üniversitesi Türkiye’nin en iyi ve en köklü üniversitelerinden biri olarak kabul edilir. Üniversitenin Misyonu; topluma duyarlı, bilgi, insan ve uygulama geliştirmektir. Vizyonu; yön veren, tercih edilen, prestijli, dünya üniversitesi olmaktır.

  • Eğitim Fakültesi

  • Elektrik-Elektronik Fakültesi

  • Fen-Edebiyat Fakültesi

  • Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi

  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

  • İnşaat Fakültesi

  • Kimya-Metalurji Fakültesi

  • Makine Fakültesi

  • Mimarlık Fakültesi

  • Sanat ve Tasarım Fakültesi

  • Uygulamalı Bilimler Fakültesi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi: Marmara Üniversitesi adına tahsisli olan Haydarpaşa Külliyesi, tarihinde sağlık temalı olarak kurulan ilk devlet üniversitesi olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne Mekteb-i Tıbbiyye-i Şâhâne adıyla hizmet vermek üzere tahsis edilmiştir. Misyonu, sağlık alanında eğitim standartlarını yükselterek ulusal ve uluslararası düzeyde nitelikli bireyler yetiştirmektir. Temel Değerleri, bilimsellik, etik değerlere bağlılık, mükemmellik, evrensellik, doğruluk, güvenirlilik, paylaşımcılık ve yenilikçiliktir. Özgür düşünce ve bunu ifade edebilmek, hesap verebilirlik, katılımcılık, şeffaflık, liyakat ve sosyal sorumlulukta temel değerler arasındadır.

  • Diş Hekimliği Fakültesi

  • Eczacılık Fakültesi

  • Hemşirelik Fakültesi

  • Sağlık Bilimleri Fakültesi

  • Tıp Fakültesi

  • Uluslararası Tıp Fakültesi

  • Yaşam Bilimleri Fakültesi

Türk – Alman Üniversitesi: İstanbul devlet üniversiteleri içerisinde kariyerini uzun vadeli planlayanlar için tasarlanmıştır. Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ), Türkiye Cumhuriyeti ile Almanya Federal Cumhuriyeti arasında imzalanan anlaşmaya dayanarak kurulan bir üniversitedir. Kuruluş amacı, Türk ve Alman yükseköğretim geleneklerinin en önemli başarı ve kazanımlarını birleştirmektir. Ve iki ülke arasındaki kültürel iş birliğine bilimsel, iktisadi olarak katkılar vermek amaçlanmıştır. TAÜ kendisini akademik sınıflamada bir araştırma üniversitesi olarak tanımlamaktadır. TAÜ çok dilli bir üniversitedir. Eğitim, lisans ve yüksek lisans programlarına bağlı olarak Almanca veya İngilizce verilmektedir. İleride, Alman paydaş üniversitelerle yapılacak iş birliği çerçevesinde Türk üniversite diploması yanında Alman üniversite diploması verilmesi de planlanmıştır. TAÜ' ye öğrenci kabul edilmek için, Almanca bilmek şartı aranmamaktadır. Dil hazırlık sınıfı Almanca bilmeyenler için 1 yıl süreli Almanca eğitimi vermektedir. Yüksek düzeyde Almanca bilgisi olanlar yapılan dil seviye belirleme sınavıyla doğrudan eğitime başlayabilirler.

  • Fen Fakültesi

  • Hukuk Fakültesi

  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

  • Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi

  • Mühendislik Fakültesi

Milli Savunma Üniversitesi: 25 Temmuz tarihli, ‘’Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair’’ sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) kurulmuştur. Aynı KHK ile Harp Akademileri Kanunu yürürlükten kaldırılmış ve Askeri Liseler kapatılmıştır.

Devlet üniversitelerinde direkt öğrenciye üniversite tarafından burs verilmez. Zaten devlet üniversitelerinde eğitim için ücret alınmaz. Öğrenci devlet veya vakıflardan öğrenci bursu başvurusu yapabilir.

Devlet üniversitelerinde okulunuz bitene kadar ücretsiz eğitim alma hakkı kazanırsınız. Özellikle köklü bir devlet üniversitesi kazanırsanız okulu bitirdikten sonra gireceğiniz işyerinde prestijiniz olur. İstanbul devlet üniversitelerini kazanırsanız bir nevi hayatı da öğrenirsiniz.

İstanbul 'da bulunan devlet üniversitelerinin birçoğu dünya sıralamasına giren okullardır. İstanbul’da ki köklü devlet üniversitelerinin puanları da yüksektir. Bu üniversitelerden birini kazanmanız sizin akademik olarak başarılı olduğunuzu kanıtlar ve bunu iş hayatınıza kadar sürükler.

İstanbul'daki devlet üniversiteler şunlardır:

• İstanbul Üniversitesi
• Boğaziçi Üniversitesi
• İstanbul Teknik Üniversitesi
• Marmara Üniversitesi
• İstanbul Medeniyet Üniversitesi
• Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi
• Yeditepe Üniversitesi
• Haliç Üniversitesi
• İstanbul Bilgi Üniversitesi
• İstanbul Aydın Üniversitesi
• İstanbul Şehir Üniversitesi
• Beykent Üniversitesi
• Kadir Has Üniversitesi
• İstanbul Kültür Üniversitesi
• Avrasya Üniversitesi
• Ozyegin Üniversitesi
• Bahçeşehir Üniversitesi
• Maltepe Üniversitesi

Ben İstanbul'daki devlet üniversitelerinin akademik kalitesinin çok iyi olduğunu düşünüyorum. Çoğu üniversite, üstün akademik ve araştırma çalışmaları yapmak için gelişmiş olanaklar ve öğretim kadrolarına sahiptir. Sonuç olarak, öğrencilerin akademik başarılarının arttırılmasına yardımcı olacak çok sayıda araştırma ve öğrenme ortamları sunuyor.

Devlet üniversitelerinde öğrencilerin konaklama imkanları, üniversite tarafından konaklama yurtları, özel konaklama yurtları, öğrenci evleri ve diğer öğrenci konaklama tesisleri olarak sıralanabilir. Üniversiteler, öğrencilerin konaklaması için çeşitli seçenekler sunmaktadır. Öğrenciler, üniversite tarafından sağlanan konaklama yurtlarında konaklayabilirler. Bu konaklama yurtları, çoğunlukla öğrencilerin kullanımı için düşük maliyetli odalar ve tesisler sunmaktadır. Özel konaklama yurtları da öğrenciler için konaklama seçeneği olarak mevcuttur. Öğrenci evleri, öğrencilerin konaklaması için özel olarak yapılmış öğrenci yurtlarıdır. Ayrıca, üniversitelerin çeşitli kulüpleri veya öğrenci örgütleri, öğrencilere konaklama seçenekleri sunmaktadır.

İstanbul'daki Devlet Üniversiteleri

Öğrencilik hayatının son dönemlerinde, İstanbul'da kaç tane devlet üniversitesi bulunduğunu merak edenler için yapılan araştırmalar referans alınabilir. Türkiye genelindeki devlet üniversiteleri istatistikleri, ODTÜ Enformatik Enstitüsü'nün University Ranking by Academic Performance (URAP) projesi tarafından yayımlanmıştır. URAP verileri, İstanbul'daki devlet üniversitelerini sıralamaya göre listeleyerek öğrencilere tercih sürecinde önemli bir rehberlik sunar.

İstanbul'daki Devlet Üniversiteleri Sıralaması

İstanbul'da bulunan devlet üniversitelerinin sayısı ve sıralamalarına bakıldığında, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi ilk sıralarda yer aldığı görülür. Sıralama dikkate alınarak, İstanbul'da bulunan 9 devlet üniversitesinin isimleri şu şekildedir:

1. Boğaziçi Üniversitesi
2. İstanbul Teknik Üniversitesi
3. İstanbul Üniversitesi
4. Marmara Üniversitesi
5. Yıldız Teknik Üniversitesi
6. Galatasaray Üniversitesi
7. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
8. Türk Alman Üniversitesi
9. Kadir Has Üniversitesi

Bölümler ve Eğitim Verilen Alanlar

İstanbul'daki devlet üniversitelerinin bünyesinde farklı bölümler ve alanlar olduğunu bilmekte fayda vardır. Örneğin, Boğaziçi Üniversitesi dünyaca tanınan bir eğitim ve araştırma merkezi olarak bilim, mühendislik ve sosyal bilimler alanlarında eğitim verirken, Galatasaray Üniversitesi Türkiye'de eğitim dili Fransızca olan tek devlet üniversitesi olarak ön plana çıkmaktadır.

Nihai Tercih ve Karar

Öğrenciler, İstanbul'da bulunan devlet üniversiteleri hakkında bilgi edinerek ve sıralamaları inceleyerek, kendileri için doğru üniversite ve bölüm tercihlerini yapabilirler. Bu sayede, hayatlarını ve kariyer hedeflerini etkileyecek önemli bir adım atmış olacaklardır. İstikbalde başarılı kariyerlere ulaşabilmek için doğru seçimler yapmak, bu sürecin en önemli aşamalarından biridir.

İstanbul Devlet Üniversitelerinde Akademik Başarı

Öğrencilik hayatının son dönemlerinde kariyer seçimi yaparken, İstanbul devlet üniversiteleri arasında en iyi akademik başarıya sahip olan üniversiteleri belirlemek büyük önem taşır. Bu önemli karar, gelecekteki kariyer başarınızı etkileyecektir. İstanbul'daki devlet üniversitelerine dair istatistiksel bilgi sunan çalışmalar, bu alanda kullanılabilir veriler sağlar.

URAP Araştırmaları ve İstanbul Üniversiteleri Sıralaması

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) tarafından yapılan araştırmalarda, Türkiye genelindeki devlet üniversiteleri arasında İstanbul'da bulunan üniversitelerin sıralaması belirlenmiştir. URAP verileri ışığında en iyi devlet üniversiteleri içerisinde ilk 5 üniversite arasında Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi yer almaktadır.

Boğaziçi Üniversitesi: Başarılı Bilimsel Çalışmalar ve Mükemmeliyetçi Anlayış

En başarılı İstanbul devlet üniversitelerinden biri olarak kabul edilen Boğaziçi Üniversitesi, bünyesinde yapılan başarılı bilimsel çalışmalar, eğitim ve araştırma performansı ile dünyanın en seçkin üniversiteleri arasında yer almaktadır. Mükemmeliyetçi bir anlayışla ve titiz çalışmalarla eğitim programları sunan üniversite, Türkiye'nin en iyi öğrencileri ile en iyi öğretim üyelerini bir araya getirerek adını günden güne duyurmayı başarmıştır.

İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi: Kriterler ve Başarı

Aynı sıralamada yer alan İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi de, akademik başarıları ve sundukları eğitim kalitesi ile öne çıkan İstanbul devlet üniversiteleridir. Bu üniversitelerin kriterleri ve başarıları, gelecekteki kariyer başarınız için önemli bir boyut teşkil etmektedir.

Sonuç olarak, İstanbul devlet üniversiteleri arasında en iyi akademik başarıya sahip olan üniversiteleri belirlemek, gelecekteki kariyer başarınızı etkileyebilecek önemli bir karardır. Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi, URAP araştırmalarına göre İstanbul içerisinde en başarılı devlet üniversiteleri olarak öne çıkmaktadır. Bu üniversitelerin eğitim anlayışı ve başarıları, sizin için en uygun kariyer yolu seçiminizde değerli bir kaynak oluşturabilir.

İstanbul Devlet Üniversitesi'nin Başarıları ve Sıralaması

Öğrencilik hayatının son dönemlerinde, İstanbul Devlet Üniversitesi'nin yer aldığı sıralamalar ve başarıları dikkate alınarak üniversite tercihinde bulunmak büyük önem taşımaktadır. Türkiye genelindeki devlet üniversiteleri arasında istatistiksel verilere dayanan bir analiz yapılmıştır. Bu analiz, ODTÜ Enformatik Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen University Ranking by Academic Performance (URAP) araştırmasıyla ortaya konulmuştur.

İstanbul Devlet Üniversiteleri ve Başarıları

URAP verilerine göre, Türkiye'deki en başarılı devlet üniversiteleri arasında İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi ilk 5 üniversite içerisinde yer almaktadır. Ayrıca İstanbul'da bulunan diğer devlet üniversitelerinin başarısını değerlendirmek ve kıyaslamak için 9 üniversitenin sıralaması dikkate alınabilir.

Boğaziçi Üniversitesi ve Başarıları

Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye'nin en köklü ve prestijli devlet üniversitelerinden biridir. yılında kurulan bu üniversite, başarılı bilimsel çalışmalar ve eğitim-araştırma performansı sayesinde dünyanın en seçkin üniversiteleri arasına girmiştir. Türkiye'nin en iyi öğrencileri ve öğretim üyeleri ile çalışarak, bu üniversiteden mezun olanlar önemli başarılar elde etmiştir.

Galatasaray Üniversitesi ve Başarıları

İstanbul'da bulunan ve Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasında eğitim dili Fransızca olan tek üniversite olan Galatasaray Üniversitesi, kendine özgü öğrenci kabul sistemine sahiptir. Her yıl öğrenci kabul eden üniversite, bu öğrencilerin yarısına ( öğrenci) Fransızca eğitim alabilecek bir ortam sunmaktadır.

İstanbul Devlet Üniversitelerinin Sıralaması

URAP araştırmalarına göre, İstanbul Devlet Üniversiteleri'nin Türkiye genelinde elde ettiği başarılara göre sıralaması şu şekildedir:

1. Boğaziçi Üniversitesi
2. İstanbul Teknik Üniversitesi
3. İstanbul Üniversitesi

Yukarıdaki sıralama ve bilgiler, İstanbul Devlet Üniversitesi'nin yer aldığı sıralamalar ve başarıları hakkında önemli bir fikir edinilmesine yardımcı olacaktır. Bu veriler, öğrencilik hayatının son dönemlerinde yapılan üniversite tercihlerinde büyük bir değer taşımaktadır. Özellikle geleceğini düşünen ve iyi bir üniversite eğitim hedefleyen öğrenciler için İstanbul Devlet Üniversiteleri'nin sıralama ve başarıları bu süreçte önemli bir rol oynamaktadır.

istanbul devlet üniversiteleriboğaziçi üniversitesiyıldız teknik üniversitesi marmara üniversitesi istanbul üniversitesiistanbul teknik üniversitesi
Şule Mikdan

Özel bir şirkette, finans sektöründe 14 yıl boyunca Kıdemli Şef olarak çalıştım. Sermaye Piyasaları ile ilgili her türlü takas ve operasyon işlemleri yaptım. Kendimi geliştirmek adına İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından aldığım "İçerik Editörlüğü" eğitimi ile hobi olarak başladığım yazma tutkumu geliştirdim. Ardından Enstitü bünyesinde İçerik Yazarı olarak çalışmaya başladım.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir