beas başvuru / e-BEAS Bireysel Emeklilik Aracıları Sınavı Akademi Consulting - Training | 9786059048866

Beas Başvuru

beas başvuru

e-BEAS sınav konuları aşağıdaki gibidir:

  1. a) Temel İşletme ve İktisat
  2. b) Finans ve Yatırım Araçları
  3. c) Sigortacılık
  4. d) Satış Yönetimi ve Pazarlama
  5. e) Emeklilik Sistemleri, Bireysel Emeklilik Sistemiyle İlgili Mevzuat ve İlgili Diğer Mevzuat

Sınav konuları bankacılık sınavlarına benzerlik göstermektedir. Bireysel Emeklilik Sistemi baz alındığından konular işletme, iktisat ve sigortacılık üzerine yoğunlaşmaktadır. Konuların sorulara göre dağılımı ise aşağıdaki gibidir:

Sınav toplamda 100 sorudan oluşmaktadır. 100 soru için adaylara 90 dakikalık bir süre verilmektedir. e-BEAS elektronik ortamda yapılan bir sınavdır ve dolayısı ile sorular çoktan seçmeli olarak yer almaktadır. Sınav yeri içerisinde her adaya bir kullanıcı adı ve şifresi verilmektedir. Bu kullanıcı adı ve şifre ile aday sisteme giriş yapmaktadır. Sisteme giriş yapan adayın sınav süresi de başlamaktadır. Adayların sınavı başlat butonuna tıklaması ile sorular karşısına gelmektedir. Sınavdan başarılı bir şekilde ayrılmak için en az 65 puan alınması gereklidir. En yüksek not ise 100’dür. Yanlış cevaplanan soruların doğrular üzerinde bir etkisi yoktur. Yani 3 ya da 4 yanlış herhangi bir doğru cevabı etkilememektedir.

e-BEAS Sınavı’na Girerken Gerekli Belgeler

Adayların sınav yerine en geç 15 dakika öncesinde gelmesi gerekir. Sınav yerine gelen adayın yanında bulundurması gereken belgeler aşağıdaki gibidir:

  1. a) Sınav giriş belgesi,
  2. b) Fotoğraflı nüfus cüzdanı, kimlik kartı veya T.C. kimlik numarası bulunan fotoğraflı sürücü belgesi, yabancı uyruklular için pasaport,

Adaylar yanlarında sınav giriş belgesi ve geçerli bir kimlik belgesi bulundurmaz ise sınav salonuna alınmamaktadır. Sınav giriş belgesi, sınavın kesinleşmesinden sonra adaya yönelik bilgilendirme tarihinden itibaren portal üzerinden alınabilmektedir.

e-BEAS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

e-BEAS Sınavı’na giriş yapan adaylar, sınav sonuçlarını yine aday portalı üzerinden görebilmektedir. Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren 15 iş günü içerisinde açıklanmaktadır.

e-BEAS Sınavı Çıkmış Sorular

e-BEAS Sınavı için hazırlık yapan kişiler, önceki yıllarda çıkmış sınav sorularını incelemelidir. Sınava hazırlık yaparken önceki yıllarda çıkan soruları çözmek, sınav sistemine ve sınav içeriğine hazırlık yapmak demektir. Adaylar sınav hazırlığı yaparken bu şekilde bir çalışma sistemini benimser ise sınavdaki başarı oranını arttırabilmektedir.

e-BEAS Sınavı çıkmış sorular konu dağılımına göre aşağıdaki gibidir:

BES Sınavı e-BEAS Sigortacılık Soruları

  1. “Sigortacının rücu hakkı” aşağıda yer alan sigorta genel prensiplerinden hangisinin içinde yer alır?
  1. Tazminat
  2. Yakın neden
  3. Azami iyi niyet
  4. Halefiyet ve hakların devri

Doğru Cevap: D

  1. Çifte sigorta ne demektir?
  1. Poliçede gerçek değerin üstünde azami teminat gösterme
  2. Aynı üniteyi birkaç sigorta şirketinin riski paylaşarak sigortalaması
  3. Aynı üniteyi birkaç sigorta şirketinin, her birinin bir diğerinden bağımsız tümüyle aynı dönemlerde sigortalaması
  4. Bir sigorta şirketinin bir riski iki yıl üst üste sigortalaması

Doğru Cevap: C

  1. Sigorta şirketlerinin yangın söndürme faaliyetleri ile ilgili konferansları hangi tür faaliyetlerdendir?
  1. Yasal olarak zorunlu faaliyetler
  2. Eğitimle hasar önleme faaliyetleri
  3. İtfaiye ile yapılan anlaşma gereği düzenlenen faaliyetler
  4. Reasürörlerin zorunlu tuttuğu faaliyetler

Doğru Cevap: B

  1. Belirli bir nüfus topluluğunun veya belirli yaş gruplarına göre sınıflandırılan kişilerin gözlem altında tutulması sonucu oluşturulan hastalanma, yaralanma ve malul olma istatistiklerine göre elde edilen tablolara ne denir?
  1. Komütasyon tablosu
  2. Morbidite tablosu
  3. Mortalite tablosu
  4. Seçeneklerden hiçbiri

Doğru Cevap: B

  1. Sigorta ve reasürans şirketleri ile emeklilik şirketleri Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği’ne en geç ne zaman üye olmak zorundadır?
  1. Ruhsat almalarından itibaren 1 ay içinde
  2. Ruhsat almalarından itibaren 3 ay içinde
  3. Ruhsat almalarından itibaren 6 ay içinde
  4. Ruhsat almalarından itibaren 1 yıl içinde

Doğru Cevap: A

BES Sınavı e-BEAS bireysel başvuru yapacak olan adaylar 7 bölümden oluşan başvuru formunu doldurmalıdır. Bu bölümler ve doldurulması gereken bilgiler aşağıdaki gibidir:

BES Sınavı Başvuru Formu

  1. Bölüm – “Adayın Beyanı” bölümünü okunduktan sonra onaylanmalıdır.
  2. Bölüm – Uyruk, T.C. kimlik numarası/pasaport numarası, ad – soyad, doğum tarihi, cinsiyet bilgileri verilmelidir. Bu bilgiler Merkezi Nüfus İdare Sistemi üzerinden e-Devlet aracılığı ile de verilebilmektedir. Yabancı uyruklu kişiler bu bölümü tamamlarken ek olarak çalışma izin tarihlerinin ilgili bölümde yer alan alana yazması gerekir. Çalışma izin belgesinin “Çalışma İzni Belgesi” alanına eklenmesi şarttır. Son olarak her aday son 6 ay içerisinde çekilmiş olan bir adet fotoğrafını buraya yüklemelidir.
  3. Bölüm – Kişisel e-posta adresi, cep telefon numarası, iş telefonu, ikametgah adresi yani iletişim bilgilerinin verildiği alandır. Bu bölümdeki her alanın doldurulması zorunludur.
  4. Bölüm – Eğitim düzeyi, en son mezun olunan okul bilgileri, mezuniyet belgesi olarak eğitim bilgilerinin verildiği alandır.
  5. Bölüm – Eğer lise veya dengi bir okuldan mezun olduysanız, eğitim bilgilerinizi verirken 4. Bölüm içerisine aşağıdaki belgeleri de eklemeniz ve ilgili alanları doldurmanız gerekir:
  1. Bölüm – Bu bölüme başvuru tarihinden en fazla 6 ay önce alınmış ve arşiv kaydı içeren adli sicil belgenizi eklemelisiniz.
  2. Bölüm – Bu bölüm, sınav tercihi yaptığınız bölümdür. Başvuru şeklinizi “bireysel” olarak seçmeli ve Bireysel Emeklilik Aracıları Portalı üzerinden EGM tarafından duyurulan sınavlardan uygun olanı seçmelisiniz. Ardından sınav ücretinizi ödemeli ve sınav başvurunuzun değerlendirilmesi için EGM’ye gönderebilirsiniz.

BES Sınavı

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir