ceviz aşı kalemi nasıl olmalı / Aşılama İçin Kalem Nasıl Alınmalı ve Muhafaza Edilmelidir?

Ceviz Aşı Kalemi Nasıl Olmalı

ceviz aşı kalemi nasıl olmalı

Ceviz aşısı ne zaman yapılır? Ceviz aşısı çeşitleri

Ceviz aşısı ne zaman yapılır? Ceviz aşısı çeşitleri

Mevsimine göre ağaçların dokularını yenilemek yenilemek için ceviz ağaçlarına uygulanan işlemdir. Ceviz aşısı diğer ağaçlara uygulanan aşılardan zaman ve yapılış olarak farklıdır. Peki ceviz ağacı aşısı ne zaman yapılır. Ceviz aşısı çeşitleri nelerdir? İşte yanıtlar:

Cevizlerde aşı tutması diğer ağaçlara göre biraz zor olduğu bilinir. Cevizlerin içinde özsuyu olan juglans maddesi bulunmaktadır. Ceviz aşısını yapılış kullanım amacına göre değişmektedir. Ceviz aşısının yapılacağı dönem aşının çeşidin göre değişim göstermektedir.  Ceviz aşısı yapılırken hangi çeşit aşı kullanılması gerektiğine dikkat edilmelidir. Aşılama da yapacağımız kesimlerde bu özsu aşı kalemlerimize zarar vermekte ve aşının tutumuna mani olmaktadır. Bu nedenle aşı yapılış tarihinden en az 15 gün önce anaçlarda aşı yerlerinin kesimi yapılarak suyun aktarılmasına dikkat edilmelidir. Ceviz aşısı çeşitlerinden en çok tercihe edilenler Dilcikli aşı, Omega aşısı, Yama göz aşısı ve Yarma kalem aşısıdır. Bu aşı çeşitlerinden en çok kullanılanı ise Kalem aşısıdır. Peki ceviz ne zaman aşılanır? İşte detaylar:

Ceviz aşısı ne zaman yapılır

Ceviz aşısı ne zaman yapılır

CEVİZ AŞISI NE ZAMAN YAPILIR?

4 ayrı grupta incelen ceviz fidanı aşı ceviz fidanı aşı çeşitlerinin önemini ve nasıl, niçin yapıldığını detaylarıyla birlikte anlatmak istiyoruz.

1-YAMA GÖZ AŞISI

Ceviz fidanı için Yama göz aşısına başlama zamanı, çöğürün kabuk verip vermediğinin kontrolü ile anlaşılır. Çöğürler aşıya gelmiş ise, aşıdan bir hafta önce sulanmalı, sulamadan gün sonra da çöğürlerin yaprakları temizlenerek uç alınmalı ve yaprak (soluk dalı) bırakılması gerekiyor. Aşıda en önemli detay; aşı kalemlerin günlük olarak kesilip kullanılması gerektiğidir. Kullanılan aşı kalemleri ne kadar pişkin ve dolgun olursa, aşı tutma oranı da o derece yüksek olduğu bilinir. Yama göz aşısı ceviz ağacına uygulanırken çift ağızlı özel aşı bıçağı ile dikkatli bir şekilde yapılması gerekiyor. Aşı kalemi ile kullanılan çöğür, aynı yılın sürgünü olmalı ve aşı yapıldıktan üç hafta sonra aşılar kontrol edilmeli ve aşı bağının çözülmesi gerekir.

Ceviz aşısı çeşitleri

Ceviz aşısı çeşitleri

2-OMEGA AŞISI

Omega kalem aşısında da önemli olan, yama göz aşısı uygulanan ve sonuç alınamayan yaşlı çöğürlerin araziden sökülerek, aşılanması gerekir. Omega aşısı yapılırken aynı zamanda sıcaklık kontrolü yapılan kapalı bir alanda muhafaza edin.

3-DİLCİKLİ AŞISI

Dilcikli aşısı çöğür ile kalemin yaşları farklı, fakat çapları birbirine eşit olması durumunda uygulana bir aşı yöntemidir. Dilcikli aşısı genellikle yaz aylarında uygulanan aşı çeşitlerindendir. Aşı tutmayan çöğürlere ikinci yılın ilkbaharında dilcikli aşı uygulaması yapılır. Ancak kalem ve çöğürün aynı kalınlıkta olmasına dikkat edin.

Ceviz aşısı yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler

Ceviz aşısı yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler

4-YARMA KALEM AŞISI

Yaz döneminde tutmayan bir yaşındaki çöğürlerle birlikte, 5 yaşındaki yabani ağaçlara dahi Yarma kalem aşısı yapılır. Çöğürlerle birlikte, 5 yaşındaki yabani ağaçlara dahi bu aşılar uygulanabilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ilkbahar döneminde yapılacak aşılarda yabanilerin (çöğür) tepesini aşıdan önce fidanın kalınlığına bağlı olarak, toprak seviyesinden cm. yukarıdan kesilme işlemidir. Bu işlemden sonra özsuyun akıtılması için gün beklenmeli ve sonra aşının yapılması gerekiyor.

Watsons dolu dolu indirim günleri başladı! 2- 8 Kasım tarihleri arasında geçerli

İLİŞKİLİ HABER

Watsons dolu dolu indirim günleri başladı! 2- 8 Kasım tarihleri arasında geçerliMirepoix nedir, nasıl yapılır? Mirepoix yapmanın incelikleri

İLİŞKİLİ HABER

Mirepoix nedir, nasıl yapılır? Mirepoix yapmanın incelikleri

Ceviz Nasıl Aşılanır?

Ceviz fidanı aşısı uzman kişiler tarafından yapılmadır. Zamanında ve doğru yapılmayan aşılama fidanlarınızın ömrünün yitirilmesine veya verimsizliğe sebep olur.

CEVİZ FİDANI AŞI ÇEŞİTLERİ 4 AYRI GRUPTA İNCELENİR. BUNLAR;

funduszeue.info Göz Aşısı,
funduszeue.info Aşısı,
funduszeue.infoli Aşı,
funduszeue.info Kalem Aşısıdır.

Şimdi sırası ile sizlere bu aşıların önemi ve nasıl niçin yapıldığını anlatmak istiyoruz.

1-YAMA GÖZ AŞISI

Ceviz fidanı için Yama göz aşısına başlama zamanı, çöğürün kabuk verip vermediğinin kontrolü ile anlaşılır. Çöğürler aşıya gelmiş ise, aşıdan bir hafta önce sulanmalı, sulamadan gün sonra da çöğürlerin yaprakları temizlenerek uç alınmalı ve yaprak (soluk dalı) bırakılmalıdır. Aşıda en önemli husus; aşı kalemlerin günlük olarak kesilip kullanılmasıdır. Kullanılan aşı kalemleri ne kadar pişkin ve dolgun olursa, aşı tutma oranı da o derece yüksek olur. Aşı kalemlerinin uç kısmında oluşan gözlerden, zorunlu olmadıkça göz alınmamalıdır. Aşı, çift ağızlı özel aşı bıçağı ile yapılır. Aşı kalemi ile kullanılan çöğür, aynı yılın sürgünü olmalıdır. Aşı yapıldıktan üç hafta sonra aşılar kontrol edilmeli ve aşı bağı çözülmelidir.

2-OMEGA AŞISI

Omega kalem aşısında da önemli olan, yama göz aşısı uygulanan ve sonuç alınamayan yaşlı çöğürlerin araziden sökülerek, aşılanması ve sıcaklık kontrolü yapılan kapalı bir alanda muhafaza edilmesidir. 

3-DİLCİKLİ AŞISI

Dilcikli aşısı çöğür ile kalemin yaşları farklı, fakat çapları birbirine eşit olması durumunda uygulanır. Özellikle yazın yapılan yama göz aşılarında, aşı tutmayan çöğürlere ikinci yılın ilkbaharında dilcikli aşı uygulanabilir. Kalem ve çöğürün aynı kalınlıkta olması gerekir.

4-YARMA KALEM AŞISI

Yaz döneminde tutmayan bir yaşındaki çöğürlerle birlikte, 5 yaşındaki yabani ağaçlara dahi bu aşılar uygulanabilir. Çöğürlerle birlikte, 5 yaşındaki yabani ağaçlara dahi bu aşılar uygulanabilir. En önemli konu, ilkbahar döneminde yapılacak aşılarda yabanilerin (çöğür) tepesini aşıdan önce fidanın kalınlığına bağlı olarak, toprak seviyesinden cm. yukarıdan kesilmesidir. Bu işlemden sonra özsuyun akıtılması için gün beklenmeli ve sonra aşı yapılmalıdır. 

Ceviz Aşısı Nasıl Yapılır? Ceviz Ağacı Aşılama Teknikleri Nelerdir?

Haberin Devamı

Ceviz Aşısı Nasıl Yapılır?

 Mevsimine göre ağaçların dokularının yenilenmesi gerekmektedir. Ceviz aşıları diğer ağaçlara uygulanan aşılardan farklıdır. Özellikle zaman ve yapılış açısından önemli farklılıklar bulunmaktadır. Ceviz aşının çeşidine göre yapılacağı dönem değişiklik gösterir. Aşı yapılma tarihinden en az 15 gün öncesinden anaçlarda aşı yerlerinin kesimi yapılarak su aktarımına dikkat edilmektedir.

 Ceviz ağaçlarına yapılacak aşılar Dilcikli aşı, Omega aşı, yama göz aşısı ve yarma kalem aşısı olarak bilinmektedir. Ceviz ağaçlarında en fazla kalem aşısı uygulanır. Her bir aşının yapılış amacı ve yapılış şekli farklılık göstermektedir. Ceviz aşısı doğru bir şekilde yapıldığında ceviz bitkisinin bakımı da doğru bir şekilde olur. 

Haberin Devamı

Ceviz Ağacı Aşılama Teknikleri Nelerdir?

 Yama Göz Aşısı: Ceviz fidanları için yama göz aşısı yapılmaktadır. Bu aşı yapılmadan önce çöğürün kabuk verip vermediği kontrol edilir. Sonrasında çöğürler aşıya gelir ise aşıdan bir hafta önce sulama yapılmalıdır. Sulamadan 2 gün önce ise çöğürlerin yaprakları temizlendikten sonra uç alınmalıdır. Aşı yapılırken en önemli kural aşı kalemlerinin günlük olarak kesilip kullanılması olarak bilinir. 

 Omega Aşısı: Cevizler için omega kalem aşısında önemli detaylar bulunmaktadır. Yama göz aşısından sonuç alınmayan çöğürler araziden sökülerek aşılanmaları gerekir. Omega aşısı yapılırken sıcaklık kontrolü de yapıldıktan sonra kapalı alanda muhafaza edilmeli.

 Dilcikli Aşısı: Kalemin yaşları farklı, çapları birbirine eşit olan durumlarda dilcikli aşı uygulanır. Ceviz ağaçlarında aşı tutmayan çöğürler ikinci yıl ilkbahar aylarında dilcikli aşı uygulaması yapılırlar. Kalem ve çöğürün aynı kalınlıkta olması da en önemli faktörlerden birisidir.

 Yarma kalem aşısı: Ceviz ağaçlarında en çok kullanılan aşı yöntemidir. Yabani ağaçlara yarma kalem aşısı yapılabilir. Aşı ilkbahar döneminde yapılmaktadır. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası