askeri liseler kapatıldı mı / 171 Yıllık Kuleli Askeri Lisesi'nin Hikayesi - Foto Galeri - Memurlar.Net

Askeri Liseler Kapatıldı Mı

askeri liseler kapatıldı mı

Erdoğan: İhtiyaç kalmadığı için askeri liseler kaldırıldı

<video:1068741>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da Harp Okulu Mezuniyet töreninde konuştu.

 Erdoğan, "Türk mileltinin asker bir millet olması başka bir işe yaramadığı anlamına gelmez" dedi.

 Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Bilindiği gibi 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm Harp Okullarımızı Milli Savunma Üniversitemizin bünyesinde toplayarak yeniden yapılandırmıştık. 2016 -2017 yıllarında Harp okullarımızdan Türk öğrenci mezun edemedik.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında ve bu yılın Temmuz ayında 3 bin teğmeni TSK'mıza kazandırdık.

Bugün yeniden yapılandırma sonrası harp okullarımızın ilk mezunlarını veriyoruz. İnşallah yarın Balıkesir'e gidecek, astsubaylarımızın mezuniyet törenlerinde onlarla ve aileleriyle birlikte olacağız. Milli Savunma Üniversitemiz önümüzdeki Ekim ayında toplam 6 bin 125 Türk, ve 22 ülkeden 661 misafir askeri öğrencisiyle yeni eğitim öğretim yılına başlayacaktır.

Böylece 15 Temmuz'un ardından başlayan yeniden yapılanma süreci büyük ölçüde tamamlanmış ve harp okullarımız tam kapasiteyle faaliyetlerini yürütüyor olacaktır."

'ASKERİ LİSELER İHTİYAÇ KALMADIĞI İÇİN KAPATILDI'

"Bazıları "askeri okullar kapatıldı" diye propaganda yapıyor. İşte burada olduğu gibi harp okullarımız, astsubay meslek yüksek okullarımız faaliyetlerini sürdürüyor. Sadece ihtiyaç kalmadığı için askeri liseler kapatıldı. Öğrenci sayısı 9 bin 500'ün üzerindedir.

Sadece bu yıl üniversitemize bağlı okullara 4 bine yakın yeni öğrenci alınacak. Görüldüğü gibi askeri okullar kapanması bir yana, kapasitesi ve faaliyet alanı daha da genişleyerek ülkemize hizmet etmeyi sürdürüyor.

Bunun kadar önemli bir başka husus da askeri okullarımızdaki eğitim öğretimin içeriğidir. TSK’mızın personel ihtiyacını karşılama konusundaki reformumuzu tabelayla sınırlı tutarsak kendi kendimizi kandırmış oluruz. Asıl buradaki zihniyeti değiştirmek mecburiyetindeyiz.

Türkiye’nin sürekli darbe ve cunta üreten değil, ülkesini ve milletini en iyi şekilde savunacak bir orduya ve insan gücüne ihtiyacı vardır. Milli savunma üniversitemizin çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini biliyorum. Ancak içerik konusunda henüz arzu ettiğimiz seviyeye gelemediğimizi düşünüyorum. Kurumsal açıdan yeniden yapılanma sürecini tamamladığımıza göre, artık tüm enerjimizi ve zamanımızı içerik üzerinde yoğunlaştırabiliriz."

'YENİ SİSTEMDEN GERİYE DÖNÜŞ MÜMKÜN DEĞİL'

"TSK’mızı sadece silahıyla, sadece insan gücüyle, sadece fiziki performansıyla değil aynı zamanda hayata, dünyaya ülkemize üstlenilen sorumluluklara bakış açısıyla da en ileri düzeye ulaştırmak noktasında kararlıyız.

İnşallah önümüzdeki dönem çok büyük reformlara imza atılacak bir dönemdir. Türkiye’nin Milli Savunma Üniversitesiyle kurduğumuz yeni sistemle geriye dönüş kesinlikle mümkün değildir. Üniversitemizin, rektörümüzün tüm çalışmalarını yakından takip ediyor ve destekliyorum."

 'COĞRAFYA KADERDİR, KADERİMİZE RAZIYIZ'

Türkiye’nin gündeminin terör saldırıları, bölgedeki insani krizler, hatta tabii afetler olması kesinlikle bizim tercihimiz değildir. İbni Haldun’un deyimiyle coğrafya kaderdir. Biz de kaderimize rıza gösterecek ve burada hayatımızı sürdürmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Köksüz insanlar gibi köksüz toplumlar da rüzgarın önünde savrulmaya mahkumdur. Rüzgarın önünde bir savrulmaya başladınız mı kendinizi nerede bulacağınızı yalnız Allah bilir.

Balkanlardan Kafkaslara Kuzey Afrika’dan Kırım’a kadar nerede başı dara düşen bir kardeşimiz varsa istikametini Anadolu’ya çevirmiştir. Anadolu’dan başka gidecek yerimiz olmadığı gerçeğini de hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık. Çanakkale Savaşında, istiklal harbimizde, 15 Temmuz’da vatanımızı savunduk. Anadolu’yu Türkten ve Müslümandan temizlemek için yanıp tutuşanların heveslerini bu inançla kursaklarında bıraktık.

Terörle mücadeleyi Suriye ve Irak’ta sürdürmemizin nedeni işte budur. Dünyanın her köşesinde güçlü siyasi, ekonomik, sosyal ilişkiler tesis etme çabamızın sebebi de budur.

'İŞTE BÖYLE BİR TÜRKİYE’YE TAHAMMÜLLERİ YOK'

Kimi zaman terle, kimi zaman kanla yoğurduğumuz bu topraklar artık bizim ilelebet vatanımızdır. Bir ayağımızı buraya sıkı sıkı basacak, diğeriyle tüm bölgeyi tüm dünyayı dolaşacağız. Böylece kendimizle birlikte kardeşlerimizin, dostlarımızın, umudunu bize bağlamış herkesin yanında yer alma, yarasını sarma imkanı bulacağız. İşte böyle bir Türkiye’ye tahammülleri yok.

Geçmişte hep takip eden Türkiye’ye alıştıkları için, kendi yolunu çizen Türkiye’ye tahammül edemiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar büyük ve güçlü Türkiye’nin önünde duramayacaklar. Bize bin kere diz çöktürdüklerini zannetseler de biz bin kere ayağa kalkmaya devam edeceğiz.

 

 


Öğrenciler ve yetkililer askeri okulların kapatılmasına ne diyor?

  • Fundanur Öztürk
  • BBC Türkçe
Kuleli Askeri Lisesi

Kaynak, DHA

Darbe girişimi sonrası ilan edilen olağanüstü hâl kapsamında, 31 Temmuz'da Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile harp okulları, askeri liseler ve astsubay hazırlama okulları kapatıldı.

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili haberler ve analizler

Kararnameyle, harp okulları ve astsubay hazırlama okullarının yeni kurulacak Milli Savunma Üniversitesi'nin çatısı altında birleştirileceği açıklandı.

Kapatılan okulların öğrencileri ise ortaöğretim ve üniversite yerleştirme puanları dikkate alınarak uygun okullara kaydedilecek.

Bu yıl mezun olan öğrenciler subay ve astsubay olamayacak. Kendilerine Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından uygun görülen fakülte ve yüksekokulların diploması verilecek.

Öğrenciler arasında, askeri liselerden harp okullarına direkt geçiş yapıp, geçmişte üniversite sınavına girmeleri gerekmediği için YGS ve LYS puanları olmayanlar var. Öğrenciler, bu duruma nasıl bir çözüm bulunacağını merak ediyor.

Askeri okulların kapatılması kararının gerekçelerini, öğrencilerin durumunu ve sürecin nasıl ilerleyeceğini; Harbiyeli öğrencilere, Milli Savunma Bakanlığı'na, YÖK'e ve bazı TBMM Milli Savunma Komisyonu üyelerine sorduk.

'Senelerimizi bu meslek için verdik'

Konuştuğumuz Hava Harp Okulu öğrencileri, cezaevindeki arkadaşları ile ilgili hukuki süreci olumsuz etkilememek için isimlerini vermek istemedi.

BBC Türkçe'ye konuşan öğrencilerden biri, kendilerini her zaman subaylık ve pilotluk için hazırladıklarını söyledi.

Bir günde okuldan ilişiklerinin kesildiğini belirten aynı öğrenci, "Bir anda 'Mühendis olun hayatınızı kurun' dediler. Senelerimizi biz bu meslek için verdik, vatan ve millet için uğraştık." diye konuştu.

Peki öğrencilerin gelecek kaygılar var mı?

Bu soruyu yönelttiğimiz öğrencilerin hemen hepsi, önceliklerinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) geleceği olduğunu, sonra kendi geleceklerini düşündüklerini vurguladı.

İçlerinden biri, "Biz kendi geleceğimizden çok vatanın, TSK'nın geleceğini düşündüğümüz için bu okullarda okuyorduk." dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Pazartesi günü CNN Türk televizyonunda yayımlanan Tarafsız Bölge programında askeri okulların kapatılması ile ilgili olarak "Türk ordusunun damarını kesiyorsunuz" yorumunda bulunmuştu.

Görüşlerini aldığımız öğrencilerden biri Başbuğ'un sözlerini hatırlatarak, "Askeri okulların kapatılması tüm birikimi yok edecektir. Ordu içinde yüz yıllardır süre gelen dengeyi ve kültürü bozacaktır. Bu ülkemiz için çok büyük kayıp olacak." dedi.

'Neden bize açık kapı bırakmıyorsunuz?"

Öğrenciler, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) ve Emniyet'in, Fethullah Gülen Cemaati ile ilişkileri olup olmadığına dair haklarında araştırma yapmasını da istedi. İçlerinden birinin yorumu ise şöyle oldu:

"Yöneticiler kolay olanı, 'Herkesi tasfiye edelim' yolunu seçtiler. Suçlu suçsuz demeden tasfiye edilen Harbiyeliler olarak devlet büyüklerimize soruyoruz: Neden bize açık kapı bırakmıyorsunuz?"

Öğrenciler, darbe girişiminden dört gün önce (11 Temmuz) Ankara-Etimesgut'a paraşüt eğitimine götürülen bazı arkadaşlarının, eğitim veren subayların darbeci olduğu gerekçesiyle şu an Sincan Cezaevi'nde olduklarını ve hiçbir şeyden haberleri olmadığını söyledi.

Dikkat çektikleri bir diğer nokta ise bazı öğrencilerin, 15 Temmuz gecesi "tatbikat" yapılacağı söylenerek birlikten çıkarılıp İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'ne götürülmesi.

"Bizim emir komuta zincirine bağlı olduğumuz aşikâr. Bu darbe girişiminden hiçbir şekilde haberimiz yoktu" diyen öğrenciler şu soruların yanıtlanmasını istedi:

"Bu yapı okullara sızarken, bu kadar yerleşmişken MİT neredeydi?"

"MİT ve diğer istihbarat birimleri bu kadar güçsüz olduğu için çözüm bütün okulları kapatmak mı oluyor?"

"Eğer bu yapıyı çözmeyecek kadar güçsüz bir istihbaratımız varsa, neden sorumlular hala görevde?"

'Demokrasi yanlısı askerler yetiştireceğiz'

Öğrencilerin şikayetleri ile ilgili görüşlerini aldığımız ve sorularını yönelttiğimiz Milli Savunma Bakanlığı Basın Müşaviri Ertan Ömeroğlu ise "Bunlar MİT'in cevaplayacağı sorular" dedi.

Kimseyi mağdur etmediklerini vurgulayan Ömeroğlu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın sözlerini hatırlatarak, "Öğrencilerin yüzde 95'i paralel devlet yapısıyla ilişkili" dedi.

Ömeroğlu, yeni kurulan Milli Savunma Üniversitesi hakkında ise şu yorumu yaptı:

"Asker yetiştirdiğimiz mevcut sistemde 6 tane darbe oldu. Öğrencilerin yetişme sistemi demokratik değildi. Milli Savunma Üniversitesi'nde demokrasi yanlısı askerler yetiştireceğiz." dedi.

Ömeroğlu, YGS-LYS puanı olmayan öğrencilerin diğer üniversitelere yerleştirilmeleri ile ilgili olarak ise "Öğrenciler YGS-LYS puanı olmasa bile İstanbul'daki üniversitelerde kendi bölümü olan bir tanesine yerleştirilebilir. Bunlar hala üzerine çalışılan konular. Süreci YÖK ile işbirliği içinde yürütüyoruz." diye konuştu.

YÖK'ten bu konuda BBC Türkçe'ye yapılan açıklama ise şöyle:

"Kapatılan vakıf üniversitelerinde olduğu gibi, askeri okullarla ilgili kurulan bir komisyon bu konudaki çalışmalarına devam ediyor. Çalışma bitince alınan kararlar kamuoyu ile paylaşılacaktır."

'Sistem 10 yılda bir darbe üretiyor'

TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri arasında ise askeri okulların kapatılması ile ilgili görüş birliği yok.

Komisyon üyesi ve AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Türkiye'deki tüm darbelerin ordu sisteminden kaynaklandığını düşündüklerini söyledi, askeri okulların kapatılması kararının bir "gereklilik" olduğunu belirtti:

"Bir daha Cumhurbaşkanını öldürmeye çalışan, kendi halkına kurşun sıkan askerler istemiyoruz. Benim için Harbiye'den önce vatanım, bayrağım ve milletim gelir."

"200 yıllık askeri okulların durduk yere kapatılmalarını kim ister? Terörist yapılanması olduğunu fark ettiğimiz bu okullardaki sistem, benim ülkemde her 10 yılda bir darbe üretiyor'' görüşünü dile getiren Öztürk, okullarını kaybeden öğrencilerin tamamının cemaat üyesi olduğunu varsaymadıklarını söyledi:

"Bu öğrencilerin arasında masum ve mazlum olan, vatanını ve milletini seven Harbiyeli gençler de var. Ama ayıklayamıyoruz. Öyle bir takiye yapıyorlar, kendilerini öyle gizliyorlar ki ayıklayabilme şansınız yok."

Nihat Öztürk'ün vurguladığı bir diğer nokta ise ordu içindeki cemaat yapılanması konusunda sadece hükümetin ve partisinin değil, eski hükümetler ve her siyasi partinin sorumluluğu olması:

"Biz 14 yıldır iktidardayız. Bizim zamanımızda askeri okullara girmiş öğrenciler şu an ancak üsteğmen olabildi. Bu nedenle bu mesele sadece AK Parti'nin meselesi değil."

Dursun Çiçek: Acele verilmiş bir karar

TBMM Milli Savunma Komisyonu üyelerinden CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, "AKP ve Gülen cemaatine yönelik komplo ve yıpratma planları" içerdiği belirtilen ve kendisi tarafından hazırlandığı iddia edilen bir andıcın Nisan 2008'de Taraf gazetesinde yayımlanması sonrası, Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Balyoz davasında da 16 yıl hapis cezası alan Çiçek, Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararı sonrası yeniden görülmeye başlanan dava sonucunda 31 Mart 2015'te diğer sanıklarla birlikte beraat etmişti.

Görüşlerini aldığımız Dursun Çiçek, askeri okulların kapatılmasını "acele verilmiş bir karar" olarak görüyor. Çiçek'e göre, süreçte büyük bir boşluk ve yönetim zafiyeti var:

"Esas olarak darbeye teşebbüs eden örgütün sınav sorularını çalmalarına veya kendi mensubu olmayan öğrencilere baskı yapmalarına karşı tedbir almak gerekiyordu. Okulları kapatmakla Milli Eğitim'in sorunları çözülemeyeceği gibi, askeri okulları kapatmakla da bu tür yapılanmaların askeri sisteme sızması engellenemez."

Çiçek, 15 Temmuz darbe girişimine engel olabilecek binlerce kişinin Ergenekon ve Balyoz davalarında sistemin dışına atıldığının da altını çizdi:

"Atatürkçü ve Cumhuriyetçi binlerce insanımız kumpas davalarıyla sistemin dışına atıldı, istifa etmek zorunda bırakıldı. Bunlar yaşanırken yöneticiler bu kumpas davalarının savcısı oldu. Şimdi mağduru oynuyorlar."

Kendisi gibi Ergenekon ve Balyoz davaları mağdurlarının örgütlenerek hukuk mücadelesi yürüttüğünü hatırlatan Çiçek, son tasfiyelerde mağdur olanların da haklarını hukuk önünde aramaları gerektiğini söyledi ve onlara destek verdi:

"Suç örgütü üyesi olanlar o karanlık gecenin hukuken cezasını çekmelidir. Fakat mağdur öğrenciler örgütlü bir hukuk mücadelesine girişirlerse, biz de siyaseten destek vereceğiz."

'Düzenlemeler cadı avına dönüştü'

TBMM Milli Savunma Komisyonu'nun HDP'li üyelerinden Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk ise KHK'larla getirilen düzenlemelerin "kişiye göre değişen ölçütlerle" uygulandığı görüşünde.

Berdan Öztürk'e göre düzenlemeler, yüz binlerce insanın mağduriyetine neden olan bir "cadı avı"na dönüştü.

Öztürk, "Bu zamana kadar askeri okullar belli bir ideolojik ve siyasi bir yapıya göre asker yetiştiriyordu" dedi ve ekledi:

"Alınan kararlarla bu okullar bu sefer bir diğer siyasi anlayışa göre şekillendirilecek. Mesele demokratik bir ordu kurmak değil."

Türk Silahlıl Kuvvetleri'nin geleceği ve yeni yapısının ne olacağına ilişkin tartışmalar sürerken, askeri okulların eski öğrencilerinin geleceğinin nasıl şekilleneceği ise bu aşamada belirsiz görünüyor.

15 Temmuz'da gerçekleştirilen başarısız darbe girişiminin ardından alınan Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında bir dizi Kanun Hükmünde Kararname ile kanunlar çıkarıldı.

HARP AKADEMİLERİ MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ OLDU

KHK'larla Harp Akademileri Komutanlığı, Milli Savunma Üniversitesi yapıldı. Hava, Kara, Deniz ve Harp Okulları ile aynı okulların meslek yüksekokullarında eğitim almak isteyen öğrenciler bu üniversiteye girdi. Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde kurulan Milli Savunma Üniversitesi, rektörlüğe bağlı olarak, kurmay subay yetiştirmek ve lisansüstü eğitim vermek amacıyla yeni kurulan enstitülerden, kara, deniz ve hava harp okullarından, astsubay meslek yüksek okullarından oluştu. Milli Savunma Üniversitesi'nin rektörlüğüne tarihçi Prof. Dr. Erhan Afyoncu getirildi.

TARİHİ KULELİ ASKERİ LİSESİ MÜZE OLUYOR

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kuleli Askeri Lisesi de kapatıldı. Çengelköy'de İstanbul Boğazı'nın kıyısında yer alan tarihi okulun müzeye dönüştürülmesine karar verildi.

GATA, SAĞLIK BAKANLIĞI'NA DEVREDİLDİ ADI SULTAN ABDÜLHAMİT HAN OLDU

Darbe girişiminin ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kanun Hükmünde Kararname ile GATA, Sağlık Bakanlığı'na devredildi, zırhlı birlikler şehir dışına taşındı. GATA’nın İstanbul’da bulunan yerleşkesi de İstanbul Sultan Abdülhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Askeri uzmanların, GATA'nın kapanması ve işleyişinin değişmesinin TSK'ya zarar vereceği uyarıları kulak arkası edildi.

AKINCI, ‘MÜRTED’ OLDU

Darbe girişiminin ana üssü olan Ankara’nın Kazan ilçesi sınırlarındaki Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nın adı Hava Kuvvetleri tarafından değiştirildi. Üs, ”meydan komutanlığı” seviyesine düşürülürken, 'Akıncı' adının yerini 1995’e kadar kullanılan 'Mürted' aldı. Mürted Üssü’nde bulunan üç F-16 filosu da OHAL kararları çerçevesinde kapatıldı.

ZIRHLI BİRLİKLER TAŞINDI

Darbe girişimi sonrası kent merkezlerindeki zırhlı birliklerin taşınmasına karar verildi. Ankara Etimesgut’taki tank ve zırhlı araçlar Şereflikoçhisar’a, Mamak’taki tank ve zırhlı araçlar Çankırı’daki birliğe sevk edildi.

KAZAN’A, ‘KAHRAMAN’ ADI VERİLDİ

15 Temmuz gecesi Kazan ilçesinde bulunan Akıncı Üssü önünde toplanan kalabalığa ateş açılması sonucu 9 kişi hayatını kaybetti, 92 kişi yaralandı. Meclis’e verilen kanun teklifi ile Kazan ilçesinin adı ‘Kahramankazan’ olarak değiştirildi.

ANKARA'NIN SİMGESİ KIZILAY’IN İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kararıyla Kızılay Meydanı’na '15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı', Genelkurmay Kavşağı’na ise '15 Temmuz Şehitler Meydanı' ismi verildi. 'Esenboğa Yolu' olarak bilinen, General İrfan Baştuğ’un adını taşıyan caddeye de 'Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı' ismi verildi.

ASKERİ OKULLAR KAPATILDI

31 Temmuz'da Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile harp okulları, askeri liseler ve astsubay hazırlama okulları kapatıldı. Bu kapsamda Ankara'da; Kara Harp Okulu, GATA Askeri Tıp Fakültesi, GATA Hemşirelik Yüksekokulu, GATA Sağlık Astsubay Meslek Yüksekokulu, Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu, Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu.

Kuleli Askeri Lisesi binası yeniden faaliyete geçti: Milli Savunma Üniversitesi öğrencileri eğitim görüyor

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan Kuleli Askeri Lisesi binası, yeniden faaliyete geçti. Tarihi lise binasında Milli Savunma Üniversitesi’nin bazı bölümleri öğrencilerini eğitmeye başladı.

15 Temmuz 2016 FETÖ darbe girişiminin ardından KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile Kuleli Askeri Lisesi kapatılmıştı. Binanın akıbeti zaman zaman tartışma konusu olurken Arap sermayesine satıldığına yönelik iddialar sosyal medyada geniş yer bulmuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar iddiaları yalanlamış, “Kuleli Askeri Lisesi binası Milli Savunma Bakanlığı’nın kullanımında, Milli Savunma Üniversitesi’nde eğitim gören askeri öğrencilerimize hizmet vermeye devam edecektir” ifadelerini kullanmıştı.

BİNADA EĞİTİM BAŞLADI

Binanın akıbeti merakla beklenirken Milli Savunma Üniversitesi, binada eğitime başlandığını duyurdu. Milli Savunma Üniversitesi’nin sitesinden yapılan açıklamada, 2022-2023 eğitim yılında, binada yabancı diller yüksekokulunun faaliyete geçtiği ifade edildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Kuleli Yerleşkesi’nde hizmet verecek olan yabancı diller yüksekokulunda, harp okullarımızı kazanan öğrencilerimiz yabancı dil hazırlık sınıflarına devam edeceklerdir.”

Kuleli Yerleşkesi’nde 10 Ekim’de düzenlenen açılış, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu’nun katılımıyla yapıldı. Açılış, Milli Savunma Üniversitesi’nin resmi sitesinden de duyuruldu. Bu arada Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Komutanlığı resmi sayfasında da Kuleli Yerleşkesi Komutanlığı’nın fotoğraflarının yer aldığı görüldü.

İLK ADIM ATILDI

Milli Savunma Üniversitesi, binada eğitime başlandığını duyurdu.

Cumhuriyet’e bilgi veren bakanlık kaynakları, Kuleli Askeri Lisesi binasının yeniden TSK’ye kazandırılmasıyla ilgili kamuoyunda beklenti olduğunu, yabancı diller yüksekokulunun bu sürecin ilk adımı olduğunu ifade etti.

Kuleli’deki Askeri Lise binası, Yeniçeri Ocağı’nın kaldırılmasından (1826) sonra II. Mahmut tarafından yaptırılmıştı. O tarihten bugüne bina çeşitli tadilatlar, yangınlar görmüş, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine kadar askeri lise olarak hizmet vermişti. Tarihi binada, İlker Başbuğ’dan Işık Koşaner’e birçok genelkurmay başkanı yetişmişti.


Kuleli Askeri Lisesi15 temmuz Darbe girişimifetö

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası