devlet memuru mühendis maaşları / MEMUR MAAŞ ZAMMI Öğretmen, polis, doktor, hemşire, mühendis ve avukat maaşları ne kadar oldu?

Devlet Memuru Mühendis Maaşları

devlet memuru mühendis maaşları

M&#;hendis Maaşları En D&#;ş&#;k ve En Y&#;ksek M&#;hendis Maaşı Ne Kadar?

Haberin Devamı

Mühendis Maaşları  

Mühendisler devlet kurumlarında veya özel firmalarda çalışabilirler. Maaşları çalıştıkları sektör ve alana göre değişmektedir. Kamuda çalışan mühendislerin maaşları çalıştıkları kurum, kıdem, derece, meslekte geçirdikleri süre, eş ve çocuk durumlarına göre değişmektedir. Bu nedenle her mühendisin maaşı aynı olmuyor. 10 bin TL’den başlayan mühendis maaşları 20 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir.  

Devlette Mühendis Maaşı Ne Kadar? 

Devlet kurumlarında çalışan mühendislerin maaşı Ocak ayında memurlara yapılan yüzde 30 zam ile 1/4 kademesindeki bir mühendis maaşı 21 bin liraya ulaşmıştır.

Özel Sektör Mühendis Maaşı Ne Kadar? 

Özel firmaların maaş politikaları birbirinden farklıdır. Yan haklar, mesai ücreti, meslekte geçirilen süre, proje sayısı maaşa etki eden faktörler arasında yer alır. Özel firmalarda işe yeni başlayan mühendisin maaşı ortalama 9 bin TL bandındadır. Bu oran 50 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir. 

Haberin Devamı

En Düşük Mühendis Maaşı Ne Kadar? 

Özel firmada çalışan bir mühendisin en düşük alacağı maaş yılında 9 bin TL civarındadır. Ancak bu rakam firmadan firmaya ve kişinin dalına göre değişebilir. 

En Yüksek Mühendis Maaşı Ne Kadar? 

Yeni işe başlayan bir mühendis ile meslekte uzun yıllar geçiren mühendisin maaşı aynı değildir. Bunların yanı sıra özel veya devlet sektöründe çalışan mühendis maaşları da birbirinden farklıdır. En yüksek mühendis maaşı çalışma süresi, ikramiye, çift maaş, mesai, proje ve görev aldığı kurum ile alana göre 50 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Mühendis Ne İş Yapar?

1- Kimya mühendisi:

Kimya tesislerini tasarlar ve denetler. Bağlı bulunduğu şirketin kimyasal üretim izni alması için gerekli raporları hazırlar. Kimya sanayindeki ham maddelerin daha hızlı ve kolay üretilmesi için projeler üretir.

2- Bilgisayar Mühendisi:

Bilgisayar üretiminde, yedek parça imalatında ve yeni yazılımlarda teknolojinin verimli bir şekilde kullanılmasını sağlar. Bilgisayar sistemlerini geliştirir. Hafıza kartı, yazıcı ve hard disk gibi günlük hayatta sıklıkla kullanılan teknolojik aygıtların üretiminden sorumludur.

3- Çevre Mühendisi:

Fabrika ve üretim tesislerini denetler. Çevre, hava ve su kirliliğine yol açan nedenleri araştırıp çözüm üretir. Köprü ve baraj projelerinde inşaat mühendisleri ile birlikte çalışır.

4- Ziraat Mühendisi:

Tarımsal üretimden daha kısa sürede daha fazla verim alınması için araştırmalar yapar. Tarlaların toprak yapısını inceler. Hayvanların ve bitkilerin zarar görmesine neden olan faktörleri inceler. Yeni tarım makineleri ve aletleri geliştirir. Endüstriyel kirlilik konusunda kamuoyunu bilgilendirir.

5- Uzay Mühendisi:

Uzay araçlarının tasarımında ve yapımında aktif olarak görev alırlar. Roketlerin bakım ve onarımını da gerçekleştiren uzay mühendisliği, en yeni mühendislik dallarından biridir.

6-Enerji Sistemleri Mühendisi:

Başta petrol ve kömür olmak üzere fosil yakıt kaynaklarının hızla tıkandığı günümüzde enerji sistemleri mühendisleri, alternatif enerji kaynaklarını araştırır. Bununla birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş, hidrolik ve jeotermal santrallerinde görev alırlar.

7- Makine Mühendisi:

Üretimde kullanılacak yeni makineleri tasarlar ve üretir. Bu makinelerin mümkün olduğunca ekonomik, çevreye uyumlu ve pratik olmasına özen gösterir. Yeni üretilen makineleri inceler. Makinelerde sistem hatası varsa bu hataların düzeltilmesi için rapor hazırlar. Kalite kontrol ve denetleme de yapan makine mühendisleri genellikle inşaat ve ulaşım sektöründe çalışır.

7- Gıda Mühendisi:

Gıdaların sağlıklı bir şekilde üretilmesi ve depolanması için projeler üretir.

Mühendis Nasıl Olunur?

Türkiye'deki her şehirde en az bir tane mühendislik fakültesi bulunuyor. Mühendis olmak için bu fakültelerin 4 yıllık lisans bölümünden mezun olmak gerekmektedir.

Mühendis Maaşları - Ocak Zammı Sonrası En Düşük Ve En Yüksek Mühendis Maaşı Ne Kadar, Kaç TL?

Mühendis maaşları kapsamında zamlı olarak ödenen maaşlar içerisinde bulunuyor. Mühendisler özel sektörde ve kamuda çalışabilen meslek gruplarıdır. Özel sektörde çalışanların maaşları hakkında net bilgi vermek mümkün olmasa da kamuda ki mühendis maaşları senesi için rakamlardan bahsedilebilir. Bu açıdan en düşük ve en yüksek mühendis maaşı ne kadar sorularını sizler için araştırdık ve paylaştık.

Mühendis Maaşları

senesi için memurlara toplamda %30,5 oranında zam yapılması kararlaştırıldı. Bu zamlardan kamuda çalışan mühendislerin de yararlanma hakkı bulunuyor. Her memur gibi mühendislerin de maaşlarına zam yapılarak daha yüksek maaş ödemesi yapılıyor. Ancak mühendis maaşları kamuda da farklılık gösterebiliyor.

Mühendislerin çalıştığı kurum, meslek dereceleri, meslekteki yılları, görev ve sorumlulukları maaşlarına etki eden önemli unsurlar arasında yer alıyor. Her mühendis için aynı oranda maaş ödemesi yapılmıyor. Fakat yapılan zamlardan herkes aynı oranda yararlanıyor.

Devlet Mühendis Maaşları

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları kapsamında maaşlara yapılan zamlar da belli oldu. Bu süreçte devlette çalışan mühendisler de bu zamlardan yararlanıyor. Enflasyon farkı ve hükümetin yaptığı zamlarla birlikte mühendis maaşlarında da ciddi anlamda değişmeler yaşandı. Aynı zamanda yapılan ek zamlardan da yararlanabilecekler.

senesinde her memurun maaşına zam yapılırken devlet kadrolarında çalışan mühendisler de % zamlarından yararlanma şansına sahip olabiliyorlar. Yapılan zamlar kapsamında emekli mühendisler de zamlı olarak maaş alabilecekler. Mühendislerin maaşlarına gelen zamlarla birlikte yaşanan artışlar mühendislerin derecelerine göre farklılık gösteriyor.

Temmuz Zammı Sonrası Mühendis Maaşları Ne Kadar Arttı?

yılında yapılan zamlarla birlikte mühendislerin maaşlarında da diğer memur maaşlarına gelen oranda zam yapıldı. Bu kapsamda 7/1 mühendis kadroları 6 bin TL maaş alırken maaş tutarları 8 bin TL'ye yükseltildi. Bunun yanında Ocak ayında 1/4 kadrolu mühendislerin maaşları da 8 bin TL'den 11 bin TL'ye yükseltildi. Memur maaşları ile birlikte tüm mühendislerin maaşlarında önemli ölçüde artışlar yaşandığını söylemek mümkündür.

Temmuz ayında yapılan zamlarla birlikte mühendis maaşları yeniden artış gösterdi.

Artışla birlikte; Mühendis (8/1) maaşları TL'den TL'ye yükseldi.

En Düşük ve En Yüksek Mühendis Maaşı Ne Kadar?

Mühendis maaşları zamlı olarak hesaplanırken mühendislerin dereceleri de dikkate alınıyor. Her devlet memuru gibi mühendisler de çalıştıkları kurumlarda belirli derecelere sahiptir. Aynı zamanda yeni başlayan mühendis ile yıllardır çalışan mühendis maaşları aynı değildir. Bu bakımdan maaşlar arasında farklılıklar olabilmektedir.

Mühendislerin maaşları ortalama olarak 8 bin TL ile 11 bin TL arasında değişiyor. Mühendislerin çalıştığı kurumlar ve mühendisin meslek alanı da maaşlara etki eden unsurlar arasında bulunuyor.

m&#;hendis maaşları ne kadar oldu? Kamuda &#;alışan m&#;hendisler ne kadar maaş alacak?

Kamuda çalışan mühendisleri ilgilendiriyor! Yeni maaşlar belli oldu. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin ardından oluşan enflasyon farkı ve hükümet tarafından memurlara verilen yüzde 2,5 zam ile birlikte mühendis maaşları da değişti. Memurlara verilen ek zam ile birlikte enflasyon farkına ek olarak yüzde 2,5 zamla toplamda yüzde 30,5 zam yapılacak. Peki, mühendis maaşları ne kadar oldu? Kamuda çalışan mühendisler ne kadar maaş alacak? İşte yeni mühendis maaşları!

MÜHENDİS MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Memur maaşlarına 'in ikinci yarısındaki enflasyon farkı ve yüzde 5 toplu sözleşme zammı oranında artış yapılacaktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yılındaki yüzde 5 oranındaki toplu sözleşme zammını yüzde 'e çıkardıklarını söyledi. Erdoğan, böylece memur maaşlarında toplam yüzde oranında artış yapılacağını ifade etti. Memur emeklilerinin aylıkları da ocak ayında yüzde oranında artacak.

EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK MÜHENDİS MAAŞI NE KADAR?

Mühendis (7/1) kadroluların maaşları 6 bin TL’den  8 bin TL’ye yükseldi.

Mühendis (1/4) kadroluların maaşları 8 bin ’den 11 bin TL’ye yükseldi.

MEMUR MAAŞLARI

(Net / TL)

UNVAN VE DERECE

Temmuz

Ocak

Vali

Genel müdür (1/4)

Şube müdürü (Lisans - 1/4)

Memur (Lisans - 9/1)

Öğretmen (1/4)

Kaymakam 1. sınıf (1/4)

Başkomiser (3/1)

Polis memuru (8/1)

Uzman doktor (1/4)

Hemşire (Lisans - 5/1)

Mühendis (1/4)

Teknisyen (Lise - 11/1)

Araştırma görevlisi (7/1)

Vaiz (1/4)

Avukat (1/4)

En düşük memur maaşı

Maaş hesaplamalarında eşi çalışmayan

kişiye ödenen aile yardımı ve yaş grubu

2 çocuk yardımı esas alınmıştır

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası